Tenis-Slovenija

Slovenski IC Klub se je srečal z ekipama IC klubov Indije in Urugvaja

14.06.2016

IC Slovenija 2016 Portorož_525_1

Konec maja (27-29.5.2016) se je v Portorožu odvijalo uradno srečanje IC tenis kluba Slovenije in IC Indije.

Srečanje smo otvorili s spoznavno koktajl zabavo v petek na terasi hotela Tartini. Barve slovenskega IC-ja so zastopali: Marko Mlakar, Andrew Page, Gregor Frandolič, Ciril Ribičič, Branka Ribičič, Petra Dragšič, Ksenja Jeras, Jože Koleta in Pavle Žerjav.

V soboto so bili odigrani 3 posamični dvoboji in 4 dvoboji dvojic. IC Slovenija je zmagala s končnim rezultatom 6:1. Srečanje se je zaključilo z uradno večerjo v čudovitem ambijentu hotela Marina v Izoli.

4. in 5. junija 2016 pa se je v Portorožu (TK Hari) odvijalo drugo uradno srečanje IC teniškega kluba Slovenija v letu 2016. Pobudnik srečanja je bil IC iz Urugvaja, srečanje pa je organiziral IC klub Slovenija. IC Urugvaj je enako kot IC tenis klub Slovenija eden od manjših klubov, ki pa ima dolgo tradicijo.Gostje so v Slovenijo prispeli 2.6.2016 zato je bilo ta dan v Ljubljani izvedeno skupno večerno srečanje. V petek so se odpravili proti Portorožu kjer so bile nato v soboto in nedeljo izvedena teniška srečanja.Za

Slovenski IC so od članov nastopali: Jože Koleta, Gregor Frandolič, Marko Mlakar in Karin Lušnic. Bistra Varl se je srečanja udeležila, zaradi poškodbe pa tokrat ni mogla nastopati. Da smo gostom, ki so na svoji strani nastopali z nekoliko starejšo ekipo lahko ponudili nasprotnike primernih starostnih kategorij, pa so kot gostje Slovenskega IC, na tekmah nastopali še: Ksenja Jeras, Jožica Koleta, Pavle Žerjav in Edi Špiler.V soboto sta bila tako odigrana 2 posamična dvoboja in 4 dvoboji dvojic. Slovenija pa je zmagala z rezultatom 6:0. V nedeljo so bile odigrane še družabne dvojice in mešane dvojice, ki pa niso štele za rezultatske točke.

Srečanje je bilo zelo uspešno, gostje pa so IC tenis klub Slovenija uradno povabili na gostovanje v Urugvaju.

IC Slovenija 2016 Portorož_525_2

IC Slovenija 2016_525

Foto in tekst: Bruno Nikolič

IC Slovenija na gostovanju v Veliki Britaniji

Ljubljana, 9.9.2015

IC LTA Slovenija_2015 Velika Britanija bn_525

V začetku avgusta smo se člani IC Slovenija odpravili na gostovanje v Veliko Britanijo. Gostovanje smo začeli z igranjem na Annual Open Tennis Tournament v idiličnem mestecu Rye-u. Najbolje se je izkazala Karin Lušnic, ki je osvojila ženske dvojice, nato pa zaradi izčrpanosti klonila po napetem dvoboju v finalu posameznic. Med ostalimi rezultati gre izpostaviti zmago Klemna Stražarja v kategoriji handicap posamezniki, ki je v finalu ugnal Sašota Arsenoviča.

IC LTA Slo_vel Britanija 2015_525

Gostovanje se je nadaljevalo v Wimbledonu, kjer smo odigrali dvojice s člani teniškega kluba Wimbledon ter opravili zadnji trening pred uradnim srečanjem z IC Velike Britanije.

IC LTA Slo VB 2015_525

Gostovanje v Veliki Britaniji smo zaključili z uradnim srečanjem proti IC Velike Britanije v Birminghamu na igriščih Edgbaston Priory Club. Gostiteljem smo se oddolžili za poraz izpred treh let in jih ugnali s končnim rezultatom 7-4.

IC LTA slo V Britanija 2015_525

Foto in tekst: Bruno Nikolič

Srečanje IC Slovenije in IC Avstrije

Portorož, 7.7.2013

IC SLO IC AVST_525_2013

IC SLOVENIJA - IC AVSTRIJA 5 : 10

Vzporedno s teniškim turnirjem Tilia Slovenia Open v Portorožu, je bilo organizirano tudi srečanje mednarodnih teniških klubov Slovenije in Avstrije (IC tenis klub Slovenija – IC Tennis Club Austria).

Tenisači so se med seboj pomerili v Strunjanu – na teniških igriščih pri Aldu. Uradno srečanje klubov se je pričelo v petek, 05. julija 2013 na svečani večerji v Kortah, kjer sta si oba predstavnika IC klubov, Marko Mlakar (predsednik IC Slovenija) in Peter Lund (častni sekretar IC Austria) izmenjala simbolična darila in uradne kravate ter tako postala častna člana nasprotnega kluba.

Za IC klub Slovenija je bilo to drugo uradno srečanje (prvo na domačih tleh), saj so meseca maja odigrali prvo uradno srečanje v Rimu.

V soboto, 06. 07. 2013, so bila srečanja posameznikov, v nedeljo pa tekme dvojic. Ker so gostje iz Avstrije prišli na srečanje s starejšimi igralci, so bili v ekipo Slovenije povabljeni teniški igralci starejših veteranskih kategorij: Pavel ŽERJAV, Štefan SEME, Tone PREŠEREN, Igor RAKUN, Dalija ZUPAN…

Po tekmah posameznikov je bil rezultat 5 : 4 za Avstrijo, ki je prepričljivo dobila tudi dvojice (edino zmago je prispevala dvojica Andrej JERAS – Pavel ŽERJAV).

Točke pri posameznikih so za Slovenijo prispevali: Pavel ŽERJAV, Jože KOLETA, Sašo SVOLJŠAK in Dalija ZUPAN. Sicer pa so na srečanju sodelovali člani IC kluba Slovenija: Karin LUŠNIC, Ciril RIBIČIČ, Jože KOLETA, Sašo SVOLJŠAK, Gregor FRANDOLIČ in Andrej JERAS.

Vsi udeleženci srečanja so bili tudi gostje polfinalnih in finalnih teniških dvobojev turnirja v Portorožu.

IS SLO IC AUT kapetana_525

Tekst in foto: Bruno Nikolić

Prijateljsko srečanje IC Slovenije in Italije v Rimu

Ljubljana, 16.5.2013

11. in 12.5.2013 se je v Rimu na teniških igriščih Tennis Club Parioli odvijalo prvo uradno srečanje IC tenis kluba Slovenije.

Pobudnik srečanja je bil predsednik IC Italije, Marco Gilardelli, ki je na lanskoletni generalni skupščini IC, ponudil novo ustanovljenem klubu IC Slovenija gostovanje v Rimu v času ATP Masters turnirja. Tega vabila smo bili izredno veseli, zato smo se nanj tudi z zadovoljstvom odzvali.

Barve slovenskega IC-ja so zastopali: Andrej Kraševec, Gregor Krušič, Bruno Nikolić, Nikola Maljković, Marko Mlakar, Sašo Svoljšak, Andrew Page, Gregor Frandolič, Andrej Ribičič in Ciril Ribičič.

V soboto in nedeljo je bilo odigranih 8 posamičnih dvobojev in 5 dvobojev dvojic. Gostitelji so po težki borbi zmagali s končnim rezultatom 7 – 6. Poleg odličnih teniških dvobojev in čudovitem ambientu (Tennis Club Parioli), se je gostitelj izkazal tudi z odličnim gostoljubjem in brezplačnim ogledom ATP turnirja.