Tamara Zidanšek osvojila turnir v Dobrichu, Tomislav Ternar in Nina Potočnik izgubila finalna obračuna v Bolu in Brčkem

Tamara ZIDANŠEK se na poti proti teniškemu vrhu ne ustavlja. V Dobrichu, v Bolgariji, se je v drugem nastopu v karieri na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $ zavihtela na zmagovalno stopničko.

V polfinalu je s 6-1 7-5 premagala 22-letno Romunko Christino DINU, v finalu pa je bila s 6-3 6-2 boljša od 21-letne Rusinje Poline LEYKINE (WTA 297). V zadnjih 38 srečanjih je izgubila le trikrat, kar je izjemna serija, ki je na turnirjih ITF zagotovo ne vidimo velikokrat.

Na moškem Futuresu v Bolu na Braču se je v finale uvrstil Tomislav TERNAR. V polfinalu je s 6-2 6-4 premagal italijanskega kvalifikanta Simoneja RONCALLIJA in tako prekinil njegov šest tekem trajajoč zmagoviti niz. Žal mu tudi v tretjem poskusu letos ni uspelo osvojiti turnirja. Tokrat je bil s 6-3 6-4 boljši 20-letni Srb Miki JANKOVIĆ (ATP 418).

V prvi finale na profesionalnih teniških turnirjih pa se je v Brčkem uvrstila Nina POTOČNIK. Na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ je v polfinalu igrala s 3. nosilko, 19-letno Madžarko Lillo BARZO, ki ji je srečanje pri zaostanku 1-6 0-3, predala. V finalu se je pomerila s 5. nosilko, 16-letno Hrvatico Nino ALIBALIĆ za katero je bila to prav tako prva uvrstitev v finale turnirja tega ranga.

Mlada hrvaška igralka je bila boljša s 6-4 4-6 7-6(3).