prijava_e
Novice : Arhiv novic 2015 : Januar 2015

Arhiv novic - januar 2015

V Ljubljani OP 16 za fante in dekleta ter dva turnirja RR do 12 let, še en turnir RR v Mariboru

bm, 31.01.2015

Ta konec tedna poteka v Ljubljani OP za fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let. Pri fantih nastopa 63 igralcev, pri dekletih je bilo v žrebnih listah 47 igralk.

Fantje, ki igrajo na Olimpiji so odigrali tekme prvega in drugega kroga. Do četrtfinala so se poslovili trije nosilci, četrtfinalisti pa so Lucas David AMBROŽIČ, Gašper BEZJAK, Rok KOMAC, Ruben PINJAČ GOSPODJINAČKI, Tim TEKAVEC, Gašper TOPČIČ, Tilen POTOČNIK in Aljaž FUGINA.

Dekleta igrajo na igriščih TK Šport plus, odigrala pa so večino srečanj prvega kroga, ki doslej niso prinesla presenečenj.

Danes so potekali tudi RR turnirji za dečke. Turnirji so v Mariboru in Ljubljani, nastopilo pa je 93 igralcev.

Jutri bodo nastopile deklice. TUKAJ.

Mike Urbanija v Antalyi izgubil četrtfinale

bm, 31.01.2015

Na ITF Futuresu v Antalyi (10.000 $) ta teden igra Mike URBANIJA. Turnirski program se je zavlekel, tako da so šele danes odigrali tekme drugega kroga.

Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil Izraelec Dekel BAR, ki je nastopil s posebnim povabilom in nastope tudi hitro končal. Mike je bil boljši s 6-1 6-3.

V drugem krogu je igral s 5. nosilcem, 27. letnim Estoncem Vladimirom IVANOVIM in zmagal s 7-5 6-4.

V četrtfinalu je bil njegov nasprotnik 17. letni Francoz Theo FOURNERIE, 541. igralec lestvice ATP. Francoz je zmagal s 6-4 6-3.

TUKAJ.

Na ATP turnirju v Zagrebu Aljaž Bedene boljši od Grega Žemlje

bm, 31.01.2015

Teniški igralci po zaključku OP Avstralije, to se bo sicer končalo v nedeljo, nadaljujejo s turnirji ATP toura.

Enega izmed njih gosti Zagreb in sicer turnir serije 250 z nagradnim skladom 439.000 €. V hrvaškem glavnem mestu nastopajo tudi trije Slovenci. Blaž KAVČIČ je uvrščen v glavni turnir, Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA sta morala v kvalifikacije.

Prvi nosilec kvalifikacij Aljaž BEDENE se je v prvem krogu, v slovenskem obračunu, pomeril s povratnikom na teniška igrišča Gregom ŽEMLJO, ki je nastopil s posebnim povabilom. Aljaž je bil boljši in je zmagal s 6-3 6-3 po uri in desetih minutah igre.

V drugem krogu bo v nedeljo okrog 13. ure igral s 24. letnim Belorusom Uladzimirom IGNATIKOM, 220. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Dečki in deklice do 12 let ostajajo na Winter cupu brez zaključnega turnirja

bm, 31.01.2015

V petek so se s turnirji v starostnih kategorijah do 12 let začele kvalifikacije za zimska evropska ekipna prvenstva (Winter cups 2015).

Dečki v postavi Jan DIMITRIJEVIČ, Jon Lan ŠUNTAR in Gal EMERŠIČ POTOČNIK nastopajo na Češkem. V prvem krogu so se merili z ekipo Črne Gore in zmagali z 2-1. Potem, ko je Jan DIMITRIJEVIČ zmagal in Jon Lan ŠUNTAR izgubil, je odločilno točko priigrala dvojica Jon Lan ŠUNTAR in Gal EMERŠIČ POTOČNIK.

V drugem krogu so igrali s favoriziranimi Francozi in izgubili z 0-2. Oba posamezna dvoboja so Francozi dobili gladko z rezultatoma 6-1 6-1. Dečki so tako ostali brez zaklljučnega turnirja, jutri pa bodo igrali za končno 3. mesto v kvalifikacijah.

Deklice v postavi Nika STRAŠEK, Maja ZUCCHIATI in Taja LONČARIČ nastopajo v češkem Rakovniku.V prvem krogu so igrale z Romunijo in izgubile z 0 - 3. Zdaj se borijo za uvrstitev od 5. - 8. mesta, prvi nasprotnik pa je bil Ciper. Naše mlade igralke so bile prepričljivo boljše in so zmagale s 3-0. Vsega skupaj so v srečanju oddale le 1 igro. Po tej zmagi se bodo borile za končno 5. mesto v kvalifikacijah.

Več informacij s povezavami do spletne strani TE, kjer so navedene postave ekip in rezultati najdete TUKAJ.

Tamara Zidanšek v Ekvadorju do nove zmage na turnirjih ITF, prve na turnirjih 1. ranga

bm, 31.01.2015

Tamara ZIDANŠEK je tudi v Ekvadorju nadaljevala zmagovit niz na mladinskih turnirjih in si priigrala novo zmago. Na ITF turnirju 1. ranga je bila 1. nosilka in se je uvrstila v svoj drugi zaporedni finale.

Na poti do finala je v tretjem krogu s 6-1 6-4 premagala 15. nosilko, domačinko Rafaello BAQUERIZO, 196. mladinko sveta, v četrtfinalu je bila z 2-6 6-4 6-2 boljša od 16. letne Avstrijke Mire ANTONITSCH, 100. igralke mladinske svetovne lestvice in partnerice v konkurenci dvojic, v polfinalu pa je povsem nadigrala še 16. nosilko, Romunko Jaqueline Adino CRISTIAN.

V finalu posameznic je igrala s 5. nosilko, 17. letno Argentinko Julieto Laro ESTABLE, 61. mladinko sveta in zmagala s 6-2 6-1. Kot je sporočil njen trener Zoran KRANJC je Tamara v finalu odigrala najboljšo tekmo na turnirju proti odlični, zelo zanesljivi nasprotnici, ki je delala malo napak, zato se je bilo potrebno za vsako točko boriti do konca.

Trener je kratko turnejo ocenil kot pravo odločitev in odlično podlago za nadaljevanje sezone in izpolnitev načrtov, ki jih imajo v prihodnosti. Podobne pogoje in turneje pa bi želel tudi za ostale slovenske igralce in igralke.

Z Miro ANTONITSCH sta se v konkurenci dvojic kot 1. nosilki po zmagi s 7-5 6-7(7) [13-11] nad Kolumbijko Juliano VALERO in Argentinko Agostino ZAMPROGNO uvrstili v polfinale, tu pa sta nato izgubili. Boljši sta bili Američanki Francesca DI LORENZO in Meghan KELLEY, ki sta zmagali z rezultatom 2-6 6-4 [13-11].

Tamara ZIDANŠEK je rojena 26.12.1997 in je članica TK Ptuj. Trenutno se nahaja na 22. mestu mladinske svetovne teniške lestvice, prihodnji teden pa bo verjetno že članica elitne petnajsterice.

Prvi nastop na turnirjih ITF je imela avgusta 2011. Točno leto dni po prvem nastopu je osvojila svoj 1. mladinski ITF turnir in sicer je zmagala na turnirju 5. ranga v Splitu. Leto 2013 je minilo brez zmage na turnirjih, zato pa je leta 2014 eksplodirala in začela strmo pot proti svetovnemu mladinskemu vrhu. Januarja je na Otočcu (4. rang)izgubila v finalu, februarja je v nemškem Cadolzburgu prvič osvojila ITF turnir 4. ranga, aprila je v Plovdivu osvojila prvi turnir 2. ranga, junija je bila v nemškem Offenbachu finalistka na turnirju 1. ranga, piko na i pa je postavila ta mesec s finalom na ITF turnirju 1. ranga v Kolumbiji in s svojo prvo zmago na turnirjih 1. ranga danes v ekvadorskem Guayaquilu. TUKAJ.

Rok Jarc in Zala Dovnik zmagovalca 1. Memoriala Borisa Breskvarja

bm, 31.01.2015

V TA Breskvar v Ljubljani se je s finalnima obračunoma članov in članic končal odlično organiziran in izpeljan 1. Memorial Borisa Breskvarja.

Turnir je med ljubitelji tenisa vzbudil precej zanimanja, tako da so si tekme v preteklih dneh v živo ogledali številni ljubitelji tenisa. To velja tudi za finalna obračuna, na katerih so finaliste razveselili tudi pobiralci žog.

Prvi sta danes na igrišče stopili Sara PALČIČ (Talos) in Zala DOVNIK ( ŽtkMb). Spremljali smo izenačeno in kakovostno srečanje v katerem je bila boljša 17. letna Mariborčanka Zala DOVNIK, sicer tudi ena naših najboljših mladink. Zala je slavila z rezultatom 7-5 6-4.

Izjemno zanimivo je bilo tudi finalno srečanje članov. Pomerila sta se 37. letni Marko TKALEC (Mima) , nekdaj 243. igralec letvice ATP in igralec, ki je zabeležil največ nastopov za Slovenijo v Davisovem pokalu in 30. letni Rok JARC (Radom), med mladinci 24. igralec sveta, med člani pa se je najvišje povzpel na 423. mesto.

Oba sta, kljub temu, da nista v tekmovalnem ritmu, na poti do finala opravila z veliko mlajšimi igralci, od Marka TKALCA tudi 20 let, v finalu pa prikazala odličen tenis, ki je navdušil številne gledalce. Rok JARC je bil boljši predvsem pri začetnem udarcu, kar mu je na koncu prineslo neznatno prednost, ki pa je zadostovala za končni uspeh. Izid se je glasil 7-6(1) 6-4.

Oba zmagovalca bosta tudi vpisana na memorialni tabli, ki se bo nahajala v prostorih akademije.

Zmagovalca sta prejela vrednostni bon Hervisa v višini 500 €, poraženca pa bon s polovico nižjim zneskom.

Fotografije iz finalnih obračunov in podelitve si lahko ogledate TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil četrtfinale ATP Challengerja v Hong Kongu, Mike Urbanija danes v drugem krogu Antalye

bm, 30.01.2015

Blaž KAVČIČ se je iz Avstralije preselil na naslednji turnir, ATP Challenger z nagradnim skladom 50.000 $, ki se igra na trdi podlagi v Hong Kongu. V prvem krogu je s 6-2 6-1 premagal 20. letnega Chih-Jen HOJA iz Tajpeha, 965. igralca lestvice ATP, ki je za nastop dobil povabilo organizatorja.

V drugem krogu je Blaž, ki je na turnirju 3. nosilec, igral z 27. letnim Kitajcem Mao-Xin GONGOM, 701. igralcem lestvice ATP in zmagal z rezultatom 6-2 6-4.

V četrtfinalu pa je bilo njegovih nastopov konec. V četrtfinalu ga je s 6-4 6-1 izločil 18. letni Korejec Hyeon CHUNG, 169. igralec lestvice ATP. Blažu je tokrat zatajil servis, saj je izkoristil samo 47 % prvih in 25 odstotkov drugih servisov. Začetni udarec je izgubil kar šestkrat.

Na ITF Futuresu v Antalyi (10.000 $) ta teden igra Mike URBANIJA. Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil Izraelec Dekel BAR, ki je nastopil s posebnim povabilom in nastope tudi hitro končal. Mike URBANIJA je bil boljši s 6-1 6-3. V drugem krogu bo igral s 5. nosilcem, 27. letnim Estoncem Vladimirom IVANOVIM. TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov v Avstraliji, zadnji se poslavljata Katarina Srebotnik in Manca Pislak

bm, 29.01.2015

Katarina SREBOTNIK je na OP Avstralije končala nastope. Z Brazilcem Marcelom MELOM, s katerim sta bila 2. nosilca, sta izgubila četrtfinalno srečanje mešanih dvojic.

Igrala sta s Tajvanko Su-Wei HSIEH in Argentincem Pablom CUEVASOM, ki sta bila boljša s 6-1 6-2.

Že pred tem je z nastopi končala Andreja KLEPAČ. S Poljakinjo Klaudio JANS-IGNACIK sta v četrtfinalu ženskih dvojic izgubili s 14. nosilkama, Kitajkama Yung-Yan CHAN in Jie ZHENG. Kitajki sta zmagali s 6-1 6-2.

Andreja KLEPAČ se poslavlja tudi v konkurenci mešanih dvojic. Tu je v osmini finala z Avstralcem Chrisom GUCCIONEJEM izgubila proti domači navezi Casey DELLACQUA in John PEERS. Avstralska dvojica je bila boljša z rezultatom 3-6 6-3 [10-5].

Poslovila pa se je tudi Manca PISLAK, ki je sicer z uvrstitvijo v četrtfinale konkurence mladink dosegla enega večjih uspehov slovenskega mladinskega tenisa v zadnjem obdobju. V današnjem četrtfinalnem obračunu je bila Belgijka Greet MINNEN boljša s 6-2 6-2. TUKAJ.

Slovenija bo v Tallinn na Pokal federacij odpotovala z najmočnejšo postavo

bm, 28.01.2015

Slovenija bo od 4. do 7. februarja nastopila v 2. Evro-afriški skupini pokala federacij. Osem reprezentanc (BIH, Egipt, Estonija, Finska, Irska, Luksemburg, JAR in Slovenija) bo gostilo glavno estonsko mesto Tallinn. V lepem in modernem teniškem centru Tere se bodo teniške igralke pomerile na trdi podlagi, kar naj bi ustrezalo tudi slovenski reprezentanci.

Na novinarski konferenci v Kristalni palači v BTC-ju je uvodoma predsednik TZS, g. Marko Umberger dejal: »Nastop ženske reprezentance pričakujem dobre volje, saj imamo na razpolago dve najvišje uvrščeni igralki na lestvici WTA. Polona Hercog je naša vodilna igralka, veseli pa me, da smo našli skupni jezik s Tadejo Majerič, ki je naša druga najboljša igralka. Zelo dobro je v igri dvojic na OP Avstralije nastopila Andreja Klepač , prav tako smo navdušeni nad predstavami mladinke Mance Pislak, ki bo prav tako del ekipe. Veselim se nastopa naših deklet v Estoniji.«

Nosilki turnirja sta Finska in Južnoafriška republika, ki sicer nimata najvišje uvrščenih igralk z lestvice WTA, a v pokalu federacij velja ekipna lestvica ITF. Slovenija je trenutno 60., pred njo so JAR 51., Finska 55. in BIH 58. Najvišje uvrščena igralka je Estonka Kaia Kanepi (48. WTA), za njo je Južnoafričanka Chanelle Scheepers (83.), potem pa že Polona Hercog (88.).

Prvič se bo v vlogi kapetana ženske reprezentance preskusil nekdanji reprezentant za Davisov pokal Andrej Kraševec , ki pa ni povsem novinec, saj je pred tem opravljal vlogo pomočnika Tine Pisnik, v letu 2013 pa je deloval tudi kot trener Hercogove. Kraševčev pomočnik bo Zoran Kofol , ki s Polono Hercog tesno sodeluje že tri leta. Po skorajda pet letni odsotnosti, zadnjič je za reprezentanco igrala aprila 2010, je v ekipi ponovno 24 letna Tadeja Majerič (216. WTA).

TZS je ob prvem večjem letošnjem projektu naznanila še eno prijetno potezo za najboljše slovenske mladinke. Izjemna generacija, ki jo tvorijo Manca Pislak , Tamara Zidanšek , Nina Potočnik in Hana Mraz , bo odslej dobila posebno finančno pomoč s strani krovne organizacije, kar jim bo po besedah predsednika g. Marka Umbergerja omogočila udeležbo na večjem številu mednarodnih turnirjih.

Lea Štumberger

Marketing in odnosi z javnostmi

Več o Pokalu federacij najdete TUKAJ.

Manca Pislak v četrtfinalu OP Avstralije, Tamara Zidanšek v tretjem krogu ITF turnirja v Ekvadorju

bm, 28.01.2015

Manca PISLAK je na OP Avstralije zmagala še petič in se uvrstila v četrtfinale mladinskega turnirja. V tretjem krogu je z rezultatom 6-4 7-6(3) premagala 15. letno Rusinjo Anastasio GASANOVO, 70. mladinko sveta, ki se je, tako kot Manca, v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije. Manca je odlično servirala, v srečanju pa naredila 32 neprisiljenih napak in zabila 21 winnerjev. V točkah je bila boljša z 80-69.

Z uvrstitvijo v četrtfinale je dosegla uspeh kariere in po daljšem času novo odmevno uvrtstitev slovenskih mladink na turnirjih za grand slam. V četrtfinalu bo v spodnji polovici žreba, kjer so že izpadle vse nosilke, igrala s 17. letno Belgijko Greet MINNEN.

Tamara ZIDANŠEK, ki je prejšnji teden nastopala na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Kolumbiji in se med posameznicami ustavila v finalu, med dvojicami pa osvojila turnir, se je preselila na naslednji turnir 1. ranga, ki poteka v Ekvadorju. Na turnirju je kot 22. mladinka sveta prva nosilka in je bila v prvem krogu prosta.

V drugem krogu je igrala s 17. letno Američanko Meghan KELLEY, 244. mladinko sveta in zmagala s 6-2 6-0.

V tretjem krogu se bo pomerila z domačinko, 16. letno domačinko Rafaello BAQUERIZO, 196. mladinsko svetovne teniške lstvice ITF. TUKAJ.

Zimska primorska teniška prvenstva 2015 - razpis

, 27.01.2015

Teniški klub Koper razpisuje

»II. MEDNARODNO ZIMSKO PRVENSTVO PRIMORSKE V TENISU« WINTER CUP«,

ki bo potekalo v Kopru od sobote 7.2.2015 do nedelje 15.2.2015.

Zmagovalec turnirja v posamezni kategoriji dobi naziv:»PRIMORSKI ZIMSKI PRVAK ZA LETO 2015«.

Ostale podrobnosti preberite TUKAJ.

Končuje se Memorial Borisa Breskvarja. Finalna obračuna danes popoldne

bm, 27.01.2015

Na TA Breskvar v Ljubljani se v spomin na nekdanjega odličnega teniškega igralca in vrhunskega trenerja Borisa Breskvarja končuje 1. memorialni turnir za člane in članice.

Ob odsotnosti naših najboljših igralcev, ki nastopajo na mednarodnih turnirjih, je bila zasedba pri članih zelo kakovostna. Nastopil je tudi nekdanji odlični teniški igralec ter dolgoletni član slovenske reprezentance za Davisov pokal, 37. letni Marko TKALEC (Mima) . Dokazal je, da se še vedno lahko kosa s precej mlajšimi tekmeci in se uvrstil v finale. V polfinalu je s 6-4 3-6 7-6(3) premagal Aljaža RADINSKEGA (ŽtkMb) . V drugem polfinalu sta se pomerila Dorian Tomaž JANEŽIČ in Rok JARC. Boljši je bil Rok JARC (Radom) s 6-3 6-2.

V ženski konkurenci se bosta v finalu pomerili 3. nosilka Sara PALČIČ (Talos), ki je v polfinalu s 6-4 6-3 izločila prvo postavljeno Saro DJURDJEVIĆ in nepostavljena Zala DOVNIK (ŽtkMb), ki je bila v drugem polfinalu s 6-4 4-6 6-3 boljša od 4. nosilke Maše MARC.

Finalna obračuna bosta na sporedu v torek popoldne z začetkom ob 15, uri. Vabljeni ! TUKAJ.

Eva Kalan zmagovalka OP 14 v Mariboru, V Domžalah slavil Tilen Potočnik, v Ljubljani najboljši Aladin Ibradžič

bm, 27.01.2015

Končani so turnirji v starostni kategoriji do 14 let.

Na igriščih TK Branik Maribor je med deklicami slavila 3. nosilka Eva KALAN (Maja), ki je v finalu s 6-3 6-2 premagala Majo MAKORIČ (N.Gor) in s tem zabeležila prvo zmago v karieri na turnirjih TZS.

Pri dečkih je v A turnirju slavil 5. nosilec Tilen POTOČNIK (Jaki), ki je v finalu s 5-7 6-1 7-5 premagal 1. nosilca Filipa Jeffa PLANINŠKA. Tudi za Tilna je to prva zmaga na A turnirjih TZS.

Na B turnirju, ta se je igral v Ljubljani, je slavil 5. nosilec Aladin IBRADŽIČ (Zklub). V finalu je s 6-2 6-0 premagal nepostavljenega Jako PROTIČA ŽAKLJA (ŽtkMb).

Na fotografiji Eva Kalan (levo), Slobodan Rmuš in Maja Makorič. TUKAJ.

V Kranju je potekalo OP rekreativnih igralcev tenisa v dvojicah

bm, 26.01.2015

V Kranju je potekalo odprto prvenstvo rekreativnih igralcev slovenskega rekreativnega tenis toura v dvojicah.

Nastopilo je sedem dvojic v ženski konkurenci ter po devet dvojic v moški kategoriji v turnirju A in devet v turnirju B

V ženski konkurenci sta prvič slavili Andreja BIZJAK in Damjana DAMIŠ, ki sta prikazali najbolj konstantno igro in vse tri svoje nasprotnice brez večjih težav zanesljivo premagali. V finalu sta zaigrali s “starima znankama” Karmen KRISTAN in Olgo VRHOVEC in slavili z rezultatom 9/5.

Na moškem A turnirju je bilo prijavljenih devet dvojic, predvsem pa so se vsi ljubitelji tenisa spraševali, ali lahko prvi igralec z lestvice za dvojice Klemen KADIVNIK nadaljuje svoj zmagoviti niz zmag. Tudi tokrat je zaigral skupaj z Alešem MAČKOM, s katerim sta zmagala na zadnjih dve tekmovanjih, mastersu poletnega dela 2014 in zimskem državnem prvenstvu 2015, zato je bilo pričakovati, da bo tudi tokrat šel do konca. Serija nepremagljivosti Klemna Kadivnika in Aleša Mačka se je končala v polfinalu, kjer sta ju Mark SVOLJŠAK in Matej JARC premagala z 9/4. V drugem polfinalu med Ivom BUBNJIČEM in Blažem RUČIGAJEM ter Markom LOPATIČEM in Miho POHARJEM smo gledali veliko bolj zanimivo tekmo, ki jo je odločil šele tiebreak, v katerem sta bila boljša LOPATIČ in POHAR. V velikem finalu sta Mark SVOLJŠAK in Matej JARC slavila s 7-5 6-3.

Moški B turnir, v katerem je nastopilo devet dvojic, je zaznamoval zgodnji izpad večine nosilcev, v polfinale sta se uspela uvrstiti le Miha BITEŽNIK in Rok POGAČNIK, a sta v polfinalu tudi ona končala z nastopi. V finalu je dvojica Simon GRADIŠAR in Primož BENDE z 9/8 premagala dvojico Ivo BELIŠ in Metod TRATNIK.

Foto in tekst: M. Pogačar

Več preberite TUKAJ.

Manca Pislak še drugič uspešna na OP Avstralije, v ženskih dvojicah konec za Katarino Srebotnik

bm, 26.01.2015

Na OP Avstralije se je Manca PISLAK na mladinskem turnirju uvrstila v tretji krog. V drugem je s 7-6 (4) 6-4 premagala 12. nosilko, Kitajko Wushuang ZHENG, 29. mladinko sveta. V tretjem krogu bo igrala s 15. letno Rusinjo Anastasio GASANOVO, 73. mladinko lestvice ITF.

Nastopov v konkurenci ženskih dvojic pa je konec za Katarino SREBOTNIK. V tretjem krogu sta s Caroline GARCIA igrali z Američanko Bethanie MATTEK SANDS in Čehinjo Lucie SAFAROVO in izgubili s 6-3 2-6 2-6.

Prav tako sta med dvojicami v mladinskem turnirju izgubili Nina POTOČNIK in Manca PISLAK. S 6-1 6-4 sta ju premagali Belorusinja Vera LAPKO in Slovakinja Tereza MIHALIKOVA. TUKAJ.

Mark Andrejič Goljar v Tarbesu brez glavnega turnirja

bm, 25.01.2015

Na mladinskem turnirju TE do 14 let, turnir je 1. ranga, v francoskem Tarbesu, je v kvalifikacijah nastopil Mark ANDREJIČ GOLJAR.

Bil je 16. nosilec kvalifikacij in je v uvodni tekmo s 6-0 7-6(6) premagal domačina Axela GARCIANA, v finalu kvalifikacij pa z 2-6 3-6 izgubil s 1. nosilcem, Nizozemcem Christianom LERBYEM. TUKAJ.

Eva Kalan in Maja Makorič, Filip Jeff Planinšek in Tilen Potočnik ter Jaka Protič Žakelj in Aladin Ibradžić finalisti OP 14

bm, 25.01.2015

Na OP do 14 let, deklice igrajo v Mariboru, dečki na A turnirju v Domžalah in na B turnirju v Ljubljani, so znani finalisti.

Pri deklicah sta v Mariboru to 3. nosilka Eva KALAN (Maja) in 4. nosilka Maja MAKORIČ (N.Gor). Prva je v polfinalu s 7-6(5) 6-4 premagala Saro OGNJANOVIĆ, druga je bila boljša od nepostavljene Kristine KOFOL .

Na A turnirju dečkov sta finalista Filip Jeff PLANINŠEK (ŽtkMb) in Tilen POTOČNIK (Jaki). Planinšek je v polfinalu s 6-2 7-5 premagala Gašperja OBLAKA, Potočnik je bil s 6-2 6-0 boljši od Matica DIMICA.

V B turnirju sta finalista Jaka ŽAKELJ-PROTIČ (ŽtkMb), ki je bil v polfinalu s 7-5 4-3 (predaja) boljši od Maxa KLEPA in Aladin IBRADŽIČ (Zklub), ki je v polfinalu s 6-1 6-3 izločil Gala EMERŠIČA POTOČNIKA. TUKAJ.

Na 1. Memorialu Borisa Breskvarja so znani četrtfinalisti pri članih in članicah

bm, 25.01.2015

V Ljubljani so odigrali uvodna kroga na 1. Memorialu Borisa Breskvarja. V četrtfinale so se pri članih uvrstili Marko TKALEC, ki je nastopil s posebnim povabilom organizatorja, v drugem krogu pa je izločil prvega nosilca Maksa TEKAVCA, Jakob Aljaž KAPLJA, Aljaž RADINSKI, Jure FRANK, Rok JARC, Marko SABOLČKI, Tomaž Dorian JANEŽIČ in Matej LELJAK.

Pri članicah uivodna kroga presenečenj nista prinesla, v četrtfinale se ni uspelo uvrstiti samo 8. nosilki Lari PROSENJAK. S 6-3 6-3 jo je izločila klubska kolegica Zala DOVNIK. Četrtfinalistke so še Sara DJURDJEVIĆ, Kaja LJUBIČ EMERŠIČ, Sara PALČIČ,Tjaša JERŠE, Saša KLANEČEK, Maša MARC in Lara KRALJ. TUKAJ.

Hana Mraz zmagovalka ITF turnirja 4. ranga na Otočcu

bm, 25.01.2015

Hana MRAZ je osvojila mladinski ITF turnir 4. ranga na Otočcu. V finalu je s 6-2 6-0 premagala leto dni mlajšo Veroniko ERJAVEC in se ji s tem oddolžila za poraz na zadnjem OP decembra v Kranju, ko je zmagala Veronika z enakim izidom.<

Je pa poraženka finala posameznic osvojila naslov v konkurenci dvojic. V finalu sta bili Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ s 5-7 7-5 [10-7] boljši od Tine CVETKOVIČ in Nike RADIŠIČ.

Že včeraj sta v konkurenci dvojic pri fantih zmagovalni pokal dvoignila Nejc SITAR in Jure FRANK.

Kljub slabemu nastopu fantov med posamezniki se je turnir končal z eno najboljših zbirk naslovov zmagovalcev na slovenskih ITF turnirjih. TUKAJ.

Tamara Zidanšek izgubila finale ITF turnirja 1. ranga v Kolumbiji, v dvojicah zmagovalka

bm, 25.01.2015

Tamara ZIDANŠEK je izgubila v finalu ITF turnirja 1. ranga v Kolumbiji.V finalu se je merila s 3. nosilko, levičarko iz Kolumbije Mario Fernando HERAZO GONZALEZ (ITF 70). Kolumbijka je bila boljša z rezultatom 6-2 3-6 7-6(6).

Na poti do finala je v četrtfinalu s 6-4 6-1 premagala šesto postavljeno Čilenko Fernando ASTETE (ITF 92), v polfinalu pa je bila boljša še od Argentinke Ornelle GARAVANI (ITF 307). Zmagala je s 6-3 6-2.

V finalu se bo pomerila s 3. nosilko, levičarko iz Kolumbije Mario Fernando HERAZO GONZALEZ (ITF 70).

V konkurenci dvojic sta z Rusinjo Evgenyo LEVASHOVO že osvojili naslov. V finalu sta po odični igri, najboljši na turnirju, s 6-1 6-0 premagali Kolumbijko Juliano VALERO in Argentinko Agostino ZAMPROGNO.

Pot ju s trenerjem zdaj vodi v Ekvador, kjer bo na turnirju 1. ranga prva nosilka.

Foto: Z. Kranjc TUKAJ.

Andreja Klepač na AO v četrtfinalu ženskih dvojic, poraz Nine Potočnik med mladinkami

bm, 24.01.2015

Andreja KLEPAČ je z uvrstitvijo v četrtfinale ženskih dvojic dosegla uspeh kariere na turnirjih za grand slam. V tretjem krogu je bila že leta 2012, letos pa ji je uspel preboj v četrtfinale. S Poljakinjo Klaudio JANS-IGNACIK sta se odlično ujeli in nanizali še tretjo zaporedno zmago. Tokrat sta premagali 9. nosilki, Čehinji Andreo HLAVACKOVO in Lucie HRADECKO. Slavili sta s 7-6(5) 6-7(8) 6-2.

Andreja KLEPAČ bo nastopila še v konkurenci mešanih dvojic, kjer igra v paru z Avstralcem Chrisom GUCCIONEJEM. Njuna prva nasprotnika bosta Čehinja Lucie HRADECKA in Romun Horia TECAU.

V mladinski konkurenci je nastope med posameznicami v prvem krogu končala Nina POTOČNIK. S 6-1 6-3 jo je izločila 15. nosilka, Čehinja Miriam KOLODZIEJEVA.

Manca PISLAK se je uvrstila v drugi krog med posameznicami. Tu bo igrala s 15. nosilko, 16. letno Kitajko Wushuang ZHENG, 29. mladinko sveta. TUKAJ.

Dalila Jakupović izugubila v polfinalu Kaarsta

bm, 24.01.2015

Naša teniška igralka Dalila JAKUPOVIČ je na ITF turnirju (10.000 $) v nemškem Kaarstu izgubila polfinalno srečanje. S 6-3 6-4 jo je premagala 25. letna Čehinja Katerina VANKOVA, 266. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

V Mariboru, Radomljah in Ljubljani OP do 14 let za deklice in dečke

bm, 24.01.2015

V Mariboru ta konec tedna v kategoriji do 14 let nastopajo deklice. Prvi krog ni prinesel presenečenj, vse nosilke so brez težav napredovale.

V Radomljah-Domžalah se odvija A turnir dečkov do 14 let, v Ljubljani pa B turnir dečkov do 14 let. Tudi na A turnirju dečkov v Domžalah presenečenj v prvem krogu ni bilo. Najbolj se je za zmago moral potruditi 8. nosilec Dan TROŠT SLAPNIK, ki je po treh urah in pol strl odpor, na lestvici TZS le mesto nižje uvrščenega domačina, Aneja LEVPUŠČKA. Izid je bil 7-6 (4) 6-7(2) 6-3.

V drugem krogu je presenetljivo izpadel 4. nosilec Blaž VIDOVIČ. S 4-6 6-3 6-1 ga je izločil Gašper OBLAK. Za zmago je moral v drugem krogu garati tudi 2. nosilec Samuel PATE, ki je z 2-6 6-2 7-6(5) izločil Nika JURJEVČIČA.

Na turnirju deklic v Mariboru je v drugem krogu izpadla prva nosilka. Urško FRELIH UHELJ je s 7-6(0) 6-2 izločila Kristina KOFOL. TUKAJ.

Na Otočcu med dekleti slovenski finale posamezno in v dvojicah, tudi pri fantih med dvojicami naslov ostaja doma

bm, 24.01.2015

Na Otočcu so ta teden z nastopi razveselila dekleta saj bosta obe finali povsem slovenski. V današnjih polfinalnih obračunih posameznic je 1. nosilka Hana MRAZ s 6-4 6-1 premagala 3. nosilko, Hrvatico Leo BOŠKOVIĆ, nepostavljena Veronika ERJAVEC pa je v drugem polfinalu s 6-1 6-7(3) in 6-4 strla odpor še druge Hrvatice, 8. nosilke Ene BABIĆ.

Doma pa je že ostal naslov v konkurenci dvojic pri fantih. Če se niso izkazali med posamezniki, so se v dvojicah. Nejc SITAR in Jure FRANK sta v finalu s 6-4 6-1 premagala italijanski par Federico BERTUCCIOLI in Filippo STRAMIGIOLI.

Danes bo na sporedu še finalni obračun dvojic pri dekletih, za zmagovalni pokal pa se bodo borile Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ ter Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v tretji krog ženskih dvojic, Manca Pislak uspešna v prvem krogu

bm, 24.01.2015

Na OP Avstralije, prvem turnirju za grand slam letošnje teniške sezone, se je Katarina SREBOTNIK uvrstila v tretji krog konkurence ženskih dvojic. S Francozinjo Caroline GARCIA sta v drugem krogu v treh nizih, s 6-3 3-6 6-3 premagali Američanko Shelby ROGERS in Hrvatico Donno VEKIĆ.

Katarina je nastopila tudi v prvem krogu mešanih dvojic in tudi tu je bila uspešna. Z Brazilcem Marcelom MELOM sta s 6-1 6-4 premagala Španca Arantxo PARRA SANTONJO in Davida MARRERA.

Prvi nastop na mladinskem turnirju za grand slam je z zmago začela Manca PISLAK. Potem, ko je morala v kvalifikacije in tam dvakrat gladko zmagala, je tudi v prvem krogu glavnega turnirja odlično nastopila in s 6-2 6-2 premagala domačinko Cloe HULE.

TUKAJ.

Hana Mraz in Veronika Erjavec v polfinalu Otočca, med dvojicami v finalu trije slovenski pari

bm, 23.01.2015

V TC Otočec se je nadaljeval mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga. V polfinale sta se uvrstili Hana MRAZ in Veronika ERJAVEC.

Hana MRAZ je s 6-2 6-3 premagala Sašo KLANEČEK, Veronika ERJAVEC je bila s 6-1 6-4 boljša od 7. nosilke, Francozinje Sandre BOZINOVIC.

V konkurenci dvojic sta se Nejc SITAR in Jure FRANK po zmagi s 6-4 6-3 nad Hrvatoma Franom TONEJCEM in Rokom GLASNOVIČEM uvrstila v finale.

Pri dekletih sta v polfinalu Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ s 6-2 6-1 premagali Slovakinji Viktorio MORVAYOVO in Dominiko SUJOVO, medtem ko sta se Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ v finale uvrstili, po predaji nasprotnic, brez boja. Pri dekletih bomo tako spremljali slovenski finale.

Rezultate srečanj na Otočcu lahko v živo spremljate TUKAJ.

Andreja Klepač v konkurenci dvojic v tretji krog OP Avstralije, znani nasprotnici Mance Pislak in Nine Potočnik med mladinkami

bm, 23.01.2015

Andreja KLEPAČ, ki na OP Avstralije igra v paru s Poljakinjo Klaudio JANS-IGNACIK, je dosegla drugo zmago in se še drugič (prvič leta 2012) uvrstila v tretji krog OP Avstralije v konkurenci dvojic.

Danes sta izločili šesti nosilki, Španki Garbine MUGURUZA in Carlo SUAREZ NAVARRO s 7-6(6) 6-4.

V konkurenci mladink se je v glavni turnir uvrstila Manca PISLAK, ki je v kvalifikacijah dvakrat zmagala.Naši mladinki sta tudi že dobili nasprotnici v glavnem turnirju.

Nina POTOČNIK bo v prvem krogu igrala s 15. nosilko, Čehinjo Miriam KOLODZIEJEVO, Manca PISLAK bo imela v prvem krogu za nasprotnico Avstralko Chloe HULE.

V soboto bosta na OP Avstralije nastopili Katarina RSEBOTNIK in Manca PISLAK.

Katarina bo po tekmi drugega kroga dvojic nastopila še med mešanimi dvojicami, kjer nastopa v paru z Brazilcem Marcelom MELOM, postavljena pa sta za druga nosilca. Prvi nastop v glavnem delu mladinskega turnirja bo opravila tudi Manca PISLAK. Igrala bo drugo srečanje dnevnega programa na igrišču št. 12.

Rezultate iz Melbourna lahko v živo spremljate TUKAJ.

Dalila Jakupović v polfinalu Kaarsta, Mike Urbanija izgubil v četrtfinalu Antalye

bm, 23.01.2015

V nemškem Kaarstu se je na ITF turnirju (10.000 $) Dalila JAKUPOVIĆ uvrstila v polfinale.V prvem krogu je bila Dalila, 3. nosilka turnirja, s 6-2 6-3 boljša od Nemke Julie WACHACZYK, v drugem krogu je s 6-3 6-2 premagala Italijanko Georgio BRESCIO, v četrtfinalu pa je bila s 6-4 6-2 boljša od Bolgarke Julie TERZIYSKE.

V polfinalu bo igrala s 1. nosilko, Čehinjo Katerino VANKOVO.

Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA še drugi teden igrata na Futuresu (10.000 $) v Antalyi. Prejšnji teden sta se pomerila v finalu kvalifikacij, tokrat pa jima je bil žreb bolj naklonjen, tako da v kvalifikacijah nista igrala med sabo, sta pa to s pridom izkoristila in se oba uvrstila v glavni turnir.

Tu je v prvem krogu Mike URBANIJA s 6-1 6-1 premagal Turkmenistanca Yuriya ROGUSKIYA, v drugem krogu pa je bil s 6-3 6-0 boljši od 17. letnega Francoza Julesa OKALE in se je uvrstil v četrtfinale.

Tudi Nik RAZBORŠEK, ki se na turnirje vrača iz ničle, saj je zaradi poškodbe in neigranja v letu 2014 izpadel iz svetovne teniške lestvice ATP, je začel zelo dobro. V prvem krogu glavnega turnirja je s 7-6(2) 6-4 izločil 1. nosilca, 21. letnega Venezuelca Ricarda RODRIGUEZA-PACEA, 350 igralca lestvice ATP. V drugem krogu je igral z Nizozemcem Miliaanom NIESTENOM in izgubil s 6-2 3-6 3-6.

Na ženskem ITF turnirju v Daytona Beachu (25.000 $) je Petra RAMPRE v prvem krogu kvalifikacij s 5-7 3-6 izgubila s Čehinjo Nicole VAIDISOVO, leta 2007 že 7. igralko sveta, trenutno pa je na 600. mestu lestvice WTA.

V kvalifikacijah moškega Futuresa (10.000 $) v iranskem Kishu je nastopil Anže LOVIŠČEK in v drugem krogu izgubil z domačinom Alborzom AKHAVANOM z 2-6 7-6(2) 0-6. TUKAJ.

V Ljubljani poteka prvi Memorial Borisa Breskvarja

bm, 23.01.2015

V Teniški akademiji Breskvar v Ljubljani se je začel 1. memorialni turnir v spomin na teniškega igralca in velikega teniškega trenerja Borisa BRESKVARJA (27.08.1942 - 03.12.2012).

Boris BRESKVAR je svoj največji uspeh dosegel z osvojitvijo tretjega mesta na državnem prvenstvu Jugoslavije (v polfinalu je izgubil z Željkom Franulovićem, osvojil pa je naslov državnega prvaka v mešanih dvojicah s soigralko Ireno Škulj), ko pa je zaplul v trenerske vode, je za najbolj pomembne podvige poskrbel v tujini. V Nemčiji je skrbno bedel nad razvojem treh izjemnih igralcev. Boris Becker, Steffi Graf in Anke Huber, so se podpisali na seznam nepozabnih teniških legend. Najboljši slovenski teniški trener je sodeloval tudi z ukrajinskim zvezdnikom Andrejem Medvedjevim, slovenskemu tenisu pa je v obdobju osamosvojitve pomagal v vlogi kapetana moške in trenerja ženske reprezentance, se s slovensko reprezentanco dvakrat udeležil olimpijskih iger, dolga leta pa je bil tudi direktor vseh slovenskih reprezentanc. Leta 1992 je s svojim sinom Petrom odprl tudi Teniško akademijo v Ljubljani.

Turnir se je s kvalifikacijami začel danes, ko smo dobili udeležence glavnega turnirja.

V glavni turnir so se uvrstili Klemen NIKOLAŠ, Ruben PINJAČ GOSPODJINAČKI, Marino KEGL, Tomaž Dorian JANEŽIČ, Aleš GERMIČ, Marko SABOLČKI in Andrej ŠUŠTERŠIČ. V glavnem nastopa tudi naš nekdaj odličen teniški igralec in član ekipe za Davisov pokal Marko TKALEC.

Turnir se je s tekmami glavnega žreba nadaljeval v soboto, ko je bilo organizirano tudi družabno srečanje za obiskovalce in igralce (players party), zaključil pa se bo v torek s finalnima obračunoma ob 15.00 za ženske in 16.30 za moške ter podelitvijo priznanj najboljšim.

Turnir ima nagradni sklad v skupni višini 2000 €.

V uvodnih obračunih prvega kroga sta izpadla dva nosilca. Mariborčana Janoša ŽIBRATA je s 6-3 6-1 izločil someščan Aleš GERMIČ, od še enega Mariborčana, Domna GOSTINČARJA pa je bil s 6-4 7-6(1) boljši Ljubljančan Dorian Tomaž JANEŽIČ. V četrtfinale sta se kot prva uvrstila Rok JARC in Aljaž RADINSKI, v nadaljevanju pa še Marko TKALEC, ki je s 7-6(3) 3-6 6-3 izločil prvega nosilca Maksa TEKAVCA, Jakob Aljaž KAPLJA, Jure FRANK, Marko SABOLČKI in Matej LELJAK.

Podrobnejši program turnirja si oglejte TUKAJ.

Po drugem krogu na Otočcu konec nastopov za fante v konkurenci posameznikov, med dekleti ostajajo tri

bm, 22.01.2015

Na Otočcu se z drugim krogom nadaljuje mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga, ki je žal pokazal veliko krizo slovenskega moškega tenisa. Že po drugem krogu smo namreč v konkurenci posameznikov ostali brez predstavnikov, kljub temu da so na turnirju, z izjemo Grege KOKALJA, nastopili vsi naši najboljši mladinci.

Kot zadnja sta se danes poslovila domačin Bor SCHWEIGER MUŽAR in Grega BOH. Prvega je s 6-2 6-2 premagal 4. nosilec, 16. letni Italijan Andrea GUERRIERI (ITF 503), od drugega je bil s 6-4 6-1 boljši 6. nosilec, 17. letni Rus, Grigory POTEMKIN ( ITF 453).

Fantje vtis popravljajo v konkurenci dvojic, kjer sta se Jure FRANK in Nejc SITAR uvrstila v polfinale.

Precej bolje trenutno kaže dekletom, čeprav današnjih nastopov niso začela najbolje. 7. nosilka, 15. letna Francozinja Sandra BOZINOVIC (ITF 439) je s 6-2 6-3 premagala domačo vrstnico Niko ZUPANČIČ (ITF 840). V prvem današnjem slovenskem obračunu je Saša KLANEČEK s 6-3 6-2 premagala še eno domačinko Evgenijo BURGER. Prva nosilka Hana MRAZ se je morala potruditi za zmago nad 15. letno Rusinjo Anastasio ABRAMYAN, zmagala je s 7-5 7-5, v drugem slovenskem obračunu pa je Veronika ERJAVEC s 6-2 6-4 premagala Anjo GAL.

Še dva slovenska nastopa pri dekletih smo videli danes, oba neuspešna. Kristina NOVAK je z 1-6 2-6 izgubila z 8. nosilko, 16. letno Hrvatico Hrvatico Eno BABIĆ (ITF 483), Lara PROSENJAK pa je morala premoč priznati 3. nosilki, 15. letni Hrvatici Lei BOŠKOVIĆ (ITF 279). Ta je bila boljša s 6-3 6-2 TUKAJ.

Tamara Zidanšek še drugič zmagala v Kolumbiji

bm, 22.01.2015

Naša trenutno vodilna igralka na mladinski svetovni teniški lestvici Tamara ZIDANŠEK je na krajši turneji v Južni Ameriki. Prva postaja je Kolumbija, kjer igra na ITF turnirju 1. ranga. Na turnirju je druga nosilka. V prvem krogu je bila prosta, v drugem je s 6-0 6-4 premagala Argentinko Agostino ZAMPROGNO (ITF 270), za uvrstitev v četrtfinale pa je bila boljša od 16. letne Britanke Georgie LAWSON. Tamara je zmagala s 6-1 6-0. V četrtfinalu bo igrala s 6. nosilko, Čilenko Fernando ASTETE.

V konkurenci dvojic Tamara nastopa z Rusinjo Evgeniyo LEVASHOVO s katero sta prvi nosilki. V prvem krogu sta bili prosti, v drugem sta srečanje dobili brez boja, v četrtfinalu sta s 6-0 6-2 premagali kolumbijsko-paragvajsko navezo Emiliana ARANGO in Lara ESCAURIZA in se uvrstili v polfinale.

Na prvem turnirju sezone za mladinski grand slam v Melbournu je v kvalifikacijah nastopila Manca PISLAK in se z dvema zmagama uvrstila v glavni turnir, v katerega je neposredno že uvrščena Nina POTOČNIK.

Manca, druga nosilka kvalifikacijskega turnirja, je v prvem srečanju s 6-3 6-1 premagala 17. letno Američanko Alexandro MILLER-KRASILNIKOV (ITF 257), v finalu kvalifikacij pa je bila s 6-1 6-3 boljša od Avstralke, 15. letne Alekse CVETICANIN (484).

TUKAJ.

Konec posamičnih slovenskih nastopov v Melbournu, po Andreji Klepač v drugi krog konkurence dvojic tudi Katarina Srebotnik

bm, 21.01.2015

Na OP Avstralije v Melbournu je po drugem krogu konec slovenskih nastopov med posamezniki in posameznicami v članski konkurenci.

Poloni HERCOG se je po izpadu 5. nosilke Ane IVANOVIĆ ponudila lepa priložnost za napredovanje v tretji krog, a je bila tudi zanjo 29. letna Čehinja Lucie HRADECKA pretrd oreh. Čehinja je v uri in 45-tih minutah slavila z rezultatom 4-6 6-3 6-2. Polona je imeli precej slabši izkoristek drugega servisa od nasprotnice (43 % - 69 %)začetni udarec pa je izgubila trikrat, nasprotnica le enkrat. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 92 - 75 v korist Čehinje, sicer trenutno šele 142 igralke sveta.

Za obe igralki je bil to šesti nastop v Melbournu, Polona se drugič poslavlja v drugem krogu, medtem ko je Čehinja z uvrstitvijo v tretji krog dosegla svoj največji uspeh.

V četrtem nastopu v konkurenci dvojic se je drugič v drugi krog uvrstila Andreja KLEPAČ. S Poljakinjo Klaudio Jans IGNACIK sta v prvem krogu s 7-6(5) 5-7 7-6(2) premagali dvojico Jelana JANKOVIĆ (Srbija)/ Arantxa PARRA SANTONJA (Španija). Izjemno izenačeno srečanje je trajalo skoraj tri ure.

V prvem krogu sta bili uspešni tudi Katarina SREBOTNIK in njena francoska partnerica Caroline GARCIA. S 6-4 5-7 6-2 sta premagali sta Slovakinjo Magdaleno RYBARIKOVO in Nemko Andreo PETKOVIC. TUKAJ.

Po prvem krogu ITF turnirja na Otočcu v igri ostaja osem deklet in dva fanta

bm, 21.01.2015

V TC Otočec se se začele tekme glavnega žreba na mednarodnem mladinskem ITF turnirju 4. ranga.

Odigrana so bila vsa srečanja prvega kroga v obeh konkurencah.

Med dekleti so v prvem krogu zmagale Evgenija BURGER, Saša KLANEČEK, ki je izločila 5. nosilko, Bolgarko Zinovio VANEVO, Lara PROSENJAK, Nika ZUPANČIČ, Veronika ERJAVEC, Hana MRAZ, Anja GAL in Kristina NOVAK.

V prvem krogu so izgubile Nika RADIŠIČ, Zala DOVNIK, Kaja JUVAN, Tina Kristina GODEC in 2. nosilka, Nika KOZAR

Fantje so bili manj uspešni. Zmagi sta zabeležila le Bor SCHWEIGER MUŽAR in Grega BOH, že v prvem krogu pa so se poslovili Nejc SITAR, Rok KOMAC, Jure FRANK, Anže ARH, Nik KRAPEŽ, Nick CMAGER, Aljaž Jakob KAPLJA, Filip Jakob ZUPANČIČ, Miha OKORN, Žiga DROBNIČ in Sven LAH.

Rezultate srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ.

Jan Kupčič in Pia Lovrič državna prvaka do 14 let

bm, 21.01.2015

V Rogaški Slatini se je končalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 14 let.

Državna prvaka med posamezniki sta postala drugouvrščena igralca lestvice TZS Jan KUPČIČ in Pia LOVRIČ.

V finalnih obračunih je Pia LOVRIČ (Domžale) premagala prvo igralko lestvice TZS Živo FALKNER (Otočec) z rezultatom 6-2 6-3. Obe igralki sta sicer suvereno odigrali celotno prvenstvo in nasprotnicam nista oddali prav veliko iger, kljub temu pa je bila Pia LOVRIČ bolj prepričljiva, tako da finalni izid ni presenetljiv.

Pri dečkih je bil finalni obračun zelo tesen, tudi tu pa je slavil drugi igralec lestvice TZS. Jan KUPČIČ (ŽtkMb) je v finalu s 5-7 6-2 6-2 premagal prvega nosilca Tima TEKAVCA (MaxLj). Do finala prvi in drugi nosilec nista imela težav, Tim TEKAVEC pa je kljub temu oddal en niz, katerega mu je v četrtfinalu odvzel Borut ŠRAJ.

V konkurenco dviojic sta pri dečkih slavila Mark ANDREJIČ GOLJAR (Domžale) in Flip Jeff PLANINŠEK (ŽtkMb), ki sta v finalu s 6-4 6-2 premagala Boruta ŠRAJA (ŽtkMb) in Maja TOMCA (MaxLj).

V konkurenci deklic sta državni prvakinji Živa FALKNER in Pia LOVRIČ, ki sta v finalu s 6-1 6-3 premagali Kristiono KOFOL (Koper) in Gajo Katerino TURK (Morje). TUKAJ.

Polona Hercog preskočila prvo oviro v Melbournu, konec za Blaža Kavčiča, Blaža Rolo in Aljaža Bedeneta

bm, 20.01.2015

Začele so se tekme glavnega turnirja na odprtem prvenstvu Avstralije, prvem turnirju za Grand Slam v sezoni 2015.

Slovenski nastopi so se začeli z zmago med dekleti in tremi porazi fantov

Naša edina predstavnica v ženski konkurenci Polona HERCOG je v uvodnem nastopu premagala na lestvici WTA 15 mest nižje uvrščeno Kitajo Quiang WANG in se v šestem nastopu še drugič uvrstila v drugi krog.

Polona je igrala napadalno in ob 29 winnerjih naredila 41 neprisiljneih napak, kar 17 točk pa je osvojila na mreži. Ob solidnem začetnem udarcu je bila v osvojenih točkah na koncu boljša z 88 - 78.

Z izpadom pete nosilke Ane IVANOVIĆ, premagala jo je Čehinja Lucie HRADECKA, ki bo njena naslednja nasprotnica, pa se ji ponuja lepa priložnost za napredovanje v tretji krog. 29. letna Čehinja je na lestvici WTA uvrščena na 142. mesto.

" Tekmo sem začela precej nervozno čemur tudi pripisujem izgubljeni prvi set. Je pa dejstvo, da je Wang presenetila. Igrala je na vse ali nič. Ko v takšnem primeru tekmici udarci uspevajo, je potrebna maksimalna zbranost in potrpežljivost. V drugem in tretjem setu sem se malce sprostila, odigrala dovolj agresivno ter uspela diktirati tempo, ki ga Wang ni uspela spremljati. V naslednjem dvoboju me čaka Hradecka. Glede na to, da je premagala Ivanovič, pomeni da igra odličen tenis. Pričakujem ponovno veliko borbo, na katero pa sem seveda pripravljena", je po tekmi povedala Polona HERCOG.

V prvem krogu pa je izpadel Blaž KAVČIČ. Še drugič, prvič leta 2013, se je v prvem krogu pomeril z domačinom Jamesom DUCKWORTHOM. Pred dvema letoma sta odigrala štiriurno izčrpajoče srečanje, ki ga je Blaž na koncu dobil, nato pa končal v bolnišnici, tokrat pa se mu žal ni izšlo. Tudi tokrat sta odigrala pet nizov, srečnejši pa je bil na koncu Avstralec, ki je zmagal z rezultatom 6-2 5-7 7-6 (7) 3-6 6-2. Še drugič je srečanje trajalo skoraj štiri ure, Avstralec pa je bil na koncu v osvojenih točkah boljši s 167 - 158. Oba igralca sta bila zelo zanesljiva pri začetnem udarcu, pri izkoristku break žogic pa je bil Duckworth uspešnejši, kar mu je tudi prineslo zmago. Blaž je izkoristil samo 4 priložnosti od 15-tih (27%), nasprotnik pa kar šest od sedmih (86 %).

V torek sta nastopila še Blaž ROLA in Aljaž BEDENE. Velikih možnosti proti nasprotnikoma nista imela, oba sta izgubil v treh nizih. Aljaž BEDENE je moral premoč priznati 1. igralcu sveta Novaku DJOKOVIĆU, ki je bil boljši s 6-3 6-2 in 6-4.

Blaž ROLA je srečanje proti Francozu Adrianu MANARINNU začel dobro, a v tesni končnici prvega niza, ki ga je izgubil s 6-7(9) v nadaljevanju ni imel možnosti. Naslednja dva niza je izgubil s 3-6 in 2-6. TUKAJ.

Na Otočcu končane kvalifikacije na ITF 4. ranga. Tamara Zidanšek ta teden v Kolumbiji

bm, 19.01.2015

V TC Otočec so se končale kvalifikacije na mednarodnem mladinskem ITF turnirju 4. ranga.

V kvalifikacijah je nastopilo 17 Slovencev, v gavni turnir pa so se uvrstili Jure FRANK, Žiga DROBNIČ in Nick CMAGER.

Pri dekletih je nastopilo 12 slovenskih igralk, v glavni turnir pa je napredovala samo Saša KLANEČEK.

V torek se na Otočcu začne glavni turnir. Pri fantih bomo imeli 12 predstavnikov, edini postavljen slovenski igralec bo Jakob Aljaž KAPLJA kot 7. nosilec.

Pri dekletih bo nastopilo 13 Slovenk, prvi nosilki turnirja pa bosta prav Slovenki, Hana MRAZ in Nika KOZAR.

Na Otočcu bodo nastopile tudi Hana MRAZ, Veronika Erjavec in Lara PROSENJAK (na fotografiji).

Naša vodilna mladinka na svetovni teniški lestvici Tamara ZIDANŠEK bo ta teden nastopila na ITF turnirju 1. ranga v Kolumbiji, kjer bo 2. nosilka.

Rezultate srečanj iz Otočca lahko v živo spremljate TUKAJ.

Na Otočcu se je začel mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga

bm, 18.01.2015

V TC Otočec se je začel mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga. V nedeljo so bili na sporedu obračuni prvega korga kvalifikacij pri fantih in dekletih. Pri fantih bodo v drugem krogu nastopili Jure FRANK, Rok KOMAC, Luka MIKLAVČIČ, Žiga DROBNIČ, Maks MEH, Klemen NIKOLAŠ, Blaž GVARDIJANČIČ, Jan VEHOVEC, Nick CMAGER in Mark PORENTA.

Pri dekletih so se v finale kvalifikacij uvrstile Nika ALBRECHT, Tina CVETKOVIČ in Saša KLANEČEK.

Rezultate lahko v živo spremljate TUKAJ.

Pred nami je štirinajst dni vrhunskega tenisa, začenja se OP Avstralije. Manci in Nini se premierni nastop v Avstraliji ni posrečil

bm, 18.01.2015

Začenja se. Prvi turnir za Grand Slam se bo v Melbournu začel v ponedeljek. Slovenci bomo imeli letos številno zasedbo, saj bodo v glavnem turnirju posameznikov nastopili trije igralci in igralka, v konkurenci dvojic dve igralki, dve igralki nas bosta zastopali tudi na mladinskem turnirju. Pa pojdimo po vrsti.

Aljaž BEDENE je igrišča že preizkusil in v kvalifikacijah trikrat zmagal. Njegova forma je zelo dobra, motivacije pa mu zagotovo tudi ne bo manjkalo, saj se bo že v prvem krogu pomeril s št. 1 moškega tenisa, Srbom Novakom DJOKOVIĆEM.

To bo njegov tretji nastop v glavnem turnirju, v letih 2013 in 2014 je izgubil v prvem krogu.

Blaž ROLA bo na OA nastopil drugič. Lani se je uvrstil v drugi krog, letos pa ga v uvodnem nastopu čaka Francoz, 26. letni Adrian MANNARINO, 36. igralec sveta, za katerega bo to 5. nastop v Avstraliji. Doslej se je dvakrat uvrstil v drugi krog.

Blaž KAVČIČ, ki bo nastopil v ponedeljek kot prvi od Slovencev, se bo v prvem krogu pomeril z 22. letnim Avstralcem Jamesom DUCKWORTHOM, 120. igralcem lestvice ATP. Za DUCKWORTHA bo to četrti nastop na OP Avstralije, dvakrat se je uvrstil v drugi krog, lani pa je končal že v prvem.

V ponedeljek bo nastopila tudi Polona HERCOG, 24-ti rojstni dan bo 20. januarja praznovala prav v Avstraliji, ki se bo v prvem krogu pomerila s 23. letno Kitajko Quiang WANG. Polona bo na AO nastopila šestic, le enkrat pa se je uspela prebiti v drugi krog in to že v prvem nastopu leta 2010. Njena nasprotnica je na lestvici WTA uvrščena 15 mest nižje, na OA pa bo nastopila prvič.

V konkurenci dvojic bosta nastopili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ.

Katarina SREBOTNIK in Francozinja Caroline GARCIA sta 7. nosilki, v prvem krogu pa bosta igrali z Nemko Andreo PETKOVIC in Slovakinjo Magdaleno RYBARIKOVO.

Andreja KLEPAČ je moči združila s Poljakinjo Claudio JANS-IGNACIK. V prvem krogu bosta igrali s Srbkinjo Jeleno JANKOVIĆ in Španko Arantxo PARRA SANTONJO.

V konkurenci mladink bosta nastopili Nina POTOČNIK in Manca PISLAK. Obe sta nastopili na pripravljalnem ITF turnirju 1. ranga v Traralgonu, kjer pa se jima nastop ni posrečil, saj sta obe izgubili že v prvem krogu. Manco PISLAK je s 6-3 2-6 6-2 premagala 16. letna Francozinja Tessah ANDRIANJAFITRIMO (ITF 58). Nina POTOČNIK je z 2-6 2-6 izgubila s kvalifikantko iz JAR, 17 letno Katie POLUTA, 140. mladinko sveta. Naši mladinki sta izgubili tudi v konkurenci dvojic. S 6-4 6-1 sta ju premagali prvi nosilki, Madžarka Dalma GALFI in Rusinja Anna BLINKOVA. TUKAJ.

V Radomljah-Domžalah in Ljubljani so potekali turnirji 8-11 let

bm, 17.01.2015

V Domžalah in Ljubljani so potekali turnirji najmlajših registriranih igralcev Teniške zveze Slovenije, ki so se merili v MINI in MIDI tenisu ter tenisu do 10 in do 11 let.

V soboto je v Ljubljani na TA Breskvar potekal turnir v MINI tenisu. Zmagovalca sobotnih turnirjev sta Tim KUŠTER pri dečkih in Tinkara VRANIČAR (oba Ol-Lj) pri deklicah.

V nedeljo so nastopili še dečki in deklice na turnirju v MIDI tenisu. Zmagovalca sta postala Ana THALER (Ol-Lj) in Marko POŽONEC (Grosuplje).

V Domžalah so se igralci in igralke merili v tenisu do 10 in do 11 let. Pri dečkih je v tenisu do 10 let zmagal Jaka GOLOB (Tr-Kr), pri deklicah je bila najboljša Ivona AHČAN (Ol-Lj).

V tenisu do 11 let je pri dečkih zmagal Bor ARTNAK (AsLit). Pri deklicah je slavila Ana LANIŠEK (Radom).

TUKAJ.

Kaja Juvan in Jakob Aljaž Kaplja državna prvaka do 18 let

bm, 17.01.2015

V Mariboru se je na igriščih ŽTK končalo državno prvenstvo za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let.

Pri fantih je naslov državnega prvaka osvojil četrto postavljeni, sicer pa 5. igralec lestvice TZS do 18 let Jakob Aljaž KAPLJA (Radom), ki je v finalu s 6-2 1-6 6-4 premagal 1. nosilca Miho OKORNA (MaxLj).V konkurenci dvojic sta državna prvaka domačina Nejc SITAR in Jure FRANK.

V konkurenci deklet je bila zasedba precej okrnjena, saj so manjkale naše najboljše mladinke. Naslov državne prvakinje je osvojila nepostavljena Kaja JUVAN (Šplus), ki je v finalu s 6-2 6-2 premagala prav tako nepostavljeno, sicer pa dve leti starejšo Sašo KLANEČEK, članico domačega teniškega kluba.

V konkurenci dvojic sta slavili domačinki Saša KLANEČEK in Lara PROSENJAK. TUKAJ.

Najmlajši ta konec tedna v Ljubljani in Radomljah

bm, 17.01.2015

Najmlajši igralci in igralke bodo ta konec tedna loparje vihteli v Domžalah in v TA Breskvar v Ljubljani.

V Ljubljani bodo igralci in igralke nastopili v mini tenisu in tenisu do 11 let, V Domžalah se bodo merili v midi tenisu in tenisu do 10 let. Skupaj je prijavljenih 174 igralk in igralcev. TUKAJ.

Tudi Aljaž Bedene v glavni turnir OP Avstralije, v prvem krogu z Novakom Djokovićem

bm, 17.01.2015

Aljaž BEDENE se je, po odličnih predstavah na ATP turnirju v Chennaiu in največjem uspehu v karieri z uvrstitvijo v finale turnirja serije 250, uvrstil v glavni turnir OP Avstralije. V kvalifikacijah je bil v prvem krogu s 5-7 6-4 6-2 boljši od Argentinca Guida ANDREOZZIJA.
/br> V drugem krogu je bil Aljažev nasprotnik 24. letni igralec iz BiH, Tomislav BRKIĆ244. igralec lestvice ATP. Aljaž je dosegel še drugo zmago, tokrat s 6-0 7-6(2) in se uvrstil v finale kvalifikacij, kjer je bil nato prav tako uspešen. Za nastop v glavnem turnirju je moral premagati 30. letnega Poljaka Michala PRZYSIWZNYA, 168. igralca lestvice ATP in tudi to srečanje je zanesljivo dobil. Poljaka je premagal s 6-4 6-4. Za Aljaža bo to tretji nastop v glavnem turnirju, v prvih dveh se je poslovil v prvem krogu. Tudi tokrat mu žreb ni bil naklonjen, saj se bo v prvem krogu pomeril s 1. igralcem sveta Novakom DJOKOVIĆEM.

Znani pa so že nasprotniki drugih naših predstavnikov v glavnem turnirju. Polona HERCOG bo igrala s Kitajko Wang QUIANG, Blaž ROLA bo igral z Adrianom MANNARINOM, Blaž KAVČIČ pa se po meril z Avstralcem Jamesom DUCKWORTHOM.

Ni pa se najbolje posrečila zadnja preizkušnja pred OP Avstralije Katarini SREBOTNIK. V zadnjem nastopu, ki ga je s Caroline GARCIA opravila v Sydneyu sta namreč izgubili uvodno srečanje, potem, ko sta bili v prvem krogu prosti. Zelo tesno sta ju s 3-6 6-3 10-8 premagali Timea BABOS in Kristina MLADENOVIC. TUKAJ.

Miha Okorn, Jakob Aljaž Kaplja, Saša Klaneček in Kaja Juvan finalisti DP 18 v Mariboru, v konkurenci dvoijic že znani državni prvaki

bm, 16.01.2015

Na državnem prvenstvu do 18 let, ki poteka v Mariboru, sta pri fantih finalista prvi nosilec Miha OKORN (MaxLj) in 4. nosilec Jakob Aljaž KAPLJA (Radom).

Miha OKORN je v polfinalu s 6-2 6-2 premagal Nika KRAPEŽA (Ltc), Jakob Aljaž KAPLJA je bil s 7-5 2-6 6-1 boljši od Bora SCHWEIGERJA MUŽARJA ( Otočec).

Pri dekletih sta finalistki nepostavljena Saša KLANEČEK (ŽtkMb), v pofinalu je s 6-3 7-6(5) premagala Evgenijo BURGER (Otočec) in prav tako nepostavljena Kaja JUVAN (Šplus), ki je bila s 4-6 6-2 6-2 boljša od domačinke Lare PROSENJAK (ŽtkMb).

Dobili pa smo že državne prvake v konkurenci dvojic. Oba naslova sta ostala doma.

Pri fantih sta državna prvaka Jure FRANK in Nejc SITAR (ŽtkMb), ki sta bila v finalu s 7-5 7-5 boljša od Jakoba Aljaža KAPLJE (Radom) in Nika KRAPEŽA (Ltc).

Pri dekletih sta slavili Saša KLANEČEK in Lara PROSENJAK (ŽtkMb). V finalu sta s 6-2 6-4 premagali Marušo PLANK (Ptuj) in Kajo JUVAN (Šplus).

Foto: Duška Mlakar TUKAJ.

Na državnem prvenstvu do 14 let v finalu Tim Tekavec, Jan Kupčič, Živa Falkner in Pia Lovrič

bm, 16.01.2015

Na državnem prvenstvu do 14 let v Rogaški Slatini so odigrali polfinalne tekme. Presenečenj ni bilo in v finalu bomo pri dečkih gledali prvega in drugega igralca lestvice TZS, prav tako sta pri deklicah finalistki prva in druga igralka lestvice TZS. Ali bosta po državnem prvenstvu na vodilnih mestih lestvice tudi državna prvaka pa bomo videli v soboto.

Pri deklicah je Živa FALKNER (Otočec) v prvem polfinalu s 6-0 6-1 premagala Aleo BUBEK (N.Gor), v drugem polfinalu je bila Pia LOVRIČ (Domžale) s 6-1 6-3 boljša od nepostavljene Kristine KOFOL (Koper), ki je z uvrstitvijo v polfinale kot daleč najnižje rangirana igralka (20. mesto TZS) prijetno presenetila.

Pri dečkih je Tim TEKAVEC (MaxLj) s 6-1 6-2 premagal Blaža VIDOVIČA, ki si je po izpadu Marka KOVAČEVIČA in potem, ko je že v prvem krogu premagal 8. nosilca Filipa KALJEVIČA, kot deveti igralec lestvice TZS priigral polfinale.

V drugem polfinalu je Jan KUPČIČ (ŽtkMb) s 6-1 6-3 premagal Velenjčana Tina KRSTULOVIČA (ŠtkVe).

V konkurenci dvojic so znani finalisti pri dečkih. Za naslov državnega prvaka se bosta borili dvojici Maj TOMAC in Borut ŠRAJ, ki sta v polfinalu izločila prva nosilca, par Tekavec/Kupčič ter Mark ANDREJIČ GOLJAR in Filip Jeff PLANINŠEK, ki sta bila v drugem polfinalu boljša od dvojice Dimic/Potočnik.

Pri deklicah so finalistke Živa FALKNER in Pia LOVRIČ, v polfinalu sta v izenačenem srečanju premagali dvojico KALAN/GLAVAŠ ter Kristina KOFOL in Gaja Katerina TURK, ki sta bili boljši od dvojice BELINGER/BUBEK. TUKAJ.

Na volilni skupščini TZS Marku Umbergerju zaupali še tretji mandat

bm, 16.01.2015

Člani Teniške zveze Slovenije so na volilni skupščini, katere se je udeležilo 48 delegatov z glasovalno pravico, dosedanjemu predsedniku Marku UMBERGERJU zaupali še tretji predsedniški mandat.

Skuščina je potekala v konstruktivnem vzdušju z daljšo razpravo o finančnem poročilu TZS.

Delegati so sprejeli poročila vseh komisij vključno s finančnim poročilom o delovanju TZS v preteklem obdobju in izvolili nove organe TZS.

Strokovni svet bo v naslednjem mandatnem obdobju vodil Marko POR, tekmovalno registracijsko komisijo Anja REGENT, dicsciplinski sodnik ostaja Jure JERKIČ, nadzormi odbor pa bo vodil Anton GROSMAN. TUKAJ.

Konec slovenskih mladinskih nastopov na ITF turnirjih, mladinci se selijo na Otočec

bm, 15.01.2015

Na ITF turnirju 1. ranga v Prerovu se je Hana MRAZ uvrstila v četrtfinale, kjer je z nastopi končala. V tretjem krogu je s 6-4 6-4 premagala Bolorusinjo Hanno KRYVATULAVO, v četrtfinalu pa je izgubila z 2. nosilko, Rusinjo Aleksandro POSPELOVO (ITF 99).Ta je slavila s 6-2 6-2.

Z nastopi pa so na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Oberpullendorfu končale Veronika ERJAVEC, Nika RADIŠIČ in Kristina NOVAK.

Na ženskem ITF turnirju v Antalyi se je Pia ČUK uvrstila v četrtfinale, kjer je nato izgubila. V drugem krogu je z 2-6 7-6(4) 6-2 premagala Francozinjo Alice BACQUIE, v četrtfinalu pa je še drugič zapored izgubila. Tudi tokrat jo je, tako kot prejšnji teden, premagala Nemka Anne SCHAEFER, ki je bila boljša s 6-3 6-3.

Na moškem Futuresu, ki se prav tako odvija v Antalyi je izpadel Mike URBANIJA. S 6-3 6-1 ga je premagal Korejec Duck Hee LEE.

Mladinci se sedaj selijo na Otočec, kjer se v nedeljo s kvalifikacijami začenja mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga. Nastopilo bo 26 fantov in 23 deklet. TUKAJ.

Na DP 14 in 18 znani polfinalisti in polfinalistke

bm, 15.01.2015

Na državnem prvenstvu v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let so znani vsi polfinalisti in polfinalistke.

V Rogaški Slatini so se pri dečkih v polfinale uvrstili Tim TEKAVEC, Blaž VIDOVIČ, Tin KRSTULOVIČ in Jan KUPČIČ.

Pri deklicah so polfinalistke Živa FALKNER, Kristina KOFOL, Alea BUBEK in Pia LOVRIČ.

Na DP do 18 let v Mariboru so se pri fantih v polfinale uvrstili Miha OKORN, Nik KRAPEŽ, Jakob Aljaž KAPLJA in Bor SCHWEIGER MUŽAR.

Pri dekletih so polfinalistke Saša KLANEČEK, Evgenija BURGER, Lara PROSENJAK in Kaja JUVAN.

TUKAJ.

Na DP do 14 let pri dečkih v drugem krogu brez presenečenj, pri deklicah izpadli tretja in četrta nosilka

bm, 14.01.2015

Na DP do 14 let v Rogaški Slatini, danes so tam tudi uradno odprli prvenstvo, so odigrali tekme drugega kroga v konkurenci posasmeznikov in posameznic.

Pri dečkih drugi krog ni prinesel dodatnega osipa nosilcev, saj je vseh pet, ki so še bili v igri, zanesljivo napredovalo v četrtfinale. Če so nosilci zmagovali brez težav, pa smo spremljali dva napeta dvoboja med nepostavljenimi igralci. Tilen POTOČNIK je v treh nizih izločil Gašperja OBLAKA, Blaž VIDOVIČ pa je bil prav tako v treh nizih boljši od Patrika KOVAČEVIĆA. Poleg zmagovalcev teh dveh tekem bodo v četrtfinalu nastopili Tim TEKAVEC, Borut ŠRAJ, Tim KRSTULOVIČ, Mark ANDREJIČ-GOLJAR, Filip-Jeff PLANINEŠEK in Jan KUPČIČ.

Pri deklicah so bile v prvem krogu uspešne vse nosilke, v drugem pa so z nastopi končale tri. Eva KALAN je s 6-3 6-4 premagala 3. nosilko Zojo ŠTRUKELJ, Kristina KOFOL je bila s 6-4 3-6 6-4 boljša od 4. nosilke Alje BELINGER, izpadla pa je tudi 8. nosilka Zala ULE, ki je morala zaradi poškodbe rame pri izidu 6-2 5-7 srečanje predati Mii KUKOVIČ. V četrtfinalu bodo nastopile še Živa FALKNER, Tjaša KLEVIŠAR, Alea BUBEK, Sheila GLAVAŠ in Pia LOVRIČ.

V konkurenci dvojic bodo dečki in deklice četrtfinalna srečanja odigrali v četrtek.

Nekaj fotografij nastopa deklic (več sledi) si lahko ogledate TUKAJ.

Na DP do 18 let znani četrtfinalisti in četrtfinalistke

bm, 14.01.2015

Na državnem prvenstvu do 18 let, ki se igra na igriščih ŽTK Maribor so odigrali tekme drugega kroga, tako da smo danes dobili četrtfinaliste pri fantih in pri dekletih.

Pri fantih presenečenj ni bilo, vsi nosilci so napredovali v četrtfinale, kjer bodo nastopili Miha OKORN, Nejc SITAR, Nik KRAPEŽ, Grega BOH, Filip-Jakob ZUPANČIČ, Jakob-Aljaž KAPLJA, Bor SCHWEIGER MUŽAR in Jure FRANK.

Povsem drugačna slika je pri dekletih, kjer bodo v četrtfinalu nastopile le tri nosilke. Štiri so izpadle že v uvodnih nastopih, danes je njihovo usodo doživela še ena. Nepostavljena Saša KLANEČEK je namreč z 2-6 6-1 6-0 premagala 1. nosilko Tino Kristino GODEC. Drugo zanimivo srečanje je bil po pričakovanjih obračun med Kajo JUVAN in Anjo GAL. V tekmi, ki je trajala kar tri ure in pol je s 4-6 7-6(3) in 6-3 slavila mlajša Kaja JUVAN. V četrtfinalu se tako obeta nov zanimiv spopad med Zalo DOVNIK in Kajo JUVAN.

V konkurenci dvojic so znani polfinalisti in polfinalistke. Zanimivo je, da bo pri fantih v polfinalu nastopilo vseh osem igralcev, ki so nosilci v konkurenci posameznikov.

V Mariboru so danes tudi uradno odprli državno prvenstvo. Otvoritve se je udeležil predsednik TZS g. Marko UMBERGER. TUKAJ.

Veronika Erjavec, Kristina Novak, Nika Radišič in Hana Mraz začele z zmagami, poraz Nike Zupančič

bm, 14.01.2015

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Prerovu je Hana MRAZ v uvodnem nastopu, v prvem krogu je bila prosta, s 6-1 7-5 premagala Poljakinjo Weroniko Jasmino FORYS, 330. igralko mladinske svetovne teniške lestvice. V tretjem krogu bo igrala z Belorusinjo Hanno KRYVATULOVO, 234. mladinko sveta.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v avstrijskem Oberpullendorfu so bile v drugem krogu uspešne Kristina NOVAK, ki je s 6-3 6-0 premagala Estonko Kimberly VALGEMAE, Veronika ERJAVEC, ki je s 6-4 6-1 premagala 2. nosilko, Avstrijko Caroline ILOWSKO, 383. mladinko sveta in Nika RADIŠIČ, ki je bila s 6-3 6-1 boljša od Hrvatice, 6. nosilke turnirja, Ene BABIĆ.

Izgubila je Nika ZUPANČIČ, katero je s 6-4 6-3 izločila 15. nosilka, Avstrijka Antonia PALECZEK. TUKAJ.

Na DP 14 in 18 prvi krog odigrala tudi dekleta, v Mariboru izpadle štiri nosilke

bm, 14.01.2015

V torek so na državnih prvenstvih do 14 let v Rogaški in do 18 let v Mariboru nastopile deklice in dekleta.

V Rogaški Slatini smo videli nekaj zanimivih dvobojev, nosilke pa so uspešno opravile nalogo in se vse uvrstile v drugi krog. Najtežje delo je imela Zala ULE, ki je srečanje z Metko KOMAC odločila v svojo korist s 7-5 7-5. Tudi Alja BELINGER se je morala za zmago nad kvalifikantko Taro GORINŠEK potruditi, po dobljenem prvem nizu v podaljšani igri, pa je v drugem vendarle strla odpor igralke iz Slovenskih Konjic.

Deklice so odigrale tudi srečanja prvega kroga dvojic. Državno prvenstvo se bo v Rogaški Slatini v sredo nadaljevalo z drugim krogom v obeh konkurencah.

Na DP do 18 let v Mariboru so nastopila dekleta, že po uvodnih nastopih pa so se poslovile štiri nosilke. Urška VELEC je s 4-6 6-4 6-4 izločila Žano LAPAJNE, Anja TRBEŽNIK je bila s 4-6 6-4 6-3 boljša od Moni POTRČ, Kim ŽIŽEK je s 6-4 6-1 premagala Saro SIRŠE, domačnika Anja GAL pa je bila s 7-5 6-2 biolhjša od Ajde BUKOVEC. V drugem krogu se obetata dve zanimivi srečanji in sicer med 1. nosilko Tino KRISTINO GODEC in Sašo KLANEČEK ter Kajo JUVAN in Anjo GAL.

Tudi v Mariboru bodo v sredo na sporedu tekme drugega kroga v obeh konkurencah.

Nekaj fotografij iz današnjih tekem si lahko ogledate v fotogaleriji

Na naslovnici Sheila Glavaš.

Obiščite tudi našo facebook stran TUKAJ.

Zimsko državno prvenstvo odigrali tudi rekreativni igralci tenisa združeni v DITS-u

bm, 13.01.2015

Na dvoranskem državnem prvenstvu za posameznike, ki se je igralo 10. in 11.1.2015 v Velenju, v absolutni konkurenci ni bilo velikih presenečenj, vsaj v zaključnih bojih ne. V polfinale so se uvrstili igralci, ki so se na tekmovanjih slotoura že dokazali in to ne samo enkrat - Aleš MAČEK in Jernej AJD sta prvi in drugi z lestvice DITS-a, Mark SVOLJŠAK je v zadnjem času nanizal kar nekaj turnirskih zmag, Nejc MLAKAR pa je bil aktualni državni prvak. V velikem finalu je Nejc MLAKAR presenetljivo hitro in gladko s 6/2 in 6/3 premagal Marka SVOJŠAKA in obranil naslov dvoranskega državnega prvaka iz lanskega leta.

V ženski konkurenci je nastopilo 10 igralk. Tudi tokrat je bila najbolj prepričljiva Lea SUNARIČ. V prvem polfinalu je Sunaričeva brez težav z 9/1 premagala Tino MISAJLOVSKI, v drugem pa sta Andreja BIZJAK in Damjana DAMIŠ o zmagovalki odločali šele v sedemnajsti igri (to je v tie-breaku). Damiševa si je z najtesnejšo možno zmago priigrala nov finale, v katerem je sicer dobro začela, prvi niz izgubila s 6/3, v drugem pa popustila, bilo je 6/1.

V konkurenci veteranov 45+ še nikoli nismo imeli tako številne in kvalitetne udeležbe, kar pa je po svoje razumljivo, saj smo v Velenju tokrat igrali za prvi naslov dvoranskega državnega prvaka. Na poletnem državnem prvenstvu je lani slavil Branko GUNA. Že po prijavah na tokratno državno prvenstvo, pa je bilo jasno, da bo imel izredno težko delo, da osvoji še naslov dvoranskega prvaka -med prijavljenimi je bil tako tudi eden od najboljših slovenskih veteranov Ivo BELIŠ, v najožjem krogu favoritov pa je bil tudi Dušan PLANINŠEK, polfinalist letošnjega dvoranskega državnega prvenstva v dvojicah. V polfinalu so se pomerili Branko GUNA in Dušan PLANINŠEK ter Igor VUČKO in Ivo BELIŠ, v finale pa sta se uvrstila Planinšek in Beliš in s tem uresničila napovedi strokovnjakov - Planinšek je premagal Guno z 9/5, Beliš pa Vučka z 9/2. Veliki finale se je igral v nedeljo 11.1.2015, igralca pa sta ponovno prikazala veliko znanja, v katerem ni manjkalo atraktivnih točk. Na koncu je s 6/3 in 6/3 slavil Ivo BELIŠ in kot prvi v zgodovini slovenskega rekreativnega tenis toura dvignil pokal za naslov dvoranskega državnega prvaka v kategoriji 45+.

Foto M. Pogačar

Še več podrobnosti o državnem prvenstvu rekerativnih igralcev tenisa preberite TUKAJ.

Mladinke dobro začele nastope v Avstriji, poraz Anžeta Arha, v Antalyi jutri Pia Čuk in Mike Urbanija, Dalila Jakupovič zmagala v Stuttgartu

bm, 13.01.2015

Naše mladinke so na ITF turnirju 4. ranga v Avstriji dobro začele nastope v glavnem turnirju. Veronika ERJAVEC je v uvodnem nastopu s 6-2 6-4 premagala Slovakinjo Adriano SENKAROVO, Nika RADIŠIČ je bila s 6-3 6-2 boljša od Avstrijke Eme VASIC, Nika ZUPANČIČ pa je s 6-3 6-4 premagala Francozinjo Marie MATTEL. Kristina NOVAK je bila v prvem krogu prosta.

Pri fantih je v drugem krogu izgubil Anže ARH. S 6-4 6-4 ga je premagal Nemec Daniil KLIMOV.

Hana MRAZ je na ITF turnirju 1. ranga v Prerovu. V prvem krogu glavnega turnirja je bila kot 10. nosilka prosta, v drugem krogu bo igrala s Poljakinjo Weroniko Jasmino FORYS.

Na ženskem članskem ITF turnirju v Antalyi (10.000 $) bo nastopila Pia ČUK. Tam je igrala tudi prejšnji teden, ko je nastope končala v četrtfinalu. Tokrat bo v prvem krogu njena nasprotnica igralka iz BiH Melissa SEHOVIC.

Na Futuresu v Antalyi bo jutri v prvem krogu glavnega turnija igral Mike URBANIJA, ki je v finalu kvalifikacij izločil povratnika na teniška igrišča Nika RAZBORŠKA. V prvem krogu bo igral s Korejcem Duckom Hee LEEJEM.

Na ženskem ITF turnirju v Stuttgartu (10.000 $) pa je že nastopila v prvem krogu Dalila JAKUPOVIĆ. S 6-2 6-4 je premagala Italijanko Georgio BRESCIA. TUKAJ.

S kvalifikacijami se začenja OP Avstralije, Aljaž Bedene v prvem krogu z Argentincem Andreozzijem, Katarina Srebotnik v četrtfinalu Sydneya

bm, 13.01.2015

V Melbournu se s kvalifikacijami začenja prvi turnir za Grand Slam, OP Avstralije. Slovenci bomo imeli med posamezniki na turnirju štiri predstavnike. Blaž ROLA, Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG so že uvrščeni v glavni turnir, Aljaž BEDENE si bo poskušal glavni turnir priigrati skozi kvalifikacije. Med dvojicami bosta nastopili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ, v konkurenci mladink pa Manca PISLAK in Nina POTOČNIK.

Nastope bo v sredo zjutraj po našem času začel Aljaž BEDENE. Njegov nasprotnik v prvem krogu bo 23. letni Argentinec Guido ANDREOZZI, 202. igralec lestvice ATP.

Na ženskem WTA turnirju v Sydneyu sta se Katarina SREBOTNIK in Caroline GARCIA uvrstili v četrtfinale po predaji Špank Garbine MUGURUZA in Carle SUAREZ NAVARRO. V četrtfinalu bosta igrali z Madžarko Timeo BABOS in Francozinjo Kristino MLADENOVIC.

TUKAJ.

Anže Arh zmagal v uvodnem nastopu ITF turnirja v Avstriji

bm, 12.01.2015

Nekaj naših mladih igralcev in igralk bo ta teden nastopilo na mladinskem ITF turnirju v Avstriji. Med fanti bo na turnirju 4. ranga v Oberpullendorfu nastopil Anže ARH, med dekleti pa Veronika ERJAVEC, Nika RADIŠIČ, Nika ZUPANČIČ in Kristina NOVAK.

Anže ARH, letošnji dvoranski državni prvak v starostni kategoriji do 16 let je tekmo prvega kroga že odigral in zmagal. S 6-3 6-2 je premagal domačina Clemensa WAGNERJA.

Dekleta bodo nastopila v torek.

Rezultate srečanj iz turnirja v Avstriji je mogoče v živo spremljati TUKAJ.

DP do 14 let prineslo prva presenečanja pri dečkih, na DP 18 brez presenetljivih izidov

bm, 12.01.2015

V Rogaški Slatini in Mariboru sta se začeli državni prvenstvi v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let.

Danes so v Rogaški Slatini nastopili dečki in od turnirja so se že poslovili trije nosilci.

Najbolj preseneča izpad tretjega nosilca Marka KOVAČEVIČA, katerega je s 5-7 7-5 6-0 izločil Tilen POTOČNIK, ki je na lestvici TZS uvrščen na 10. mesto. Izpadla sta tudi 7. in 8. nosilec. Sedmo postavljenega Samuela PATETA je izločil Matic DIMIC, zmagal je s 6-2 6-4, osmo postavljenega Filipa KALJEVIČA pa je s 6-2 7-5 premagal Blaž VIDOVIČ. Ostali nosilci z napredovanjem niso imeli težav.

Deklice bodo začele z nastopi v torek, ko bo za dečke prost dan.

Bolje je šlo najboljšim igralcem na DP do 18 let na igriščih ŽTK Maribor, kjer prvi krog ni postregel s presenetljivimi izidi. Omeniti velja dve srečanji. V tekmi finalista in polfinalista državnega prvestva do 16 let Nicka CMAGERJA in Luke MIKLAVČIČA je bil boljši Nick s 6-4 6-4. Zelo dober odpor pa je drugemu nosilcu Juretu FRANKU nudil kvalifikant Gašper TOPČIČ. Jure je zmagal s 6-4 7-5.

Tudi v Mariboru, kjer so fantje, tako kot dečki v Rogaški Slatini, odigrali še uvodne tekme konkurence dvojic, bodo v torek z nastopi začela dekleta, fantje pa bodo počivali. TUKAJ.

Blaž Rola najvišje v karieri, Aljaž Bedene pridobil 40 mest

bm, 12.01.2015

Vodilni slovenski teniški igralec na svetovni teniški lestvici ATP Blaž ROLA je na lestvici, kljub porazu v Aucklandu, napredoval za eno mesto in z 79. mestom dosegel novo najvišjo uvrstitev v karieri.

Po odličnem nastopu v Chennaiu je kar 40 mest pridobil Aljaž BEDENE in se zavihtel na 116. mesto.

Sicer pa drugi Slovenec na svetovni teniški lestvici še naprej ostaja Blaž KAVČIČ, ki je pridobil 1 mesto in je sedaj točno 100-ti igralec sveta.

Ostali naši igralci v zadnjem obdobju niso nastopali in tudi niso doživeli bistvenih premikov na lestvici. Četrti Slovenec ostaja na 295. mestu Janez SEMRAJC, ki bo ta teden nastopil na ATP Challengerju v Casablanci.

Na lestvici WTA je Polona HERCOG pridobila 5 mest in je ta teden na 89. mestu.

TUKAJ.

Polona Hercog izgubila uvodno srečanje v Sydneyu, Janez Semrajc poražen v Casablanci, Mike Urbanija izločil Nika Razborška v Antalyi

bm, 12.01.2015

Polona HERCOG, ta teden 89. igralka sveta, po uspešno odigranih kvalifikacijah na WTA turnirju v Sydneyu (731.000 $), v prvem krogu glavnega turnirja končuje z nastopi. Žreb ji je namenil 22. letno Čehinjo Karolino PLISKOVO s katero se je doslej srečala dvakrat, obakrat v letu 2014, igralki pa sta zmagali vsaka po enkrat.

Tokrat je bila Karolina PLISKOVA, sicer 22. igralka lestvice WTA, boljša z rezultatom 6-4 6-4. Srečanje je trajalo uro in osem minut, igralki pa sta zelo dobro serviorali, tako da veliko prioložnosti za break v srečanju ni bilo. Čehinja je Poloni ponudila samo eno, ki je ostala neizkoriščena, na drugi pa si je priigrala tri in dve tudi izkoristila, po eno v vsakem nizu. Polono sedaj čaka nastop na OP Avstralije, ki se začne prihodnji teden.

S tem pa slovenskih nastopov v Sydneyu še ni konec. V konkurenci dvojic bo nastopila Katarina SREBOTNIK, ki v paru s Francozinjo Caroline GARCIA tokrat ni nosilka, v prvem krogu pa bosta igrali s tretjima nosilkama, Špankama Garbine MUGURUZA in Carlo SUAREZ NAVARRO.

Janez SEMRAJC, ki je sezono 2014 končal kot igralec z največ osvojenimi naslovi na turnirjih serije Futures, je sezono 2015 začel s porazom. Pred nastopom v Casablanci je imel nekaj zdravstvenih težavm, zato v Maroko ni odpotoval popolnoma pripravljen. To je izkoristil izkušeni 31. letni Italijan Flavio CIPOLLA, ki je zmagal s 6-0 6-2. Italijan je odlično srviral, saj je osvopjil kar 83 % točk na svoj prvi in celo 89 % točk na svoj drugi servis, tako da Semrajc dejansko ni imel prav nobenih možnosti za uspeh.

Sezono sta na Futuresu v Antalyi (10.000 $) začela tudi Mike URBANIIJA in Nik RAZBORŠEK. Slednji je zaradi poškodbe izpustil celotno sezono 2014 in na lestvici ATP ostal brez uvrstitve. V ANtalyi sta oba morala v kvalifikacije, žreb pa ju je v zadnjem krogu postavil za nasprotnika, potem, ko sta najprej dosegla vsak po eno zmago. V finalu kvalifikacij je slavil Mike URBANIJA z rezultatom 1-6 6-4 6-2 . Mike bo v prvem krogu glavnega turnirja igral s 16. letnim Korejcem Duckom Hee LEEJEM. TUKAJ.

Manca Pislak izgubila v polfinalu mladinskega ITF turnirja na Slovaškem

bm, 12.01.2015

Manca PISLAK je ta teden nastopala na mladinskem ITF turnirju 2. ranga na Slovaškem in to zelo uspešno. Na turnirju se je kot 5. nosilka prebila do polfinala.

V polfinalu je igrala s 1. nosilko, prav tako Čehinjo, 15. letno Marketo VONDROUSOVO, 12. igralko svetovne mladinske lestvice ITF, ki pa v zadnjem mesecu ni zabeležila vidnejšega rezultata, saj se je trikrat poslovila v prvem oz. drugem krogu. Tokrat je mlada Čehinja zaigrala bolje in Manco premagala z rezultatom 6-4 6-3.

Manca PISLAK inHana MRAZ sta v polfinalu končali tudi nastope v konkurenci dvojic. S 7-6(5)n 6-3 sta ju premagali Čehinji Karolina NOVOTNA in Anna SLOVAKOVA.

Manca PISLAK se sedaj seli v Avstralijo, kjer bosta z Nino POTOČNIK najprej nastopili na ITF turnirju 1. ranga, obe sta v glavnem turnirju, nato pa še na mladinskem OP Avstralije, kjer je Nina POTOČNIK že v glavnem turnirju, neposreden nastop pa se v glavnem turnirju obesta tudi Manci. TUKAJ.

Polona Hercog v glavni turnir Sydneya, Blaž Rola izgubil v kvalifikacijah Aucklanda

bm, 11.01.2015



Polona HERCOG se je po uspešno odigranih kvalifikacijah uvrstila v glavni žreb WTA turnirja v Sydneyu.

V prvem krogu kvalifikacij je s 6-3 6-3 premagala na lestvici WTA 11 mest višje uvrščeno Čehinjo, 18. letno Katerino SINIAKOVO. Polona je odlično servirala in v srečanju nasprotnici ponudila vsega dve priložnosti za break, a je tudi ti dve obranila.

V drugem krogu je igrala z 21. letno Madžarko Timeo BABOS, 96. igralko lestvice WTA. Igralki sta se doslej pomerili enkrat in sicer leta 2013, ko je zmagala Polona, ki je tako zabeležila še drugo zmago v medsebojnih obračunih.

Tekmo je Polona slabo odprla in prvi niz izgubila s 3-6, v drugem pa bolje nadaljevala in si v podaljšani igri, ki jo je dobila s 7-6(5) priigrala tretji niz. Po končanem drugem nizu je bilo srečanje zaradi teme prekinjeno in prestavljeno na igrišče št.7, kjer se je nadaljevalo pod reflektorji. Polona je bila n nadaljevanju boljša in je tretji niz dobila s 6-2 ter se uvrstila v glavni turnir. Tu bo v prvem krogu igrala s Čehinjo Karolino PLISKOVO, če bo uspešna jo v drugem krogu čaka 1. nosilka Simona HALEP.

Medtem pa Blaž ROLA letošnje sezone ni začel tako, kot si je želel. Dva poraza v uvodnih nastopih ATP Challengerja v Avstraliji in kvalifikacijah ATP turnirja serije 250 v novozelanskem Aucklandu mu pred prvim Grand Slamom sezone lahko povzročata nekaj skrbi, saj forma očitno še ni na ravni, kot bi jo pred OP Avstralije pričakoval.

V Aucklandu je bil v kvalifikacijah drugi nosilec, poslovil pa se je že v prvem nastopu, ko ga je s 7-6(1) in 6-2, po dobri uri in pol premagal 31. letni Kolumbijec Alejandro FALLA, 131. igralec lestvice ATP. Danes ni najbolje deloval Blažev servis (56 % prvi in 31 % drugi), nasprotnik je imel namreč kar 14 priložnosti za break, izkoristil pa je štiri. Blaž je Falli servis odvzel dvakrat. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 80-64 v korist Kolumbijca.

Blaža zdaj čaka nastop na OP Avstralije in ima tako še nekaj dni časa za piljenje forme. TUKAJ.

Aljaž Bedene ostaja brez zmage na turnirjih ATP toura, Stan Wawrinka je bil v finalu boljši

bm, 11.01.2015

Aljaž BEDENE je, kljub porazu v finalu ATP turnirja serije 250 v Chennaiu, kjer je danes izgubil s 1. nosilcem turnirja in 4. igralcem sveta Stanom WAWRINKO s 3-6 4-6, prišel do uspeha kariere. Dva breaka, po en v vsakem nizu, sta odličnemu Švicarju zadostovali za tretjo zaporedno zmago na turnirju v Chennaiu.

Aljaž BEDENE je po Gregu ŽEMLJI drugi Slovenec, ki mu je uspela uvrstitev v finale katerega izmed turnijev ATP toura.

Zagotovo je v današnjem finalu svoje naredila tudi utrujenost, saj je moral Aljaž na poti do finala najprej skozi kvalifikacije, kjer je bil trikrat uspešen, nato pa je začel zmagovit pohod v katerem je izločil tudi tri postavljene igralce in to vse tri Špance.

Najprej je bil boljši od Lucasa LACKA, v drugem krogu je izločil 2. nosilca Feliciana LOPEZA, v četrfinalu je bil boljši od 5. nosilca Guillerma GARCIE LOPEZA, v današnjem polfinalu pa je premagal še trejega Španca zapovrstjo, 3. nosilca Roberta BATISTO AUGUTA, 15 igralca sveta.

Aljaž je rešil štiri meč žoge v srečanju pa nasprotniku zabil kar 15 asov, dosegel še 42 winnerjev in na koncu po dveh urah in tričetrt slavil z rezultatom 3-6 6-3 7-6(8).

Aljaž je prvi igralec, ki se je v finale turnirja v Chennaiu prebil iz kvalifikacij. To je za Aljaža prvi finale na turnirjih ATP Toura, ki ga je dosegel v prvem nastopu po oktobru, ko je moral na prisilen počitek zaradi poškodbe zapestja. Sicer pa je Chennai "njegov" turnir, leta 2013 je tu izgubil v polfinalu z današnjim nasprotnikom, leta 2014 pa ga je v četrtfinalu premagal prav Wawrinka. To je bilo torej njuno tretje medsebojno srečanje in tretje, ki sta ga odigrala na turnirju v Chennaiu.

"To je bil najbrž moj najboljši teden v karieri, na njem sem si pridobil veliko samozavesti. Mogoče sem bil nekoliko preutrujen. Ponoči sem zelo slabo spal, preveč sem razmišljal o mojem prvem finalu. Toda Stan je pokazal, kako dober igralec je, od njega sem se lahko veliko naučil," je po srečanju dejal Ljubljančan, ki živi v Londonu.

Aljaž je za finale prejel denarno nagrado v višini 38.650 $ in pomembnih 150 točk za lestvico ATP, s katerimi se bo ponovno približal najboljši stoterici teniških igralcev. Prav tako je na na turnirju tudi prejel ček v višini 100.000 Rupij (1358 €), ki mu jih je, za uspešne nastope na turnirju, kot vzhajajočei zvezdi, podelil pokrovitelj turnirja, Casa Grande.

TUKAJ.

Anže Arh in Veronika Erjavec državna prvaka v starostni kategoriji do 16 let

bm, 11.01.2015

Na Otočcu se je končalo državno prvenstvo za fante in dekleta do 16 let.

Naslov državnih prvakov sta osvojila Anže ARH (Tr-Kr) in Veronika ERJAVEC (Ltc).

Anže ARH je v finalu s 6-2 6-0 premagala Nicka CMAGERJA (ŽtkMb), Veronika ERJAVEC je bila s 6-2 6-0 boljša od Nickove klubske kolegice Lare PROSENJAK.

Četrtfinalni obračuni so v soboto prinesli poraz 1. nosilca pri fantih Jana VEHOVCA (Proten/1). S 6-2 6-1 ga je premagal Anže ARH (Tr-Kr/4), ki je dosedanje tekme odigral z odliko. Do finala je oddal vsega devet iger in je tudi v finalu favorit v srečanju z drugim nosilcem Nickom CMAGERJEM (ŽtkMb/2). Nick je v polfinalu s 3-6 6-3 6-4 premagal Luko MIKLAVČIČA (Idrija/3), ki mu je tudi edini v dosedanjem poteku prvenstva odvzel niz.

V konkurenci dvojic se bodo z naslov državnih prvakov borili Rok KOMAC in David Lucas AMBROŽIČ ter Luka MIKLAVČIČ in Matic ZAPLOTNIK.

Tudi pri dekletih smo gledali dober tenis in dva izenačena polfinalna dvoboja v katerih sta zmagovalki potrebovali za napredovanje v finale tri nize. ERJAVECje v polfinalu po izgubljenem prvem nizu dobila naslednja dva in Tino CVETKOVIČ (Radov/5) premagala s 4-6 6-3 7-5. Srečanje je dobila po odvzemu servisa nasprotnici pri izidu 5-5 v tretjem nizu.

Tudi druga finalistka Lara PROSENJAK (ŽtkMb/7) je za zmago nad nepostavljeno domačinko Niko ZUPANČIČ (Otoče) potrebovala tri nize. Nika je odlično začela in dobila prvi niz s 6-1, nato pa je Lara zaigrala bolj zanesljivo in naslednja dva niza dobila s 6-3 in 6-3 ter se zasluženo uvrstila v finale.

V konkurenci dvojic sta državni prvakinji Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ (na fotografiji), ki sta v finalu s 7-5 6-3 premagali Anjo GAL in Kristino NOVAK.

V konkurenci fantov sta državna prvaka med dvojicami David Lucas AMBROŽIČ (Hari) in Rok KOMAC( Morje). V finalu sta s 6-4 6-4 premagala Luko MIKLAVČIČA (Idrija) in Matica ZAPLOTNIKA (Ltc). Fotografije iz DP bomo objavili v naslednjih dneh.

TUKAJ.

Nika Strašek in Jan Lon Šuntar državna prvaka do 12 let

bm, 11.01.2015

V Ljubljani smo dobili zimska (dvoranska) državna prvaka v starostni kategoriji do 12 let za teniško sezono 2015. Med deklicami je naslov osvojila 1. nosilka in prva igralka lestvice do 12 let, Ptujčanka Nika STRAŠEK (Ptuj), ki je v izenačenem finalnem obračunu s 3-6 6-4 6-2 premagala drugo nosilko Majo ZUCCHIATI (N.Gorica). Nika tako stopa po stopinjah mame, nekdaj odlične teniške igralke Tine VUKASOVIČ.

Dečki so dinale odigrali v nedeljo, finalista pa presenetljivo nista bila 1. in 2. igralec lestvice TZS do 12 let, temveč tretji in četrti igralec te lestvice Gal EMERŠIČ POTOČNIK (ŽtkMb) in Lan Jon ŠUNTAR (Tr-Kr).

V finalu je slavil Lan Jon ŠUNTAR, ki je zmagal z rezultatom 7-5 6-2.

Že včeraj sta naslov v konkurenci dvojic osvojili Maja ZUCCHIATI (N.Gor) in Sara LISJAK (N.Gor), ki sta v finalu s 6-1 6-1 premagali Tajo LONČARIČ (Ptuj) in Niko STRAŠEK (Ptuj)

V konkurenci dvojic sta slavila Gal EMERŠIČ POTOČNIK(ŽtkMb) in Nikola PERIĆ (Celje), ki sta bila v finalu s 6-2 6-7(4) [10-5] boljša od Luna OBRULA in Jana DIMITRIJEVIČA (oba Celje). Lun in Jan sta tako kot 1. in 2. igralec svoje starostne kategorije ostala brez naslova državnih prvakov. Nova priložnost bo na poletnem državnem prvenstvu.

Čestitake vsem!

Nekaj fotografij si oglejte v fotogaleriji TUKAJ in TUKAJ TUKAJ.

Blaž Kavčič predal tekmo prvega kroga kvalifikacij v Sydneyu, Polona Hercog uspešna

bm, 10.01.2015

Blaž KAVČIČ se po odličnem začetku sezone v Dohi srečuje s prvimi težavami, katerih si je v letrošnji sezoni najmanj želel. V prvem krogu kvalifikacij v Sydneyu je igral z Američanom Denisom KUDLO in srečanje po izgubljenem prvem nizu s 4-6 in izidu 4-4 v drugem nizu, predal.

Polona HERCOG je v prvem krogu kvalifikacij WTA turnirja v Sydneyu s 6-3 6-3 premagala na lestvici WTA 11 mest višje uvrščeno Čehinjo, 18. letno Katerino SINIAKOVO. Polona je odlično servirala in v srečanju nasprotnici ponudila vsega dve priložnosti za break, a je tudi ti dve obranila. TUKAJ.

S kvalifikacijami sta se začeli državni prvenstvi do 14 in do 18 let

bm, 09.01.2015

V soboto sta se s kvalifikacijami začeli državni prvenstvi v starostnih kategorijah do14 in do 18 let.

Fantje in dekleta do 18 let nastopajo v Mariboru, kjer jih gosti ŽTK, dečki in deklice do 14 let igrajo v Rogaški Slatini.

Pri fantih bo nastopilo 74 igralcev, med njimi vsi najboljši, s 1. igralcem lestvice TZS Miho OKORNOM na čelu.

Pri dekletih bodo manjkale naše najboljše mladinke, saj v ponedeljek v Avstralijo odpotujeta Manca PISLAK in Nina POTOČNIK, na krajšo južnoameriško turnejo odhaja Tamara ZIDANŠEK, Veronika ERJAVEC pa bo na ITF turnirju v Avstriji. Prva nosilka turnirja deklet bo tako 5. igralka lestvice TZS do 18 let Tina Kristina GODEC. Prijavljenih je 53 igralk.

Na DP do 14 let bo v Rogaški Slatini pri dečkih nastopilo 72 igralcev, tudi vsi najboljši v tej starostni kategoriji, prvi nosilec pa bo 1. igralec lestvice TZS, Tim TEKAVEC.

Pri dekletih bo nastopilo 65 igralk, tudi tu so prijavljene vse najboljše z Živo FALKNER na čelu.



V Rogaški Slatini so se pri dečkih na DP do 14 let v glavni turnir uvrstili Gašper OBLAK, Nejc VREČKO, Miho BJELOVUČIČ, Patrik KOVAČEVIČ, Maks LUKMAN, Martin GRILJ, Peter GRZETIČ in Vit RAKITA.

Pri deklicah so si glavni turnir priigrale Cassiopeia Kaja KRANER, Ana Marija KUMP, Tara Katarina MILIĆ, Sara ČIZMIĆ, Zala Ana VOLK, Tara GORINŠEK, Liza KUHELJ in Neja MAJCEN.

Na DP do 18 let so se v Mariboru v glavni turnir uvrstili Jernej ZAPLOTNIK, Tom AŠIČ-KOVAČ, Blaž BEZJAK, Aljaž ŠENICA, Amadej GORUČAN, Jure ZGUBIČ, Ruben PINJAČ-GOSPODINJAČKI in Gašper TOPČIČ.

S kvalifikaciujami so končala tudi deklte. V glavnem turnirju bodo iz kvalifikacij nastopile Nina MAVER, Irina PEŠUT, Stefany GRLJ, Kim ŽIŽEK, Ema HORVAT, Sofia MARKOVIČ, Anika MAKAROVIČ in Katja HRKAČ. TUKAJ.

Živa Falkner in Pia Lovrič zmagovalki turnirja dvojic na TE 14 v Beogradu

bm, 09.01.2015

Naši vodilni igralki na lestvici TZS v starostni kategoriji do 14 let Živa FALKNER in Pia LOVRIČ sta ta teden nastopali na turnirju TE do 14 let v Beogradu.

V konkurenci posameznic se jima nastopa nista najbolje posrečila saj je Živa FALKNER kot 2. nosilka že v prvem krogu izgubila s češko kvalifikantko Romano CISOVSKO s 5-7 2-6, Pia LOVRIČ pa je kot 8. nosilka klonila v drugem krogu, ko je z 2-6 2-6 prav tako izgubila s kvalifikantko iz Madžarske, Teklo SZOLLOS.

Izkazali pa se nato v konkurenci dvojic, kjer sta suvereno zmagali. V finalu sta s 6-1 7-5 premagali prvi nosilki turnirja, Turkinji Zeynep ERMAN in Betino TOKAC.

Čestitamo ! TUKAJ.

Presenetljiv zaključek DP do 12 let pri dečkih, Maja Zucchiati in Sara Lisjak državni prvakinji med dvojicami

bm, 09.01.2015

Na igriščih TK Šport plus v Ljubljani se končuje državno prvenstvo za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let. Pri dečkih bo zaključek prvenstva med posamezniki pripadel tretjemu in četrtemu igralcu lestvice TZS, ki bosta v medsebojnem obračunu odločila o zmagovalcu. V današnjih polfinalnih obračunih je 3. nosilec, Mariborčan Gal EMERŠIČ POTOČNIK s 6-1 26-6-4 premagal prvega nosilca in vodilnega igralca lestvice TZS do 12 let, Celjana Jana DIMITRIJEVIČA. V drugem polfinalu pa je bil četrti nosilec, Kranjčan Lan Jon ŠUNTAR s 4-6 7-6(9) in 6-1 boljši od drugega Celjana, tudi drugega igralca lestvice TZS, Luna OBRULA.

Pri deklicah presenečenja ni bilo. V finalu se bosta pomerili 1. in 2. igralka lestvice TZS do 12 let Nika STRAŠEK (Ptuj) in Maja ZUCCHIATI (N.Gorica). Nika STRAŠEK je v polfinalu s 6-4 6-1 premagala Nino PLIBERŠEK (Galte), Maja ZUCCHIATI pa je bila v treh nizih s 7-6(5) 6-2 6-1 boljša od druge Ptujčanke iz vrha lestvice TZS, Taje LONČARIČ.

Danes bodo odigrali še polfinalna srečanja dvojic pri dečkih.

Prve pa so z nastopi že končale deklice v konkurenci dvojic. Za naslov državnih prvakinj so se borile Ptujčanki Taja LONČARIČ in Nika STRAŠEK ter Novogoričanki Maja ZUCCHIATI in Sara LISJAK. Uspešnejši sta bili Novogoričanki, ki sta slavili z rezultatom 6-2 6-1. Prvi naslov državnih prvakinj torej gre Maji ZUCCHIATI in Sari LISJAK. Čestitamo!

Na fotografiji Nina PLIBERŠEK in Taja LONČARIČ. TUKAJ.

Katarina Srebotnik finalistka WTA turnirja v Brisbanu

bm, 09.01.2015

Katarina SREBOTNIK je s svojo novo teniško partnerico, Francozinjo Caroline GARCIA, odlično začela nastope v novi teniški sezoni. Že njun prvi nastop na WTA turnirju v Brisbanu jima je prinesel finale.

V današnjem polfinalnem obračunu s 1. nosilkama Indijko Sanio MIRZA in Tajvanko Su-Wei HSIEH sta slavili z rezultatom 4-6 7-6(1) [10-8]. V finalu bosta njuni nasprotnici Švicarka Martina HINGIS in Nemka Sabine LISICKI. TUKAJ.

Manca Pislak v četrtfinalu ITF turnirja na Slovaškem, Polona Hercog in Blaž Kavčič že v Sydneyu

bm, 08.01.2015

Manca PISLAK je ta teden na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v slovaškem Senecu, ki ji služi kot priprava za krajšo avstralsko turnejo, kjer bo v januarskem nadaljevanju sezone nastopila na ITF turnirju 1. ranga in nato na OP Avstralije.

V Senecu je v drugem krogu s 6-3 6-2 premagala Čehinjo Natalie KALLMUNZEROVO (ITF 303). V četrtfinalu bo igrala s 14. letno češko kvalifikantko Lucie KANKOVO, ki je izločila 4. nosilko Terezo MIHALIKOVO.

Manca PISLAK in Hana MRAZ pa sta se že uvrstili v polfinale konkurence dvojic, kjer sta 2. nosilki.

Kot je že v navadi najboljše igralke prve tedne novega leta preživljajo v Avstraliji in na Novi Zelandiji, kjer se pripravljajo za nastope na prvem Grand Slamu sezone, OP Avstralije.

Polona HERCOG se je že preselila v Sydney, kjer si mora na 731.000 $ vrednem WTA turnirju nastop v glavnem turnirju priigrati v kvalifikacijah.

V prvem krogu kvalifikacij je bila njena nasprotnica 24. letna Avstralka Jessica MOORE, 331. igralka lestvice WTA, ki je nastopila s posebnim povabilom. Polono je bila uspešna in je zmagala z rezultatom 6-2 6-4. V drugem krogu bo igrala z mlado, 18. letno Čehinjo Katerino SINIAKOVO, 83. igralko lestvice WTA.

V Sydneyu je tudi že Blaž KAVČIČ, ki bo nastopil v kvalifikacijah ATP turnirja serije 250. V prvem krogu bo igral z 22. letnim Američanom Denisom KUDLO, 123. igralcem sveta. TUKAJ.

Aljaž Bedene pospravil tri Špance za finale ATP turirja v Chennaiu

bm, 08.01.2015

Aljaž BEDENE, ki je po poročanju spletnega portala Siol tik pred pridobitvijo angleškega državljanstva, je sezono začel v velikem slogu. V drugem krogu ATP turnirja serije 250 v Chennaiu je namreč s 6-4 6-4 premagal 14. igralca sveta, 33. letnega Španca Feliciana LOPEZA.

Dvoboj je trajal 85 minut, Bedene pa je tekmecu dvakrat vzel igro na začetni udarec, po enkrat v vsakem nizu. Španec si je priigral samo eno priložnost za odvzem servisa, a tudi te ni izkoristil.

V četrtfinalu se je pomeril s petim nosilcem, še enim Špancem Guillermom GARCIO-LOPEZOM. Po izgubljenem prvem nizu z 2-6 je v nadaljevanju zaigral odlično, dobil 2. niz s 6-3, v tretjem nasprotniku trikrat odvzel začetni udarec, povedel s 5-1 in se po dveh urah igre in ob končnem izidu 6-2 v tretjem nizu veselil novega velikega uspeha. Aljaž je zmagal še drugič v medsebojnih dvobojih (prvo zmago je dosegel na Dunaju leta 2012), 36. igralec sveta pa je bil na koncu slabši tudi v osvojenih točkah. Aljaž je bil boljši z 91-81.

Čestitamo !

V polfinalu ga čaka naslednji Španec, 3. nosilec Alberto BAUTISTA AGUT.

Katarina SREBOTNIK je s svojo novo teniško partnerico, Francozinjo Caroline GARCIA, odlično začela nastope v novi teniški sezoni. Že njun prvi nastop na WTA turnirju v Brisbanu jima je prinesel finale.

V današnjem polfinalnem obračunu s 1. nosilkama Indijko Sanio MIRZA in Tajvanko Su-Wei HSIEH sta slavili z rezultatom 4-6 7-6(1) [10-8]. V finalu bosta njuni nasprotnici Švicarka Martina HINGIS in Nemka Sabine LISICKI. TUKAJ.

Na DP do 16 let na Otočcu znani polfinalni pari

bm, 08.01.2015

Na državnem prvenstvu do 16 let na Otočcu so znani polfinalisti.

Pri fantih so se v polfinale uvrstili prvi nosilec Jan VEHOVEC (Proten/1), ki je bil s 7-6(5) 6-4 boljši od Lucasa Davida AMBROŽIČA (Hari/6), Anže ARH (Tr-Kr/4) je s 6-2 6-0 premagal Matica ZAPLOTNIKA (Ltc/5), Luka MIKLAVČIČ (Idrija/3) je s 6-1 7-5 premagal nepostavljenega Gašperja BEZJAKA (ŽtkMb), Nick CMAGER (ŽtkMb/2) pa je s 6-1 6-3 premagal nepostavljenega Gašperja TOPČIČA (ŠTKVe).

Pri dekletih bo v zaključnih obračunih ena nepostavljena igralka in to domačinka Nika ZUPANČIČ. Sicer pa je 1. nosilka Veronika ERJAVEC (Ltc/1) s 6-0 6-4 premagala Nino KOLAR (ŽtkMb/6), Tini CVETKOVIČ (Radov/5) je pri izidu 6-5 v njeno korist, srečanje predala Lian BENEDEJČIČ (Koper), že omenjena Nika ZUPANČIČ je v srečanju nepostavljenih igralk s 6-2 6-3 premagala Anjo GAL (Žtk/Mb), Lara PROSENJAK (ŽtkMb) pa je bila s 6-2 6-3 boljša od nepostavljene Kristine NOVAK (Tr-Kr).

V petek je na Otočcu prost dan.

Rezultate iz Otočca lahko v živo spremljate TUKAJ.

Znani polfinalisti in polfinalistke DP do 12 let

bm, 08.01.2015

V Ljubljani so na igriščih TK Šport plus odigrali četrtfinalna srečanja državnega porvenstva do 12 let.

Presenečenj ni bilo, saj so se v polfinale uvrstili vsi postavljeni igralci in igralke. Pri dečkih prvi štirje nosilci z uvrstitvijo v polfinale niso imeli težav in so zabeležili gladke zmage. Jan DIMITRIJEVIČ (Celje) je s 6-2 6-1 premagal Jako PROTIČA ŽAKLJA (ŽtkMb), Gal EMERŠIČ POTOČNIK (ŽtkMb) je bil s 6-3 6-0 boljši od Tristana FLANDRA (Maja), Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr) je s 6-0 6-0 odpravil Vala NOVAKA (Tanko), Lun OBRUL (Celje) pa je bil s 6-1 6-1 boljši od Roberta KORELCA (Koper).

Polfinalna para sta Jan DIMITRIJEVIČ - Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Jon Lan ŠUNTAR - Lun OBRUL.

Tudi pri deklicah so v pofinalu prve štiri nosilke. Za napredovanje se je morala nekoliko bolj potruditi le 2. nosilka Maja ZUCCHIATI (N.Gor), ki je za zmago nad Taro TUŠEK (ŽtkMb) potrebovala tri nize. Zmagala je s 4-6 6-3 7-5. Nika STRAŠEK (Ptuj) je s 6-3 6-0 premagala Saro LISJAK (N.Gor), Nina PLIBERŠEK (Galte) je bila s 6-2 6-3 boljša od Annike PLANINŠEK (ŽtkMb), Taja LONČARIČ (Ptuj) pa je s 6-3 6-0 premagala Meto MARENK (Medvode).

Polfinalna para sta Nika STRAŠEK - Nina PLIBERŠEK in Taja LONČARIČ - Maja ZUCCHIATI (na fotografiji).

Dečki in deklice igrajo še četrtfinalna srečanja v konkurenci dvojic.

Nekaj fotografij današnjih četrtfinalnih srečanj deklic si oglejte na naši facebook strani TUKAJ.

Na DP do 16 let znani četrtfinalisti

bm, 08.01.2015

Na DP do 16 let na Otočcu so znani četrtfinalisti v konkurenci fantov in deklet.

Pri fantih sta v drugem krogu izpadla dva nosilca. Gašper TOPČIČ je s 6-3 2-6 6-2 premagal 7. nosilca Aljaža FUGINO, Gašper BEZJAK je s 7-6(6) 3-6 7-5 izločil osmo postavljenega Roka KOMCA. Poleg njiju so v četrtfinale napredovali Jan VEHOVEC, Lucas David AMBROŽIČ Anže ARH, Matic ZAPLOTNIK, Luka MIKLAVČIČ in Nick CMAGER.

V konkurenci deklet je Kristina NOVAK izločila 2. nosilko Kajo JUVAN, v četrtfinale pa so se poleg Kristine NOVAK uvrstile še Veronika ERJAVEC, Nina KOLAR, Lian BENEDEJČIČ, Tina CVETKOVIČ, Anja GAL, Nika ZAUPANČIČ in Lara PROSENJAK.

Četrtfinalna srečanja bodo odigrali tudi v konkurenci dvojic. TUKAJ.

Blaž Kavčič poražen v srečanju z Berdychom v Dohi, v četrtek nastop Aljaža Bedeneta in Katarine Srebotnik

bm, 07.01.2015

Blaž KAVČIČ je končal z nastopi na močnem ATP turnirju serije 250 v Dohi. V drugem krogu ga je s 6-2 6-1 premagal 7. igralec sveta in 5. nosilec turnirja, Čeh Tomas BERDYCH.

29. letni Čeh je tako zmagal še tretjič v treh medsebojnih dvobojih. Tokrat je za zmago potreboval samo 58 minut, pri čemer Blažu ni ponudil niti ene priložnosti za break. Blažu je šepal predvsem drugi servis na katerega je osvojil le 1 točko od trinajstih poskusov. Servis je v srečaju izgubil štirikrat, razmerje osvojenih točk pa je bilo 59-33 za Berdycha.

V konkurenci tako na mednarodnih turnirjih ostajata le Aljaž BEDENE v Chennaiu in Katarina SREBOTNIK v Brisbanu.

TUKAJ.

Na DP 12 uradna otvoritev prvenstva, znani pa tudi četrtfinalisti pri dečkih in deklicah

bm, 07.01.2015

Na igriščih TK Šport plus v Ljubljani se je nadaljevalo državno prvenstvo za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let. Opoldne je bila tudi uradna otvoritev prvenstva, katere se je udeležil predsednik TZS g. Marko UMBERGER, ki je prvenstvo tudi uradno odprl. Med gosti pa sta bila tudi nekdanja delavca TZS g. Anton GROSMAN in ga. Marjeta SMODIŠ.

Sicer pa so tekme drugega kroga odigrali v vseh konkurencah. Pri dečkih je Jaka PROTIČ ŽAKELJ s 6-3 3-6 6-2 izločil 6. nosilca Luko KRAJNIKA, četrtfinalisti pa so še Jan DIMITRIJEVIČ, Lun OBRUL, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Jan LON ŠUNTAR, Robert KORELC ter nepostavljena Val NOVAK in Tristan FLANDER.

Pri deklicah tudi drugi krog ni prinesel presenečnj. V četrtfinale so zanesljivo napredovale Nika STRAŠEK, Sara LISJAK, Nina PLIBERŠEK, Annika PLANINŠEK, Meta MARENK, Taja LONČARIČ, Tara TUŠEK in Maja ZUCCHIATI.

Znani so tudi četrtfinalisti v konkurenci dvojic. Turnir se bo s četrtfinalnimi obračuni nadaljeval v četrtek. TUKAJ.

Blaž Rola izgubil v drugem krogu ATP Challengerja v Avstraliji

bm, 07.01.2015

Blaž ROLA je sezono začel z zmago v prvem krogu ATP Challengerja v avstralski Opakarangi. Že v prvem krogu pa se je moral za zmago močno potruditi, saj je domačega povabljenca, 17. letnega Omarja JASIKO premagal v treh nizih s 4-6 6-4 6-1.

Za zmago nad sedmim mladincem sveta, zmagovalcem mladinskega odprtega prvenstva ZDA leta 2014, je potreboval dve uri in 10 minut.

V drugem krogu pa se mu ni izšlo več. Z 1-6 6-1 7-5 ga je premagal 22. letni Američan Ryan HARRISON, 193. igralec lestvice ATP. Igralca sta sicer zelo zanesljivo servirala, a sta v prvem in drugem nizu izgubila vsak po dva začetna udarca, v prvem Ryan in v drugem Blaž, v tretjem pa je bil odločilen en odvzem servisa, ki ga je dosegel HARRISON. Srečanje je trajalo 1 uro in 43 minut, končno razmerje osvojenih točk pa je bilo 80.74 v korist Američana. TUKAJ.

Aljaž Bedene in Blaž Kavčič uspešna tudi v uvodnih tekmah glavnih turnirjev

bm, 06.01.2015

Na ATP turnirju serije 250, z milijonskim nagradnim skladom v Dohi je bil Blaž KAVČIČ, po uspešno odigranih kvalifikacijah, uspešen tudi v prvem krogu glavnega turnirja. Njegov nasprotnik je bil 61. igralec sveta, 30. letni Argentinec Juan MONACO. V nekaj manj kot dveh urah je Blaž slavil s 7-6(3) 6-4. V drugem krogu bo njegov nasprotnik 3. nosilec, Čeh Tomas BERDYCH, 7. igralec sveta. Doslej sta se pomerila dvakrat, obakrat leta 2011 in obakrat je bil boljši Čeh.

Na ATP turnirju serije 250 v Chennaiu z nagradnim skladom 403.000 $ je v prvem krogu glavnega turnirja zmagal tudi Aljaž BEDENE. V uri in pol je premagal Slovaka, 27. letnega Lukasa LACKA, 88. igralca lestvice ATP. V drugem krogu bo igral z 2. nosilcem, 33. letnim Špancem Felicianom LOPEZOM, 14. igralcem sveta. To bo njuno prvo medsebojno srečanje. TUKAJ.

Znana je slovenska ekipa za nastop v pokalu Federacij

lš, 06.01.2015

HERCOGOVA BO VLEKLA DO 1. EVRO-AFRIŠKE SKUPINE

Teniška zveza Slovenije je mednarodni teniški zvezi ITF prijavila ekipo, ki bo Slovenijo zastopala na ženskem ekipnem tekmovanju, pokalu Federacij.

Kapetanu Andreju Kraševcu bodo na voljo Polona Hercog (94. WTA), Andreja Klepač (811.), Nina Potočnik (1053.) in Manca Pislak (1178.).

Kraševec je izbral dekleta, ki so v tem trenutku dobro pripravljena in trdno odločena, da Slovenijo popeljejo v 1. Evro-afriško skupino. Zagotovo bo v igri posameznic največje breme nosila Polona Hercog, ki bo v navezi z izkušeno Andrejo Klepač (43. na WTA lestvic dvojic) skušala zmagati v igri dvojic. V vsakem dvoboju bosta na sporedu dve tekmi posameznic in igra dvojic.

Tekmovanje v 2. Evro-afriški skupini bo letos potekalo v estonskem Tallinnu od 4. do 7. februarja. Osem reprezentanc (BIH, Egipt, Estonija, Finska, Irska, Luksemburg, Slovenija in JAR) bo razdeljenih v dve skupini po štiri ekipe, kjer bodo igrale vsaka z vsako. Najboljši dve ekipi po skupinah se bosta pomerili z najboljšima z druge skupine (A1-B2, A2-B1), zmagovalke teh dvobojev pa se bodo uvrstile v 1. Evro-afriško skupino. Žreb skupin bo dan pred začetkom tekmovanja, 3. februarja.

V slovenski reprezentanci sta poleg Hercogove in Klepačeve tudi dve mladinki letnika 1997, Nina Potočnik, 64. mladinka na svetu in Manca Pislak, ki je 90. Obe bosta nastopili na prihajajočem turnirju za Grand slam, mladinskem odprtem prvenstvu Avstralije. Prvi in edini cilj slovenske reprezentance je preboj v 1. Evro-afriško skupino, četudi tokrat zaradi slabše pripravljenosti v ekipi ni Nastje Kolar in Dalile Jakupovič. Kapetan Andrej Kraševec, ki je pomladitev reprezentance napovedal že pred mesecem dni, ohranja energičen optimizem: »Nastja Kolar je trenutno slabše pripravljena, medtem ko se je Dalila Jakupovič, zaradi lanskih slabših rezultatov odločila, da bo letos vse podredila osebnim ciljem. Tako kot sem dejal lani, v začetku decembra, imamo nekaj izjemno perspektivnih mladink, ki jim je potrebno pomagati. Izkušnje v pokalu Federacij, treningi s Polono in Andrejo ter morebitni dvoboji, bodo za obe mladi tekmovalki neprecenljivi. Cilj je nespremenjen. Imamo ekipo, ki zmore priti nazaj v 1. Evro-afriško skupinoTUKAJ.

Poraz Polone Hercog v Shenzhenu, zmaga mladinke Mance Pislak na Slovaškem, Katarina Srebotnik sezono začela z zmago

bm, 06.01.2015

Po dobrem začetku in zmagi nad 7. nosilko je Polona HERCOG na WTA turnirju v kitajskem Shenzhenu v drugem krogu klonila. S 6-3 2-6 6-2 jo je premagala na lestvici WTA tri mesta višje uvrščena 20. letna Kitajka Saisai ZHENG. Srečanje je trajalo 2 uri.

V prvem krogu WTA turnirja v Brisbanu je bila uspešna Katarina SREBOTNIK. S Francozinjo Caroline GARCIA sta igrali z Nemko Andreo PETKOVIC in Slovakinjo Magdaleno RYBARIKOVO. V zelo izenačenem srečanju sta slavili Katarina in Caroline z rezultatom 6-2 3-6 10-8.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga na Slovaškem sezono začenjata Manca PISLAK in Hana MRAZ.. Manca PISLAK je na turnirju 5. nosilka, v uvodnem nastopu pa je s 6-1 7-6(5) premagala 17. letno Slovakinjo, 211. mladinko sveta, Nikolo DOLAKOVO (na spletni strani ITF je bil prvotno objavljen napačen rezultat).

Hana MRAZ je v prvem krogu igrala s Čehinjo Karolino NOVOTNO in izgubila s 5-7 2-6 . Sta se pa dekleti uvrstili v četrtfinale konkurence dvojic.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Beogradu je Grega BOH v prvem krogu s 6-4 2-6 4-6 izgubil s Kanadčanom Ivanom MITRICEM. Miha OKORN je moral premoč priznati Madžaru Zsomborju PIROSU, ki je zmagal s 6-4 6-4. V prvem krogu je bil uspešen Jernej ZAPLOTNIK, ki je z 2-6 6-3 7-6 premagal 4. nosilca, Italijana Gregoria LULLIA, v drugem krogu pa ga je nato s 6-2 6-1 izločil Srb Alčeksa BUČAN. TUKAJ.

Na DP 12 in DP 16 odigrali uvodna srečanja v obeh konkurencah

bm, 05.01.2015

Na DP do 12 let, to poteka na igriščih TK Šport plus v Ljubljani, so odigrali tekme prvega kroga. Medtem, ko je pri dečkih večina nosilcev gladko dobila tekme prvega kroga, tudi prva nosilca Jan DIMITRIJEVIČ in Lun OBRUL, je dvema vendarle spodrsnilo.

Peto postavljenega Nikolo PERIĆA je s 6-3 7-5 premagal Ljubljančan Tristan FLANDER, od sedmega nosilca Aljaža JERANA pa je bil s 7-5 6-4 boljši Val NOVAK, ki prav tako prihaja iz Ljubljane.

Dečki so odigrali še prve tekme v konkurenci dvojic.

V torek so tekme prvega kroga odigrale tudi deklice. Tu med nosilkami poraženk ni bilo, vse so se zanesljivo in z gladkimi zmagami uvrstile v drugi krog.

Na DP do 16 let v TC Otočec igrajo na treh igriščih, zato se tekmovanje odvija počasneje. V ponedeljek so nastopili fantje, ki so najprej odigrali finalna srečanja kvalifikacij. V glavni turnir so napredovali Primož ŽIBERT-ĐURIČIČ, Gašper TOPČIČ, Jošt PLESTENJAK, Tilen POTOČNIK, Miha PERUŠ, Aleks PERIČ, Anej LEVPUŠČEK in Tin KRSTULOVIČ.

V tekmah prvega kroga so bili vsi nosilci uspešni, tri nize je za zmago potreboval le Rok KOMAC, ki je s 3-6 6-0 6-1 premagal Jana KUPČIČA.

V torek so nastopila dekleta. Poslovile so se kar tri nosilke. 3. nosilko Marušo PLANK je s 7-5 6-3 izločila Ema HORVAT, domačinka Nika ZUPANČIČ je s 6-4 6-2 premagala 8. nosilko Stefany GRLJ, Nika ALBREHT pa je s 6-3 7-6(2) preesenetila 4. nosilko Urško VELEC.

TUKAJ.

Aljaž Bedene z Lackom v Chennaiu, Blaž Kavčič z Monacom v Dohi

bm, 05.01.2015

Aljaž BEDENE se je na ATP turnirju serije 250 v Chennaiu uvrstil v glavni turnir. V tretjem krogu kvalifikacij je s 6-0 6-4 premagal še tretjega Indijca po vrsti, tokrat 23. letnega Vinayaka Sharmo KAZO, 901. igralca lestvice ATP. Aljaž je srečanje dobil v uri in devetih minutah.

V prvem krogu glavnega turnirja igra s Slovakom Lucasom LACKOM, 94. igralcem lestvice ATP.

Za napredovanje v glavni turnir se je na ATP turnirju serije 250, a s precej višjim nagradnim skladom kot v Indiji, v Dohi boril Blaž KAVČIČ. Njegov nasprotnik v finalu kvalifikacij je bil 30. letni Američan Rajeev RAM, 137. igralec lestvice ATP. Blaž je bil uspešen in je zmagal s 6-3 6-4 ter zanesljivo napredoval v glavni turnir.

V prvem krogu glavnega turnirja je njegov nasprotnik je 62. igralec sveta, Argentinec Juan MONACO.

Rezultata srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ.

Polona Hercog v novo sezono z zmago v prvem krogu Shenzhena

bm, 05.01.2015

Polona HERCOG je bila ob začetku sezone upravičeno optimistična, saj je pripravljalno obdobje dobro izkoristila in sezono začenja z zmago na WTA turnirju v kitajskem Shenzhenu.

Na turnirju z nagradnim skladom 500.000 $ je v prvem krogu s 6-1 7-5 premagala 7. nosilko in 46. igralko sveta, 27. letno Romunko Monico NICULESCU. Srečanje je trajalo uro in pol, Polona pa je bila v točkah na koncu boljša s 70-53. To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje in prva zmaga za Polono, ki je tako razmerje izenačila na 1-1.

V drugem krogu bo igrala s Kitajko Saisai ZHENG.

V avstralskem Brisbaneu pa sezonjo začenjata Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ.

Andreja KLEPAČ tokrat igra v paru s Poljakinjo Klaudio JANS-IGNACIK. Žreb jima na začetku sezone ni bil naklonjen, saj sta se pomerili z Ano IVANOVIĆ in Angeliqe KERBER, ki sta nastopili s posebnim povabilom ter izgubili s 4-6 1-6.

Katarina sezono začenja z novo teniško partnerico, Španko Caroline GARCIA. V prvem krogu bosta igrali z Nemko Andreo PETKOVIC in Slovakinjo Magdaleno RYBARIKOVO

Rezultate srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ.

V ponedeljek se začnejo glavni turnirji DP 12 in 16

bm, 04.01.2015

Danes so kvalifikacijske obračune na DP do 12 in do 16 let končala dekleta.

Na Otočcu so se skozi kvalifikacijske obračune v glavni turnir uvrstile Irina PEŠUT, Urška UHELJ-FRELIH, Žaklin BOKAN, Ana LILEK, Hana VUČKO, Eva KALAN, Maja MAKORIČ in Sara ROMANELLO.

Na DP do 12 let so se pri deklicah v glavni turnir uvrstile Hana NOVAK BEČIROVIČ, Brina ŠULIN, Žana KUKAVICA, Ana LANIŠEK, Anamarie ŽNUDERL, Maša VIRIANT, Špela GRANDIČ in Natalija URH.



V ponedeljek bodo na sceni ponovno fantje. V Ljubljani bodo odigrali uvodni krog glavnega turnirja posameznikov in prvi krog turnirja dvojic, enako na Otočcu, kjer pa bodo fantje morali pred tem odigrati še zadnji krog kvalifikacij. Med temi je tudi Miha PERUŠ (na fotrografiji)

Dekleta bodo imela jutri prost dan. TUKAJ.

Za nami je prvi dan državnih prvenstev do 12 in do 16 let

bm, 03.01.2015

S kvalifikacijskimi obračuni dečkov do 12 in fantov do 16 let sta se začeli letošnji zimski teniški državni prvenstvi.

Fantje igrajo na Otočcu in v Novem Mestu, za nastop v glavnem turnirju pa se poteguje 60 igralcev. Odigrali so tekme prvega in drugega kroga kvalifikacij, za nastop v glavnem turnirju pa bo potrebno zmagati še enkrat. Finalni kvalifikacijski obračuni bodo na Otočcu na sporedu v ponedeljek, ko se začne tudi glavni turnir. Prvi nosilec glavnega turnirja je 1. igralec lestvice do 16 let Jan VEHOVEC.

V nedeljo bodo nastopila dekleta. Za nastop v glavnem turnirju se jih bo merilo 41.

Na igriščih TK Šport plus v Ljubljani pa so na DP do 12 let kvalifikacije odigrali dečki. Nastopilo je 52 igralcev, v glavni turnir pa so se uvrstili Tilen JAVORNIK, Tit ŠKERLAVAJ, Luka FIRM, Val NOVAK, Mark KONJAR, Simon JAVORŠEK, Oliver-Mark TUTIČ in Gal ERJAVEC.

Glavni turnir se začne v ponedeljek, 1. nosilec je Jan DIMITRIJEVIČ.

Deklice bodo kvalifikacije igrale v nedeljo. Nastopilo bo 26 igralk. TUKAJ.

Novo teniško sezono so začeli tudi profesionlni teniški igralci in igralke, za uvod po dve zmagi Blaža Kavčiča in Aljaža Bedeneta

bm, 03.01.2015

Tudi profesionalni teniški igralci in igralke so začeli novo teniško sezono. Na različnih turnirjih s trdo podlago se pripravljajo na prvi Grand Slam sezone, ki se bo čez tri tedne začel v Avstraliji.

Blaž KAVČIČ se je na novo sezono pripravljal v Dubaju, prvi turnir pa igra v sosednji Dohi. Na ATP turnirju serije 250 z nagradnim skladom 1.129.000 $ mu 105. mesto na lestvici ATP ni zadostovalo za glavni turnir, je pa bilo dovolj za mesto drugega nosilca kvalifikacij. Turnir je začel z zmago s 6-4 6-4 proti Britancu Kylu EDMUNDU (ATP 194). V drugem krogu je igral z 22. letnim Italijanom Marcom CECCHINATOM (ATP 159) in zmagal s 6-3 6-2. Za zmago je potreboval eno uro. Nasprotnika v finalu kvalifikacij še čaka.

Tudi Aljaž BEDENE je za uvodni turnir sezone izbral ATP turnir serije 250, a z nižjim nagradnim skladom, 403.500 456 $, v indijskem Chennaiu. S 145. mestom na lestvici ATP je 5. nosilec kvalifikacij, v prvem krogu pa ni imel težav s 17. letnim domačinom Sumitom NAGALOM, ki je nastopil s posebnim povabilom. V drugem krogu je igral s še enim Indijcem, 26. letnim Jeevanom NEDUNCHEZHIYANOM, 390. igralcem sveta in tudi v drugo je zmagal. Boljši je bil z rezultatom 6-4 6-4. Tudi za nastop v glavnem turnirju bo moral premagati domačina. Tretji Indijec bo Vinayak Sharma KAZA, 902. igralec lestvice ATP.

Z 80. mestom naš vodilni igralec na lestvici ATP Blaž ROLA je že v Avstraliji. Za uvodni nastop v novi sezoni je izbral ATP Challenger z nagradnim skladom 50.000 $ v Onkaparingi na katerem je 1. nosilec. V prvem krogu bo igral s 17-letnim domačinom Omarjem JASIKO (ATP 569), ki je za nastop prejel posebno povabilo organizatorjev.

Naš trenutno 4. igralec na lestvici ATP Janez SEMRAJC bo z nastopi v novi sezoni pričel naslednji teden na ATP Challengerju v Casablanci. V zadnjem času je imel nekaj zdravstvenih težav, ki pa so zdaj za njim, na nastope pa se pripravlja v teniški akademiji na Dunaju.

Sezono bo na Kitajskem začela tudi Polona HERCOG (WTA 97). Prvi WTA turnir v Shenzhenu ima nagradni sklad 500.000 $, Polona pa bo v prvem krogu igrala s 7. nosilko, Romunko Monico NICULESCU (WTA 46).Vinayak KARMA TUKAJ.

Konec tedna se s kvalifikacijami začenjajo zimska državna prvenstva

bm, 01.01.2015

Konec tedna se s kvalifikacijskimi obračuni začenjajo letošnja zimska državna prvenstva.

Odprli jih bodo fantje in dekleta do 16 let, ki bodo igrali na Otočcu ter dečki in deklice do 12 let, gostil jih bo TK Šport plus v Ljubljani.

Za uvod poglejmo kdo so bili zimski državni prvaki v sezoni 2014:

Člani: JANOŠ ŽIBRAT (Br-Mb)

Članice: Natalija ŠIPEK (Natka)

Fantje 18 let: Domen GOSTINČAR ŽtkMb)

Dekleta 18 let: Pia BRGLEZ (Br-Mb)

Fantje 16 let: Grega KOKALJ (AsLit)

Dekleta 16 let: Saša KLANEČEK (ŽtkMb)

Dečki 14 let: Matic PODLIPNIK (Br-Mb)

Deklice 14 let: Nika RADIŠIČ (Talos)

Dečki 12 let: Filip KALJEVIČ (Domža)

Deklice 12 let: Živa FALKNER (Otočec).

V posameznih kategorijah bosta lahko letos naslove branila le Janoš ŽIBRAT in Natalija ŠIPEK v članski konkurenci, v vseh ostalih starostnih kategorijah pa so lanski državni prvaki prestopili v višje kategorije.

Udeležba na prvenstvih bo množična in kakovostna, saj so na prvenstvih do 12 in do 16 let prijavljeni vsi najboljši igralci in igralke, skupaj pa jih bo prihodnji teden nastopilo kar 288, največ bo fantov do 16 let - prijavljenih je 87. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.