Tudi Aljaž Bedene v glavni turnir OP Avstralije, v prvem krogu z Novakom Djokovićem

Aljaž BEDENE se je, po odličnih predstavah na ATP turnirju v Chennaiu in največjem uspehu v karieri z uvrstitvijo v finale turnirja serije 250, uvrstil v glavni turnir OP Avstralije. V kvalifikacijah je bil v prvem krogu s 5-7 6-4 6-2 boljši od Argentinca Guida ANDREOZZIJA.
/br> V drugem krogu je bil Aljažev nasprotnik 24. letni igralec iz BiH, Tomislav BRKIĆ244. igralec lestvice ATP. Aljaž je dosegel še drugo zmago, tokrat s 6-0 7-6(2) in se uvrstil v finale kvalifikacij, kjer je bil nato prav tako uspešen. Za nastop v glavnem turnirju je moral premagati 30. letnega Poljaka Michala PRZYSIWZNYA, 168. igralca lestvice ATP in tudi to srečanje je zanesljivo dobil. Poljaka je premagal s 6-4 6-4. Za Aljaža bo to tretji nastop v glavnem turnirju, v prvih dveh se je poslovil v prvem krogu. Tudi tokrat mu žreb ni bil naklonjen, saj se bo v prvem krogu pomeril s 1. igralcem sveta Novakom DJOKOVIĆEM.

Znani pa so že nasprotniki drugih naših predstavnikov v glavnem turnirju. Polona HERCOG bo igrala s Kitajko Wang QUIANG, Blaž ROLA bo igral z Adrianom MANNARINOM, Blaž KAVČIČ pa se po meril z Avstralcem Jamesom DUCKWORTHOM.

Ni pa se najbolje posrečila zadnja preizkušnja pred OP Avstralije Katarini SREBOTNIK. V zadnjem nastopu, ki ga je s Caroline GARCIA opravila v Sydneyu sta namreč izgubili uvodno srečanje, potem, ko sta bili v prvem krogu prosti. Zelo tesno sta ju s 3-6 6-3 10-8 premagali Timea BABOS in Kristina MLADENOVIC.