Konec posamičnih slovenskih nastopov v Melbournu, po Andreji Klepač v drugi krog konkurence dvojic tudi Katarina Srebotnik

Na OP Avstralije v Melbournu je po drugem krogu konec slovenskih nastopov med posamezniki in posameznicami v članski konkurenci.

Poloni HERCOG se je po izpadu 5. nosilke Ane IVANOVIĆ ponudila lepa priložnost za napredovanje v tretji krog, a je bila tudi zanjo 29. letna Čehinja Lucie HRADECKA pretrd oreh. Čehinja je v uri in 45-tih minutah slavila z rezultatom 4-6 6-3 6-2. Polona je imeli precej slabši izkoristek drugega servisa od nasprotnice (43 % - 69 %)začetni udarec pa je izgubila trikrat, nasprotnica le enkrat. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 92 - 75 v korist Čehinje, sicer trenutno šele 142 igralke sveta.

Za obe igralki je bil to šesti nastop v Melbournu, Polona se drugič poslavlja v drugem krogu, medtem ko je Čehinja z uvrstitvijo v tretji krog dosegla svoj največji uspeh.

V četrtem nastopu v konkurenci dvojic se je drugič v drugi krog uvrstila Andreja KLEPAČ. S Poljakinjo Klaudio Jans IGNACIK sta v prvem krogu s 7-6(5) 5-7 7-6(2) premagali dvojico Jelana JANKOVIĆ (Srbija)/ Arantxa PARRA SANTONJA (Španija). Izjemno izenačeno srečanje je trajalo skoraj tri ure.

V prvem krogu sta bili uspešni tudi Katarina SREBOTNIK in njena francoska partnerica Caroline GARCIA. S 6-4 5-7 6-2 sta premagali sta Slovakinjo Magdaleno RYBARIKOVO in Nemko Andreo PETKOVIC.