Jan Kupčič in Pia Lovrič državna prvaka do 14 let

V Rogaški Slatini se je končalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 14 let.

Državna prvaka med posamezniki sta postala drugouvrščena igralca lestvice TZS Jan KUPČIČ in Pia LOVRIČ.

V finalnih obračunih je Pia LOVRIČ (Domžale) premagala prvo igralko lestvice TZS Živo FALKNER (Otočec) z rezultatom 6-2 6-3. Obe igralki sta sicer suvereno odigrali celotno prvenstvo in nasprotnicam nista oddali prav veliko iger, kljub temu pa je bila Pia LOVRIČ bolj prepričljiva, tako da finalni izid ni presenetljiv.

Pri dečkih je bil finalni obračun zelo tesen, tudi tu pa je slavil drugi igralec lestvice TZS. Jan KUPČIČ (ŽtkMb) je v finalu s 5-7 6-2 6-2 premagal prvega nosilca Tima TEKAVCA (MaxLj). Do finala prvi in drugi nosilec nista imela težav, Tim TEKAVEC pa je kljub temu oddal en niz, katerega mu je v četrtfinalu odvzel Borut ŠRAJ.

V konkurenco dviojic sta pri dečkih slavila Mark ANDREJIČ GOLJAR (Domžale) in Flip Jeff PLANINŠEK (ŽtkMb), ki sta v finalu s 6-4 6-2 premagala Boruta ŠRAJA (ŽtkMb) in Maja TOMCA (MaxLj).

V konkurenci deklic sta državni prvakinji Živa FALKNER in Pia LOVRIČ, ki sta v finalu s 6-1 6-3 premagali Kristiono KOFOL (Koper) in Gajo Katerino TURK (Morje).