Anže Arh in Veronika Erjavec državna prvaka v starostni kategoriji do 16 let

Na Otočcu se je končalo državno prvenstvo za fante in dekleta do 16 let.

Naslov državnih prvakov sta osvojila Anže ARH (Tr-Kr) in Veronika ERJAVEC (Ltc).

Anže ARH je v finalu s 6-2 6-0 premagala Nicka CMAGERJA (ŽtkMb), Veronika ERJAVEC je bila s 6-2 6-0 boljša od Nickove klubske kolegice Lare PROSENJAK.

Četrtfinalni obračuni so v soboto prinesli poraz 1. nosilca pri fantih Jana VEHOVCA (Proten/1). S 6-2 6-1 ga je premagal Anže ARH (Tr-Kr/4), ki je dosedanje tekme odigral z odliko. Do finala je oddal vsega devet iger in je tudi v finalu favorit v srečanju z drugim nosilcem Nickom CMAGERJEM (ŽtkMb/2). Nick je v polfinalu s 3-6 6-3 6-4 premagal Luko MIKLAVČIČA (Idrija/3), ki mu je tudi edini v dosedanjem poteku prvenstva odvzel niz.

V konkurenci dvojic se bodo z naslov državnih prvakov borili Rok KOMAC in David Lucas AMBROŽIČ ter Luka MIKLAVČIČ in Matic ZAPLOTNIK.

Tudi pri dekletih smo gledali dober tenis in dva izenačena polfinalna dvoboja v katerih sta zmagovalki potrebovali za napredovanje v finale tri nize. ERJAVECje v polfinalu po izgubljenem prvem nizu dobila naslednja dva in Tino CVETKOVIČ (Radov/5) premagala s 4-6 6-3 7-5. Srečanje je dobila po odvzemu servisa nasprotnici pri izidu 5-5 v tretjem nizu.

Tudi druga finalistka Lara PROSENJAK (ŽtkMb/7) je za zmago nad nepostavljeno domačinko Niko ZUPANČIČ (Otoče) potrebovala tri nize. Nika je odlično začela in dobila prvi niz s 6-1, nato pa je Lara zaigrala bolj zanesljivo in naslednja dva niza dobila s 6-3 in 6-3 ter se zasluženo uvrstila v finale.

V konkurenci dvojic sta državni prvakinji Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ (na fotografiji), ki sta v finalu s 7-5 6-3 premagali Anjo GAL in Kristino NOVAK.

V konkurenci fantov sta državna prvaka med dvojicami David Lucas AMBROŽIČ (Hari) in Rok KOMAC( Morje). V finalu sta s 6-4 6-4 premagala Luko MIKLAVČIČA (Idrija) in Matica ZAPLOTNIKA (Ltc). Fotografije iz DP bomo objavili v naslednjih dneh.