prijava_e
Pokal federacij : Pokal federacij 2015

Pokal Federacij 2015

Dokumenti

Slovenija ostaja v II. EA skupini Pokala federacij

Tallinn, 7.2.2015

 

Slovenska ekipa je v tallinn odpotovala s ciljem uvrstitve v I. EA skupino Pokala federacij. Tekmice so bile glede na zasedbo Slovenije objektivno premagljive, a tudi tokrat Slovenkam ni uspelo. Polona HERCOG je nastop v odločilnem srečanju odpovedala zaradi slabega počutja, Andreja KLEPAČ ni biola kos drugi estonski igralki, poleg tega je imela težave s poškodbo noge, Tadeja MAJERIČ, ki celo lansko leto ni nastopala in ni v pravi formi pa je imela težave s hrbtom in je zadnje srečanje Kai KANEPI predala.

 

Poleg Estonije je v I. EA skupino napredovala ekipa JAR, ki je z 2 - 0 premagala Finsko.

 
TEKME ZA NAPREDOVANJE V I. EA SKUPINO POKALA FEDERACIJ

 

JAR  -  FINSKA   2  -  0
 
SLOVENIJA  -  ESTONIJA   0  -  2

 

sobota 12.00

 

Andreja KLEPAČ-   Anett KONTAVEIT  7-5 3-6 3-6

 

Estonija je povedla proti Sloveniji z 1-0 po zmagi Anett KONTAVEIT nad Andrejo KLEPAČ. Andreja je sicer srečanje začela odlično, dobila prvi niz s 7-5 in v drugem povedla s 3-0, nato pa izgubila šest iger zapored in drugi niz je, tako kot v nadaljevanju tudi treji, pripadel domačinki. 

 

Tadej MAJERIČ bo poskusila presenetiti prvo domačo igralko in 48. igralko sveta, Kaio KANEPI. 

 

Tadeja MAJERIČ    -    Kaia KANEPI  2-6 0-3, predaja Majerič 

 

Tadeja MAJERIČ je srečanje pri zaostanki 2-6 0-3 predala zaradi težav s hrbtom.

 

Tadeja MAJERIČ /Andreja KLEPAČ  -  Kaia KANEPI/Anett KONTAVEIT

 

Tekma ni bila odigrana.

 

Kapetan Andrej Kraševec bo porazu ni mogel skriti razočaranja. "V Estonijo smo pripotovali z jasnim ciljem, to je bil preboj v višji razred tekmovanja. Žal nam to ni uspelo, saj je naporen  ritem dvobojev zahteval svoj davek. Hercogova tudi danes ni bila nared za igro, Klepačevi se je poslabšala poškodba noge, Majeričeva pa se je pritoževala nad bolečino v hrbtu. Brez stoodstotno pripravljenih igralk nismo imeli možnosti proti močni zasedbi Estonije, ki je imela po imenih in uvrstitvah na lestvici WTA najmočnejšo zasedbo na turnirju," je za STA povedal Kraševec. 

 

Slovenska ekipa, ki se ji je v Tallinnu pridružil tudi predsednik TZS g. Marko UMBERGER, bo igrala odločilno tekmo za napredovanje v I. EA skupini Pokala federacij z ekipo Estonije. Estonija je v močnejši skupini izgubila z JAR, potem, ko je tekmo posameznic dobila njihova druga igralka Anett KONTAVEIT, presenetljivo pa je izgubila njihova najboljša Kaia KANEPI. V odločilni igri dvojic sta bili boljši Južnoafričanki. Ob ne povsem prepričljivi Tadeji MAJERIČ bo za Slovenijo to težka preizkušnja, glavno breme pa bi naj nosili Polona HERCOG in Andreja KLEPAČ, a se po včerajšnjem slabem počutju  Poloni HERCOG tudi danes stanje ni izboljšalo, zato je morala naša prva igralka današnji nastop odpovedati. V tekmi posameznic bosta tako nastopili Tadeja MAJERIČ in Andreja KLEPAČ.   

 

Estonsko ekipo vodi bivša teniška igralka in članica Estonske ekipe za Pokal federacij  MARET Ani. V domači dvorani bodo za Estonijo nastopile :

 

Kaia KANEPI, 29 let, 48. igralka lestvive WTA (leta 2012 je bila že na 15. mestu). Sezono 2015 je začela s četrtfinalom v Brisbaneu, v Hobartu je tekmo drugega kroga predala, na OP Avstralije pa se je poslovila že v prvem krogu po porazu z Američanko Irino FALCONI (WTA 110). Na tekmah v skupinskem delu federacij je bila dvakrat uspešna, izgubila pa je edino težko tekmo s Chanelle SCHEEPERS iz JAR. Je zelo izkušena igralka, saj je doslej v Pokalu federacij nastopila že 14 krat,  zabeležila je 39 zmag in 15 porazov. S Polono HERCOG bosta igrali prvič.
 
Anett KONTAVEIT, 19 let, 172. igralka lestvice WTA, leta 2012 4. mladinka sveta. Sezono je začela s porazoma v kvalifikacijah turnirjev v Aucklandu in na OP Avstralije, je pa zmagala v vseh treh srečanjih skupinskega dela Pokala federacij v Tallinnu.
 
Valeria GORLATS, 16 let, NR,  323. mladinka sveta, na zadnjih dveh mladinskih turnirjih 4. ranga je bila polfinalistka. To je njen krstni nastop cv Pokalu federacij.
 
Julia SKRIPNIK, 29 let, NR, najvišje je bila na lestvici WTA leta 2003 na 613. mestu. V Pokalu federacij je doslej nastopila dvakrat, v štirih tekmah pa je enkrat zmagala in trikrat izgubila. 

 

 

 

Tallinn, 6.2.2015

 

SKUPINA A  -  TRETJI KROG
 
JAR  -  BOSNA IN HERCEGOVINA    2 - 1

 

EGIPT  -  ESTONIJA   1  -  2

 

 
SKUPINA  B  -  TRETJI KROG

 

 

FINSKA  -  LUKSEMBURG   3 - 0

 

SLOVENIJA  -  IRSKA    2  -  1

 

 

 

Tadeja MAJERIČ    -   Lauren DEEGAN   5:7  6:1 6-3

  

 

Polona HERCOG    -   Amy BOWTELL     6:7(7)  6:4  predaja Hercog

 

Polona HERCOG je srečanje po drugem nizu zaradi slabega počutja predala. Iz Tallinna pa sporočajo, da bo v soboto pripravljena za nastop in bo v odločilnem srečanju za napredovanje v I. EA skupino zaigrala proti prvi Estonski igralki Kai KANEPI.

 

 

Andreja KLEPAČ/Manca PISLAKAmy BOWTELL/Rachael DILLON   6-2 6-3

 

Slovenija je osvojila prvo mesto v skupini in bo v soboto ob 12. uri igrala z ekipo ESTONIJE.

 

<strong>"Polona se je slabo počutila, tako da se je na začetku tretjega niza odločila, da preda dvoboj. Njen nastop v soboto ni vprašljiv. Zelo pa sem vesel predstave dvojice; Andreja je igrala odlično, Manca pa je vse nas presenetila, saj je bila praktično nezgrešljiva. Zdaj smo z mislimi že na dvoboju z Estonijo. Raje bi sicer igrali z Južnoafriško republiko, a prepričan sem, da imamo tako dobro ekipo, da lahko premagamo tudi gostiteljice,"</strong> je za STA povedal Andrej Kraševec.

 

 

Zadnji nasprotnik Slovenije v skupinskem delu tekmovanja bo ekipa Irske. Tudi Irke v ekipi nimajo igralke, ki bi na turnirjih najvišjega razreda posegala po vidnejših rezultatih, zato Slovenkam ne bi smele predstavljati večje ovire v zadnjem nastopu v skupini. Ekipo vodi nekdanja teniška igralka (najvišje je bila uvrščena na 248. mesto lestvice WTA) Yvonne DOYLE, v Tallinn pa je pripeljala naslednje igralke:

 

Amy BOWTELL,  21 let, 409. igralka lestvice WTA in že več let članica irske ekipe za Pokal federacij. Za Irsko je doslej nastopila 7 krat, zabeležila pa je 19 zmag in 11 porazov, od tega med posameznicami 12 zmag in 8 porazov ter med dvojicami 7 zmag in 3 poraze. Trdenutno je v dobri formi, saj je od novembra osvojila tri turnirje serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $. V tekmah z Finsko in Luksemburgom je dobila obe posamični srečanji.
 
Rachael DILLON, 27 let, NR, najvišje je bila na lestvici WTA leta 2006 na 675. mestu. Od leta 2007 ne nastopa več na profesionalnih teniških turnrjih. Tudi ona je dolgioletna članica irske ekipe za Pokal federacij. Doslej je za Irsko, tako kot Bowtellova nastopila 7 krat, odigrala pa je 21 tekem in zabeležila 10 zmag ter 11 porazov.  
 
Julie BYRNE, 17 let, NR, na mladinski svetovni teniški lestvici je na 396. mestu, letošnji največji uspeh je dosegla junija, ko je v Rigi osvojila mladinski turnir 4. ranga. To je njen prvi nastop na Pokalu federacij, prvo srečanje s Finko pa je izgubila. 
 
Lauren DEEGAN, 17 let, NR, na mladinski svetovni teniški lestvici je na 835. mestu. Zadnji turnir je igrala julija 2014, ko je na mladinskem ITF turnirju 5. ranga izgubila v finalu.  To je njen prvi nastop v Pokalu federacij.  

  

Tallinn, 5.2.2015

 

SKUPINA  A  -  DRUGI KROG

 

ESTONIJA -  JAR   1  -  2

 

BOSNA IN HERCEGOVINA - EGIPT   1  -  2

 

 

 
SKUPINA B  -  DRUGI KROG

 

IRSKA  -  LUKSEMBURG   2  -  1

 

SLOVENIJA  -  FINSKA     3 - 0

 

 

Tadeja MAJERIČ  -  Oona ORPANA  7:6(4)  7:5

 

Tadeja MAJERIČ se je morala za zmago nad mlado Finko močno potruditi. Težave je imela predvsem z začetnim udarcem, ki ga je le s težavo dobivala, kljub temu pa so pretehtale izkušnje in pomembna točka je osvojena.

 

Polona HERCOG   -  Ella LEIVO      6:0  6:1

 

Hercog Polona_Tallinn 2015_zk_300

 

Polona je zanesljivo priigrala drugo točko in s tem že tudi zmago Sloveniji.

 

Andreja KLEPAČ/Manca PISLAKOona ORPANA/Roosa TIMONEN   6:1  6:1

 

Med dvojicami je prvič zaigrala tudi Andreja KLEPAČ, še drugič pa je priložnost dobila Manca PISLAK. Naši igralki sta tekmo zanesljivo dobili.

 

 

Klepač Pislak_Tallinn 2015_300 

 

"Znova smo dokazali, da vsaj v skupinskem delu nimamo prave konkurence. Tadeja se je malce lovila, saj se ji pozna daljša odsotnost z igrišč, medtem ko je Polona razred zase. Vseeno igra maksimalno zbrano, saj želi čim prej zaključiti dvoboje in ohraniti svežino, ki jo bo potrebovala v soboto v dvoboju z Estonijo ali Južnoafriško republiko", je po drugem dvoboju  za STA povedal kapetan Andrej KRAŠEVEC.

 

 

Drugi nasprotnik Slovenije v skupinskem delu tekmovanja je bila ekipa Finske. Igralke Finske so sicer nekoliko izkušenejše od Luksemburžank, a tudi one na svetovnem teniškem zemljevidu igrajo le stransko vlogo.

 

Ekipa Finske Fed cup 2015_Tallinn_facebook_525

Ekipa Finske, foto: Facebook

 

Ekipa Finske, ki je v prvem srečanju premagala Irsko z 2-1, vodi pa jo nekdanja teniška igralka in članica Finske Fed cup ekipe Emma LAINE (za Finsko je nastopila 12 krat in na 44 srečanjih zabeležila 48 zmag in 20 porazovv Tallinnu nastopa z naslednjo postavo:  

 

Ella LEIVO, 20 let, 1044. igralka lestvice WTA nastopa na turnirjih serije ITF, kjer v glavnem nastope konča v prvem krogu. Zadnjo posamično zmago je v glavnem turnirju zabeležila marca 2014, nato pa je osemkrat izpadla v prvem krogu. V Pokalu federacij je za Finsko doslej nastopila 10 krat, zabeležila pa je tri zmage in sedem porazov, vse tri zmage v tekmah dvojic.

 

Piia SUOMALAINEN, 30 let, NR, najvišje je bila na lestvici WTA leta 2011, ko je bila na 356. mestu. Tudi ona je v letu 2014 nastopala na turnirjih serije ITF, a ob samo dveh posamičnih zmagah izpadla iz lestvice WTA. Od maja 2014 je igrala na 10-tih tekmah in dvakrat zmagala ter osemkrat izgubila. V Pokalu federacij je za Finsko nastopila dvanajstkrat. V 41-tih tekmah je zabeležila 30 zmag in 29 porazov, od tega v tekmah posameznic 17 zmag in 16 porazov ter v tekmah dvojic 13 zmag in 13 porazov. 

 

Roosa TIMONEN, 17 let, NR, 519. igralka mladinske svetovne teniške lestvice ITF, v letu 2014 je najdlje prišla do četrtfinala na mladinskem turnirju v švedskem Kramforsu. Tokrat bo za reprezentanco Finske v Pokalu federacij nastopila drugič, edno doslej odigrano tekmo dvojic pa je v srečanju s Črno Goro zmagala.

 

Oona ORPANA, 14 let, NR, doslej še ni nastopila na profesionalnih članskih ali na mladinskih turnirjih ITF. Na lestvici TE v starostni kategoriji do 14 let zaseda 7. mesto. To je njen prvi nastop za Finsko.
 

To bo prvo srečanje Slovenije in Finske v tekmovanju za Pokal federacij.

 

 

 

Tallinn, 4.2.2015

 
SKUPINA A - PRVI KROG:

 

ESTONIJA  -  BOSNA IN HERCEGOVINA  3 - 0

 

JAR  -  EGIPT   3 - 0

 
 
SKUPNA B  -  PRVI KROG

 

FINSKA  -  IRSKA   2  -  1

 

SLOVENIJA  -  LUKSEMBURG    3  -  0

 

 

Tadeja MAJERIČ   -  Eleonora MOLINARO    6:3 6-1 

 

Polona HERCOG  -  Sharon PESCH   6:1 6:0

 

Tadeja MAJERIČ /Manca PISLAK    -  Sharon PESCH/Joe WIESEN  6:1 6:2

 

Majerič Tadeja Tallinn 2015_525 

 

Slovenke v uvodnem srečanju po pričakovanju niso imele težav z mlado in neizkušeno ekipo Luksemburga in so slavile z gladkih 3-0, ob tem pa nasprotnicam v vseh treh srečanjih prepustila samo 8 iger.


Tadeja MAJERIČ je v uvodnem nastopu s 6-3 6-1 premagala Eleonoro MOLINARO, v drugem posamičnem nastopu je bila Polona HERCOG  s 6-1 6-0 boljša od  Sharon PESCH, v tekmi dvojic pa je priložnost za nastop dobila tudi najmlajša članica slovenske ekipe Manca PISLAK. S Tadejo MAJERIČ sta brez težav, s 6-1 6-2, odpravili Luksemburžanki Jo WIESEN in Sharon PESCH ter Sloveniji zagotovili gladko zmago.

 

"Pri Tadeji se je poznalo, da je v zadnjih mesecih zelo malo nastopala, tako da je imela na začetku malce treme, a ko je ta popustila, je suvereno končala delo. Polona ni pustila nobenih dvomov. Bila je boljša v vseh elementih igre in ekspresno izpolnila cilj, tudi Manca in Tadeja v dvojicah pa sta se dobro ujeli in bili nadvse prepričljivi," je po srečanju za STA povedal kapetan Andrej Kraševec.         

  

Nasprotnice so, z izjemo Claudine SCHAUL mlade, relativno neizkušene igralke, ki jih vodi Johny GOUDENBOUR.

 

V ekipi Luksemburga so:

 

Claudine SCHAUL, 31 let, z nastopi na profesionalnih teniških turnirjih je končala, v karieri pa je bila leta 2004 41. igralka sveta. Za ekipo Luksemburga je nastopila na 17 tekmah Pokala federacij in zabeležila 35 zmag ter 34 porazov, od tega 29 zmag in 13 porazov med posameznicami ter 6 zmag in 21 porazov v dvojicah.

 

Sharon PESCH, 17 let, na mladinski svetovni teniški lestvici zaseda 809. mesto. Na 34 odigranih ITF turnirjih je zabeležila 22 zmag in 34 porazov. To bo njen tretji nastop v Pokalu federacij. Odigrala je tri tekme eno med posameznicami in dve med dvojicami in zabeležila tri poraze.  

 

Jo WEISEN, 15 let, to je njen prvi nastop v Pokalu federacij, v mednarodni konkurenci je doslej nastopila na petih mladinski ITF turnirjih, vedno se je poslovila v prvem krogu.

 

Eleonora MOLINARO, 14 let, to je njen prvi nastop v Pokalu federacij, na mladinski svetovni teniški lestvici zaseda 832. mesto. Nastopila je na osmih mladinskih ITF turnirjih in zabeležila 7 zmag in 8 porazov. 

 

Organizatorji na igrišču, na katerem igra Slovenija ne zagotavljajo rezultatov v živo, zato jih bomo sporočili po končanih srečanjih. 

 

Za Slovenijo bo najprej nastopila Tadeja MAJERIČ, v drugi tekmi posameznic pa Polona HERCOG. 

 

Slovenija in Luksemburg sta se doslej v Pokalu federacij pomerila dvakrat, obakrat pa je bila boljša slovenska ekipa.

 

Leta 1999 sta se Slovenija in Luksemburg pomerili v okviru I. EA skupine v Murcii. Slavila je Slovenija z 2-1. Za Slovenijo sta takrat nastopili Tina KRIŽAN in Katarina SREBOTNIK

 

Leta 2013 pa sta se ekipi pomerili v izraelskem Eliatu. Tudi v tej tekmi je bila Slovenija boljša z 2-1. Za Slovenijo sta točke priigrali Andreja KLEPAČ in dvojica KLEPAČ/ŠRIMPF.

 

 

Slovenska ekipa v Pokalu federacij v sredo začenja boj za vrnitev v I. EA skupino

Ljubljana, 3.2.2014

 

Fed Cup ekipa 2, feb

  

Nastopila bo v trenutno najmočnješi zasedbi (Katarina SREBOTNIK je nastope za reprezentanco zaključila) na čelu s Polono HERCOG, Andrejo KLEPAČ, Tadejo MAJERIČ in Manco PISLAK.  Ekipa, ki jo vodi Andrej KRAŠEVEC je od sobote na prizorišču tekmovanja, kjer se prilagaja na podlago in pili formo. Zaenkrat iz Estonije ne prihajajo informacije o kakršnih koli zdravstvenih težavah igralk, tako da optimistično čakamo začetek dvobojev.

 

V Tallinnu bodo poleg Slovenije nastopile ekipe Estonije, Irske, Egipta, Bosne in Hercegovine, Finske in Južne Afrike.  V I. EA skupino bosta napredovali dve ekipi, zadnje uvrščeni ekipi bosta izpadli v III. EA skupino. Ekipe bodo razvrščene v skupini A in B, kjer bodo igrale vsaka z vsako po sistemu RR, nato pa se bosta pomerili 1. ekipa skupine A z drugo ekipo skupine B in obratno.

 

Na papirju sta izraziti favoritinji ekipi Slovenije in Estonije, štrene pa bi jima lahko pomešale še igralke JAR. To so tudi edine tri ekipe, ki imajo v svojih vrstah med posdameznicami igralke uvrščene med najboljših 100 na lestvici WTA, pri čemer ima Slovenija za razliko od ostalih še odlično igralko dvojic Andrejo KLEPAČ.

 

Slovenke bodo igrale v skupini B z ekipami Luksemburga, Finske in Irske, kar pomeni, da so se v skupini izognile JAR in Estonji. Z eno od teh dveh ekip pa se bodo verjetno v soboto potegovale za napredovanje. 

 

Več o Pokalu federacij, kjer najdete tudi postave vseh ekip  preberite tukaj.

 

 

 

Slovenija bo v Tallinn odpotovala z najmočnejšo ekipo

Ljubljana, 28.1.2014

 

Fed cup 2015 tiskovna konferenca_525

Foto:bm

 

 

Na novinarski konferenci se je predstavil del slovenske ekipe, ki bo od 4. - 7. februarja 2015 nastopila v II. EA skupini Pokala federacij v Tallinnu.

 

Na novinarski konferenci sta bili prisotni naši prva in druga igralka Polona HERCOG in Tadeja MAJERIČ, medtem ko sta Andreja KLEPAČ in Manca PISLAK še vedno v Avstraliji. Glede na prijavo ekipe pred dnevi je torej prišlo do spremembe, saj sta se TZS in Tadeja MAJERIČ uspeli sporazumeti okrog pogojev nastopa za reprezentanco, tako da bo v Tallinnu nastopila tudi Tadeja MAJERIČ.

 

Kapetan reprezentance Andrej KRAŠEVEC in njegov pomočnik Zoran KOFOL pričakujeta uspešne nastope in vrnitev v I. EA skupino, kar je glede na sestavo ekipe tudi realen in pričakovan cilj.          

 

STA:

 

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo prihodnji teden prvič v zgodovini igrala v drugi evroafriški skupini pokala Fed. A za razliko od lani, ko kapetanka Tina Pisnik ni mogla računati na najboljše igralke, bo letos Andrej Kraševec v Tallinn odpeljal najmočnejšo zasedbo vključno s Polono Hercog.

Slovenija je lani v Budimpešti spoznala, kako hitro se lahko konča zgodba o uspehu. Leta 2012 so slovenska dekleta igrala še v svetovni skupini pokala Fed, se pravi med šestnajstimi najboljšimi reprezentancami na svetu, tri leta pozneje pa so se znašle v skoraj najnižjem razredu tega tekmovanja. V zadnjih treh sezonah so od desetih dvobojev dobile le enega.

 

Teniška zveza Slovenije se je zato odločila, da voz obrne v drugo smer; naredila je spremembo na kapetanskem mestu ter poskrbela, da bodo državni grb nosile najboljše igralke. Za Polono Hercog to pravzaprav nikoli ni bilo vprašanje, presenečenje pa je, da je nastop potrdila Tadeja Majerič, ki je še lani razmišljala, da bi zamenjala državljanstvo in zaigrala za BiH.

 

"Res je, da sem razmišljala o tem, vendar vedno sem si želela igrati za Slovenijo. Tedaj nisem videla te možnosti, zato sem začela tehtati druge možnosti. Zame je igranje za slovensko reprezentanco velika čast," je na novinarski konferenci povedala Majeričeva, ki je bila nazadnje v ekipi leta 2010.

Slovenija bo imela v Tallinnu drugo najmočnejšo zasedbo. Le domačinke imajo višjerangirano igralko od Hercogove - Kaio Kanepi, ki je 48. na lestvici WTA. Ekipa ima jasen cilj, vrnitev v prvo evroafriško skupino, vendar pot do nje ne bo lahka, saj bo napredovala le ena reprezentanca. Ob Sloveniji in Estoniji bodo na turnirju igrale še BiH, Egipt, Finska, Irska, Luksemburg in JAR.

 

Kapetan Andrej Kraševec je poleg Hercogove in Majeričeve v ekipo uvrstil še Andrejo Klepač, ki v Melbournu navdušuje med dvojicami, ter mlado Manco Pislak, ki se je na mladinskem odprtem prvenstvu Avstralije že prebila v četrtfinale.

 

"Ne bežimo od dejstva, da imamo odlične igralke, ki so trenutno v vrhunski formi, in da je naš cilj prvo mesto. To sicer ne bo lahko, saj nas v štirih dneh čakajo štiri tekme, vendar naredili bomo vse, da se vrnemo v višji razred," pravi Kraševec.

 

Polona Hercog je bila nazadnje v ekipi za pokal Fed 2012, ko je Slovenija najprej z 0:5 izgubila z Japonsko, nato pa še 0:5 proti Franciji. "Zame je ta epizoda že pozabljena. Zdaj razmišljam le o Tallinnu. Veselim se nastopa, saj sem v dobri formi, končno nimam zdravstvenih težav in naporen ritem dvobojem bo dober preizkus za psihično pripravljenost," pravi Hercogova.

 

Vabilo na novinarsko konferenco

Ljubljana, 21.1.2015

 

 
TZS vas pred odhodom slovenske ženske teniške reprezentance na pokal Federacij, ki bo potekal od 4. - 7. februarja 2015 v Tallinu, vabi na novinarsko konferenco.
 
Na novinarski konferenci bosta prisotni najbolje uvrščeni Slovenki na teniški lestvici WTA, Polona Hercog (88.) in Tadeja Majerič (216.). Poleg obeh igralk bodo na voljo za vprašanja tudi predsednik TZS Marko Umberger, kapetan slovenske reprezentance Andrej Kraševec in pomočnik kapetana Zoran Kofol.
 
Novinarska konferenca bo v sredo, 28.1.2015 ob 11. uri v Kristalni palači, v BTC-ju, v Ljubljani.        

Slovenija bo v Estoniji naskakovala vrnitev v I. EA skupino Pokala federacij

 

Slovenija, ki je leta 2014 prvič izpadla v II. Evroafriško skupino pokala Federacij, se bo od 4. do 7. februarja 2015 v estonskem Tallinu borila za vrnitev v I. skupino.

 

Naloga ob nastopu naših najboljših igralk ne bi smela biti prezahtevna, saj bodo poleg Slovenije v Tallinu nastopile ekipe Bosne in Herzegovine, Egipta, Estonije, Finske, Irske, Luksemburga in Južne Afrike.

 

Slovensko ekipo bo vodil nov selektor Andrej KRAŠEVEC, ki je na tem mestu zamenjal Tino PISNIK.
 

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.