Na DP 12 uradna otvoritev prvenstva, znani pa tudi četrtfinalisti pri dečkih in deklicah

Na igriščih TK Šport plus v Ljubljani se je nadaljevalo državno prvenstvo za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let. Opoldne je bila tudi uradna otvoritev prvenstva, katere se je udeležil predsednik TZS g. Marko UMBERGER, ki je prvenstvo tudi uradno odprl. Med gosti pa sta bila tudi nekdanja delavca TZS g. Anton GROSMAN in ga. Marjeta SMODIŠ.

Sicer pa so tekme drugega kroga odigrali v vseh konkurencah. Pri dečkih je Jaka PROTIČ ŽAKELJ s 6-3 3-6 6-2 izločil 6. nosilca Luko KRAJNIKA, četrtfinalisti pa so še Jan DIMITRIJEVIČ, Lun OBRUL, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Jan LON ŠUNTAR, Robert KORELC ter nepostavljena Val NOVAK in Tristan FLANDER.

Pri deklicah tudi drugi krog ni prinesel presenečnj. V četrtfinale so zanesljivo napredovale Nika STRAŠEK, Sara LISJAK, Nina PLIBERŠEK, Annika PLANINŠEK, Meta MARENK, Taja LONČARIČ, Tara TUŠEK in Maja ZUCCHIATI.

Znani so tudi četrtfinalisti v konkurenci dvojic. Turnir se bo s četrtfinalnimi obračuni nadaljeval v četrtek.