Za nami je prvi dan državnih prvenstev do 12 in do 16 let

S kvalifikacijskimi obračuni dečkov do 12 in fantov do 16 let sta se začeli letošnji zimski teniški državni prvenstvi.

Fantje igrajo na Otočcu in v Novem Mestu, za nastop v glavnem turnirju pa se poteguje 60 igralcev. Odigrali so tekme prvega in drugega kroga kvalifikacij, za nastop v glavnem turnirju pa bo potrebno zmagati še enkrat. Finalni kvalifikacijski obračuni bodo na Otočcu na sporedu v ponedeljek, ko se začne tudi glavni turnir. Prvi nosilec glavnega turnirja je 1. igralec lestvice do 16 let Jan VEHOVEC.

V nedeljo bodo nastopila dekleta. Za nastop v glavnem turnirju se jih bo merilo 41.

Na igriščih TK Šport plus v Ljubljani pa so na DP do 12 let kvalifikacije odigrali dečki. Nastopilo je 52 igralcev, v glavni turnir pa so se uvrstili Tilen JAVORNIK, Tit ŠKERLAVAJ, Luka FIRM, Val NOVAK, Mark KONJAR, Simon JAVORŠEK, Oliver-Mark TUTIČ in Gal ERJAVEC.

Glavni turnir se začne v ponedeljek, 1. nosilec je Jan DIMITRIJEVIČ.

Deklice bodo kvalifikacije igrale v nedeljo. Nastopilo bo 26 igralk.