Aljaž Bedene ostaja brez zmage na turnirjih ATP toura, Stan Wawrinka je bil v finalu boljši

Aljaž BEDENE je, kljub porazu v finalu ATP turnirja serije 250 v Chennaiu, kjer je danes izgubil s 1. nosilcem turnirja in 4. igralcem sveta Stanom WAWRINKO s 3-6 4-6, prišel do uspeha kariere. Dva breaka, po en v vsakem nizu, sta odličnemu Švicarju zadostovali za tretjo zaporedno zmago na turnirju v Chennaiu.

Aljaž BEDENE je po Gregu ŽEMLJI drugi Slovenec, ki mu je uspela uvrstitev v finale katerega izmed turnijev ATP toura.

Zagotovo je v današnjem finalu svoje naredila tudi utrujenost, saj je moral Aljaž na poti do finala najprej skozi kvalifikacije, kjer je bil trikrat uspešen, nato pa je začel zmagovit pohod v katerem je izločil tudi tri postavljene igralce in to vse tri Špance.

Najprej je bil boljši od Lucasa LACKA, v drugem krogu je izločil 2. nosilca Feliciana LOPEZA, v četrfinalu je bil boljši od 5. nosilca Guillerma GARCIE LOPEZA, v današnjem polfinalu pa je premagal še trejega Španca zapovrstjo, 3. nosilca Roberta BATISTO AUGUTA, 15 igralca sveta.

Aljaž je rešil štiri meč žoge v srečanju pa nasprotniku zabil kar 15 asov, dosegel še 42 winnerjev in na koncu po dveh urah in tričetrt slavil z rezultatom 3-6 6-3 7-6(8).

Aljaž je prvi igralec, ki se je v finale turnirja v Chennaiu prebil iz kvalifikacij. To je za Aljaža prvi finale na turnirjih ATP Toura, ki ga je dosegel v prvem nastopu po oktobru, ko je moral na prisilen počitek zaradi poškodbe zapestja. Sicer pa je Chennai "njegov" turnir, leta 2013 je tu izgubil v polfinalu z današnjim nasprotnikom, leta 2014 pa ga je v četrtfinalu premagal prav Wawrinka. To je bilo torej njuno tretje medsebojno srečanje in tretje, ki sta ga odigrala na turnirju v Chennaiu.

"To je bil najbrž moj najboljši teden v karieri, na njem sem si pridobil veliko samozavesti. Mogoče sem bil nekoliko preutrujen. Ponoči sem zelo slabo spal, preveč sem razmišljal o mojem prvem finalu. Toda Stan je pokazal, kako dober igralec je, od njega sem se lahko veliko naučil," je po srečanju dejal Ljubljančan, ki živi v Londonu.

Aljaž je za finale prejel denarno nagrado v višini 38.650 $ in pomembnih 150 točk za lestvico ATP, s katerimi se bo ponovno približal najboljši stoterici teniških igralcev. Prav tako je na na turnirju tudi prejel ček v višini 100.000 Rupij (1358 €), ki mu jih je, za uspešne nastope na turnirju, kot vzhajajočei zvezdi, podelil pokrovitelj turnirja, Casa Grande.