prijava_e
Novice : Arhiv novic 2017 : November 2017

Arhiv novic - november 2018

Pred novo sezono pred sedmo silo stopil tudi Blaž Kavčič in razkril svoje načrte

, 30.11.2017

Blaž Kavčič je svojo 12. sezono med profesionalnimi teniškimi igralci zaključil na 97. mestu svetovne lestvice ATP. V novo sezono bo še tretjič v karieri startal kot član elitne stoterice.

Kljub poškodbam in operacijam, je Blaž sezono končal med najboljšimi 100 igralci: »Na sredini lanske sezone sem se na turnejo vrnil kot 452. igralec sveta. Letošnjo sezono sem začel na 217. mestu ATP, kar je bilo najslabše po letu 2008, končujem pa v top 100, šele tretjič v karieri zato sem lahko glede na vse, s sezono zadovoljen.«

Ob večni negotovosti glede zdravja, Blaž na nadaljevanje kariere gleda zelo pozitivno: »Star sem 30 let, kar mi v tenisu dopušča še precej časa za vrhunske dosežke. Ker pa je zdravje najbolj rizičen element, sem se pred začetkom naslednje sezone odločil, da naredim korak naprej, kar se tiče preventive pred poškodbami. Že konec tega tedna odhajam na Švedsko, kjer so posebej za teniške igralce razvili napredna testiranja na podlagi katerih se naredi potem podroben program treninga usmerjen v preventivo poškodb.«

Preventiva pred poškodbami ostaja Blažev cilj številka ena, vedno postavljen pred tekmovalnimi cilji: »Prvi cilj v naslednji sezoni je, da ostanem zdrav skozi celotno sezono in temu primerno jo bom tudi prilagajal. Eden izmed pomembnejših ciljev bo zagotovo izpolniti kriterije za program pokojnin pri ATP, za kar bo potrebno, da večji del sezone ostanem med najboljšimi 100 igralci na svetu.«

Kot skozi celotno kariero, v kateri je reprezentančnim dvobojem dajal prednost in z nemalo potezami celo ogrozil svojo posamično kariero, se tudi v bodoče veseli Davis Cup dvobojev: »Bil sem pobudnik ideje, da se z vsemi najboljšimi igralci skupaj pogovorimo o možnostih in pogojih za igranje za reprezentanco. V Sloveniji imamo premalo vrhunskih športnikov, da zaradi razno raznih razlogov ne bi igrali vsi najboljši. Zato sem vesel, da je tudi Aljaž izrazil pripravljenost za igranje. Kljub nesporazumom v preteklosti je čas, da pozabimo zamere. Tenis je zelo indivudualen šport, kar oblikuje tudi takšne osebnosti, vendar so Davis Cup tekme z reprezentanco vedno nekaj posebnega in verjamem, da nam bo uspelo doseči cilje«.

Z naslednjo sezono Blaž načrtuje tudi spremembe v ekipi: »Zadnji dve leti je bil moj trener Miha Mlakar, ki je pred kratkim izrazil željo, da bi bil kapetan reprezentance. Ker so se s tem strinjali vsi igralci, sem ga v tem podprl tudi jaz. To je hkrati pomenilo konec najinega sodelovanja, saj si ob sebi želim nekoga, ki bo v celoti skrbel samo zame. Tudi glede kondicijske priprave, ki je tesno povezana s programom preventive proti poškodbam, načrtujem spremembe in sodelovanje z razširjeno ekipo. Vse želim investirati v dobro pripravo, kam me bo to prineslo pa bomo videli.« TUKAJ.

Z načrti za prihodnjo sezono sta se predstavili Davis cup in Fed cup ekipi

bm, 30.11.2017

Pred zaključno prireditvijo Tenis Slovenije, ki je potekala v City teatru v ljubljanskem centru BTC sta se z novostmi v Davis cup ekipi in pričakovanji obeh ekip v prihodnji sezoni predstavili ženska reprezentanca, ki bo nastopila v Pokalu Federacij in moška ekipa, ki bo nastopilča v Davisovem pokalu.

Največ sprememb je prav v slednji saj se po 12 letih vodenja ekipe iz mesta kapetana poslavlja Blaž Trupej, nov kapetan reprezentance pa je Miha Mlakar, nekdanji tekmovalec, ki je zadnji dve leti bdel nad pripravljenostjo Blaža Kavčiča. Pred številnimi novinarji in gosti zaključne prireditve je Mlakar dejal: »Naša želja je preboj v 1. evroafriško skupino, kamor slovenska reprezentanca s temi fanti zagotovo tudi sodi. Če se bo zbrala celotna ekipa in ne bo težav s poškodbami nedvomno lahko razmišljamo še o čem višjem. Moja naloga je predvsem nuditi nek analitični pogled, uvesti nove tehnologije, nove trende in tako čim bolj pripraviti fante, da bodo lahko dali vse od sebe.« Nov član strokovnega dela ekipe bo odslej tudi Andraž Bedene, ki je ambiciozno napovedal zmago proti Poljakom februarja 2017, celo s 5:0 v kolikor se bodo zbrali najboljši slovenski teniški igralci. O bratu dvojčku Aljažu, trenutno 49. igralcu na lestvici ATP, pa je jasno povedal: »Aljaž mora urediti stvari z angleško teniško zvezo, nedvomno pa bi rad igral za Slovenijo.«Slovenija bo doma 3. in 4. februarja v 2. evroafriški skupini Davisovega pokala igrala proti Poljski.

Februarja bodo v Pokalu Federacij nastopila tudi dekleta, ki bodo v Talinu med preostalimi trinajstimi reprezentancami iskale pot do uvrstitve v svetovno skupino. Kapetan Andrej Kraševec in njegov pomočnik Daniel Šantl bosta imela na voljo Andrejo Klepač, Tamaro Zidanšek, Dalilo Jakupovič in Kajo Juvan, željo po nastopu v Talinu pa je izrazila tudi najvišje uvrščena Slovenka na lestvici WTA Polona Hercog (101.).

TUKAJ.

Na turnirju veteranov v Beogradu med zmagovalci Matjaž Frece in Luka Dragič

bm, 29.11.2017

V Beogradu je ta teden potekal veteranski ITF turnir 4. ranga na katerem so nastopili tudi naši igralci Iztok ARTIČ, Goran BELOŠEVIČ in Luka DRAGIČ v kategoriji 35+, Peter KOS v kategoriji 45+, Zlatko ŠKRBAN in Miran STEFANOVIČ v kategoriji 50+ ter Matjaž FRECE in Zoran LAZUKIČ v kategoriji 55+.

Najbolje sta se odrezala Matjaž FRECE in Luka DRAGIČ, ki sta v svojih kategorijah zmagala.

Čestitamo! TUKAJ.

Veronika Erjavec v drugi krog Hammameta, v Kairu uspešna Nastja Kolar, Anže Lovišček izgubil uvodno srečanje

bm, 29.11.2017

Veronika ERJAVEC tudi ta teden nastopa na ženskem ITF turnirju v Hammametu (15.000 $), kjer se je prejšnji teden uvrstilav četrtfinale. Tudi ta teden je nastope začela z zmago. S 6-0 6-3 je premagala italijansko kvalifikantko, 21-letno Cecilio PATTACINI. V drugem krogu bo igrala s 6. nosilko, 21-letno Rusinjo Dario LODIKOVO (642).

Na ITF turnirju v Kairu je pri ženskah nastopila Nastja KOLAR, ki je igrala z 20-letno tajsko kvalifikantko Tamachan MOMKOONTHOD (1087) in zmagala s 6-1 6-1, prav tako v Kairu je na moškem Futuresu Anže LOVIŠČEK v prvem krogu igral z 19-letnim Ukrajincem, Daniilom ZARICHANSKYM (977) in izgubil z 0-6 2-6. TUKAJ.

Živa Falkner v osmini finala turnirja Eddie Herr na Floridi

bm, 29.11.2017

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga Eddie Herr na Floridi se je Živa FALKNER uvrstila v osmino finala. Potem, ko je bila uspešna v kvalifikacijah, je v 1. krogu glavnega turnirja s 6-1 6-4 premagala domačo povabljenko, 14-letno Elvino KALIEVO (1877), tekmo drugega kroga pa ji je 16. nosilka, Čehinja Karolina BERANKOVA, predala.

V konkurenci dvojic v igri po odigranem prvem krogu ostaja samo Kristina NOVAK. S soigralko Katie VOLYNETS iz ZDA sta v prvem krogu s 7-5 3-6 10-4 premagali našo Niko RADIŠIČ in njeno soigralko, Poljakinjo Stefanio ROGOZINSKO DZIK. Po prvem krogu je v konkurenci dvojic z nastopi končala tudi Živa FALKNER. Igrala je s soigralko Charlotte CHAVATIPON iz Guama in izgubila srečanje z japonsko dvojico Nagata/Uchijima Z 1-6 5-7.

Na turnirju deklic do 12 let v tretjem krogu 11-letna Ljubljančanka Ela Nala MILIĆ izgubila. Potem, ko je bila v drugem nastopu s 6-2 6-4 boljša od domačinke Ane Jade De ALCANTARA, jo je v tretjem krogu s 6-2 6-2 premagala Filipinka Alexsandra EALA. Se je pa s soigralko Clervie NGOUNOUE uvrstila v četrtfinale konkurence dvojic. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Zagrebu konec slovenskih nastopov v posamični konkurenci

bm, 28.11.2017

Na mladisnkem ITF turnirju 4. ranga v Zagrebu je bila v prvem krogu turnirja deklet uspešna samo Sheila GLAVAŠ, ki se je uvrstila v drugi krog glavnega turnirja. V uvodnem nastopu je s 6-4 6-3 premagala srbsko igralko, 16-letno Eleno MILOVANOVIĆ (658), a je v drugem nastopu nato izgubila s Krystino LAVICKOVO, zmagovalko ITF turnirja v Mariboru prejšnji teden. 15-letna Čehinja je bila boljša s 7-6(5) 6-1.

V prvem krogu so izgubili Filip Jeff PLANINŠEK, Miha VELIČKI in Anja GAL, ki so orožje položili po treh nizih ter Ema HORVAT, ki je izgubila v dveh.

Planinšek je s 7-6(8) 0-6 5-7 izgubil s 16-letnim vrstnikom iz Madžarske Petrom SALLAYEM (516), od kvalifikanta Veličkega pa je bil s 4-6 7-6(5) 7-6 (6) boljši 8. nosilec, 17-letni Poljak Tomasz DUDEK (363). Anja GAL je s 6-3 0-6 3-6 izgubila s 16-letno Poljakinjo Martyno KUBKA (423), Ema HORVAT pa s 5-7 2-6 z domačo srečno poraženko Leonardo JANKO (1273).

V konkurenci dvojic se je Glavaševa s soigralko Lano ŠIPEK iz Hrvaške uvrstila v četrtfinale, kamor sta napredovali tudi Anja TRBEŽNIK in Ema HORVAT, ki sta s 6-2 3-6 10-6 premagali Mateo BODERISTANAC in Ano MUKIĆ iz Hrvaške.

Na prvi nastop v konkurenci dvojic še čakata Miha PERUŠ in Miha VELIČKI. TUKAJ.

Na turnirju Eddie Herr na Floridi poraz Nike Radišič in zmaga Ele Nale Milić

bm, 27.11.2017

Na akademiji IMG v Brandentonu na Floridi poteka eden najmočnejših mladinskih ITF turnirjev 1. ranga, ki mu bo sledil še en izmed petih turnirjev A ranga, Orange Bowl. Turnir se odvija v vseh starostnih kategorijah od 12 - 18 let, po podatkih organizatorja pa nastopa okrog 2000 igralk in igralcev iz 90 držav, prevladujejo pa seveda domači igralci in igralke.

Na ITF turnirju smo imeli tri predstavnice, v igri pa zaenkrat ostaja samo Živa FALKNER, ki se je s tremi zmagami v glavni turnir prebila iz kvalifikacij. Kristina NOVAK je izgubila na zadnji kvalifikacijski stopnički, v prvem krogu glavnega turnirja pa se je morala posloviti tudi Nika RADIŠIČ, ki je bila 6. nosilka turnirja deklet. S 6-3 6-2 jo je premagala 16-letna vrstnica Peyton STEARS, 102. igralka mladinske svetovne teniške lestvice, četrtfinalistka zadnjih dveh turnirjev A in 1. ranga v Mehiki. Živa FALKNER bo nastopila v torek, ko bo njena nasprotnica 14-letna domačinka Elvina KALIEVA.

Vse tri naše igralke bodo nastopile tudi v konkurenci dvojic, vsaka s svojo soigralko in tako se bosta že v prvem krogu med sabo pomerili Kristina NOVAK in Nika RADIŠIČ.

V mlajših kategorijah sta v kvalifikacijah nastopila Tim KUŠTER na turnirju do 12 let in Tara MILIĆ na turnirju do 16 let, a se nista uspela uvrstiti v glavni žreb. V kategoriji do 12 let je v glavnem turnirju z zmago nastope začela Ela Nala MILIĆ, ki je v uvodnem nastopu s 6-1 6-1 premagala Američanko Isabelle ZHU, v drugem krogu pa jo čaka obračun s še eno Američanko Ado Jane De ALCANTARA. TUKAJ.

Alja Belinger in Nik Jurjevčič najboljša na OP ZALA 16

bm, 27.11.2017

V Ljubljani in Domžalah se je končalo OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let za fante in dekleta.

Slednja so nastopala v Ljubljani, prva zmagovalka nove sezone pa je 1. nosilka turnirja Alja BELINGER (Tr-Kr). V finalu je s 6-2 6-0 premagala 3. nosilko Pio POGLAJEN (AsLit).

Fantje so nastopali v Domžalah, kjer prvi nosilec Nik JURJEVČIČ (Ltc) ni delil usode ostalih sedmih postavljenih igralcev, ki so se poslovili že do polfinala. Tako kot v seh ostalih tekmah je tudi v finalu zanesljivo slavil, s 6-2 6-4 je premagal nepostavljenega domačina Svita KOSA (Domžale), ki je že v drugem krogu izločil 2. nosilca Samuela PATETA, nato pa se zanesljivo uvrstil v finale. Za razliko od Jurjevčiča, ki je na lestvici TS v starostni kategoriji do 16 let na tretjem mestu in je uvrstitev v finala in zmag navajen, med drugim je bil pred dvema letoma državni prvak v starostni kategoriji do 14 let, je za Kosa to daleč najboljša uvrstitev v karieri. Doslej je bil namreč le dvakrat četrtfinalist odprtih prvenstev, dlje pa se mu do tega tedna ni uspelo prebiti. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Zagrebu Miha Velički uspešen v kvalifikacijah

bm, 27.11.2017

Ta teden se v Zagrebu odvija mladinski ITF turnir 4. ranga. V kvalifikacijah sta bila v prvem krogu uspešna Žiga KOVAČIČ in Marija VIČIČ, v drugi krog pa je kot 1. nosilec napredoval tudi Miha VELIČKI, ki je bil v prvem krogu prost. Kovačič je s 6-3 2-6 6-4 premagal Hrvata Matijo VOLAREVIĆA, Vičičeva je bila s 6-4 6-1 boljša od Avstralke Angeline SUBOTIC.

V nadaljevanju turnirja je v drugem krogu zmagal samo Velički, ki je z 0-6 6-3 6-2 premagal Rusa Aleksandra STEKOLSHCHIKOVA, danes pa je nastopil še enkrat, ko se je v finalu kvalifikacij pomeril z Adamom KOVAĆEM iz Srbije. Tudi drugič je bil uspešen, zmagal je s 6-3 6-2 in se uvrstil v glavni turnir, ki se začne v torek. Vičičeva in Kovačič sta v drugem krogu izgubila.

Pri dekletih so v glavni turnir že uvrščene Anja GAL, Pia LOVRIČ, Maja MAKORIČ, Sheila GLAVAŠ in Ema HORVAT, pri fantih pa Filip Jeff PLANINŠEK. TUKAJ.

Živa Falkner v glavni žreb turnirja Eddie Herr, Kristina Novak izgubila v finalu kvalifikacij

bm, 27.11.2017

Na Floridi so se začele kvalifikacije ITF turnirja Eddie Herr, enega najmočnejših turnirjev 1. ranga v teniški sezoni. V konkurenci deklet do 18 let sta v kvalifikacijah nastopili 15-letna Živa FALKNER 17-letna Kristina NOVAK. Falknerjeva je trikrat zmagala in se uvrstila v glavni žreb, Novakova pa je izgubila finalno srečanje kvalifikacij. Živa je po vrsti premagala 16-letno Kanadčanko Ashley CHANG (712) s 6-1 7-5, 17-letno Američanko Jenno DEAN (308) s 4-6 6-2 7-6(2) in 16-letno Španko Pilar ASTIGARRAGA HARPER (208) s 6-2 6-4.

Novakova je bila s 3-6 6-2 7-5 boljša od 17-letne Američanke Elle CHRISTENSEN (538) in 16-letne Najah DAWSON (337), nato pa je izgubila s 15-letno Američanko Victorio HU (259). Slednja je bila boljša s 6-2 6-4. V glavni turnir je že uvrščena Nika RADIŠIČ, ki bo 6. nosilka, v prvem krogu pa bo igrala s 16-letno Američanko Peyton STEARNS (102). Falknerjevo v prvem krogu čakaobračun s 14-letno domačinko Elvino KALIEVO (1877), ki bo nastopila s posebnim povabilom.

V mlajših kategorijah je v kvalifikacijah turnirja do 12 let nastopil Tim KUŠTER, ki je dvakrat zmagal in nasprotnikoma v dveh tekmah oddal vsega pet iger, v tretjem korgu pa ga je nato izločil Vietnamec Viet Tuan MINH DINH. Pri dekletih do 16 let je nastopila Tara Katarina MILIĆ in po zmagi v prvem krogu v drugem s 2-6 5-7 izgubila s Turkinjo Ilaydo BAYKAN. V glavnem turnirju do 12 let bo nastopila Ela Nala MILIĆ. TUKAJ.

Dalila Jakupović dvojna finalistka na WTA Challengerju v Mumbaju

bm, 26.11.2017

Za Dalilo je odličen teden v indijskem Bumbaju , kjer se je na WTA Challengerju (125.000 $) uvrstila v finale posameznic in dvojic.

V finalu je igrala z 79. igralko sveta, komaj 19-letno Belorusinjo Aryno SABALENKA, ki je bila boljša s 6-2 6-3. Srečanje je trajalo uro in štiri minute, Sabalenka pa je odlično servirala, saj je imela skupen izkoristek prvega in drugega servisa 68 %, na drugi strani Jakupovićeva le 49 %. Belorusinja je naši igralki štirikrat odvzela servis, sama ga je izgubila le enkrat, na koncu pa je bila boljša za 20 točk.

Za našo igralko je daleč najboljši turnir v karieri, saj se še nikoli ni uspela uvrstiti v finale turnirja pod okriljem WTA, polfinale pa ji je prineslo 89 WTA točk in napredovanje na lestvici WTA za 66 mest, tako da se bo iz 252. mesta povzpela na 186. mesto.

Jakupovićeva postaja tudi vse bolj rutinirana igralka v konkurenci dvojic in se je v Mumbaju uvrstila v finale, drugi na turnirjih serije WTA Challenger. Letos je bila dvakrat tudi že finalistka na turnirjih serije WTA, turnir v Carigradu pa je osvojila. Tudi v Mumbaju se je s soigralko, Rusinjo Irino KROMACHEVO uvrstila v finale, kjer sta bili njuni nasprotnici Mehičanka Victoria RODRIGUEZ in Nizozemka Bibiane SCHOOFS. Ti sta bili boljši 7-5 3-6 10-7. TUKAJ.

V Ljubljani in Domžalah OP 16 ZALA za dekleta in fante

bm, 25.11.2017

Ta konec tedna v Ljubljani in Domžalah poteka OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let. Fantje igrajo v Domžalah, kjer je v zaključnih obračunih ostal samo 1. nosilec Nik JURJEVČIČ (Ltc), vsi ostali postavljeni igralci pa so izgubili. Jurjevčič je v četrtfinalu s 6-3 6-0 premagal klubskega soigralca Filipa KLJEVIČA. drugi polfinalist je Nejc ŽUNIČ, še en igralec Ltc, ki je v četrtfinalu s 6-4 6-3 izločil Luna OBRULA. Še dva nepostavljena igralca sta se uvrstila v polfinale. Sebastian DOMINKO (ŽtkMb) je s 6-4 4-6 7-5 izločil Miho KASTELICA, Svit KOS pa je bil s 6-3 6-0 boljši od še enega presnetljivega četrtfinalista, Patrika KUMER špegel.

Dekleta igrajo v Ljubljani, kjer sta se v prvem krogu poslovila dve nosilki, Hana BEČIREVIČ NOVAK in Manca LAMPRET. Ostale so zanesljivo napredovale v drugi krog. V četrtfinale se je uvrstila Alja BLINGER, katero je v prvem krogu močno namučila Brina ŠULIN, v drugem pa je BELINGERJA nekoliko lažje opravila z Evo MULLER UHAN. V drugem krogu so nastopile tudi tri kvalifikantke, Maša VIRIANT (na fotografiji), Rina GROŠELJ in Špela SEDEJ. V četrtfinale sta se gladko uvrstili Grošljeva, ki je 6-0 6-1 premagala Jeleno KOVAČEVIČ in Viriantova, ki je bila s 6-1 6-0 boljša od Natalije URH. Četrtfinalistke so bile še Anali KOČEVAR, Pia Marija REBEC, Annika PLANINŠEK, Pia POGLAJEN in Lina BOŽIČNIK.

V nadaljevanju turnirja so se v polfinale uvrstile Alja BELINGER (Tr-Kr), ki je v zgornji polovici žreba nato za finale s 6-2 6-4 premagala Pia Marijo REBEC (Tc-Lj) in Pia POGLAJEN (As-Lit) , ki je v drugem polfinalu s 6-1 6-0 izločila presenetljivo finalistko Mašo VIRIANT (Radom). Ta se je v pofinale prebila iz kvalifikacij, v četrtfinalu pa je s 5-7 7-6(6) 6-4 izločila 2. nosilko Lino BOŽIČNIK. TUKAJ.

Igralci in igralke do 10 let najboljši na tekmovanju Euroregione 2017

bm, 25.11.2017

Reprezentanca Slovenije do 10 let v sestavi Zala VNUK, Nala KOVAČIČ, Marko RETELJ in Luka ALBREHT je nastopila na ekipnem tekmovanju Euroregione 2017 v Italiji. Tekmovanje se je odvijalo v Tenis Clubu Ronchi.

Na tekmovanju so poleg Slovenije nastopale ekipe Hrvaške, Avstrije-Koroške in ekipe petih italjanskih pokrajin (Benečije,Trenta,Emilige Romagne in Tarvisia).

Tekmovanja se je odvijalo po sistemu dve tekmi posamezno deklice in dečki ter dve tekmi dvojic.

Na ši igralci in igralke so se odličnio predstavili in na koncu prepričljivo osvojili prvo mesto.

V prvem krogu so s 6-0 premagali Benečijo, nasprotnikom nasprotnicam pa so v posamični oračunih oddali samo igro ali dve.

V polfinalu je naša ekipa s 5-1 premagala vrstnike in vrstnice iz Koroške in se je v finalu pomerila z ekipo Emilo Regione, ki je bila v drugem polfinalu s 5-1 boljša od mladih igralcev in igralk iz Hrvaške.

Tudi v finalu so bili naši dečki in deklice precej boljši od vrstnikov in so zmagali s 5-1 ter osvojili končno 1. mesto. Čestitamo! TUKAJ.

Dalila Jakupović v finalu WTA Challengerja v Mumbaju, Veronika Erjavec izgubila v četrtfinalu Hammameta

bm, 25.11.2017

Dalila JAKUPOVIĆ ta teden odlično igra na WTA Challengerju v indijskem Mumbaju (125.000 $), kjer se je uvrstila v polfinale.

V četrtfinalu je brez težav opravila s francosko kvalifikantko Alize LIM (308). Zmagala je s 6-3 6-1. Jakupovićeva je odlično servirala, ob 78 % izkoristku prvega servisa in 50 % izkoristku drugega servisa nasprotnici ni ponudila nobene priložnosti za break, sama ji je servis odvzela štirikrat. Srečanje je trajalo 59 minut.

V polfinalu je igrala s 23-letno Uzbekistanko Sabino SHARIPOVO in po uri in štiridesetih minutah srečanja slavila s 3-6 6-3 6-3 in se veselila prvega finala na turnirjih pod okriljem WTA. Jakupovićeva je nasporotnici petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila trikrat, na koncu pa je bila boljša za 5 točk.

Za Jakupoovićevo je to daleč najboljši dosežek v karieri, saj se na tako močnem turnirju še nikoli ni uspela prebiti dlje kot do osmine finala. Že uvrstitev v finale ji bo na lestvici WTA prinesla napredovanje za 66 mest, zmaga pa bi jo ponovno izstrelila blizu 150. mesta na svetu, trenutno je sicer na 252. mestu svetovne ženske teniške lestvice. Finale je na sporedu v nedeljo ob 12.30 uri.

V četrtfinalu pa je nastope na ITF turnirju v Hammametu (15.000 $) končala Veronika ERJAVEC. S 7-5 6-1 jo je premagala 3. nosilka, 25-letna Jelena SIMIĆ iz BiH, 494. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Pia Lovrič v Mariboru z uvrstitvijo v finale do uspeha kariere

bm, 24.11.2017

Pia LOVRIČ se je na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mariboru uvrstila v finale konkurence posameznic in s tem dosegla največji uspeh v kratki tekmovalni karieri med mladinkami. 15- letna Domžalčanka je v polfinalu s 4-6 6-3 6-1 premagala 5. nosilko, leto dni starejšo Slovakinjo Michaelo KADLECKOVO(289), ki je je bila v letošnji sezoni že usodna za vrsto slovenskih mladink, tokrat pa se v drugem in tretjem nizu Lovričevi ni mogla resneje upirati.

V finalu je igrala s 15-letno Čehinjo Krystino LACICKOVO (277), 4. nosilko turnirja v Mariboru, ki je v polfinalu v treh nizih premagala 1. nosilko, Poljakinjo Weroniko FALKOWSKO. Lavickova je letos že osvojila ITF turnir 4. ranga v Pragi, tokrat pa je bila najboljša tudi v Mariboru. V finalu je zmagala s 6-1 6-1.

Lovričeva je bila tudi edina slovenska predstavnica, ki je ostala v zaključnih obračunih. V konkurenci dvojic sta v polfinalu izgubila oba slovenska para. Tin KRSTULOVIČ in Miha VELIČKI sta s 5-7 5-7 izgubila z Madžaroma Markom KEKIJEM Matejem VOROSEM, Miha PERUŠ in Matic PODLIPNIK pa s 6-3 3-6 7-10 s 1. nosilcema, Švicarjem Brianom BENCICEM in Estoncem Robinom Erikom PARTSOM.

Pri fantih je zmagal 1. nosilec Deney WASSERMANN, ki je v finalu s 6-4 6-0 premagal Hrvata Patrika STEPANIĆA. TUKAJ.

Prvi Ljubljanski teniški satelit ta konec tedna

bm, 23.11.2017

LTZ vabi na 1. teniški turnir - Ljubljanski Tengo satelit, ki bo potekal v soboto 25.11 in nedeljo 26.11.2017!

1. Ljubljanski Tengo satelit bo v vseh starostnih kategorijah potekal v ŠRC Nove Fužine. Organizator turnirja v kategorijah Mini tenisa, Midi tenisa in Maxi tenisa je Tenis klub Zsport, v kategorijah Tenisa do 13 let in Tenisa od 13 let, pa bo turnir potekal v organizaciji Šport Hit Cluba.

Prijave na turnir je potrebno preko e-pošte poslati organizatorju najkasneje do četrtka 23.11.2017.

Pomembne informacije o izvedbi turnirja najdete TUKAJ.

Slovenska Fed cup ekipa februarja v Estonijo po napredovanje v II. svetovno skupino

bm, 23.11.2017

ITF je objavil prizorišča treh skupin v katerih se bodo reprezentance potegovale za napredovanje v II. svetvno skupino Pokala Federacij.

Slovenija, ki si je letos spomladi v Litvi z zmago nad ekipo Luksemburga priigrala napredovanje v I. Evro-afriško skupino pokala Federacij, bo februarja 2018 v estonskem Tallink Tenis Centru v Tallinu, poskusila narediti še korak naprej in se uvrstiti v boj za napredovanje v II. svetovno skupino Pokala Federacij. A tja iz Tallina vodita samo dve mesti, zato jih zagotovo čaka zahtevna naloga.

V Tallinu bo nastopilo 14 reprezentanc, poleg Slovenije še ekipe Avstrije, Gruzije, Poljske, Švedske, Bolgarije, Velike Britanije, Portugalske, Turčije, Hrvaške, Madžarske, Srbije, Estonije in Latvije. Turnir se bo odvijal od 7. do 10. februarja 2018 po sistemu Round Robin, štiri prvouščene ekipe iz posamezne skupine pa se bodo nato borile za dve mesti, ki zagotavljata napredovanje v play off.

Slovenija, ki je leta 2003 nastopila v četrtfinalu svetovne skupine Pokala Federacij in je bila takrat uvrščena na 8. mesto svetovne jakostne lestvice, trenutno na tej lestvici zaseda 54. mesto. V svetovni skupini je nastopala štiri leta, nato pa se je vrnila v I. EA skupino, v kateri je nazadnje nastopila leta 2015, ko je prav v Talinnu izgubila odločilno srečanje z domačinkami za napredovanje v play off, v katerem bi se borila za nastop v II. svetovni skupini.

Potem, ko leta 2016 ni nastopila, je izpadla v II EA skupino, letos pa se je vrnila med prvokategornike.

Če bo nastopila v najmočnejši postavi seveda lahko upa na ugoden izkupiček, a tudi v drugih ekipah se obetajo izvrstne igralke. Tako se pričakuje, da bodo nastopile tudi Jelena OSTAPENKO za Latvijo, Johanna KONTA za Veliko Britanijo in Agnieszka RADWANSKA za Poljsko.

Podroben seznam igralk, tudi Slovenk, bo znan januarja prihodnje leto. TUKAJ.

Veronika Erjavec v četrtfinale Hammameta, Kaja Juvan izgubila v Valenciji

bm, 23.11.2017

17-letna Veronika ERJAVEC je na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Hammametu zmagala še tretjič in se uvrstila v svoj prvi četrtfinale na profesionalnih članskih turnirjih. V drugem krogu je s 6-7(5) 6-4 6-2 premagala Italijanko, 21-letno Beatrice LOMBARDO (1127) in bo v četrtfinalu igrala s 25-letno Jeleno SIMIĆ (494) iz BiH. Ta je letos v Hammametu zmagala že na dveh ITF turnirjih z nagradnim skladom 15.000 $.

Slab dan pa je za našo mladinko Kajo JUVAN, ki je na ITF turnirju v Valenciji (25.000 $+H) v drugem krogu izgubila z vrstnico iz Srbije Olgo DANILOVIĆ. Ta je bila boljša s 6-3 6-0. Kljub razmeroma gladkemu rezultatu je srečanje trajalo 1 uro in 21 minut, predvsem na račun dokaj izenačenega srečanja v prvem nizu. Danilovićeva je bila na koncu boljša za 23 točk. Juvanovo je izdal drugi servis, saj je osvojila vsega 9 od 37 točk (32 %), obenem pa je od desetih break priložnosti, ki si jih je priigrala izkoristila le eno. Danilovićeva ji je servis odvzela petkrat iz devetih priložnosti.

To je bilo sicer njuno četrto medsebojno srečanje in prva zmaga za Danilovićevo. Tri predhodna srečanja sta odigrali na mladinskih turnirjih. TUKAJ.

Ana Lanišek izgubila polfinale TE 12 v Širokem Brijegu, z Leontino Stojanović finalistki konkurence dvojic

bm, 23.11.2017

Ana LANIŠEK je nastope med posameznicami na mednarodnem turnirju Tennis Europe U12, ki se ta teden odvija v Širokem Brijegu, končala v polfinalu. Tu jo je s 6-4 6-0 premagala Britanka Jaquelyn OGUNWALE.

Sta pa bili finalistki konkurence dvojic z Leontino STOJANOVIĆ. V polfinalu sta s 6-1 7-5 premagali hrvaško dvojico Tena RAJKI in Leticia TAROCCO, v finalu pa sta morali premoč priznati Belgijki Nele NIERMANN in Britanki Jaquelyn OGUNWALE.

Za Ano LANIŠEK je bil to peti turnir TE do 12 let in daleč najboljši rezutat, saj se je na predhodnih štirih najdlje uvrstila v osmino finala.

TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil četrtfinalno srečanje na ATP Challengerja v Indiji

bm, 23.11.2017

Blaž KAVČIČ je izgubil četrtfinale ATP Challengerja v indijskem mestu Bangalore (100.000 $+H).

V drugem krogu je po dveh urah in šestih minutah igre s 6-4 3-6 6-3 premagal 22-letnega Španca Mario VILLELA MARTINEZA, 403. igralca lestvice ATP. Kavčič je nasprotniku petkrat odvzel začetni udarec, sam ga je izgubil enkrat manj. Danes mu servis ni stekel tako kot včeraj, saj je zabil samo 6 asov, kljub temu je imel skupen izkoristek servisa 59 %. To je bila že Blaževa 28 tekma lestoc v kateri je odigral tri nize, v kar 23 primerih pa je tretji niz tudi dobil.

Blaž je v četrtfinalu igral z deset let mlajšim, 20-letnim domačinom Sumitom NAGALOM, 321. igralcem lestvice ATP in po uri in četrt igre izgubil s 3-6 4-6. Blaž je tokrat slabše serviral, saj je imel izkoristek drugega servisa samo 43 %, ob tem pa je svoj začetni udarec izgubil trikrat. Nagal je imel izkoristek prvega servisa 69 in drugega 60 %, kar je tehtnico nagnilo v njegovo korist. Na koncu je osvojil 14 točk več od Kavčiča. Četrtfinalu bo Blažu prineslo ponovno uvrstitev med najboljših 100 igralcev sveta, kjer bo kot kaže tudi končal letošnjo sezono. TUKAJ.

Dominic Thiem bo v soboto na Brdu pokazal tudi nogometno znanje

bm, 23.11.2017

Dominic THIEM, najboljši avstrijski teniški igralec in trenutno 5. igralec sveta je po končanih nastopih na mastersu v Londonu teniški lopar za nekaj dni odložil v kot in se je s svojo nogometno ekipo, 1. TFC, katere ustanovitelj in kapetan je prav on, začel pripravljati na povratno nogometno srečanje z ekipo slovenskih teniških igralcev FC FANTAZISTI, ki smo jo lahko spoznali na poslovilnem srečanju Grega Žemlje v Portorožu.

V obeh ekipah nastopajo sedanji in nekdanji odlični teniški igralci in trenerji. Za ekipo Slovenije bodo nastopili tudi Grega Žemlja, Aljaž Bedene, Blaž Rola, Mike Urbanija, Tom Kočevar Dešman, Nik Razboršek, Tilen Žitnik, Gregor Repina in ostali.

Na prvem medsebojnem srečanju, ki sta ga ekipi odigrali na Dunaju so, potem ko je bil izid po rednem delu neodločen 1-1, po streljanju enajstmetrovk slavili domačini. Naši mojstri teniške in nogometne žoge se jim nameravajo na Brdu pri Kranju za poraz pošteno oddolžiti.

Tekma bo v soboto 25.11.2017 ob 14. uri na igrišču nacionalnega nogometnega centra NZS Brdo.

Srečanje bo imelo tudi dobrodelno noto, saj bodo udeleženci zbirali denar za enega od perspektivnih slovenskih teniških igralcev.

Slovenska ekipa se pripravlja pod vodstvom Dušana Razborška, prav njegov sin Nik pa je bil tisti, ki se je za srečanje dogovoril s Thiemom, s katerim sta pred leti skupaj trenirala na Dunaju.

Naši teniški igralci upajo na bučno podporo iz tribun, zato vse teniške in nogometne navdušence vabijo na Brdo pri Kranju. Vstop je prost. TUKAJ.

Pia Lovrič v polfinalu mladinskega ITF turnirja v Mariboru

bm, 22.11.2017

Pia LOVRIČ, ki na mladinski svetovni teniški lestvici trenutno zaseda 505. mesto se je na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mariboru uvrstila v polfinale. Za 15-letno Domžalčanko je to najboljši izid v karieri. Pia je sicer bila polfinalistka še dvakrat, a obakrat na ITF turnirjih 5. ranga.

V četrtfinalu je igrala z vrstnico iz Avstrije, prav tako 15-letno Anno GROSS (789), ki se je v četrtfinale prebila skozi kvalifikacije in zmagala z rezultatom 3-6 6-2 6-2. V polfinalu bo igrala s 5. nosilko, leto dni starejšo Slovakinjo Michaelo KADLECKOVO, ki je v prvem krogu izločila našo Tjašo KLEVIŠAR, trenutno pa zaseda 289. mesto na lestvici ITF. To je za Kadleckovo že četrti od zadnjih petih odigranih turnirjev, na katerem se je uvrstila v polfinale, na predhodnih treh, vsi so bili 4. ranga, je nastope v polfinalu tudi končala.

Pri fantih sta v četrtfinalu izpadla še naša zadnja predstavnika Matic DIMIC in Filip Jeff PLANINŠEK. Slednjega je s 6-4 6-2 izločil 1. nosilec, 16-letni vrstnik iz Nemčije Deney WASSERMANN, 241. mladinec sveta, od Dimica je bil s 6-3 6-7(2) 6-4 boljši hrvaški kvalifikant Patrik STEPANIĆ.

V konkurenci dvojic sta se pri fantih v polfinale usvetila dva slovenska para in sicer Miha PERUŠ in Matic PODLIPNIK ter Miha VELIČKI in Tin KRSTULOVIČ. Med dekleti v polfinalu konkurence dvojic nima moredstavnic. TUKAJ.

Ana Lanišek polfinalistka turnirja TE 12 v Širokem Brijegu

bm, 22.11.2017

V Široki Brijeg je v spremstvu Daniela ŠANTLA na turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let odpotovalo slovensko zastopstvo v postavi Matic KRIŽNIK, Ana LANIŠEK, Leontina STOJANOVIĆ in Jaka GOLOB.

V prvem krogu je bila slovenska odprava z dvema zmagama in dvema porazoma polovično uspešna. Matic KRIŽNIK je s 6-3 6-2 premagal Črnogorca Emila DAPČEVIĆA, Ana LANIŠEK je bila s 6-1 6-4 boljša od hrvaške kvalifikantke Nere TESANKIĆ.

Leontina STOJANOVIĆ je z 2-6 3-6 izgubila s Hrvatico Teno RAJKI, Jaka GOLOB pa je z 1-6 1-6 izgubil s srbskim kvalifikantom Zoranom LUDOSKIM.

V drugem krogu je zmagala Ana LANIŠEK. S 3-6 6-3 6-1 je premagala Srbkinjo Tijano SRETENOVIĆ in se uvrstila v prvi četrtfinale na mednarodnih turnirjih TE.

Pri dečkih je Matic KRIŽNIK v drugem krogu z 1-6 0-6 izgubil z najboljšim hrvaškim dvanajstletnikom Dinom PRIZMIĆEM.

Ana LANIŠEK je bila uspešna tudi v četrtfinalu, kjer je s 6-3 6-2 premagala Hrvatico Anteo PUŠIĆ. >br>
V konkurenci dvojic sta se Ana LANIŠEK in Leontina STOJANOVIĆ uvrstili v polfinale, medtem, ko sta Matic KRIŽNIK in Jaka GOLOB uvodno srečanje izgubila. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek, Matic Dimic in Pia Lovrič v tretji krog ITF turnirja v Mariboru

bm, 21.11.2017

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga, ki se odvija na igriščih ŽTK Maribor po odigranih tekmah drugega korga v konkurenci posameznikov ostajajo le še trije slovenski predstavniki.

Dobro še naprej igra Filip Jeff PLANINŠEK, ki je v drugem krogu s 6-3 6-7(2) 6-3 premagal 8. nosilca, Poljaka Makarya ADAMEKA in dokazuje, da je trenutno med najbolje pripravljenimi mladimi slovenskimi igralci.

Odlično se drži tudi Matic DIMIC, ki se je prvič v karieri uvrstil v četrtfinale mladinskega ITF turnirja, potem, ko je v drugem krogu s 3-6 6-3 6-3 premagal 6. nosilca, Madžara Mateja VOROSA. Njegov naslednji nasprotnik bo hrvaški kvalifikant Patrik STEPANIĆ, ki je najprej izločil 2. nosilca, Čeha Evzena HOLISA, v drugem krogu pa našega Matica PODLIPNIKA.

Pri dekletih je prijetno presenetila Pia LOVRIČ, ki je s 6-1 6-4 izločila 2. nosilko, Rusinjo Viktorio MIKHAYLOVO, 212. mladinko sveta. V četrtfinalu bo zdaj igrala z avstrijsko vrstnico, 15-letno Anno GROS. Ta se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij. TUKAJ.

Blaž Kavčič z zmago začel drugi turnir v Indiji (live stream), Kaja Juvan uspešno čez prvi krog v Valenciji

bm, 21.11.2017

Blaž KAVČIČ je ta teden na ATP Challengerju v Indiji, kjer bo v mestu Bangalore poskušal popraviti točkovni konto in se ob kocu sezone vrniti med prvih 100 igralcev sveta. Njegov nasprotnik v prvem krogu bo 3 leta mlajši, 27-letni Tomislav BRKIĆ, ki trenutno zaseda 247. mesto na lestvici ATP. Slednji je v zadnjem času pretežno nastopal na turnirjih serije Futures, letos jih je osvojil 5, a je precej bolj uspešen na peščeni, kot na trdi podlagi. To bo njuno peto medsebojno srečanje, vsa dosedanja pa je dobil Blaž. Nazadnje sta se pomerila leta 2011.

V srečanju, ki je trajalo 2 uri in pol sta oba igralca odlično servirala, Kavčič je zabil kar 20 asov in imel izkoristek prvega servisa 80 %, servis pa je v srečanju izgubil samo enkrat. O zmagovalcu je odločil dramatičen zaključek podaljšane igre tretjega niza, v kateri je Kavčič povedel s 5-2, Brkić se mu je približal na 5-4, a z dvojno napako Kavčiču priigral prvo zaključno žogo. Blaž je ni izkoristil, pri izidu 6-6 sta igralca še drugič zamenjala strani, nato pa je Blaž zanesljivo dobil naslednji dve točki in se veselil zmage s 6-4 6-7(0) 7-6 (6).¸

Z zmago je nastope na ženskem ITF turnirju v Valenciji (25.000 $+H) začela Kaja JUVAN. Ljubljančanka, ki bo čez štiri dni praznovala 17. rojstni dan je v prvem krogu glavnega turnirja po uri in pol igre s 6-4 6-3 premagala 24-letno Slovakinjo Chantal SKAMLOVO (234) in ji zadala osmi zaporedni poraz. Igralki se nista ravno izkazali s svojima začetnima udarcema, saj sta jih v prvem nizu zgubljali kot za stavo, v nadaljevanju pa sta se v tem elementu obe popravili, pri čemer je bila uspešnejša Juvanova, ki je v srečanju začetni udarec izgubila petkrat, nasprotnica pa še dvakrat več. Dvomov o zmagovalki sicer ni bilo, saj je bila v seštevku točk Kaja prepričljivo boljša z 72-58.

Prava teniška poslastica čaka ljubitelje tenisa v drugem krogu, ko si bosta nasproti stali Juvanova in dva meseca mlajša Srbkinja Olga DANILOVIĆ, 363. igralka lestvice WTA. Igralki, ki sta v lanski in letošnji sezoni krojili mladinski svetovni vrh se zelo dobro poznata, saj sta se v mladinski konkurenci doslej pomerili trikrat, vse tri tekme na pesku pa je dobila Juvanova. Nazadnje sta se srečali na Evropskem prvenstvu do 18 let, Kaja pa je bila boljša v treh nizih. Tokrat se bosta prvič pomerili na članskem turnirju. Zmagovalka bi v četrtfinalu verjetno igrala s 1. nosilko, ki bi morala biti Polona HERCOG, a ker je ta nastop odpovedala bo to srečna poraženka, s tem pa se v zgornji polovici žreba odpira pot proti finalu.

Tekmo drugega kroga Blaža KAVČIČA lahko od 9. ure v live steramu spremljate TUKAJ.

Dalila Jakupović v četrtfinalu WTA Challengerja v Mumbaju, Veronika Erjavec uspešna tudi v prvem krogu Hammameta

bm, 20.11.2017

Dalila JKUPOVIĆ se je na WTA Challengerju v Mumbaju (125.000 $) v Indiji uvrstila v četrtfinale. V prvem krogu glavnega turnirja je s 6-2 6-4 premagala domačinko, 19-letno Karman THANDI, ki je za nastop prejela posebno povabilo. V drugem krogu je igrala s 7. nosilko, 22-letno Kanadčanko Carol ZHAO, 149. igralko lestvice WTA in brez težav zmagala z rezultatom 6-3 6-4 v uri in četrt igre. Jakupovičeva je zelo dobro servirala, servisno igro izgubila dvakrat, a jo nasprotnici odvzela štirikrat iz trinajstih poskusov. Na koncu je bila boljša za 20 točk. V četrtfinalu bo igrala s francosko kvalifikantko, leto dni starejšo, 27-letno Alize LIM, 308. igralko lestvice WTA. To njun tretji medsebojni obračun na turnirjih WTA, oba dosedanja je v letih 2011 in 2012 dobila Francozinja.

V Hammametu je s kvalifikacijami ženskega ITF turnirja (15.000 $) uspešno opravila Veronika ERJAVEC. V finalu kvalifikacijskega turnirja je s 6-1 6-0 premagala 21-letno Italijanko Francesco DELL'EDERA (NR). Uspešna je bila tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-4 6-0 je premagala 6. nosilko, 22-letno Giorgio MARCHETTI (553).

V Antalyi je nastopil Mike URBANIJA in v zadnjem kvalifikacijskem krogu z 2-6 6-0 3-6 izgubil s 27-letnim Irancem Shahinom KHALEDANOM (912). TUKAJ.

Trije fantje in tri dekleta v drugi krog mladinskega ITF turnirja v Mariboru

bm, 20.11.2017

V Mariboru je bila danes odigrana večina tekem prvega kroga na mladinskem ITF turnirju 4. ranga. Slovensko zastopstvo se je prepolovilo, v drugi krog pa so se uvrstili trije fantje in tri dekleta.

Pri fantih so bili uspešni Filip Jeff PLANINŠEK (669), ki je s 6-3 6-4 premagala Španca Pola SANCHEZA VINASA (600), Matic DIMIC (2313) je s 7-5 6-3 premagal Srba Kristijana JUHASA (538) in Matic PODLIPNIK (1417), ki je s 6-3 7-6(6) izločil Ukrajinca Dmytra YEREMENKA (679). Izpadla sta Miha VELIČKI in Blaž VIDOVIČ.

Pri dekletih so se v drugi krog uvrstile domčinka Anja GAL (338), ki je s 7-5 6-0 premagala Hrvatico Lano ŠIPEK (423), Maja MAKORIČ (365), ki je Slovakinji Sofiji MILATOVI(698) prepustila vsega eno igro in Pia LOVRIČ (498), ki je bila s 5-7 6-3 6-4 boljša od Poljakinje Karoline JASKIEWICZ (556). Izgubile so Metka KOMAC, Ana Zala VOLK, Sheila GLAVAŠ, Noka JURIČ in Tjaša KLEVIŠAR.

TUKAJ.

Tamara Zidanšek najvišje v karieri, ta teden v igri ponovno Kavčič, Hercogova in Juvanova

bm, 20.11.2017

Tamara ZIDANŠEK se je na ženski svetovni teniški lestvici po finalu v Toyoti povzpela za 17 mest in je s 132. mestom ta teden najvišje v karieri. Polona HERCOG kot prva Slovenka ostaja na 101. mestu, med najboljšo stoterico pa se bo poskušala vrniti že ta teden, ko bo nastopila na ITF turnirju (25.000 $+H) v španski Valenciji. Tam bo v glavnem turnirju nastopila tudi Kaja JUVAN, trenutno 550. igralka lestvice WTA, ki bo izkoristila še eno izmed v mladinski konkurenci priigranih povabil na turnirje. V Valenciji bi morala nastopiti tudi Zidanškova, a je nastop razumljivo odpovedala. Hercogova, ki je 1. nosilka turnirja, bo v prvem krogu igrala z 21-letno Avstralko Isabelle WALLACE (271), medtem ko Juvanovo v prvem krogu čaka obračun s 5. nosilko, 24-letno Slovakinjo Chantal SKAMLOVO (234), ki je v slabi formi saj je na zadnjih šestih turnirjih nanizala poraze v uvodnih nastopih. Teniška poslastica pa se obeta v drugem krogu, ko si bosta verjetno nasporoti stali dve prihajajoči zvezdi svetovnega tenisa Kaja JUVAN in Olga DANILOVIĆ (365).

Na moški teniški lestvici Blaž KAVČIČ zaenkrat ostaja izven stoterice, na 102. mestu, ta teden pa bo nove točke lovil v indijskem Bangaloru na ATP Challengerju z nagradnim skladom 100.000 $, kjer bo v prvem krogu igral s Tomislavom BRKIĆEM iz BiH (247). Blaž ROLA kot drugi Slovenec ostaja na 208. mestu, ta teden pa ne nastopa. Za nove tičke se bodo ta teden borili še Dalila JAKUPOVIĆ na WTA Challengerju (125.000 $) v Indiji, Mike URBANIJA na Futuresu v Turčiji ter Pia ČUK in Veronika ERJAVEC na ITF turnirju (15.000 $) v Tuniziji, kjer sta se uvrstili v finale kvalifikacij. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Mariboru končane kvalifikacije brez slovenskega uspeha, v glavnem turnirju bo kljub temu nastopilo trinajst slovenskih igralk in igralcev

bm, 19.11.2017

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mariboru so se končale kvalifikacije v katerih je tako pri fantih, kot pri dekletih nastopilo po 32 igralcev oz. igralk. Nastop v glavnem turnirju so si zagotovili po štirje, a med njimi ni nobenega slovenskega predstavnika ali predstavnice. Še najbližje uspehu je bil Miha PERUŠ, ki se je uvrstil v zadnji krog, tam pa ga je s 4-6 7-6(5) 6-3 premagal Čeh Jaroslav SMEDEK. Pri dekletih so vse naše igralke izgubile v prvem ali drugem krogu.

V glavnem turnirju bomo kljub temu videli kar lepo slovensko zastopstvo, saj bo nastopilo 5 fantov in 8 deklet.

Pri fantih si je neposreden nastop v glavnem turnirju z zadnjimi odličnimi nastopi zagotovil Filip Jeff PLANINŠEK, trenutno na 669. mestu lestvice ITF. Ostali štirje, Miha VELIČKI, Blaž VIDOVIČ, Matic DIMIC in Matic PODLIPNIK bodo nastopili s posebnim povabilom.

Pri dekletih, ki so na lestvici uvrščene precej bolje kot fantje, so si neposreden nastop v glavnem žrebu zagotovile Anja GAL, Sheila GLAVAŠ, Maja MAKORIČ in Pia LOVRIČ, še štiri, Noka JURIČ, Tjaša KLEVIŠAR, Metka KOMAC in Ana Zala VOLK bodo nastopile s posebnim povabilom.

Največ možnosti za vidno uvrstitev imata zagotovo Filip Jeff PLANINŠEK in Blaž VIDOVIČ, ki sta se nazadnje pomerila v finalu ITF turnirja 5. ranga v Baru, med dekleti pa Anja GAL, avgusta zmagovalka ITF turnirja 4. ranga prav tako v Mariboru, a takrat na pesku in Maja MAKORIČ, oktobra finalistka ITF turnirja 5. ranga v Tel Avivu.

Priložnost bo poskušala čim bolje izkoristiti tudi domačinka Noka Jurič (na fotografiji). TUKAJ.

Najmaljši so tekmovali v Mariboru in Kršem

bm, 19.11.2017

S turnirji zimske sezone so med prvimi začeli tudi najmlajši, ki so nastopili na turnirjih v MINI in MIDI tenisu v Mariboru ter v tenisu do 10 in 11 let v Krškem.

turnirja v MINI in MIDI tenisu je gostil teniški klub Branik Maribor. Prvi zmagovalci letošnje sezone so:

MINI tenis deklice: Nika MATEVŽIČ BAŠELJ (TK Maja)

MINI tenis dečki: Aljaž ŠTOR (Sl. Gradec)

MIDI tenis deklice: Neža SAKSIDA (Polzela)

MIDI tenis dečki: ŠUŠTERŠIČ KALIN Nejc (Tk Maja)

TENIS do 10 let deklice: Ema KAPUS (Celje)

TENIS do 10 let dečki: Liam LUGARIČ (TK_SB)

TENIS do 11 let dečki: Svit SULJIČ (Tabre)

TENIS do 11 let deklice: Daša ŠTUSAJ (Sl.Gradec) TUKAJ.

Mihaela Buzarnescu prekinila izjemno serijo Tamare Zidanšek, ki je na novi lestvici WTA najvišje v karieri

bm, 19.11.2017

Tamara ZIDANŠEK je na ITF turnirju (60.000 $+H) v japonski Toyoti izgubila finalni obračun z 29-letno Romunko Mihaelo BUZARNESCU, trenutno 68. igralko lestvico WTA, ki je tako prekinila Tamarin niz devetih zaporednih zmag.

Romunka, ki igra v življenski formi in je dosegla 14. zmago na zadnjih 15. srečanjih je bila v finalu prepričljivo boljša s 6-0 in 6-1. Za novo slavje na turnirjih ITF je potrebovala manj kot eno uro. Tamara je tokrat slabo servirala, saj je imela izkoristek prvega servisa le 44%, drugega pa 34 %, nasprotnici pa je ponudila kar 18 priložnosti za break od katerih jih je Buzarnescu izkoristila šest. Na drugi strani je Romunka odlično servirala in izkoristila prvi servis v 75 % , drugega pa kar v 81 %, Tamari pa ni ponudila niti ene priložnosti za break. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 59-31 v korist Romunke.

Buzarnescu je še ena od igralk za katero je zanimiva teniška pot in ki dokazujejo, da je mogoče tudi v zrelih teniških letih doseči vrhunske rezultate. Levičarka, ki prihaja iz Bukarešte je bila leta 2004 mladinska evropska prvakinja, leta 2006 pa na mladinski svetovni treniški lestvici na 4. mestu. Kar 11 let je trajalo, da se je med članicami prebila v prvo stoterico teniških igralk. Sezono je na lestvici WTA najvišje končala leta 2011, ko je bila na 155. mestu, letošnjo sezono pa je začela na 540. mestu. Sezona kot iz pravljice ji je 15. oktobra letos prvič v karieri prinesla uvrstitev v TOP 100.

Njen letošnji vzpon se je začel junija z osvojitvijo prvega turnirja z nagradnim skladom 60.000 $ , v nadaljevanju sezone je nato zmagala še na dveh turnirjih z enakim nagradnim skladom, osvojila pa je še turnirja z nagradnim skladom 80.000 $ in 100.000 $, bila še enkrat finalistka na turnirju 100.000 $ in izjemno sezono končala z zmago v Toyoti.

10 let mlajša Tamara ZIDANŠEK se bo po dveh odličnih nastopih v Avstraliji in na Japonskem zavihtela najvišje na lestvici WTA, saj jo bomo prihodnji teden tam našli že na 132. mestu, kar bo njena najboljša uvrstitev v karieri.

TUKAJ.

OP za člane osvojil Miha Okorn, pri članicah najboljša Tina Kristina Godec

bm, 19.11.2017

OP za člane in članice, ki se je ta konec tedna odvijalo v Ljubljani sta osvojila Miha OKORN (MaxLj) in Tina Kristina GODEC (AsLit). Pri članih sta bila finalista 5. nosilec Marko ILIĆ (Šplus) (status mu pripada zaradi uvrstitve na 14. mesto hrvaške članske teniške lestvice) in 3. nosilec Miha OKORN (MaxLj). Ilić je v polfinalu s 6-2 6-4 premagal Benjamina BELIŠA (Sl.Gradec), Okorn je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-4 boljši od Žige DROBNIČA (Zklub). V finalu je s 6-4 6-4 zmagal Miha OKORN

Pri je prvi naslov v novi teniški sezoni osvojila Tina Kristina GODEC (AsLit), ki je v finalu s 6-1 6-0 premagala Izabelo LUŽNIK (Jaki). Godčeva je bila v polfinalu s 6-0 6-0 boljša od Nadje DOLNIČAR (MaxLj), Lužnikova pa je s 6-2 6-3 premagala Lino BOŽIČNIK (Maja). TUKAJ.

Še do ponedeljka lahko oddate glas za Fair play potezo leta 2017

bm, 19.11.2017

Spoštovani tekmovalci, trenerji, starši in ostali prijatelji tenisa.

Ker se datum Zaključne prireditve Tenis Slovenije (29.november), na kateri bomo podelili nagrado za Fair Play potezo nezadržno približuje, vas pozivamo, da nam čim prej pošljete ime vašega kandidata oziroma kandidatke za Fair play potezo.

Projekt Fair play poteza Tenis Slovenije je vseslovenska akcija, s katero želimo v ospredje postaviti pozitivne vrednote v športu in zaščititi integriteto tenisa.

Namen projekta je usmerjanje pozornosti k pozitivnim in posnemanja vrednim dogodkom ter spodbujanje vseh udeležencev teniških turnirjev k fair play vedenju. Fair play v tenisu spodbujamo s pomočjo

- vidnih plakatov in zunanjih tabel, ki so jih klubi, člani Tenis Slovenije, izpostavili na teniških igriščih;

- branjem fair play priseg igralk/-cev, trenerjev, sodnikov in staršev pred začetkom tekmovanj pod okriljem Tenis Slovenije;

- nagrajevanjem fair play potez.

Fair play poteza je tisti dogodek oz. dejanje, kjer se posameznik odloči ravnati spoštljivo, moralno, etično inpošteno v odnosu do soigralca, nasprotnika ali drugega akterja na teniškihturnirjih Tenis Slovenije.

Fair play potezo lahko predlagajo vsi tekmovalci oz. udeleženci teniških tekmovanj, trenerji, starši in drugi gledalci teniških turnirjev Tenis Slovenije na prijave@tenis-slovenija.si.

Fair play poteza Tenis Slovenije bo okronana s podelitvijo posebnega priznanja na Zaključni prireditvi Tenis Slovenije, 29.novembra 2017., v prijavi pa je potrebno zapisati naslednje:

* zadeva: Fair play poteza

* ime in priimek predlaganega kandidata oz kandidatke

* kratek opis Fair play poteze

Verjamemo, da ste bili skozi leto priča marsikateri Fair play potezi za katero menite, da si zasluži posebno priznanje, zato se vam v naprej zahvaljujemo za vaše predloge. Te sprejemamo do 20. novembra. TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju v Mariboru odigran prvi krog kvalifikacij

bm, 18.11.2017

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga, ki se odvija v organizaciji ŽTK Maribor, so se v drugi krog kvalifikacijskega turnirja pri fantih uvrstili Miha PERUŠ, Tim TEKAVEC, Rok KOMAC, Tin KRSTULOVIČ, Marko KOVAČEVIČ in Enej BERGHAUS. V nadaljevanju dnevnega sporeda so bile odigrane že tudi štiri tekme drugega kroga. Od naših igralcev je bil še drugič uspešen Miha PERUŠ(na fotografiji), izpadla pa sta Tim Tekavec in Enej Berghaus.

Med dekleti sta bili v prvem krogu kvalifikacij uspešni samo Marija VIČIČ in Lian BENEDEJČIČ. TUKAJ.

V Mariboru se je začel mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga

bm, 18.11.2017

ŽTK Maribor od danes do prihodnje sobote gosti mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga. Tako pri fantih kot pri dekletih nastopa po 48 igralcev in igralk, ki so danes začeli s kvalifikacijskimi obračuni.

Pri fantih v kvalifikacijah nastopa 10 slovenskih igralcev, od tega šest s posebnim povabilom, štirje so v kvalifikacijski turnir uvrščeni neposredno. V glavni turnir je neposredno uvrščen samo naš najboljši mladinec ta hip Filip Jeff PLANINŠEK, še dva domača igralca bosta nastopila s posebnim povabilom.

Pri dekletih so neposredno v glavni turnir uvrščene Anja GAL, Pia LOVRIČ, Maja MAKORIČ in Sheila GLAVAŠ, še dve domači igralki pa bosta dobili posebno povabilo. V kvalifikacijah nastopa 12 Slovenk, tudi tu jih je šest za nastop prejelo posebno povabilo.

Prihodni teden bomo z zanimanjem spremljali kako bodo priložnost na domačem prizorišču izkoristili, 669. mestom naš vodilni mladinec na svetovni mladinski teniški lestvici Filip Jeff PLANINŠEK in drugi Sovenec na tej lestvici, domači up Miha VELIČKI ter od nastopajhočih Slovenk najvišje uvrščena domačinka Anja GAL, letos vzpenjajočea se Maja MAKORIČ ter najmlajša Pia LOVRIČ. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v finalu ITF turnirja v Toyoti

bm, 18.11.2017

Tamara ZIDANŠEK je na Japonskem neustavljiva in nasprotnice premaguje kot za šalo. V Toyoti je v polfinalu močnega ITF turnirja (60.000+H) s 6-1 6-1 izločila 8. nosilko, domačinko Junri NAMIGATA, za zmago pa je potrebovala vsega 48 minut. Tamara je odlično servirala saj je imela izkoristek obeh servisov izjemno visok (69 oz. 78 %) v tekmi pa je na svoj servis izgubila vsega 12 točk. Zmaga ji je že prinesla 60 točk za lestvico WTA, to pa pomeni, da bo na novi lestvici, ne glede na izid finala, uvrščena najvišje v karieri.

V finalu se bo pomerila s še eno igralko, ki je v izjemni formi, 29-letno Romunko Mihaelo BUZARNESCU, 68. igralko lestvice WTA. Ta je na zadnjih trinajstih srečanjih le enkrat izgubila in sicer v finalu 100.000 $ vrednega turnirja v Tokyu prejšnji teden, pred tem pa je osvojila enako vreden turnir v francoskem Poitiersu in je na lestvici WTA dosegla najboljšo uvrstitev v karieri. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v novem polfinalu, tokrat na Japonskem

bm, 17.11.2017

Tamara ZIDANŠEK neustavljivo hiti k novi najboljši uvtrstitvi v karieri na lestvici WTA, ki si jo lahko priigra že ta teden na 60.000 $+H vrednem ITF turnirju v japonski Toyoti. Tu se je namreč že uvrstila v polfinale, potem, ko je v četrtfinalu brez težav s 6-3 6-2 ugnala 6. nosilko, 25-letno Japonko Minaru IMANISHI, 223. igralko lestvice WTA. Za zmago je potrebovala nekaj manj kot uro in pol. Tamara je dobro servirala, nasprotnici oddala vsega en začetni udarec, odvzela pa ji ga je kar štirikrat. O premoči naše igralke govori tudi podatek, da je osvojila 17 točk več od nasprotnice.

Tamara je zabeležila že osmo zaporedno zmago, motiva za naslednjo pa ji zagotovo ne manjka, saj finale prinaša kar 24 dodatnih točk k že osvojenim šestintridesetim. Na poti do novega odličnega rezultata ji bo stala 8. nosilka, še ena domačinka, 35-letna veteranka Junri NAMIGATA, 227. igralka lestvice WTA. Tudi Japonka je v solidni formi, saj se je na zadnjih dveh turnirjih uvrstila v četrtfinale, tokrat pa je za uvrstitev v polfinale premagala 2. nosilko, Madžarko Dalmo GALFI. TUKAJ.

Ta konec tedna so teniška igrišča ponovno tekmovalno oživela, začenja se zimska sezona turnirjev TS

bm, 17.11.2017

Tekmovalnega počitka je konec in začenja se zimska tekmovalna teniška sezona TS 2018.

Konec tedna bodo v Ljubljani nastopili člani in članice, na turnirjih RR se bodo merili 14-letniki in 14-letnice, najmlajši pa bodo na turnirjih v Mariboru in Krškem nastopili v mini, midi ter tenisu do 10 in 11 let. Maribor bo na igriščih ŽTK od nedelje naprej gostil tudi mladince in mladinke na edinem mednarodnem mladinskem turnirju ITF v Sloveniji v zimski sezoni.

Člani in članice z glavnim turnirjem začenjajo v petek. Pri članih je prijavljenih 31 igralcev, mesto prvega nosilca pripada Maticu SOTLERJU iz Krškega. Pri dekletih je prijavljenih 13 igralk, mesto prve nosilke pa gre Tini Kristini GODEC.

Na turnirjih RR do 14 let, ki bodo potekali v Ljubljani, Mengšu in Rogaški Slatini je prijavljenih 45 igralk, pri dečkih je na seznamu prijavljenih 78 igralcev.

Na fotografiji: udeleženci turnirja RR v Megšu TUKAJ.

Blaž Kavčič presenetljivo izpadel v četrtfinalu ATP Challengerja v Indiji

bm, 16.11.2017

Blaž KAVČIČ, ki je v zadnjem času igral v zelo dobri formi in se je na obeh zadnjih Challengerjih uvrstil v polfinale, je tokrat na turnirju v indijskem mestu Pune klonil že v četrtfinalu. Zmaga 30-letnega domačina Saketha MINENYA, 907. igralca lestvice ATP je, ne glede na to, da je bil Indijec leta 2016 najvišje že na 137. mestu, prvovrstno presenečenje, saj letos praktično ni nastopal, na petih turnirjih, na katerih je nastopil, pa se je samo enkrat uspel uvrstiti v drugi krog. Izjemno izenačeno srečanje je MYNENI dobil po dveh urah igre z rezultatom 7-6(5) 7-6(5). Blaž tokrat ni izkoristil številnih priložnosti za break, od 16 jih je izkoristil le 5, na drugi strani je Indijec prav tako izkoristil 5 priložnosti, a le iz osmih poskusov.

V prvem nizu je Kavčič z breakom vodil 6-5, a nato izgubil začetni udarec, v podaljšani igri pa je Indijcu zadostoval en mini break, ki ga je dosegel v osmi točki podaljšane igre. Drugi niz je Blaž začel z breakom, a se je nasprotnik že v naslednji igri oddolžil z re-breakom, enaka situacija se je ponovila v šesti in sedmi igri, le da je bil tokrat v prednosti Myneni. V podaljšani igri drugega niza je Blaž slabo začel, hitro zaostal z 0-4, nasprotnika nato ujel in izenačil na 5-5, enajsto točko pa nato na svoj servis izgubil, kar je Myneni izkoristil in z naslednjim servisom dobil niz in srečanje. TUKAJ.

Tamara Zidanšek četrtfinalistka ITF turnija v Toyoti

bm, 16.11.2017

Tamara ZIDANŠEK na japonskem nadaljuje zmagoviti niz iz Avstralije, kjer je v Bendigu osvojila ITF turnir z nagradnim skladom 60.000 $.

Ta teden je na finančno in točkovno nekoliko bogatejšem turnirju v Toyoti (60.000$+H) in po pričakovanju ga je začela z gladkima zmagama. V prvem krogu je bila s 6-3 6-0 boljša od domače 18-letne povabljenke Yuke HOSOKI.

Tamara, ki je 3. nosilka turnirja je v drugem krogu igrala s še eno Japonko, 28-letno Eriko SEMA, 290. igralko lestvice WTA, ki je na zadnjih dveh turnirjih v Avstraliji izgubila v drugem oz. prvem krogu. Japonka je tudi tokrat ostala brez vidnejšega rezultata saj se je poslovila v drugem krogu. Zidanškova je namreč zmagala z rezultatom 7-5 6-3 in se uvrstila v četrtfinale. Tamara je tokrat zelo dobro servirala , sicer trikrat izgubila začetni udarec, a ob več kot 55 % izkoristku obeh servisov. Nasprotnici je servis odvzela petkrat, na koncu pa bila za 12 točk boljša. V četrtfinalu bo igrala s 6. nosilko, še eno Japonko, 25-letno Miharu IMANISHI, 223. igralko lestvice WTA. Tudi Tamarina naslednja nasprotnica v zadnjih tednih ne blesti, saj od avgusta še ni uspela preskočiti drugega kroga.

Brez uvrstitve v drugi krog pa je na WTA Challengerju v Tajpeju (125.000 $) ostala Dalila JAKUPOVIĆ. Po uspešno opravljenih kvalifikacijah jo je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-7(4) 6-2 6-4 premagala 23-letna Japonka Risa OZAKI, 115. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Še dva poraza v uvodnih nastopih za naša igralca na turnirjih ITF

bm, 15.11.2017

Izpadla sta še dva slovenska igralca na mednarodnih članskih ITF turnirjih tega tedna.

Na ženskem ITF turnirju v Antalyi (15.000 $) se je v prvem krogu, potem, ko je še drugič v karieri uspešno prestala kvalifikacije, poslovila 17-letna Mariborčanka Anja GAL. V prvem krogu glavnega turnirja jo je s 6-3 6-2 premagala 18-letna Rusinja Daria NAZARKINA, 1068. igralka lestvice WTA in prejšnji teden polfinalistka enako vrednega turnirja v Antalyi.

Konec je nastopov tudi za Mika URBANIJO. Na Futuresu, ki se prav tako igra v Antalyi je po izgubljenem nizu s 4-6 in pri zaostanku v drugem z 1-3 srečanje predal povabljencu na turnir, 18-letnemu Srbu Borisu BUTULIJI. TUKAJ.

Blaž Kavčič s 50. zmago v sezoni zanesljivo v četrtfinale ATP Challengerja v Indiji

bm, 15.11.2017

Blaž KAVČIČ je ta teden v Indiji, kjer je 1. nosilec ATP Challengerja z nagradnim skladom 50.000 $. V prvem krogu se je pomeril z 19-letnim Francozom Geoffreyem BLANCANEAUXOM, ki na lestvici ATP zaseda 290. mesto. Francoz je bil lani 5. mladinec sveta, ko je med drugim osvojil tudi mladinski Grand Slam turnir v Parizu. Tudi sicer boljše rezultate dosega na peščeni podlagi na kateri je letos osvojil štiri turnirje serije Futures, medtem ko na trdi podlagi še ni stal na zmagovalni stopnički. Na turnirjih serije Challenger ni veliko nastopal, najboljši izid je uvrstitev v drugi krog, na zadnjih dveh turnirjih pa se je poslovil že po uvodem srečanju.

Tudi uvodno srečanje mladeniču iz Francije ni prineslo zadovoljstva. Kavčič, ki je bil letos na Challengerjih kar petkrat polfinalist, trikrat finalist, dva turnirja serije Challenger pa je tudi osvojil, je zanesljivo slavil z rezultatom 6-4 6-4 po uri in pol igre. V obračunu s Francozom je odlično serviral, imel je kar 81 % izkoristka prvega servisa, kljub nekoliko slabšemu izkoristku drugega servisa je le-tega izgubil samo enkrat, nasprotniku pa ga je odvzel trikrat.

V drugem krogu se je Blaž pomeril s srečnim poražencem, 31-letnim Indijcem Vijayem Sundarjem PRASHANTHOM, 622. igralcem lestvice ATP. Po pričakovanjih mu Indijec ni povzročil resnejših težav in Kavčič se je z gladko zmago 6-3 6-2 uvrstuil v nov četrtfinale, pri čemer je dosegel ljubilejno 50. zmago v sezoni.

Tudi četrtfinalni nasprotnik Blažu ne bi smel povzročati težav. Pomeril se bo namreč s 30-letnim Indijcem Sakethom MYNENIJEM, 907. igralcem lestvice ATP, ki je za nastop prejel posebno povabilo, na preteklih dveh turnirjih na katerih je nastopil pa je obakrat izpadel v prvem krogu. TUKAJ.

Četrti memorial Borisa Breskvarja - vabilo

, 15.11.2017

Četrti memorial Borisa Breskvarja

Vabim vse pristaše teniške družine na 4.memorial Borisa Breskvarja, ki bo 25.novembra 2017 s pričetkom ob 12.uri v TA Breskvar.

Poleg glavnega namena - spomin na očeta, je smoter prednovoletno druženje vseh tenisačev po srcu, ki bo nadgrajeno s turnirjem dvojic.

Sistem tekmovanja bo odvisen od števila prijav, zato prosim za prijavo na tennis.breskvar@siol.net do ponedeljka, 20.11.2017.

Veselim se eminentne teniške druščine in vesel bom vsakega teniškega prijatelja, s katerim se bomo skupaj spomnili pokojnega očeta.

Peter Breskvar

Po želji si v vmesnem času lahko v živo ogledamo 1.polčas nogometnega derbija med Fantazisti, čigar kapetan je Grega Žemlja in avstrijsko nogometno-teniško reprezentanco na čelu z Dominicom Thiemom. Dvoboj se bo odvijal na Brdu pri Kranju. TUKAJ.

Tino Kovačič, Nastja Kolar in Pia Čuk nastope končali v prvem krogu

bm, 14.11.2017

Na turnirju serije Futures v Antalyi je Tino KOVAČIČ po dobrih nastopih v kvalifikacijah tudi v svojem prvem nastopu v glavnem žrebu profesionalnega teniškega turnirja v prvih dveh nizih zaigral dobro, a je v tretjem nato povsem odpovedal in zmaga je odšla turškemu kvalifikantu Korayu KIRCIJU.

Po izgubljenem prvem nizu je Kovačič v drugem zaigral bolje in ga dobil, nato pa je sledila prekinitev, ki je bolj koristila nasprotniku in ta mu v tretjem nizu ni prepustil nobene igre več. Končni izid se je glasil 2-6 6-3 0-6, Kovačič pa je v tretjem nizu na svoj servis osvojil vsega 4 točke, prav toliko pa tudi na nasprotnikovega.

Na 25.000 $ vrednem ITF turnirju v senegalskem Dakarju se je v prvem krogu poslovila Nastja KOLAR, ki je bila prejšnji teden polfinalistka turnirja v Sharm El Sheikhu. Premočna zanjo je tokrat bila 21-letna Britanka, 6. nosilka turnirja, Harriet DART (315), ki je zmagala z rezultatom 6-0 6-3.

Po štirih mesecih pavze je na ITF turnirju v Maroku (15.000 $) nastopila Pia ČUK, trenutno brez uvrstitve na lestvici WTA, na kateri pa je bila že na 486. mestu. Tudi iz Maroka se vrača brez zmage, tako da bo na vrnitev na lestvico morala počakati vsaj še do naslednjega turnirja v Hammametu prihodnji teden. V Agadirju se je sicer odlično držala, a je morala po nekaj manj kot treh urah igre premoč vendarle priznati dve leti starejši, 23-letni Argentinki Guadalupe PEREZ ROJAS (826), ki je zmagala z rezultatom 6-4 6-7(7) 6-4. TUKAJ.

Nov cenik sodniških storitev

bm, 14.11.2017

Spoštovani,

Tenis Slovenija svoje člane obvešča, da je Upravni odbor TZS, na 7. seji, dne 23. oktobra 2017, soglasno potrdil nov cenik sodniških storitev za vse teniške turnirje pod okriljem Tenis Slovenije.

Dolgoletna usklajevanja cenika so na zadovoljstvo vseh deležnikov prilagojena in potrjena. Pisarna Tenis Slovenije, je v vlogi mediatorja med teniškimi klubi in Sodniško organizacijo, prispevala k strinjanju sprejemljivih cenovnih pogojev za obe strani. Veseli nas, da smo uspeli narediti korak k zdravi in pravilni politiki plačevanja, zato je gotovinsko plačevanje sodniških storitev sedaj postala preteklost.

Izpostavljamo:

 da je sodnik dolžan plačilni nalog (račun, študentska napotnica, pogodba o delu,…) izstaviti najkasneje v treh dneh po opravljene delu,

 da je klub dolžan plačati storitev v roku treh dni po prejemu plačilnega naloga,

 da so cene objavljene v ceniku sodniških storitev bruto cene. V primeru izdaje računa z DDV, mora biti končna cena enaka ceni storitve v ceniku (morebitni DDV je v ceni),

 da je sodnik poleg sodniških storitev upravičen do dnevnice v skladu z veljavnim Ur.l.,

 da cenik sodniških storitev stopi v veljavo z objavo zapisnika 7. seje UO TZS, 14. novembrom 2017 in velja do nadaljnjega za vse teniške turnirje pod okriljem Tenis Slovenije.

Ker se v pisarni Tenis Slovenje zavedamo, da vsi sodniki, člani Sodniške organizacije Tenis Slovenije, ne bodo imeli možnosti izstavitve računa, sodnikom predlagamo, da se za rešitev obrnejo na pisarno info@tenis-slovenija.si, kjer vam bomo z veseljem pomagali.

Ponovno bi se radi zahvalili predstavnikom klubov, za sodelovanje in podporo ter Izvršnemu odboru Sodniške organizacije Tenis Slovenije, za potrpežljivost in pomoč k ureditvi politike plačevanja njihovih nepogrešljivih storitev.

Teniški pozdrav!

Marko Umberger, Predsednik Tenis Slovenije TUKAJ.

Tamara Zidanšek proti najvišji uvrstitvi v karieri, Polona Hercog na robu, Blaž Kavčič ponovno izven stoterice

bm, 13.11.2017

Najnovejši članski teniški lestvici sta nasmešek na obraz zagotovo prinesli Tamari ZIDANŠEK, ki se je po uspešnem nastopu v avstralskem Bendigu, kjer je osvojila naslov na 60.000 $ vrednem ITF turnirju, na lestvici WTA povzpela za 31 mest in je ta teden 149. igralka sveta, s čemer se je povsem približala 138. mestu, katerega je zasedala februarja letos. Med Slovenkami na vrhu ostaja Polona HERCOG, ki je ta teden na 101. mestu, tretja je Dalila JAKUPOVIĆ, ki je dobro začela nastope na WTA Challengerju v Tajpeju, ta teden pa je 242. igralka sveta.

Na moški teniški lestvici ATP je iz stoterice ponovno zdrsnil Blaž KAVČIČ, ki je zdaj na 102. mestu, sedem mest pa je pridobil Blaž ROLA, ki je ta teden 208. igralec sveta. To sta tudi edina naša predstavnika med najboljšo petstoterico na lestvici ATP.

Ta teden bomo na delu videli oba najboljša igralca in sicer bo Blaž ROLA že danes nastopil v Santiagu, kjer bo v prvem krogu igral s Portugalcem Goncalom OLIVEIRO, Blaža KAVČIČA pa jutri v Indiji v Puneju čaka obračun s Francozom Geoffreyem BLANCANEAUXOM.

Tamara ZIDANŠEK bo nastopila v Toyoti, kjer bo njena prva nasprotnica Japonka Yuka HOSOKI (WC).

Ta teden bomo spremljali še Dalilo JAKUPOVIĆ v Tajpeju, Mika URBANIJO, Tina KOVAČIČA in Anjo GAL v Antalyi, Nastjo KOLAR v Dakarju in Pio ČUK v Agadirju. TUKAJ.

Tino Kovačič in Anja Gal v glavni turnir v Antalyi

bm, 13.11.2017

Nastope v kvalifikacijah moškega Futuresa in ženskega ITF turnirja, oba z nagradnim skladom 15.000 $ sta v turški Antalyi uspešno prestala Anja GAL in Tino KOVAČIČ.

19-letni Kovačič je za prvo uvrstitev v glavni žreb profesionalnega teniškega turnirja s 7-5 6-1 premagal Bolgara, 16-letnega Yoana GEORGIEVA. V prvem krogu bo njegov nasprotnik še en kvalifikant, prav tako 19-letni Turek Koray KIRCI, ki je prejšnji teden prav tako v Antalyi v finalu kvalifikacij izločil našega Aljaža RADINSKEGA, nato pa se poslovil v prvem krogu glavnega turnirja. Radinski je ta teden nastop zaradi poškodbe odpovedal.

17-letna Galova je drugič v karieri in drugi teden zapored preskočila kvalifikacije in se uvrstila v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 6-1 6-3 premagala Poljakinjo, 20.letno Aleksandro BUCZYNSKO in bo v prvem krogu glavnega turnirja igrala z 18-letno Rusinjo Dario NAZARKINO, prejšnji teden polfinalistko turnirja, ki se je prav tako odvijal v Antalyi.

Ni pa uspela uvrstitev v glavni turnir še eni Mariborčanki, Moni POTRČ. V finalu kvalifikacij jo je s 6-4 6-1 premagala 17-letna Hrvatica Anda KARANUŠĆ.

TUKAJ.

Dalila Jakupović uspešna v kvalifikacijah WTA Challengerja v Tajpeju, Blaž Rola poražen v uvodu Santiaga

bm, 13.11.2017

Dalila JAKUPOVIĆ ta teden nastopa na WTA Challengerju v tajpeju (125.000 $), kjer se je za nastop v glavnem žrebu borila s tekmicami v kvalifikacijah in to uspešno.

V prvem krogu je v uri in devetih minutah s 6-2 6-3 premagala 22-letno mehičanko Victorio RODRIGUEZ, na lestvici WTA uvrščeno 20 mest za njo, na 262. mesto.

Nato je morala na igrišče še enkrat, za uvrstitev v glavni žreb pa je igrala s 3. nosilko kvalifikacij, 23-letno Uzbekistanko Sabino SHARIPOVO, 196. igralko lestvice WTA. Tudi za zmago v drugem srečanju, ki ga je dobila s 6-3 6-1 je porabila nekaj več kot uro časa. Nasprotnici je kar šestkrat odvzela servis, sam ga je izgubila dvakrat. Na koncu je bila v osvojenih točkah boljša z 62 - 43.

V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala s 23-letno Japonko, 115. igralko lestvice WTA in 6. nosilko turnirja, Riso OZAKI.

Blaž ROLA je nastopil na ATP Challengerju v Santiagu v Čilu (50.000 $). Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil 22-letni Portugalec Goncalo OLIVEIRA, 211. igralec lestice ATP. V izenačenem obračunu, ki je trajal uro in tričetrt je Oliveira zmagal z rezultatom 6-4 7-6(5). Blaž je dosegel dva breaka, v vsakem nizu po enega, Oliveira tri, od tega v prvem nizu dva in v drugem enega. Odločila je podaljšana igra drugega niza v kateri je bila za Rolo usodna izguba servisa pri izidu 2-3. Prednosti enega mini breaka namreč Oliveira do konca ni več izpustil iz rok. TUKAJ.

Mladi igralci in igralke na pripravah v Kranju in Mariboru

bm, 12.11.2017

V Kranju in Mariboru so se na enodnevnih skupinskih pripravah zbrali igralci in igralke v starostnih kategorijah deklic do 13 in dečkov do 14 ter fantov in deklet do 18 let.

Fotografije udeležencev in poročila s priprav najdete TUKAJ.

V nadaljevanju kvalifikacij v Turčiji uspešni Tino Kovačič, Anja Gal in Moni Potrč

bm, 12.11.2017

Na mednarodnih članskih in mladinskih teniških turnirjih so se nadaljevali kvalifikacijski obračuni, ki so v Antalyi prinesli tri nove zmage slovenskim igralcem in igralkam.

Med fanti se je v finale kvalifikacij Futuresa (15.000 $) uvrstil Tino KOVAČIČ, ki je v drugem krogu s 6-1 4-6 6-4 premagal Rusa Mikhaila MINAKOVA. Med dekleti sta bili v drugem krogu enako močnega ženskega ITF turnirja uspešni Anja GAL in Moni POTRČ. Galova je s 3-6 6-3 6-4 premagala Hrvatico Domeniko TURKOVIĆ, Potrčeva je bila s 7-6(2) 4-6 7-6(1) boljša od Ukrajinke Anne Laure HINKA. Obe morata za uvrstitev v glavni turnir zmagati še enkrat.

Na Futuresu v Hammametu (15.000 $) je v drugem krogu Anže ARH s 6-4 2-6 2-6 izgubil z Italijanom Giulianom BENEDETTIJEM, v Sharm El Sheikhu pa je Klemen NIKOLAŠ v drugem krogu Futuresa (15.000 $) z 0-6 5-7 izgubil z Japoncem Daisukom SUMIZAWO. V prvem krogu je v Sharm El Sheikhu izgubil tudi Matic ZAPLOTNIK, katerega je s 6-2 6-1 premagal Ukrajinec Roman BOYCHUK. TUKAJ.

Tamara Zidanšek osvojila prvi naslov na turnirjih z nagradnim skladom 60.000 $

bm, 12.11.2017

Tamara ZIDANŠEK se v avstralskem Bendigu veseli prvega naslova na turnirjih ITF z nagradnim skladom 60.000 $. V današnjem finalu je s 5-7 6-1 6-0 premagala domačinko, 26-letno Olivio ROGOWSKO, 186. igralko lestvice WTA in preknila njen niz štirinajstih zaporednih zmag. Tamarina zmaga ima toliko večjo vrednost, ker je Rogowska v Bendigo prišla kot zmagovalka zadnjih dveh turnirjev na katerih je nastopila, najprej turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v Cairnsu in prejšnji teden turnirja z nagradnim skladom 60.000 $ v Canberri. To je bilo njuno prvo medsebojno srečanje.

Tamara je za zmago nad Rogowsko potrebovala uro in pol. Po prvem nizu, ki ga je tesno izgubila, tudi na račun slabšega servisa, nasprotnica ji ga je odvzela trikrat, je v nadaljevanju srečanja posem prevladovala, odlično servirala, nasprotnici petkrat odvzela servis in ji ponudila le dve priložnosti za break, a tudi teh dveh Rogowska ni izkoristila. O popolni prevladi Zidanškove priča tudi končno število osvojenih točk (90-63). To je bila njena deseta zmaga na zadnjih dvanajstih tekmah, prinesla pa ji je 79 točk in znaten skok na lestvici WTA, kjer jo bomo prihodnji teden našli okrog 150. mesta. Za Zidanškovo je to trinajsti naslov v karieri, drugi letos in prvi na turnirjih z nagradnim skladom 60.000 $.

Čestitamo! TUKAJ.

Začele so se kvalifikacuije turnirjev prihodnjega tedna, naši zaenkrat kar uspešni

bm, 11.11.2017

S kvalifikacijami so se začeli turnirji prihodnjega tedna, tudi z udeležbo naših igralcev in igralk.

V Antalyi so na ženskem in moškem turnirju Tino KOVAČIČ, Anja GAL in Moni POTRČ in vsi trije so nastope v kvalifikacijah začeli z zmago.

V Sharm El Sheikhu je bil v uvodnem nastopu uspešen Klemen NIKOLAŠ, v Hammametu pa Anže ARH.

Z zmago je nastope v kvalifikacijah mladinskega ITF turnirja 2. ranga v izraelski Haifi začela Maja MAKORIČ.

Edini ki prvega kvalifikacijskega kroga ni uspel preskočiti je bil danes v Heraklionu David Lucas AMBROŽIČ.

Ponoči bo v kvalifikacijah WTA Challengerja v Taipeju nastopila Dalila JAKUPOVIĆ. TUKAJ.

Tamara Zidanšek finalistka ITF turnirja v Bendigu (60.000 $)

bm, 11.11.2017

Tamara ZIDANŠEK je na ITF turnirju v avstralskem Bendigu z nagradnim skladom 60.000 $ na dobri poti, da še trinajstič v karieri, drugič letos in prvič na tako močnem profesionalnem turnirju stopi na zmagovalno stopničko. V Bendigu je 19-letnica iz Slovenskih Konjic v polfinalu s 6-1 7-6(5) premagala 25-letno Japonko Mai MINOKOSHI, 326. igralko lestvice WTA in se bo za nov naslov v nedeljo borila z domačuinko, 26-letno Olivio ROGOWSKO, 186. igralko lestvice WTA.

Rogowska je v odlični formi saj je zmagala na zadnjih štirinajstih srečanjih, osvojila pa je zadnja dva turnirja na katerih je nastopila, najprej turnir z nagradnim skladom 25.000 $ v Cairnsu in prejšnji teden turnir z nagradnim skladom 60.000 $ v Canberri. To bo njuno prvo medsebojno srečanje. TUKAJ.

Nastja Kolar v Sharm El Sheikhu končala nastope v polfinalu

bm, 10.11.2017

Nastja KOLAR je ta teden nastopila na ženskem ITF turnirju v Sharm El Sheikhu in nastope končala v polfinalu. S 3-6 7-5 6-3 jo je premagala 1. nosilka turnirja 23-letna Julia WACHACZYK, 392. igralka lestvice WTA.

Za Kolarjevo je bilo to že peto polfinale letos, še trikrat pa je bila finalistka. Ve to je dosegla na turnirjih z nagradnim skladom 15.000, a je kljub relativno dobrim rezultatom še vedno le na 491. mestu lestvice WTA. Gre namreč za turnirje, ki prinašajo malo točk, zato se je preko teh turnirjev praktično nemogoče prebiti višje na svetovni teniški lestvici, na turnirjih z višjim nagradnim skladom pa je praviloma treba v kvalifikacije in igralke se znajdejo v začaranem krogu. TUKAJ.

Tamara Zidanšek polfinalistka turnirja v Bendigu, Nastja Kolar četrtfinalistka v Sharm El Sheikhu

bm, 10.11.2017

Tamara ZIDANŠEK je na drugem turnirju v Avstraliji, tokrat v Bendigu (60.000 $), odlično na poti. V uvodnih krogih je bila uspešna in se je uvrstila v polfinale. Potem, ko je v uvodnem nastopu s 6-4 6-2 premagala 22-letno domačinko Ellen PEREZ(343) je bila v drugem krogu z 0-6 6-0 6-3 boljša od 31-letne Američanke Jennifer ELIE (322).

V četrtfinalu se je merila z domačinko, 21-letno Isabelle WALLACE (276). Tamara je za zmago potrebovala uro in devet minut, boljša pa je bila z rezultatom 6-3 6-4. Nasprotnici je šestkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila trikrat, končno razmerje osvojenih točk pa je bilo 66-49.V polfinalu bo igrala z nepostavljeno 25-letno Japonko Mai MIKONOSHI, 326. igralko lestvice WTA za aktero je uvrstitev v polfinale letošnji najboljši dosežek.

V četrtfinale se je na turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ v Sahrm El Sheikhu uvrstila tudi Nastja KOLAR. V drugem krogu je brez težav opravila z 21-letno Italijanko Federico PRATI. Njena naslednja nasprotnica bo na lestvici WTA 28 mest višje uvrščena 21-letna Švedinja Jacqueline CABAJ AWAD (463).

Na moškem Futuresu v Hamammetu (15.000 $) je Anže ARH, ki je uspešno opravil s kvalifikacijami, v prvem krogu glavnega turnirja z 2-6 4-6 izgubil z 2. nosilcem, Špancem Marcom GINERJEM (353). TUKAJ.

Blaž Rola poražen v drugem krogu ATP Challengerja v Montevideu

bm, 10.11.2017

Blaž ROLA, ta teden na lestvici ATP kot drugi Slovenec zaseda 215. mesto, nadaljuje južnoameriško turnejo na ATP Challengerju v urugvajskem Montevideu (75.000). V prvem krogu je igral z domačinom, 23-letnim Santiagom MARESCA (998), ki je nastopil s posebnim povabilom. Primeren uvrstitvama igralcev na lestvici je bil tudi končni izid. Po vsega 58 minutah igre je Rola slavil s 6-2 6-1.

V osmini finala ga je čakal težek obračun s 4. nosilcem turnirja, 33-letnim Brazilcem Rogeriom DUTRA SILVO, 93. igralcem sveta. Čeprav Dutra Silva v zadnjem času ni blestel in se je na zadnjih devetih ATP turnirjih le dvakrat uvrstil v drugi krog glavnega žreba je bil za Blaža premočan nasprotnik. V uri in pol je zmagal z rezultatom 7-5 6-2. TUKAJ.

Maja Makorič v Raanani izgubila v osmini finala

bm, 09.11.2017

Maja MAKORIČ je z zmagama začela nastope v glavnem ITF turnirju 2. ranga v Izraelski Raanani, nastope pa končala v osmini finala.

Potem, ko je dvakrat zmagala v kvalifikacijah, je v prvem krogu glavnega turnirja s s 6-2 4-6 6-2 premagala domačinko, 15-letno Shavit KIMCHI, 313. igralko lestvice ITF. V drugem krogu je bila njena nasprotnica 10. nosilka, Rusnija Anastasia SUKHOTINA, 140. igralka lestvice ITF in tudi z njo je Makoričeva, kljub tesno izgubljenemu drugemu nizu, dokaj gladko opravila. Boljša je bila s 6-2 6-7(5) 6-2 in se uvrstila v osmino finala.

Tu je igrala s 15-letno Turkinjo Zeynep SONMEZ, 184. igralko mladinske lestvice ITF. Sonmezova je bila boljša s 6-3 6-2 in je z zmago potrdila letošnje odlične nastope, ko je na lestvici ITF pridobila kar 400 mest. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v drugi krog Bendiga, Anja Gal izgubila v Antalyi

bm, 08.11.2017

Tamara ZIDANŠEK je tudi drugi turnir v Avstraliji, tokrat v Bendigu (60.000 $), začela z zmago. V uvodnem nastopu je s 6-4 6-2 premagala 22-letno domačinko Ellen PEREZ(343). Srečanje je trajalo dobro uro, Tamara pa je nasprotnici šestkrat odvzela začetni udarec. Sama je, ob zelo dobrem prvem (63%) in precej slabšem drugem servisu (35%) le-tega izgubila trikrat. Dvoma o zmagovalki kljub temu ni bilo saj je Zidanškova osvojila kar 16 točk več od nasprotnice.

V drugem krogu se bo pomerila z Američanko, 31-letno Jennifer ELIE (322). To bo njuno drugo avstralsko srečanje. Prvič sta se pomerili februarja letos v Perthu in takrat je v treh nizih slavila Tamara. Američanka večje ovire ne bi smela predstavljati, saj je letos kot po tekočem traku tekme izgubljala v prvem ali drugem krogu, le dvakrat pa je bila tudi četrtfinalistka.

V Antalyi je na svojem četrtem profesionalnem ITF turnirju (15.000 $) nastopila 17-letna Mariborčanka Anja GAL. PO dveh zmagah v kvalifikacijah je v glavnem turnirju v prvem krogu naletela na 4. nosilko, 21-letno Brazilko Carolino ALVES (431), ta v Antalyi nastopa že deseti zaporedni teden, na desetih turnirjih pa je bila enkrat finalistka ter petkrat polfinalistka. Brazilka je bila boljša s 4-6 6-0 6-1. TUKAJ.

Kaja Juvan in Anja Trbežnik poraženi v uvodnih nastopih

bm, 07.11.2017

Kaja JUVAN se je po velikem uspehu na mladinskem Mastersu v Chengduju, kjer se je uvrstila v finale preizkusila še na profesionalnem ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v angleškem Shrewsburyu. V kvalifikacijah je bila, tako kot njena nasprotnica v prvem krogu glavnega turnirja, 33-letna domačinka Emily WEBLEY SMITH, dvakrat uspešna.

V uvodnem medsebojnem obračunu dveh kvalifikantk smo spremljali zelo izenačen obračun, ki ga je po dveh urah in 22 minutah igre dobila izkušenejša Angležinja, ki je sicer na lestvici WTA trenutno uvrščena na 591. mesto. Končni izid se je glasil 7-5 3-6 7-5 v korist Smithove. Ta je Juvanovi odvzela začetni udarec šestkrat, sama ga je izgubila petkrat, končno razmerje osvojenih točk pa je bilo 112-105 v korist zmagovalke. Juvanova bo s Kitajko Shilin XU nastopila še v konkurenci dvojic.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga na Cipru je nastopila Anja TRBEŽNIK. V prvem krogu glavnega turnirja je igrala s 15-letno Italijanko Italijanko Matilde MARIANI in izgubila s 3-6 2-6. TUKAJ.

Kaja Juvan v glavni turnir v Angliji, Nastja Kolar v Egiptu, Anja Gal v Turčiji in Anže Arh v Tuniziji

bm, 06.11.2017

Kaja JUVAN je uspešno opravila s kvalifikacijami na ITF turnirju (25.000 $) v angleškem Shrewsburyu. V finalu kvalifikacij je s 6-2 6-3 premagala 20-letno Romunko, Karolo BEJENARU (1035).

V finalu kvalifikacij je bil na Futuresu v Hammametu uspešen tudi Anže ARH, ki je s 6-1 6-1 premagal Italijana Daniela CATINIJA. S kvalifikacijami je uspešno opravila Nastja KOLAR v Sharm El Sheikhu. V zadnjem krogu je s 6-2 6-4 premagala Čehinjo Karolino KUBANOVO.

V Antalyi se je skozi kvalifikacije prebila tudi Anja GAL. V zadnjem krogu je s 6-3 4-6 6-3 premagala 3. nosilko, Turkinjo Ilay YORUK.

Edini, ki ni uspelo je bil danes Aljaž RADINSKI. V zadnjem krogu kvalifikacij ga je s 7-5 6-4 premagal Turk Koray KIRCI.

TUKAJ.

ŽTK Maribor tudi v letu 2017 z največ osvojenimi točkami na lestvicah TS

bm, 06.11.2017

Igralci in igralke ŽTK Maribor so tudi v letu 2017 zbrali največ točk na lestvicah Tenis Slovenije in ostajajo na prvem mestu med slovenskimi teniškimi klubi.

Točke so v sezoni 2017 osvojili igralci in igralke, ki prihajajo iz 76 teniških klubov oz. iz štirih več kot v letu 2016.

Tudi na drugem in tretjem mestu tako kot lani ostajata TK Triglav Kranj in TK Ptuj. Na 4. mesto se je uvrstil novo ustanovljeni klub Center Court, ki združuje najboljše igralce in igralke v starostni kategoriji do 12 let. Ostali klubi so na lestvici pridobili ali izgubili nekaj mest.

Celoten seznam teniških klubov uvrščenih na lestvico 2017, ki je izračunana po enaki metodologiji kot v preteklih letih, najdete TUKAJ.

Polona Hercog do šeste turnirske zmage letos

bm, 05.11.2017

Polona HERCOG je uspešno zaključila nastope na ITF turnirju v Santa Margheriti di Puli (25.000 $), kjer je v finalu s 6-1 6-4, po uri in štiridesetih minutah igre ugnala romunsko kvalifikantko, 24-letno Crtistino DINU, 382. igralko lestvice WTA. Potem, ko je prvi niz gladko dobila je bil v drugem nizu po dveh breakih iz vsake strani izid izenačen do rezultata 4-4, ko je Hercogovi uspel še tretji break, nato pa je na svoj servis dobila še deseto igro in s tem drugi niz ter srečanje.

Za Polono je to šesti osvojen naslov na turnirjih ITF letos, od tega četrti na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $ in tretji v petih nastopih v Santa Margheriti Di Puli. Po prištetih točkah iz zadnjih dveh turnirjev jo bomo ponovno našli med najboljšo stoterico na WTA lestvici teniških igralk.

Hercogova bi morala v tednu, ki prihaja nastopiti v francoskem Limogesu, kjer je že bil opravljen žreb na WTA Challengerju z nagradim skladom 125.000 $. V prvem krogu glavnega turnirja bi igrala z Nemko Sabine LISICKI, a je nastop zaradi manjših težav z ramo odpovedala. TUKAJ.

Začeli so se kvalifikacijski nastopi na turnirjih prihodnjega tedna

bm, 05.11.2017

Začeli so se že kvalifikacijski nastopi na mednarodnih članskih in mladinskih turnirjih prihodnega tedna na katerih bo spet pestra udeležba slovenskih igralcev in igralk.

Na turnirjih najvišjega nivoja je že nastopila Dalila JAKUPOVIĆ, ki je v kvalifikacijah WTA Challengerja v Hua Hinu na Tajskem v prvem krogu s 7-5 6-7(4) in 2-6 izgubila z domačinko, 26-letno Nicho LERTPITAKSINCHAI.

Na turnirjih serije Futures za moške in ITF turnirjih za ženske so bili v uvodnih kvalifikacijskih nastopih na turnirjih bz nagradim skladsom 15.000 $ uspešni Moni POTRČ in Aljaž RADINSKI v Antalyi, Anže ARH v Hammametu, Tina Kristina GODEC v Ortiseiu, Nastja KOLAR v Sharm El Sheikhu, Kaja JUVAN pa v angleškem Shrewsburyu na turnirju nekoliko višjega ranga (25.000 $).

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Raanani je Maja MAKORIČ v kvalifikacijah zmagala dvakrat in se uvrstila v glavni turnir.

Ni pa se uspelo v drugi krog kvalifikacij prebiti Anžetu LOVIŠČKU v Hammametu, Domnu GOSTINČARJU v estonskem Parnu in Izabeli LUŽNIK v italijanskem Ortiseiu, kjer je v finalu kvalifikacij klonila tudi Tina Kristina GODEC. V drugem krogu turnirja v Antalyi je v kvalifikacijah izgubila Moni POTRČ. TUKAJ.

Maja Makorič dvakratna finalistka v Tel Avivu

bm, 04.11.2017

Dve slovenski igralki na različnih ravneh turnirjev sta ta teden v zaključnih obračunih le-teh. Z nastopi je že končala mladinka Maja MAKORIČ na ITF turnirju 5. ranga v Tel Avivu, kjer se je kot 2. nosilka turnirja uvrstila v finale, svoj tretji letos. Še drugič pa se je morala zadovoljiti z drugo stopničko saj v finalu ni bila kos domačinki, leto dni starejši Shelly BEREZNYAK, 5. nosilki turnirja, sicer pa 610. igralki mladinske svetovne teniške lestvice. Izraelka je bila boljša s 6-3 6-2 in se je veselila svojega prvega naslova letos. Majas je bila tudi finalistka turnirja dvojic, kjer je nastopila s soigralko Kristin YOUNES iz Izraela. V finalu sta se merili z Rusinjo Mario BONDARENKO in Litvanko Iveto DAUJOTAITE in izgubiuli s 4-6 6-2 16-14.

Makoričeva je medtem že nadaljevala pot na naslednji turnir. Tudi prihodnji teden bo nastopila v Izraelu in sicer na turnirju 2. ranga v Raanani, kjer je že uspešno opravila s kvalifikacijami v katerih je bila 1. nosilka.

Tretji naslov na Sardiniji (25.000 $) in šestega letos na turnirjih ITF pa bo v nedeljo poskušala osvojiti Polona HERCOG. V Santa Margheriti Di Puli je v polfinalu z 2-6 6-0 6-0 premagala 18-letno rusko kvalifikantko Amino ANSHBA, lani 6. mladinko sveta, na lestvici WTA pa trenutno uvrščeno na 452. mesto. Polonina finalna nasprotnica bo še ena kvalifikantka, 24-letna Romunka Cristina DINU, 382. igralka lestvice WTA.

Sicer pa po turnirju na Sardiniji Hercogovo čaka nastop na WTA Challengerju v Limogesu, kjer se bo v prvem krogu pomerila z 28-letno Nemko Sabine LISICKI.

Foto: Sašo Svoljšak TUKAJ.

Blaž Kavčič še drugič končal v polfinalu na turneji po Kitajski

bm, 04.11.2017

Blaž KAVČIČ je tudi drugi turnir na azijski turnejo končal v polfinalu. S 7-6(1) 7-5 ga je izločil poljski kvalifikant, 20-letni Hubert HURKACZ, 343. igralec lestvice ATP, ki pa je v zadnjih tednih v odlični formi. Z današnjo zmago pa se je Kavčiču oddolžil za poraz v četrtfinalu turnirja prejšnji teden v Suzhou, ko sta v prav tako izenačenem srečanju o zmagovalcu odločila v podaljšani igri tretjega niza.

V današnjem polfinalu je Blaž nekoliko slabše serviral, izkoristek prvega servisa je imel 66 %, drugega pa samo 42 %, na drugi strani pa je dobro deloval predvsem prvi Poljakov servis saj je izgubil samo 7 točk na svoj prvi začetni udarec (85% izkoristek). V prvem nizu ni bilo breaka, Hurkacz pa je bil odličen v podaljšani igri, kjer je Blažu prepustil vsega eno točko.V drugem nizu je Poljak dobil tri, Kavčič pa dva nasprotnikova servisa, kar je tehtnico nagnilo na Hurkaczevo stran.

Hubert Hurkacz bo kot kaže eno glavnih orožij Poljske na prihajajočem obračunu s Slovenijo v Davisovem pokalu februarja prihodnje leto, še posebej če bo zadržal dobro formo, ki jo kaže na Kitajskem. Sicer pa je deset let mlajši igralec v karieri doslej osvojil vsega dva turnirja serije Futures, tokrat pa bo sploh prvič zaigral v finalu turnirja serije ATP Challenger. TUKAJ.

Polona Hercog v polfinalu Santa Margherite Di Pule, Maja Makorič finalistka mladinskega turnirja v Tel Avivu

bm, 03.11.2017

Polona HERCOG se je na ITF turnirju v Santa Margheriti di Puli po spodrsljaju prejšnji teden, ko je kot 1. nosilka izpadla v četrtfinalu, ta teden že uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-2 6-0 opravila z domačo povabljenko, 16-letno Elisabetto COCCIARETTO, ki je še ne najdemo na lestvici WTA, sicer pa 44. mladinko sveta.

Uspešna pa je na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tel Avivu še ena naša izvrstna mladinka, 16-letna Maja MAKORIČ, trenutno na 502. mestu svetovne mladinske teniške lestvice. To je že njena tretja letošnja uvrstitev v finale mladinskega ITF turnirja, doslej pa je enkrat slavila, enkrat pa je finale izgubila. Svojo drugo zmago v karieri bo naskakovala proti domačinki, 17-letni Shelly BREZNYAK (610). TUKAJ.

Blaž Kavčič polfinalist v Chenzhenu, konec za Tamaro Zidanšek v Canberri

bm, 03.11.2017

Blaž KAVČIČ nadaljuje z odličnimi predstavami na azijski turneji, kjer se je še drugi teden zapored uvrstil v polfinale ATP Challengereja. V Shenzhenu (75.000$+H) se je v četrtfinalu pomeril z upom kitajskega tenisa, trenutno 1. mladincem sveta in finalistom mladinskega mastersa v Chengduju, 18-letnim Yibing WUJEM, ki je nastopil s posebnim povabilom. Kavčič je bil po uri in 52 minutah boljši s 7-6(1) 3-6 6-2.

Prednost je Blažu prinesel odlični začetni udarec, saj je imel ob 17 asih izkoristek začetnega udarca 64 %, od tega prvega kar 72 %. Sicer pa je tudi mladi Kitajec zelo dobro serviral, tako da smo v srečanju videli 8 breakov, po štiri na vsaki strani, pri čemer je Blaž izkoristil vse štiri ponujene priložnosti, WU pa prav tako štiri v šestih poskusih. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 97-82 v korist našega igralca, ki se bo tako trdno zasidral med najboljšimi 100 igralci sveta, morebiten končni uspeh pa bi mu prinesel uvrstitev med prvih 90 igralcev na lestvici ATP. Priložnost za to, glede na formo in prikazano igro v zadnjem obdobju vsekakor ima, še posebej ker se bo v polfinalu pomeril s kvalifikantom, 20-letnim poljskim mladeničem Hubertom HURKACZEM, 343. igralcem lestvice ATP. To bo njuno drugo medsebojno srečanje v zadnjih dveh tednih, pretekli teden sta se namreč pomerila v četrtfinalu Suzhoua, kjer je bil Blaž v tesnem obračunu boljši v treh nizih. Poljak pa bo tudi eden izmed igralcev, ki bo zagotovo zaigral v poljski reprezentanci za Davisov pokal februarja prihodnje leto, ko bo njihova gostiteljica naša reprezentanca.

Na ženskem ITF turnirju v avstralski Canberri je v četrtfinalu izgubila Tamara ZIDANŠEK. 5. nosilko turnirja je s 6-2 6-2 premagala mesto višje postavljena 17-letna domačinka Destanee AIAVA, 169. igralka lestvice WTA. Tamaro je pokopal servis, sa je imela izkoristek prvega 40 %, drugega le 37 %, začetni udarec pa je izgubila šestkrat. Zidanškova bo v Avstraliji nastopila tudi prihodnji teden, ko bo zaigrala na enako vrednem turnirju v Bendigu. TUKAJ.

Na večini lestvic TS smo dobili nove vodilne igralce in igralke

bm, 02.11.2017

Začenja se nova teniška sezona in na teniških lestvicah smo v nekaterih starostnih kategorijah, zaradi prestopov igralk in igralcev v višje starostne kategorije, dobili nove vodilne igralce in igralke.

Pri članih je še naprej na 1. mestu Blaž KAVČIČ (Tr-Kr), z 99. mestom tudi najvišje uvrščen Slovenec na lestvici ATP. Na ženski lestvici je na 1. mestu Polona HERCOG, vodilna Slovenka na lestvici WTA, na kateri zaseda 104. mesto.

V starostni kategoriji do 18 let je pri fantih na prvem mestu Matic DIMIC (MaxLj), pri dekletih ostaja na vrhu Kaja JUVAN (Šplus), s 6. mestom tudi najvišje uvrščena Slovenka na mladinski svetovni teniški lestvici.

Pri fantih je na lestvici do 16 let prvi Blaž VIDOVIČ (Ptuj), pri dekletih tudi v novi sezoni ostaja vodilna igralka do 16 let Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr).

Pri dečkih do 14 let je na 1. mestu lestvice TS Lun OBRUL (Celje), pri deklicah pa je vodilna igralka Pia Marija REBEC (TC-LJ).

Novi vodilni igralec med dečki do 12 let je Mark Iztok LUNDER (Rafa), med deklicami pa na prvem mestu ostaja Ela Nala MILIĆ (TK-CC). TUKAJ.

Maja Makorič polfinalistka ITF turnirja v Tel Avivu, Polona Hercog in Tamara Zidanšek četrtfinalisti

bm, 02.11.2017

Maja MAKORIČ, 16-letna Novogoričanka je še tretjič zmagala na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tel Avivu. Potem, ko je v drugem krogu je s 6-0 6-0 izločila Izraelko, 14-letno May ILBERT (1907), je bila v četrtfinalu s 6-4 6-1 boljša od izraelske vrstnice Kristin YOUNES (866). V polfinale se je uvrstila tudi v konkurenci dvojic, kjer nastopa s četrtfinalno nasprotnico Kristin Younes.

Blaž KAVČIČ se je na ATP Challengerju v Shenzhenu (75.000$+H) uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-2 premagal 37-letnega Francoza Stephana ROBERTA (337). V četrtfinalu bo njegov nasprotnik 1. mladinec sveta in finalist mladinskega mastersa v Chengduju pretekli teden, 18-letni Kitajec Yibing WU (331).

V Avstraliji je bila še drugič na ITF turnirju (60.000 $) uspešna Tamara ZIDANŠEK. Za uvrstitev v četrtfinale je s 7-6(6) 6-4 premagala Avstralko, 20-letno Olivio TJANDRAMULIO (391). Tamarina četrtfinalna nasprotnica bo še tretja Avstralka, 4. nosilka, 17-letna Destanee AIAVA(169).

V drugem krogu ITF turnirja v Santa Margheriti Di Puli je bila uspešna tudi Polona HERCOG. S 6-3 6-2 je premagala Hrvatico Teno LUKAS. Ni pa uspelo napredovanje v četrtfinale Nini POTOČNIK. V drugem krogu jo je s 5-7 6-3 6-3 premagala 24-letna Argentinka Catalina PELLA (306).

Blaž ROLA pa je končal v drugem krogu ATP Challengerja v Guayaquilu (50.000 $). V tesnem obračunu ga je s 6-2 6-7(1) 7-6(7) premagal domači povabljenec, 25-letni Roberto QUIROZ (304). TUKAJ.

Veterani v kategoriji M 55 na svetovnem ekipnem prvenstvu na Floridi osvojili 20. mesto

bm, 02.11.2017

V Miamiu na Floridi poteka svetovno prvenstvo starejših veteranov. Slovenijo zastopa moška ekipa v starostni kategoriji 55+, slovenske barve pa branijo Branko PODGORNIK, Edi ROJ, Rudi BRADELJ in Matjaž FRECE.. Slovenska ekipa nastopa v skupini Austria Cup, ki je C1 kategorije, v njihovi kategoriji pa nastopajo ekipe iz 22 držav.

Prvi nasprotniki Slovenije so bili veterani Švedske, ki so zmagali s 3-0. Za Švedsko sta med posamezniki nastopila Christer LUNDBERG in Anders FRANSSON oba na lestvici ITF uvrščena med najboljših trideset veteranov na svetu, ki našima Podgorniku in Roju nista prepustila nobene igre.

V drugem krogu so naši veterani z 0-3 izgubili z ekipo Nemčije, v tretjem pa so morali premoč s 3-0 priznati še Švicarjem.

V razigravanju za končno uvrstitev so naši igralci s 3-0 premagali Kostariko in so se za 19. mesto na prvenstvu pomerili z ekipo Urugvaja.

Urugvajci, ki so si pomagali z dvema gostujočima igralcema iz Nemčije so zmagali z 2-1, edino točko za Slovenijo na svetovnem prvenstvu pa je osvojil Rudi BRADELJ, ki je s 6-4 6-0 premagal Urugvajca Carlosa BERCIANOSA.

Podrobne rezultate najdete TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.