Mihaela Buzarnescu prekinila izjemno serijo Tamare Zidanšek, ki je na novi lestvici WTA najvišje v karieri

Tamara ZIDANŠEK je na ITF turnirju (60.000 $+H) v japonski Toyoti izgubila finalni obračun z 29-letno Romunko Mihaelo BUZARNESCU, trenutno 68. igralko lestvico WTA, ki je tako prekinila Tamarin niz devetih zaporednih zmag.

Romunka, ki igra v življenski formi in je dosegla 14. zmago na zadnjih 15. srečanjih je bila v finalu prepričljivo boljša s 6-0 in 6-1. Za novo slavje na turnirjih ITF je potrebovala manj kot eno uro. Tamara je tokrat slabo servirala, saj je imela izkoristek prvega servisa le 44%, drugega pa 34 %, nasprotnici pa je ponudila kar 18 priložnosti za break od katerih jih je Buzarnescu izkoristila šest. Na drugi strani je Romunka odlično servirala in izkoristila prvi servis v 75 % , drugega pa kar v 81 %, Tamari pa ni ponudila niti ene priložnosti za break. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 59-31 v korist Romunke.

Buzarnescu je še ena od igralk za katero je zanimiva teniška pot in ki dokazujejo, da je mogoče tudi v zrelih teniških letih doseči vrhunske rezultate. Levičarka, ki prihaja iz Bukarešte je bila leta 2004 mladinska evropska prvakinja, leta 2006 pa na mladinski svetovni treniški lestvici na 4. mestu. Kar 11 let je trajalo, da se je med članicami prebila v prvo stoterico teniških igralk. Sezono je na lestvici WTA najvišje končala leta 2011, ko je bila na 155. mestu, letošnjo sezono pa je začela na 540. mestu. Sezona kot iz pravljice ji je 15. oktobra letos prvič v karieri prinesla uvrstitev v TOP 100.

Njen letošnji vzpon se je začel junija z osvojitvijo prvega turnirja z nagradnim skladom 60.000 $ , v nadaljevanju sezone je nato zmagala še na dveh turnirjih z enakim nagradnim skladom, osvojila pa je še turnirja z nagradnim skladom 80.000 $ in 100.000 $, bila še enkrat finalistka na turnirju 100.000 $ in izjemno sezono končala z zmago v Toyoti.

10 let mlajša Tamara ZIDANŠEK se bo po dveh odličnih nastopih v Avstraliji in na Japonskem zavihtela najvišje na lestvici WTA, saj jo bomo prihodnji teden tam našli že na 132. mestu, kar bo njena najboljša uvrstitev v karieri.