Tamara Zidanšek osvojila prvi naslov na turnirjih z nagradnim skladom 60.000 $

Tamara ZIDANŠEK se v avstralskem Bendigu veseli prvega naslova na turnirjih ITF z nagradnim skladom 60.000 $. V današnjem finalu je s 5-7 6-1 6-0 premagala domačinko, 26-letno Olivio ROGOWSKO, 186. igralko lestvice WTA in preknila njen niz štirinajstih zaporednih zmag. Tamarina zmaga ima toliko večjo vrednost, ker je Rogowska v Bendigo prišla kot zmagovalka zadnjih dveh turnirjev na katerih je nastopila, najprej turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v Cairnsu in prejšnji teden turnirja z nagradnim skladom 60.000 $ v Canberri. To je bilo njuno prvo medsebojno srečanje.

Tamara je za zmago nad Rogowsko potrebovala uro in pol. Po prvem nizu, ki ga je tesno izgubila, tudi na račun slabšega servisa, nasprotnica ji ga je odvzela trikrat, je v nadaljevanju srečanja posem prevladovala, odlično servirala, nasprotnici petkrat odvzela servis in ji ponudila le dve priložnosti za break, a tudi teh dveh Rogowska ni izkoristila. O popolni prevladi Zidanškove priča tudi končno število osvojenih točk (90-63). To je bila njena deseta zmaga na zadnjih dvanajstih tekmah, prinesla pa ji je 79 točk in znaten skok na lestvici WTA, kjer jo bomo prihodnji teden našli okrog 150. mesta. Za Zidanškovo je to trinajsti naslov v karieri, drugi letos in prvi na turnirjih z nagradnim skladom 60.000 $.

Čestitamo!