Maja Makorič polfinalistka ITF turnirja v Tel Avivu, Polona Hercog in Tamara Zidanšek četrtfinalisti

Maja MAKORIČ, 16-letna Novogoričanka je še tretjič zmagala na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tel Avivu. Potem, ko je v drugem krogu je s 6-0 6-0 izločila Izraelko, 14-letno May ILBERT (1907), je bila v četrtfinalu s 6-4 6-1 boljša od izraelske vrstnice Kristin YOUNES (866). V polfinale se je uvrstila tudi v konkurenci dvojic, kjer nastopa s četrtfinalno nasprotnico Kristin Younes.

Blaž KAVČIČ se je na ATP Challengerju v Shenzhenu (75.000$+H) uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-2 premagal 37-letnega Francoza Stephana ROBERTA (337). V četrtfinalu bo njegov nasprotnik 1. mladinec sveta in finalist mladinskega mastersa v Chengduju pretekli teden, 18-letni Kitajec Yibing WU (331).

V Avstraliji je bila še drugič na ITF turnirju (60.000 $) uspešna Tamara ZIDANŠEK. Za uvrstitev v četrtfinale je s 7-6(6) 6-4 premagala Avstralko, 20-letno Olivio TJANDRAMULIO (391). Tamarina četrtfinalna nasprotnica bo še tretja Avstralka, 4. nosilka, 17-letna Destanee AIAVA(169).

V drugem krogu ITF turnirja v Santa Margheriti Di Puli je bila uspešna tudi Polona HERCOG. S 6-3 6-2 je premagala Hrvatico Teno LUKAS. Ni pa uspelo napredovanje v četrtfinale Nini POTOČNIK. V drugem krogu jo je s 5-7 6-3 6-3 premagala 24-letna Argentinka Catalina PELLA (306).

Blaž ROLA pa je končal v drugem krogu ATP Challengerja v Guayaquilu (50.000 $). V tesnem obračunu ga je s 6-2 6-7(1) 7-6(7) premagal domači povabljenec, 25-letni Roberto QUIROZ (304).