prijava_e
Mladinske selekcije : Ml sel 2017

Mladinske selekcije 2017

Priprave deklic in dečkov ter fantov in deklet v Kranju in Mariboru

Kranj, Maribor 12.11.2017

 

V Kranju in Mariboru so se na enodnevnih skupinskih pripravah zbrali igralci in igralke v starostnih kategorijah deklic do 13 in dečkov do 14  ter fantov in deklet do 18 let.

 

Priprave fantje do 18 let november 2017_525

Fantje do 18 let

 

Priprave dekleta do 18 let november 2017_525

Dekleta do 18 let

 

Priprave dečki do 14 let november 2017_525

Dečki do 14 let

 

Priprave deklice do 13 let 2017 november_525

Deklice do 13 let

 

 

 

 

 

Evropska posamična prvenstva 2017

 

Kaja Juvan mladinska evropska prvakinja do 18 let, z Anjo Gal bronasti v konkurenci dvojic

Lj. 31.7.2017

 

Juvan Kaja evropska mladinska prvakinja 2017_525

 

Kaja JUVAN je zbirko vrhunskih mladinskih dosežkov danes obogatila z naslovom mladinske evropske prvakinje do 18 let. V finalu prvenstva v Klostersu je igrala s 15-letno Ukrajinko Marto KOSTYUK in po uri ter 45 minutah igre slavila s 6-3 1-6 6-4.

 

16-letna Kaja je srečanje začela odlično in povedla s 5-0, nato Kostyukovi dovolila da se približa na 5-3, a že v naslednji igri potrdila premoč in niz osvojila s 6-3. V drugem nizu je Ukrajinka zaigrala bolje, Kaja je nekoliko popustila in niz je bil hitro končan. V odločilnem tretjem nizu je 1. nosilka in trenutno 3. mladinka sveta postajala vse bolj nervozna, precej neprisiljenih a tudi prisiljenih napak pa je njeno nervozo samo stopnjevalo. Odločilna pa je bila peta igra, ko je Kaji uspel break in prednost je nato zadržala do konca ter odločilni niz dobila s 6-4, potem, ko je pri izidu 5-2 že imela dve zaključni žogi, ki pa ju je nasprotnica ubranila.

 

Žreb turnirja posameznic in dvojic pri dekletih najdete tukaj.

 

Čestitamo za nov velik uspeh !

 

Juvan Kaja in Gal Anja bronasti na EP 2017_525 

 

Ob velikem posamičnem uspehu pa seveda ne smemo spregledati tudi bronastega odličja, ki sta ga v konkurenci dvojic osvojili z Anjo GAL. Juvanova in Galova sta polfinalno srečanje izgubili s kasnejšima prvakinjama Marto KOSTYUKOVO in Viktoria DEMA. Ukrajinki sta bili v zaključku srečanja srečnejši, tekmo pa sta dobili z rezultatom 4-6 6-2 10-8. Kasneje sta zmagali tudi v finalnem obračunu z Nemkama Jule NIEMEIER in Laro SCHMIDT.

 

Čestitke obema tudi za osvojen bron !

 

Sicer pa je doslej naslov mladinske evropske prvakinje do 18 let leta 2011 osvojila tudi Nastja KOLAR.         

 

 

Lj, 30.7.2017

Kaja JUVAN se je na Evropskem prvenstvu do 18 let v Klostersu uvrstila v finale.


V polfinalu je igrala  s 16-letno srbsko vrstnico Olgo DANILOVIĆ. Igralki se odlično poznata, saj je bilo to že njuno tretje medsebojno srečanje, obe dosedanji, eno leta 2015 in drugo na Orange bowlu 2016 pa je brez težav dobila Juvanova. Sicer pa je bila Kajina današnja nasprotnica njena soigralka ob osvojitvi turnirja dvojic v letošnjem Wimbledonu.  Tudi tretjič je bila, v sicer zelo težkem in izenačenem srečanju, boljša Juvanova, ki je po nekaj manj kot dveh urah igre zmagala s 4-6 6-3 6-3, potem ko je izkoristila peto zaključno žogico v tretjem nizu. 

 

V finalu bo igrala s 15-letno Ukrajinko Marto KOSTYUK. Ukrajinka je po nekaj začetnih težavah, ko je v prvih dveh krogih oddala 17 iger nadaljevala odlično in v naslednjih treh tekmah nasprotnicam prepustila samo še 8 iger.  Strokovnjaki ji po nastopu na mladinskem Australian Opnu, ki ga je osvojila pri štirinajstih letih in sedmih mesecih napovedujejo bleščečo teniško kariero. Sicer pa se je KOSTYUKOVA že okitila z zlato medaljo, katero je osvojila v konkurenci dvojic kjer se je slovenska pot končala v polfinalu. Juvanova in Galova sta polfinalno srečanje namreč izgubili prav s kasnejšima prvakinjama KOSTYUKOVO in Viktoria DEMA. Ukrajinki sta bili v zaključku srečanja srečnejši, tekmo pa sta dobili z rezultatom 4-6 6-2 10-8, kasneje pa zmagali tudi v finalnem obračunu z Nemkama Jule NIEMEIER in Laro SCHMIDT.

 

 

LJ, 29.7.2017

 

Na letošnjih Evropskih prvenstvih do 14, 16 in 18 let je z izjemo Kaje JUVAN konec slovenskih nastopov v konkurenci posameznikov.

V Klostersu, kjer že tradicionalno poteka prvenstvo do 18 let tako ostaja v posamični konkurenci v igri samo še naše prvo orožje, ki pa igra odlično in je prva favoritinja za zmago na prvenstvu.  Juvanova je v drugem krogu brez težav s 6-1 6-1 izločila Latvijko Denizo MARCINKEVICO (Itf 792), v tretjem pa Nemko Julie NIEMEIER, 36. mladinko sveta, katero je v treh nizih letos že premagala v Roehamptonu. Tokrat je na pesku zmagala gladko s 6-2 6-3. V četrtfinalu je bila boljša še od Čehinje, 18-letne Magdalene PANTUCKOVE, ki v mladinski konkurenci ne nastopa več, na članski lestvici WTA pa je na 544. mestu. Tudi Čehinja za Kajo ni bila visoka ovira, saj je Ljubljančanka brez težav slavila s 6-2 6-3, od nje pa je bila na prvenstvu že boljša tudi v tekmi dvojic.  
 
V polfinalu bo Juvanova igrala s 16-letno Srbkinjo Olgo DANILOVIĆ, s katero sta letos osvojili mladinski turnir v Wimbledonu. Z Danilovićevo je doslej igrala dvakrat, obakrat na pesku in obakrat je bila boljša v dveh nizih. Sicer pa sta na tem prvenstvu obe v odlični formi in nasprotnicam ne puščata veliko možnosti za presenečenje. Kaja
bo morala danes na igrišče še enkrat in sicer bosta z Anjo GAL nastopili v četrtfinalu konkurence dvojic.

Anja GAL je tekmo drugega kroga izgubila. S 6-0 6-1 jo je izločila Poljakinja Daria KUCZER (ITF 534), leta 2016 pa 86. mladinka sveta. Tudi Miha VELIČKI je nastope končal v tretjem krogu. S 6-1 6-2 ga je premagal 9. nosilec, Rus Alexey ZAKHAROV, 35. igralec mladinske svetovne teniške lestvice.
  
V konkurenci dvojic so zaradi zamude v programu tekme odigrali v skrajšanih setih. Juvanova in Galova sta dvakrat zmagali in se uvrstili v polfinale. V drugem krogu sta s 4-0 0-4 10-7 premagali Čehinji Karolino BERANKOVO in Magdaleno PANTUCKOVO, v četrtfinalu pa s 4-2 4-0 še 5. nosilki, Norvežanki Astrid BRUNE OLSEN in Malene HELGO.

Fantoma to ni uspelo. V drugem krogu sta Velički in Vehovec srečanje z Rusoma NOSKINOM in ZAKHAROVIM izgubila s 3-5 1-4.

 

Lj, 26.07.2017

         

S tekmami prvega kroga so danes prvenstvo posamezno začeli osemnajstletniki v Klostersu. Slovensko zastopstvo je začelo odlično. Kaja JUVAN je s 6-3 7-6(5) premagala  Slovakinjo Lenko STARA (ITF 164), Anja GAL je s 4-6 7-6(5) 6-4 premagala Irko Sophio DERIVAN (419), Miha VELIČKI pa je s 6-4 6-0 premagal Azerbejdžanca Rasula GOJAYEVA. Jan VEHOVEC je edini izmed naše četverice izgubil. S 6-4 7-6 ga je premagal Nemec Henri SQUIRE.

 

Rezultate iz Klostersa lahko v živo spremljate TUKAJ

 

Na prvenstvu do 14 let v Mostu na Češkem se je po Lunu OBRULU v tretji krog uvrstil tudi Gal EMERŠIČ POTOČNIK. V drugem krogu je s 7-5 6-2 premagal Belorusa Daniila OSTAPENKOVA.  V tretjem krogu sta nato oba izgubila. Gal je s 5-7  1-6 izgubil s Francozom Maxom WESTPHALOM, Luna je s 6-2 6-0 izločil Švicar Jerome KYM. Konec jhe tudi slovenskih nastopov v konkurenci dvojic. Oba para sta izpadla po uvodnem dvoboju.  Niko STRAŠEK in Tajo LONČARIČ sta s 7-5 1-6 10-5 izločili Srbkinji Natalija SENIĆ in Ana VILČEK. Od dečkov Gala in Luna sta bila s 6-4 7-5 boljša Madžara Attila BOROS in Peter KALOCSAI.

 

Na prvenstvu do 16 let so se slovenski nastopi končali tudi v konkurenci dvojic. Tjaša KLEVIŠAR in Maja MAKORIČ sta izgubili uvodno srečanje. S 6-2 6-3 sta ju premagalI Madžarki Fani GECSEK in Adrienn NAGY , Planinšek in Kupčič pa sta tekmo drugega kroga predala.

 


25.07.2017          

 

Od 24. - 30. julija potekajo evropska posamična teniška prvenstva v starostnih kategorijah do 14, 16 in 18 let. V igri za najvišja mesta bomo imeli tudi letos svoje predstavnike oz. predstavnice.

 

EPP Klosters 18 let 2017 Juvan Gal Velički in Veho

Vehovec, Juvan, Velički in Gal

 

Največ možnosti seveda pripisujemo letošnji prvi slovenski mladinski teniški violini Kaji JUVAN, ki bo nastopila na prvenstvu do 18 let v Klostersu. V Klostersu bodo nastopili še Anja GAL pri dekletih ter Miha VELIČKI in Jan VEHOVEC pri fantih. Turnir deklet je zelo dobro zaseden, zato bo Juvanova na turnirju šele 6. nosilka, mesto prve nosilke pa pripada mladi Ukrajinki Marti KOSTYUK, trenutno 3. mladinki sveta. V torek bo nastopil Miha Velički, ostalči bodo prvič nastopili predvidoma v sredo. V ponedeljek je nastope odplaknil  dež.

 

V Moskvi poteka prvenstvo do 16 let. Pri fantih nastopata Filip Jeff PLANINŠEK (13) in Jan KUPČIČ (14. nosilec), žal sta oba že izpadla. V prvem krogu sta bila prosta, v drugem pa je Filip Jeff s 6-7(5) 5-7 izgubil z igralcem iz BiH Luko PULJIĆEM, od Jana je bil z 2-6 6-2 6-2 boljši Luksemburžan Chris RODESCH. Pri dekletih slovenske barve branita Maja MAKORIČ in Tjaša KLEVIŠAR, ki pa sta z nastopi med posameznicami že končali. Klevišarjevo je v uvodnem nastopu s 6-1 6-2 premagala Španka Carlota MARTINET CIREZ, od Makoričeve je bila s 7-5 6-1 boljša Maltežanka Helene PELLICANO.

 

EPP Moskva do 16 let_2017 Kupčič Planinšek Makorič

Kupčič, Makorič, Planinšek in Klevišar 

 

Deklice in dečki so v češkem Mostu. Pri dečkih nastopata Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Lun OBRUL, ki tudi nista brez možnosti za vidnejšo uvrstitev. To sta potrdila s prvima nastopoma, saj je Gal v prvem krogu s 6-2 6-4 premagal Belgijca Pierra Yvesa BAILLYA, Lun je bil v prvem krgu prost, v drugem pa je s 6-3 6-3 premagal Grka Theodorosa MITSAKOSA. Med deklicami nastopata Taja LONČARIČ in Nika STRAŠEK. Obe sta že v prvem krogu dobili težki nasprotnici. Nika je z 0-6 1-6 izgubila z najboljšo hrvaško igralko v tej starostni kategoriji Noo KRZNARIĆ, Taja bo nastopila v torek.

 

EPP 14 2017 ekipa do 14 let

Emeršič Potočnik, Obrul, Lončarič in Strašek

 

Leta 2015 se je slovensko zastopstvo iz EP vrnilo s tremi bronastimi odličji, ki so jih osvojili Kaja JUVAN med posameznicami in dvojici Kaja JUVAN/Kristina NOVAK ter  Živa FALKNER/Pia LOVRIČ.

Evropska ekipna prvenstva (Summer Cups 2017)

Kvalifikacije Summer cup 2017 - fantje in dekleta do 16 let

Ljubljana, 3.8.2017

 

Julij in avgust sta meseca, ko mladi igralci in igralke moči merijo na evropskih ekipnih prvenstvih do 12, 14 in 16 let. Zadnji so v teh dneh v kvalifikacijah za nastop na poletnem Ekipnem evropskem prvenstvu nastopili ekipi fantov in deklet v starostni kategoriji do 16 let.

 

FANTJE DO 16 LET so osvojili končno 6. mesto na kvalifikacijskem turnirju v Mannheimu.

 

EEP 2017_Mannheim_ekipa do 16 let_Tekavec, Vidovič

Tekavec, Vidovič in Planinšek

 

Fantje so v postavi Filip Jeff PLANINŠEK, Blaž VIDOVIČ in Tim TEKAVEC nastopali v nemškem Mannheimu, kjer jim je žreb v prvem krogu namenil  2. nosilce, ekipo Rusije. Poleg Slovenije so v skupini A v Mannheimu nastopile ekipe Ukrajine, Belgije, Turčije, Nemčije, Nizozemske in Rusije. Naši fantje so tekmo z Rusi izgubili z 0-3. Pavel VERBIN je s 6-3 6-0 premagal Blaža VIDOVIČA, Timofey SKATOV pa je bil s 6-2 6-2 boljši od Filipa Jeffa PLANINŠKA. V tekmi dvojic sta nastopila Planinšek in Tim TEKAVEC in izgubila z rezultatom 1-6 5-7.

 

Naši fantje so za končno 5. mesto  igrali z ekipo Nemčije in izgubili z 1-2. Moritz HOFFMANN je s 6-2 7-5 premagal Tima TEKAVCA, Justin SCHLAGETER pa je bil s 6-2 6-3 boljši od Filipa Jeffa PLANINŠKA. Točko sta Sloveniji priigrala Tekavec in Vidovič, ki sta tekmo dvojic dobila z rezultatom 1-6 6-3 10-6.

 

Vse rezultate naše ekipe najdete TUKAJ. 

 

 

 

DEKLETA do 16 LET so osvojila končno 6. mesto v kvalifikacijski skupini v Rakovniku.

 

Ekipa deklet na EEP 2017 do 16 let Falkner, Kleviš

Šantl, Klevišar, Falkner in Lovrič 

  

Ekipa deklet v postavi Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR je pod vodstvom Daniela ŠANTLA odpotovala v češki Rakovnik, kjer so v skupini A nastopale še ekipe Madžarske, Španije, Hrvaške, Češke, Turčije in Grčije. Naša dekleta so se v prvem krogu merile  z domačinkami, ekipo Češke. Čehinje so zmagale s 3-0. Anna SISKOVA je s 6-2 4-6 7-5 premagala Živo FALKNER, Denisa HINDOVA je bila s 6-2 6-0 boljša od Pie LOVRIČ. V tekmi dvojic sta nastopili Lovričeva in Tjaša KLEVIŠAR in
izgubili s Hindovo in Sebestovo s 3-6 5-7.

V razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta so naša dekleta igrala z ekipo Turčije in zmagala z 2-1. Živa FALKNER je s 6-2 2-6 6-2 premagala Ekin ERCETIN, Tjaša KLEVIŠAR je bila s 6-4 6-4 boljša od Aradeniz COMLEK. Dvojica Lovrič in Klevišar je srečanje dvojic izgubila.

V boju za končno peto mesto so dekleta igrala z ekipo Španije in izgubila z 0-3.  Gabriela MARTINEZ ASENSI je s 6-2 7-6(5) premagala Pio LOVRIČ, Gemma LAIRON NAVARRO pa je s 6-0 6-0 premagala Tjašo KLEVIŠAR. Tekmo dvojic sta Falkner in Klevišar predali. 

 

Vse rezultate naše ekipe najdete TUKAJ. 

Kvalifikacije Summer cup 2017 - dečki in deklice do 14 let

Ljubljana, 3.7.2017

 

Julij in avgust sta meseca, ko mladi igralci in igralke moči merijo na evropskih ekipnih prvenstvih do 12, 14 in 16 let ter na posamičnem prvenstvu do 18 let. Kot običajno prvi v začetku julija nastopajo igralci in igralke v starostni kategoriji do 14 let.

 

DEČKI DO 14 LET so osvojili končno 4. mesto na kvalifikacijskem turnirju v Royanu.

 

Ekipa do 14 let_2017 summer cup_gb_525


Ekipa dečkov  v postavi  Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Jon Lan ŠUNTAR in Lun OBRUL  je z Galom BRZINOM odpotovala v francoski Royan, kjer nastopajo v  kvalifikacijski skupini z ekipami Rusije, Luksemburga, Francije, Slovaške, Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Ukrajine. Prvo tekmo so dečki igrali danes z ekipo Hrvaške, ki je 4. nosilec turnirja. Za napredovanje v zaključne obračune so potrebovali potrebovali zmago  in jo tudi dosegli. Zmagali so brez izgubljene točke s 3-0 in se uvrstili v polfinale.  Jon Lan ŠUNTAR je v prvem srečanju z 2-6 6-2 6-3 premagal drugega hrvaškega igralca Lovra ERCEGA, v boju obeh prvih igralcev pa je Gal EMERŠIČ POTOČNIK s 6-3 7-5 premagal hrvaško št. 1 Milija POLJIĆAKA. Za popolno zmago sta poskrbela Jon Lan in Lun OBRUL, ki sta bila v igri dvojic z 2-6 6-2 10-6 boljša od Ercega in Dina PRIZMIĆA. V polfinalu bodo naši dečki igrali z ekipo Ukrajine, ki je danes z 2-1 premagala BiH.

 

Za Slovenijo je v odločilni tekmi za napredovanje na zaključni turnir najprej šel v boj Lun OBRUL, ki je po  izgubljenem prvem nizu z 1-6 dobro nadaljeval, a je pri izidu 5-5 v drugem nizu moral srečanje zaradi izčrpanosti predati. V tekmi prvih igralcev obeh ekip se je odlično držal Gal EMERŠIČ POTOČNIK, a je tudi on na koncu moral premoč priznati vrstniku iz Ukrajine. Ukrajinec je bil boljši s 7-6(4) 7-6(5). Dečki so s tem izgubili možnost  za napredovanje na zaključni turnir in se bodo borili za končno tretje mesto v kvalifikacijah.
 

V zadnjem obračunu na prvenstvu so dečki igrali z ekipo Francije in v boju za tretje mesto izgubili z 0-3. Giovanni MPETSHI PERRICARD je s 6-2 6-3 premagal Jona Lana ŠUNTARJA,  Mehdi SADAOUI je bil s 6-2 6-2 boljši od Gala EMERŠIČA POTOČNIKA, Mpetshi Perricard in Sadaoui pa sta dobila tudi tekmo dvojic. Emeršiča Potočnika in Luna Obrula sta premagala s 6-4 6-2. V finale sta napredovali ekipi Rusije in Ukrajine. Vse rezultate slovenske ekipe najdete TUKAJ.

 

DEKLICE DO 14 LET so osvojile končno 7. mesto v kvalifikacijski skupini v Rakovniku.

 

Deklice 14 Rakovnik 2017 Summer Cup_525


Deklice so v postavi Nika STRAŠEK, Taja LONČARIČ in Pia Marija REBEC odpotovale v češki Rakovnik. Vodi jih Daniel ŠANTL. Naša ekipa igra v skupini s Slovaško, Belgijo, Portugalsko, Švedsko, Hrvaško, Turčijo in Češko. Tudi deklice so prvo tekmo igrale z ekipo Hrvaške, ki je tretja nosilka kvalifikacijskega turnirja. Hrvatice so bile prepričljivo boljše in so zmagale s 3-0. Noa KRZNARIĆ je s 6-0 6-2 premagala Tajo LONČARIČ, Antonia RUŽIĆ je bila s 6-4 6-0 boljša od Nike STRAŠEK,  Lucija ČIRIĆ BAGARIĆ in Noa KRZNARIĆ pa sta s 6-1 6-4 dobili tekmo dvojic proti našima Niki STRAŠEK in Pii Mariji REBEC.    

 

Deklice so drugo tekmo v razigravanju za uvrstitev od 5. -8. mesta igrale z ekipo Belgije in izgubile z 1-2.  Hanne WANDEWINKEL je s 4-6 6-1 6-3 premagala Pio Marijo REBEC, Tilwith DI GIROLAMI je bila s 6-3 6-0 boljša od Taje LONČARIČ, Taja in Nika STRAŠEK pa sta tekmo dvojic proti Hanne VANDEWINKEL in Ling WAGEMANS dobili s 6-4 6-3.

 

Deklice so se za sedmo mesto borile s Portugalkami in zmagale z 2-1. Pia Marija REBEC je s 4-6 7-6(1) in 6-4 premagala Ines OLIVEIRA, Nika STRAŠEK je bila s 6-2 6-4 boljša od Matilde JORGE, Lončarič in Rebec pa sta tekmo dvojic z Oliveiro in Guedes izgubili s 3-6 6-7(5). Na zaključni turnir sta se uvrstili ekipi Češke in Slovaške. Vse rezultate slovenske ekipe najdete TUKAJ 

 

Ekipa deklic do 14 let Summer cup 2017_525

 

     

Kvalifikacije Summer cup 2017 - dečki in deklice do 12 let

Ljubljana, 30.7.2017

 

Julij z nastopom na kvalifikacijah za ekipno evropsko prvenstvo zaključujejo dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let. 

 

 

Dečki do 12 let so osvojili končno 5. mesto na kvalifikacijskem turnirju v Dijonu.

 

Dečki EEP 2017 Križnik Kušter in Golob_525 

Matic Križnik, Jaka Golob in Tim Kušter

 

Dečki so v francoskem Dijonu, kjer so se za napredovanje v zaključni del borili z ekipama Velike Britanije in Francije. Slovenske barve so branili Matic KRIŽNIK, Jaka GOLOB in Tim KUŠTER,  vodil jih je Sebastijan BRIŠKI. Dečki so se najprej pomerili z ekipo Francije, ki je v prvem srečanju izgubila z Veliko Britanijo. Francozi  so bili boljši in so  zmagali s 3-0. V tekmi prvih igralcev obeh ekip je Antoine GHIBAUDO s 6-0 6-2 premagal Matica KRIŽNIKA, Clement KUBIAK pa je bil s 6-3 7-5 boljši od našega drugega loparja Jake GOLOBA. V tekmi dvojic sta Križnik in Kušter izgubila z 1-6 2-6. 
 

V drugem srečanju v RR skupini dečkov so naši igralci z 1-2 izgubili z Veliko Britanijo. Luca POW je s 6-4 6-0 premagal Matica KRIŽNIKA, Jaka GOLOB je izid poravnal na 1-1 z zmago 6-3 7-5 nad Alexandrom TIKHONOVIM, odločilno srečanje dvojic pa sta z 0-6 0-6 izgubila Golob in Tim KUŠTER.   

 

Dečki so v razigravanju za 5. mesto igrali z ekipo Izraela in zmagali s 3-0. Jaka GOLOB je s 7-5 4-6 6-2 premagal Ofeka SHIMANOVA, Matic KRIŽNIK s 6-4 6-3 Vladimira BAZILEVSKIYA, Križnik in Tim KUŠTER pa sta s 6-2 6-2 dobila tudi tekmo dvojic.

 

Vse rezultate naše ekipe najdete TUKAJ  

 

DEKLICE DO 12 LET so osvojile končno 3. mesto v kvalifikacijski skupini v Rezzatu.

 

Deklice 12 EEP 2017_1_525

Maša Viriant, Ana Lanišek in Ela Nala Milić (z leve)

 

Deklice so nastopale v italijanskem Rezzatu. Ela Nala MILIĆ, Ana LANIŠEK in Maša VIRIANT so pod vodstvom Roka FERJANA igrale v predtekmovalni skupini A z ekipami Poljske, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. 

 

Prvo  tekmo so naše deklice igrale z ekipo Poljske in izgubile z 1-2. Ela Nala MILIĆ je s 6-2 6-0 premagala Malwino ROWINSKO, Ana LANIŠEK je s 3-6 6-1 4-6 izgubila z Dario GORSKO, dvojica Milić-Lanišek pa je izgubila z Gorsko in Rowinsko z 2-6 4-6.


Drugo tekmo so igrale s Hrvaško in zmagale z 2-1. Milićeva je z 2-6 7-5 6-1 premagala Leticio TAROCCO, Laniškova je z 2-6 4-6 izgubila s Teno RAJKI, v odločilni tekmi dvojic pa sta nato Milićeva in Laniškova s 7-5 6-4 premagali Teno Rajki in Petro Marcinko. 

 

V soboto so v zadnjem srečanju v RR skupini deklice s 3-0 premagale ekipo BiH. Ela Nala MILIĆ je s 6-0 6-2 premagala Mario IVANKOVIĆ, Ana LANIŠEK s 6-0 6-1 Ranio MUŠIĆ, Milićeva in Maša VIRIANT pa v tekmi dvojic s 6-1 6-1 Mauro AZABAGIĆ in Mario IVANKOVIĆ.

 

Deklice so v skupini za ekipo Poljske, ki je zmagala, osvojile 2. mesto in so se borile za pot na zaključni turnir s 1. uvrščeno ekipo skupine B, Italijo.

 

V igri za napredovanje na zaključni turnir je naši ekipi deklic še drugič v odločilnem srečanju proti Italijankam spodrsnilo. Potem, ko so bile mlade italijanske igralke boljše že na turnirju Lampo TROPHY so tudi tokrat slavile z 2-1, odločila pa je tekma dvojic. Ela Nala MILIĆ je s 6-4 6-1 premagala Benedetto SENSI, Ana LANIŠEK je z 1-6 1-6 izgubila z Anno PARADISI, odločilno srečanje dvojic, ki je odločalo o potniku na zaključni turnir pa sta s 6-3 6-4 dobili Anna PARADISI in Federica URGESI. Za Slovenijo sta nastopili Milićeva in Laniškova. Naše igralke so osvojile končno 3.- 4. mesto.

 

Vse rezultate naše ekipe najdete TUKAJ.

 

EEP 12 ekipa deklic

 

     

Živa Falkner in Pia Lovrič na olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM 2017) osvojili srebrno medaljo

 

Falkner in Lovrič srebro 2017 Gyor_525

 

Slovenska ekipa fantov in deklet je odpotovala na olimpijski festival evropske mladine (OFEM 2017) v Gyor na Madžarsko. Na igrah nastopa okrog 2500 mladih iz 50 držav. Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev. Olimpijski festival evropske mladine ima otvoritveno in zaključno slovesnost, kjer se mladi športniki posamezne države predstavijo s svojo zastavo. Med igrami gori olimpijski ogenj in tako športniki kot tudi sodniki izrečejo vsak svojo zaprisego. V čast najboljšim v posameznih disciplinah organizator ob podelitvi priznanj zaigra himno zmagovalca in dvigne nacionalne zastave najboljših treh tekmovalcev. Slovenija bo imela zastopstvo v 9 športnih diciplinah, med njimi tudi v tenisu.


Slovenijo na teniškem turnirju, na katerem nastopajo igralci in igralke stari do 15 let zastopajo Živa FALKNER, Pia LOVRIČ, Nik JURJEVČIČ in Blaž VIDOVIČ.

 

Gyor, 30.7.2017

 

Falkner in Lovrič OFEM 2017_finale dvojice_525

 

V konkurenci dvojic sta se Živa FALKNER in Pia LOVRIČ uvrstili v finale.

 

Za zlato medaljo sta se borili s 3. nosilkama, Rusinjama Elino AVANESYAN in Avelino SAYFETDINOVO. V izenačenem srečanju sta bili Rusinji boljši in sta zmagali z rezultatom 6-7 6-4 10-5.


V drugem krogu sta z 2-4 4-0 11-9 premagali 2. nosilki Anno GROESS in Sinjo Violo KRAUS iz Avstrije. V četrtfinalu sta bili njuni nasprotnici Slovakinji Romana CISOVSKA in Eszter MERI, naši igralki pa sta bili boljši in sta se z zmago 6-4 6-4 uvrstili v polfinale. Odlično sta odigrali tudi polfinalno srečanje s 4. nosilkama iz Estonije CAROL PLAKK in Katriin SAAR. Zmagali sta s 3-6 7-5 10-3.
 

 

Gyor, 26.7.2017

 

OFEM 2017 otvoritev_525

 

Prvi je nastopil Nik JURJEVČIČ in z 0-2 v nizih izgubil z Madžarom Zsomborjem VELCZOM, 93. igralcem lestvice Tennis Europe. Prav tako je uvodno srečanje izgubil Blaž VIDOVIČ, katerega je z 2-0 v nizih premagal Armenijec Artur SOGHOYAN. Fantoma se ni izšlo niti med dvojicami. Njune nastope sta končala Izraelca, ki sta zmagala z 2-0 v nizih.

 

Uspešni pa sta bili v prvem krogu Pia LOVRIČ, ki je z 2-0 v nizih premagala Izraelko Lorin TILIPMAN in Živa FALKNER,  ki je bila prav tako z 2-0 boljša od 7. nosilke, Avstrijke Anne GROESS. Punci sta bili uspešni tudi med dvojicami, Portugalkama sta oddala vsega 1 igro.

 

Danes bo nastopila Živa, ki bo v drugem krogu  igrala s Španko ROMERO GORMAZ, Pia pa je z nastopi že končala. V drugem  krogu jo je s 6-4 6-4 premagala Srbkinja Nevena KOLAREVIĆ.

 

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Gyoru je na teniškem turnirju konec slovenskih posamičnih nastopov. V tretjem krogu se je poslovila še naša zadnja predstavnica Živa FALKNER. S 7-5 6-2 jo je izločila odlična Slovakinja, 15-letna Romana CISOVSKA, že 165. igralka lestvice ITF do 18 let. 

 

OFEM 2017 Lovrič, Falkner, Jurjevčič in Vidovič_52 

Naši dvanajstletniki na ekipnem tekmovanju  Lampo Trophy v Italiji

Ljubljana, 13.7.2017

 

Ekipi dečkov in deklic do 12 let Lampo Trophy 2017

 

Deklice v polfinalu, dečki končali z nastopi

13.07.2017   

 

Na ekipnem turnirju Lampo Trophy v italijanskem Rezzatu so odigrali tekme tretjega kroga turnirja Round Robin. Dečki so po porazu z Italijo z nastopi končali, deklice pa so se s še tretjo zmago uvrstile v polfinale.

 

Deklice so igrale z ekipo Italije 1 in zmagale z rezultatom 2-1. Italijo je v vodstvo povedla Giullia DAL POZZO, ki je s 6-1 3-6 6-2 premagala Elo Nalo MILIĆ. Na 1-1  je izenačila Ana LANIŠEK, ki je bila s 6-4 6-3 boljša od Yalme PEREZ WILSON, odločilno tekmo dovojic pa sta Milićeva in Laniškova dobili  z rezultatom 6-3 6-3. Igrali sta z Giulio DAL POZZO in Valentino TREVISAN. Deklice so osvojile prvo mesto v skupini in bodo v polfinalu igrale z drugouvrščeno ekipo skupine B, Madžarsko.

 

Dečki so v zadnjem krogu igrali z ekipo Italije in izgubili z 1-2, v RR skupini osvojili 3. mesto za Srbijo in Italijo ter končali s tekmovanjem. Slovenijo je sicer v vodstvo popeljal Jaka GLOB, ki je s 4-6 7-5 6-2 premagal Mattio RICCIJA, na 1-1 je izenačil Federico VITA z zmago 6-0 7-5 nad Maticem KRIŽNIKOM, odločilno tekmo dvojic pa sta Križnik in Golob izgubila z 2-6 1-6. Boljša sta bila Filippo ROMANO in Federico VITA.

 

 

Dečki in deklice dobro začeli nastope

Ljubljana, 12.7.2017

 

Ekipi dečkov in deklic do 12 let ta teden nastopata na ekipnem tekmovanju Lampo Trophy v italijanskem Rezzatu, ki letos poteka že v  petnajsti izvedbi. Na turnirju sodeluje po osem povabljenih ekip dečkov in deklic, ki najprej igrajo v skupinah po sistemu RR, dve najboljši ekipi v vsaki skupini pa igrata polfinalni srečanji po križnem sistemu
1-2. Igrata se dve tekmi posamezno in ena tekma dvojic.

Dečki v postavi Matic KRIŽNIK, Jaka GOLOB in Jani RETELJ igrajo v RR skupini z Italijo, Srbijo in Madžarsko. Uvodno srečanje so igrali z Madžarsko in zmagali s 3-0. Križnik je z 1-6 6-1 6-2 premagal Doiminika KOSZEGI,  Retelj je bil s 7-5 6-2 boljši od Marcela MARKIJA, s 7-6(4) 6-0 pa sta zmagala tudi Golob in Retelj v igri dvojic.

 

Lampo Trophy 2017 ekipa dečkov do 12 let

  
Drugo tekmo so igrali z ekipo Srbije in izgubili z 0-3. Jaka GOLOB je z 2-6 4-6 izgubil z Zoranom LUDOSKIM, od Matica KRIŽNIKA je bil z 2-6 6-3 6-2 boljši Vuk RADJENOVIĆ, izgubila pa je tudi dvojic Retelj in Golob. Naši odločilno tekmo za polfinale igrajo z ekipo Italije.

 

 Deklice nastopajo v postavi Ela Nala MILIĆ, Ana LANIŠEK in Maša VIRIANT. V RR skupini so z Izraelom, Južno Afriko in Italijo 1. Deklice so  začele odlično in v prvi tekmi s 3-0 odpravile igralke Izraela, pri tem pa oddale vsega 5 iger. Milićeva je s 6-1 6-1 premagala Noo MAJOR,  Laniškova je bila s 6-1 6-0 boljša od Shabit HARARI, Laniškova in  Viriantova pa sta s 6-1 6-1 dobili tekmo dvojic. Tudi drugo tekmo so naše deklice odigrale odlično in ekipo Južne Afrike premagale s 3-0, pri čemer so nasprotnicam oddale vsega dve igri ter se tako že uvrstile v polfinale. Maša VIRIANT je s 6-1 6-0 premagala Kaitlyn RADMUTH, Ela Nala MILIĆ je bila s 6-0 6-1 boljša od Carle BOTHA, nobene igre pa nasprotnicam ni oddala dvojica Lanišek in Milić. V zadnji tekmi se bodo naše deklice pomerile s prav tako neporaženo ekipo Italije 1.

 

Lampo Trophy 2017 deklice do 12 let_350


Ekipi na turnirju spremljata Ervin HAFNER in Rok FERJAN.

Kvalifikacije Winter cupa za dečke in deklice do 14 let so v ruskem Kazanu (live scores)

Ljubljana, 2.2.2017

 

Winter cup 2017_ekipi do 14 let_ Kazan_525

 

Od petka do nedelje se bodo za nastop na zimskem evropskem ekipnem  prvenstvu (Winter cup) borili dečki in deklice v starostni kategoriji do 14 ter fantje in dekleta v starostni kategoriji do 16 let. 
 
Tekmovanje evropskih ekip poteka od leta 1977 in se odvija na dveh stopnjah. Kvalifikacije potekajo  v štirih skupinah, v vsaki od teh  nastopa do  največ osem ekip, najboljši dve ekipi iz vsake kvalifikacijske skupine pa se uvrstita na finalni oz. zaključni turnir,  kjer se osem ekip poteguje za naslov najboljše v Evropi.

Deklice in dečki do 14 let so odpotovali v ruski Kazan. Tam je danes že potekala otvoritvena slovesnost  na kateri so se predsatavile vse sodelujoče ekipe.

 

Winter cup 2017_dečki in deklice do 14 let Kazan_5 

 

Dečki bodo nastopili v postavi Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Jon Lan ŠUNTAR in Aljaž JERAN, ekipo vodi Gal BRZIN. V skupini s Slovenijo bodo nastopile ekipe Rusije, Belgije, Portugalske, Avstrije,  Cipra, Poljske in Švice. In prav slednja ekipa bo naš prvi nasprotnik v  petek. Žreb skupine si lahko ogledate TUKAJ .

 

 

SLOVENIJA  -  PORTUGALSKA   0  -  3 

 

 

SLOVENIJA - CIPER   2  -  1  

 

 

SLOVENIJA - ŠVICA  0  -  3   

 

Winter cup 2017_Kazan dečki 14 let

 

Ekipa dečkov do 14 let je osvojila končno 6. mesto.

 

 

 


Deklice so v Kazanu zaigrale v postavi Taja LONČARIČ, Nika STRAŠEK in Nina PLIBERŠEK. Ekipo vodi Daniel ŠANTL. V naši skupini so še ekipe Rusije, Avstrije, Nemčije, Belgije, Finske, Slovaške in Francije.  Prve nasprotnice bodo igralke iz Francije. Žreb skupine si oglejte TUKAJ.

 

SLOVENIJA  -  BELGIJA 1  -  2 

 

 

SLOVENIJA  -  FINSKA  0  -  3 

 

 

SLOVENIJA - FRANCIJA  0 - 3 

 

WINTER CUP 2017_Kazan deklice 14 let

 

Ekipa deklic je osvojila končno 8. mesto.

Winter cup za fante in dekleta do 16 let poteka v Choletu in Lousadi

Ljubljana, 2.2.2017

 

Od petka do nedelje se bodo za nastop na zimskem evropskem ekipnem prvenstvu (Winter cup) borili dečki in deklice v starostni kategoriji do  14 ter fantje in dekleta v starostni kategoriji do 16 let. 
 
Tekmovanje evropskih ekip poteka od leta 1977 in se odvija na dveh stopnjah. Kvalifikacije potekajo  v štirih skupinah, v vsaki od teh nastopa do  največ osem ekip, najboljši dve ekipi iz vsake kvalifikacijske skupine pa se uvrstita na finalni oz. zaključni turnir,  kjer se osem ekip poteguje za naslov najboljše v Evropi.
 
Fantje do 16 let so pod vodstvom Tomaža BERENDIJAŠA odpotovali v francoski Cholet. Slovenijo bodo zastopali Matic DIMIC, Blaž VIDOVIČ in Filip Jeff PLANINŠEK.

 

Winter cup 2017_fantje 16 let_525


Nastopili bodo v skupini z ekipami Švice, Španije, Slovaške, Francije, Črne Gore, Portugalske in Turčije. 

 

Naši fantje imajo status 4. nosilcev in bodo najprej igrali s Turčijo. Žreb skupine najdete TUKAJ.

 

 

SLOVENIJA  -  ČRNA GORA  3  -  0

 

 

SLOVENIJA  -  ŠVICA   0  -  3

 

 

SLOVENIJA - TURČIJA   0  -  3

 

Ekipa fantov do 16 let je osvojila končno 7. mesto.

 

  

 
Dekleta bodo nastopila v portugalski Lousadi. Slovenske barve bodo branile Alja BELINGER, Živa FALKNER in Pia LOVRIČ. V skupini so še ekipe Belorusije, Estonije,
Francije, Nemčije, Portugalske in Slovaške. Eklipo vodi Igor OGRINC

 

Winter cup ekipa deklet 16_Lousada_2017_525

 

Naše igralke so 4. nosilke in bodo prvo tekmo igrale z ekipo Francije. Žreb skupine najdete TUKAJ.

 

SLOVENIJA  -  NEMČIJA     1  -  2

 

Naša dekleta so imela, tako kot še nekaj drugih igralk zdravstvene težave (bruhanje), zato so morale tekmo dvojic predati.

 

 

SLOVENIJA  -  FRANCIJA   0  -  3

 

 

Dekleta so osvojila končno 7. mesto .

 

Prvi sta na Winter cup odpotovali ekipi dečkov in deklic U12

25.01.2017   

 

Začele so se letošnje kvalifikacije za nastop na zimskem evropskem ekipnem prvenstvu (Winter cup). Prvi ta konec tedna nastopajo dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

 

Ekipa dečkov v postavi Matic KRIŽNIK, Jaka GOLOB in Jani RETELJ nastopa v Lipnici (Leibnitzu). Vodi jih Marko POR. Slovenija je igrala v skupini z reprezentancami Avstrije, Belgije, Bolgarije, Hrvaške, Nizozemske in Švice. Prvi nasprotnik Slovenije je bila Hrvaška, ki je zmagala s 3-0. Žreb skupine si lahko ogledate TUKAJ, rezultate odigranih srečanj pa najdete TUKAJ.

 

Naši dečki so v nadaljevanju igrali za razvrstitev od 5. do 7. mesta. Njihov prvi nasprotnik je bila ekipa Bolgarije. Ta je bila boljša z 2-1 in naši dečki so z nastopi končali na 7. mestu.  Rezulat srečanja z Bolgarijo najdete  TUKAJ.

 

Dečki 12 let WC Avstrija 2017_525_mp 

 

Deklice so v postavi Leontina STOJANOVIĆ, Ela Nala MILIĆ in  Ana LANIŠEK odpotovale v avstrijski Neudorfl. Spremlja jih Daniel ŠANTL (na fotografiji). Deklice so se za napredovanje v finalni del borile z ekipami Avstrije, Hrvaške, Velike Britanije, Portugalske, Romunije in Švice. Prvo tekmo so v petek igrale proti ekipi Romunije in izgubile z 0-3. Žreb skupine si lahko ogledate TUKAJ, rezultate srečanja z Romunijo pa najdete TUKAJ .

 

Zaradi poraza so tako kot  fantje izpadle iz boja za napredovanje na finalni turnir. V boju za peto mesto so najprej igrale z ekipo Avstrije. Bile so uspešne in so zmagale z 2-1. Za končno 5. mesto bodo igrale z Veliko  Britanijo. Rezultate srečanja z Avstrijo najdete TUKAJ.

 

 

Ekipa deklic do 12 let- winter cup Avstrija_525dš

 


          

   
 

Konec meseca začetek kvalifikacij za EEP (Winter cup) - kapetan določil reprezentance do 12, 14 in 16 let

Ljubljana, 9.1.2017

 

Mladinske selekcije Winter cups 2017_525_vp

 

Konec tega in v začetku prihodnjega meseca se bodo naše mlade reprezentančne ekipe udeležile kvalifikacij za zimska Ekipna evropska prvenstva (Winter cups). Kapetan mladinskih reprezentanc Marko POR je po odigranih državnih prvenstvih do 12, 14 in 16 let sporočil sestave ekip.

 

Ekipa dečkov  do 12 let bo v postavi Matic KRIŽNIK, Jaka GOLOB in Jani RETELJ od 27. do 29.januarja nastopila v Leibnitzu (Avstrija).

 

Mladinske selekcije 2017-dečki do 12 let_525_vp

 

Ekipa deklic do 12 let bo v postavi Ela Nala MILIĆ, Leontina STOJANOVIĆ in Ana LANIŠEK od 27. do 29. januarja nastopila v Neudorflu (Avstrija).

 

Mladinske selekcije 2017-deklice do 12 let_525_vp

 

Ekipa dečkov do 14 let bo v postavi Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Aljaž JERAN in Jon Lan ŠUNTAR od 3. do 5. februarja nastopila v Kazanu (Rusija).

 

Mladinske selekcije 2017-dečki do 14 let_525_vp

 

Ekipa deklic do 14 let bo v postavi Nika STRAŠEK, Taja LONČARIČ in Nina PLIBERŠEK od 3. do 5. februarja nastopila v Kazanu (Rusija).

 

Mladinske selekcije 2017-deklice do 14 let_525_vp

 

Ekipa fantov do 16 let bo v postavi Matic DIMIC, Blaž VIDOVIČ in Filip Jeff PLANINŠEK od 3. do 5. februarja nastopila v francoskem Choletu.

 

Mladinske selekcije 2017-fantje do 16 let_525_vp

 

Ekipa deklet do 16 let bo v postavi Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Alja BELINGER od 3. do 5. februarja nastopila v Portugalski Lousadi.

 

Na predstavuitvi je bila samo Alja Belinger. Živa Falkner in Pia Lovrič sta bili na ITF turnirju v Izraelu.

 

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.