Blaž Kavčič še drugič končal v polfinalu na turneji po Kitajski

Blaž KAVČIČ je tudi drugi turnir na azijski turnejo končal v polfinalu. S 7-6(1) 7-5 ga je izločil poljski kvalifikant, 20-letni Hubert HURKACZ, 343. igralec lestvice ATP, ki pa je v zadnjih tednih v odlični formi. Z današnjo zmago pa se je Kavčiču oddolžil za poraz v četrtfinalu turnirja prejšnji teden v Suzhou, ko sta v prav tako izenačenem srečanju o zmagovalcu odločila v podaljšani igri tretjega niza.

V današnjem polfinalu je Blaž nekoliko slabše serviral, izkoristek prvega servisa je imel 66 %, drugega pa samo 42 %, na drugi strani pa je dobro deloval predvsem prvi Poljakov servis saj je izgubil samo 7 točk na svoj prvi začetni udarec (85% izkoristek). V prvem nizu ni bilo breaka, Hurkacz pa je bil odličen v podaljšani igri, kjer je Blažu prepustil vsega eno točko.V drugem nizu je Poljak dobil tri, Kavčič pa dva nasprotnikova servisa, kar je tehtnico nagnilo na Hurkaczevo stran.

Hubert Hurkacz bo kot kaže eno glavnih orožij Poljske na prihajajočem obračunu s Slovenijo v Davisovem pokalu februarja prihodnje leto, še posebej če bo zadržal dobro formo, ki jo kaže na Kitajskem. Sicer pa je deset let mlajši igralec v karieri doslej osvojil vsega dva turnirja serije Futures, tokrat pa bo sploh prvič zaigral v finalu turnirja serije ATP Challenger.