V Ljubljani in Domžalah OP 16 ZALA za dekleta in fante

Ta konec tedna v Ljubljani in Domžalah poteka OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let. Fantje igrajo v Domžalah, kjer je v zaključnih obračunih ostal samo 1. nosilec Nik JURJEVČIČ (Ltc), vsi ostali postavljeni igralci pa so izgubili. Jurjevčič je v četrtfinalu s 6-3 6-0 premagal klubskega soigralca Filipa KLJEVIČA. drugi polfinalist je Nejc ŽUNIČ, še en igralec Ltc, ki je v četrtfinalu s 6-4 6-3 izločil Luna OBRULA. Še dva nepostavljena igralca sta se uvrstila v polfinale. Sebastian DOMINKO (ŽtkMb) je s 6-4 4-6 7-5 izločil Miho KASTELICA, Svit KOS pa je bil s 6-3 6-0 boljši od še enega presnetljivega četrtfinalista, Patrika KUMER špegel.

Dekleta igrajo v Ljubljani, kjer sta se v prvem krogu poslovila dve nosilki, Hana BEČIREVIČ NOVAK in Manca LAMPRET. Ostale so zanesljivo napredovale v drugi krog. V četrtfinale se je uvrstila Alja BLINGER, katero je v prvem krogu močno namučila Brina ŠULIN, v drugem pa je BELINGERJA nekoliko lažje opravila z Evo MULLER UHAN. V drugem krogu so nastopile tudi tri kvalifikantke, Maša VIRIANT (na fotografiji), Rina GROŠELJ in Špela SEDEJ. V četrtfinale sta se gladko uvrstili Grošljeva, ki je 6-0 6-1 premagala Jeleno KOVAČEVIČ in Viriantova, ki je bila s 6-1 6-0 boljša od Natalije URH. Četrtfinalistke so bile še Anali KOČEVAR, Pia Marija REBEC, Annika PLANINŠEK, Pia POGLAJEN in Lina BOŽIČNIK.

V nadaljevanju turnirja so se v polfinale uvrstile Alja BELINGER (Tr-Kr), ki je v zgornji polovici žreba nato za finale s 6-2 6-4 premagala Pia Marijo REBEC (Tc-Lj) in Pia POGLAJEN (As-Lit) , ki je v drugem polfinalu s 6-1 6-0 izločila presenetljivo finalistko Mašo VIRIANT (Radom). Ta se je v pofinale prebila iz kvalifikacij, v četrtfinalu pa je s 5-7 7-6(6) 6-4 izločila 2. nosilko Lino BOŽIČNIK.