Tamara Zidanšek četrtfinalistka ITF turnija v Toyoti

Tamara ZIDANŠEK na japonskem nadaljuje zmagoviti niz iz Avstralije, kjer je v Bendigu osvojila ITF turnir z nagradnim skladom 60.000 $.

Ta teden je na finančno in točkovno nekoliko bogatejšem turnirju v Toyoti (60.000$+H) in po pričakovanju ga je začela z gladkima zmagama. V prvem krogu je bila s 6-3 6-0 boljša od domače 18-letne povabljenke Yuke HOSOKI.

Tamara, ki je 3. nosilka turnirja je v drugem krogu igrala s še eno Japonko, 28-letno Eriko SEMA, 290. igralko lestvice WTA, ki je na zadnjih dveh turnirjih v Avstraliji izgubila v drugem oz. prvem krogu. Japonka je tudi tokrat ostala brez vidnejšega rezultata saj se je poslovila v drugem krogu. Zidanškova je namreč zmagala z rezultatom 7-5 6-3 in se uvrstila v četrtfinale. Tamara je tokrat zelo dobro servirala , sicer trikrat izgubila začetni udarec, a ob več kot 55 % izkoristku obeh servisov. Nasprotnici je servis odvzela petkrat, na koncu pa bila za 12 točk boljša. V četrtfinalu bo igrala s 6. nosilko, še eno Japonko, 25-letno Miharu IMANISHI, 223. igralko lestvice WTA. Tudi Tamarina naslednja nasprotnica v zadnjih tednih ne blesti, saj od avgusta še ni uspela preskočiti drugega kroga.

Brez uvrstitve v drugi krog pa je na WTA Challengerju v Tajpeju (125.000 $) ostala Dalila JAKUPOVIĆ. Po uspešno opravljenih kvalifikacijah jo je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-7(4) 6-2 6-4 premagala 23-letna Japonka Risa OZAKI, 115. igralka lestvice WTA.