Blaž Kavčič izgubil četrtfinalno srečanje na ATP Challengerja v Indiji

Blaž KAVČIČ je izgubil četrtfinale ATP Challengerja v indijskem mestu Bangalore (100.000 $+H).

V drugem krogu je po dveh urah in šestih minutah igre s 6-4 3-6 6-3 premagal 22-letnega Španca Mario VILLELA MARTINEZA, 403. igralca lestvice ATP. Kavčič je nasprotniku petkrat odvzel začetni udarec, sam ga je izgubil enkrat manj. Danes mu servis ni stekel tako kot včeraj, saj je zabil samo 6 asov, kljub temu je imel skupen izkoristek servisa 59 %. To je bila že Blaževa 28 tekma lestoc v kateri je odigral tri nize, v kar 23 primerih pa je tretji niz tudi dobil.

Blaž je v četrtfinalu igral z deset let mlajšim, 20-letnim domačinom Sumitom NAGALOM, 321. igralcem lestvice ATP in po uri in četrt igre izgubil s 3-6 4-6. Blaž je tokrat slabše serviral, saj je imel izkoristek drugega servisa samo 43 %, ob tem pa je svoj začetni udarec izgubil trikrat. Nagal je imel izkoristek prvega servisa 69 in drugega 60 %, kar je tehtnico nagnilo v njegovo korist. Na koncu je osvojil 14 točk več od Kavčiča. Četrtfinalu bo Blažu prineslo ponovno uvrstitev med najboljših 100 igralcev sveta, kjer bo kot kaže tudi končal letošnjo sezono.