Živa Falkner v glavni žreb turnirja Eddie Herr, Kristina Novak izgubila v finalu kvalifikacij

Na Floridi so se začele kvalifikacije ITF turnirja Eddie Herr, enega najmočnejših turnirjev 1. ranga v teniški sezoni. V konkurenci deklet do 18 let sta v kvalifikacijah nastopili 15-letna Živa FALKNER 17-letna Kristina NOVAK. Falknerjeva je trikrat zmagala in se uvrstila v glavni žreb, Novakova pa je izgubila finalno srečanje kvalifikacij. Živa je po vrsti premagala 16-letno Kanadčanko Ashley CHANG (712) s 6-1 7-5, 17-letno Američanko Jenno DEAN (308) s 4-6 6-2 7-6(2) in 16-letno Španko Pilar ASTIGARRAGA HARPER (208) s 6-2 6-4.

Novakova je bila s 3-6 6-2 7-5 boljša od 17-letne Američanke Elle CHRISTENSEN (538) in 16-letne Najah DAWSON (337), nato pa je izgubila s 15-letno Američanko Victorio HU (259). Slednja je bila boljša s 6-2 6-4. V glavni turnir je že uvrščena Nika RADIŠIČ, ki bo 6. nosilka, v prvem krogu pa bo igrala s 16-letno Američanko Peyton STEARNS (102). Falknerjevo v prvem krogu čakaobračun s 14-letno domačinko Elvino KALIEVO (1877), ki bo nastopila s posebnim povabilom.

V mlajših kategorijah je v kvalifikacijah turnirja do 12 let nastopil Tim KUŠTER, ki je dvakrat zmagal in nasprotnikoma v dveh tekmah oddal vsega pet iger, v tretjem korgu pa ga je nato izločil Vietnamec
Viet Tuan MINH DINH. Pri dekletih do 16 let je nastopila Tara Katarina MILIĆ in po zmagi v prvem krogu v drugem s 2-6 5-7 izgubila s Turkinjo Ilaydo BAYKAN. V glavnem turnirju do 12 let bo nastopila Ela Nala MILIĆ.