prijava_e
Novice : Arhiv novic 2017 : December 2017

Arhiv novic - december 2017

Žiga Švec, Nala Kovačič, Lana Milosavljevič in Rok Koblar zadnji zmagovalci v letu 2017

bm, 31.12.2017

V Ljubljani so se končali finalni A in B turnirji v starostni kategoriji do 12 let. Ob koncu leta je pri dečkih v A turnirju slavil 2. nosilec Žiga ŠVEC (Mu-So), ki je prvopostavljenega Marka Iztoka LUNDRA (Rafa) premagal s 6-3 6-0.

V B turnirju je bil najboljši Rok KOBLAR (TkMed). V finalu je s 6-1 6-3 premagal Maja ŽILIČA CERARJA (Tabre).

Pri deklicah je v A turnirju slavila 3. nosilka Nala KOVAČIČ (ŽtkMb). V finalu je s 6-1 6-1 premagala 4. nosilko Julijo BOGATIN (Koper) in z zmago napovedala zanimiv boj za državne naslove v tej starostni kategoriji januarja prihodnje leto.

V B turnirju je zmagovalni pokal romal v roke Lane MILOSAVLJEVIČ (Tr-Kr), ki je bila v finalu s 6-4 6-3 boljhša od Amande SELINŠEK (Ptuj).

Foto Ana Sodnik TUKAJ.

Novo sezono začenjajo še Hercog, Kavčič, Rola in Bedene

bm, 31.12.2017

Novo teniško sezono 2018 je začela Tamara ZIDANŠEK, ki je bila poražena v prvem krogu kvalifikacij WTA turnirja v Brisbaneu, v naslednjih dneh pa se bodo predstavili še Polona HERCOG na WTA turnirju v Aucklandu, Blaž ROLA na ATP Challengerju v Bangkoku, Blaž KAVČIČ na ATP turnirju v indijskem mestu Pune in ponovno pod slovensko zastavo Aljaž BEDENE, ki bo nastopil v Dohi.

Vsi so dobili že tudi prve nsprotnike. Polona HERCOG se bvo merila z Belgijko Alison VAN UYTVANCK (77), Blažu KAVČIČU bo nasproti stal 5. nosilec turnirja serije 250, Nizozemec Robin HAASE (42), Aljaž BEDENE bo na turnirju serije 250 igral s povabljencem iz Tunizije, Malekom JAZIRIJEM (98), Blaž ROLA pa bo na Challengerju igral z Japoncem Tatsumo ITOM (153). TUKAJ.

Jutri bodo znani zadnji zmagovalci turnirjev v letu 2017

bm, 30.12.2017

Leto 2017 bodo zaključili igralci in igralke v starostni kategoriji do 12 let, ki nastopajo na finalnih A in B turnirjih v Ljubljani. V A turnirju dečkov sta se v finale uvrstila 1. nosilec Mark Iztok LUNDER (Rafa) in 2. nosilec Žiga ŠVEC (Mu-So). Lunder je v polfinalu s 5-7 6-4 6-3 premagal Maka MIKOVIČA (Jaki), Žiga ŠVEC je bil s 6-2 6-3 boljši od Luke VIDENOVIČA (Tr-Kr).

V B turnirju dečkov sta se v finale uvrstila Rok KOBLAR (TkMed), v polfinalu je s 6-3 6-1 izločil Nereja VIDOVIČA BENEDIČIČA (ŽtkMb) in Maj ŽILIČ CERAR (Tabre), ki je v drugem polfinalu s 6-3 4-6 6-4 premagal Nejca VRABLA (ŽtkMb).

V A turnirju deklic je v polfinalu 4. nosilka Julija BOGATIN (Koper) s 6-4 6-2 izločila 1. nosilko Zalo VNUK (Tk-CC), 3. nosilka Nala KOVAČIČ (ŽtkMb) pa se je v finale uvrstila po predaji Ane Tare PRAČEK (Koper).

V B turnirju sta finalistki Lana MILOSAVLJEVIČ (Tr-Kr), v polfinalu je bila s 7-5 6-2 boljša od Neže ADAMIČ (Kočevje) in Amanda SELINŠEK (Ptuj), ki je v polfionalu s 6-4 6-0 premagala Kajo NAJZER (Maja). TUKAJ.

Na finalnih A in B turnirjih do 12 let znani četrtfinalisti in četrtfinalistke

bm, 29.12.2017

V Ljubljani se je nadaljeval finalni turnir v starostni kategoriji do 12 let. Tudi tekme druge kroga A turnirja za dečke niso prinesle presenečenj, saj so vsi postavljeni igralci zaneljivo napredovali v četrtfinale, kjer bodo nastopili Mark Iztok LUNDER, Žiga ŠEŠKO, Mak MIKOVIČ, Lukas MARJANOVIČ, Luka VIDENOVIČ, Miha BAJŽELJ, Marko POŽONEC in Žiga ŠVEC.

V B turnirju dečkov so četrtfinalisti Nerej BENEDIČIČ VIDOVIČ, Liam LUGARIČ, Rok KOBLAR, Gašper HADŽIAGIĆ, Maj ŽILIČ CERAR, Nejc KLASIČ, Domen JARC in Nejc VRABL.

Nosilke so zanesljivo opravile z nasprotnicami tudi v A turnirju deklic, kjer so se v četrtfinale uvrstile Zala VNUK, Ana THALER, Julija BOGATIN, Neža ROGL, Lara FLERIN, Nala KOVAČIČ, Ana Tara PRAČEK in Lea MRVAR.

V B turnirju deklic so četrtfinalistke OSAVLJEVIČ, Taja BEŠIČ ROZMAN, Alja ŠIROVNIK, Neža ADAMIČ, Kaja NAJZER, Tara ŠULIN, Lara LEPIN in Amanda SELINŠEK TUKAJ.

Lazar Miličević, Ana Zala Volk in Patrik Kumer-Špegel zmagovalci OP ZALA 16

bm, 29.12.2017

V Rogaški Slatini in Litiji so se končali turnirji za pokal ZALA v starostni kategoriji do 16 let. V Rogaški Slatini so nastopala dekleta in fantje na B turnirju, v Litiji je potekal A turnir za fante.

Med dekleti je slavila 2. nosilka turnirja in 3. igralka lestvice TS do 16 let, Ana Zala VOLK (ŽtkMb). V finalu je s 6-3 6-0 premagala 4. nosilko Nino PLIBERŠEK (Ptuj). Za Mariborčanko je to druga zmaga v tej sezoni in četrta v karieri v kategoriji do 16 let.

Pri fantih je A turnir osvojil Lazar MILIČEVIĆ (Ltc), kateremu je klubski soigralec Jovan ILIĆ srečanje zaradi poškodbe roke predal. Sicer pa je v polfinalu Miličević s 6-2 6-0 izločil Sebastiana DOMINKA (ŽtkMb), Ilić pa je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-4 boljši od Aljaža KIRBIŠA (Radomlje).

B turnir fantov je v Rogaški Slatini osvojil Patrik KUMER ŠPEGEL (ŠtkVe). V finalu je brez izgubljene igre s 6-0 6-0 premagal Franca Jakoba KAVŠKA (Pvald).

Foto: Melita Poglajen TUKAJ.

Na OP ZALA 16 finalistki Taja Lončarič in Ana Zala Volk

bm, 28.12.2017

V Rogaški Slatini smo na OP ZALA 16 za dekleta dobili finalistki. Za zmago na turnirju se bosta borili 4. nosilka Nina PLIBERŠEK (Ptuj) in 2. nosilka Ana Zala VOLK (ŽtkMb). Pliberškova je v polfinalu s 6-2 7-5 premagala drugo igralko lestvice do 16 let in prvo nosilko turnirja, klubsko soigralko Tajo LONČARIČ. Tudi v spodnji polovici žreba smo spremljali klubski polfinalni obračun. Merili sta se igralki ŽTK Maribor, 2. nosilka Ana Zala VOLK in 3. nosilka Hana BEČIROVIČ NOVAK. Boljša je bila višje postavljena Volkova, ki je slavila s 6-3 6-3.

V Litiji se odvijajo tekme drugega kroga spodnje polovice žreba pri fantih na OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let. V četrtfinale se je uvrstil še 2. nosilec Samuel PATE, ki je bil s 6-0 6-3 boljši od Grege SEVŠKA ter Aljaž KIRBIŠ, Jovan ILIĆ in Sebastian DOMINKO.

Na B turnirju fantov do 16 let v Rogaški Slatini sta znana finalista. To sta Patrik KUMER-ŠPEGEL (ŠtkVe), ki je v polfinalu s 6-2 6-1 premagal Davida LJUBISAVLJEVIĆA (Maja) in Franc Jakob KAVŠEK (Pvald), ki je bil s 3-6 7-6(0) 6-2 boljši od Kala GORNIKA (Maja). TUKAJ.

Prvi krog finalnega turnirja do 12 let ni prinesel presenecenj

bm, 28.12.2017

Dečki in deklice v Ljubljani igrajo prvi krog finalnega A turnirja do 12 let. Pri dečkih presenečenj ni bilo, saj so napredovali vsi postavljeni igralci, ki so nastopili, tudi prvi in drugi nosilec Mark Iztok LUNDER in Žiga ŠVEC.

Tudi prideklicah v tekmah prvega kroga ni bilo presenečenj.

B turnir dečkov in tekme drugega kroga B turnirja deklic se začnejo v petek. TUKAJ.

Na OP ZALA 16 pri fantih znani štirje četrtfinalisti ter četrtfinalistke pri dekletih

bm, 27.12.2017

Na OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let so fantje v Litiji v A turnirju odigrali prva dva kroga v zgornji polovici žreba. V četrtfinale so se uvrstili 1. nosilec Lazar MILIČEVIĆ ter trije nepostavljeni igralci. Bor ARTNAK, ki nastopa s statusom nižje kategorije je s 6-0 6-1 premagal Jona Lana ŠUNTARJA, Sebastian DOMINKO je izločil 4. nosilca Žigo KOVAČIČA, Simon JAVORŠEK pa je bil z 1-6 7-5 6-2 boljši od 5. nosilca Tilna KOVAČA. V četrtek bodo na sporedu tekme prvega in drugega kroga v spodnji polovici žreba.

V B turnirju v Rogaški Slatini nastopa 11 igralcev, četrtfinalni nastopi bodo na sporedu v četrtek.

Tudi dekleta igrajo v Rogaški Slatini, kjer je bil na sporedu prvi in drugi krog. Videli smo izpad treh nosilk. Šesto postavljeno Ano Tejo TABOR je v prvem krogu s 6-4 6-2 izločila Rebeka GNEZDA, od 8. nosilke Jane VELIČKI je bila prav tako v prvem krogu s 6-3 6-2 boljša Tajda ZALOKAR. V drugem krogu je izpadla 5. nosilka Meta MARENK. S 6-3 6-4 jo je izločila Maša VIRIANT.

V četrtfinale so se poleg Viriantove uvrstile še nepostavljena Brina ŠULIN ter Nina PLIBERŠEK, Tajda ZALOKAR, Hana BEČIROVIČ NOVAK, Anali KOČEVAR, Taja LONČARIČ in Ana Zala VOLK. TUKAJ.

Za konec leta še turnirja OP ZALA 16 in FIN 12

bm, 27.12.2017

Tuidi konec leta bo za številne igralke in igralce deloven. Poleg priprav na državna prvenstva, ki se začnejo takoj po novem letu bosta do 31. decembra v Litiji in Ljubljani potekala turnirja za dečke in deklice do 12 ter fante in dekleta do 16 let.

Začenjajo starejši, ki so včeraj v moški konkurenci odigrali kvalifikacije, danes pa se v Litiji začenja glavni turnir fantov. V Ljubljani bodo v kvalifikacijah in nato v glavnem turnirju nastopila dekleta Turnirja sta dobro zasedena, pri fantih do 16 let bo 1. nosilec drugi igralec lestvice do 16 let Lazar MILIČEVIĆ, pri dekletih to mesto pripada drugi igralki Taji LONČARIČ.

.Turnirji do 12 let se začnejo v četrtek. Pri deklicah je ob odsotnosti prve in druge igralke 1. nosilka Zala VNUK, 3. na lestvici do 12 let, pri dečkih nastopajo vsi najboljši s prvim igralcem lestvice do 12 let Markom Iztokom LUNDROM. TUKAJ.

Matic Dimic in Tina Cvetkovič državna prvaka do 18 let

bm, 23.12.2017

V Mariboru se je končalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 18 let. Zimska državna prvaka sta Matic DIMIC (MaxLj) in Tina CVETKOVIČ (Radovljica).

Dimic je v finalu s 3-6 6-2 6-3 premagal Toma AŠIČA KOVAČA (AsLit).

Pri dekletih je bila Cvetkovičeva s 7-6(3) 7-5 boljša od Lian BENEDEJČIČ (Koper).

V konkurenci dvojic sta državna prvaka pri fantih Matic DIMIC in Mark ANDREJIČ GOLJAR. V finalu sta s 5-7 6-4 10-5 premagala Tilna POTOČNIKA in Gašperja OBLAKA.

Pri dekletih sta državni prvakinji Marija VIČIČ in Lian BENEDEJČIČ, ki sta v finalu s 6-7(5) 7-5 10-4 premagali Anjo TRBEŽNIK in Emo HORVAT. TUKAJ.

Nina Potočnik je v Hammametu predala polfinalno srečanje

bm, 22.12.2017

Nina POTOČNIK se je na ITF turnirju v Hammametu (25.000 $) uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je z 0-6 7-6(4) 7-5 premagala 6. nosilko Francozinjo Alice RAME, v polfinalu pa je bila njena nasprotnica 21-letna Rusinja Daria LODIKOVA. To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje v Hammametu v treh tednih. Pred tremi tedni je bila prepričljivo boljša Potočnikova, drugo zmago pa ji je preprečila poškodba saj je morala rsečanje pri zaostanku z 1-5 v prvem bnizu predati.

Nastop Potočnikove je bil tudi zadnji letošnji nastop slovenskih igralk in igralcev na profesionalnih teniških turnirjih.A pavza ne bo dolga, saj bodo naši igralci in igralke na delu že prihodnji teden, ko bo pod slovensko zastavo ponovno zaigral tudi Aljaž BEDENE.

Ob koncu leta se delajo obračuni, pa poglejmo kdo od slovenskih igralcev in igralk je letos stal na zmagovalnih stopničkah na profesionalnih turnirjih v posamični konkurenci. Na turnirjih serije Challenger je dvakrat slavil Blaž KAVČIČ in sicer v Winnipegu (75.000 $) in Granbyu (100.000 $).

Na ITF turnirjih pri moških nismo imeli zmagovalca, med dekleti pa je šestkrat slavila Polona HERCOG, trikrat je zmagala v italijanski Santa Margheriti Di Puli (25.000 $), po enkrat pa še v francoskem Saint Malu (60.000 $+H), italijanski Brescii (60.000$) in madžarskem Balatonboglarju (25.000 $).

Dvakrat je na zmagovalni stopnički stala >Tamara ZIDANŠEK in sicer v avstralskem Bendigu (60.000 $) in Santa Margheriti Di Puli (25.000 $), prav tako dvakrat pa je slavila tudi Nina POTOČNIK in sicer v tunizijskem Hammametu (15.000 $) in italijanskem Trbižu ( 15.000 $). Še eno zmago je dodala Kaja JUVAN, ki je bila najboljša v Mariboru (15.000 $). TUKAJ.

Tamara Zidanšek finalistka turnirja dvojic v Indiji

bm, 21.12.2017

Tamara ZIDANŠEK, ki ta teden nastopa na ITF turnirju v Navi Mumbaju (25.000 $) v Indiji in je v konkurenci posameznic izgubila v drugem krogu, se je na turnirju dvojic odrezala veliko bolje saj se je uvrstila v finale. S soigralko, 18-letno domačinko Pranjalo YADLAPALLI, sta v polfinalu s 6-4 2-6 13-11 premagali Rusinji Olgo DOROSHINO in Polino MONOVO in sta se za naslov pomerili s Španko Georgino Garcio PEREZ in Latvijko Diano MARCINKEVIC. Špansko-latvijska naveza je bila boljša s 6-0 6-1.

Zidanškova je med dvojicami doslej na zmagovalnih stoopničkah stala štirikrat. Letos je nastopila na vsega štirih turnirjih in se z današnjo uvrstitvijo dvakrat uvrstila v finale, še enkrat pa je bila polfinalistka.

Foto: Rok Jarc TUKAJ.

Finalisti DP 18 so Matic Dimic, Tom Ašič Kovač, Lian Benedejčič in Tina Cvetkovič

bm, 21.12.2017

V Mariboru so na DP v starostni kategoriji do 18 let v posamični konkurenci pred nami le še finalni obračuni.

Pri fantih status najboljšega v tej kategoriji zaenkrat potrjuje Matic DIMIC (MaxLj), 1. nosilec državnega prvenstva in prvi igralec domače lestvice do 18 let. V polfinalu je z 1-6 6-3 6-3 premagal zadnje domače orožje Matica PODLIPNIKA. V finalu bo njegov nasprotnik 3. nosilec Tom AŠIČ KOVAČ (AsLit), ki je v drugem polfinalu s 3-6 6-1 6-1 izločil drugo postavljenega Gašperja BEZJAKA (Br-Mb).

Pri dekletih sta finalistki Lian BENEDEJČIČ (Koper) in Tina CVETKOVIČ (Radovljica).

Benedejčičeva, 4. nosilka turnirja je z 2-6 6-4 6-0 premagala Emo HORVAT (Tc-Lj/5), 3. nosilka Cvetkovičeva pa je bila s 6-4 6-2 boljša od 2. nosilke Tjaše KLEVIŠAR (Tr-Kr/2).

V konkurenci dvojic bodo polfinalni in finalni obračuni na sporedu v petek po posamičnih finalih. TUKAJ.

Na DP do 18 let v Mariboru znane polfinalistke in polfinalisti

bm, 21.12.2017

Na državnem prvenstvu v starostni kategoriji do 18 let v Mariboru so dekleta in fantje odigrali četrtfinalne obračune. Pri dekletih so se v polfinale uvrstile Ema HORVAT (Tc-Lj/5), ki je igrala z Aleo BUBEK (N.Gor/1) in napredovala po predaji tekmice. Horvatova je ob predaji Bubkove vodila s 6-1 3-0. Njena polfinalna nasprotnica bo Lian BENEDEJČIČ (Koper/4). Benedejčičeva je bila v polfinalu s 6-2 6-3 boljša od Zoje ŠTRUKELJ (ŠtkVe/6).

V spodnjem delu žreba se bosta za nastop v finalu borili Tina CVETKOVIČ (Radovljica/3), v četrtfinalu je s 6-2 6-2 premagala domačinko Noko JURIČ (ŽtkMb/8) in Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr/2), ki je bila s 7-5 6-3 boljša od Anje TRBEŽNIK (Šplus/7).

Pri fantih sta prva polfinalista Tom AŠIČ KOVAČ (AsLit/3), ki je v četrtfinalu s 6-1 7-5 premagal nepostavljenega domačina Boruta ŠRAJA, njegov nasprotnik pa bo drugi nosilec Gašper BEZJAK (Br-Mb/2), ki je bil v drugem polfinalu s 6-4 6-4 boljši od nepostavljenega Gašperja OBLAKA (Ltc). V zgornji polovici žreba so se za nastop v polfinalu borili Matic DIMIC (MaxLj/1) in Miha PERUŠ (ŽtkMb/7) ter Enej BERGHAUS (Br-Mb/8) in nepostavljen Matic PODLIPNIK.

Dimic je bil od Peruša boljši s 7-6(3) 6-1, edini nepostavljeni polfinalist pa je zadnje domače upanje na letošnjem državnem prvenstvu do 18 let Matic PODLIPNIK, ki je Berghausa premagal s 7-5 6-3.

Ob 13. uri so tudi že začela polfinalna srečanja v obeh konkurencah. TUKAJ.

Nina Potočnik v četrtfinale Hammameta, slab slovenski dan v Indiji

bm, 21.12.2017

Nina POTOČNIK se je na ITF turnirju v Hammametu (15.000 $) uvrstila v četrtfinale. V uvodnem nastopu je 20-letna Ptujčanka, trenutno 442. igralka lestvice WTA, s 6-1 6-1 premagala 19-letno Nizozemko Diano CHEHOUDI (nr), v drugem pa je bila s 6-2 6-4 boljša od 20-letne Francozinje Mathilde ARMITANO (803).

Nista pa se nastopa izšla po pričakovanjih v Navi Mumbaju v Indiji (25.000 $), kjer sta obe naši predstavnici klonili v drugem krogu. Tamara ZIDANŠEK, ki je bila 1. nosilka turnirja je morala premoč priznati 22-letni Ukrajinki Valeriyi STRAKHOVI, 352. igralki lestvice WTA za katero je to letošnja osma uvrstitev v četrtfinale, le enkrat pa ji je uspelo letos to stopničko tudi preskočiti, ko je bila polfinalistka v Fergani. Za Tamaro je letos sicer odlična sezona v kateri je zaradi težav s poškodbami nekoliko manj nastopala, osvojila pa je dva ITF turnirja (60 in 25.000 $), bila še dvakrat finalistka (obakrat na turnirju 60.000 $), enkrat polfinalistka in trikrat četrtfinalistka. Sezono je začela na 159. mestu lestvice WTA, trenutno pa je 149. igralka sveta.

Po dobrem nastopu Kaje JUVAN v prvem krogu, ko je izločila 6. nosilko, je Juvanova tudi v drugem krogu solidno nastopila, a je bilo to za zmago premalo. Na drugi strani je bila danes bolj razpoložena v Moldaviji rojena Španka, 20-letna Aliona BOLSOVA ZADOINOVA, leta 2014 četrta mladinka sveta, trenutno pa na lestvici WTA uvrščena 60 mest pred Juvanovo. V zelo izenačenem srečanju, ki ga je Španka dobila z rezultatom 6-4 6-4 sta obe igralki dobro servirali, zato se je izgubljen servis težko nadoknadil. V prvem nizu, v katerem je bila Španka boljša za dve točki je pretehtala tretja igra v kateri je Kaja izgubila servis, prednosti pa nasprotnica ni izpustila iz rok saj je zanesljivo dobila vse svoje začetne udarce. Tudi v drugem nizu je v peti igri servis najprej izgubila Juvanova, a ga je v naslednji igri priborila nazaj. Pri izidu 4-4 je Juvanova servirala, trikrat rešila break žogo, v četrtem poskusu pa ji to ni uspelo in Španka je povedla s 5-4 ter servirala za zmago. Pri začetnem udarcu je bila zanesljiva, izgubila je samo eno točko in izkoristila prvo meč žogo za uvrstitev v četrtfinale. To je zanjo prva letošnja uvrstitev v četrtfinale, enkrat pa je naredila še korak dlje in se uvrstila v polfinale in to zelo močnega turnirja z nagradnim skladom 100.000 $. Sicer pa se je le še štirikrat uvrščala v drugi krog.

Na drugi strani je za Juvanovo dobra sezona, predvsem mladinska saj je poleti postala tudi mladinska evropska prvakinja, na članskih turnirjih pa je prav tako enkrat stala na zmagovalni stopnički, še enkrat pa je bila finalistka in polfinalistka. V drugem delu sezone je nastopala le na članskih turnirjih, ob enem polfinalu se je še štirikrat prebila skozi kvalifikacije v glavni turnir, tu pa nato nastope končala v drugem krogu. Ob koncu sezone je uvrščena na 532. mesto ženske svetovne teniške lestvice. TUKAJ.

Aljaž Bedene za Slovenijo s polno paro

bm, 20.12.2017

Aljaž BEDENE, trenutno 49. igralec na lestvici ATP je pred devetimi leti odšel v Veliko Britanijo in s tamkajšnjo trenersko ekipo napredoval med najboljših 50 igralcev na svetu, hkrati pa je za otoško reprezentanco želel nastopiti v Davisovem pokalu. Po pridobljenem državljanstvu pa se je ustavilo pri mednarodnem teniškem združenju ITF, ki je preprečilo njegov nastop, saj je Bedene že nastopal za Slovenijo.

Aljaž Bedene se je vrnil v Slovenijo in kmalu po njegovi vrnitvi je na plan prišla želja po njegovi vključitvi v slovensko reprezentanco, ki nastopa v 2. evro-afriški skupini Davisovega pokala. Konec poletja se je v novo zgodbo slovenske reprezentance pričakovano močneje vpletla Tenis Slovenija, ki je aktivno sodelovala pri Aljaževi vrnitvi v slovensko reprezentanco, podporo pa so izrekli tudi vsi kandidati za nastop v Davisovem pokalu. Ko je 49. igralec sveta formalno uredil z angleško teniško zvezo, je bilo jasno, da se bo 3. in 4. februarja Slovenija proti Poljski pomerila z najmočnejšo postavo, z Aljažem Bedenetom in Blažem Kavčičem na čelu.

Aljaž Bedene, ki trenira v Sloveniji, v ekipi pa je zadržal trenerja iz Anglije, je na novinarski konferenci v poslovnih prostorih podjetja Telemach na Mestnem trgu v Ljubljani strnil misli: »Pred leti sem šel v Veliko Britanijo z željo, da bi za njih tudi zaigral, a tega ITF ni dovolil. Tam se srečal veliko dobrih ljudi, ki so mi pomagali. Uspel sem priti med najboljših 50 igralcev na svetu, a so poškodbe zavrle pot, verjetno še do višjih mest. Do danes se je spremenilo nekaj stvari, med drugim sva se z ženo preselila v Slovenijo. S predsednikom Tenis Slovenije Markom Umbergejem sva bila od nekdaj v dobrih odnosih, nekaj stvari iz preteklosti pa smo pozabili ali bolje rečeno rešili v prid tenisa. Sam si želim nastopiti za Slovenijo v Davisovem pokalu, kot si močno želim nastopiti na olimpijskih igrah leta 2020. Pogovorili smo se in ugotovili, da je to najbolje za slovenski tenis. V začetku februarja bomo igrali proti Poljski česar se zelo veselim.«

Brez oziranja v preteklost in z usmerjenimi cilji za prihodnost sega pogled predsednika TS Marka Umbergerja: »Aljaž je Slovenec in bo igral za Slovenijo, kar je najbolj pomembno. V preteklosti so bile dane nekatere čustvene izjave, vendar to sedaj ni pomembno, vsi gledamo v prihodnost. Ko bo Aljaž igral na turnirjih ATP bo z njim slovenska zastava. Seveda smo se pogovorili, mi smo poslušali Aljaža in tudi druge reprezentante. Kompromisi so potrebni. Za nas je zelo pomembno, da Aljaž igra v Davisovem pokalu kot tudi na olimpijskih igrah. Kar se fantov tiče je 2012 igral Blaž Kavčič, leta 2016 žal nihče. Dobro bi bilo, če bi na naslednjih igrah igral vsaj en slovenski teniški igralec. Od zdaj gledamo le v prihodnost in se ne oziramo na pretekle zgodbe in dejanja. Mi smo vedno želeli Aljaža v ekipi, a odločitev je moral sprejeti sam.«

TUKAJ.

Na DP 18 v Mariboru znani četrtfinalisti in četrtfinalistke

bm, 20.12.2017

Na državnem prvenstvu fantov in deklet do 18 let, ki poteka na igriščih ŽTK Maribor so danes odigrali tekme drugega kroga. Pri dekletih doslej presenečenj ni bilo, v četrtfinale se je uvrstilo vseh osem nosilk. Četrtfinalistke so Ema HORVAT, Lian BENEDEJČIČ, Zoja ŠTRUKELJ, Noka JURIČ, Tina CVETKOVIČ, Anja TRBEŽNIK in Tjaša KLEVIŠAR.

Pri fantih imajo nosilci nekaj več težav, saj so trije že končali z nastopi. V četrtfinale so se uvrstili Matic DIMIC, Enej BERGHAUS, Tom AŠIČ KOVAČ, Gašper BEZJAK, Miha PERUŠ in nepostavljeni igralci Gašper OBLAK, Borut ŠRAJ in Matic PODLIPNIK. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan v drugi krog Navi Mumbaja

bm, 19.12.2017

Na ženskem ITF turnirju (25.000 $) v indijskem Navi Mumbaju ta teden nastopata Tamara ZIDANŠEK, na turnirju ima status 1. nosilke in Kaja JUVAN, ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij.

Tamara je v uvodnem nastopu v glavnem turnirju s 7-5 6-2 premagala 19-letno Kazahstanko Gonzal AINITDINOVO (423). Srečanje je trajalo uro in dvajset minut, Tamara je nasprotnici sedemkrat odvzela servis, sama ga je izgubila štirikrat, v osvojenih točkah pa je bila prepričljivo boljša s 73-54.

Kaja JUVAN je prvo tekmo glavnega turnirja igrala s 6. nosilko, 22-letno Britanko Katy DUNNE (278) in zmagala s 3-6 6-2 6-4. Za zmago je potrebovala uro in tričetrt, ob koncu pa je bila boljša za šest točk. Odločilna je bila sedma igra tretjega niza, ko je Kaji uspel break, bnato pa je prednost odvzetega servisa zanesljivo obdržala do konca.

Zidanškova bo v drugem krogu igrala z 22-letno Ukrajinko Valeryo STRAKHOVO (352), ki se je v drugi polovici letošnje sezone le dvakrat uspela uvrstiti v četrtfinale, prejšnji teden je v Puneju izgubila v drugem krogu.

Juvanovo v drugem krogu čaka obračun s kvalifikantko, 20-letno v Moldaviji rojeno Španko Aliono BOLSOVO ZADOINOVO (475). Ta je v drugi polovici leta odmevnejši rezultat dosegla z uvrstitvijo v polfinale 100.000 $ vrednega turnirja septembra v Mehiki, na zadnjih dveh turnirjih pa je po uspešno opracvljenih kvalifikacijah klonila v uvodnem nastopu.

Če bosta obe naši igralki uspešni ju pričakuje v četrtfinalu prestižni medsebojni obračun. TUKAJ.

V Mariboru se z 2. krogom nadaljuje DP do 18 let

bm, 19.12.2017

Na igriščih ŽTK Maribor so se začele tekme glavnega žreba na zimskem državnem prvenstvu do 18 let. Pri fantih bomo na delu videli skoraj vse kar trenutno premore slovenski tenis v mladinski konkurenci, od najboljših po lestvici TS namreč ne manjka nihče, saj nastopa prvih deset igralcev z lestvice fantov do 18 let. Enega pa vendarle pogrešamo, odjavil se je namreč Filip Jeff PLANINŠEK, na lestvici TS uvrščen na 11. mesto, a je trenutno najvišje uvrščen slovenski igralec na mladinski svetovni teniški lestvici ITF, kjer je na 550. mestu. Mesto prvega nosilca tako pripada Maticu DIMICU, zmagovalcu mastersov do 16 in 18 let ob koncu sezone 2017 in četrtfinalistu ITF turnirja v Mariboru pred tremi tedni.

Domačini so že prvi dan ostali brez enega izmed svojih upov, 5. nosilca Mihe VELIČKEGA, ki je pri zaostanku z 0-2 predal srečanje Gašperju OBLAKU. So pa po uvodnih nastopih v drugi krog napredovali štirje člani domačega kluba, Peruš, Podlipnik, Šraj in Emeršič Potočnik.

V preostalih srečanjih je izpadel še 4. nosilec Tim TEKAVEC za katerega je bil usoden trenutno najboljši igralec do 16 let Blaž VIDOVIČ, ki nastopa s statusom nižje kategorije. Vidovič je zmagal s 6-3 2-6 6-3. Ostali nosilci so brez tažeav napredovali, pri čemer niso oddali nobenega niza.
V torek so nastopila dekleta. Ob odsotnosti prvih štirih igralk je 1. nosilka Novogoričanka Alea BUBEK, ki se je uvrstila v drugi krog po zmagi s 6-2 2-6 6-2 nad Kim ŽIŽEK. Tudi ostale nosilke so bile zanesljive, še največ dela je imela 2. postavljena Tjaša KLEVIŠAR, ki je Marijo VIČIČ ugnala s 4-6 6-3 6-3.

Državno prvenstvo se s tekmami drugega kroga nadaljuje v sredo. TUKAJ.

Bor Artnak, Pia Marija Rebec in Luka Videnovič zmagovalci Op 14 A in B

bm, 18.12.2017

V Domžalah in Ljubljani se je končalo OP za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let.

Dečki so v A turnirju nastopali v Domžalah, kjer je slavil 1. nosilec Bor ARTNAK (AsLit). V finalu je s 6-1 6-1 premagal 2. nosilca Maja PREMZLA (ŽtkMb). V polfinalu sta bila oba boljša od igralcev Radomlej. Artnak je s 6-2 6-4 premagal Tristana FLANDRA, Premzl pa je bil s 6-3 6-0 boljši od Aljaža KIRBIŠA.

B turnir, ki se je odvijal v Ljubljani je osvojil Luka VIDENOVIČ (Tr-Kr). Niki Gaber BOLE (Ltc) mu v finalu ni nudil močnejšega odpora, tako da je Videnovič slavil s 6-1 6-2.

Na turnirju deklet do 14 let so bile v glavni vlogi igralke Tc-Lj in Radomelj, saj so vse zasedla polfinalna mesta. Turnir je osvojila 1. nosilka in trenutno vodilna igralka lestvice do 14 let Pia Marija REBEC (Tc-Lj), ki je v finalu s 6-4 2-6 6-4 premagala 2. nosilko Brino ŠULIN (Radom). Slednja je v polfinalu s 6-4 7-5 izločila klubsko soigralko Ano LANIŠEK, Rebčeva pa je bila v drugem polfinalu s 6-1 7-5 boljša od še ene Radomeljčanke Maše VIRIANT. TUKAJ.

Najmlajši so konec tedna tekmovali v Ljubljani in Celju

bm, 17.12.2017

Najmlajši so konec tedna loparje vihteli in nabirali izkušnje v Ljubljani in Celju. V Ljubljani je na turnirju v MINI in MIDI tenisu nastopilo 75 dečkov in deklic, zmage pa so dosegli: MINI tenis deklice - Nika MATEVŽIČ BAŠELJ (Maja), MINI tenis dečki - Tilen KOŠAK (Maja), MIDI tenis dečki Nejc ŠUŠTERŠIČ KALIN (Maja) in MIDI tenis deklice Veritsa YANEVA (Brežice).

Na turnirju v tenisu do 10 in 11 let, turnir je potekal v Celju, je nastopilo 60 igralcev in igralk, najboljši pa so bili: deklice do 10 let - Sara MIHELČIČ (Bobi), dečki do 10 let - Lan KONEČNIK (Sl.Gradec), deklice do 11 let - Eva CIKAJLO (Domžale) in dečki do 11 let - Svit SULJIČ (Tabre). TUKAJ.

Na OP 14 znani polfinalisti v A turnirju dečkov, finalista v B turnirju dečkov in finalistki na turnirju deklic

bm, 17.12.2017

Na OP do 14 let so v A turnirju v Domžalah znani polfinalisti. 1. nosilec Bor ARTNAK (AsLit) je v četrtfinalu s 6-1 6-0 premagal Nejca ŠKORJANCA, 4. nosilec Tristan FLANDER (Radom) je bil s 6-3 6-3 boljši od Joba JAPLJA (TkMed), 3. nosilec Aljaž KIRBIŠ je s 6-3 6-1 izločil Nika MIKOVIČA (Jaki), 2. nosilec Maj PREMZL (ŽtkMb) pa je Davida ČERNETA (Tabre) premagal s 3-6 6-2 6-1.

V B turnirju sta se v finale uvrstila Gaber-Niki BOLE (Ltc), v polfinalu je s 7-6(4) 6-4 premagal Dmitrya SUBOCHA (Morje) in Luka VIDENOVIČ (Tr-Kr), ki je v drugem polfinalu s 6-3 6-4 premagal Marka POŽONCA (Tk-CC).

V Ljubljani sta na turnirju deklic znani finalistki. To sta 1. nosilka Pia Marija REBEC (Tc-Lj), ki je v polfinalu s 6-1 7-5 premagala 3. nosilko Mašo VIRIANT (Radom) in 2. nosilka Brina ŠULIN (Radom), ki je bila v drugem polfinalu s 6-4 7-5 boljša od klubaske soigralke, 4. nosilke turnirja Ane LANIŠEK. TUKAJ.

Na DP do 18 let v Mariboru znani udeleženci glavnega turnirja fantov, v Ljubljani in Domžalah turnirji do 14 let

bm, 16.12.2017

Na DP do 18 let v Mariboru so končane kvalifikacije fantov. V glavni turnir so se uvrstili Tilen POTOČNIK, Patrik KUMER ŠPEGEL, Tilen KOVAČ, Marsel ŽNUDERL, Taj DOLENC, Žiga KOVAČIČ, Jan DIMITRIJEVIČ in Alen KURTAGIČ.

V Ljubljani in Domžalah pa se na turnirjih do 14 let merijo dečki in deklice. Na A turnirju v Domžalah so odigrali tekme prvega kroga. Izpadel je samo en postavljen igralec in sicer je 7. nosilec Mario ŠPANIČ ob zaostanku 4-6 2-4 predal srečanjeJanu KOSEDNARJU ŠUŠTERIČU. Tekme drugega kroga in četrtfinalni obračuni bodo na sporedu v nedeljo.

Na B turnirju so znani četrtfinalisti. To so Blaž ŠTEBLAJ, Dmitry SUBOCH, Niki Gaber BOLE, Žan FRIŠ, Marko POŽONEC, Miloš BOGUNOVIČ, Mark BERNARD in Luka VIDENOVIČ.

Deklice nastopajo na turnirju v Ljubljani, znane pa so četrtfinalistke. Zaenkrat turnir ni prinesel presenečenj, vse postavljene igralke so namreč napredovale med osem najboljših. V boju za zmago na turnirju ostajajo Pia Marija REBEC, Eva MULLER UHAN, Maša VIRIANT, Tajda ZALOKAR, Ana LANIŠEK, Rina GROŠELJ, Ula JAMAR in Brina ŠULIN. TUKAJ.

Kaja Juvan se je uvrstila v glavni žreb ITF turnirja v Navi Mumbaju

bm, 16.12.2017

Kaja JUVAN je uspešno opravila z nastopoma v kvalifikacijah ITF turnirja v indijskem Navi Mumbaju (25.000 $), na katerem je sicer kot najvišje rangirana igralka postavljena Tamara ZIDANŠEK. V prvem krogu je s 6-0 6-2 premagala 22-letno domačinko Saumyo VIG (NR). V finalu kvalifikacij je igralča s še eno domačinko, 20-letno Riyo BHATIA (539), katero je s 6-4 6-0 premagala prejšnji teden v 1. krogu turnirja v Puneju. Tudi tokrat je bila precej boljša od Indijke in je po uri in dvajsetih minutah slavila s 6-2 6-1. Nasprotnici je petkrat odvzela servis, svojega ni izgubila, končno razmerje osvojenih točk pa je bilo 70-45 v njeno korist.

V prvem krogu bo igrala z Britanko, 22-letno Katy DUNNE, 277. igralčko lestvice WTA. Tamara ZIDANŠEK se bo pomerila z 19-letno Kazahstanko Gozal AINITDINOVO, 421. igralko lestvice WTA, ob pričakovanem razpletu pa bomo v četrtfinalu spremljali slovenski obračun.

Na moškem Futuresu v Hammametu se je Anže ARH z dvema zmagama uvrstil v finale kvalifiikacij, kjer se je za nastop v glavnem turnirju meril s Srbom Borisom BUTULIJO. Žal neuspešno, srbski igralec je tesno zmagal s 7-6(3) 7-5.

V uvodnem kvalifikacijskem nastopu je izgubil Aljaž FUGINA. TUKAJ.

Ela Nala Milić in Tim Kušter izgubila v tretjem krogu Orange Bowla do 12 let

bm, 16.12.2017

Na Floridi je konec slovenskih nastopov na turnirju Orange Bowl. Zadnja slovenska predstavnika na turnirju do 12 let Ela Nala MILIĆ in Tim KUŠTER sta se poslovila v tretjem krogu.

KUŠTER je s 4-6 0-6 izgubil z Američanom Andrewom DELGADOM, 8. igralcem ameriške lestvice do 12 let na kateri je uvrščenih 1925 igralcev. Od Milićeve je bila z 2-6 6-2 6-2 boljša Kanadska vrstnica, prav tako 11-letna Victoria NBOKO, 2. kanadska igralka do 12 let. Na kanadski lestvici do 12 let je sicer uvrščenih 482 igralk.

TUKAJ.

Sašo Bende in Pia Lovrič članska dvoranska državna prvaka 2018

bm, 16.12.2017

V Rogaški Slatini se je končalo dvoransko državno prvenstvo za člane in članice. Naslova državnih prvakov sta osvojila 31- letni Sašo BENDE ( Žtk Maribor) in 15-letna Pia LOVRIČ (Domžale).

Sašo BENDE je bil drugi nosilec turnirja, ki je bil letos zelo dobro zaseden, v finalu pa se je pomeril s 1. nosilcem, sicer pa 4. igralcem članske lestvice TS 19-letnim klubskih soigralcem Tinom KOVAČIČEM. V zelo izenačenem obračunu je s 3-6 7-6(2) 6-4 slavil izkušeni BENDE, ki je tako v drugem poskusu osvojil naslov državnega prvaka, lani mu ga je v finalu speljal Tilen ŽITNIK. Bende je še drugo leto zapored, v njunem šele drugem medsebojnem obračunu premagal Kovačiča. Njuno edino dosedanje srečanje sta odigrala pred enim letom v polfinalu državnega dvoranskega prvenstva in tudi takrat je bil boljši Bende.

Pri dekletih je bila konkurenca skromnejša saj ni nastopila vrsta odličnih igralk, ki so v tem trenutku na turnirjih v tujini ali se pripravljajo na novo sezono. Ponujeno priložnost je izkoristila odlična mladinka, komaj 15-letna Pia LOVRIČ (Domžale), ki je odigrala šele svoj drugi turnir v članski konkurenci in takoj stopila na zmagovalno stopničko, in ne samo to, osvojila je naslov državne prvakinje. V finalu je s 6-4 6-4 premagala dve leti starejšo levičarko iz Radovljice Tino CVETKOVIČ, ki tako kot Lovričeva na prvenstvu ni bila med nosilkami. Igralki sta se doslej v različnih starostnih kategorijah pomerili šestkrat in prav vseh šest obračunov je dobila Cvetkovičeva, v najpomembnejšem sedmem pa je bila prvič boljša Lovričeva. Ta je naslov osvojila več kot zasluženo saj je nasprotnicam do finala skupaj oddala le devet iger.

V konkurenci dvojic sta pri članih naslov državnih prvakov osvojila Gašper BEZJAK in Tino KOVAČIČ, ki sta bila v finalu s 6-3 0-6 10-6 boljša od Janoša ŽIBRATA in Saše BENDETA.

Pri dekletih sta zanesljivo slavili Tina CVETKOVIČ in Lian BENEDEJČIČ. V finalu sta s 6-0 6-0 premagali Noko JURIČ in Kim ŽIŽEK. TUKAJ.

Nastja Kolar izgubila polfinale ITF turnirja v Kairu

bm, 15.12.2017

Nastji KOLAR očitno igrišča in atmosfera v Kairu zelo ustreza saj se je še tretji teden zapored uvrstila v polfinale ITF turnirja z nagradnim skladom 15.000 $, ob tem pa osvojila še dva turnirja dvojic. Med dvojicami ji je sicer ta teden spodrsnilo že v uvodnem nastopu, zato pa je toliko bolje igrala med posameznicami. V četrtfinalu je s 4-6 7-6(6) 7-6(5) po nekaj manj kot treh urah igre premagala slovaško kvalifikantko, 16-letno Viktorio MORVAYEVO, 1094. igralko lestvice WTA, a tudi 66. mladinko sveta. V izjemno zanimivem in napetem srečanju je dvakrat o zmagovalki niza odločala podaljšana igra. V prvi podaljšani igri v drugem nizu je Slovakinja povedla s 5-3, a se je Kolarjeva pobrala in povedla s 7-6, tu pa je tie-break zapečatila Morvayeva z dvojno napako. Tudi odločilni tretji niz je šel v podaljšano igro, a je pred tem Slovakinja že vodila s 5-3 in servirala za zmago. Servis je brez dobljene točke izgubila. Povedla je še s 6-5, a je Kolarjeva izid izenačila na 6-6. V podaljšani igri sta bili igralki do izida 5-5 izenačeni, v zaključku pa je bila naša igralka bolj zbrana in zasluženo se je veselila nove uvrstitve v polfinale.

Tako kot prejšnji teden se je tudi tokrat v polfinalu pomerila z 18-letno Romunko Andreeo Amalio ROSCA (814), ki je prejšnji teden po polfinalni zmagi nad Kolarjevo tudi osvojila turnir v Kairu. Še drugič je bila boljša Romunka, ki je tokrat slavila s 6-1 6-1, srečanje pa je trajalo vsega 50 minut. TUKAJ.

V Mariboru se začenjajo kvalifikacije DP 18, v Domžalah in Ljubljani OP do 14 let , najmlajši v Ljubljani in Celju

bm, 15.12.2017

Po končanem državnem prvenstvu za člane in članice bodo z obračuni za naslove državnih prvakov nadaljevali fantje in dekleta v starostni kategoriji do 18 let. Gosti jih ŽTK Maribor.

Pri fantih bomo na delu videli skoraj vse kar trenutno premore slovenski tenis v mladinski konkurenci, od najboljših po lestvici TS namreč ne bo manjkal nihče, saj nastopa prvih deset igralcev z lestvice fantov do 18 let. Enega pa vendarle pogrešamo, odjavil se je namreč Filip Jeff PLANINŠEK, na lestvici TS uvrščen na 11. mesto, a je trenutno najvišje uvrščen slovenski igralec na mladinski svetovni teniški lestvici ITF, kjer je na 550. mestu. Mesto prvega nosilca bo tako pripadlo Maticu DIMICU, zmagovalcu mastersov do 16 in 18 let ob koncu sezone 2017 in četrtfinalistu ITF turnirja v Mariboru pred tremi tedni.

V soboto fantje začenjajo s kvalifikacijskimi obračuni, mesto prvega nosilca tu pripada Tilnu POTOČNIKU, ki je na čelu žrebne liste z 32 igralci.

Dekleta s turnirjem začenjajo dan kasneje. Prijavljenih je 37 igralk, manjkajo pa prve tri igralke lestvice TS Kaja JUVAN, Nika RADIŠIČ in Kristina NOVAK, vse tri tudi najvišje uvrščene Slovenke na mladinski svetovni teniški lestvici ITF. Prva nosilka državnega prvenstva bo tako 4. igralka lestvice TS Anja GAL, z zanimanjem pa bomo spremljali tudi nastope ostalih igralk, predvsem članske državne prvakinje Pie LOVRIČ.

V Domžalah bodo konec tedna v A turnirju nastopili dečki do 14 let, konkurenca pa bo močna saj razen Luna OBRULA, Matica KRIŽNIKA in Jake GOLOBA nastopajo vsi ostali iz prve deseterice na čelu s 1. nosilcem in 2. igralcem lestvice do 14 let Borom ARTNAKOM. Dečki so že odigrali kvalifikacije, v soboto začenjajo z glavnim tuirnirjem. V Ljubljani pa bodo nižje uvrščeni igralci nastopili na B turnirju. Prijavljenih je 27 igralcev.

V Ljubljani bodo na turnirju do 14 let nastopile deklice. Prijavljenih je 36 igralk, tako da bodo v soboto najprej odigrana štiri kvalifikacijska srečanja, nato pa se bo nadaljeval glavni turnir. Tudi ta turnir je odlično zaseden saj od najboljših manjkata samo tretja igralka lestvice do 14 let Petja DRAME in 5. Leontina STOJANOVIĆ. Prva nosilka je Pia Marija REBEC, vodilna igralka lestvice do 14 let.

Konec tedna bodo nastopili tudi najmlajši, ki bodo v MINI in MIDI tenisu v nedeljo tekmovali v Ljubljani, v tenisu do 10 let v soboto in v tenisu do 11 let v nedeljo v Celju. TUKAJ.

Aljaž Bedene potrdil nastop za Slovenijo v Davisovem pokalu

zk, 15.12.2017

Slovenska teniška reprezentanca za Davisov pokal je močnejša za 49. igralca z lestvice ATP, Aljaža BEDENETA. Ljubljančan, ki je zadnjih devet let preživel v Veliki Britaniji, se je vrnil v Slovenijo.

Aljaž Bedene je po zadnjem pogovoru z angleško teniško zvezo (LTA) strnil misli: »Mednarodno teniško zvezo (ITF) sem seznanil s svojo odločitvijo, da bom od 1. januarja 2018 ponovno zaigral za Slovenijo. Eden od mojih ciljev v naslednjih letih je igranje na olimpijskih igrah 2020 v Tokiu. Ponosen sem, da je bila Velika Britanija moj dom zadnjih devet let, kjer mi je veliko število ljudi omogočilo, da sem se počutil domače. LTA mi je vseskozi nudila podporo. Moja kariera gre naprej in ne smem zamuditi nastopanja v Davisovem pokalu kot tudi na olimpijskih igrah, dveh tekmovanjih, ki mi pomenita veliko. Veselim se ponovnega snidenja s slovenskimi sotekmovalci in navijači na turnirjih v letu 2018.«

Predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger je ob povratku reprezentanta povedal: »Vesel sem, da bo Aljaž ponovno v naši ekipi za Davisov pokal in da bo na mednarodnih turnirjih nastopal pod slovensko zastavo. Za slovenski moški tenis je to velika pridobitev.«

Aljaž Bedene in predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger bosta na voljo za vsa vprašanja na novinarski konferenci, ki bo v sredo 20. decembra ob 12:30 uri v prostorih podjetja Telemach, Mestni trg 23 v Ljubljani. TUKAJ.

Ela Nala Milić in Tim Kušter v tretji krog Orange Bowla, Leontina Stojanović in Aljaž Jeran izgubila v uvodnih nastopih

bm, 15.12.2017

Na 56. mednarodnem teniškem turnirju Junior Orange Bowl International na Floridi zadnji merijo moči igralci in igralke v starostnih kategorijah do 12 in do 14 let. Slovenske barve branijo Ela Nala MILIĆ, Leontina STOJANOVIĆ in Tim KUŠTER v kategoriji do 12 let ter Aljaž JERAN v kategoriji do 14 let.

V prvih nastopih sta bila uspešna Ela Nala MILIĆ, ki je v prvem krogu turnirja dvanajstletnic s 6-2 6-1 premagala domačinko Emmo ROECK, v drugem pa je bila s 7-6(4) 6-4 boljša od še eno Američanke, Naomi KARKI in Tim KUŠTER, ki je v prvem krogu s 7-5 2-6 6-0 premagal Gustavsa DAMBINSA iz Latvije, v drugem pa s 6-3 3-6 6-1 Zacka SILVO iz Brazilije.

V uvodnem nastopu je bila poražena Leontina STOJANOVIĆ. S 6-1 4-6 7-5 jo je premagala Kazahstanka Sandugash KENZHIBAYEVA.

Med dečki do 14 let je nastopil Aljaž JERAN in v uvodnem nastopu s 5-7 6-3 2-6 izgubil z Američanom, Andrewom CHANGOM.

TUKAJ.

Tino Kovačič, Sašo Bende, Tina Cvetkovič in Pia Lovrič za naslove zimskih članskih državnih prvakov

bm, 14.12.2017

V Rogaški Slatini se končuje zimsko člansko državno prvenstvo. V moški konkurenci, ki je bila letos zelo dobro zasedena se bosta za naslov državnega prvaka borila igralca ŽTK Maribor, 1. nosilec, 18-letni Tino KOVAČIČ in 2. nosilec, 31-letni Sašo BENDE.

Kovačič je v prvem polfinalu s 6-3 6-2 premagal edinega nepostavljenega polfinalista, 30-letnega Gregorja REPINO (Maja), 41. igralca članske lestvice TS, v drugem polfinalu pa je bil Bende s 6-4 7-5 boljši od 24-letnega Benjamina BELIŠA (Sl. Gradec), 14.igralca lestvice TS in 6. nosilca državnega prvenstva.

Sašo Bende bo drugo leto zapored naskakoval naslov zimskega državnega prvaka, pred enim letom mu ga je v finalu speljal Tilen ŽITNIK. Zanimivo pa je, da sta se letošnja finalista pomerila v polfinalu državnega prvenstva v Rogaški Slatini pred enim letom, ko je bil s 6-1 7-6(1) boljši Bende. To je bil tudi njun edini medsebojni obračun doslej.

Pri dekletih sta se v slabše zasedeni konkurenci, kar pa njunega uspeha ne zmanjšuje, v finale uvrstili dve nepostavljeni igralki. 17-letna Tina CVETKOVIČ (Radovljica) je na članski lestvici na 44. mestu, v polfinalu pa je igrala s 1. nosilko, 19-letno Tino Kristino GODEC (AsLit), 7. igralko lestvice TS. Cvetkovičeva, ki je v četrtfinalu gladko izločila 3. nosilko Anjo GAL je bila tudi v polfinalu zanesljiva in je zmagala s 6-3 6-2. Druga finalistka je prav tako nepostavljena, a še dve leti mlajša Pia LOVRIČ, ki na članski lestvici zaseda šele 69. mesto. V polfinalu je s 6-2 6-2 vendarle nekoliko presenetljivo izločila 4. nosilko, 17-letno Lian BENEDEJČIČ (Koper).

Finalistki sta se doslej pomerili šestkrat, vseh šest obračunov pa je dobila Cvetkovičeva. In še en zanimiv detajl. Tako kot pri moških sta se tudi finalistki državnega prvenstva deklet nazadnje pomerili pred enim letom v polfinalu državnega prvenstva, a ne članskega, temveč prvenstva do 18 let, boljša pa je bila kasnejša državna prvakinja Tina Cvetkovič. TUKAJ.

Na DP v Rogaški Slatini znani polfinalisti, pri članih presenetil Gregor Repina, pri članicah Pia Lovrič

bm, 14.12.2017

Na državnem prvenstvu v Rogaški Slatini smo dobili prve polfinaliste. V moški konkurenci so to 1. nosilec Tino KOVAČIČ (ŽtkMb), ki je v četrtfinalu s 6-1 7-5 premagal klubskega soigralca Miho PERUŠA, 2. nosilec Sašo BENDE (ŽtkMb), ki je bil s 6-2 6-0 boljši od Maja TOMCA (MaxLj) in edini nepostavljeni polfinalist Gregor REPINA (Maja), ki je s 6-2 7-5 izločil Jana LAHA (Galte). Za mesto četrtega polfinalista sta boriaa 6. nosilec Benjamin BELIŠ (Sgrad) in Matic DIMIC (MaxLj). S 7-6(4) 6-1 je buil boljši BELIŠ.

Polfinalistke so znane tudi pri dekletih. V boju za naslov državne prvakinje ostajajo 1. nosilka Tina Kristina GODEC (AsLit), ki je bila s 6-3 6-3 boljša od Urške VELEC (Br-Mb), 4. nosilka Lian BENEDEJČIČ (Koper), ki je s 6-1 6-2 izločila Noko JURIČ (ŽtkMb) ter nepostavljena Pia LOVRIČ (Domžale), ki je bila tudi v četrtfinalu zelo prepričljiva in je 2. nosilki Moni POTRČ (ŽtkMb) prepustila vsega štiri igre. Zmagala je s 6-3 6-1. Za mesto zadnje polfinalistke se borita nepostavljeni igralki Zoja ŠTRUKELJ (ŠtkVe) in Tina CVETKOVIČ (Radov). TUKAJ.

V Dubaju konec za Dalilo Jakupović, ki je četrtfinalno srečanje predala, Nastja Kolar v četrtfinale Kaira, poraz pa za Nino Potočnik v Hammametu

bm, 14.12.2017

Na močnem ženskem ITF turnirju v Dubaju (100.000 $ + H) je po dobrih kvalifikacijskih in uvodnih nastopih Dalila JAKUPOVIĆ četrtfinalno tekmo predala. Igrala je s 27-letno Nemko Stefanie VOEGELE, 174. igralko lestvice WTA. Dalila je srečanje dobro začela, že v prvi igri nasprotnici odvzela servis, v drugem nizu povedla s 40-0, nato pa niz izgubila in v nadaljevanju dobila le še štiri točke do izida 1-5, ko je srečanje predala.

Na ITF turnirju v Kairu (15.000 $) še naprej dobrio igra Nastja KOLAR, ki se je uvrstila v nov četrtfinale. V sdrugem krogu je s 7-6(3) 6-3 premagala Italijanko Vereno MELLIS (1017) in se bo v četrtfinalu pomerila s kvalifikantko, 16-letno Slovakinjo Viktorio MORVAYOVO.

Na ITF turnirju v Hammametu je v drugem krogu izgubila Nina POTOČNIK. S 6-4 6-2 jo je po uri in pol igre ugnala 20-letna francoska vrstnica Victoria MUNTEAN (611). TUKAJ.

Na članskem državnem prvenstvu med fanti v četrtfinale le trije nosilci

bm, 13.12.2017

S tekmami drugega kroga se je v Rogaški Slatini nadaljevalo člansko državno prvenstvo.

Številne zanimive obračune in potop nosilcev smo videli v moški konkurenci, kjer so v četrtfinale napredovali samo trije. 1. nosilec Tino KOVAČIČ ni imel težav s klubskim kolegom Matejem LELJAKOM, zmagal je s 6-1 6-2. V četrtfinalu se bo meril s klubskim kolegom Miho PERUŠEM, ki je bil s 7-6(5) 6-2 boljši od 7. nosilca Grege BOHA. V veteranskem trillerju je 30-letni Ljubljančan Gregor REPINA s 6-4 6-7(5) 7-5 premagal 3. nosilca in poletnega državnega prvaka, mariborskega vrstnika Janoša ŽIBRATA. V dvoboju nepostavljenih igralcev je bil Jan LAH s 7-5 6-4 boljši od Gašperja BEZJAKA. V četrtfinale je napredoval tudi 6. nosilec Benjamin BELIŠ, ki je s 6-3 6-4 premagal Marka NOVAKA in se bo pomeril z nepostavljenim Maticem DIMICEM. Ta je v še enem izenačenem obračunu s s 4-6 7-6(4) 6-4 premagal Marka SVOLJŠAKA. Zadnja četrtfinalista sta Maj TOMAC, ki je s 6-1 3-6 6-0 premagal 5. nosilca Toma AŠIČA KOVAČA in 2. nosilec Sašo BENDE, ki je s 7-5 6-4 izločil Luko MIKLAVČIČA.

V ženski konkurenci je 1. nosilka Tina Kristina GODEC v četrtfinale napredovala brez boja, 8. nosilka Urška VELEC je bila s 6-4 6-4 boljša od Mie KUKOVIČ, nepostavljena Tina CVETKOVIČ je presenetljivo gladko, s 6-3 6-0 ugnala 3. nosilko Anjo GAL, Velenjčanka Zoja ŠTRUKELJ pa je s 6-2 6-1 izločila 7. nosilko Evo KALAN. Peta nosilka Noka JURIČ je s 6-1 6-2 premagala Hanno DOLAR, četrto postavljena Lian BENEDEJČIČ pa s 6-1 6-4 Laro PROSENJAK. Pia LOVRIČ je v uvodnih dveh tekmah oddala vsega eno igro, v drugem krogu je s 6-0 6-0 premagala 6. nosilko Leeloo OBRUL. Zadnje mesto v četrtfinlu deklet si je zagotovila 2. nosilka Moni POTRČ, ki je Kim ŽIŽEK premagala s 6-2 2-6 6-4.

TUKAJ.

Jakupović Dalila v četrtfinalu Dubaja, Kaja Juvan poražena v Indiji

bm, 13.12.2017

Dalila JAKUPOVIĆ na ITF turnirju v Dubaju (100.000 $+H) igra odlično in se je uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-5 5-7 6-2 premagala madžarsko kvalifikantko, 19-letno Fanni STOLLAR, leta 2015 7. mladinko sveta, trenutno pa 229. igralko lestvice WTA. Srečanje je trajalo nekaj manj kot dve uri, Jakupovićeva je nasprotnici odvzela servis osemkrat, sama ga je izgubila šestkrat, na koncu pa je bila boljša za 9 točk. Danes bo nastopila še enkrat v konkurenci dvojic, kjer bosta s soigralko iz Nizozemske Evo VACANNO naskakovali uvrstitev v polfinale.

Kaja JUVAN, ki je ta in prihodnji teden v Indiji pa je klonila v drugem krogu ITF turnirja z nagradnim skladom 25.000 $. S 4-6 6-2 6-3 jo je premagala 21-letna domačinka Rutuja BHOSALE, 571. igralka lestvice WTA. Kaja je srečanje odlično začela in bliskovito povedla s 5-1, nato pa izgubila tri igre zapored, a na koncu vendarle dobila prvi niz. V drugem in tretjem pa je bila Indijka boljša, Kaji je po trikrat odvzela servis in na koncu zmagala z dvanajstimi točkami razlike. TUKAJ.

Nina Potočnik v drugi krog turnirja v Hammametu, Nastja Kolar v drugi krog v Kairu, v Hammametu na Futuresu poraz Anžeta Arha

bm, 13.12.2017

Nina POTOČNIK še drugi teden ostaja na turnirju ITF (15.000 $) v Hammametu, kjer je prejšnji teden nastope končala v polfinalu. Tudi ta teden je turnir začela z zmago. S 6-3 1-6 6-3 je premagala 20-letno Francozinjo Alice RAME, 553. igralko lestvice WTA.

Na turnirju v Kairu (15.000 $) pa še tretji teden zapored nastopa Nastja KOLAR, ki je 2. nosilka turnirja in je v prvem krogu igrala z 18-letno Rusinjo Anno UREKE, 874. igralko lestvice WTA. Rusinja je prvi niz izgubila z 1-6, v drugem zaostajala z 0-4, nato pa je srečanje Kolarjevi predala.

Na moškem Futuresu v Hammametu (15.000 $) je s posebnim povabilom nastopil Anže ARH, a je imel smolo pri žrebu in že v prvem krogu naletel na 1. nosilca turnirja, 22-letnega Portugalca Goncala OLIVEIRO. Ta je osvojil zadnja dva turnirja v Hammametu, na srečanju z Arhom pa je dosegel še 11. zaporedno zmago. Oddal je vsega eno igro in slavil s 6-0 6-1. TUKAJ.

Ob zaključku leta so se v Ljubljani zbrali teniški sodniki

bm, 12.12.2017

V soboto, 9. decembra, so se ob zaključku leta zbrali slovenski teniški sodniki.

Podelili so nagrade najboljšim v letu 2017 in v sproščenem vzdušju obujali spomine na dogodke, ki so zaznamovali preteklo leto in se do sloz nasmejali anekdotam, ki so se napletle ob dogodkih v preteklih letih.

. Nagrado za najbolj perspektivnega sodnika je prejel Timotej Jud iz Murske Sobote, za najbolj simpatičnega sodnika leta je bil izbran Ptujčan Aleš Fras, nagrado za umetniški doprinos k sojenju pa je odnesel Blaž Anže Pipan. Izbrali so tudi najboljšega tujca, ki je v letošnjem letu sodil tudi v Sloveniji, nagrado je prejel Mate Ujszaszi iz Madžarske.

Preostale nagrade so pobrali: Ljubljančanka Ana Lucija Vrščaj in Mariborčan Rok Matičič za posebne dosežke v letu 2017, sodnika leta sta postala Ana in Blaž Anže Pipan, nagrado za predanost sojenju pa si je prislužila Iva Sodnik iz Ljubljane.

Odigrali so tudi nekaj partij tenisa ter se ob tem nasmejali teniškim (ne)spretnostim nekaterih sodnikov. TUKAJ.

Kaja Juvan v drugi krog v Indiji, Dalila Jakupović v drugi krog Dubaja, Tamari Zidanšek spodrsnilo v prvem krogu

bm, 12.12.2017

Kaja JUVAN je po uspešno opravljenih kvalifikacijah na 25.000 $ vrednem ITF turnirju v indijskem mestu Pune tudi uvodno srečanje glavnega turnirja dobila brez težav. Tri leta starejša, 20-letna Indijka Riya BHATIA, 541. igralka lestvice WTA ji ni bila dorasla nasprotnica in po uri ter štirinajstih minutah igre je igrišče zapustila s štirimi igrami v žepu. Kaja je zmagala s 6-0 6-4.

Odlično pa je kvalifikacije na 100.000 $ vrednem ITF turnirju v Dubaju odigrala Dalila JAKUPOVIĆ. S tremi zmagami se je uvrstila v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je bila s 6-4 6-3 boljša od 22-letne Italijanke Cristiane FERNANDO, 287. igralke svetovne ženske teniške lestvice WTA.

Zmagala je tudi v uvodnem nastopu v glavnem turnirju. S 6-2 6-2 je v uri in četrt premagala švedsko povabljenko, 23-letno Cornelio LISTER, 425. igralko lestvice WTA.

V Dubaju je po Jakupovićevi nastopila še Tamara ZIDANŠEK, ki je v prvem krogu igrala s 4 leta starejšo, 23-letno Čehinjo Terezo MARTINCOVO, 141. igralko lestvice WTA. Ta sicer ni bikla v posebej dobri formi saj se je na zadnjih petih turnirjih poslovila v prvih krogih glavnih turnirjev. Očitno pa je v zadnjem mescu in pol, ko ni nastopala, svojo formo dvignila saj je Tamaro premagala z rezultatom 6-4 6-4. Srečanje je trajalo uro in deset minut. Martincova je bila nekoliko uspešnejša pri začetnem udarcu, saj ga je oddala samo enkrat, Zidanškova trikrat in to je tudi odločilo srečanje. Tamara je srečaje odprla z beakom in vodstvom 2-0, a je že v naslednji igri svoj servis izgubila in igralki sta bili ponovno na začetku. Pregovorno odločilno sedmo igri je tokrat z breakom res dobila Čehinja in prednost zadržala do konca niza. Drugi niz je Tamara začela slabše, izgubila servis v prvi igri in to majhno prednost je Martincova obdržala do konca drugega niza in s tem srečanja. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 69-61 v korist češke igralke. TUKAJ.

Prvi krog državnega prvenstva za člane usoden za dva nosilca

bm, 11.12.2017

V Rogaški Slatini so danes na zimskem državnem prvenstvu v prvem krogu nastopili člani. Uvodni obračuni so prinesli zanimiv tenis in izpad dveh postavljenih igralcev. Osmega nosilca Andreja ŠUŠTERŠIČA je s 5-7 6-3 6-4 izločil Gašper BEZJAK, četrtega nosilca Marka SOTLERJA pa je domov poslal Matic DIMIC, ki je slavil s 6-2 7-5. V ostalih srečanjih nosilci niso imeli težav in so zanesljivo napredovali v drugi krog.

V torek so nastopila dekleta. V žrebu je 23 igralk, tako da so bile nosilke v prvem krogu proste, v drugi krog pa so se z zmagami v uvodnih srečanjih uvrstile Mia KUKOVIČ, Tina CVETKOVIČ, Zoja ŠTRUKELJ, Hanna DOLAR, Lara PROSENJAK, Pia LOVRIČ in Kim ŽIŽEK. TUKAJ.

Zmagovalci finalnih turnirjev do 12 let so Miha Bajželj, Tinkara Vraničar, Matic Surla in Nina Eliana Martin

bm, 11.12.2017

V Kranju so na prvem finalnem turnirju do 12 let v sezoni 2018 nastopili dečki, ki so se za zmago potegovali v A in B turnirju.

V A turnirju so nastopili vsi najboljši dvanajstletniki, turnir pa je prepričljivo in nekoliko presenetljivo osvojil 4. nosilec Miha BAJŽELJ (Tr-Kr). Na poti do zmage je najprej v polfinalu s 6-0 6-4 izločil 2. nosilca Žigo ŠVECA (Mu-So), v finalu pa je bil boljši še od prvega igralca lestvice TS do 12 let, Marka Iztoka LUNDRA (Rafa). Zmagal je s 6-4 6-1. Turnir je pokazal, da so dečki dokaj izenačeni in da noben igralec prav posebej ne odstopa, tako da bo boj za vrh lestvice v tej kategoriji še zelo zanimiv.

B turnir je v Mengšu osvojil Matic SURLA (Domžale), ki je v finalu brez izgubljene igre s 6-0 6-0 premagal Taia FILIPČIČ SAULE (Morje).

Deklice so v A turnirju nastopile v Ljubljani, kjer je zmaga tudi ostala. Prva zmagovalka sezone 2018 je 2. igralka lestvice TS in 1. nosilka turnirja, Tinkara VRANIČAR (TK-CC). V finalu je s 6-2 6-2 premagala leto dni mlajšo, drugo postavljeno klubsko soigralko Zalo VNUK. Tudi v tej kategoriji, v kateri nedvomno odstopa Ela Nala MILIĆ, ta teden nastopa na Orange Bowlu, bo boj za vrh lestvice zanimiv, saj vodilnim igralkam za ovratnik dihata Lija MUMLEK in Ana Tara PRAČEK. Ali je temu res tako pa bo pokazalo že bližnje državno prvenstvo.

Tudi deklice so B turnir odigrale v Mengšu, slavila pa je Nina Eliana MARTIN (TkHan), ki je v finalu s 6-2 6-1 premagala Lino ADAMIČ (Kočevje).

Iztok Mark Lunder ( na fotografiji) se je tokrat moral zadovoljiti z 2. mestom TUKAJ.

Blaž Vidovič, Robert Korelc in Ana Zala Volk zmagovalci OP ZALA 16

bm, 11.12.2017

V Mariboru se je na igriščih ŽTK končalo OP ZALA za fante v starostni kategoriji do 16 let. Igrali so v A in B turnirju. V A turnirju je slavil 1. nosilec Blaž VIDOVIČ (Ptuj). V finalu je s 6-4 6-4 premagal Gala EMERŠIČA POTOČNIKA (ŽtkMb). Za Vidoviča, ki prepričljivo vodi na lestvici TS do 16 let je to prva zmaga na domačih turnirjih v letošnji sezoni.

B turnir je osvojil Robert KORELC (Koper). V finalu je proti Mariu ŠPANIĆU (TKMed) prvi niz dobil s 6-4 , nato pa mu je Vrhničan zaradi poškodbe gležnja srečanje predal.

Turnir deklet je v Ljubljani osvojila Mariborčanka Ana Zala VOLK (ŽtkMb). V finalu je z 2-6 6-4 6-1 premagala nepostavljeno Ano LANIŠEK (Radom), ki je v polfinalu s 6-3 6-2 izločila 2. nosilko Anali KOČEVAR (TkMed). TUKAJ.

Dalila Jakupović v finale kvalifikacij v Dubaju, Kaja Juvan v Puneju v glavni turnir

bm, 11.12.2017

Začele so se kvalifikacije ITF turnirjev prihodnjega tedna, sezona turnirjev WTA in ATP je medtem že končana.

V Dubaju bosta točke za lestvico WTA poskušali osvojiti Dalila JAKUPOVIĆ, ki je 1. nosilka kvalifikacij in Tamara ZIDANŠEK, ki je neporedno uvrščena v glavni turnir, v katerem bo, glede na prijave, 7. nosilka. Jakupovićeva je začela odlično in v prvem krogu s 6-4 6-1 premagala štiri leta starejšo Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO, trenutno 355., leta 2010 pa 56. igralko sveta. V drugem krogu Dalila je igrala z 20-letno Romunko Raluco Georgiano SERBAN, 365. igralko lestvice WTA. Dalila je prvi niz dobila s 7-5, drugega izgubila s 3-6, v odločilnem tretjem pa je povedla z 2-0, nato pa ji je Romunka tekmo predala. V finalu kvalifikacij bo igrala z 8. nosilko, 22-letni Italijanko Cristiano FERRANDO, 287. igralko lestvice WTA.

V Indiji pa je kvalifikacije na 25.000 $ vrednem turnirju že preskočila Kaja JUVAN. V današnjem finalnem obračunu kvalifikacijskega turnirja je s 7-5 6-1 premagala dve leti starejšo Avstralko Kaylah MCPHEE, 715. igralko lestvice WTA. Kaja je odlično servirala in po nekoliko tesnejšem prvem nizu v katerem je nasperotnici servis odvzela dvakrat in bila boljša za tri točke (35-32), v nadaljevanju popolnoma prevzela vajeti v svoje roke, ponovno nasprotnici dvakrat odvzela servis in ji prepustila samo 16 točk (31-16). V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala z domačo povabljenko, 20-letno Riyo BHATIA (541), 541. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Začelo se je člansko zimsko državno prvenstvo 2018

bm, 10.12.2017

V Rogaški Slatini se s prvim krogom glavnega turnirja nadaljuje dvoransko državno prvenstvo 2018, kateremu bo že naslednji teden sledilo državno prvenstvo do 18 let, državna prvenstva v preostalih mlajših kategorijah pa bodo januarja.

Prvenstvo je letos zelo solidno zasedeno, saj razen trojice iz mednarodnega dela lestvice, nastopajo naslednji trije, uvrščeni na lestvici TS na 4-6 mesto, Tino KOVAČIČ, Sašo BENDE in Janoš ŽIBRAT. S posebnim povabilom bo nastopil tudi Matej LELJAK in najvišje uvrščeni igralci lestvice do 18 let Matic DIMIC, Gašper BEZJAK, Tom AŠIČ KOVAČ, Tim TEKAVEC in ostali.

V današnjih kvalifikacijah so bili uspešni Miha PERUŠ, Gašper TOPČIČ, Gašper OBLAK, Marko KOVAČEVIČ, Anej LEVPUŠČEK in Luka MIKLAVČIČ, brez boja pa sta v glavni turnir napredovala Borut ŠRAJ in Maj TOMAC.

Pri dekletih je tudi letos prevenstvo slabše zasedeno, saj najboljše igralke nastopajo na mednarodnih turnirjih v tujini, tako da bo med 24 prijavljenimi igralkami, ki bodo z nastopi začele v torek, mesto 1. nosilke pripadlo Tini Kristini GODEC, 7. igralki članske lestvice TS.

Janoš Žibrat (na fotografiji) bo po osvojenem poletnem naskakoval še naslov zimskega državnega prvaka. TUKAJ.

Turnirji do 12 in 16 let pri zaključnih obračunih

bm, 10.12.2017

S tekmami drugega kroga, četrtfinalnimi in ponekod že polfinalnimi obračuni se danes nadaljujejo turnirji do 12 in 16 let.

Na turnirju 2. ranga, ki šteje za Pokal ZALA se je pri fantih prvi v finale uvrstil 1. nosilec Blaž VIDOVIČ (Ptuj). V polfinalu je s 6-4 6-4 premagal nepostavljenega Sebastiana DOMINKA (ŽTKMb).

V drugem polfinalu sta se merila 7. nosilec, član domačega teniškega kluba Gal EMERŠIČ POTOČNIK (ŽTKMb) in 2. nosilec Lazar MILIĆEVIĆ (Ltc). S 7-6(3) 7-5 je bil boljši Emeršič Potočnik.

V B turnirju fantov sta finalista Robert KORELC (Koper) in Mario ŠPANIĆ (TKMed). Prvi je s 6-3 6-0 izločil Nejca ŠKORJANCA (Šplus), drugi je bil s 6-1 6-1 boljši od Nikole PUNTARIČA (Sl-Lj).

Na turnirju deklet do 16 let so znane polfinalistke. Za nastop v polfinalu so se potegovaleAna Zala VOLK, Pia Marija REBEC, Pia POGLAJEN, Brina ŠULIN, Ana LANIŠEK, Tina KOMAC, Anali KOČEVAR in Ula JAMAR. Prva se je v polfinale uvrstila Volkova, ki je proti Rebčevi zmagala s 6-2 7-5, Šulinova je bila v treh nizih boljša od Poglajnove, Laniškova je bila neusmeiljena do Komčeve in ji ni prepustila nobene igre, Kočevarjeva pa je Jamarjevi oddala vsega eno igro.

Na A turnirju dečkov do 12 let sta v Kranju finalista 1. nosilec Mark Iztok LUNDER (Rafa) in 4. nosilec Miha BAJŽELJ (Tr-Kr). Lunder je v polfinalu s 6-2 3-6 6-0 premagal Maka MIKOVIČA (Jaki), Bajželj je bil s 6-0 6-4 boljši od 2. nosilca Žige ŠVECA (Mu-So).

Na B turnirju dečkov sta prva polfinalista Matic SURLA (Domžale) in Klas GORENŠEK (Tr-Kr).

Deklice do 12 let na A turnirju moči merijo v Ljubljani. Tako kot v prejšnji, tudi v letošnji sezoni v tej kategoriji prevladujejo igralke TK-CC. V finale sta se uvrstili Tinkara VRANIČAR, v polfinalu je s 3-6 6-3 6-1 premagala Lijo MUMLEK (ŽtkMb) in Zala VNUK, ki je bila v polfinalu s 6-4 6-3 boljša od Ane Tare PRAČEK (Koper).

Na B turnirju v Mengšu so se v polfinale uvrstile Nina Eliana MARTIN (TkHan), Amanda SELINŠEK (Ptuj), Alja ŠIROVNIK (Ptuj) in Lina ADAMIČ (Kočevje). TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji do 16 in 12 let

bm, 10.12.2017

Najmočnejši turnir ta konec tedna poteka v Kranju, kjer nastopajo dečki do 12 let. Na A turnirju so na delu vsi najboljši, v četrtfinalu pa ni 5. in 8. nosilca. Prvega, Lukasa MARJANOVIČA je presenetil domačin Mark BERNARD, drugega, domačina Luko VIDENOVIČA pa Nal SOK. Ostali so se zanesljivo uvrstili v četrtfinale, ker bodo poleg omenjenih nastopili Iztok Mark LUNDER, Žiga ŠVEC, Mak MIKOVIČ, Vid MOHAR, Marko POŽONEC in Miha BAJŽELJ.

Na B turnirju, ki se odvija v Mengšu so odigrali tekme prvega kroga, ki niso prinesle presenečenj.

Deklice na A turnirju nastopajo v Ljubljani, tudi tu, z izjemo 1. igralke Ele Nale MILIĆ, vse najboljše in vse so se zanesljivo uvrstile v četrtfinale. Tam bodo danes nastopile Tinkara VRANIČAR, Lara FLERIN, Lija MUMLEK, Ana THALER, Ana Tara PRAČEK, Nala KOVAČIČ Julija BOGATIN in Zala VNUK.. B turnir poteka v Mengšu, kjer so deklice bolj izenačene, do četrtfinala pa so izpadle štiri nosilke.

ŽTK Maribor gosti fante do 16 let na turnirju, ki šteje za pokal ZALA. Turnir je dobro zaseden, v četrtfinale pa se nista uvrstila dva nosilca. Peto postavljenega Samuela PATETA je v prvem krogu izločil Simon JAVORŠEK, ki je v nadaljevanju izgubil z Janom DIMITRIJEVIČEM, 4. nosilca Taja DOLENCA pa je premagal Maj PREMZL, a je tudi on v nadaljevanju izpadel, premagal ga je klubski soigralec Sebastian DOMINKO. Poleg omenjenih so v četrtfinalu nastopili Blaž VIDOVIČ, Žiga KOVAČIČ, Tilen KOVAČ, Gal POTOČNIK EMERŠIČ, Jon Lan ŠUNTAR in Lazar MILIČEVIĆ.

Na B turnirju so včeraj odigrali samo dve tekmi prvega kroga, danes bodo na sporedu četrtfinalni obračuni.

Dekleta na OP ZALA igrajo v Ljubljani, v soboto so odigrala tekme prvega kroga. Izpadle so tri nosilke. Lucijo ULČAKAR je premagala Pia Marija REBEC, Natalija URH je premagala kvalifikantka Maja RADIŠIČ, Meto MARENK pa je izločila Tina KOMAC. TUKAJ.

Nova sezona 2018 bo na mladinskih turnirjih ITF prinesla nekaj sprememb

bm, 10.12.2017

ITF bo pred koncem decembra objavil popoln seznam sprememb, ki jih uvaja na mladinskih ITF turnirjih v sezoni 2018. Nanašajo se na svetovanje trenerja na terenu na turnirjih za grand slam, olimpijskih igrah mladih in na mladinskem mastersu, eliminacijo dotika mreže pri servisu na vseh mladinskih turnirjih, na zahteve za organizatorje turnirjev 3. ranga, ki bodo nekoliko milejše pri nudenju gostoljubja (hospitality) in na nov način točkovanja.

Novo točkovanje bo uveljavljeno po prvi četrtini leta 2018, ko bo stopil v veljavo nov izračun točk. Do 2. aprila, ko se bo opravila konverzija starih točk osvojenih v zadnjih 52 tednih v nove, bo v veljavi star izračun, vzporedno pa se bo vodilo tudi novo točkovanje. Bistvo sprememb je, da se daje večja teža nastopom na turnirjih za grand slam ter na turnirjih A ranga in 1. ranga, pa tudi večja teža napredovanju v višji krog turnirja od polfinala naprej na vseh turnirjih, razen na turnirjih 5. ranga, kjer se število točk z izjemo finala celo nekoliko znižuje. Sicer pa metoda izračuna točk ostaja enaka kot doslej, torej najboljših šest uvrstitev posamezno in četrtina točk iz najboljših šestih turnirjev dvojic. Na turnirjih za grand slam in turnirjih A ranga igralci in igralke ne bodo več dobivali bonus točk.

Posledično bodo imele spremembe točkovanja pozitivne posledice pri uvedbi tranzicijske turneje 2019, na kateri bodo točke za letvico WTA in ATP zbirali najboljši mladinci.

Ostale podrobnosti lahko preberete TUKAJ , nov način točkovanja pa najdete TUKAJ . TUKAJ.

Nastja Kolar in Nina Potočnik ustavljeni v polfinalih ITF turnirjev v Kairu in Hammametu, Kolarjeva osvojila turnir dvojic

bm, 09.12.2017

Nastja KOLAR je na ITF turnirju v Kairu (15.000 $) nastope v konkurenci posameznic končala v polfinalu. Tu jo je po dveh urah in pol igre s 6-2 5-7 7-5 premagala 18-letna Romunka Andreea Amalia ROSCA (798), polfinalistka tudi na zadnjih dveh odigranih turnirjih. Nastji kljub šestim asom servis ni tekel najbolje, saj je naredila še 5 dvojnih napak, izkoristek drugega servisa pa je imela vsega 33 %. Nasprotnici je šestkrat odvzela začetni udarec, sama pa ga je izgubila kar osemkrat. Odločilna je bila 11 igra tretjega niza, ko je Kolarjeva pri izidu 5-5 servirala za vodstvo, a servis izgubila brez dobljene točke. Rosca priložnosti ni izpustila iz rok in v dvanajsti igri je na svoj servis izkoristila prvo zaključno žogo in zmagala.

Kolarjeva tako v sicer dobri sezoni, v kateri je bila na turnirjih ITF z nagradnim skladom 15.000 $ štirikrat finalistka in še šestkrat polfinalistka, ostaja brez končne zmage. Kljub tem rezultatom je zbir točk skromen in Kolarjeva s 492. mestom še naprej ostaja kar precej oddaljena od najboljše uvrstitve v karieri, ko je bila leta 2014 na 178. mestu lestvice WTA. Za preboj med najboljše bo morala točke začeti zbirati na močnejših in zato točkovno bogatejših turnirjih, v nasprotnem primeru bo še naprej bolj ali manj stopicala na mestu.

Je pa v Kairu Nastja vknjižiti novo, drugo zaporedno zmago,v konkurenci dvojic. Nastopila je s soigralko Rio KITAGAWA iz Japonske. V finalu bosta igrali z Melanie KLAFFNER in Jeleno STOJANOVIĆ in zmagali s 1-6 6-4 10-2.

Kolarjeva je doslej na najvišji stopnički v konkurenci dvojic na turnirjih ITF stala že petnajstkrat, to pa je bil njen letošnji tretji naslov

V polfinalu pa je bila ustavljena v Hammametu (15.000 $) tudi Nina POTOČNIK. s 4-6 6-3 7-6(5) jo je premagala ruska kvalifikantka, 18-letna Aleksandra KULIK (NR). Srečanje je trajalo tri ure, vsaka od igralk pa je po sedemkrat izgubila svoj začetni udarec. Nekoliko boljši izkoristek servisa je imela mlada Rusnija, kar je očitno tehtnico nagnilo v njeno korist, saj je bila na koncu tudi v osvojenih točkah boljša s 138-131. V tretjem nizu je Kulikova vodila s 5-4 in servirala za zmago, a ji je Potočnikova servis v deseti igri odvzela in izenačila na 5-5. Obe naslednji igri sta igralki na svoj servis dobili, v podaljšani igri pa je Nina povedla s 3-1, v nadaljevanju pa pri izidu 5-4 naredila dvojno napako in namesto meč žoge je nasprotnica izenačila na 5-5, nato pa dobila dve naslednji točki in zmagala.

Za Nino je bil to prvi letošnji poraz v polfinalu, še petkrat je namreč to stopničko letos že preskočila. Osvojila je dva turnirja in še trikrat zaigrala v finalu. Trenutno je na 452. mestu lestice WTA.

Tudi Potočnikova se je dobro odrezala v konkurenci dvojic, nastope sta s soigralko, Jeleno SIMIĆ iz BiH končali v polfinlu, kjer sta ju s 7-5 6-7(5) 10-8 premagali Italijanka Anna Giulia REMONDINO in Srbkinja Milana SPREMO. TUKAJ.

Marino Kegl - slovenski gluhi športnik leta 2017

bm, 09.12.2017

Športna zveza gluhih Slovenije je na prednovoletnem srečanju Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije v četrtek, 7. decembra razglasila najboljše gluhe športnike in ekipe v letu 2017.

Priznanje za gluhega športnika leta 2017 je prejel Marino KEGL za osvojeno 4.mesto v tenisu - posamično na Deaflympics Samsun 2017 (Turčija), ki mu je prineslo kategorizacijo športnika svetovnega razreda. Marino je na zadnjem tekmovalnem dnevu olimpijskih iger gluhih v borbi za 3. mesto izgubil proti Egorjem Panyushkinom iz Rusije in osvojil izvrstno 4. mesto.

Vrhunski gluhi tenisač Marino Kegl je za uspeh trdo garal. Njegov dan se ne razlikuje od dneva slišečega tenisača. Oba morata skozi naporno vadbo, odrekanja, potrebna je ista raven discipline in predanosti. Marino Kegl je dokaz, da tudi gluhi lahko postanejo vrhunski športniki.

Priznanje za uspehe najboljšega gluhega športnika je prejel tudi njegov trener in oče Darko KEGL.

Marino je član ŽTK Maribor.

Čestitamo! TUKAJ.

Nastja Kolar in Nina Potočnik v polfinalu ITF turnirjev v Kairu in Hammametu

bm, 08.12.2017

Še naprej z dobrimi predstavami na ITF turnirjih (15.000 $) v Hammametu in Kairu navdušujeta Nina POTOČNIK in Nastja KOLAR. Obe sta se namreč uvrstili v polfinale.

Nina POTOČNIK je v Hammametu v četrtfinalu s 6-2 6-2 premagala Rusinjo Dario LODIKOVO (542) in se še šestič letos uvrstila najmanj v polfinale, kjer bo igrala s kvalifikantko Aleksandro KULIK

V Kairu je polfinalistka Nastja KOLAR, ki se je najmanj v polfinale uvrstila še devetič letos. V četrtfinalu je s 6-4 3-6 7-5 premagala Rusinjo Anno UREKJE (874). TUKAJ.

Nika Radišič nastope na mladinskem turnirju Orange Bowl na Floridi končala v četrtfinalu

bm, 08.12.2017

Nika RADIŠIČ se je na mladinskem ITF turnirju A ranga,Orange Bowlu, uvrstila v četrtfinale, kjer je z nastopi tudi končala.

V drugem krogu je igrala s 132. mladinko sveta, 17. letno Miluko NADURAWE. Nika je prvi niz dobila s 6-4, v drugem povedla z 1-0, nato pa ji je nasprotnica srečanje predala.

Njena nasprotnica v tretjem krogu je bila Japonka, 15-letna Himari SATO, 87. igralka lestvice ITF. Tudi z Japonko Nika ni imela težav. Slavila je z gladkih 6-3 6-2.

Nika je bila v nadaljevanju dneva uspešna tudi v konkurenci dvojic, kjer nastopa s Poljakinjo Stefanio ROGOZINSKO DZIK in s katero sta 8. nosilki turnirja dvojic. V drugem krogu sta s 6-3 6-3 premagali Američanko Vanesso ONG in Kanadčanko Layne SLEETH.

V četrtfinalu konkurence posameznic je igrala z Američanko Chloe BECK, ki nastopa s posebnim povabilom, že v prvem krogu pa je izločila 2. nosilko, 20. mladinko sveta Alexo NOEL.Ta je prišla na Orange Bowl kot zmagovalka zadnjih dveh turnirjev 1. in A ranga, ki sta bila v Mehiki. Beckova je sicer 225. igralka sveta, njen letošnji najboljši izid pa je zmaga na ITF turnirju 4. ranga. Na turnirju Eddie HERR je izpadla v drugem krogu, tokrat pa se je uvrstila v polfinale. Od Nike je bila boljša s 6-4 7-5.

Sicer pa je za 17-letno Niko, ki bo v mladinski konkurenci lahko nastopala še prihodnje leto izvrstna sezona, ki jo končuje na 30. mestu mladinske svetovne teniške lestvice. Orange Bowl je bil njen prvi turnir A ranga na katerem je nastopila, z uvrstitvijo v četrtfinale pa je ob dveh zmagah na turnirjih 2. ranga dosegla enega najboljših izidov v karieri.

Nika bo zadnjo mladinsko sezono začela med najboljšimi 30. mladinkami sveta TUKAJ.

Zahvala za udeležbo na Zaključni prireditvi TS

zk, 07.12.2017

Spoštovani prijatelji tenisa!

V imenu Tenis Slovenije se vam iskreno zahvaljujemo za vašo udeležbo na letošnji Zaključni prireditvi, s čimer ste izkazali spoštovanje vsem prejemnikom nagrad ter dokazali, da ste pravi ljubitelji slovenskega tenisa.

Veseli smo, da smo se ob koncu teniško izjemno uspešnega leta zbrali v tako velikem številu ter z aplavzi pozdravili naše najuspešnejše tekmovalce in tekmovalke.

Nam je bilo v vaši družbi prijetno, zato upamo, da smo tudi mi izpolnili vaša pričakovanja in da se prihodnje leto znova vidimo.

Za vas smo pripravili tudi nekaj video utrinkov letošnje Zaključne prireditve ter galerijo fotografij .

Teniški pozdrav! TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji do 12 in do 16 let v Ljubljani, Mariboru, Kranju in Mengšu

bm, 07.12.2017

Ta konec tedna se bodo za točke lestvice Tenis Slovenije v Mariboru in Ljubljani potegovali fantje in dekleta na OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let ter dečki in deklice na prvih finalnih turnirjih do 12 let, ki se bodo odvijali v Kranju, Mengšu in Ljubljani.

Pri fantih sta v glavnem turnirju prijavljena št. 1 in 2 teniške lestvice do 16 let Blaž VIDOVIČ in Lazar MILIĆEVIĆ. V B turnirju je prijavljenih 10 igralcev.

Dekleta bodo igrala v Ljubljani. Prijavljenih je 39 igralk, prva nosilka bo Ana Zala VOLK.

Dečki do 12 let bodo na A turnirju nastopili v Kranju, kjer bomo na delu videli vse najboljše z Markom Iztokom LUNDROM na čelu.Prijavljenih je 57 igralcev.

Deklice do 12 let bodo igrale v Ljubljani, na prijavni listi je 38 igralk. Z izjemo 1. igralke do 12 let Ele Nale MILIĆ, ki je v ZDA bodo nastopile vse najboljše, mesto 1. nosilke pa bo pripadlo Tinkari VRANIČAR.

Oba B turnirja bosta v Mengšu, kjer bo pri deklicah nastopilo 23, pri dečkih pa 32 igralcev. Turnirji se s kvalifikacijami začnejo v petek. TUKAJ.

Nina Potočnik in Nastja Kolar četrtfinalistki v Hammametu in Kairu, poraz Veronike Erjavec

bm, 07.12.2017

Na ženskih ITF turnirjih v Hammametu in Kairu, oba turnirja imata nagradni sklad 15.000 $ sta se naši igralki Nina POTOČNIK in Nastja KOLAR uvrstili v četrtfinale.

Potočnikova je v hammametu s 6-2 6-1 premagalka švicarsko kvalifikantko Jessico CRIVELLETTO, Kolarjeva je bila v Kairu s 6-3 7-5 boljša od češke kvalifikantke Karoline KUBANOVE.

Veronika ERJAVEC je v Hammametu izgubila tekmo drugega kroga. S 7-6 (6) 3-6 7-6(5) jo je premagala 6. nosilka, Rusinja Daria LODIKOVA (630). TUKAJ.

V Goeteborgu konec slovenskih nastopov v polfinalu turnirja TE 14

bm, 07.12.2017

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let sta v Goeteborgu danes Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Sebastian DOMINKO končala z nastopi.

Emeršič Potočnik je v polfinalu konkurence posameznikov igral z domačinom Linusom VIDEHULTOM in izgubil z 2-6 6-7(4).

Po odmoru sta z Dominkom nastopila še v polfinalu konkurence dvojic in tudi tokrat tesno izgubila. Norvežana Asger Emil ILDOR IN Caspar JALILI MIKKELSEN sta bila boljša s 6-3 0-6 10-6. TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik na turnirju TE 14 v Goeteborgu v polfinale, z Dominkom tudi polfinalista dvojic

bm, 06.12.2017

Gal EMERŠIČ POTOČNIK se je še tretjič letos uvrstil najmanj v polfinale teniškega turnirja Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let. V Goeteborgu na Švedskem mu pripada mesto prvega nosilca, v četrtfinalu pa je s 6-4 6-4 premagal petopostavljenega domačina Henrika BLADELIUSA. V polfinalu se bo pomeril s še enim Švedom, Linusom VIDEHULTOM.

Za Galom je dobra mednarodna sezona v kateri je nastopil na 13 turnirjih, na katerih je iz Maribora odšel kot zmagovalec, Iz Vrsarja in Vinkovcev pa kot polfinalist. Še trikrat je nastopil v četrtfinalu. Skupaj je odigral 42 tekem in zabeležil 30 zmag in 12 porazov.

Danes sta s Sebastianom DOMINKOM nastopila še v četrtfinalu konkurence dvojic, kjer sta bila njuna nasprotnika domačina Tsegai GEBREMESKEL in polfinalnin nasprotnik Linus VIDEHULT. Emeršič Potočnik in Dominko sta v infarktni končnici match tie-breaka zmagala in se uvrstila v polfinale. Izid je bil 7-6(5) 3-6 [10-8]. Zdaj bosta igrala s tretjima nosilcema, Dancema Asgerjem Emilom ILDORJEM in Gaparjem JALILIJEM MIKKELSENOM. TUKAJ.

Na Orange Bowlu do 16 let Živa Falkner končala nastope v tretjem krogu

bm, 05.12.2017

Živa FALKNER je nastope na turnirju Orange Bowl v starostni kategoriji do 16 let končala v tretjem krogu.

V drugem krogu je bila po treh urah izenačenega boja s 6-1 3-6 6-2 boljša od 4. nosilke, 16-letne Američanke Kacie HARVEY, 238 igralke lestvice ITF do 18 let, v osmini finala pa je morala premoč priznati 15-letni vrstnici iz ZDA Fioni CRAWLEY. Živa je s tem končala letošnjo izjemno uspešno sezono v kateri je naredili velik korak proti najboljšim mladinkam sveta. Sezono 2017 je začela kot 1441. mladinka sveta, končuje pa jo na zavidljivem 284. mestu, kar ji prinaša izjemno izhodišče za prihodnje leto, ko jo lahko ob nadaljnjem prizadevnem delu pričakujemo med najboljšimi 100 mladinkami sveta.

Na turnirju do 18 let je Nika RADIŠIČ včeraj nastopila samo v konkurenci dvojic, kjer je s partnerico iz Poljske Stefanio ROGOZINSKO DZIK z lahkoto zmagala in se uvrstila v osmino finala. V drugem krogu konkurence posameznic bo igrala z Američanko Niluko MADURAWE, 134. mladinko sveta.

Medtem, ko čaka na nastop na Orange Bowlu do 12 let je Ela Nala MILIĆ nastopila na turnirju do 11 let, Little Mo, in ga zanesljivo osvojila. TUKAJ.

Veronika Erjavec in Nina Potočnik zmagali v Hamammetu, Nastja Kolar v Kairu

bm, 05.12.2017

Na ženskem ITF turnirju v Hammametu (15.000 $) v Tuniziji je Veronika ERJAVEC še tretjič uspešno preskočila prvi krog. S 6-2 3-6 6-4 je premagala 18-letno Norvežanko Malene HELGO (765). V prvem krogu je bila uspešna tudi Nina POTOČNIK, ki je 2. nosilka turnirja in je igrala s 16-letno Španko Mario Mere PAGES (NR). Potočnikova je zmagala z rezultatom 7-5 7-6(2). Veronika ERJAVEC je s soigralko Jeleno VUKOVIĆ nastopila v prvem krogu dvojic in se po zmagi s 6-3 6-2 nad 4. nosilkama iz Rusije Yulio KULIKOVO in Nataliom ORLOVO uvrstila v četrtfinale.

Na ITF turniorju v Kairu (15.000 $) je v drugi krog napredovala Nastja KOLAR. V uvodnem nastopu je proti 20-letni Nemki Karočini KOWALL povedla s 6-1 3-0, nato pa ji je nasprotnica srečanje predala. TUKAJ.

Nika Radišič v drugi krog turnirja do 18 let, Živa Falkner v drugi krog turnirja do 16 let na Floridi

bm, 04.12.2017

V Miamiju na Floridi se je začel glavni turnir na Orange Bowlu v starostnih kategorijah do 16 in do 18 let. Slovenske barve v mlajši kategoriji branita Tara Katarina MILIĆ, ki se je v glavni žreb prebila skozi kvalifikacije in Živa FALKNER. Slednja je uvodno srečanje odigrala prva in s 5-7 6-1 6-2 premagala odlično 13-letno Američanko Vivian OVROOTSKY, zmagovalko turnirja Eddie Herr v starostni kategoriji do 14 let, ki se je v Brandentonu končal v soboto.

Milićeva je srečanje z Američanko Kaylie COLLINS, prejšnji teden je bila polfinalistka turnirja Eddie Herr v starostni kategoriji do 16 let, izgubla z 2-6 1-6.

Na turnirju v starostni kategoriji do 18 let, turnir je najmočnejšega A ranga, je nastopila naša edina predstavnica med mladinkami Nika RADIŠIČ. Nika, šesta nosilka turnirja deklet, je v prvem krogu igrala z Američanko Gabriello PRICE in zmagal s 7-5 6-1.

TUKAJ.

Na OP do 18 let v Mariboru pri dekletih zmagala Tjaša Klevišar, pri fantih najboljši Mark Andrejič Goljar

bm, 04.12.2017

Na igriščih TK Branik Maribor je konec tedna potekalo OP za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let. Pri dekletih sta se v finale uvrstili 1. nosilka Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr) in 3. nosilka Noka JURIČ (ŽtkMb). Klevišarjeva je v polfinalu s 7-6(2) 6-3 premagala klubsko soigralko Aljo BELINGER zmagovalko turnirja ZALA pretekli teden v Ljubljani, Juričeva je v drugem polfinalu s 6-4 6-4 izločila nepostavljeno domačinko Kim ŽIŽEK (Br-Mb). V finalu je bila s 6-2 4-6 6-1 boljša Klevišarjeva.

Pri fantih so se v polfinale uvrstili 1. nosilec, član domačega kluba Br-Mb Enej BERGHAUS, nepostavljeni Ruben GOSPODJINAČKI (Tc-Lj), 8. nosilec Tilen POTOČNIK (Jaki) in 2. nosilec Mark ANDREJIČ GOLJAR (Tr-Kr). V polfinalnih obračunih je BERGHAUS s 6-2 2-6 6-4 premagal GOSPODJINAČKEGA, ANDERJIČ GOLJAR pa s 4-6 6-2 6-1 Tilna POTOČNIKA.

V finalu je Mark Andrejič Goljar s 6-1 4-6 6-2 premagal Eneja Berghausa. TUKAJ.

Tara Katarina Milić uspešna v kvalifikacijah Orange Bowla do 16 let

bm, 03.12.2017

Tara Katarina MILIĆ je odlično nastopila v kvalifikacijah turnirja Orange Bowl v starostni kategoriji do 16 let in se uvrstila v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 6-2 6-3 premagala Avstralko Luciano KUNKEL. V prvem krogu glavnega turnirja se bo pomerila z Američanko Kylie COLLINS.

Neposredno je v glavni turnir do 16 let uvrščena Živa FALKNER, ki bo v prvem krogu igrala z Američanko Vivian OVROOTSKY.

Na turnirju A ranga do 18 let bo nastopila Nika RADIŠIČ, medtem, ko je Kristina NOVAK izgubila v kvalifikacijah. TUKAJ.

Nastja Kolar v letošnji sezoni ostaja brez naslova na turnirjih ITF

bm, 03.12.2017

Nastja KOLAR tudi v petem finalu letos ostaja brez zmage in naslova na turnirjih ITF. Na turnirju v Kairu (15.000 $) se je po polfinalni zmagi s 6-0 6-1 nad 4. nosilko, 27-letno Avstrijko Melanie HAFFNER še petič letos uvrstila v finale, a ji je tudi tokrat nasprotnica speljala naslov. Tri leta mlajša, 20-letna Egipčanka Sandra SAMIR, 412. igralka lestvice WTA je bila v finalu, v srečanju, ki je trajalo uro in tričetrt, boljša s 6-4 6-1. Kljub izjemno slabemu drugemu servisu Egipčanke (26 % izkoristka) ponujene priložnosti Kolarjeva ni izkoristila, tudi njen začetni udarec namreč ni bil bistveno boljši, še več, izkoristek tako prvega kot drugega servisa je imela pod 40 %. Začetni udarec je izgubila sedemkrat, Samirjeva le trikrat.

Odlična Egipčanka, ki je bila v mladinski konkurenci 15. igralka sveta, je v zadnjem času tudi na članskih turnirjih ujela zmagovalni ritem. Na zadnjih petih turnirjih je kar trikrat stala na zmagovalni stopnici, še enkrat je bila finalistka, enkrat pa ji je spodrsnilo v prvem krogu. V enaindvajsetih odigranih srečanjih je nanizala 19 zmag in le dva poraza.

Kolarjeva bo imela priložnost za revanšo že ta teden, ko bosta obe ponovno nastopili na turnirju v Kairu in ker bosta postavljeni za 1. in 2. nosilko je možnost, da se še enkrat srečata v finalu, precejšnja. TUKAJ.

Zmagovalci FIN turnirjev do 14 let Lun Obrul, Petja Drame, Luka Videnovič in Špela Sedej

bm, 03.12.2017

V Ljubljani in Domžalah se je končalo OP za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let.

V A turnirju za dečke se je do finala sprehodil Celjan Lun OBRUL (Celje), 1. nosilec turnirja in vodilni igralec lestvice do 14 let. S svojimi nasprotniki je opravil kot za šalo in v štirih srečanjih skupaj oddal vsega dve igri. Tudi drugi finalist, 2. nosilec in 4. igralec lestvice do 14 let Aljaž KIRBIŠ (Radom) do nasprotnikov ni bil prizanesljiv. Izgubil je sicer nekaj iger več, a tudi njemu noben izmed nasprotnikov ni resneje dihal za ovratnik. Skupaj so v štirih srečanjih nabrali deset iger. Sicer pa je Obrul v polfinalu s 6-1 6-0 premagal 4. nosilca, leto dni mlajšega Matica KRIŽNIKA (TK-CC), Kirbiš pa je bil v drugem polfinalu s 6-1 6-2 boljši od 5. nosilca, od začetka zimskle sezone klubskega soigralca Tristana FLANDRA (Radom). V finalu je bil Obrul še enkrat zanesljiv in je Kirbiša premagal s 6-3 6-3.

V B turnirju dečkov sta se v finale uvrstila Mark BERNARD (Tr-Kr), ki je v polfinalu s 6-2 6-3 premagal Carla ANGELIJA (ŠtkVe) in Luka VIDENOVIČ (Tr-Kr), ki je bil v drugem polfinalu s 6-1 7-5 boljši od Vida MOHARJA (Grosu). V finalu je s 6-1 6-3 slavil Videnovič.

V A turnirju deklic so se v polfinalnih obračunih med sabo pomerile 1. nosilka Petja DRAME (ŽtkMb) in tretje postavljena Ana LANIŠEK (Radom) ter 5. nosilka Eva MULLER UHAN (Tc-Lj) in 2-. nosilka Maša VIRIANT (Radom). Prva in druga nosilka sta bili do finala izjemno prepričljivi in sta nasporotnicam oddali le 3 oz. 2 igri, še največ dela je imela v četrtfinalu Muller Uhanova, ki je za zmago nad Litijanko Rino GROŠELJ potrebovala tri nize. V polfinalu je nato Drametova s 6-2 6-2 odpravila Laniškovo, Muller Uhanova pa je s 6-3 7-5 presenetila Viriantovo.

V finalu je s 6-0 6-1 zmagala Petja DRAME.

V finalu B turnirja sta se pomerili 1. nosilka Špela SEDEJ (Maja), v polfinalu je z 2-6 6-1 6-4 premagala Izo LOGAR (Ltc) in Sara VRŠČAJ (Sl-Lj), ki je bila v drugem polfinalu s 6-0 6-1 boljša od 2. nosilke Nine MAŠOVIČ. Finalni obračun je s 6-2 6-0 dobila Špela SEDEJ. TUKAJ.

Na Floridi se začenja turnir Orange Bowl v starostnih kategorijah do 16 in 18 let

bm, 03.12.2017

V ZDA se nadaljuje serija mladinskih turnirjev. Prihodnjih 14 dni bo vse v znamenju pomaranč, saj se začenja znameniti Orange Bowl. Najprej bodo začeli igralci in igralke v starostnih kategorijah do 16 in 18 let, kjer so se že začele kvalifikacije, naslednji teden bosta še tudnirja v starostnih kategorijah do 12 in 14 let. Oba tedna bomo psremljali tudi nastope naših igralcev in igralk. Prva je z nastopi začela Tara Katarina MILIĆ v kvalifikacijah turnirja do 16 let. V prvem krogu je igrala z Američanko Alexandro CENTRA in zmagala s 3-6 6-0 6-2, v drugem pa je gladko, s 6-1 6-0 premagala še Kanadčanko Sarah LIU. Za nastop v glavnem turnirju mora zmagati še enkrat, njena nasprotnica pa bo Avstralka Luciana KUNKEL.

Začele so se tudi kvalifikacije mladinskega ITF turnirja A ranga, v katrih je nastopila Kristina NOVAK. V prvem krogu je igrala z Američanko Niki RIDELIJK (488) in izgubila z 2-6 2-6. V glavnem turnirju bo nastopila Nika RADIŠIČ, trenutno 30. mladinka sveta, ki bo zaradi dokaj skromne udeležbe najboljših igralcev in igralk 6. nosilka turnirja mladink. Letos namreč z izjemo 1. igralke sveta Whitney OSUIGWE ne nastopa nobena izmed prvih 22 igralk mladinske svetovne lestice, pri fantih pa sta iz prve triintrideseterice prijavljena samo 8. in 19. igralec.

V mlajših kategorijah so prijavljeni Aljaž JERAN med dečki do 14 let, v kategoriji do 12 let pa Ela Nala MILIĆ, Leontina STOJANOVIĆ in Tim KUŠTER. Ti bodo z nastopi začeli prihodnji teden. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.