Kaja Juvan se je uvrstila v glavni žreb ITF turnirja v Navi Mumbaju

Kaja JUVAN je uspešno opravila z nastopoma v kvalifikacijah ITF turnirja v indijskem Navi Mumbaju (25.000 $), na katerem je sicer kot najvišje rangirana igralka postavljena Tamara ZIDANŠEK. V prvem krogu je s 6-0 6-2 premagala 22-letno domačinko Saumyo VIG (NR). V finalu kvalifikacij je igralča s še eno domačinko, 20-letno Riyo BHATIA (539), katero je s 6-4 6-0 premagala prejšnji teden v 1. krogu turnirja v Puneju. Tudi tokrat je bila precej boljša od Indijke in je po uri in dvajsetih minutah slavila s 6-2 6-1. Nasprotnici je petkrat odvzela servis, svojega ni izgubila, končno razmerje osvojenih točk pa je bilo 70-45 v njeno korist.

V prvem krogu bo igrala z Britanko, 22-letno Katy DUNNE, 277. igralčko lestvice WTA. Tamara ZIDANŠEK se bo pomerila z 19-letno Kazahstanko Gozal AINITDINOVO, 421. igralko lestvice WTA, ob pričakovanem razpletu pa bomo v četrtfinalu spremljali slovenski obračun.

Na moškem Futuresu v Hammametu se je Anže ARH z dvema zmagama uvrstil v finale kvalifiikacij, kjer se je za nastop v glavnem turnirju meril s Srbom Borisom BUTULIJO. Žal neuspešno, srbski igralec je tesno zmagal s 7-6(3) 7-5.

V uvodnem kvalifikacijskem nastopu je izgubil Aljaž FUGINA.