Zmagovalci finalnih turnirjev do 12 let so Miha Bajželj, Tinkara Vraničar, Matic Surla in Nina Eliana Martin

V Kranju so na prvem finalnem turnirju do 12 let v sezoni 2018 nastopili dečki, ki so se za zmago potegovali v A in B turnirju.

V A turnirju so nastopili vsi najboljši dvanajstletniki, turnir pa je prepričljivo in nekoliko presenetljivo osvojil 4. nosilec Miha BAJŽELJ (Tr-Kr). Na poti do zmage je najprej v polfinalu s 6-0 6-4 izločil 2. nosilca Žigo ŠVECA (Mu-So), v finalu pa je bil boljši še od prvega igralca lestvice TS do 12 let, Marka Iztoka LUNDRA (Rafa). Zmagal je s 6-4 6-1. Turnir je pokazal, da so dečki dokaj izenačeni in da noben igralec prav posebej ne odstopa, tako da bo boj za vrh lestvice v tej kategoriji še zelo zanimiv.

B turnir je v Mengšu osvojil Matic SURLA (Domžale), ki je v finalu brez izgubljene igre s 6-0 6-0 premagal Taia FILIPČIČ SAULE (Morje).

Deklice so v A turnirju nastopile v Ljubljani, kjer je zmaga tudi ostala. Prva zmagovalka sezone 2018 je 2. igralka lestvice TS in 1. nosilka turnirja, Tinkara VRANIČAR (TK-CC). V finalu je s 6-2 6-2 premagala leto dni mlajšo, drugo postavljeno klubsko soigralko Zalo VNUK. Tudi v tej kategoriji, v kateri nedvomno odstopa Ela Nala MILIĆ, ta teden nastopa na Orange Bowlu, bo boj za vrh lestvice zanimiv, saj vodilnim igralkam za ovratnik dihata Lija MUMLEK in Ana Tara PRAČEK. Ali je temu res tako pa bo pokazalo že bližnje državno prvenstvo.

Tudi deklice so B turnir odigrale v Mengšu, slavila pa je Nina Eliana MARTIN (TkHan), ki je v finalu s 6-2 6-1 premagala Lino ADAMIČ (Kočevje).

Iztok Mark Lunder ( na fotografiji) se je tokrat moral zadovoljiti z 2. mestom