Nika Radišič nastope na mladinskem turnirju Orange Bowl na Floridi končala v četrtfinalu

Nika RADIŠIČ se je na mladinskem ITF turnirju A ranga,Orange Bowlu, uvrstila v četrtfinale, kjer je z nastopi tudi končala.

V drugem krogu je igrala s 132. mladinko sveta, 17. letno Miluko NADURAWE. Nika je prvi niz dobila s 6-4, v drugem povedla z 1-0, nato pa ji je nasprotnica srečanje predala.

Njena nasprotnica v tretjem krogu je bila Japonka, 15-letna Himari SATO, 87. igralka lestvice ITF. Tudi z Japonko Nika ni imela težav. Slavila je z gladkih 6-3 6-2.

Nika je bila v nadaljevanju dneva uspešna tudi v konkurenci dvojic, kjer nastopa s Poljakinjo Stefanio ROGOZINSKO DZIK in s katero sta 8. nosilki turnirja dvojic. V drugem krogu sta s 6-3 6-3 premagali Američanko Vanesso ONG in Kanadčanko Layne SLEETH.

V četrtfinalu konkurence posameznic je igrala z Američanko Chloe BECK, ki nastopa s posebnim povabilom, že v prvem krogu pa je izločila 2. nosilko, 20. mladinko sveta Alexo NOEL.Ta je prišla na Orange Bowl kot zmagovalka zadnjih dveh turnirjev 1. in A ranga, ki sta bila v Mehiki. Beckova je sicer 225. igralka sveta, njen letošnji najboljši izid pa je zmaga na ITF turnirju 4. ranga. Na turnirju Eddie HERR je izpadla v drugem krogu, tokrat pa se je uvrstila v polfinale. Od Nike je bila boljša s 6-4 7-5.

Sicer pa je za 17-letno Niko, ki bo v mladinski konkurenci lahko nastopala še prihodnje leto izvrstna sezona, ki jo končuje na 30. mestu mladinske svetovne teniške lestvice. Orange Bowl je bil njen prvi turnir A ranga na katerem je nastopila, z uvrstitvijo v četrtfinale pa je ob dveh zmagah na turnirjih 2. ranga dosegla enega najboljših izidov v karieri.

Nika bo zadnjo mladinsko sezono začela med najboljšimi 30. mladinkami sveta