Nastja Kolar v letošnji sezoni ostaja brez naslova na turnirjih ITF

Nastja KOLAR tudi v petem finalu letos ostaja brez zmage in naslova na turnirjih ITF. Na turnirju v Kairu (15.000 $) se je po polfinalni zmagi s 6-0 6-1 nad 4. nosilko, 27-letno Avstrijko Melanie HAFFNER še petič letos uvrstila v finale, a ji je tudi tokrat nasprotnica speljala naslov. Tri leta mlajša, 20-letna Egipčanka Sandra SAMIR, 412. igralka lestvice WTA je bila v finalu, v srečanju, ki je trajalo uro in tričetrt, boljša s 6-4 6-1. Kljub izjemno slabemu drugemu servisu Egipčanke (26 % izkoristka) ponujene priložnosti Kolarjeva ni izkoristila, tudi njen začetni udarec namreč ni bil bistveno boljši, še več, izkoristek tako prvega kot drugega servisa je imela pod 40 %. Začetni udarec je izgubila sedemkrat, Samirjeva le trikrat.

Odlična Egipčanka, ki je bila v mladinski konkurenci 15. igralka sveta, je v zadnjem času tudi na članskih turnirjih ujela zmagovalni ritem. Na zadnjih petih turnirjih je kar trikrat stala na zmagovalni stopnici, še enkrat je bila finalistka, enkrat pa ji je spodrsnilo v prvem krogu. V enaindvajsetih odigranih srečanjih je nanizala 19 zmag in le dva poraza.

Kolarjeva bo imela priložnost za revanšo že ta teden, ko bosta obe ponovno nastopili na turnirju v Kairu in ker bosta postavljeni za 1. in 2. nosilko je možnost, da se še enkrat srečata v finalu, precejšnja.