V Mariboru se začenjajo kvalifikacije DP 18, v Domžalah in Ljubljani OP do 14 let , najmlajši v Ljubljani in Celju

Po končanem državnem prvenstvu za člane in članice bodo z obračuni za naslove državnih prvakov nadaljevali fantje in dekleta v starostni kategoriji do 18 let. Gosti jih ŽTK Maribor.

Pri fantih bomo na delu videli skoraj vse kar trenutno premore slovenski tenis v mladinski konkurenci, od najboljših po lestvici TS namreč ne bo manjkal nihče, saj nastopa prvih deset igralcev z lestvice fantov do 18 let. Enega pa vendarle pogrešamo, odjavil se je namreč Filip Jeff PLANINŠEK, na lestvici TS uvrščen na 11. mesto, a je trenutno najvišje uvrščen slovenski igralec na mladinski svetovni teniški lestvici ITF, kjer je na 550. mestu. Mesto prvega nosilca bo tako pripadlo Maticu DIMICU, zmagovalcu mastersov do 16 in 18 let ob koncu sezone 2017 in četrtfinalistu ITF turnirja v Mariboru pred tremi tedni.

V soboto fantje začenjajo s kvalifikacijskimi obračuni, mesto prvega nosilca tu pripada Tilnu POTOČNIKU, ki je na čelu žrebne liste z 32 igralci.

Dekleta s turnirjem začenjajo dan kasneje. Prijavljenih je 37 igralk, manjkajo pa prve tri igralke lestvice TS Kaja JUVAN, Nika RADIŠIČ in Kristina NOVAK, vse tri tudi najvišje uvrščene Slovenke na mladinski svetovni teniški lestvici ITF. Prva nosilka državnega prvenstva bo tako 4. igralka lestvice TS Anja GAL, z zanimanjem pa bomo spremljali tudi nastope ostalih igralk, predvsem članske državne prvakinje Pie LOVRIČ.

V Domžalah bodo konec tedna v A turnirju nastopili dečki do 14 let, konkurenca pa bo močna saj razen Luna OBRULA, Matica KRIŽNIKA in Jake GOLOBA nastopajo vsi ostali iz prve deseterice na čelu s 1. nosilcem in 2. igralcem lestvice do 14 let Borom ARTNAKOM. Dečki so že odigrali kvalifikacije, v soboto začenjajo z glavnim tuirnirjem. V Ljubljani pa bodo nižje uvrščeni igralci nastopili na B turnirju. Prijavljenih je 27 igralcev.

V Ljubljani bodo na turnirju do 14 let nastopile deklice. Prijavljenih je 36 igralk, tako da bodo v soboto najprej odigrana štiri kvalifikacijska srečanja, nato pa se bo nadaljeval glavni turnir. Tudi ta turnir je odlično zaseden saj od najboljših manjkata samo tretja igralka lestvice do 14 let Petja DRAME in 5. Leontina STOJANOVIĆ. Prva nosilka je Pia Marija REBEC, vodilna igralka lestvice do 14 let.

Konec tedna bodo nastopili tudi najmlajši, ki bodo v MINI in MIDI tenisu v nedeljo tekmovali v Ljubljani, v tenisu do 10 let v soboto in v tenisu do 11 let v nedeljo v Celju.