Dalila Jakupović v finale kvalifikacij v Dubaju, Kaja Juvan v Puneju v glavni turnir

Začele so se kvalifikacije ITF turnirjev prihodnjega tedna, sezona turnirjev WTA in ATP je medtem že končana.

V Dubaju bosta točke za lestvico WTA poskušali osvojiti Dalila JAKUPOVIĆ, ki je 1. nosilka kvalifikacij in Tamara ZIDANŠEK, ki je neporedno uvrščena v glavni turnir, v katerem bo, glede na prijave, 7. nosilka. Jakupovićeva je začela odlično in v prvem krogu s 6-4 6-1 premagala štiri leta starejšo Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO, trenutno 355., leta 2010 pa 56. igralko sveta. V drugem krogu Dalila je igrala z 20-letno Romunko Raluco Georgiano SERBAN, 365. igralko lestvice WTA. Dalila je prvi niz dobila s 7-5, drugega izgubila s 3-6, v odločilnem tretjem pa je povedla z 2-0, nato pa ji je Romunka tekmo predala. V finalu kvalifikacij bo igrala z 8. nosilko, 22-letni Italijanko Cristiano FERRANDO, 287. igralko lestvice WTA.

V Indiji pa je kvalifikacije na 25.000 $ vrednem turnirju že preskočila Kaja JUVAN. V današnjem finalnem obračunu kvalifikacijskega turnirja je s 7-5 6-1 premagala dve leti starejšo Avstralko Kaylah MCPHEE, 715. igralko lestvice WTA. Kaja je odlično servirala in po nekoliko tesnejšem prvem nizu v katerem je nasperotnici servis odvzela dvakrat in bila boljša za tri točke (35-32), v nadaljevanju popolnoma prevzela vajeti v svoje roke, ponovno nasprotnici dvakrat odvzela servis in ji prepustila samo 16 točk (31-16). V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala z domačo povabljenko, 20-letno Riyo BHATIA (541), 541. igralko lestvice WTA.