Sašo Bende in Pia Lovrič članska dvoranska državna prvaka 2018

V Rogaški Slatini se je končalo dvoransko državno prvenstvo za člane in članice. Naslova državnih prvakov sta osvojila 31- letni Sašo BENDE ( Žtk Maribor) in 15-letna Pia LOVRIČ (Domžale).

Sašo BENDE je bil drugi nosilec turnirja, ki je bil letos zelo dobro zaseden, v finalu pa se je pomeril s 1. nosilcem, sicer pa 4. igralcem članske lestvice TS 19-letnim klubskih soigralcem Tinom KOVAČIČEM. V zelo izenačenem obračunu je s 3-6 7-6(2) 6-4 slavil izkušeni BENDE, ki je tako v drugem poskusu osvojil naslov državnega prvaka, lani mu ga je v finalu speljal Tilen ŽITNIK. Bende je še drugo leto zapored, v njunem šele drugem medsebojnem obračunu premagal Kovačiča. Njuno edino dosedanje srečanje sta odigrala pred enim letom v polfinalu državnega dvoranskega prvenstva in tudi takrat je bil boljši Bende.

Pri dekletih je bila konkurenca skromnejša saj ni nastopila vrsta odličnih igralk, ki so v tem trenutku na turnirjih v tujini ali se pripravljajo na novo sezono. Ponujeno priložnost je izkoristila odlična mladinka, komaj 15-letna Pia LOVRIČ (Domžale), ki je odigrala šele svoj drugi turnir v članski konkurenci in takoj stopila na zmagovalno stopničko, in ne samo to, osvojila je naslov državne prvakinje. V finalu je s 6-4 6-4 premagala dve leti starejšo levičarko iz Radovljice Tino CVETKOVIČ, ki tako kot Lovričeva na prvenstvu ni bila med nosilkami. Igralki sta se doslej v različnih starostnih kategorijah pomerili šestkrat in prav vseh šest obračunov je dobila Cvetkovičeva, v najpomembnejšem sedmem pa je bila prvič boljša Lovričeva. Ta je naslov osvojila več kot zasluženo saj je nasprotnicam do finala skupaj oddala le devet iger.

V konkurenci dvojic sta pri članih naslov državnih prvakov osvojila Gašper BEZJAK in Tino KOVAČIČ, ki sta bila v finalu s 6-3 0-6 10-6 boljša od Janoša ŽIBRATA in Saše BENDETA.

Pri dekletih sta zanesljivo slavili Tina CVETKOVIČ in Lian BENEDEJČIČ. V finalu sta s 6-0 6-0 premagali Noko JURIČ in Kim ŽIŽEK.