Na članskem državnem prvenstvu med fanti v četrtfinale le trije nosilci

S tekmami drugega kroga se je v Rogaški Slatini nadaljevalo člansko državno prvenstvo.

Številne zanimive obračune in potop nosilcev smo videli v moški konkurenci, kjer so v četrtfinale napredovali samo trije. 1. nosilec Tino KOVAČIČ ni imel težav s klubskim kolegom Matejem LELJAKOM, zmagal je s 6-1 6-2. V četrtfinalu se bo meril s klubskim kolegom Miho PERUŠEM, ki je bil s 7-6(5) 6-2 boljši od 7. nosilca Grege BOHA. V veteranskem trillerju je 30-letni Ljubljančan Gregor REPINA s 6-4 6-7(5) 7-5 premagal 3. nosilca in poletnega državnega prvaka, mariborskega vrstnika Janoša ŽIBRATA. V dvoboju nepostavljenih igralcev je bil Jan LAH s 7-5 6-4 boljši od Gašperja BEZJAKA. V četrtfinale je napredoval tudi 6. nosilec Benjamin BELIŠ, ki je s 6-3 6-4 premagal Marka NOVAKA in se bo pomeril z nepostavljenim Maticem DIMICEM. Ta je v še enem izenačenem obračunu s s 4-6 7-6(4) 6-4 premagal Marka SVOLJŠAKA. Zadnja četrtfinalista sta Maj TOMAC, ki je s 6-1 3-6 6-0 premagal 5. nosilca Toma AŠIČA KOVAČA in 2. nosilec Sašo BENDE, ki je s 7-5 6-4 izločil Luko MIKLAVČIČA.

V ženski konkurenci je 1. nosilka Tina Kristina GODEC v četrtfinale napredovala brez boja, 8. nosilka Urška VELEC je bila s 6-4 6-4 boljša od Mie KUKOVIČ, nepostavljena Tina CVETKOVIČ je presenetljivo gladko, s 6-3 6-0 ugnala 3. nosilko Anjo GAL, Velenjčanka Zoja ŠTRUKELJ pa je s 6-2 6-1 izločila 7. nosilko Evo KALAN. Peta nosilka Noka JURIČ je s 6-1 6-2 premagala Hanno DOLAR, četrto postavljena Lian BENEDEJČIČ pa s 6-1 6-4 Laro PROSENJAK. Pia LOVRIČ je v uvodnih dveh tekmah oddala vsega eno igro, v drugem krogu je s 6-0 6-0 premagala 6. nosilko Leeloo OBRUL. Zadnje mesto v četrtfinlu deklet si je zagotovila 2. nosilka Moni POTRČ, ki je Kim ŽIŽEK premagala s 6-2 2-6 6-4.