Začelo se je člansko zimsko državno prvenstvo 2018

V Rogaški Slatini se s prvim krogom glavnega turnirja nadaljuje dvoransko državno prvenstvo 2018, kateremu bo že naslednji teden sledilo državno prvenstvo do 18 let, državna prvenstva v preostalih mlajših kategorijah pa bodo januarja.

Prvenstvo je letos zelo solidno zasedeno, saj razen trojice iz mednarodnega dela lestvice, nastopajo naslednji trije, uvrščeni na lestvici TS na 4-6 mesto, Tino KOVAČIČ, Sašo BENDE in Janoš ŽIBRAT. S posebnim povabilom bo nastopil tudi Matej LELJAK in najvišje uvrščeni igralci lestvice do 18 let Matic DIMIC, Gašper BEZJAK, Tom AŠIČ KOVAČ, Tim TEKAVEC in ostali.

V današnjih kvalifikacijah so bili uspešni Miha PERUŠ, Gašper TOPČIČ, Gašper OBLAK, Marko KOVAČEVIČ, Anej LEVPUŠČEK in Luka MIKLAVČIČ, brez boja pa sta v glavni turnir napredovala Borut ŠRAJ in Maj TOMAC.

Pri dekletih je tudi letos prevenstvo slabše zasedeno, saj najboljše igralke nastopajo na mednarodnih turnirjih v tujini, tako da bo med 24 prijavljenimi igralkami, ki bodo z nastopi začele v torek, mesto 1. nosilke pripadlo Tini Kristini GODEC, 7. igralki članske lestvice TS.

Janoš Žibrat (na fotografiji) bo po osvojenem poletnem naskakoval še naslov zimskega državnega prvaka.