prijava_e
Novice : Arhiv novic 2016 : Marec 2016

Arhiv novic - marec 2016

Gašper Topčič in Miha Velički v tretji krog turnirja TE 16 v Umagu

bm, 31.03.2016

Na mladinskem turnirju TE do 16 let na Reki sta se pri fantih v tretji krog uvrstila Miha VELIČKI in Gašper TOPČIČ. Velički je v drugem krogu s 6-4 6-0 premagal Italijana Alesia DEMICHELISA, Topčič je bil s 6-3 6-1 boljši od Italijana Laurentia Juniorja BOICIJA. Za uvrstitev v četrtfinale se bosta naša igralca pomerila med sabo. Ostali fantje in dekleta so z nastopi v posdamični konkurenci končali.

V konkurenci dvojic sta se v četrtfinale uvrstila Enej BERGHAUS in Matic DIMIC , ki sta srečanje drugega kroga dobila brez boja. TUKAJ.

V Ljubljani je potekala redna letna skupščina Teniške zveze Slovenije

bm, 31.03.2016

V Ljubljani je potekala redna letna skupščina Teniške zveze Slovenije. Na skupščini so bila sprejeta poročila predsednika, direktorja in organov TZS, ni pa bil obravnavan statut in poslovniki dela posameznih organov. V tej zvezi je bil sprejet sklep, da se ponovno sestane statutarna komisija, ki še enkrat pregleda predlagane spremembe statuta in poslovnikov, vsi člani TZS pa se pozivajo, da v roku enega meseca v pisarno pošljejo morebitne pripombe na statut in poslovnike. Gradiva so prejeli z vabilom na skupščino.

Predsednik Trenerske organizacije dr. Aleš FILIPČIČ je prisotne obvestil, da odstopa z mesta predsednika trenerske organizacije.

Predstavljeno je bilo tudi na novo zasnovano sodelovanje z Diners Clubom, s katerim je Tenis Slovenija pripravil plačilno kartico Diners Card Tenis Slovenija. Podrobnosti boste našli TUKAJ.

Veterani - danes zaključek roka za prijave v ekipno ligo in na DP za dvojice

mp, 31.03.2016

Konec tedna bodo teniški veterani spet v akciji, v teniškem centru Millenium v Ljubljani se bodo pomeril na državnem prvenstvu za dvojice. Razpisane kategorije so od 35 do 45 let, od 45 do 55 let, od 55 do 65 let in nad 65 let v moški konkurenci ter do 45 in nad 45 let v ženski konkurenci.

Rok za prijavo je četrtek 31.3.2016 do 20.00 ure, takrat bo narejen tudi žreb.

Začetek prvih tekem je to soboto ob 14.00 uri, natančen razpored tekem pa bo objavljen v petek dopoldne.

Četrtek 31.3.2016 je tudi rok za prijavo v slovensko veteransko ekipno ligo, "zastavica za prijavo pa pade" ob 24.00 uri. Med prijavljenimi ekipami je tudi že ekipa Trbovelj, ki je lani osvojila prvo mesto, tekmovanje pa se začne maja meseca. TUKAJ.

Blaž Rola brez težav v drugi krog Raanane (live stream), poraz Mance Pislak in Tomislava Ternarja

bm, 31.03.2016

Blaž ROLA se je brez težav uvrstil v drugi krog ATP Challengerja z nagradnim skladom 125.000 $ v izraelski Raanani

V prvem krogu je v vsega 55 minutah s 6-1 6-4 premagal na lestvici 120 mest nižje uvrščenega in tri leta mlajšega Gruzijca Aleksandreja METREVELIJA.

V drugem krogu bo igral z zmagovalcem srečanja med domačinoma Talom GOLDENGORENOM (WC) in starim znancem, 2. nosilcem Dudijem SELO. Tekma bo na sporedu v četrtek okrog 14. ure in jo lahko v live streamu spremljate TUKAJ .

Še naprej pa ima težave pri prehodu v člansko konkurenco Manca PISLAK, ki je bila še lani članica elitne stoterice svetovnih mladink. Še četrtič je letos nastopila na ITF turnirju v tunizijskem Hamammetu in še četrtič nastope končala v prvem krogu glavnega turnirja. Tokrat jo je s 6-0 2-6 6-4 premagala 22-letna kvalifikantka iz Ekvadorja Charlotte ROEMER, 856. igralka lestvice ATP. Pislakova je bila sicer bližje zmagi, saj je v odločilnem tretjem nizu že vodila s 4-2, a nato izgubila naslednje štiri igre. S tem zaključuje tritedensko tunizijsko turnejo, ki pa se zagotovo ni razpletla v skladu z njenimi željami in pričakovanji, nenazadnje pa tudi sposobnostmi. Trikrat je bila sicer uspešna v kvalifikacijah, a novih točk za lestvico WTA zaradi porazov v prvih krogih glavnih turnirjev ni osvojila.

V Hamammetu tako ostaja v igri le še Pia ČUK, ki se je že včeraj uvrstila v drugi krog.

Na Futuresu v Heraklionu pa je z nastopi končal še zadnji Slovenec. Tomislav TERNAR je v prvem krogu s 4-6 1-6 izgubil z 18-letnim slovaškim kvalifikantom Lukasom KLEINOM za katerega je bila to prva zmaga v glavnem žrebu profesionalnega turnirja. Klein je sicer odličen mladinec saj se na lestvici ITF nahaja na 24. mestu. TUKAJ.

Marija Vičič in Leeloo Obrul v tretji krog TE 16 na Reki

bm, 31.03.2016

Na Reki so odigrali prvi in nekaj tekem drugega kroga turnirja Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let. Slovenski igralci in igralke so bili v uvodnih nastopih dokaj uspešni, težje delo pa so in ga bodo imeli v drugem krogu.

Pri fantih so zmago v uvodnem nastopu zabeležili Filip Jeff PLANINŠEK, Jan KUPČIČ, Borut ŠRAJ, Miha VELIČKI, Gašper TOPČIČ in Matic PODLIPNIK. Tekme drugerga roga boido odigrali v četrtek.

Dekleta so že odigrala tekme drugega kroga. Leeloo OBRUL, in Marija VIČIČ sta bili uspešni Maja MAKORIČ, Ema HORVAT in Pia LOVRIČ so izpadle. TUKAJ.

Razpis za ligaška tekmovanja 2016, prijave ekip samo še danes

bm, 31.03.2016

Klubi člani Tenis Slovenije, ste po elektronski pošti prejeli razpisno dokumentacijo za ligaška tekmovanja 2016, vključno z razpisom lige za veterane. Dokumente objavljamo tudi na spletni strani. Prosimo, da do 31.3.2016 pošljete v pisarno Tenis Slovenije prijave ekip klubov in poimenske prijave tekmovalcev/k. Prijave, ki ne bodo oddane v roku ne bodo upoštevane.

V prilogi poleg prijavnice najdete tudi ligaški pravilnik 2016, ki prinaša nekaj pomembnih sprememb, zato priporočamo temeljito branje. Vse dokumente najdete tukaj in tukaj.

Razpis za ligo veterani najdete tukaj .

TUKAJ.

Lea Štumberger zapušča TS, nova sodelavka je Sabina Velić

, 30.03.2016

Spoštovani,

S 7. marcem 2016 je v službi za marketing in odnose z javnostmi Tenis Slovenije začela delati nova sodelavka.

Sabina Velić je bila v službo marketinga in odnosov z javnostmi Tenis Slovenije izbrana preko javnega razpisa.

S 1. aprilom 2016 svoje delo v oddelku marketinga in odnosov z javnostmi zaključuje LeaŠtumberger. "Lea Štumberger je imela zelo pomembno vlogo v ekipi, njeno znanje in izkušnje so bile v veliko pomoč pri delovanju Tenis Slovenije, njena predanost, prijateljstvo in zvestoba so bili zelo cenjeni. Lei vsekakor želimo najboljšo prihodnost in upamo, da nas bo še kdaj obiskala na teniških dogodkih".

Marko Umberger, predsednik Tenis Slovenije.

Delo pisarne ostaja nespremenjeno. Sabina Velić bo nadaljevala z vodenjem vsem marketinških in PR aktivnostih Tenis Slovenije. Sabini čestitamo in želimo uspešno delo. Sabina Velić je dosegljiva po e-pošti: sabina.velic@tenis-slovenija.si ali na telefon: 051 235 760.

S spoštovanjem,

Tenis Slovenija, direktor Gregor Krušič TUKAJ.

Pia Čuk, Nastja Kolar in Mike Urbanija začeli z zmagami, porazi Grega Žemlje, Toma Kočevarja Dešmana in Nine Kolar

bm, 29.03.2016

Grega ŽEMLJA je ta teden nastopil na ATP Challengerju v francoskem St. Brieucu (50.000 $ + H), a žal hitro končal z nastopi. S 7-6(3) 6-1 ga je premagal 29-letni vrstnik iz Kazahstana Aleksandr NEDOVYESOV, 2450. igralec lestvice ATP. Po izenačenem prvem nizu v katerem sta oba igralca po enkrat izgubila začetni udarec, v podaljšani igri pa ga je dobil Kazahstanec, je v drugem nizu Grega povsem popustil, osvojil vsega eno igro in le 8 točk, niz pa izgubil z 1-6. Za Žemljo je to še en hiter konec nastopov, potem, ko se je letos le na dveh turnirjih uspel prebiti čez prvi krog in sicer v Dallasu, kjer je izgubil v četrtfinalu in v Jonkopingu, kjer je končal v drugem krogu.

Na Challengerjih tako ostaja v konkurenci samo Blaž ROLA, ki bi v Ranaani nastopil jutri.

Z zmagama sta nastope na ITF turnirjih v Hamammetu in Sharm El Sheikhu začeli Pia ČUK in Nastja KOLAR. Čukova je v prvem krogu s 6-0 6-1 premagala argentinsko kvalifikantko Melino FERRERO, Kolarjeva je turnir začela z zmago s 6-0 4-6 6-1 nad 17-letno rusko kvalifikantko Meliso Ishuan IFIDZHEN.

Prav tako je bil v uvodnem nastopu na Futuresu v Antalyi uspešen Mike URBANIJA. V prvem krogu je s 6-1 6-1 premagal Portugalca Goncala FERREIRO.

Prvič je v letu 2016 nastopil tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN, s 423. mesto trenutno četrti Slovenec na svetovni teniški lestvici ATP. Za uvod je izbral turnir v Heraklionu, a tako kot vsi preostali naši igralci in igralke tokrat na Grčijo ne bo imel lepega spomina. Že v prvem krogu ga je namreč s 6-4 6-3 premagal 23-letni Šved Isak ARVIDSSON, 611. igralec lestvice ATP.

Po uspešno opravljenih kvalifikacijah pa je v prvem krogu glavnega ITF turnirja (10.000 $) v Bahrainu izpadla Nina KOLAR. S 6-2 6-1 jo je premagala 20-letna Belgijka Kimberly ZIMMERMANN, 720. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Grega Žemlja v Franciji, Blaž Rola v Izraelu, Nina Kolar in Manca Pislak uspešno čez kvalifikacije

bm, 29.03.2016

Naša vodilna teniška igralca na lestvici ATP Blaž ROLA ( ATP-162) in Grega ŽEMLJA (ATP-191) bosta nove točke prihodnji teden lovila na ATP Challengerjih v Izraelu in Franciji.

Rola bo v izraelski Raanani (125.000 $) v prvem krogu igral z 22-letnim Gruzijcem Aleksandrem METREVELIJEM, 282. igralcem sveta. To bo njuno prvo medsebojno srečanje. V primeru uspeha, ga v drugem krogu verjetno čaka 2. nosilec Dudi SELA.

Žemlja bo nastopil v francoskem St. Brieucu (42.500 €). Njegov nasprotnik v prvem krogu bo vrstnik, prav tako 29-letni Kazahstanec Alexandr NEDOVYESOV, 240. igralec lestvice ATP. Doslej med sabo še nista igrala.

Na ITF turnirju v Heraklionu sta v kvalifikacijah obstali Saša KLANEČEK in Eva ZAGORAC, na Futuresu v istem kraju pa tudi Aljaž RADINSKI.

Evo ZAGORAC je s 6-0 6-3 premagala Rusinja Aleksandra VOSTRIKOVA, od Saše KLANEČEK je bila s 7-6(3) 6-4 boljša Nemka Amelie INTERT, Anže LOVIŠČEK pa je s 4-6 2-6 izgubil z Melikom FELERJEM iz Francije. Zadnji je izpadel Aljaž RADINSKI, ki je igral s Slovakom Lucasom KLEINOM in izgubil s 3-6 6-4 3-6. V glavnem turnirju je tako nastopila samo Natalija ŠIPEK, a tudi ona nastope končala že po uvodnem krogu. S 6-0 6-3 jo je premagala 5. nosilka, 23-LETNA Ukrajinka Alyona SOTNIKOVA, 393. igralka lestvice WRA.

Na ženskem ITF turnirju v Hamammetu(10.000 $) še enkrat nastopa Manca PISLAK. Tudi tokrat je kvalifikacije začela z zmago. S 4-6 6-3 6-0 je premagala 17-letno Alžirko Ines OBBOU. Za uvrstitev v glavni turnir pa je v nadaljevanju s 3-6 6-2 6-4 premagala še Švedinjo Anette MUNOZOVO.
Uspešno pa se je skozi kvalifikacije prebila Nina KOLAR na ITF turnirju v Bahrainu (10.000 $). S 6-2 6-3 je za uvrstitev v glavni turnir premagala Indijko Nido SHAKID KAMAL. TUKAJ.

Na turnirju TE na Reki odigranih nekaj tekem prvega kroga

bm, 29.03.2016

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let na Reki so se skozi kvalifikacije v glavni turnir prebile Maja MAKORIČ, Marija VIČIČ in Leeloo OBRUL. V finalu kvalifikacij sta izgubili Anja TRBEŽNIK in Metka KOMAC..

V glavnem turnirju bodo nastopile še Eva KALAN, Ema HORVAT, Pia LOVRIČ in Maruša PLANK.

Pri fantih sta bila s tremi zmagami uspešna Tin KRSTULOVIĆ in Tom AŠIČ KOVAČ. Ostali fantje so izpadli v prvem oz. drugem krogu.

V glavnem turnirju bodo pri fantih nastopili še Maj TOMAC (WC), Filip Jeff PLANINŠEK, Jan KUPČIČ, Borut ŠRAJ, Miha VELIČKI, Gašper TOPČIČ, Alen TUŠEK, Enej BERGHAUS in Matic PODLIPNIK.

Odigranih je bilo že nekaj srečanj prvega kroga. Uspešni so bili Borut ŠRAJ, Gašper TOPČIČ, Pia LOVRIČ, Leeloo OBRUL, Marija VIČIČ, Filip Jeff PLANINŠEK, Ema HORVAT, Matic PODLIPNIK in Maja MAKORIČ, izgubili so Eva KALAN, Maruša PLANK, Maj TOMAC, Enej BERGHAUS in Alen TUŠEK. TUKAJ.

Odprto prvenstvo Ljubljane za rekreativce - še drugič zapored Maček, Mesec dobil C turnir

mp, 28.03.2016

Odprto prvenstvo Ljubljane, ki se je danes končalo v teniškem centru Soča Dolgi most, je bilo letos že tretje tekmovanje za rekreativce, ki je štelo za jakostno lestvico slovenskega rekreativnega tenis toura. Na vseh treh tekmovanjih sta o zmagovalcu moškega A turnirja odločala Aleš Maček (Radomlje) in Matej Jarc (Domžale), pred finalom v Ljubljani pa je bil izid v letošnjih medsebojnih dvobojih ena proti ena. Prejšnji teden sta se igralca pomerila v okviru elitne ljubljanske lige, z 2/1 v nizih je bil boljši Maček, zato smo pričakovali še en zanimiv in kvaliteten obračun. Dvoboj je bil res kvaliteten, a ne tako napet in negotov, kot njun zadnji ligaški, saj ga je s 6/4 in 6/4 dobil Maček. Zanimivo je, da med njima razlika na lestvici še naprej ostaja pičlih 120 točk – oba sta na tekmovanju v Ljubljani lanski točkovni izkupiček sicer izboljšala, a oba za 120 točk, tako da spremembe na lestvici (razen do ostale konkurence, kjer se je prednost povečala) ni.

Moški C turnir je dobil Dejan Mesec (Vrhnika), ki je v finalnem obračunu novincev na touru z 9/7 premagal Sašo Ovna (Brezovica).

Naslednje tekmovanje za rekreativce bo od 16. do 17. aprila 2016 v Kranju.

Razpis in prijavnico ter ostale podrobnosti o rekreativnem tenisu najdete TUKAJ.

Zimsko sezono so s turnirji v kategoriji 8-11 let zaključili najmlajši

bm, 27.03.2016

Zimsko teniško sezono zaključujejo najmlajši teniški igralci in igralke, ko so ta konec tedna v Ljubljani igrali na turnirjih v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let. V soboto so na igriščih Šport plusa pod streho spravili tri turnirje, v nedeljo so nastopili še dečki in deklice stari do 11 let. Udeležba na turnirju je bila zelo dobra saj je nastopilo več kot 150 teniških nadebudnežev.

V soboto in nedeljo so se med zmagovalce vpisali:

Mini tenis deklice: Nika PERIĆ (Celje)

Mini tenis dečki: Luka PETROVIČ (Zklub)

Midi tenis deklice: Julija BOGATIN (Koper)

Midi tenis dečki: Andraž ROZMAN (Tk Med)

Tenis do 10 let deklice: Tara PRAČEK (Koper)

Tenis do 10 let dečki: Mark Iztok LUNDER (TaBre)

Tenis do 11 let deklice: Ula JAMAR (Zklub)

Tenis dečki do 11 let: Boris BARJAKTAREVIČ (Jaki) TUKAJ.

OP Ljubljane za rekreativce - odlični Matic Kveder "pustošil" po B turnirju

, 26.03.2016

Prvi dan odprtega prvenstva Ljubljane za rekreativce je prinesel dve končni odločitvi. V finalu moškega B turnirja je Celjan Matic Kveder z igrišča odpihnil Kamničana Mitja Malija, Maliju v opravičilo pa naj napišemo, da je imel na poti do finala precej več dela kot Kveder. Slednji je že v uvodnih dvobojih deloval "zastrašujoče", odličnima Simonu Gradišarju (Novo mesto) in Jožetu Gorencu (Kranj) je oddal vsega tri igre, po vsej verjetnosti pa je to prvi in zadnji turnir, ki ga je Kveder odigral v B turnirju.

Tekmovanje so danes zaključile tudi ženske. V A turnirju je pričakovano zmagala Lea Sunarič (Žalec), ki pa rezultatsko gledano ni imela najboljšega dne, saj sta ji Andreja Bizjak (Litija) in Tina Misajlovski (Kranj) vzeli po šest oziroma pet iger, kar se že dolgo ni zgodilo. V ženskem B turnirju je zmagala Vlasta Jakopitsch Soršak (Slovenj Gradec), druga je bila Karmen Britovšek (Ljubljana), tretja pa Ivana Eror (Ljubljana).

Jutri ob 10.00 uri bomo gledali finala v moškem A in C turnirju. V A turnirju se bosta za zmago spet udarila Aleš Maček (Radomlje) in Matej Jarc (Domžale), ki sta uspešno odbila vse napade igralcev iz Ljubljane, tu predvsem mislimo na Petra Bulatoviča, Miho Poharja in Primoža Javha. V finale C turnirja sta se uvrstila novinca na slotouru Sašo Oven (Brezovica) in Dejan Mesec (Vrhnika), tudi onadva pa bosta naslednji turnir morala zaigrati v močnejšem turnirju, saj sta nasprotnikom oddajala le po nekaj iger na dvoboj.

Tekst in foto: M. Pogačar

Rezultate najdete v priponki TUKAJ.

Živa Falkner in Pia Lovrič osvojili turnir TE 14 v Maii, Kristina Novak in Nika Kozar klonili v finalu Firenc

bm, 26.03.2016

Še ne odličen rezultat sta dosegla naša štirinajstletna teniška upa Živa FALKNER in Pia LOVRIČ. Če jima na turnirju 1. ranga Tennis Europe 14 v portugalski Maii ni šlo vse po načrtih v konkurenci posameznic, kjer je Pia izgubila v tretjem krogu, Živa pa v četrtfinalu, sta vso konkurenco pokorili med dvojicami, kjer sta danes z 0-6 6-3 [10-8] slavili v finalni tekmi z Italijankama Matilde MARIANI in Federico SACCO. Za obe naši igralki je to prva zmaga v konkurenci dvojic na turnirjih TE v starostni kategoriji do 14 let, po enkrat pa sta bili z različnima soigralkama že tudi finalistki.

Nista pa uspeli postaviti pike na i v Firencah na ITF turnirju 2. ranga Kristina NOVAK in Nika KOZAR.

17-letna Grkinja Eleni CHRISTOFI in leto dni mlajša Ciprčanka Eliza OMIROU sta bili v finalu boljši s 6-2 in 6-4.

Za 15-letno Kristino NOVAK je bil to že sedmi finale v dvojicah na turnirjih ITF, a prvi na turnirju 2. ranga. Doslej je vknjižila 2 zmagi, obe na turnirjih 4. ranga, eno od njih prav z današnjo soigralko Niko KOZAR, s katero je bila še enkrat finalistka na turnirju 4. ranga.

Še nekoliko daljši kilometrino ima na turnirjih ITF 17-letna Nika KOZAR, ki je v prvem finalu konkurence dvojic na turnirjih ITF nastopila pred tremi leti, od takrat pa je bila finalistka še sedemkrat. Dvakrat je bila v finalu uspešna, šestkrat pa je, vključno z današnjim porazom, izgubila. Tudi zanjo je to prvi finale na tako močnem turnirju, torej turnirju 2. ranga.

Čestitke vsem ! TUKAJ.

Naši mladi igralci ta teden na Reki, začele so se kvalifikacije na članskih turnirjih po svetu

bm, 26.03.2016

Začele so se kvalifikacije na članskih in mladinskih turnirjih po svetu.

Mladinci so ta teden na Reki, kjer se je s kvalifikacijami začel turnir TE do 16 let. Ker doma ni turnirjev, saj se je zimska sezona zaključila, poletna pa se začenja konec prihodnjega tedna, so mladi igralci izkoristili bližino Reke, kjer bo priložnost za mednarodno primerjavo. V kvalifikacijah so pri fantih nastopili Aljaž FUGINA, Allen PUHNER PUPAHER, Tin KRSTULOVIČ, Matic DIMIC, Anej LEVPUŠČEK , Mark ANDREJIČ GOLJAR, Aleks GRLJ, Aleks KOFOL, Tom AŠIČ KOVAČ in Alen KURTAGIČ. V prvem krogu so bili uspešni AŠIČ KOVAČ, LEVPUŠČEK in KRSTULOVIĆ. V glavnem turnirju je prijavljenih še 8 igralcev.

Pri dekletih bodo v kvalifikacijah nastopile Metka KOMAC, Lucija ULČAKAR, Lana STEFANOVIČ, Maja MAKORIČ, Leeloo OBRUL, Marija VIČIČ, Noka JURIČ in Anja TRBEŽNIK. V uvodbem nsatopu so izgubile JURIČ, ULČAKAR in STEFANOVIČ. V glavnem turnirju so prijavljene 4 igralke.

Največ članov in članic bo še drugi teden v Heraklionu, kjer na ITF turnirju za ženske in Futuresu za moške nastopajo Saša KLANEČEK, Eva ZAGORAC, Aljaž RADINSKI, Tino KOVAČIČ in Anže LOVIŠČEK..

Pri moških je bil v prvem krogu uspešen RADINSKI, pri dekletih KLANEČKOVA, izgubil je KOVAČIČ, LOVIŠČEK in ZAGORČEVA še nista nastopila.

V glavnih turnirjih so prijavljeni Tom KOČEVAR DEŠMAN in Tomislav TERNAR ter Natalija ŠIPEK.

V tunizijskem Hammametu je v kvalifikacijah prijavljena Manca PISLAK, ki bo prvič nastopila v nedeljo, v glavnem turnirju pa Pia ČUK.

V Hamammetu je bil v prvem krogu kvalifikacij na moškem Futuresu uspešen Marko STOŠIĆ, v nadaljevanju pa je izgubil in izpadel. TUKAJ.

Nastja Kolar nastope končala v polfinalu turnirja v Sharm El Sheikhu, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač izpadli v Miamiju

bm, 26.03.2016

Uspešno je nastopila ta teden na ITF turnirju (10.000 $) v Sharm El Sheikhu Nastja KOLAR, ki se je uvrstila v polfinale, tu pa je končala z nastopi.

V prvem krogu je s 3-6 6-4 6-2 premagala 20-letno Švicarko Karin KENNEL, 643. igralko lestvice WTA, v drugem krogu pa je bila s 6-3 6-2 boljša od Ukrajinke Anastasiye FEDORYSHYN. V četrtfinalu je s 7-5 6-3 premagala 22-letno Romunko Eleno-Teodoro CADAR, 706. igralko lestvice ITF.

Za Kolarjevo je bil to drugi polfinale letos, potem ko je prvič zaigrala v polfinalu turnirja v Antalyi v začetku januarja in izgubila z Anne SCHAEFER.

Za prvi finale letos se je borila s 1. nosilko, 18-letno Rusinjo Anastasiyo KOMARDINO, 220. igralko sveta in zmagovalko turnirja v Sharm El Sheikhu prejšnji teden. V dokaj izenačenem obračunu je slavila Komardina, ki je zmagala s 6-3 6-4.

Na ženskem WTA turnirju v Miamiju sta v prvem krogu izpadli Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ. S 6-3 6-7(4) 10-2 sta ju premagali Avstralka Anastazija RODIONOVA in Kazahstanka Galina VOSKOBOEVA. TUKAJ.

Kaja Juvan izgubila četrtfinale v Firencah, Živa Falkner poražena v četrtfinalu Maie, na obeh turnirjih v finalu slovenski dvojici

bm, 26.03.2016

Na ITF turnirju 2. ranga v Firencah, ki šteje za točke mladinske svetovne teniške lestvice je Kaja JUVAN v drugem krogu s 6-3 6-0 premagala dve leti starejšo domačinko, 17-letno Mario Vittorio VIVIANI (ITF 114) in se uvrstila v četrtfinale. Z zmago v četrtfinalu bi Juvanova, sicer 5. nosilka turnirja, ponovila lanski uspeh, ko se je v Firencah uvrstila v polfinale, a ji to ni uspelo. S 6-2 6-2 jo je premagala nepostavljena, 17-letna v Rusiji rojena Italijanka Ludmilla SAMSONOVA, 450. igralka mladinske lestvice ITF.

V drugem krogu je z nastopi med posameznicami končala Nika KOZAR. S 6-1 6-4 jo je izločila 17-letna domačinka Lucrezia STEFANINI (ITF 103).

Uspešnejše so bile naše igralke v konkurenci dvojic, kjer sta se Kristina NOVAK in Nika KOZAR uvrstili v finale. V polfinalu sta s 7-5 6-4 premagali Italijanki Ludmillo SAMSONOVO in Martino ZERULO. Za naslov se bosta v soboto pomerili z Grkinjo Eleni CHRISTOFI in Ciprčanko Elizo OMIROU.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v portugalski Maii se je v četrtfinalu poslovila tudi Živa FALKNER. Potem, ko je v tretjem krogu s 7-5 5-7 6-1 premagala 14. nosilko, Britanko Amarni BANKS, je v četrtfinalu morala premoč priznati 8. nosilki, Francozinjo Diane PARRY, ki je bila boljša s 6-4 6-3. Pia LOVRIČ je izgubila v tretjem krogu. S 6-3 6-3 jo je premagala 7. nosilka, Španka Marta CUSTIC.

Pia in Živa še naprej odlično igrata v konkurencojic, kjer sta se uvrstili v finale. V četrtfinalu sta s 6-4 6-3 premagali Britanki Amarni BANKS in Annali OLIVELLE, v polfinalu pa sta bili v tekmi z dramatično končnico s 4-6 6-3 11-9 boljši od Britank BORNAY in PARRY. V finalu bosta v soboto igrali z Italijankama Matilde MARIANI in Federico SACCO. TUKAJ.

Danes konec registracijsko prestopnega roka, jutri zadnji dan za prijave na tečaj za trenerje tenisa D

bm, 25.03.2016

V petek 25.marca se zaključi spomladanski registracijsko prestopni rok v katerem lahko igralci in igralke prestopajo iz kluba v klub, za vse igralce pa lahko v tem roku tudio podaljšate veljavnost eregistracij za sezono 2016. Po izteku roka se podaljšanje zaračunava po višji tarifi, prestopi do naslednjega roka niso mogoči, kadarkoli pa so mogoče prve registracije.

Sobota 26. marca pa je zadnji dan za prijave na tečaj za trenerje tenisa D, ki se prične 8. aprila v Kranju. Vse podrobnosti najdete TUKAJ.

Ta konec tedna OP Ljubljane za rekreativce

mp, 24.03.2016

Kljub praznikom se je na odprto prvenstvo Ljubljane za rekreativce posamezno prijavilo več kot 30 igralcev in igralk, med njimi so tudi vsi vodilni na lestvici: Aleš Maček in Matej Jarc pri moških ter Andreja Bizjak in Lea Sunarič pri ženskah.

V moškem A turnirju bosta Maček in Jarc imela veliko dela, da se bosta spet uvrstila v finale, že njuna prva nasprotnika sta zelo močna. Ivo Bubnjič, zmagovalec elitne kranjske poletne lige se bo pomeril z Mačkom, Petar Bulatovič, ki je vedno v vrhu elitne ljubljanske lige, pa z Jarcem. Svojo priložnost čaka tudi Miha Pohar, ki ob dobrem dnevu lahko premaga vsakogar.

Žrebne tabele najdete TUKAJ.

Rekreativci za točke spet ta konec tedna v Ljubljani, prijave še danes do 20. ure

mp, 24.03.2016

Ta konec tedna bo v teniškem centru Soča Dolgi most potekalo odprto prvenstvo za rekreativce posamezno.

Rok za prijavo je četrtek 24.3.2016 do 20.00 ure, razpis in prijavnico lahko najdete v "Dokumentih" na desni.

Tako kot vedno bomo vse prijavljene razdelili v več turnirjev, ki so različni po kvaliteti. Pri moških računamo na A, B, C in D turnir, pri ženskah pa na A in B turnir. Tako kot vedno vas na Dolgem mostu čaka odlična enolončnica, vsak udeleženec pa prejme tudi bon podjetja Tengo. Najboljši v vsakem turnirju prejmejo pokale in dodatne bone. Vsak igralec bo lahko odigral najmanj dve tekmi, saj bomo za poražence v prvi tekmi organizirali tudi tolažilni turnir, ki prinaša dodatne točke za jakostno lestvico slovenskega rekreativnega tenis tour.

Tekmovanj slovenskega rekreativnega tenis toura se lahko udeležijo tudi bivši tekmovalci, ki pa kot tekmovalci ne smejo biti registrirani pri Tenis Sloveniji v zadnjih štirih letih. Tekmovalna komisija ima pravico zavrniti prošnjo za igranje nekega bivšega tekmovalca, če smatra, da njegova kvaliteta bistveno odstopa od kvalitete drugih igralcev.

Bivši tekmovalci, ki so bili člani državne reprezentance, ki so bili na ATP, WTA, itd. lestvicah, se tekmovanj ne smejo udeleževati. Medtem ko se tekmovanj pri moških udeležuje kar nekaj bivših tekmovalcev, pa imamo pri ženskah precej drugačno situacijo. Sem in tja se pojavi kakšna bivša tekmovalka, ki bi rada igrala, a ker se na tekmovanje ne prijavijo vsaj tri, štiri bivše tekmovalke, tekmovanja zanje ne izvedemo. Že pred časom pa smo sklenili, da bivših tekmovalk ne "mešamo" s pravimi rekreativkami, lahko pa boljše rekreativke zaigrajo med bivšimi tekmovalkam, če to želijo.

M. Pogačar TUKAJ.

Pia Lovrič v tretji krog Maie, v Firencah poraz Kristine Novak in Zale Dovnik

bm, 23.03.2016

V portugalski Maii je bila v drugem krogu po Živi Falkner uspešna tudi Pia LOVRIČ. S 6-4 6-0 je premagala Rusinjo Aliso KUDRIAVTCEVO. Naši igralki sdta bili uspešni tudi v igri dvojic. Z zmago s 7-6(1) 5-7 10-4 nad Francozinjama Elso JACQUEMOT in Capucine SANONER sta se uvrstili v četrtfinale.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Firencah sta danes nastopili obe naši kvalifikantki Kristina NOVAK in Zala DOVNIK. Žal obe neuspešno.

Kristina NOVAK je s 6-2 2-6 1-6 izgubila z domačo povabljenko, 17-letno Martino ZERULO (ITF 394), Zala DOVNIK pa je bil nemočna v srečanju s 4. nosilko, 17-letno Grkinjo Eleni CHRISTOFI, 96. mladinko sveta. Ta je slavila s 6-1 6-1.

V konkurenci posameznic tako po prvem krogu ostajata Kaja JUVAN in Nika KOZAR. V konkurenci dvojic smo imeli v četrtfinalu pet igralk, v polfinale pa sta se uvrstili Nika KOZAR in Kristina NOVAK. V prvem krogu sta s 6-2 7-6(4) premagali 1. nosilki, Romunki Ioanu MINCA in Georgio Andreeo CRACIUN, četrtfinalno srečanje pa sta jima Norvežanka Brune OLSEN in naša Veronika ERJAVEC predali brez boja. Izpadla je tudi Kaja JUVAN, ki je nastopila v paru z Bolgarko Zinovio VANEVO. S 6-0 7-5 sta ju premagali Grkinja Eleni CHRISTOFI in Ciprčanka Eliza OMIROU. TUKAJ.

Teniški turnir Tilia Slovenia Open v Portorožu letos od 8. do 13. avgusta

bm, 23.03.2016

Turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2016 bo še drugič v avgustovskem terminu, potem ko je bil v prvih dveh izvedbah sredi meseca julija. Teniški igralci se bodo borili za nagradni sklad v višini 50.000 ameriških dolarjev.

Še četrto leto zapored bo Portorož v času poletnih počitnic in morskih avantur gostil najmočnejši moški teniški turnir v Sloveniji. ŠRC Marina z osrednjim stadionom in štirimi zunanjimi igrišči omogoča izvedbo profesionalnega turnirja na najvišjem nivoju, številni vzporedni projekti in zabavni program pa dajejo turnirju naziv enega najboljših turnirjev serije Challenger na svetu.

Številni nastopi glasbenikov in DJ-ev, nagradne igre v Piranu in Portorožu, dobrodelne zgodbe, odprte novinarske konference, Festival tenisa in skupaj več kot tisoč teniških tekmovalcev, dajejo Portorožu absolutni primat z največjo poletno prireditvijo v Sloveniji –Tilia Slovenia Open dogodek.

V preteklih letih so najmočnejši pečat pustili prav slovenski teniški igralci, od katerih gre tudi letos pričakovati dobre rezultate, saj vsi po vrsti priznavajo, da je turnir Tilia Slovenia Open pravzaprav njihov domač turnir, kjer se počutijo podobno, kot na turnirjih serije ATP. Otvoritveni turnir je leta 2013 osvojil Grega Žemlja, ki je bil takrat v izjemni formi saj se je po portoroški zmagi zavihtel na, za Slovenijo,rekordno 43. mesto na lestvici ATP. Istega leta sta se prvič v konkurenci dvojic preskusila Blaž Rola in Aljaž Bedene ter na koncu izgubila v izenačenem finalu proti Hrvatoma Draganji in Paviću.

Leto kasneje Žemlja zaradi bolezni praktično ni igral, njegovo mesto pa je na portoroškem prestolu zasedel Blaž Kavčič, ki je v atraktivnem finalu premagal, dandanes enega redkih teniških romantikov, Luksemburžana Gillesa Müllerja. Spomnimo se, Kavčič je prvo portoroško lovoriko začinil z nočnim skokom v morje.

Lansko leto se je tretjemu turnirju Tilia Slovenia Open ponovno pridružil prenovljeni in pozdravljeni Grega Žemlja ter po sunkovitem skoku na lestvici ATP, prišel do finala, a tam moral priznati premoč Italijanu Luci Vanniju.

ATP Challenger Tilia Slovenia Open, finala:

2013: G. Žemlja (SLO) – M. Fischer (AVT) 6:4, 7:5

2014: B. Kavčič (SLO) – G. Müller (LUX) 7:5, 6:7(3)

Tudi letos vabljeni v Portorož ! TUKAJ.

Predstavitev zbornika Tenis Slovenija 1899-2015 v Šoštanju

bm, 22.03.2016

Dne 22.3.2016 je bila v protokolarnem objektu občine Šoštanj - Vili Mayer predstavitev Zbornika "Tenis Slovenija 1899-2015". Zbornik je predstavil njegov avtor Anton GROSMAN.Predstavitve so se med drugimi udeležili Predsednik TZS g. Marko Umberger, prvi predsednik TZS g. Janez Erhart, župan občine Šoštanj g. Darko Menih in pobudnik predstavitve g. Štefan Szabo, ki so prisotne pozdravili in nagovorili.

Predstavitev je vodila ga. Špela Poles, vodja protokolarnega objekta Vile Mayer.

Na predstavitvi je bil tudi g. Železnik, občan Šoštanja, ki je v času svojega službovanja kot učitelj na OŠ Bojana Iliha v Mariboru učil našo teniško legendo Mimo Jaušovec.

Po predstavitvi je ob prigrizku stekel prijeten klepet o samem Zborniku in o zgodovini tenisa v Šoštanju in Velenju, o čemer so spregovorili in obujali spomine veterani tenisa v Šaleški dolini.

Naj ob tem spomnimo, da je zbornik naprodaj v pisarni TS po simbolni ceni 10 €.

Še nekaj fotografij iz predstavitve si lahko ogledate TUKAJ.

Nastja Kolar četrtfinalistka v Egiptu, porazi Blaža Role, Tadeje Majerič, Dalile Jakupović in Mika Urbanije

bm, 22.03.2016

Z zmagama je nastope na ITF turnirju (10.000 $) v Sharm El Sheikhu začela Nastja KOLAR. V prvem krogu je s 3-6 6-4 6-2 premagala 20-letno Švicarko Karin KENNEL, 643. igralko lestvice WTA, v drugem krogu pa je bila s 6-3 6-2 boljša od Ukrajinke Anastasiye FEDORYSHYN in se tako uvrstila v četrtfinale

Blaž ROLA je tudi na ATP Challengerju v Shenzhenu hitro končal nastope. V prvem krogu ga je po izenačenem boju po dveh urah in petnajstih minutah premagal 25-letni hrvaški kvalifikant Viktor GALOVIĆ, na letvici ATP uvrščen na 642. mesto. Končni izid se je glasil 7-6(3) 4-6 6-4 v korist Galovića.

Kako izenačeno je bilo srečanje pove tudi podatek, da je bil v seštevku točk s 102 - 101 boljši Blaž, v celotnem srečanju pa sta igralca servis izgubila samo po enkrat. Blaž Rola je imel v zadnjem nizu sicer štiri priložnosti za odvzem servisa nasprotniku a ni izkoristil nobene, Galoviću je v dveh poskusih to uspelo enkrat.

Na ženskem ITF turnirju v kitajskem Quanzhou (50.000 $) je Tadeja MAJERIČ v prvem krogu igrala s 6. nosilko, 21-letno Kitajko Zhaoxuan YANG, 163. igralko lestvice WTA in izgubila z 1-6 1-6. To je bil njen peti zaporedni poraz na zadnjih šestih srečanjih, pri čemer je na zadnjih štirih turnirjih izgubila v prvem krogu.

Na istem turnirju je v drugem krogu izgubila Dalila JAKUPOVIĆ. Proti 22-letni Tajki Lusiki KUMKHUM, 153. igralki lestvice WTA je sicer začela dobro in prvi niz dobila s 6-4, tdui v drugem z breakom povedla z 2-0, v nadaljevanju pa po re-breaku nasprotnice izgubila 11 igro na svoj servis in niz s 5-7. V tretjem nizu je svoj začetni udarec izgubila v sedmi igri, niz pa s 4-6.

Poraz je zabeležil tudi Mike URBANIJA. Na Futuresu v Antalyi ga je s 6-3 6-4 premagal Turk Cem ILKEL, 458. igralec lestvice ATP.

TUKAJ.

Včeraj na mednarodnih turnirjih vrsta slovenskih nastopov

bm, 22.03.2016

Danes bo na mednarodnih turnirjih slovenski dan, saj bomo spremljali vrsto slovenskih nastopov.

Popoldne bo v Miamiu v drugem krogu kvalifikacij nastopil Grega ŽEMLJA, ki bo igral z Američanom Timom SMYCZEKOM.

Na Futuresu v Heraklionu je nastopil Aljaž RADINSKI. Njegov nasprotnik v prvem korgu je bil Čeh Dominik KELLOVSKY, ki je bil boljši sd 6-0 6-2.

Na Futuresu v Antalyi bo med dvojicami nastopil Mike URBANIJA, medtem ko ga tekma prvega kroga posameznikov čaka jutri.

Na ženskem ITF turnirju (50.000 $) v kitakjskem Quanzhou bosta nastopili Tadeja MAJERIČ, ki bo igrala s Kitajko Zhanxuan YANG in Dalila JAKUPOVIĆ. Njena nasprotnica je bila Francozinja Irina RAMIALISON. Jakupovićeva je zmagala s 6-1 6-1.

V Hammametu je v prvem krogu glavnega ITF turnirja (10.000 $) Manca PISLAK igrala z Indijko Snehadevi S REDDY in izgubila z 2-6 4-6. Pia ČUK na istem turnirju igra s Srbkinjo Marino KACHAR.

Na enako vrednem turnirju v Sharm El Sheikhu bo Nastja KOLAR igrala s Švicarko Karin KENNEL, v Heraklionu je bila nasprotnica Natalije ŠIPEK Britanka Amanda CARRERAS, ki je bila boljša s 6-1 6-2.

Prava poplava slovenskih mladink je v Firencah, kjer v glavnem ITF turnirju 2. ranga nastopajo Kaja JUVAN, Veronika ERJAVEC, Nika KOZAR, Kristina NOVAK in Zala DOVNIK.

Uspešni sta bili Nika KOZAR in Kaja JUVAN, izgubila pa je Veronika ERJAVEC.

Na Portugalskem je v Maii v drugem krogu turnirja TE 14 1. ranga Živa FALKNER zmagala s 6-3 6-3. Pia LOVRIČ bo nastopila v sredo. TUKAJ.

Urška Velec in Andrej Šušteršič zmagovalca OP 18 v Mariboru in Ljubljani

bm, 21.03.2016

Končano je še zadnje tekmovanje v zimski sezoni 2015/2016, ki šteje za točke slovenske teniške lestvice, to je OP do 18 let.

Dekleta so moči merila v Mariboru, kjer je na igriščih ŽTK slavila igralka iz drugega brega Drave, članica TK Branik, Urška VELEC. 2. nosilka turnirja je bila v finalu s 6-1 6-2 boljša od domačinke, 1. nosilke, Nine KOLAR (ŽtkMb). Za Urško je to prva zmaga na turnirju v starostni kategoriji do 18 let, potem ko je v letošnji sezoni že bila dvakrat finalistka in enkrat polfinalistka na OP za posameznice, na lestvici pa je iz 20. napredovala na 9. mesto.

Fantje so igrali v Ljubljani, kjer jih je gostil TK Olimpija. V finalu sta se pomerila 2. nosilec Andrej ŠUŠTERŠIČ (MaxLj) in nepostavljeni Aljaž FUGINA (Sl-Lj). S 6-2 3-6 6-1 je slavil Šušteršič in si tako priigral prvi naslov v letošnji teniški sezoni. Njegov doslej najboljši izid letos je bilo četrtfinale.

Na fotografiji Duške Mlakar sta finalistki ter predsednik in direktor ŽTK Maribor. TUKAJ.

Grega Žemlja in Polona Hercog izpadla v Miamiju, Blaž Rola na Challengerju na Kitajskem

bm, 21.03.2016

Na moški teniški lestvici ATP je ta teden med Slovenci najvišje Blaž ROLA, ki je na 162. mestu. Je tudi edini slovenski predstavnik, ki je ta teden še v konkurenci. Še cedno čaka na nastop na ATP Challengerju v kitajskem Shenzhenu, kjer se bo v prvem krogu pomeril s hrvaškim kvalifikantom, 25-letnim Viktorjem GALOVIĆEM, 642. igralcem lestvice ATP.

Naš drugi igralec na lestvici ATP Grega ŽEMLJA, trenutno je na 191. mestu, se je tako kot Polona HERCOG udeležil turnirja v Miamiju. Pri moških nagradni sklad znaša 6.134.605 $, za nastop v glavnem turnirju pa je potrebno zmagati trikrat. Grega je dobro začel in v prvem krogu s 6-3 7-5 premagal Nemca, 28-letnega Daniela BRANDSA, 135. igralca lestvice ATP. Že v drugem krogu pa je naletel na premočnega nasprotnika. 11. nosilec kvalifikacij, 28- letni domačin Tim SMYCZEK, 132. igralec lestvice ATP je bil boljši s 6-2 6-3.

Naša trenutno najboljša teniška igralka Polona HERCOG je po turnirju v Indian Wellsu na ženski svetovni teniški lestvici WTA nazadovala za 13 mest in je kot najvišje uvrščena Slovenka trenutno na 95. mestu. To ni zadostovalo za uvrstitev v glavni WTA turnir v Miamiju, ki ima pri ženskah nagradni sklad 6.844.139 $, zmagovalka bo tako kot pri moških prejela kar 1.028,300 $, zato si je poskušala nastop v glavnem žrebu zagotoviti skozi kvalifikacije v katerih nastopa 48 igralk. V kvalifikacijskem turnirju je bila 9. nosilka, v prvem krogu pa se je pomerila z mlado, komaj 17-letno Madžarko Fanni STOLLAR, 20. mladinko sveta, ki se preizkuša tudi v članski konkurenci, a tu doslej še ni zabeležila vidnejšega rezultata. Na lestvici WTA zaseda 469. mesto, za nastop v Miamiu pa je kot varovanka agencije IMG prejela posebno povabilo. Hercogova tudi na drugem velikem turnirju sezone ta mesec ne bo nabrala prepotrebnih točk, saj se poslavlja že po uvodnem nastopu. Po izgubljenem prvem nizu s 3-6 in zaostanku v drugem z 0-3 je namreč srečanje madžarski mladinki predala.



Velik padec na lestvici ATP pa je ta teden doživel Blaž KAVČIČ, ki še vedno ne more trenirati na vso moč. Na lestvici ATP je izgubil kar 68 mest in je trenutno uvrščen na 238. mesto. TUKAJ.

Državno prvenstvo za veterane - Miro Mikuš junak zadnjega dne

, 21.03.2016

V TC Millenium v Ljubljani se jekončalo dvoransko državno prvenstvo za veterane, za konec pa smo bili priča kar velikemu presenečenju, ki pa se je nakazovalo že po prvem dnevu. Kamničan Miro MIKUŠ je v kategoriji moški 55+ nizal zmago za zmago, edini, ki ga je resneje ogrozil, pa je bil v polfinalu Ivo BELIŠ. Podlaga v Milleniumu je nekoliko hitrejša od drugih "carpet" podlag in je kot nalašč za visokega Mikuša, ki je večino svojih točk dobil z odličnim servisom. Tudi z osnovne črte je bil čvrst in zanesljiv, v tako dobrem "stanju" ga nismo gledali že kar nekaj časa. Kako močan je bil Mikuš ta vikend, še najbolje pove izjava finalista Bojana GORENCA, ki je športno priznal, da že dolgo ni bil tako nadigran.

V kategoriji moški 40+ je zanesljivo slavil Marko ŠKRJANC (Grosuplje), v finalu mu do živega ni mogel niti sicer zelo dobri Marko LOPATIČ. Škrjanc je pokazal široko paleto različnih udarcev (gre za šolanega igralca in zanj skrivnosti v tenisu ni), njegovi nasprotniki pa enostavno ne najdejo pravega orožja, da bi ga resno ogrozili.

V kategoriji moški 35+ je pričakovano zmagal Iztok ARTIČ (Rogatec), ki je na začetku imel težave s hitro podlago, potem pa je ujel "tajming" in njegov zaščitni znak bekend je bil v Milleniumu naravnost "morilsko orožje". V dvoboju za drugo mesto je Alojz SMRKOLJ premagal Igorja KOKALJA in kar malo nepričakovano domov odnesel pokal in nagrado.

Že v soboto je v ženski kategoriji 35+ slavila Eva GRM

Naslednje tekmovanje za veterane bo državno prvenstvo v dvojicah, ki bo že v začetku aprila potekalo prav tako v TC Milleniumu.

Tekst in foto: M. Pogačar

Vse o veteranskem tenisu najdete TUKAJ.

Živa Falkner in Pia Lovrič v drugi TE 14 krog na Portugalskem, na ITF 18 v Firencah uspešni Kaja Juvan in Nika Kozar

bm, 21.03.2016

Naše najboljše mladinke ta teden loparje vihtijo v Firencah, kjer poteka močen mladinski ITF turnir 2. ranga. V glavnem turnirju so z izjemo Hane MRAZ, prijavljene vse ostale naše najboljše igralke na čelu s trenutno s 70. mestom najvišje uvrščeno Slovenko na lestvici ITF Kajo JUVAN. Poleg nje sta to še Nika KOZAR in Veronika ERJAVEC.

Dobro je nastope začela Nika KOZAR, ki je s 6-1 6-3 premagala 7. nosilko iz Velike Britanije, Emo LAZIC (ITF 91). V uvodenm nastopu je bila uspešna tudi 3. nosilka Kaja JUVAN. S 7-6(1) 4-6 6-4 je premagala Čehinjo Michaleo BAYERLOVO (ITF 209). V uvodnem nastopu je izgubila Veronika ERJAVEC. S 6-4 6-3 jo je premagala 6. nosilka Avstrijka Mira ANTONITSCH (ITF 108).

Zala DOVNIK in Kristina NOVAK, ki sta se v glavni turnir uvrstili iz kvalifikacij bosta tekmi prvega kroga odigrali v sredo.

Ostala dekleta so morala v kvalifikacije, kjer so nastope z zmagami začele Zala DOVNIK, Nika RADIŠIČ, Tina CVETKOVIČ in Kristina NOVAK.

Kristina NOVAK in Zala DOVNIK sta bili uspešni še v drugem krogu in tretjem krogu in sta se obe uvrstili v glavni turnir.

V prvem krogu je izgubila Anja GAL., v drugem krogu pa sta se poslovili še Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ.

Med fanti nimamo predstavnikov saj je naša prva violina Sven LAH nastop odpovedal.

Na turnirju Tennis Europe 1. ranga v Maii na Portugalskem v kategoriji do 14 let nastopata Živa FALKNER in Pia LOVRIČ. Živa FALKNER je trenutno na 17. mestu lestvice TE do 14 let, na turnirju je 3. nosilka, Pia LOVRIČ je na 54. mestu, kar ji je na turnirju prineslo mesto 11. nosilke. Tudi na Portugalskem ni naših dečkov.

Falknerjeva je turnir začela prepričljivo in v uvodnem nastopu s 6-0 6-0 premagala domačinko Francisco MENDES, v drugem krogu pa je bila s 6-3 6-3 boljša od Španke Albe RAY GARCIE. V prvem krogu je bila uspešna tudi Lovričeva, ki je s 6-3 6-1 premagala Italijanko Carlotto MENCAGLIA. V drugem krogu bo v sredo igrala z Rusinjo Aliso KUDRIAVTCEVO. TUKAJ.

Nina Kolar, Urška Velec, Aljaž Fugina in Jernej Šušteršič finalisti OP 18

bm, 20.03.2016

Pri dekletih bosta na OP 18 v Mariboru v zaključnem obračunu pričakovano nastopili 1. nosilka Nina KOLAR (ŽtkMb) in 2. nosilka Urška VELEC (Br-Mb). Kolarjeva je bila v prvem polfinalu s 6-3 7-6(3) boljša od Inge KOMLEVE (Hari), Urška Velec je v drugem polfinalu s 7-5 3-6 6-2 premagala nepostavljeno Zojo ŠTRUKELJ (ŠtkVe). Finale deklet bo na igriščih ŽTK Maribor v ponedeljek ob 11.30 uri.

Na turnirju fantov sta se v Ljubljani v finale uvrstila nepostavljeni Aljaž FUGINA (Sl-Lj), ki je v polfinalu s 6-3 6-3 premagal prav tako nepostavljena Miho VELIČKEGA (ŽtkMb), ta pa je v drugem krogu izločil prvega nosilca Maksa MEHA in 2. nosilec Andrej ŠUŠTERŠIČ (MaxLj), ki je v drugem polfinalu s 4-6 6-4 6-2 premagal Tilna ŠIMENKA LALIČA (ŽtkMb).

. Finale bo v ponedeljek ob 10. uri na igriščih TK Olimpija.

TUKAJ.

Manca Pislak v glavni turnir Hammameta

, 20.03.2016

Na ITF turnirju v Hammametu (10.000 $) je Manca PISLAK končala nastope v kvalifikacijah in se uvrstila v glavni turnir. V prvem krogu je s 6-4 6-2 premagala Belgijko Yani GENESSE, vb zadnjem krogu kvalifikacij pa je bila s 6-2 7-5 boljša od 5. nosilke, Sare GIMENEZ iz Paragvaja.

Na ITF turnirju v Heraklionu (10.000 $) sta v kvalifikacijah nastopili Eva ZAGORAC in Saša KLANEČEK. V drugem krogu sta se pomerili med sabo, nekoliko presenetljivo pa je s 6-4 6-3 slavila mlajša Saša KLANEČEK. V finalu kvalifikacij je nato izpadla tudi ona. Z 0-6 6-4 6-4 jo je premagala Britanka Emma HURST.

V glavnem turnirju bo nastopila Natalija ŠIPEK.

V kvalifikacijah moškega Futuresa v Heraklionu (10.000 $) sta nastopila Tino KOVAČIČ in Anže LOVIŠČEK. Tino KOVAČIČ se je uvrstil v drugi krog, kjer ga je s 6-2 6-2 premagal 7. nosilec Ukrajinec Vitalii SHCHERBA. Anže LOVIŠČEK je izgubil uvodno srečanje z Nizozemcem Thomasom DOESOM, ki je bil boljši s 6-4 6-0. V glavnem turnirju bo nastopil Aljaž RADINSKI.

Največ naših igralcev je nastopilo v Opatiji v kvalifikacijah 4. Futuresa iz serije Istarska riviera. Žal tudi na četrtem turniju nobenemu našemu igralcu ni uspelo prebroditi kvalifikacij. Še najdlje, v tretji krog, se je z dvema zmagama uvrstil Domen GOSTINČAR. TUKAJ.

Eva Grm državna veteranska prvakinja 35

, 20.03.2016

V teniškem centru Millenium v Ljubljani se nadaljuje državno prvenstvo za veterane. Ta konec tedna se merijo moški v kategoriji 35+, 40+ in 55+ ter ženske v kategoriji 35+.

V ženski kategoriji so igrale samo tri igralke, a kvaliteta igralk je bila toliko boljša – Eva GRM je pred leti sodelovala tudi na nekaj mednarodnih profesionalnih teniških turnirjih, Lea SUNARIČ in Karmen KRISTAN pa spadata med najboljše rekreativke slovenskega rekreativnega tenis toura. Že uvodna tekma med Grmovo in Kristanovo je pokazala, kdo je prvi favorit za končno zmago, prva je s čvrsto igro z osnovne črte razbila Kristanovo, ki niti ni igrala slabo. Enako igro je Grmova ponovila tudi proti Lei Sunarič, ki se je sicer izvrstno upirala, a kaj več kot štiri igre ji ni uspelo osvojiti.

V moški konkurenci 55+ je najboljši Slovenec na ITF lestvici Matjaž FRECE doživel hladen tuš proti Bojanu GORENCU, ki ga je stala uvrstitve v polfinale (v eni od skupin je v polfinale napredoval tudi drugo uvrščeni, žreb je odločil, da je to Leljak). Prav tako eden od favoritov za končno zmago Ivo BELIŠ se je dolgo mučil z Dejanom MESCEM, a se uspel izogniti dramatični končnici, ki sta jo igrala Frece in Gorenc. Še najlaže se je v zaključne boje prebil visoki Miro MIKUŠ, ki mu hitra podlaga v dvorani očitno zelo ustreza.

Tako kot je Grmova dominirala v ženski konkurenci je v moški kategoriji 40+ (vsaj kar se tiče skupinskega dela) dominiral Marko ŠKRJANC. Omenimo naj še Marka LOPATIČA, ki se po začetnem "sprehajanju" v dvoboju proti Gregorju STRAJNARJU dobro namučil proti Jordanu MISAJLOVSKEMU, ugnal ga le z 9/7.

V nedeljo je na državnem prvenstvu polfinalni dan, s prvimi tekmami pa bodo začeli tudi moški v kategoriji 35+. Začetek prvih tekem je ob 12.00 uri, vsi v Millenium navijat za naše vrle tenisače! No, velja za tiste, ki ne boste šli v Planico navijat za naše orle….

Tekst in foto: M. Pogačar

Vse o veteranskem tenisu najdete TUKAJ.

Na mednarodnih turnirjih so se začeli kvalifikacijski obračuni

bm, 19.03.2016

Prihodnji teden bomo ponovno z zanimanjem spremljali nastope naših igralcev in igralk na mednarodnih teniških turnirjih.

Na najmočnejšem med njimi bo nastopil Blaž ROLA, ki še drugi teden ostaja na Kitajskem. Nastopil bo na ATP Challengerju z nagradnim skladom 75.000 $+H v Shenzhenu, v prvem krogu pa bo igral s kvalifikantom.

Številna je ponovno zasedba na Futuresu (10.000 $), četrtem iz serije Istarska riviera, gosti pa ga bližnja Opatija. V kvalifikacijah so bili v prvem krogu uspešni Jakob Aljaž KAPLJA, Gregor VOVK, Klemen NIKOLAŠ, Marko NOVAK, Domen GOSTINČAR in David Lucas AMBROŽIČ, izgubili pa so Filip Jakob ZUPANČIČ, Primož VOVK, Bor SCHWEIGER MUŽAR, Jernej NARDONE.

V grškem Heraklionu so igralci in igralke Žtk Maribor. Pri fantih je v glavni turnir, igra se na trdi podlagi, že uvrščen Aljaž RADINSKI, v kvalifikacijah pa nastopata Anže LOVIŠČEK in Tino KOVAČIČ. Oba sta nastope začela z zmagama.

Fantom delajo družbo na ženskem ITF turnirju, ki poteka vzporedno, klubski kolegici Eva ZAGORAC in Saša KLANEČEK ter Natalija ŠIPEK, ki je že uvrščena v glavni turnir. Žreb se je grdo poigral z našima igralkama v kvalifikacijah, saj se bosta, potem, ko sta v prvem krogu obe prosti, v drugem krogu pa se bosta v nedeljo pomerili med sabo.

Na ITF turnirju v kitajskem Quanzhou (25.000 $) sta prijavljeni Dalila JAKUPOVIĆ in Tadeja MAJERIČ, obe v glavnem delu turnirja.

V Hammametu sta na ITF turnirju (10.000 $) prijavljeni Pia ČUK, ki je že uvrščena v glavni turnir in Manca PISLAK, ki bo morala v kvalifikacije. TUKAJ.

Miha Vellički na OP 18 izločil prvopostavljenega Maksa Meha

bm, 19.03.2016

Ta konec tedna bodo turnirje v zimski sezoni 2015/2016 končali fantje in dekleta na OP do 18 let. Fantje nastopajo v Ljubljani, dekleta gosti Maribor. To je tudi zadnji turnir, ki se igra pred spremembo lestvic TZS, ki bo 1.aprila.

Na turnirju fantov nastopa 35 igralcev. Prvi nosilec turnirja je 3. igralec lestvice TS do 18 let, Maks MEH, ki pa se je po drugem krogu poslovil od turnirja. S 6-7(7) 6-3 6-4 ga je premagal 46. igralec lestvice TS, Miha VELIČKI. V četrtfinalu tudi ne bo 5. nosilca Vrhničana Jošta PLESTENJAKA, katerega je s 6-3 6-2 izločil Filip KALJEVIČ, ki je nato v drugem krogu srečanje po izgubljenem prvem nizu z 0-6 predal Marku ANDREJIČU GOLJARJU. Izpadel je tudi 8. nosilec Allen PUHNER PUPAHER. S 7-5 6-0 ga je izločil Velenjčan Marko KOVAČEVIČ. V četrtfinalu bodo nastopili še Tom AŠIČ KOVAČ, Aljaž FUGINA, Tilen ŠIMENKO-LALIČ, Mark MESARIČ in Andrej ŠUŠTERŠIČ.

Pri dekletih je udeležba skromna saj nastopa samo 23 igralk. Manjkajo vse najboljše, 1. nosilka turnirja pa je 6. igralka lestvice TS Nina KOLAR. Tudi dekleta so odigrala tekme prvega in drugega kroga. V četrtfinale so se uvrstile Nina KOLAR, Kim ŽIŽEK, Inga KOMLEVA, Petra GOBEC, Lana GOLOB, Zoja ŠTRUKELJ, Barbara BELIŠ in Urška VELEC.

Prihodnji teden bodo sicer nastopili še najmlajši v starostni kategoriji 8-11 let, a njihove tekme še ne štejejo za lestvico TS. TUKAJ.

Drugi del državnega prvenstva za veterane - žreb in razpored

, 18.03.2016

Objavljamo žrebne tabele in razpored tekem za veteransko dvoransko državno prvenstvo za kategorije moški 35+, 40+ in 55+ ter ženske 35+.

Kategorije moški 40+ in 55+ ter ženske 35+ s tekmovanjem pričnejo to soboto (jutri) ob 16.00 uri, kategorija moški 35+ pa s tekmovanjem prične to nedeljo ob 13.00.

Žreb in razporede, fotogalerijo in video iz prvega dela pa najdete TUKAJ.

Konec slovenskih članskih nastopov na mednarodnih turnirjih

bm, 16.03.2016

Zadnja je z nastopi na mednarodnih članskih turnirjih končala Manca PISLAK, ki je v Hammametu po dveh zmagah v kvalifikacijah izgubila v prvem krogu glavnega ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 $.

S 6-2 6-3 jo je premagala 3. nosilka, 20-letna Romunka Maria Irina BARA, 367. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Naši sodniki na srečanjih za Davisov pokal

bm, 16.03.2016

Slovenski sodniki so pretekli teden pomagali pravico deliti na tekmah Davisovega pokala. Blaž Anže PIPAN je bil vodja sodnikov Estoniji, Rok MATIČIČ (tretji z leve) je kot sodnik na stolu sodil v BiH, Ana ŠTIH pa je bila linijska sodnica v Litvi. TUKAJ.

Katarina in Andreja izgubili četrtfinale Indian Wellsa, Blaž Rola se ne more izviti iz rezultatske krize

bm, 16.03.2016

Na ženskem WTA turnirju v Indian Wellsu sta Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ nastope končali v četrtfinalu. Premagali sta ju, Katarinina nesojena soigralka med dvojicami Madžarka Timeas BABOS in Kazahstanka Yaroslava SHVEDOVA, ki sta bili boljši s 5-7 6-4 10-3. Novo priložnost bosta imeli slovenski igralki že prihodnji teden, ko se začne naslednji velik turnir v Miamiu.

Blaž ROLA je ta teden nastopil na ATP Challengerju v Guangzhou (50.000 $). V prvem krogu je bil njegov nasprotnik 24-letni Gruzijec Nikoloz BASILASHVILI, 117. igralec lestvice ATP. V dve uri in devet minut trajajočem srečanju je bil gruzijec boljši in je zmagal z rezultatom 5-7 7-5 6-4. Rola je po dobljenem prvem nizu tudi v drugem povedel s 3-1, a v nadaljevanju ni zadržal prednosti servisa, k čemer mui ni pripomoglo niti 12 asov. Oba igralca sta dobro servirala, v srečanju pa je Blaž izgubil začetni udarec štirikrat, nasprotnik le trikrat.

Blaževa slaba rezultatska serija se tako v tem letu nadaljuje, saj se je v glavnih turnirjih le dvakrat uvrstil v drugi krog. Še najbolje je zaigral na ATP turnirju v Sao Paulu, turnir se je igral v dvorani, kjer se je skozi kvalifikacije uvrstil na glavni turnir, tu pa v dveh tesnih nizih klonil proti Inigu CERVANTESU. TUKAJ.

Odpoved udeležbe na Fed Cup 2016 v Egiptu

bm, 15.03.2016

Teniška zveza Slovenije je včeraj Mednarodni teniški zvezi (ITF) sporočila uradno odpoved udeležbe slovenske teniške reprezentančne ekipe na regijskem tekmovanju za Pokal federacij 2016 v Egiptu. Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije namreč slovenskim državljanom odsvetuje vsa potovanja v določene dele Egipta, zlasti na širše območje mest Kairo in Aleksandrija, kjer se bo Fed Cup tekmovanje tudi odvilo.

Poleg uradnega stališča Ministrstva za zunanje zadeve je k odločitvi o neudeležbi na letošnjem Fed Cup tekmovanju v Egiptu botrovalo tudi mnenje igralk, ki so izrazile zaskrbljenost in strah za lastno varnost.

Tenis Slovenija TUKAJ.

Državno prvenstvo za veterane – kategorije 35+, 40+ in 55+

bm, 15.03.2016

Kot je verjetno vsem znano, državno prvenstvo za veterane poteka v dveh delih. Prvi del se je minuli konec tedna že končal, v drugem delu pa bodo zaigrali moški v konkurenci 35+, 40+ in 55+, ženske pa v kategoriji 35+.

Žreb za omenjene kategorije bomo opravili ta četrtek ob 20.00 uri, razpored tekem pa bo objavljen v petek dopoldne. V tem trenutku že vemo, da se bo tekmovanje v soboto pričelo ob 12.00 uri.

Obveščamo vas, da so še možne pozne prijave in sicer do četrtka 17.3.2016 do 20.00 ure, število poznih prijav pa je omejeno na zapolnitev žrebnih tabel.

Več o veteranskem tenisu najdete TUKAJ.

Maj Premzl, Leontina Stojanović, Gašper Bezjak, Kristina Novak, Luka Talan Lopatič in Iza Logar zmagovalci FIN 12 A in B ter OP ZALA 16

bm, 14.03.2016

Končani so turnirji za dvanajst in šestnajstletnike, ki so se odvijali ta konec tedna v Ljubljani in Domžalah. Velikih presenečenj ob koncu ni bilo, saj so se za naslove borili igralci, ki so na lestvicah do 12 in 16 let uvrščeni med najboljše.

Na FIN A turnirju za dečke je naslov zmagovalca osvojil 1. nosilec turnirja Maj PREMZL (ŽtkMb). Finalno srečanje ni bilo odigrano, saj mu je Bor ARTNAK (AsLit) tekmo zaradi slabega počutja predal brez boja.

B turnir je osvojil Luka TALAN LOPATIČ (Ol-Lj). Tudi on brez boja, saj je tudi njemu Niki POLANEC (ŽtkMb) finalno tekmo zaradi povišane telesne temperature predal.

Bolj zanimivo je bilo med dekleti, kjer sicer prva nosilka Leontina STOJANOVIČ (Ol-Lj) prave konkurence ni imela, v finalu je gladko s 6-1 6-1 premagala Mariborčanko Petjo DRAME, je pa bilo bolj zanimivo v spodnji polovici žreba, kjer je Petja DRAME v polfinalu, v zelo izenačenem srečanju s 7-6(5) 7-6(1) premagala letošnjo zimsko državno prvakinjo Elo Nalo MILIĆ, sicer 2. nosilko turnija. Za Stojanovićevo je to že tretji naslov v letošnji sezoni, potem ko je dvakrat zmagala v decembru. Spodrsnilo ji je le na zimskem državnem prvenstvu, kjer je osvojila drugo mesto.

B turnir deklic je osvojila Iza LOGAR (Ltc), ki je bila v finalu s 6-3 6-2 boljša od Ule JAMAR (Zklub).

Na OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let v finalu ni bilo prvega in drugega nosilca, sta se pa za naslov potegovala 3. nosilec Miha PERUŠ (Sl. Gradec) in 4. nosilec Gašper BEZJAK (Br-Mb). Uspešnejši je bil Bezjak, ki je zmagal s 6-4 2-6 7-6(4) in se tako veselil še drugega naslova v sezoni 2016.

Turnir dfeklet je suvereno osvojila Kranjčanka Kristina NOVAK (Tr-Kr), sicer ena naših boljših mladink, ki že uspešno nastopa na mednarodnih mladinskih ITF turnirjih do 18 let. Novakova je v finalu s 6-4 6-2 premagala prvopostavljeno Emo HORVAT (Tc-Lj). TUKAJ.

Manca Pislak v glavni turnir v Hammametu, na tretjem Futuresu Istarske riviere konec za slovenske igralce

bm, 14.03.2016

V kvalifikacijah ženskega ITF turnirja (10.000 $) v Hammametu je uspešno nastopila Manca PISLAK. V prvem krogu je s 6-2 1-6 6-0 premagala Švicarko Ambre BOCCARD, v drugem in hkrati zadnjem krogu pa je bila z 0-6 6-2 6-2 boljša od Italijanke Claudie COPPOLA.

Tretji moški Futures iz serije Istarska riviera z nagradnim skladom 10.000 $ se odvija v Puli. Tudi tokrat v kvalifikacijah nastopilo več kot 120 igralcev, med katerimi je bilo tudi 10 Slovencev, ki so si poskušali priigrati napredovanje v glavni turnir. Na prvih dveh turnirjih to ni uspelo nikomur, tokrat je bil blizu uvrstitvi Marko STOŠIĆ, a je na zadnji stopniočki spodrsnilo tudi njemu.

V prvem krogu kvalifikacij so zmagali Filip Jakob ZUPANČIČ, Anže LOVIŠČEK, Marko NOVAK, Marko STOŠIĆ in Jakob Aljaž KAPLJA, ki je v slovenskem obračunu izločil Jerneja NARDONEJA. V drugem krogu je bil nato uspešen samo še Marko STOŠIĆ, ki je zmagal tudi v tretje in se uvrstil v finale kvalifikacij. Za uvrstitev v glavni turnir se je boril z Italijanom Luigijem SORRENTINOM, ki je bil boljši s 6-4 6-2.

Že po prvem nastopu so turnir zapustili Klemen NIKOLAŠ, David Lucas AMBROŽIČ ter Gregor in Primož VOVK.

Tudi tokrat je tako v glavnem turnirju nastopil samo Tomislav TERNAR. V prvem krogu je igral z Črnogorcem Ljubomirjem CELEBIĆEM in izgubil z 2-6 2-6.

V kvalifikacijah ženskega ITF turnirja v Orlandu (10.000 $) je nastopila Petra RAMPRE, ki v zadnjem času ne igra prav veliko. Tudi tokrat ni bila uspešna, saj je že v prvem krogu z 2-6 2-6 izgubila z Američanko Shelby TALCOTT.

TUKAJ.

DP za veterane - drugi dan do naslovov Juričič, Prešeren, Valentinčič in Pajenkova

mp, 13.03.2016

Drugi dan dvoranskega državnega prvenstva za veterane je potekal v znamenju zaključnih bojev v kategoriji moški 50+, 60+ in 65+ ter ženske 50+. Finale pri moških 50+ sta si izborila Alfredo Juričič (Laško) in Tadej Zule (Domžale), ki sta največ pokazala že v skupinskem delu prvenstva. Oba igrata zelo močan tenis z osnovne linije, ki je zelo primeren za malo hitrejšo podlago v Milleniumu, strokovnjaki pa so možnosti za zmago enega ali drugega ocenili s 50/50. In niso se zmotili, saj se je tekma po skoraj dveh urah končala s 5/7, 7/5 in 10/8 za Juričiča.

Tudi v finalnem dvoboju kategorije 65+, v katerem sta se pomerila Jože Koleta (Ljubljana) in Anton Prešeren (Kamnik) smo gledali tri nize, po dobljenem prvem nizu pa je Koleta močno popustil, tako da Prešeren v nadaljevanju ni imel težkega dela, bilo je 3/6, 6/1 in 10/1.

V primorskem finalu v kategoriji 60+ sta zaigrala Branko Podgornik (Portorož) in Marijan Valentinčič (Kanal), slednji pa je s svojim agresivnim forhendom na hitri podlagi precej lažje prihajal do točk kot njegov nasprotnik in posledično slavil s 6/2 in 6/2. Poznavalci so vedeli povedati, da je podlaga v teniški dvorani v Šempetru pri Gorici, kjer trenira Valentinčič, še malo hitrejša od podlage v Milleniumu, tako da je na državno prvenstvo Valentinčič prišel zelo dobro pripravljen, kar se tiče "tajminga".

V ženski konkurenci 50+ smo v polfinalnem dvoboju med Vesno Stanko (Ljubljana) in Olgo Vrhovec (Vače pri Litiji) doživeli presenečenje, saj je bila v vlogi favorita Vesna, z 9/5 pa je slavila Olga. Druga finalistka je postala Vera Pajenk (Ljubljana), ki ni imela prevelikih težav z Nado Nastran (Škofja Loka), bilo je 9/4. Vera je ena redkih žensk, ki igra servis-volej, če je potrebno, in s tako igro svojim tekmicam povzroča veliko težav. Tudi v finalu je Pajenkova veliko hodila na mrežo in s tem ni dovolila, da bi Vrhovčeva razvila svojo igro z osnovne črte, končnih 9/5 pa je kar realen pokazatelj dogodkov na igrišču.

Državno prvenstvo se nadaljuje v soboto 19.3.2016 ob 12.00 uri, ko bodo s svojimi nastopi pričeli tudi igralci in igralke v starostnih kategorijah 35+, 40+ in 55+.

Tekst in foto: M. Pogačar

Več o veteranskem tenisu preberite TUKAJ.

Maj Premzl in Bor Artnak finalista A turnirja

bm, 13.03.2016

Na turnirjih tega konca tedna gredo obračuni v zaključno fazo. Pri dečkih smo na A turnirju že dobili finalista. To sta 1. nosilec Maj PREMZL (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-3 6-4 premagala Tristana FLANDRA (Tk Maja) in 2. nosilec Bor ARTNAK (AsLit), ki je bil v drugem polfinalu s 6-4 6-0 boljši od Aljaža KIRBIŠA (Br-Mb).

Tudi na B turnirju dečkov sta znana finalista. To sta Luka LOPATIČ-TALAN (Ol-Lj), v polfinalu je bil s 7-5 1-6 6-2 boljši od Lukasa MARJANOVIČA (Grosuplje) in Niki POLANEC (ŽtkMb), ki je s 2-6 6-4 6-4 premagal Andraža RENERJA (Tr-Kr). Deklice so odigrale četrtfinalna srečanja A turnirja. V polfinale so se uvrstile Leontina STOJANOVIĆ (Ol-Lj), Petja DRAME (ŽtkMb), Ela Nala MILIĆ (Ol-Lj) in Pia Marija REBEC (Tc-Lj). B turnir deklic je osvojila Iza LOGAR(Ltc). V polfinalu je s 4-6 6-3 7-5 premagala Ajo TANKO (Tanko), v finalu pa je bila s 6-3 6-2 boljša od Ule JAMAR (Zklub), ki je v polfinalu s 7-5 6-4 premagala Niko ZAVRŠKI (Ltc).

Na OP ZALA do 16 let sta pri fantih finalista 3. nosilec Miha PERUŠ (Sl.Gradec), ki je bil v polfinalu s 6-2 6-1 boljši od Matica DIMICA (MaxLj) in Gašper BEZJAK (Br-Mb), ki je s 6-3 6-3 izločil 2. nosilca Miho VELIČKEGA (ŽtkMb).

Pri dekletih so se v polfinale uvrstile -Ema HORVAT (Tc-Lj), Maja MAKORIČ (N. Gorica), Alja BELINGER (Šplus) in Kristina NOVAK (Tr-Kr) . TUKAJ.

Marko Por, Franc Bradan in Anja Regent novi državni prvaki

, 13.03.2016

Po prvem dnevu dvoranskega državnega prvenstva za veterane so znani trije državni prvaki. V kategoriji 45+ je Marko Por (Kranj), leta 2011 prvi igralec sveta v kategoriji 40+, brez večjih težav premagal vse svoje nasprotnike, še največ iger pa je v odločilnem dvoboju za prvo mesto uspel osvojiti Sebastijan Leber (Celje) in sicer dve.

V kategorijo 70+ sta se sicer prijavila samo dva igralca, a so se organizatorji odločili, da kategorije ne bodo združevali z mlajšimi kategorijami. Franc Bradan (S. Bistrica) in Zdravko Sirk (Ankarana) sta tako med sabo odločila, kdo bo novi državni prvak, s 6/4 in 6/1 pa je bil tokrat boljši Bradan.

Zadnja končna odločitev dneva pa je padla v kategoriji ženske 45+, kjer je slavila Anja Regent (Ljubljana), ki pa je na poti do naslova imela nepričakovano veliko dela. Vse nasprotnice so se ji odlično upirale, še najbližje zmagi pa je bila Zorislava Ašič Kovač (Izlake), ki je proti Regentovi izgubila le z 9/7. Ašič Kovačeva je najprijetnejše presenečenje prvenstva, saj je bila v zadnjem času njena igra skromna, tokrat pa je pokazala odličen tenis ter z drugim mestom in zmago nad Karmen Orter (Polzela) presenetila vse.

Državno prvenstvo za veterane se nadaljuje danes ob 12.00 uri, ko bodo na sporedu končne odločitve v moških kategorijah 50+, 60+ in 65+ ter v ženski kategoriji 50+, vse ostale kategorije pa s prvenstvom začnejo v soboto 19.3.2016.

Državno prvenstvo je odprl predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger, ki je pozdravil vse sodelujoče, poudaril prizadevanja Tenis Slovenije, da bi veteranska tekmovanja dvignili na višji nivo, in vsem igralcem zaželel veliko sreče na tekmovanju. TUKAJ.

V teku so turnirji OP ZALA 16 za fante in dekleta ter FIN 12 A in B za dečke in deklice

bm, 12.03.2016

Na OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let so pri fantih, ti igrajo v Domžalah, znani četrtfinalisti. Izpadel je 8. nosilec Allen PUHNER PUPAHER, katerega je v prvem krogu s 7-6(3) 6-3 izločil Aleks GRLJ, ki je tudi edini nepostavljen četrtfinalist. Za zadnje mesto v četrtfinalu igrata Miha VELIČKI in Mark ANDREJIČ GOLJAR, v četrtfinalu pa so že Tom AŠIČ KOVAČ, Matic DIMIC, Miha PERUŠ, Borut ŠRAJ, Gašper BEZJAK in Tim TEKAVEC.

Dekleta so odigrala tekme prvega kroga, ki presenečenj niso prinesle.

Na A turnirju za dečke do 12 let, od najboljših manjka samo Lun OBRUL, je izpadel 8. nosilec Job JAPELJ, katerega je s 6-3 3-6 7-6(8) izločil Nik GMAJNAR (na fotografiji), ki se je kot edini nepostavljen igralec uvrstil v četrtfinale. Četrtfinalisti pa so še Maj PREMZL, Luka FIRM, Tristan FLANDER, Mario ŠPANIĆ, Aljaž KIRBIŠ, Jan KOSEDNAR ŠUŠTERIČ in Bor ARTNAK.

Deklice so na A turnirju odigrale tekme prvega kroga. Nastopajo vse najboljše igralke, v prvem krogu pa se je poslovila 5. nosilka Ana LANIŠEK. S 6-7(4) 6-4 7-6(6) jo je izločila Eva UHAN MULLER.

Na B turnirju deklic do 12 let so se v polfinale uvrstile Iza LOGAR, Aja TANKO in Ula JAMAR, za zadnje mesto med najboljšimi štirimi se borita Ana THALER in Nika ZAVRŠKI.

Na B turnirju za dečke so znani četrtfinalisti. To so Lukas MARJANOVIČ, Matic HRIBAR, Luka LOPATIČ-TALAN, Žiga BIZJAK, Marko ČAČKOV, Andraž RENER, Gašper MATIJAŠIČ in Niki POLANEC. TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač v četrtfinalu Indian Wellsa

bm, 12.03.2016

Na ženskem WTA turnirju v Indian Wellsu sta se Katarina SREBOTNIK (včeraj je praznovala 35 let) in Andreja KLEPAČ uvrstili v četrtfinale. V drugem krogu turnirja dvojic sta igrali z Nizozemko Kiki BERTENS in Švedinjo Johanno LARSSON in zmagali s 5-7 7-5 10-6.

Njuni nasprotnici za prvi skupni polfinale bosta Kitajki Yi-Fan XU in Saisai ZHENG ali Madžarka Timea BABIS in Kazahstanka Yaroslava SHVEDOVA.Polona HERCOG je izpadla v prvem krogu turnirja posameznic, med moškimi letos nismo imeli svojega predstavnika.

Katarini čestitamo ob osebnem prazniku. TUKAJ.

Konec tedna OP ZALA 16 in FIN 12 A in B

bm, 11.03.2016

Konec tedna, s kvalifikacijami so se začeli že danes, bodo na sporedu turnirji v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let. Nastopa 219 igralcev in igralk.

Finalni A in B turnirji za dečke in deklice ter turnir za dekleta do 16 let so v Ljubljani, fantje do 16 let nastopajo v Domžalah.

Kvalifikacije so danes odigrali na A turnirju dečki do 12 let ter fantje do 16 let.

Pri deklicah do 12 let nastopajo vse najboljše s 1. igralko lestvice TZS Leontino STOJANOVIĆ (na fotografiji), pri dečkih manjka samo prvi igralec lestvice TZS do 12 let Lun OBRUL, tako da mesto prvega nosilca zaseda Maj PREMZL.

Pri fantih do 16 let manjka 1 igralec te lestvice Matic PODLIPNIK, prvi nosilec bo Tom AŠIČ KOVAČ, pri dekletih je zasedba skromnejša, iz prve deseterice nastopajo samo 4 igralke, mesto prve nosilke pripada 3. uvrščeni Emi HORVAT.

TUKAJ.

Na državnem pvenstvu za veterane bo nastopilo 60 igralcev in igralk

bm, 11.03.2016

Na državno prvenstvo za veterane, začne se jutri ob 12.00 uri v teniškem centru Millenium v Ljubljani, se je prijavilo 60 igralcev in igralk, ki so razdeljeni v 11 starostnih kategorij. Med prijavljenimi je tudi nekaj znanih imen, omenimo naj samo Marka Pora, bivšega reprezentanta za Davisov pokal, kapetana slovenske članske vrste ter bivše številka ena na svetu v kategoriji 40+.

Zaradi velikega števila prijav bodo igralci v kategorijah 35+, 40+ in 55+ s tekmovanjem pričeli naslednji teden, žreb za omenjene kategorije bomo naredili in objavili v torek, sredo.

Državno prvenstvo se bo igralo tudi pojutrišnjem, to je v nedeljo 13.3.2016, in to med 12.00 in 16.00 uro, ko bo na sporedu nekaj polfinalnih in finalnih odločitev. Nedeljski razpored tekem bo objavljen jutri okrog 20.00 ure.

Žrebne tabele in sobotni razpored dvobojev najdete TUKAJ.

V Indian Wellsu konec za Polono Hercog

bm, 10.03.2016

Polona HERCOG je še enkrat več hitro zaključila nastope na WTA turnirju. Tokrat je v prvem krogu turnirja v Indian Wellsu izgubila z Belgijko Yanino WICKMAYER. Hercogova je srečanje odlično začela in prvi niz dobila brez izgubljene igre, v nadaljevanju pa je boilje zaigrala tudi Wickmayerjeva in naslednja dva niza dobila na 4. Končni izid se je po dveh urah glasil 0-6 6-4 6-4 v korist Belgijke, pri čemer je bila v seštevku dobljenih točk Hercogova boljša z 89-81, a predvsem na račun prvega niza.

Med moškimi letos v Indian Wellsu nismo imeli predstavnika, v igri pa ostajata Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ, ki sta v konkurenci dvojic uspešno preskočili prvi krog. TUKAJ.

Grega Žemlja izpadel v drugem krogu Jokopinga, Srebotnik in Klepač zmagali v IW, poraz Tamare Zidanšek in Tomislava Ternarja

bm, 10.03.2016

Grega ŽEMLJA je nastope na ATP Challengerju v švedskem Jokopingu (42.500 $ + H), turnir se igra na trdi podlagi, začel z zmago, nato pa jih končal po drugem krogu.

V prvem krogu je v uri in pol s 6-4 6-4 premagal španskega kvalifikanta, 24-letnega Roberta ORTEGO-OLMEDA, 333. igralca lestvice ATP. Grega, ki je v srečanju zabil 17 asov je nasprotniku trikrat odvzel servis, sam ga je izgubil enkrat. Na koncu je bil za 12 točk boljši od nasprotnika.

V drugem krogu je igral s še enim kvalifikantom, 28-letnim domačinom Patrikom ROSENHOLMOM (ATP 1026), ki je v prvem krogu izločil 7. nosilca Mirzo BAŠIĆA

Oba igralca sta odlično servirala, v celotnem srečanju smo videli samo en break, ki je Žemlji prinesel zmago v prvem nizu, pa je bil Šved v obeh podaljšanih igrah bolj zbran in in je na kocu slavil s 5-7 7-6(6) 7-6(4). Srečanje v katerem je Žemlja zabil 22, nasprotnik pa 12 asov je trajalo dve uri in sedem minut, Rosenholm pa je bil na koncu boljši za 8 točk (122-114).

Na WTA turnirju v Indian Wellsu sta dobro nastopili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ. V prvem krogu sta s 6-1 6-2 premagala Lucie SAFAROVO in Ekaterino MAKAROVO.

Na ITF turnirju v brazilski Curitibi (25.000 $) je v drugem krogu Tamara ZIDANŠEK s 6-7(4) 3-6 izgubila z 2. nosilko, Nizozemko Cindy BURGER in s tem končala tritedensko južnoameriško turnejo na kateri je nastopila na treh ITF turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $. Ob odhodu je najbrž pričakovala več, tako pa je turnirje dvakrat končala v drugem krogu, enkrat pa se je uvrstila v četrtfinale. Zagotovo pa je nabrala dragocene tekmovalne izkušnje, ki ji bodo pomagale v prihodnje, ko se bo poskušala na lestvici WTA povzpeti med najboljše teniške igralke.

V Poreču je v prvem krogu ITF Futuresa izpadel Tomislav TERNAR. S 6-3 6-1 ga je izločil Srb Ivan BJELICA.

TUKAJ.

Državno prvenstvo za veterane – rok za prijave je četrtek do 20.00 ure

mp, 09.03.2016

V četrtek, 10.3.2016, ob 20.00 uri poteče rok za prijave na dvoransko državno prvenstvo za veterane, ki se začne to soboto v teniškem centru Millenium v Ljubljani.

Zaradi kar precejšnjega števila želja po razporedu bomo le-tega po vsej verjetnosti objavili v petek dopoldne, iskanje možnosti, kako bi lahko zadovoljili čim večje število igralcev, pač zahteva svoj čas.

V tem trenutku je prijavljenih že blizu 50 igralcev in igralk, ker pa praksa kaže, da se zadnji dan prijavi še kar veliko igralcev, bo končna številka tem nekje okrog 60.

Vabimo vas na ogled tekem, ki se bodo začele to soboto ob 12.00 uri.

Seznam že prijavljenih igralk in igralcev si oglejte TUKAJ.

Črn dan za slovenske mlade upe v Umagu, poraz Pie Lovrič v Franciji, z Živo Falkner izgubili v polfinalu dvojic

bm, 09.03.2016

Črn dan je bil danes za slovenske igralce in igralke na ITF turnirju 1. ranga v Umagu, saj so se prav vse mladinke poslovile že po uvodnem nastopu, v drugem krogu pa je z nastopi končal tudi Sven LAH.

Naša najboljša mladinka na svetovni mladinski teniški lestvici Kaja JUVAN (ITF 69) je v uvodnem nastopu izgubila s švicarsko vrstnico, 15-letno Simono WALTERT (ITF 353), ki je bila boljša s 6-3 2-6 6-3. Nika KOZAR (ITF 170) je morala premoč priznati Španki Cristini BUSCA (ITF 67). Španka je zmagala s 6-1 6-2. Kristina NOVAK (ITF 432) se je odlično upirala 1. nosilki, 16-letni Čehinji Moniki KLINAROVI (ITF 30), a je na koncu klonila s 6-7(8) 5-7. Kvalifikantka Nika RADIŠIČ (ITF 417) je s 6-3 2-6 3-6 izgubila z Italijanko Mario Vittorio VIVIANI. Zala DOVNIK (ITF 496) se je dobro upirala 4. nosilki, 17-letni Romunki Ioani MINCU (ITF 34), a na koncu tudi ona izgubila s 6-4 1-6 4-6. Neuspešna je bila tudi Saša KLANEČEK (ITF 366). S 6-1 6-1 jo je premagala 17-letna Grkinja Eleni CHRISTOFI (ITF 75).

Z nastopi pa je v drugem krogu končal naš edini predstavnik med fanti Sven LAH. S 6-0 6-1 ga je izločil 17-letni vrstnik iz Italije Luca PREVOSTO.

Na turnirju TE do 14 let v Franciji, turnir je 1. ranga, je po Živi FALKNER v 3. krogu med posameznicami izpadla še Pia LOVRIČ. Izgubila je z latvijsko vrstnico Darjo SEMENISTAJO. Ta je bila boljša s 6-3 6-0. V konkurenci dvojic sta za razliko od Stokholma tokrat naši igralki nastopili skupaj in to uspešno. Kot 4. nosilki sta se uvrstili v polfinale, kjer sta s 6-2 1-6 8-10 izgubili z 8. nosilkama Francozinjama Jade BORNAY in Diane PARRY. TUKAJ.

Slovenski obračun v Braziliji pripadel Tamari Zidanšek, danes v igri Grega Žemlja ( v živo), Polona Hercog jutri. Tomislav Ternar izpadel v Poreču

bm, 09.03.2016

Na ženskem ITF turnirju v brazilski Curitibi (25.000 $) sta se v prvem krogu pomerili kvalifikantka Pia ČUK in z 273. mestom naša trenutno tretja igralka na lestvici WTA Tamara ZIDANŠEK. Zidanškova je bila prepričljivo boljša in je zmagala s 6-0 6-1 ter se bo v drugem krogu pomerila z 2. nosilko, 23-letno Nizozemko Cindy BURGER, 165. igralko lestvice WTA.

Na ženskem WTA turnirju v Indian Wellsu z nagradnim skladom 6.800.000 $ bo v četrtek nastopila Polona HERCOG. Njena nasprotnica v prvem krogu bo 26-letna Belgijka Yanina WICKMAYER, 47. igralka lestvice WTA.

Že danes pa bosta v igri Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ. Njuni prvi nasprotnici v Indian Wellsu bosta Rusinja Ekaterina MAKAROVA in Čehinja Lucie SAFAROVA.

Na moškem ATP Challengerju v Jonkopingu (42.500 € + H) bo nastopil Grega ŽEMLJA. Njegov prvi nasprotnik bo v sredo ob 12. uri 24-letni Španerc Roberto ORTEGA-OLMEDO, 333. igralec lestvice ATP.

Tekmo Žemlje lahko v živo spremljate TUKAJ

Na Futuresu v Poreču je že nastopil Tomislav TERNAR. V prvem krogu je igral z 32-letnim Srbom Ivanom BJELICO, 534. igralcem lestvice ATP in izgubil z rezultatom 3-6 1-6. TUKAJ.

Najnovejša lestvica dvojic za rekreativce - Damir Konjar prvič v Top 10

mp, 08.03.2016

Po odprtem prvenstvu Kranja na jakostni lestvici ni večjih sprememb, pri moških je na vrhu Aleš Maček iz Radomelj, pri ženskah pa Lea Sunarič iz Žalca. Oba sta v Kranju nastopila in zmagala, tako da sta ohranila prednost pred najbližjimi zasledovalci, med katerimi je po uvrstitvi v kranjski finale odslej tudi Ljubljančan Damir Konjar, ki je prvič v karieri uvrščen med najboljših deset, na deveto mesto je skočil s šestnajstega mesta.

Podoben preboj je uspel tudi Karmen Orter iz Polzele, skupaj s Sunaričevo je osvojila turnir v Kranju in se z enajstega povzpela na deveto mesto. Do naslednjega tekmovanja v dvojicah naj bi po koledarju slovenskega rekreativnega tenis toura, ki bo objavljen v teh dneh, minilo kar nekaj časa, saj se bodo rekreativci v dvojicah ponovno pomerili šele sredi junija, ko bo v Domžalah državno prvenstvo za dvojice. TUKAJ.

Sven Lah v Umagu začel z zmago, v Franciji uspešna Pia Lovrič

bm, 08.03.2016

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga, Perinem memorialu v Umagu so prvi krog odigrali fantje. Uspešen je bil 12. nosilec Sven LAH (ITF 90), ki je s 7-5 6-2 premagal 17-letnega Romuna Razvana Mariusa CODESCUJA (ITF 301). Priložnost za nastop v glavnem turnirju je kot srečni poraženec dobil tudi Nejc SITAR. Tekmo z 18-letnim Hrvatom Bornom GOJO (ITF 184) je izgubil z rezultatom 5-7 2-6.

Dekleta bodo tekme prvega kroga odigrala v sredo, ko bod nastopile tudi Kaja JUVAN, Nika KOZAR, Saša KLANEČEK, Nika RADIŠIČ, Zala DOVNIK in Kristina NOVAK.

Živa FALKNER in Pia LOVRIČ sta se iz Stokholma preselili v francoski Sainte-Genevieve-Des-Bois, kjer poteka turnir 1. ranga Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let. Obe sta že nastopili in bili polovično uspešni. Živa FALKNER je v uvodnem nastopu s 6-3 1-6 3-6 izgubila z Italijanko Giulio TEDESCO, Pia LOVRIČ je s 6-3 6-4 premagala domačo povabljenko Claro TARDIVEL. V tretjem krogu se bo pomerila z Rusinjo Darjo SEMENISTAJA s katero je igrala tudi v Stokholmu in tam izgubila s 4-6 4-6. TUKAJ.

Svetovni dan tenisa in dan žena z roko v roki

bm, 08.03.2016

Svetovni dan tenisa in dan žena z roko v rokiTenis Slovenija je letos obeležila Svetovni dan tenisa in Dan žena s prav posebnim video voščilom. Tenis Slovenija je pripravila video, v katerem nastopajo najprepoznavnejši obrazi in legende slovenskega tenisa. Vsem igralcem so zaželeli obilo spodbude, teniškim navdušencem in damam pa lep praznik.

V sklopu Svetovnega dneva tenisa se na globalni ravni zvrstijo številni promocijski turnirji, vključno z najodmevnejšima BNP Paribas Showdown v New Yorku in Hong Kongu. Število držav, ki so aktivno vključene v dogodek, iz leta v leto narašča, letos jih je v projekt vključenih že 90.

Kot zanimivost, Argentina je ob tem dogodku zaprla najširšo cesto na svetu: Avenija 9 de Julio v Buenos Airesu (Argentina), kjer je združila 50 teniških igrišč in omogočila vsem otrokom brezplačen tenis.

Kaj so ob tem dnevu povedali

Blaž Kavčič, najboljša uvrstitev ATP 68

Mima Jaušovec, zmagovalka Grand Slam turnirja

Polona Hercog, najboljša uvrstitev WTA 35

Andreja Klepač, najboljša WTA uvrstitev dvojice 25

Maja Matevžič, najboljša uvrstitev WTA 38

Denis Topčič, direktor turnirja ATP Tilia

Marko Umberger, predsednik Tenis Slovenije



si oglejte TUKAJ

Tenis Slovenija TUKAJ.

Pia Čuk v glavni turnir v Braziliji, mladinci uspešni v Umagu, člani brez uspeha v kvalifikacijah Poreča

bm, 07.03.2016

Na ženskem ITF turnirju v Curitibi, v Braziliji, je bila v kvalifikacijah uspešna Pia ČUK. Z dvema zmagama se je uvrstila v glavni turnir, kjer se je pridružila tja neposredno uvrščeni Tamari ZIDANŠEK in še več, v prvem krogu se bosta naši igralki pomerili med seboj.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Umagu se nobenemu mladincu ni uspelo uvrstiti v glavni turnir. Še najdlje je prišel Nejc SITAR, ki je izgubil v tretjem krogu, ostali fantje so izpadli že prej.

Uspešnejša so bila dekleta saj so se skozi kvalifikacije v glavni turnir prebile Zala DOVNIK, izločila je prvo nosilko kvalifikacij, Romunko Ioano GUNA, Nika RADIŠIČ in Kristina NOVAK. V glavnem turnirju bodo nastopile še Kaja JUVAN, Nika KOZAR in Saša KLANEČEK. Edini udeleženec glavnega turnirja pri fantih bo Sven LAH.

Na 2. Fututuresu Istarske riviere, ki se odvija v Poreču sta se v tretjem korgu kvalifikacij poslovila še naša zadnja udeležanca kvalifikacij Klemen NIKOLAŠ in Marko STOŠIĆ. V glavnem turnirju bo nastopil Tomislav TERNAR, ki bo v prvem krogu igral s Srbom Ivanom BIJELICO.

TUKAJ.

Rekreativci - Kadivnik/Maček in Orter/Sunarič osvojili OP Kranja za dvojice

mp, 06.03.2016

Bolezen je razredčila število igralcev, ki so zaigrali na odprtem prvenstvu Kranja za rekreativce v konkurenci dvojic, tako da smo v moškem B turnirju spremljali samo obračun med Miho Ogričem in Igorjem Vučkom ter Miroslavom Benickym in Benjaminom Grobelnikom (vsi Ljubljana), ki pa je bil toliko bolj zanimiv, saj je bil odločen šele v tie-breaku. Ogrič in Vučko sta občasna člana elitne skupine v ljubljanski teniški ligi, Benicky in Grobelnik pa tam igrata tretjo ali celo četrto ligo, a igra dvojic je povsem nekaj drugega kot igra posamezno, tako da sta se nižje rangirana Benicky in Grobelnik odlično upirala in bi z malo več sreče lahko to tekmo celo dobila.

V ženski konkurenci je od devet prvotno prijavljenih dvojic nastopilo samo sedem dvojic, zmagali pa sta spet Karmen Orter (Polzela) in Lea Sunarič (Žalec). V finalu sta se pomerili s prvima nosilkama Katjo Jagodic (Jekovec) in Mirjam Lovrenčec.

V moškem A turnirju nismo videli nič novega, v finalu so se znašli Aleš Maček (Radomlje)in Klemen Kadivnik (Ljubljana) in Marko Lopatič (Mengeš) in "nekdo četrti". Tokrat je bil ta "četrti" Damir Konjar (Ljubljana), ki je sicer v vseh dvobojih igral odlično, a serije Lopatičevih porazov v finalu ni uspel prekiniti.

Finalni dvoboj tolažilnega turnirja sta dobila Matic Kveder (Celje) in Iztok Artič (Rogatec), ki sta imela pri žrebu kar malo smole, že v prvem krogu sta naletela na Kadivnika in Mačka, sicer bi morda lahko naredila tudi kaj bolj odmevnega.

Končne rezultate lahko najdete TUKAJ

Naslednje tekmovanje za rekreativce bo konec meseca v teniškem centru Soča Dolgi most v Ljubljani, igralci se bodo pomerili v konkurenci posameznikov, razpis in žreb sta objavljena TUKAJ.

V Ljubljani nastopilo več kot 200 mladih igralk in igralcev

bm, 06.03.2016

V Ljubljani se je končal turnir v starostni kategoriji 8-11 let. Nastopilo je več kot 200 mladih igralcev in igralk. V soboto so se med zmagovalce vpisali: mini tenis dečki - Luka PETROVIČ (Zklub), mini tenis deklice - Nika PERIČ (Celje), midi tenis dečki - Luka ALBREHT (Ol-Lj), midi tenis deklice - Zala VNUK (Ol-Lj).

V nedeljo smo dobili zmagovalce še med 10 in 11 letniki. V tenisu do 10 let je pri dečkih zmagal Mark LUNDER (TaBre), med deklicami je bila najboljša Ana Tara PRAČEK (Koper). Med dečki do 11 let je slavil Jaka TOMAŽIN (AsLit), med deklicami do 11 let je bila najboljša Špela SEDEJ (Tk Maja). TUKAJ.

Tina Kristina Godec in Kevin Kralj osvojila OP B2, Tjaša Klevišar OP 14 za deklice, Nik Jurjevčič OP 14 A, Francesco Sain OP 14B za dečke

bm, 06.03.2016

V Krškem so članice končale odprto prvenstvo B2. V zelo okrnjeni konkurenci, nastopilo je samo 9 igralk, sta se za naslov pomerili 1. in 2. nosilka Tina KRISTINA GODEC (AsLit) in Maša MARC (Ol-Lj). Turnir je osvojila Tina Kristna GODEC, ki je v finalu slavila s 7-6(2) 6-4. Godčeva je v polfinalu s 6-1 6-1 premagala Kim ŽIŽEK, Marčeva je bila s 6-1 6-1 boljša od Barbare BELIŠ.

Pri članih sta se za naslov borila nepostavljeni Kevin KRALJ (MaxLj) in 6. nosilec Jakob-Filip ZUPANČIČ (Zklub). Kralj je v polfinalu z 1-6 6-3 6-3 izločil Marina KEGLA (ŽtkMb), Zupančič je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-3 boljši od nepostavljenega Žige PAPEŽA (Sl-Lj). Turnir je osvojil Kebin KRALJ, ki je v finalu zmagal s 6-4 6-0

Na OP do 14 let v Celju je zmagovalec 4. nosilec Nik JURJEVČIČ (Ltc). V finalu je s 7-6(6) 7-5 premagala 1. nosilca Blaža VIDOVIČA (Ptuj). Vidovič je bil v polfinalu s 6-1 6-0 boljši od Samuela PATETA (Pvald), Jurjevčič je s 6-2 6-2 premagal Žigo KOVAČIČA (Šentjur).

B turnir so dečki igrali v Ljubljani. V finalu sta se pomerila Aljaž KIRBIŠ (Br-Mb), v polfinalu je s 6-2 6-2 premagal Joba JAPLJA (TK Med) in Francesco SAIN (N.Gor), ki je v drugem polfinalu s 6-1 6-2 izločil Roka ŠANTLA (TkMed). Uspešnejši je bil igralec iz Nove Gorice, ki je slavil z 1-6 6-3 6-2.

V Ljubljani so igrale tudi deklice. Finalistki sta bili Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr), ki je v polfinalu s 6-3 6-3 premagala Aleo BUBEK (N.Gor) in Alja BELINGER (Šplus), ki je bila v polfinalu s 6-4 7-6(1) boljša od Tare Katarine MILIĆ (Ol-Lj). Turnir je z zmago s 6-4 6-3 osvojila Tjaša KLEVIŠAR. TUKAJ.

V Poreču se je začel drugi Futures turnir Istarske riviere, v Umagu številno slovensko zastopstvo med mladinci na turnirju ITF

bm, 05.03.2016

V Poreču so se začele kvalifikacije na drugem turnirju serije Futures v sklopu štirih turnirjev Istarske riviere.

Tudi na tem turnirju, ki je poleg turnirja v Španiji edini turnir na pesku ta čas v Evropi, nastopa 116 igralcev, kar pomeni, da ti potrebujejo za uvrstitev v glavni tunir 4 zmage. Na prvem turniju v Rovinju je najdlje prišel David GORŠIČ, ki je izgubil v finalu kvalifikacij.

V Poreču so odigrali tekme prvega kroga kvalifikacij. V drugi krog so se uvrstili Jakob Aljaž KAPLJA, Marko STOŠIĆ, Klemen NIKOLAŠ, Bor SCHWEIGAR MUŽAR, David Lucas AMBROŽIČ in Anže LOVIŠČEK, ki je bil v prvem krogu prost. Izgubila sta Primož in Gregor VOVK.

V drugem krogu so se poslovili Bor SCHWEIGER MUŽAR, Anže LOVIŠČEK in David Lucas AMBROŽIČ, v tretjem pa sta z nastopi končala še Klemen NIKOLAŠ in Jakob Aljaž KAPLJA.

Tekmo tretjega kroga mora odigrati še Marko STOŠIĆ.

V glavni turnir je neposredno uvrščen Tomislav TERNAR.

V Umagu so se začele kvalifikacije na mladinskem ITF turnirju 1. ranga. Kot običajno je tudi letos slovensko zastopstvo na turnirju številčno.

Pri dekletih v kvalifikacijah nastopa 12 igralk, v uvodnem nastopu pa so bile uspešne Anja TRBEŽNIK, Tina CVETKOVIČ in Ema HORVAT. V drugem krogu bodo nastopile še Zala DOVNIK (9), Maruša PLANK (w.o.), Nika RADIŠIČ (4) in Kristina NOVAK (6). V uvodnem nastopu so bile poražene Lana GOLOB, Sheila GLAVAŠ, Tinkara KOVAČ, Stefany GRLJ in Zala ULE.

Pri fantih so v uvodnem nastopu zmagali Mark MESARIČ, Nick CMAGER, Matic ZAPLOTNIK, Jan VEHOVEC in Luka MIKLAVČIČ. V drugem krogu bo nastopil tudi Nejc SITAR (15). V prvem krogu je izpadel Aleks GRLJ.

Med dekleti so v glavni turnir že uvrščene Kaja JUVAN, Nika KOZAR in Saša KLANEČEK, med fanti Sven LAH. TUKAJ.

Najmlajši v Ljubljani, v Celju in Ljubljani turnirja v starostni kategoriji do 14 let

bm, 05.03.2016

V Ljubljani poteka turnir v starostni kategoriji 8-11 let. Nastopa okrog 200 mladih igralcev in igralk. Nekaj turnirjev je bilo končanih v soboto, zmagovalci pa so: mini tenis dečki - Luka PETROVIČ (Zklub), mini tenis deklice - Nika PERIČ (Celje), midi tenis dečki - Luka ALBREHT (Ol-Lj), midi tenis deklice - Zala VNUK (Ol-Lj).

Dečki do 10 let bodo zaključne tekme odigrali v nedeljo, ko bodo na sporedu tudi turnirji pri deklicah do 10 let ter v oba turnirja do 11 let.

V Celju poteka A turnir dečkov v starostni kategoriji do 14 let. Nastopajo vsi najboljši štirinajstletniki. Odigranih je bila večina tekem prvega kroga in tri tekme drugega kroga. V prvem krogu nosilci niso imeli težav in so vsi, ki so doslej nastopili zanesljivo napredovali. V drugem krogu so že nastopili in bili uspešni Blaž VIDOVIČ, Jon Lan ŠUNTAR, Žiga KOVAČIČ, Miha VETRIH, Jan DIMITRIJEVIČ, Nik JURJEVČIČ in Samuel PATE. Za zadnje mesto v četrtfinalu se borita Tilen KOVAČ in Filip KALJEVIČ.

B turnir poteka v Ljubljani, kjer so že znani četrtfinalisti.

Tudi deklice igrajo v Ljubljani. V odsotnosti prvih dveh igralk lestvice do 14 let nastopa večina najboljših na čelu s Tjašo KLEVIŠAR. Prvi krog ni prinesel presenetljivih izidov, napredovale so tudi vse nosilke.

V drugi krog je napredovala tudi Brina Šulin (na fotografiji)

TUKAJ.

V Krškem na OP B2 pri članih znani četrtfinalisti in četrtfinalistke, pri članicah polfinalistke

bm, 05.03.2016

V Krškem so na OP B2 člani odigrali tekme prvega in drugega kroga. V četrtfinale so se uvrstili Kevin KRALJ, ki je presenetljivo s 6-4 6-3 izločil 1. nosilca Benjamina BELIŠA, Marino KEGL, Žiga DROBNIČ, Mark SVOJŠAK je s 7-5 6-7(4) 6-2 izločil 8. nosilca Nejca MARIČA, Žiga PAPEŽ, ki je bil s 6-3 6-3 boljši od 5. nosilca Petra KERŠIČA, domačin Matic SOTLER, Filip Jakob ZUPANČIČ in Domen GOSTINČAR.

Pri članicah je nastopilo samo 9 igralk, v polfinale pa so se uvrstile Tina Kristina GODEC, Kim ŽIŽEK, ki je s 7-6(3) 6-3 izločila 3. nosilko Nino KNEZ, Barbara BELIŠ je bila s 6-4 6-3 boljša od 4. nosilke Lare GLAVIČ in Maša MARC. TUKAJ.

Slovenska Davis cup reprezentanca v Romuniji poražena z 1 - 4

bm, 05.03.2016

V Aradu se je Slovenija v soboto v tekmi dvojic borila za prvo točko v srečanju Davisovega pokala z Romunijo, ki bi ji še omogočala ugoden končni rezultat, a je bila favorizirana Romunska dvojica Florin MERGEA (ATP 11) in Horia TECAU (ATP 4), kljub zelo dobremu odporu ŽEMLJE in ROLE boljša in je zmagala z izidom s 6-4 7-6(5) 7-6(3). Nedeljski tekmi bosta tako zgolj še formalnost, saj so Romuni opovedli s 3-0 in si že zagotovili zmago ter srečanje z ekipo Španije.

"Fantoma nimam kaj očitati. Odigrala sta zelo dobro partijo proti igralcema, ki sodita v sam svetovni vrh. Podatek, da je bil v celem dvoboju le en odvzem servisa, priča o kvalitetni in izenačeni predstavi," je o današnji tekmi za STA povedal Blaž TRUPEJ."Dejstvo je, da smo priložnost za zmago zapravili v petek. Verjetno se mi bo še kar nekaj časa v glavi vrtel film dvoboja Žemlje in njegovega vodstva 2:0 ter zaključne žogice. A takšen je naš šport in ravno to ga dela tako atraktivnega," je dodal Trupej.

V četrti tekmi sta se pomerila Blaž ROLA in Adrian UNGUR. Boljši je bil Rola, ki je zmagal s 6-3 6-4 in skupni izid v srečanju znižal na 1-3.

V zadnji tekmi je za Slovenijo nastopil Tomislav TERNAR, ki pa ni bil kos Romunu Mariusu COPILU. Ta je slavil s 6-3 6-3 in postavil končni rezultat srečanja 4-1.

Slovenska ekipa se bo jeseni borila za obstanek v I. EA skupini. Njeni mogoči tekmeci so Španija (če ta izgubi julija proti Romuniji), Ukrajina in Portugalska. V primeru Španije bi bil dvoboj septembra, sicer pa konec oktobra. Predsednik Teniške zveze Slovenije Marko Umberger ima za tedaj le eno željo. "Potrebno je biti zdrav in v formi. Če bodo vsi trije naši igralci pripravljeni, je prav vseeno, s kom bomo igrali. Grega Žemlja je v Romuniji dokazal, da je vrhunski igralec in če bi bil popolnoma zdrav, ne dvomim, da bi v petek zmagal. Tudi Rola je v dvojicah dokazal svojo kakovost, želim pa si, da se čim prej vrne tudi Blaž Kavčič," je za STA poverdal Umberger.

Podobnega mnenja je Blaž Trupej, ki ob tem poudarja: "Romunija ima izjemno tradicijo tenisa. Dvoboje v Aradu sta si med drugimi ogledala legendarna Ilie Nastase in Ion Tiriac. Za njih bi bil poraz proti majhni Sloveniji prava katastrofa. Po drugi strani pa nam je danes še bolj žal za tisto izgubljeno točko v petek. Z zmago Žemlje bi imeli vse možnosti za uspeh." TUKAJ.

V Celju in Ljubljani ta konec tedna turnirji do 14 let, v Krškem člani in članice na OP B2

bm, 05.03.2016

Ta konec tedna bodo na domačih teniških prizoriščih v igri dečki in deklice do 14 lert in člani ter članice.

Dečki na A turnirju igrajo v Celju, na B turnirju v Ljubljani, deklice igrajo v Ljubljani.

Na A turnirju dečkov nastopa 58 igralcev, tudi vsi najboljši s prvim nosilcem Blažem VIDOVIČEM na čelu.

Na B turnirju v Ljubljani je prijavljenih 24 igralcev. Prvi nosilec je Rožle MOČNIK.

Deklice nastopajo na turnirju v Ljubljani. Nastopa 48 igralk, v odsotnosti Žive FALKNER in Pie LOVRIČ je 1. nosilka turnirja 3. igralka lestvice do 14 let Tjaša KLEVIŠAR.

Člani in članice nastopajo na OP B2 v Krškem. Pri članih bo v igri 18 igralcev, prvi nosilec je Benjamin BELIŠ. Pri članicah bo nastopilo 9 igralk, prva nosilka bo Tina Kristina GODEC. TUKAJ.

Slovenija po prvem dnevu v Aradu zaostaja z 0-2, v soboto v tekmi dvojic Rola in Žemlja

bm, 04.03.2016

Slovenija v Aradu ni izpolnila pričakovanj pred srečanjem, saj je v tekmi z Romunijo upala vsaj na točko, ostala pa brez obeh. Tako Blaž ROLA kot Grega ŽEMLJA sta morala priznati premoč domačima igralcema, čeprav je bil Grega po vodstvu z 2-0 v nizih in z eno zaključno žogico že na pragu uspeha, a je izgubil naslednje tri nize in na koncu ostal praznih rok.

Blaž ROLA v prvem srečanju z drugim romunskim igralcem ni imel pravih možnosti saj je Marius COPIL odlično serviral (80 % izkoristek prvega in 68 % izkoristek drugega servisa), zabil tudi 17 asov, svoj začetni udarec pa izgubil samo enkrat. Tekma je trajala 2 uri in 16 minut.

Veliko breme je tako v drugem srečanju nase prevzel Grega ŽEMLJA, saj bi poraz ob dejstvu, da ima Romunija odlično dvojico, močno zmanjšal možnosti naše ekipe in to se je žal tudi zgodilo. Grega je sicer začel odlično in povedel z 2-0 v nizih. Po enkrat v vsakem nizu je nasprotniku odvzel servis ob tem pa sam odlično serviral in nasprotniku zabil 8 asov. V tretjem nizu je prvič izgubil svoj začetni udarec in Romun je izid znižal na 2-1. Četrti niz je bil najbolj izenačen, oba igralca pa sta bila zanesljiva pri začetnem udarcu, dobila vse svoje servise in niz je šel v podaljšano igro. A končalo bi se lahko tudi drugače, saj je imel Grega pri izidu 5-4 na servis Romuna zaključno žogico za zmago, a je ni uspel izkoristiti. Grega je nasprotniku zabil 8 asov, a v podaljšani igri ga je prav servis pustil na cedilu. Svoj začetni udarec je izgubil dvakrat in s tem podaljšano igro s 3-7. V odločilnem, petem nizu je Romunu uspel break že v drugem nizu in hitro je povedel s 3-0 oz. 4-1. Gregu je v sedmi igri uspel re-break, izenačil na 4-4, še drugič pa je servis izgubil v deseti igri, ko je UNGUR izkoristil 1. zaključno žogico in po 3 urah in 15 minutah slavil s 4-6 4-6 6-3 7-6(3) 6-4.

Romunija si je tako priigrala najbrž že odločilno prednost, saj bosta v soboto za Romunijo v tekmi dvojic nastopila 4. in 11. igralec svetovne lestvice dvojic Horia TECAU in Florian MERGEA. Za Slovenijo sta sicer prijavljena Aljaž RADINSKI in Tomislav TERNAR, a ker gre za praktično odločilno srečanje bo kapetan Blaž TRUPEJ v boj poslal naša prva igralca Blaža ROLO in Grega ŽEMLJO. Srečanje bo na sporedu ob 14. uri.

"Odkar sem kapetan Slovenije, nismo imeli primera, da bi igralec po vodstvu z 2:0 v nizih in 'match' žogici na koncu izgubil. To je le dokaz več, kako nepredvidljiv in zanimiv je tenis. Res škoda, saj je imel Grega vse pod nadzorom. Sredi tretjega niza bi vsakemu, ki bi podvomil v našo zmago, dejal, da je nor," je za STA povedal Blaž TRUPEJ in dodal: "Kar se tiče prvega dvoboja je Rola naredil preveč napak. Na treningih je bil odličen, med tekmo pa si v dvorani ne smeš privoščiti toliko napak. Zdaj nam ne preostane drugega, kot da jutri gremo na vse ali nič." TUKAJ.

V Aradu Romunija povedla proti Sloveniji, prvo točko bo Sloveniji poskušal priigrati Grega Žemlja

bm, 03.03.2016

Slovenska teniška reprezentanca se že od ponedeljka v romunskem Aradu pripravlja na tekmo I. EA skupine Davisovega pokala z domačo ekipo Romunije.

V sredo zvečer so se člani obeh ekip srečali na slavnostni večerji, v četrtek pa je bil opravljen žreb vrstnega reda srečanj igralcev.

Slovenija se je v boj podala z Blažem ROLO, ki se je v prvem srečanju pomeril z drugim romunskim igralcem Mariusom COPILOM . Romun je bil boljši in je tekmo dobil s 7-5 6-3 7-6(5). Srečanje je trajalo dve uri in šestnajst minut.

V drugem srečanju prvega dne se merita Grega ŽEMLJA in najboljši Romun Adrian UNGUR .

Za sobotno srečanje dvojic, ki se bo začelo ob 15. uri sta za Slovenijo prijavljena Aljaž RADINSKI in Tomislav TERNAR, za Romunijo pa njihova najboljša igralca dvojic Florin MERGEA in Horia TECAU .

V nedeljo bosta s pričetkom ob 14. uri na sporedu še preostali srečanji v katerih se bodo pomerili Blaž ROLA in Adrian UNGUR ter Grega ŽEMLJA in Marius COPIL.

Zmaga bi Sloveniji prinesla srečanje z ekipo Španije od 15. do 17. julija v Sloveniji.

V Aradu vlada veliko zanimanje za teniški dvoboj. Na uradnem žrebu je bilo prisotnih približno 40 predstavnikov različnih medijev, tako da bo dvorana s 1200 sedeži zagotovo polna do zadnjega kotička. Med gledalci pa bodo vihrale tudi slovenske zastave, saj so prihod na zahod Romunije napovedali navijači Blaža Role s Ptuja, o dvoboju poroča STA.

Rezultate srečanja lahko v živo spremljate TUKAJ.

Mike Urbanija na Futuresa na Portugalskem nastope končal v četrtfinalu

, 03.03.2016

Mike URBANIJA je tudi na drugem turnirju serije Futures na Portugalskem odlično nastopil.

Potem, ko je na prvem Futuresu prejšnji teden v kvalifikacijah nanizal štiri zmage nato pa v glavnem turnirju klonil v drugem krogu, je tudi ta teden v kvalifikacijah štirikrat zmagal, se znova uvrstil v glavni turnir, tega pa končal v četrtfinalu.

V prvem krogu je s 7-5 6-0 premagal 29-letnega Portugalca Josea-Ricarda FERREIRO NUNESA, ki je za nastop prejel posebno povabilo. V drugem nizu je Portugalec osvojil vsega pet točk, Urbanija pa je na svoj servis izgubil samo eno točko.

V drugem krogu je igral z 8. nosilcem, 21-letnim Špancem Davidom VEGO HERNANDEZOM, 478. igralcem lestvice ATP in zmagal s 6-4 3-6 6-4.

V četrtfinalu se je pomeril s še enim Špancem, 2. nosilcem, 20-letnim Pablom VIVEROM-GONZALEZOM.

Bil je za las prekratek in izgubil s 3-6 6-7(7). TUKAJ.

Polona Hercog še enkrat končala v drugem krogu WTA turnirja

bm, 03.03.2016

Polona HERCOG je na WTA turnirju v Monterreyu nastope končala v drugem krogu. S 6-2 6-3 jo je premagala Britanka Heather WATSON.

V prvem krogu je premagala 22-letno Madžarko Timeo BABOS, 45. igralko lestvice WTA. Na WTA turnirju v mehiškem Monterreyu ji je v četrtem medsebojnem obračunu zadala še četrti poraz. Tokrat je slavila s 6-3 6-2, za zmago pa je potrebovala eno uro. Čeprav naj bi bil servis glavno orožje Babosove je bila slika tokrat obrnbjena, saj je Hercogova odlično servirala in nasprotnici ni ponudila niti ene priložnosti za break, na drugi strani pa je Madžarka kar štirikrat izgubila začetni udarec, v vsakem nizu po enkrat.

V drugem krogu bo Hercogova igrala s 23-letno Britanko Heather WATSON, ki je na lestvici uvrščena tri mesta za njo, na 84. mesto. Tudi z njo ima Hercogova pozitiven rezultat, srečali sta se trikrat, naša igralka pa je bila boljša dvakrat, enkrat na trdi podlagi in enkrat na pesku. Watsonova je v prvem krogu v treh nizih premagala Japonko Misaki DOI.

Na ženskem ITF turnirju (25.000 $) v brazilskem Campinasu je Tamara ZIDANŠEK nastope začela z zmago.

To je njen drugi turnir na južnoameriški turneji, njena prva nasprotnica v Campinasu pa je bila 8. nosilka, 22-letna Američanka Robin ANDERSON, 214. igralka lestvice WTA.

Andersonova igra zelo spremenljivo, na zadnjih petih turnirjih je štirikrat izgubila v prvem krogu, na najmočnejšem turnirju med temi (100.000 $ v Midlandu) pa se je prebila vse do polfinala.

Tamara je v letu 2016 nastopila na dveh turnirjih. V Grenoblu je v začetku februarja na trdi podlagi izgubila v prvem krogu, prejšnji teden je bila v Sao Paulu četrtfinalistka.

Po pričakvanju je bilo srečanje zelo izenačeno, trajalo je dve uri in pol a je bila na koncu Tamara prepričljivo boljša saj je v odločilnem tretjem nizu nasprotnici prepustila le eno igro. Končni izid se je glasil 7-6(3) 3-6 6-1.

Zidanškova je nasprotnici servis odvzela sedemkrat, od tega trikrat v tretjem nizu, sama je servis izgubila šestkrat. Na koncu je bila boljša za 10 točk (109-99). Če Zidanškova v prvih dveh nizih ni bila najboljša pri začetnem udarcu je to popravila v odločilnem tretjem, ko je na svoj servis izgubila vsega 4 točke. Na drugi strani je Andersonova v tretjem nizu servirala slabo, na drugi servis je od dvanajstih osvojila vsega dve točki, kar je tehtnico nagnilo v korist naše igralke.

Tamara bo v drugem krogu igrala s 24- letno Madžarko Reko-Luco JANI, trenutno 241. igralko lestvice WTA, še eno iz vrste nekdaj odličnih mladink, ki jim prehod v člansko konkurenco doslej ni uspel, saj se že vse od leta 2012, ko je bila s 147. mestom najvišje v karieri, vrti med 200. in 300. mestom svetovne ženske članske teniške lestvice. Tudi v Sao Paulu je nastope pprejšnji teden končala že v 2. krogu.

TUKAJ.

Mike Urbanija v drugi krog Futuresa v Faru, poraz Tamare Zidanšek v Braziliji

bm, 02.03.2016

Mike URBANIJA še naprej odlično igra na Portugalskem. Potem, ko je na prvem Futuresu prejšnji teden v kvalifikacijah nanizal štiri zmage nato pa v glavnem turnirju klonil v drugem krogu, je tudi ta teden v kvalifikacijah štirikrat zmagal, se znova uvrstil v glavni turnir in tudi tega začel z zmago.

V prvem krogu je s 7-5 6-0 premagal 29-letnega Portugalca Josea-Ricarda FERREIRO NUNESA, ki je za nastop prejel posebno povabilo. V drugem nizu je Portugalec osvojil vsega pet točk, Urbanija pa je na svoj servis izgubil samo eno točko.

Urbanija je tako v enajstem nastopu zabeležil še deseto zmago.

Na ITF turnirju v brazilskem Campinasu Tamari ZIDANŠEK tudi v drugo ni uspelo. Tokrat turnir zapušča že po drugem krogu v katerem jo je premagala izkušena 24-letna Madžarka Reka-Luca JANI. Trenutno 241. igralka sveta je bila v izenačenem srečanju boljša s 7-5 6-4. Madžarka je v karieri osvojila že 19 turnirjev serije ITF z nagradnim skladom 10.000 $ (12), 15.000 $ (1) in 25.000 $ (6), a njena zadnja zmaga na turnirju sega v april 2015. Najbolj plodno je bilo zanjo leto 2013, ko je osvojila 8 ITF turnirjev, kljub temu pa na svetovni teniški lestvici WTA še nikoli ni bila uvrščena višje od 147. mesta.

V prvem nizu sta bili igralki ob dveh breakih v peti in šesti igri izenačeni do izida 5-5, ko je Janijeva v najdaljši, enajsti igri prvega niza izkoristila 7 break žogo, povedla s 6-5 in nato niz dobila s 7-5. Drugi niz je minil v slabšem serviranju obeh igralk, Zidanškova pa je servis izgubila trikrat, v tretji, peti in sedmi igri, tako da ji kljub dvema re-berakoma v šesti in osmi igri Madžarke ni uspelo ujeti. Srečanje je trajalo uro in petdeset minut, Reka-Luca JANI pa je bila na koncu boljša v osvojenih točkah z 80-72.

Zidanškova je prijavljena na še enem turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, ta bo prihodnji teden v Curitibi, kjer je že uvrščena v glavni turnir. Tudi na tem turnirju se bo v kvalifikacijah preizkusila Pia ČUK. TUKAJ.

Lun Obrul izgubil polfinale TE 12 v Umagu, Živa Falkner poražena v finalu dvojic na TE 14 na Norveškem

bm, 02.03.2016

Ta teden so naši mlajši igralci in igralke nastopali na turnirjih TE v Stokholmu in Umagu.

Na turnirju TE v Umagu, turnir je 3. ranga, so igrali naši dvanajstletniki. Pri dečkih je bil najuspešnejši Celjan Lun OBRUL, ki se je uvrstil v polfinale. V prvem krogu je s 6-2 6-2 premagal Avstrijca Paula WERRENA, v drugem s 6-0 6-0 domačina Viktorja BOBANA, v tretjem je s 6-4 6-1 izločil Bolgara Svetlina KEREMEDCHIEVA, v četrtfinalu pa je bil s 6-2 6-0 boljši še od Hrvata Ivana SODANA. V polfinalu je z 1-6 2-6 izgubil s Hrvatom Dinom PRIZMIĆEM.

Po porazu v prvem krogu glanega turnirja je Tristan FLANDER dobro nastopil v tolažilnem turnirju ter se s tremi zmagami uvrstil v finale, kjer je z 2-4 1-4 izgubil z Madžarom Giammarcom GANDOLFIJEM.

Pri deklicah so bile v prvem krogu uspešne Eva MULLER UHAN, Tinkara VRANIČAR in Anamari ŽNUDERL, a so v drugem krogu nato vse tri končale z nastopi. V konkurenci dvojic se je pri dečkih v četrtfinale s hrvaškim soigralcem uvrstil Lun OBRUL, pri deklicah sta četrtfinalistki Ajda BUBNIČ in Neža ULE.

Turnirja Tennis Europe 1. ranga v Stokholmu sta se udeležili naši najboljši igralki v starostni kategoriji do 14 let, članici ekipe, ki je na zimskem EEP osvojila 4. mesto, Živa FALKNER in Pia LOVRIČ. Nastope sta začeli s polovičnim uspehom. Falknerjeva, 8. nosilka turnirja, je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je s 6-4 6-2 premagala Italijanko Liso PIGATO. Lovričeva je v prvem krogu s 6-1 6-1 premagala domačo povabljenko Loviso CONDE, v drugem pa je s 4-6 4-6 izgubila s 6. nosilko, Latvijko Darjo SEMENISTAJO.

V tretjem krogu je z nastopi končala tudi Živa FALKNER. S 6-1 7-5 jo je premagala 9. nosilka, Francozinja Salma DJOUBRI.

V konkurenci dvojic, kjer sta nastopili vsaka s svojo soigralko, se je Živa FALKNER uvrstila v finale, Pia LOVRIČ je izgubila v četrtfinalu.

Živa je igrala z Rusinjo Dario FRAYMAN s katero sta bili 2. nosilki turnirja. V finalu sta se pomerili s prvopostavljenima Slovakinjo Romano CISOVSKO in Kamillo BARTONE iz Latvije in izgubili z 2-6 3-6. TUKAJ.

Mike Urbanija na Potugalskem še drugič v glavni turnir, v Rovinju skozi kvalifikacije David Goršič a nato poražen v prvem krogu

bm, 01.03.2016

Mike URBANIJA še naprej odlično igra na Portugalskem. Potem, ko je na prvem Futuresu prejšnji teden v kvalifikacijah nanizal štiri zmage nato pa v glavnem turnirju klonil v drugem krogu, je tudi ta teden v kvalifikacijah že štirikrat zmagal in se znova uvrstil v glavni turnir.

Danes je moral na igrišče kar dvakrat. Najprej je dopoldne s 6-2 6-0 premagal 20-letnega Belgijca Briana CUYPERSA, popoldne pa je v finalu kvalifikacij s 4-6 6-3 6-4 premagal še 18-letnega Ukrajinca Vitaliija SHCHERBO. V zadnjih desetih tekmah je tako zabeležil 9 zmag in en poraz.

Na Futuresu v Rovinju, prvem iz serije Istarska Riviera 2016, uspešno nastopa David GORŠIČ, ki se je s štirimi zmagami uvrstil v glavni turnir. V drugem krogu je s 6-4 6-0 premagal Aljaža Jakoba KAPLJO v tretjem je bil s 6-3 6-1 boljši od Čeha Davida MRAZEKA, za uvrstitev v glavni turnir pa je s 6-2 6-0 premagal igralca iz BiH, Nemanjo MALEŠEVIĆA.

V prvem krogu glavnega turnija se je meril s kvalifikantom, 27-letnim domačinom Kristijanom MESAROŠEM in izgubil z 2-6 1-6.

V tretjem krogu kvalifikacij je Bor SCHWEIGER MUŽAR s 3-6 0-6 izgubil s 1. nosilcem kvalifikacij, Romunom Victorjem Vladom CORNEO. TUKAJ.

Na OP 18 v Novi Gorici slavila Maja Makorič, pri fantih v Ljubljani najboljši Anže Arh

bm, 29.02.2016

Na OP za fante, ki je potekalo v Ljubljani je slavil 2. nosilec Anže ARH (Tr-Kr). V finalu je s 6-1 6-0 premagal 1. nosilca Maksa MEHA (ŠtkVe).

V polfinalnih obračunih je Maks MEH s 6-1 6-1 premagal kvalifikanta Filipa Jeffa PLANINŠKA (ŽtkMb) , Anže ARH je bil s 7-6(4) 6-2 boljši od Eneja BERGHAUSA (Br-Mb).

Zanimivo pa je bilo tudi že pred polfinalnimi obračuni. Največje presenečenje v dotedanjem poteku turnirja je pripravil Mariborčan Filip Jeff PLANINŠEK, ki se je v glavni turnir prebil iz kvalifikacij, v četrtfinalu pa je s 6-1 2-6 6-4 izločil 3. nosilca Andreja ŠUŠTERŠIČA. V drugem četrtfinalu v zgornji polovici žreba je 1. nosilec Maks MEH s 6-2 6-3 premagal kvalifikanta Gašperja OBLAKA.

V spodnji polovici žreba sta se za mesto v polfinalu borila še en nepostavljen igralec Matic DIMIC, ki je že v prvem rogu izločil 5. postavljenega Matica ZAPLOTNIKA in 4. nosilec Enej BERGHAUS (Br-Mb). Uspešnejši je bil Berghaus, ki je zmagal s 6-4 6-3. Zadnji polfinalist je postal 2. nosilec Anže ARH, ki je s 6-0 6-2 izločil nepostavljenega Marka MESARIČA. Na OP za dekleta v starostni kategoriji do 18 let je v Novi Gorici, v klubskem finalu domačink, slavila Maja MAKORIČ. V finalu je s 7-5 6-0 premagala Aleo BUBEK.

V polfinalu je Makoričeva s 6-2 6-1 izločila Nino MAVER, Alea BUBEK je bila s 6-1 6-1 boljša od Metke KOMAC.

TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.