Nastja Kolar četrtfinalistka v Egiptu, porazi Blaža Role, Tadeje Majerič, Dalile Jakupović in Mika Urbanije

Z zmagama je nastope na ITF turnirju (10.000 $) v Sharm El Sheikhu začela Nastja KOLAR. V prvem krogu je s 3-6 6-4 6-2 premagala 20-letno Švicarko Karin KENNEL, 643. igralko lestvice WTA, v drugem krogu pa je bila s 6-3 6-2 boljša od Ukrajinke Anastasiye FEDORYSHYN in se tako uvrstila v četrtfinale

Blaž ROLA je tudi na ATP Challengerju v Shenzhenu hitro končal nastope. V prvem krogu ga je po izenačenem boju po dveh urah in petnajstih minutah premagal 25-letni hrvaški kvalifikant Viktor GALOVIĆ, na letvici ATP uvrščen na 642. mesto. Končni izid se je glasil 7-6(3) 4-6 6-4 v korist Galovića.

Kako izenačeno je bilo srečanje pove tudi podatek, da je bil v seštevku točk s 102 - 101 boljši Blaž, v celotnem srečanju pa sta igralca servis izgubila samo po enkrat. Blaž Rola je imel v zadnjem nizu sicer štiri priložnosti za odvzem servisa nasprotniku a ni izkoristil nobene, Galoviću je v dveh poskusih to uspelo enkrat.

Na ženskem ITF turnirju v kitajskem Quanzhou (50.000 $) je Tadeja MAJERIČ v prvem krogu igrala s 6. nosilko, 21-letno Kitajko Zhaoxuan YANG, 163. igralko lestvice WTA in izgubila z 1-6 1-6. To je bil njen peti zaporedni poraz na zadnjih šestih srečanjih, pri čemer je na zadnjih štirih turnirjih izgubila v prvem krogu.

Na istem turnirju je v drugem krogu izgubila Dalila JAKUPOVIĆ. Proti 22-letni Tajki Lusiki KUMKHUM, 153. igralki lestvice WTA je sicer začela dobro in prvi niz dobila s 6-4, tdui v drugem z breakom povedla z 2-0, v nadaljevanju pa po re-breaku nasprotnice izgubila 11 igro na svoj servis in niz s 5-7. V tretjem nizu je svoj začetni udarec izgubila v sedmi igri, niz pa s 4-6.

Poraz je zabeležil tudi Mike URBANIJA. Na Futuresu v Antalyi ga je s 6-3 6-4 premagal Turk Cem ILKEL, 458. igralec lestvice ATP.