Rekreativci za točke spet ta konec tedna v Ljubljani, prijave še danes do 20. ure

mp

Ta konec tedna bo v teniškem centru Soča Dolgi most potekalo odprto prvenstvo za rekreativce posamezno.

Rok za prijavo je četrtek 24.3.2016 do 20.00 ure, razpis in prijavnico lahko najdete v "Dokumentih" na desni.

Tako kot vedno bomo vse prijavljene razdelili v več turnirjev, ki so različni po kvaliteti. Pri moških računamo na A, B, C in D turnir, pri ženskah pa na A in B turnir. Tako kot vedno vas na Dolgem mostu čaka odlična enolončnica, vsak udeleženec pa prejme tudi bon podjetja Tengo. Najboljši v vsakem turnirju prejmejo pokale in dodatne bone. Vsak igralec bo lahko odigral najmanj dve tekmi, saj bomo za poražence v prvi tekmi organizirali tudi tolažilni turnir, ki prinaša dodatne točke za jakostno lestvico slovenskega rekreativnega tenis tour.

Tekmovanj slovenskega rekreativnega tenis toura se lahko udeležijo tudi bivši tekmovalci, ki pa kot tekmovalci ne smejo biti registrirani pri Tenis Sloveniji v zadnjih štirih letih. Tekmovalna komisija ima pravico zavrniti prošnjo za igranje nekega bivšega tekmovalca, če smatra, da njegova kvaliteta bistveno odstopa od kvalitete drugih igralcev.

Bivši tekmovalci, ki so bili člani državne reprezentance, ki so bili na ATP, WTA, itd. lestvicah, se tekmovanj ne smejo udeleževati. Medtem ko se tekmovanj pri moških udeležuje kar nekaj bivših tekmovalcev, pa imamo pri ženskah precej drugačno situacijo. Sem in tja se pojavi kakšna bivša tekmovalka, ki bi rada igrala, a ker se na tekmovanje ne prijavijo vsaj tri, štiri bivše tekmovalke, tekmovanja zanje ne izvedemo. Že pred časom pa smo sklenili, da bivših tekmovalk ne "mešamo" s pravimi rekreativkami, lahko pa boljše rekreativke zaigrajo med bivšimi tekmovalkam, če to želijo.

M. Pogačar