Živa Falkner in Pia Lovrič v drugi TE 14 krog na Portugalskem, na ITF 18 v Firencah uspešni Kaja Juvan in Nika Kozar

Naše najboljše mladinke ta teden loparje vihtijo v Firencah, kjer poteka močen mladinski ITF turnir 2. ranga. V glavnem turnirju so z izjemo Hane MRAZ, prijavljene vse ostale naše najboljše igralke na čelu s trenutno s 70. mestom najvišje uvrščeno Slovenko na lestvici ITF Kajo JUVAN. Poleg nje sta to še Nika KOZAR in Veronika ERJAVEC.

Dobro je nastope začela Nika KOZAR, ki je s 6-1 6-3 premagala 7. nosilko iz Velike Britanije, Emo LAZIC (ITF 91). V uvodenm nastopu je bila uspešna tudi 3. nosilka Kaja JUVAN. S 7-6(1) 4-6 6-4 je premagala Čehinjo Michaleo BAYERLOVO (ITF 209). V uvodnem nastopu je izgubila Veronika ERJAVEC. S 6-4 6-3 jo je premagala 6. nosilka Avstrijka Mira ANTONITSCH (ITF 108).

Zala DOVNIK in Kristina NOVAK, ki sta se v glavni turnir uvrstili iz kvalifikacij bosta tekmi prvega kroga odigrali v sredo.

Ostala dekleta so morala v kvalifikacije, kjer so nastope z zmagami začele Zala DOVNIK, Nika RADIŠIČ, Tina CVETKOVIČ in Kristina NOVAK.

Kristina NOVAK in Zala DOVNIK sta bili uspešni še v drugem krogu in tretjem krogu in sta se obe uvrstili v glavni turnir.

V prvem krogu je izgubila Anja GAL., v drugem krogu pa sta se poslovili še Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ.

Med fanti nimamo predstavnikov saj je naša prva violina Sven LAH nastop odpovedal.

Na turnirju Tennis Europe 1. ranga v Maii na Portugalskem v kategoriji do 14 let nastopata Živa FALKNER in Pia LOVRIČ. Živa FALKNER je trenutno na 17. mestu lestvice TE do 14 let, na turnirju je 3. nosilka, Pia LOVRIČ je na 54. mestu, kar ji je na turnirju prineslo mesto 11. nosilke. Tudi na Portugalskem ni naših dečkov.

Falknerjeva je turnir začela prepričljivo in v uvodnem nastopu s 6-0 6-0 premagala domačinko Francisco MENDES, v drugem krogu pa je bila s 6-3 6-3 boljša od Španke Albe RAY GARCIE. V prvem krogu je bila uspešna tudi Lovričeva, ki je s 6-3 6-1 premagala Italijanko Carlotto MENCAGLIA. V drugem krogu bo v sredo igrala z Rusinjo Aliso KUDRIAVTCEVO.