Maj Premzl, Leontina Stojanović, Gašper Bezjak, Kristina Novak, Luka Talan Lopatič in Iza Logar zmagovalci FIN 12 A in B ter OP ZALA 16

Končani so turnirji za dvanajst in šestnajstletnike, ki so se odvijali ta konec tedna v Ljubljani in Domžalah. Velikih presenečenj ob koncu ni bilo, saj so se za naslove borili igralci, ki so na lestvicah do 12 in 16 let uvrščeni med najboljše.

Na FIN A turnirju za dečke je naslov zmagovalca osvojil 1. nosilec turnirja Maj PREMZL (ŽtkMb). Finalno srečanje ni bilo odigrano, saj mu je Bor ARTNAK (AsLit) tekmo zaradi slabega počutja predal brez boja.

B turnir je osvojil Luka TALAN LOPATIČ (Ol-Lj). Tudi on brez boja, saj je tudi njemu Niki POLANEC (ŽtkMb) finalno tekmo zaradi povišane telesne temperature predal.

Bolj zanimivo je bilo med dekleti, kjer sicer prva nosilka Leontina STOJANOVIČ (Ol-Lj) prave konkurence ni imela, v finalu je gladko s 6-1 6-1 premagala Mariborčanko Petjo DRAME, je pa bilo bolj zanimivo v spodnji polovici žreba, kjer je Petja DRAME v polfinalu, v zelo izenačenem srečanju s 7-6(5) 7-6(1) premagala letošnjo zimsko državno prvakinjo Elo Nalo MILIĆ, sicer 2. nosilko turnija. Za Stojanovićevo je to že tretji naslov v letošnji sezoni, potem ko je dvakrat zmagala v decembru. Spodrsnilo ji je le na zimskem državnem prvenstvu, kjer je osvojila drugo mesto.

B turnir deklic je osvojila Iza LOGAR (Ltc), ki je bila v finalu s 6-3 6-2 boljša od Ule JAMAR (Zklub).

Na OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let v finalu ni bilo prvega in drugega nosilca, sta se pa za naslov potegovala 3. nosilec Miha PERUŠ (Sl. Gradec) in 4. nosilec Gašper BEZJAK (Br-Mb). Uspešnejši je bil Bezjak, ki je zmagal s 6-4 2-6 7-6(4) in se tako veselil še drugega naslova v sezoni 2016.

Turnir dfeklet je suvereno osvojila Kranjčanka Kristina NOVAK (Tr-Kr), sicer ena naših boljših mladink, ki že uspešno nastopa na mednarodnih mladinskih ITF turnirjih do 18 let. Novakova je v finalu s 6-4 6-2 premagala prvopostavljeno Emo HORVAT (Tc-Lj).