Marko Por, Franc Bradan in Anja Regent novi državni prvaki

Po prvem dnevu dvoranskega državnega prvenstva za veterane so znani trije državni prvaki. V kategoriji 45+ je Marko Por (Kranj), leta 2011 prvi igralec sveta v kategoriji 40+, brez večjih težav premagal vse svoje nasprotnike, še največ iger pa je v odločilnem dvoboju za prvo mesto uspel osvojiti Sebastijan Leber (Celje) in sicer dve.

V kategorijo 70+ sta se sicer prijavila samo dva igralca, a so se organizatorji odločili, da kategorije ne bodo združevali z mlajšimi kategorijami. Franc Bradan (S. Bistrica) in Zdravko Sirk (Ankarana) sta tako med sabo odločila, kdo bo novi državni prvak, s 6/4 in 6/1 pa je bil tokrat boljši Bradan.

Zadnja končna odločitev dneva pa je padla v kategoriji ženske 45+, kjer je slavila Anja Regent (Ljubljana), ki pa je na poti do naslova imela nepričakovano veliko dela. Vse nasprotnice so se ji odlično upirale, še najbližje zmagi pa je bila Zorislava Ašič Kovač (Izlake), ki je proti Regentovi izgubila le z 9/7. Ašič Kovačeva je najprijetnejše presenečenje prvenstva, saj je bila v zadnjem času njena igra skromna, tokrat pa je pokazala odličen tenis ter z drugim mestom in zmago nad Karmen Orter (Polzela) presenetila vse.

Državno prvenstvo za veterane se nadaljuje danes ob 12.00 uri, ko bodo na sporedu končne odločitve v moških kategorijah 50+, 60+ in 65+ ter v ženski kategoriji 50+, vse ostale kategorije pa s prvenstvom začnejo v soboto 19.3.2016.

Državno prvenstvo je odprl predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger, ki je pozdravil vse sodelujoče, poudaril prizadevanja Tenis Slovenije, da bi veteranska tekmovanja dvignili na višji nivo, in vsem igralcem zaželel veliko sreče na tekmovanju.