Manca Pislak v glavni turnir Hammameta

Na ITF turnirju v Hammametu (10.000 $) je Manca PISLAK končala nastope v kvalifikacijah in se uvrstila v glavni turnir. V prvem krogu je s 6-4 6-2 premagala Belgijko Yani GENESSE, vb zadnjem krogu kvalifikacij pa je bila s 6-2 7-5 boljša od 5. nosilke, Sare GIMENEZ iz Paragvaja.

Na ITF turnirju v Heraklionu (10.000 $) sta v kvalifikacijah nastopili Eva ZAGORAC in Saša KLANEČEK. V drugem krogu sta se pomerili med sabo, nekoliko presenetljivo pa je s 6-4 6-3 slavila mlajša Saša KLANEČEK. V finalu kvalifikacij je nato izpadla tudi ona. Z 0-6 6-4 6-4 jo je premagala Britanka Emma HURST.

V glavnem turnirju bo nastopila Natalija ŠIPEK.

V kvalifikacijah moškega Futuresa v Heraklionu (10.000 $) sta nastopila Tino KOVAČIČ in Anže LOVIŠČEK. Tino KOVAČIČ se je uvrstil v drugi krog, kjer ga je s 6-2 6-2 premagal 7. nosilec Ukrajinec Vitalii SHCHERBA. Anže LOVIŠČEK je izgubil uvodno srečanje z Nizozemcem Thomasom DOESOM, ki je bil boljši s 6-4 6-0. V glavnem turnirju bo nastopil Aljaž RADINSKI.

Največ naših igralcev je nastopilo v Opatiji v kvalifikacijah 4. Futuresa iz serije Istarska riviera. Žal tudi na četrtem turniju nobenemu našemu igralcu ni uspelo prebroditi kvalifikacij. Še najdlje, v tretji krog, se je z dvema zmagama uvrstil Domen GOSTINČAR.