Urška Velec in Andrej Šušteršič zmagovalca OP 18 v Mariboru in Ljubljani

Končano je še zadnje tekmovanje v zimski sezoni 2015/2016, ki šteje za točke slovenske teniške lestvice, to je OP do 18 let.

Dekleta so moči merila v Mariboru, kjer je na igriščih ŽTK slavila igralka iz drugega brega Drave, članica TK Branik, Urška VELEC. 2. nosilka turnirja je bila v finalu s 6-1 6-2 boljša od domačinke, 1. nosilke, Nine KOLAR (ŽtkMb). Za Urško je to prva zmaga na turnirju v starostni kategoriji do 18 let, potem ko je v letošnji sezoni že bila dvakrat finalistka in enkrat polfinalistka na OP za posameznice, na lestvici pa je iz 20. napredovala na 9. mesto.

Fantje so igrali v Ljubljani, kjer jih je gostil TK Olimpija. V finalu sta se pomerila 2. nosilec Andrej ŠUŠTERŠIČ (MaxLj) in nepostavljeni Aljaž FUGINA (Sl-Lj). S 6-2 3-6 6-1 je slavil Šušteršič in si tako priigral prvi naslov v letošnji teniški sezoni. Njegov doslej najboljši izid letos je bilo četrtfinale.

Na fotografiji Duške Mlakar sta finalistki ter predsednik in direktor ŽTK Maribor.