Manca Pislak v glavni turnir v Hammametu, na tretjem Futuresu Istarske riviere konec za slovenske igralce

V kvalifikacijah ženskega ITF turnirja (10.000 $) v Hammametu je uspešno nastopila Manca PISLAK. V prvem krogu je s 6-2 1-6 6-0 premagala Švicarko Ambre BOCCARD, v drugem in hkrati zadnjem krogu pa je bila z 0-6 6-2 6-2 boljša od Italijanke Claudie COPPOLA.

Tretji moški Futures iz serije Istarska riviera z nagradnim skladom 10.000 $ se odvija v Puli. Tudi tokrat v kvalifikacijah nastopilo več kot 120 igralcev, med katerimi je bilo tudi 10 Slovencev, ki so si poskušali priigrati napredovanje v glavni turnir. Na prvih dveh turnirjih to ni uspelo nikomur, tokrat je bil blizu uvrstitvi Marko STOŠIĆ, a je na zadnji stopniočki spodrsnilo tudi njemu.

V prvem krogu kvalifikacij so zmagali Filip Jakob ZUPANČIČ, Anže LOVIŠČEK, Marko NOVAK, Marko STOŠIĆ in Jakob Aljaž KAPLJA, ki je v slovenskem obračunu izločil Jerneja NARDONEJA. V drugem krogu je bil nato uspešen samo še Marko STOŠIĆ, ki je zmagal tudi v tretje in se uvrstil v finale kvalifikacij. Za uvrstitev v glavni turnir se je boril z Italijanom Luigijem SORRENTINOM, ki je bil boljši s 6-4 6-2.

Že po prvem nastopu so turnir zapustili Klemen NIKOLAŠ, David Lucas AMBROŽIČ ter Gregor in Primož VOVK.

Tudi tokrat je tako v glavnem turnirju nastopil samo Tomislav TERNAR. V prvem krogu je igral z Črnogorcem Ljubomirjem CELEBIĆEM in izgubil z 2-6 2-6.

V kvalifikacijah ženskega ITF turnirja v Orlandu (10.000 $) je nastopila Petra RAMPRE, ki v zadnjem času ne igra prav veliko. Tudi tokrat ni bila uspešna, saj je že v prvem krogu z 2-6 2-6 izgubila z Američanko Shelby TALCOTT.