Polona Hercog še enkrat končala v drugem krogu WTA turnirja

Polona HERCOG je na WTA turnirju v Monterreyu nastope končala v drugem krogu. S 6-2 6-3 jo je premagala Britanka Heather WATSON.

V prvem krogu je premagala 22-letno Madžarko Timeo BABOS, 45. igralko lestvice WTA. Na WTA turnirju v mehiškem Monterreyu ji je v četrtem medsebojnem obračunu zadala še četrti poraz. Tokrat je slavila s 6-3 6-2, za zmago pa je potrebovala eno uro. Čeprav naj bi bil servis glavno orožje Babosove je bila slika tokrat obrnbjena, saj je Hercogova odlično servirala in nasprotnici ni ponudila niti ene priložnosti za break, na drugi strani pa je Madžarka kar štirikrat izgubila začetni udarec, v vsakem nizu po enkrat.

V drugem krogu bo Hercogova igrala s 23-letno Britanko Heather WATSON, ki je na lestvici uvrščena tri mesta za njo, na 84. mesto. Tudi z njo ima Hercogova pozitiven rezultat, srečali sta se trikrat, naša igralka pa je bila boljša dvakrat, enkrat na trdi podlagi in enkrat na pesku. Watsonova je v prvem krogu v treh nizih premagala Japonko Misaki DOI.

Na ženskem ITF turnirju (25.000 $) v brazilskem Campinasu je Tamara ZIDANŠEK nastope začela z zmago.

To je njen drugi turnir na južnoameriški turneji, njena prva nasprotnica v Campinasu pa je bila 8. nosilka, 22-letna Američanka Robin ANDERSON, 214. igralka lestvice WTA.

Andersonova igra zelo spremenljivo, na zadnjih petih turnirjih je štirikrat izgubila v prvem krogu, na najmočnejšem turnirju med temi (100.000 $ v Midlandu) pa se je prebila vse do polfinala.

Tamara je v letu 2016 nastopila na dveh turnirjih. V Grenoblu je v začetku februarja na trdi podlagi izgubila v prvem krogu, prejšnji teden je bila v Sao Paulu četrtfinalistka.

Po pričakvanju je bilo srečanje zelo izenačeno, trajalo je dve uri in pol a je bila na koncu Tamara prepričljivo boljša saj je v odločilnem tretjem nizu nasprotnici prepustila le eno igro. Končni izid se je glasil 7-6(3) 3-6 6-1.

Zidanškova je nasprotnici servis odvzela sedemkrat, od tega trikrat v tretjem nizu, sama je servis izgubila šestkrat. Na koncu je bila boljša za 10 točk (109-99). Če Zidanškova v prvih dveh nizih ni bila najboljša pri začetnem udarcu je to popravila v odločilnem tretjem, ko je na svoj servis izgubila vsega 4 točke. Na drugi strani je Andersonova v tretjem nizu servirala slabo, na drugi servis je od dvanajstih osvojila vsega dve točki, kar je tehtnico nagnilo v korist naše igralke.

Tamara bo v drugem krogu igrala s 24- letno Madžarko Reko-Luco JANI, trenutno 241. igralko lestvice WTA, še eno iz vrste nekdaj odličnih mladink, ki jim prehod v člansko konkurenco doslej ni uspel, saj se že vse od leta 2012, ko je bila s 147. mestom najvišje v karieri, vrti med 200. in 300. mestom svetovne ženske članske teniške lestvice. Tudi v Sao Paulu je nastope pprejšnji teden končala že v 2. krogu.