prijava_e
Novice : Arhiv novic 2016 : December 2016

Arhiv novic - december 2016

Matic Križnik, Ela Nala Milić, Urban Kovačič in Isabela Ogris zmagovalci FIN 12 A in B v Ljubljani

bm, 30.12.2016

V Ljubljani so se končali finalni A in B turnirji v starostni kategoriji do 12 let, zadnja preizkušnja pred državnim prvenstvom, ki se 4. januarja začenja prav tako v Ljubljani.

V finalu A turnirja je slavil Matic KRIŽNIK (Ol-Lj), ki je v finalnem obračunu potrdil status prvega igralca do 12 let in s 6-2 6-2 premagal Jako GOLOBA (Tr-Kr).

V finalu B turnirja dečkov sta se merila Urban KOVAČIČ (Maja ) in Nik MODER (TkHan). S 6-3 6-3 je bil boljši Kovačič.

Pri deklicah je bila v A turnirju najboljša 1. nosilka Ela Nala MILIĆ (Ol-Lj), ki je tudi v finalu potrdila svojo superiornost na turnirju. Ano LANIŠEK (Radomlje) je premagala s 6-1 6-2.

B turnir je osvojila Isabela OGRIS (MaxLj). V finalu je s 7-6(7) 3-6 6-3 premagala Julijo BOGATIN (Koper).

Foto: Hribar TUKAJ.

Sezono 2017 na profesionalnih turnirjih začenjajo Dalila Jakupović v Aucklandu, Grega Žemlja v Happy Valleyu in Blaž Kavčič v Bangkoku

bm, 30.12.2016

S kvalifikacijskimi obračuni se začenja teniška sezona 2017 na profesionalnem ženskem in moškem teniškem touru. Od slovenskih igralcev in igralk bodo že prvi teden novega leta v igri Dalila JAKUPOVIČ, Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA.

V novozelanskem Aucklandu bo že danes novo sezono z nastopom v kvalifikacijah ženskega WTA turnirja z nagradnim skladom 250.000 $ odprla Dalila JAKUPOVIĆ. Za njo je letos odlična sezona v kateri je dosegla najvišjo uvrstitev na lestvici WTA v karieri, ko se je 24. oktobra zavihtela na 153.mesto, trenutno pa je kot druga Slovenka uvrščena na 156. mesto svetovne ženske teniške lestvice. Za začetek nove sezone, v kateri bo naskakovala prvo stoterico in mesto najboljše slovenske igralke, ji je žreb namenil 21-letno Kanadčanko Erin ROUTLIFFE, 636. igralko lestvice WTA.

Grega ŽEMLJA, s 155. mestom najvišje uvrščen Slovenec na lestvici ATP bo sezono začel na ATP Challengerju z nagradnim skladom 75.000 $ v avstralskem Happy Valleyu, kjer se glavni turnir začne 2. januarja.

V Bangkoku pa bo na 50.000 $+H vrednem ATP Challengerju v novo sezono vstopil Blaž KAVČIČ. Blaž kot drugi Slovenec trenutno na ATP lestvici zaseda 217. mesto. Tudi v Bangkoku se turnir začenja 2. januarja. TUKAJ.

Na finalnem turnirju do 12 let znani udeleženci zaključnih obračunov

bm, 29.12.2016

V Ljubljani se končuje FIN turnir v starostni kategoriji do 12 let. Pri dečkih nastopajo vsi najboljši, pri deklicah manjka samo 1. igralka lestvice do 12 let Leontina STOJANOVIĆ. Leontina je ta tedena nastopila na turnirju TE 12 v Beogradu in izgubila v četrtfinalu, kjer jo je s 6-0 6-0 izločila Grkinja Michaela LAKI.

V A turnirju dečkov se bosta za zmago potegovala 1. nosilec Matic KRIŽNIK (Ol-Lj) in 2. nosilec Jaka GOLOB (Tr-Kr). Križnik je v polfinalu s 6-2 6-3 premagal Janija RETLJA, Golob je bil s 6-1 6-1 boljši od Borisa BARJAKTAREVIĆA.

V B turnirju sta finalista Urban KOVAČIČ (Maja) in Nik MODER (TkHan). Kovačič je bil v polfinalu s 6-3 6-2 boljši od Miloša BOGUNOVIČA, Moder je s 6-2 6-4 premagal Taia-Saula FILIPČIČA.

Pri deklicah je prva finalistka Ela Nala MILIĆ (Ol-Lj), 1. nosilka turnirja. Do finala se je sprehodila, saj je nasprotnicam oddala vsega 3 igre. V polfinalu je s 6-1 6-0 premagala Evo MULLER UHAN. Za mesto druge finalistke sta igrali Ana LANIŠEK in Maša VIRIANT iz TK Radomlje. Boljša je bila Laniškova (na fotografiji), ki je zmagala z rezultatom 6-4 6-0.

V B turnirju deklic se bosta v finalu pomerili Isabela OGRIS (MaxLj), ki je v polfinalu s 7-6(3) 6-4 premagala Natalijo BABIČ in Julija BOGATIN (Koper), ki je bila v drugem polfinalu s 6-4 6-2 boljša od Neže-Tine OBLAK. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek zmagovalec OP ZALA 16 v Domžalah, Tjaša Klevišar najboljša v Velenju

bm, 29.12.2016

V Domžalah in Velenju sta se končali OP ZALA za fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let. V Domžalah sta se za zmago na turnirju pomerila člana TK Ptuj, Filip Jeff PLANINŠEK in Blaž VIDOVIČ. Boljši je bil Planinšek, ki je slavil z rezultatom 6-3 6-4.

Planinšek je letošnjo dobro formo potrdil v polfinalu, kjer je s 6-2 6-4 izločil 1. nosilca, sicer pa 2. igralca lestvice TS do 16 let, Tilna POTOČNIKA, Blaž VIDOVIČ pa je najprej v četrtfinalu s 6-3 6-4 premagal 2. nosilca Matica DIMICA, v polfinalu pa s 6-2 6-2 še Boruta ŠRAJA.

Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr) je zmagovalka OP ZALA 16 v Velenju. Ob odsotnosti prvih štirih igralk lestvice TS je potrdila mesto prve nosilke in brez izgubljenega niza osvojila turnir. Večino dela je opravila v polfinalu, kjer je s 7-5 6-2 izločila domačinko Zojo ŠTRUKELJ, v finalu pa nato suvereno, s 6-3 6-0 premagala presenetljivo finalistko, nepostavljeno Urško FRELIH UHELJ (Morje). Urška je v četrtfinalu s 6-4 6-3 izločila 2. nosilko Zalo ULE, dobro formo pa potrdila v polfinalu, kjer je bila s 5-7 6-1 6-2 boljša od kvalifiantke Katerine Gaje TURK.

Tako Tjaša KLEVIŠAR kot Filip Jeff PLANINŠEK sta z dobrimi predstavami tudi napovedala boj za najvišja mesta na zimskem državnem prvenstvu, ki se 4. januarja začne v Rogaški Slatini. TUKAJ.

Na FIN 12 v Ljubljani igrajo tekme drugega kroga A in B turnirja

bm, 28.12.2016

Na finalnem turnirju do 12 let, ki poteka v Ljubljani so dečki in deklice odigrali tekme drugega kroga A in B turnija. Pri dečkih so v A turnirju Matic KRIŽNIK, Iztok Mark LUNDER, Jani RETELJ, Jaka TOMAŽIN, Boris BARJAKTAREVIĆ, Ažbe JARC, Staš HERCOG in Jaka GOLOB.

V B turnirju so se v četrtfinale uvrstili Miloš BOGUNOVIČ, Nejc VRABL, Urban KOVAČIČ, Noel FORTUNA, Nik MODER, Peter MARN, Tai Saule FILIPČIČ in Nerej BENEDIČIČ-VIDOVIČ.

Pri deklicah so se v četrtfinale A turnija uvrstile Ela Nala MILIĆ, Zala VNUK, Eva UHAN MULLER, Rina GROŠELJ, Anamari ŽNUDERL, Maša VIRIANT, Ivona AHČAN in Ana LANIŠEK.

V B turniju so že znane polfinalistke. To so Natalija BABIČ, Isabela OGRIS, Julija BOGATIN in Neža-Tina OBLAK. TUKAJ.

Na OP ZALA 16 za dekleta znani finalistki, pri fantih četrtfinalisti

bm, 28.12.2016

Na OP ZALA 16 v Velenju sta znani finalistki. Za nastop v finalu sta se v zgornji polovici žreba borili 1. nosilka Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr) in 5. nosilka Zoja ŠTRUKELJ (ŠtkVe). Boljša je bila trenutno 5. igralka lestvice TS Klevišarjeva, ki je slavila s 7-5 6-2. Za drugo mesto v finalu sta igrali nepostavljeni Katerina Gaja TURK (Koper), ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij in prav tako nepostavljena Urška UHELJ-FRELIH (Morje). Boljša je bila slednja, ki je zmagala z rezultatom 5-7 6-1 6-2.

Fantje nastopajo v Domžalah, kjer so znani četrtfinalisti. Presenečenj ni bilo, v četrtfinale so se namreč uvrstili vsi postavljeni igralci. Za polfinale se bodo borili Tilen POTOČNIK, Nik JURJEVČIČ (na fotografiji Vida Ponikvarja), Filip Jeff PLANINŠEK, Tim TEKAVEC, Borut ŠRAJ, Gašper OBLAK, Blaž VIDOVIČ in Matic DIMIC. TUKAJ.

V Velenju znane četrtfinalistke na OP ZALA 16, na ostalih turnirjih odigrali prvi krog

bm, 27.12.2016

Na zadnjih letošnjih turnirjih so najdlje organizatorji pripeljali turnir v Velenju, kjer so že znane četrtfinalistke, med katerimi pa ne bo štirih nosilk. Zanesljivo so se v četrtfinale uvrstile 1. nosilka Tjaša KLEVIŠAR, 2. nosilka Zala ULE ter domačinki 5. nosilka Zoja ŠTRUKELJ in 6. Lana STEFANOVIČ. Od nepostavljenih igralk se bodo za napredovanje v polfinale borile Katarina Tara MILIĆ, Katerina-Gaja TURK, Ana-Zala VOLK in Urška FRELIH-UHELJ.

Fantje do 16 let nastopajo v Domžalah. Končali so s tekmami prvega kroga, ki niso prinesle presenečenj.

Deklice in dečki do 12 let nastopajo v Ljubljani. V A turnirju se je v prvem krogu poslovila 7. nosilka Ella HOJNIK od katere je bila boljša Anamari ŽNUDERL.

Za odtenek bolj zanimivo je bilo pri dečkih, kjer sta izpadla dva nosilca. Četrto postavljenega Jana BUKOVCA je premagal kvalifikant Ažbe JARC, Klemen ŠKORJANC pa je bil boljši od 7. nosilca Jake JAKIJA. TUKAJ.

Tamara Zidanšek najvišje v karieri, velik zdrs Polone Hercog

bm, 26.12.2016

Objavljeni sta zadnji lestvici WTA in ATP za leto 2016. Med slovenskimi igralci ostajata najvišje Polona HERCOG s 143. in Grega ŽEMLJA s 155.mestom. V primerjavi z letom 2015 je Hercogova izgubila kar 72 mest in je prvič po letu 2009 zdrsnila iz najboljše stoterice.

Odlična sezona pa je za Dalilo JAKUPOVIĆ, ki je iz 243. napredovala na 156. mesto in se vključuje v boj za mesto prve Slovenke na lestvici WTA z ambicijo, da se uvrsti med najboljših 100 igralk sveta. Še ena igralka je lahko izjemno zadovoljna z letošnjo sezono. Največji napredek proti najboljšim na lestvici WTA je naredila Tamara ZIDANŠEK (čestitamo ji za 19. rojstni dan, ki ga praznuje prav danes), ki je sezono 2015 končala na 309. mestu, letošnjo pa končuje na 172. mestu, s čemer je napovedala odločen naskok na prvo mesto med Slovenkami in uvrstitev v najboljšo stoterico že v prihodnji sezoni.

Resno so se v boj za točke spustile tudi novinka na lestvici v letu 2016, naša najboljša mladinka Kaja JUVAN, ki je ob koncu leta na 715. mestu ter Manca PISLAK, ki leto končuje na 507. ter Nina POTOČNIK na 612. mestu.

Med moškimi je slika precej bolj temna, saj med najboljšimi 700 igralci na svetu najdemo samo tri. Poleg vodilnega Slovenca Grega ŽEMLJE sta tu še Blaž KAVČIČ z 217. in Blaž ROLA z 255. mestom, oba slednja pa sta se v sezoni 2016 ubadala s poškodbami in v leto 2017 vstopata z upi na bistveno izboljšanje pozicij na lestvici ATP. Žal jima ne sledijo mladi, med katerimi je prve točke osvojil tudi Sven LAH, a je leto končal šele na 1556. mestu.

Podobno razmerje je med mladinkami in mladinci, kjer je daleč pred vsemi s 6. mestom na mladinski svetovni teniški lestvici Kaja JUVAN ,med najboljšimi 500 mladinkami pa najdemo še Veroniko ERJAVEC, Niko RADIŠIČ, Niko ZUPANČIČ in Kristino NOVAK. Pri fantih je slika precej bolj klavrna, saj je najboljši slovenski mladinec Luka MIKLAVČIČ na 513. mestu. TUKAJ.

Leto zaključujejo igralci in igralke na finalnem turnirju do 12 in OP ZALA do 16 let

bm, 25.12.2016

Medtem, ko je večina najboljših teniških igralk in igralcev na zasluženem počitku, številni pa so že na poti v Katar, Indijo, Avstralijo in na Kitajsko, kjer bodo odprli sezono 2017, bodo naši mladi tekmovalci zadnji teden pred novim letom preživeli na teniških igriščih.

V ponedeljek se s kvalifikacijami začneta finalna A in B turnirja za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let in OP ZALA do 16 let, tokrat prvič tudi z B turnirjem za fante. Mlajše bo gostil TK Šport plus, šestnajstletniki pa bodo nastopali v Velenju, Domžalah in Litiji. To bosta tudi zadnja preizkusa pred državnima prvenstvoma, ki se v navedenih starostnih kategorijah začneta takoj po novem letu.

Med dekleti do 16 let bo v odsotnosti prvih štirih igralk lestvice TS mesto prve nosilke pripadlo Tjaši KLEVIŠAR, pri fantih bo na odlično zasedenem turnirju, manjkala bosta samo 1. in 3. igralec lestvice TS, mesto prvega nosilca zasedel Tilen POTOČNIK (na fotografiji).

Pri dečkih do 12 let bodo nastopili vsi najboljši z Maticem KRIŽNIKOM na čelu, pri deklicah bo manjkala št.1 Leontina STOJANOVIĆ, ki je na turnirju v Beogradu, mesto prve nosilke pa bo zasedla Ela Nala MILIĆ. TUKAJ.

Tamara Zidanšek izvrstno sezono 2016 zaključila s finalom Navi Mumbaja

bm, 24.12.2016

Tamara ZIDANŠEK je izvrstno sezono 2016 zaključila s finalom Navi Mumbaja (25.000 $). Po štirinajstih zaporednih zmagah je tokrat morala v finalu premoč priznati 27-letni Kitajki Jia Jing LU, ki je bila boljša s 6-3 6-1. Za Kitajko je to 12. naslov na turnirjih ITF, a šele drugi letos in prvi v karieri na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $.

Na drugi strani je za Tamaro, ki bo čez dva dni dopolnila 19 let izvrstna sezona, ki je, z izjemo morda malenkost grenkega priokusa, ne more pokvariti niti današnji finalni poraz.

Tamara je sezono 2016 začela kot 309. igralka lestvice WTA, zaključila pa jo bo najvišje v karieri, na 172. mestu. Odlično izhodišče za nadaljevanje kariere in, morda že v naslednjem letu, naskok na mesta med najboljšo stoterico lestvice teniških igralk.

Tamara je sezono 2016 zaključila s 53 zmagami in 15 porazi, v kratki profesionalni karieri pa je doslej zmagala 107 krat in le 28 krat izgubila. Leto 2016 je končala kot zmagovalka petih ITF turnirjev, od tega enega z nagradnim skladom 10.000 $ in štirih z nagradnim skladom 25.000 $, še dvakrat pa je nastope končala v finalu.

Letošnja sezona ji je z denarnimi nagradami prinesla 30.000 $, v karieri pa je doslej zaslužila 50.000 $.

Čestitamo! TUKAJ.

Tina Cvetkovič in Anže Arh zimska državna prvaka do 18 let

bm, 24.12.2016

V Ljubljani se je končalo državno prvenstvo do 18 let. Naslov zimskih državnih prvakov sta osvojila Tina CVETKOVIČ (Radovljica) in Anže ARH (Slovan).

Arhu v finalu Miha VELIČKI (ŽtkMb) ni povzročil večjih težav, saj je zmagovalec ves čas igral zelo zanesljivo, eno leto mlajši Velički pa je na drugi strani napravil vse preveč prisiljenih ali neprisiljenih napak, da bi se vendarle lahko močneje upiral državnemu prvaku. Končni izid se je glasil 6-2 6-1. Za Arha je to prvi naslov v starostni kategoriji do 18 let, na lanskem zimskem državnem prvenstvu je bil podprvak. Sicer pa se je v lanski sezoni, v kateri ni veliko nastopal, iz Kranja preselil v Ljubljano.

Z današnjo osvojitvijo naslova je zbirko naslovov med posamezniki povečal na sedem (7) , potem ko je osvojil naslove poletnega in zimskega državnega prvaka tudi v starostnih kategorijah do 12, 14 in 16 let.

Pri dekletih je bolj ali manj pričakovano naslov odšel v Radovljico, saj presenetljiva finalistka Alea BUBEK (N. Gorica), ki se je v finale prebila iz kvalifikacij ni zmogla pripraviti še enega presenečenja, čeprav je v prvem nizu ves čas ogrožala Tinino zmago. V drugem nizu je prišla do izraza izkušenost dve leti starejše Radovljičanke, ki je do naslova prišla z zmago s 7-5 6-2. Za Tino je to drugi naslov državne prvakinje med posameznicami, prvega je osvojila na zimskem državnem prvenstvu do 16 let januarja letos, sicer pa ima v svoji zbirki še 5 naslovov državne prvakinje v konkurenci dvojic v različnih starostnih kategorijah.

V konkurenci dvojic sta pri fantih državna prvaka Marko KOVAČEVIČ in Val VIDAKOVIČ (ŽtkMb), pri dekleteih sta naslov osvojili Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr) in Alea BUBEK(N.Gorica)

Čestitamo !

Na fotografiji Z. Bubek so z leve: Arh, Cvetkovič, Bubek in Velički

Še nekaj fotografij iz finalnih obračunov si lahko ogledate v fotogaleriji. TUKAJ.

Božično - novoletno voščilo

, 23.12.2016

Vsem teniškim igralcem, klubom in ostalim teniškim prijateljem želimo vesele praznike in srečno novo leto!

Tenis Slovenija TUKAJ.

Miha Velički in Anže Arh ter Tina Cvetkovič in Alea Bubek finalisti DP do 18 let

bm, 23.12.2016

V Ljubljani se bo v soboto s finalnima obračunoma posameznikov in posameznic končalo zimsko državno prvenstvo v starostni kategoriji do 18 let.

Pri fantih se bosta za naslov državnega prvaka borila 8. nosilec Miha VELIČKI (Žtk Mb) in 6. nosilec Anže ARH (Sl-Lj). Velički je v polfinalu s 6-1 7-5 izločil 1. nosilca Jana VEHOVCA (Tr-Kr), Arh je bil v drugem polfinalu s 6-4 7-5 boljši od nepostavljenega Tina KRASTULOVIČA (ŠtkVe), ki na lestvici do 18 let še ni rangiran, se je pa v glavni turnir uvrstil po pravilu nižje kategorije kot vodilni igralec lestvice TS do 16 let.

V konkurenci dvojic sta pri fantih naslov državnih prvakov osvojila nepostavljena Marko KOVAČEVIČ in Val VIDAKOVIČ (ŽtkMb). V finalu sta z 2-6 7-5 10-4 premagala 1. postavljena Jana VEHOVCA (Tr-Kr) in Nicka CMAGERJA (ŽtkMb).

Med dekleti je prijetno presenetila Novogoričanka Alea BUBEK, šele 45. igralka lestvice TS do 18 let, ki se je v glavni turnir uvrtstila iz kvalifikacij in do finala nanizala že šest zmag. Alea je sicer v drugi polovici sezone 2016 v odlični formi, saj je osvojila dve OP do 16 let, še dvakrat pa je bila polfinalistka. Do finala je sicer morala trikrat odigrati po tri nize, tudi v polfinalu, ko je v izenačenem srečanju s 6-4 4-6 7-6(5) premagala Lian BENEDEJČIČ. Druga finalistka je bolj pričakovana, saj je bila postavljena za 3. nosilko. Radovljičanka Tina CVETKOVIČ, zimska državna prvakinja do 16 let se je letos že izkazala tudi na mladinskih ITF turnirjih, tokrat pa se je v polfinalu morala potruditi za zmago s 7-6(3) 6-4 nad dve leti mlajšo Domžalčanko Pio LOVRIČ. Ta je nastopila s posebnim povabilom, saj doslej na turnirjih do 18 let ni nastopala, že v prvem nastopu pa se je zavihtela vse do polfinala.

V konkurenci dvojic sta državni prvakinji Tjaša KLEVIŠAR in Alea BUBEK. TUKAJ.

Tamara Zidanšek na poti k osvojitvi tretjega ITF turnirja v enem mesecu

bm, 23.12.2016

Le še korak loči Tamaro ZIDANŠEK od osvojitve tretjega turnirja ITF v zadnjem mesecu, vsi trije pa imajo nagradni sklad 25.000 $. V Navi Mumbaju je za nastop v finalu s 6-0 6-3 premagala 21-letno Ukrajinko Valeryo STRAKHOVO, 278. igralko lestvice WTA.

Tamara se bo v finalu borila za dvanajsti naslov na turnirjih ITF v karieri in šestega letos, od tega že petega z nagradnim skladom 25.000 $. Nasproti ji bo stala 8. nosilka, 27-letna Kitajka Jing-Jia LU, 259. igralka lestvice WTA,ki je v karieri sicer osvojila že 12 turnirjev ITF, a le enega z nagradnim skladom 25.000 $ in še nobenega v sezoni 2016. Kljub številnim osvojenim turnirjem pa v karieri še ni bila uvrščena višje kot na 198. mesto. To je tudi njena najboljša uvrstitev letos, saj se na dosedanjih turnirjih ni nikoli prebila dlje kot do polfinala.

Tudi to govori v kakšni izjemni formi je Tamara ZIDANŠEK, ki niza zmago za zmago in jih je v zadnjem mesecu nanizala že 14 zapored. TUKAJ.

Živa Falkner ob koncu leta prejela še eno mednarodno priznanje

bm, 23.12.2016

Živa FALKNER je ob koncu sezone 2016 prejela še eno mednarodno priznanje, naziv Tenis Europe Junior Tour Player of the year. Priznanje vsako leto podeljuje Tenis Europe najvišje uvrščenim igralcem in igralkam na končnih lestvicah TE do 14 in do 16 let. Letos bodo podelili šest priznanj, saj si mesto prve igralke do 14 let delijo tri, Živa FLAKNER, Viktorya KANPATSKAYA iz Belorusije in Avelina SAYFETDINOVA iz Rusije. Skupaj so vse tri zbrale 30 nastopov v finalih turnirjev TE med posameznicami in dvojicami.

Živa je za TE povedala, da je izjemen občutek osvojiti naslov igralca leta, saj veš da ti ga je prineslo dolgo in trdo delo, treningi in odpovedovanja .

Pri fantih je priznaje prejel Čeh Dalibor SVRCINA, ki je v sezoni 2015 ob 42 zmagah le 5 krat izgubil.

V konkurenci šestnajstletnikov je bil najboljši Avstrijec Lukas KRAINER, ki je v sezoni ob 31 zmagah doživel le 4 poraze, najboljša med dekleti do 16 let pa je bila Rusinja Daniella MEDVEDEVA.

Podelili so tudi priznanja igralcem in igralkam, ki ne prihajajo iz Evrope. Pri dekletih je priznanje prejela Kitajka Qinwen ZHENG, pri fantih Argentinec Santiago De La FUENTE, ki je sezono končal brez poraza.

Priznanje za najboljšo dvojico sta prejela Makedonca Gjorgji JANKULOVSKI in Vedran RADONJANIN.

Naslov najboljše ekipe je osvojila ekipa deklic do 14 let iz Ukrajine v postavi Marta KOSTYUK, Diana SNIGUR in Dasha LOPATETSKAYA. Izjemne ukrajinke, ki so vsa srečanja odigrale v enake postavi so ob 34 zmagah izgubile samo 3 tekme, osvojile pa tako Winter kot Summer cup in za konec še naslov svetovnih prvakinj.

Foto:Tennis Europe TUKAJ.

Na DP do 18 let znani polfinalisti med posamezniki in finalisti konkurence dvojic

bm, 22.12.2016

V Ljubljani se je državno prvenstvo do 18 let prevesilo v zaključni del. Danes so fantje in dekleta odigrali četrtfinale posamezno in polfine v konkurenci dvojic.

Pri fantih so stvari zdaj nekako na svojem mestu, saj so se v polfinale uvrstili 1. nosilec jan VEHOVEC, 8. nosilec Miha VELIČKI, 6. nosilec Anže ARH in nepostavljeni Tin KRSTULOVIČ. V konkurenci dvojic so pri fantih finalisti Jan VEHOVEC in Nick CMAGER ter Marko KOVAČEVIČ in Val VIDAKOVIČ. Oba polfinalna obračuna sta bila izjemno zanimiva, končala pa sta se v super tie-breaku. Vehovec in Cmager sta s 6-7(5) 6-2 in [11-9] premagala Šraja in Veličkega, Kovačevič in Vidakovič pa sta bila s 6-4 6-7(5) in [11-9] boljša od Dimica in Potočnika.

Pri dekletih na površje prihajajo mlajše igralke. V polfinalu bodo tako nastopile tri nepostavljene igralke, Pia LOVRIČ, Alea BUBEK in Lian BENEDEJČIČ ter 3. nosilka Tina CVETKOVIČ.

V konkurenci dvojic so finalistke Alea BUBEK in Tjaša KLEVIŠAR ter Metka KOMAC in Maja MAKORIČ. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v novem polfinalu na ITF turnirju v Indiji

bm, 22.12.2016

Tamara ZIDANEŠK je očitno trdno odločena, da turnirsko leto 2016 zaključi z osvojitvijo še enega ITF turnirja. Do uspeha jo ločita le še dve zmagi, s trinajsto zaporedno na turnirjih ITF pa se je danes uvrstila v polfinale. Tu je igrala z 21-letno Britanko Kathy DUNNE, 321. igralko lestvice WTA s katero sta se pomerili že v polfinalu turnirja v Puneju prejšnji teden. Tamara je tam zmagala v dveh nizih, tudi tokrat pa se ni pustila presenetiti, čeprav je trdoživi Britanki morala oddati en niz. Na koncu je po dobrih dveh urah igre slavila s 6-2 4-6 7-5. V polfinalu jo čaka 21-letna Ukrajinka Valerya STRAKHOVA, 278. igralka lestvice WTA. Ukrajinka je sicer osvojila že 11 ITF turnirjev z nagradnim skladom 10.000 $, a od tega v letošnji sezoni samo enega. Prejšnji teden se je na turnirju v Puneju, kjer je na koncu slavila Zidanškova, poslovila že v prvem krogu. TUKAJ.

Na DP do 18 let odigrali tekme drugega kroga

bm, 21.12.2016

V Ljubljani se nadaljuje državno prvenstvo v starostni kategoriji do 18 let, fantje in dekleta pa so odigrali tekme drugega kroga ter četrtfinalne tekme konkurence dvojic. Pri fantih je po drugem izpadel še četrti nosilec. Aljaža FUGINO je s 6-1 6-4 izločil nepostavljeni Matic DIMIC, ki v zadnjem obdobju igra v izvrstni formi in to potrjuje tudi na državnem prvenstvu. Težav z nasprotniki v drugem krogu niso imeli Jan VEHOVEC, Gašper BEZJAK, Anže ARH, Filip Jeff PLANINŠEK, Nick CMAGER in Tin KRSTULOVIČ, Miha VELIČKI pa je za zmago nad Blažem VIDOVIČEM potreboval tri nize, a se prav tako uvrstil v četrtfinale.

Pri dekletih je presenečenje pripravila Zoja ŠTRUKELJ, ki je s 6-4 3-6 7-5 izločila 1. nosilko Kristino NOVAK, izpadli pa je tudi 7. nosilka Ema HORVAT, katero je s 6-3 6-2 izločila Pia LOVRIČ in 6. nosilka Ajda BUKOVEC, katero je v treh nizih izločila Anja TRBEŽNIK. V četrtfinale so se uvrstile tudi Tina CVETKOVIČ, Anja GAL, Tinkara KOVAČ in kvalifikantki Lain BENEDEJČIČ ter Alea BUBEK.

V konkurenci dvojic so znani polfinalisti in polfinalistke. TUKAJ.

Tamara Zidanšek še drugič uspešna v Navi Mumbaju

bm, 21.12.2016

Tamara ZIDANŠEK sezono 2016 zaključuje v velikem slogu. V indijskem Navi Mumbaju je še dvanajstič zapored zmagala in se uvrstila v četrtfinale ITF turnirja z nagradnim skladom 25.000 $. V prvem krogu je za zmago nad 19-letno Egipčanko Sandro SAMIR, 433. igralko lestvice WTA je potrebovala uro in pol, izid pa je bil 6-0 6-3. Tamara je prevladovala v vseh elementih teniške igre, nasporotnici je petkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila enkrat. Razmerje osvojenih točk je bilo 71-50 v korist naše igralke, ki s svojimi izidi za nasprotnice zagotovo deluje zastrašujoče in le stežka jo bo katera ustavila na poti do šestega naslova letos. Szono bo zaključila kot ena najuspešnejših igralk na tem nivoju turnirjev v letu 2016.

V drugem krogu je igrala z ameriško kvalifikantko Chanelle VAN NGUYEN, 636. igralko lestvice WTA, ki je v prvem krogu v treh nizih izločila eno najboljših svetovnih mladink, 17-letno Rusinjo Amino ANSHBA.

Zahtevno tekmo, ki je trajala dve uri in pol je Tamara dobila z rezultatom 5-7 6-4 6-3. Tamara je v prvem nizu nekoliko slabše servirala in dvakrat izgubila začetni udarec, v drugem in tretjem nizu pa je tudi servis popravila in nasprotnici oddala le še igro na niz, sama pa ji je servis odvzela dva oz. trikrat.

V četrtfinalu jo čaka obračun z 21-letno Britanko Kathy DUNNE, 321. igralko lestvice WTA s katero sta se pomerili že v polfinalu turnirja v Puneju prejšnji teden. Tamara je zmagala v dveh nizih. TUKAJ.

Na DP do 18 let fantje in dekleta odigrali prvi krog, v obeh konkurencah izpadla druga nosilca

bm, 20.12.2016

Na državnem prvenstvu v starostni kategoriji do 18 let so tekme prvega kroga glavnega turnirja odigrali fantje. Nastopila je večina najboljših, tudi 1. in 2. igralec lestvice TS Jan VEHOVEC in Lucas David AMBROŽIČ. In prav za slednjega je bilo usodno že srečanje prvega kroga. S 6-2 3-6 6-4 ga je presenetil nepostavljeni član domačega teniškega kluba Jaki, 19. igralec lestvice do 18 let, Tilen POTOČNIK. Tri nize je za zmago v uvodnem krogu nad Allenom PUHNERJEM PUPAHERJEM potreboval 8. nosilec Miha VELIČKI, ki je zmagal z rezultatom 4-6 6-4 6-2. Ostali nosilci so nalogo zanesljivo opravili in se brez težav uvrstili v drugi krog.

S tekmami glavnega turnirja so začela tudi dekleta. V odsotnosti prvih treh igralk lestvice TS Kaje JUVAN, Veronike ERJAVEC in Nike RADIŠIČ mesto 1. nosilke pripada Kristini NOVAK, ki se je zanesljivo uvrstila v drugi krog. Tako kot pri fantih je tudi pri dekletih z nastopi hitro končala 2. nosilka. Urško VELEC je s 6-4 6-2 premagala ena od favoritinj za končno zmago, Lian BENEDEJČIČ. Izpadla je tudi 5. nosilka Maša PERICA, katero je z 1-6 7-5 7-6(6) premagala Alja BELINGER. Ima pa Anja GAL priložnost, da po osvojitvi naslova državne prvakinje v kategoriji do 16 let in članski kategoriji naslov tudi tokrat. V prvem krogu je imela nekaj težav z Medvodčanko Katjo HRKAČ, a je eno težjih ovir zdaj preskočila . TUKAJ.

Tamara Zidanšek v torek v prvem krogu drugega ITF turnirja v Indiji

, 19.12.2016

Za zaključek letošnje, še druge zaporedne odlične sezone, bo v torek z nastopi na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v indijskem Navi Mumbaju začela Tamara ZIDANŠEK. Tokrat je turnir za odtenek močnejši od tistega pretekli teden, tako da Tamari pripada mesto 4. nosilke.

V prvem krogu bo igrala z 19-letno Egipčanko Sandro SAMIR, 422. igralko lestvice WTA, leta 2014 pa 13. mladinko sveta. TUKAJ.

Deset najboljših igralcev na lestvicah TS prejme knjižno darilo Tenis Slovenije

sv, 19.12.2016

Spoštovani člani Tenis Slovenije, cenjeni predstavniki klubov,

Božiček Tenis Slovenija si je ogledal lestvice najuspešnejših slovenskih teniških igralk in igralcev za leto 2016 ter se odločil, da prvih deset igralcev v vseh kategorijah nagradi za trud in rezultate. Darilo je knjiga avtorja Francoza Antonija Giroda, enega najbolj znanih športnih psihologov na svetu, z naslovom – Tenis – Trening mentalne moči.

Knjige bodo danes poslane na naslove klubov, katerih člani so nagrajeni tekmovalci, vas, dragi predstavniki klubov pa vljudno prosimo, da v imenu teniškega Božička tekmovalcem predate darilo.

V vednost vam v nadaljevanju prilagamo seznam prejemnikov daril po kategorijah.

Želimo vam zdravo, uspešno in nepozabnih teniških trenutkov polno leto 2017.

Prijazen pozdrav, Tenis Slovenija TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik osvojil OP 14A v Mariboru, Taja Lončarič najboljša med deklicami v Ljubljani

bm, 19.12.2016

Gal EMERŠIČ POTOČNIK je zmagovalec OP 14A v Mariboru. Član domačega ŽTK, sicer šesti igralec lestvice TS do 14 let in 5. nosilec turnirja je v finalu s 6-4 6-3 premagal prvega nosilca Jona Lana ŠUNTARJA (Tr-Kr). To je bilo njuno šesto medsebojno srečanje in druga zmaga za Gala. Obenem je to Galov drugi naslov na OP, oba je osvojil v starostni kategoiriji do 14 let, s tem pa je tudi napovedal resno konkurenco vodilnim igralcem in skorajšen boj za vodilno mesto na lestvici.

B turnir dečkov je osvojil Jani RETELJ (Otočec). V finalu je s 7-5 6-1 premagal domačina Staša HERCOGA.

Deklice so nastopale v Ljubljani. Prevlado deklic iz TK Terme Ptuj sta s finalom potrdili 1. in 2. nosilka Taja LONČARIČ in Nika STRAŠEK. V finalu je bila boljša Lončaričeva, vodilna igralka lestvice do 14 let, ki je slavila z rezultatom 7-5 6-1. V medsebojnih srečanjih je s tremi zmagami proti dvema v prednosti Straškova, a je Lončaričeva dobila obe zadnji medsebojni srečanji.

Foto: D. Mlakar TUKAJ.

Živa Falkner se ni uspela uvrstiti v četrtfinale Orange Bowla, Lun Obrul izgubil v četrtfinalu tolažilnega turnirja

bm, 19.12.2016

Naša edina preostala predstavnica v glavnih turnirjih Orange Bowla do 12 in do 14 let je bila Živa FALKNER. Uvrstila se je v tretji krog, kjer pa je izgubila. Boljša je bila Američanka Savannah BROADUS, ki je zmagala z rezultatom 6-1 2-6 6-0.

V tolažilni skupini sta nastopili Tara Katarina MILIĆ in Ela Nala MILIĆ, a sta obe izgubili uvodni srečanji. Bolje se je v tolažilnem turnirju odrezal Lun OBRUL, ki je dosegel šest zmag, nato pa z 2-6 3-6 izgubil z Gianlucom BALLOTTA iz Pruja in zasesdel končno 9. - 16. mesto. TUKAJ.

Končane kvalifikacije DP do 18 let

bm, 18.12.2016

V Ljubljani so se končali kvalifikacijski obračuni na državnem prvenstvu do 18 let. Pri fantih so se v glavni turnir uvrstili Nik JURJEVČIČ, Borut ŠRAJ, Dan TROŠT SLAPNIK, Klemen LAJOVIC, Gašper TOPČIČ, Aleks KOFOL, Alen TUŠEK in Marko KOVAČEVIČ.

Pri dekletih so udeleženke glavnega turnirja, ki prihajajo iz kvalifikacij Metka KOMAC, Tara GORINŠEK, Lana STEFANOVIČ, Alea BUBEK, Lian BENEDEJČIČ, Nina MAVER, Žaklin BOKAN in Liza KUHELJ.

Po odpovedi Veronike ERJAVEC bo prva nosilka turnirja deklet Kranjčanka Kristina NOVAK, pri fantih pa bo prvi nosilec njen klubski kolega iz TK Triglav Kranj, Jan VEHOVEC.

Tekme glavnega žreba se bodo v ponedeljek začele z obračuni fantov, igrale pa se bodo na igriščih TK Šport Plus/Jaki in Max tenis cluba v Ljubljani. TUKAJ.

Na OP do 14 let pri dečkih znani finalisti, pri deklicah polfinalistke

bm, 18.12.2016

V Mariboru in Ljubljani se končuje OP za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let.

V Mariboru je A turnir potekal brez večjih presenečenj, v finalu pa se bosta pomerila 1. nosilec Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr) in 5. nosilec Gal EMERŠIČ POTOČNIK (ŽtkMb). Jon Lan je v polfinalu s 7-5 6-2 premagal osmo postavljenega domačina Sebastiana DOMINKA, Gal je s 6-3 6-3 presenetil 2. nosilca Jana DIMITRIJEVIČA.

V B turnirju sta se v finale uvrstila Staš HERCOG (ŽtkMb) in Jani RETELJ (Otočec).

Deklice nastopajo v Ljubljani, tudi tu presenečenj ni bilo, v osrednji vlogi pa so igralke TK Terme iz Ptuja, saj so se v polfinale uvrstile vse tri prvopostavljene Ptujčanke. Za zmago se bodo borile 1. nosilka Taja LONČARIČ (Ptuj), njena klubska kolegica in 2. nosilka Nika STRAŠEK ter 3. nosilka Nina PLIBERŠEK. Za zadnje mesto v polfinalu se potegujeta še Mariborčanki Annika PLANINŠEK (ŽtkMb) in njena klubska kolegica Petja DRAME. TUKAJ.

Najmlajši so konec tedna tekmovali v Celju in Ljubljani

bm, 18.12.2016

Igralci in igralke v starostni kategoriji 8-11 let so nastopali v Celju in Ljubljani

V soboto so turnir zaključili igralci in igralke, ki so v mini in midi tenisu nastopali v Celju. V mini tenisu je pri deklicah zmagala Ana STOJNEVA (MaxLj), pri dečkih je bil najboljši Lasse ZAJC GAJŠEK (Ol-Lj). V midi tenisu je pri dečkih slavil Matic SURLA (Domžale), pri deklicah Nika PERIČ (Celje).

Turnir v tenisu do 10 in 11 let je potekal v Ljubljani. V tenisu do 11 let je med dečki zmagal Iztok Mark LUNDER (Rafa), pri deklicah je bila najboljša Julija BOGATIN (Koper). Pri dečkih do 10 let je slavil Gašper MATIJAŠIČ (Grosuplje), pri deklicah je bila najboljša Ela PLOŠNIK (Br-Mb).

TUKAJ.

Začelo se je DP do 18 let, dečki in deklice do 14 let v Mariboru in Ljubljani, najmlajši v Celju in Ljubljani

bm, 17.12.2016

S kvalifikacijskimi obračuni fantov se danes v Ljubljani začenja zimsko državno prvenstvo do 18 let. To je bilo zaradi odpovedi TK Otočec prestavljeno v Ljubljano in se igra na pesku. Žreb kvalifikacij je v obeh konkurencah omejen na 32. Pri fantih je letošnja zasedba zelo močna saj nastopa 7 izmed prvih desetih igralcev lestvice TS na čelu z vodilnim Janom VEHOVCEM. Fantje so opravili kvalifikacije, v glavni žćreb pa so se uvrstili Nik JURJEVČIČ, Borut ŠRAJ, Dan TROŠT SLAPNIK, Klemen LAJOVIC, Gašper TOPČIČ, Aleks KOFOL, Alen TUŠEK in Marko KOVAČEVIČ.

Dekleta bodo kvalifikacije odigrala v nedeljo. Tu nastopa pet igralk iz prve deseterice, ob odsotnosti Kaje JUVAN bo prva nosilka naša trenutno druga najboljša mladinka na svetovni mladinski teniški lestvici in 2. igralka nacionalne teniške lestvice Veronika ERJAVEC.

ŽTK Maribor gosti dečke na OP A in B do 14 let, deklice v isti kategoriji nastopajo v TC Ljubljana. Pri dečkih je zasedba skoraj popolna s prvim igralcem lestvice TS do 14 let, Jonom Lanom ŠUNTARJEM. Pri deklicah ob odsotnosti 3. in 4. igralke nastopajo vse ostale, mesto prve nosilke pripada Taji LONČARIČ.

V Celju bodo danes in jutri nastopili dečki in deklice v mini in midi tenisu, v Ljubljani pa v tenisu do 10 in 11 let. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v Indiji do petega naslova na ITF turnirjih letos, prihodnji teden še enkrat v Indiji

bm, 17.12.2016

Tamara ZIDANŠEK je po osvojitvi ITF turnija v Čilu vso konkurenco pokorila tudi v Indiji. Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Puneju je dosegla še 10 zaporedno zmago in osvojila svoj peti ITF turnir letos, četrtega z nagradnim skladom 25.000 $.

V finalu je s 6-4 6-2 premagala 23-letno Rusinjo Polno MONOVO, 341. igralko lestvice WTA.

Čestitamo!

Za zaključek letošnje, še druge zaporedne odlične sezone, bo prihodnji teden še enkrat nastopila v Indiji. Tudi tokrat na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Navi Mumbaju. Tokrat je turnir za odtenek močnejši, tako da bo Tamari pripadlo mesto 4. nosilke. V prvem krogu bo igrala z 19-letno Egipčanko Sandro SAMIR, 422. igralko lestvice WTA, leta 2014 pa 13. mladinko sveta. TUKAJ.

Živa Falkner v tretji krog, Lun Obrul, Ela Nala Milić in Tara Katarina Milić izgubili v uvodnih nastopih Orange Bowla

bm, 17.12.2016

Na Floridi se je začel glavni del enega največjih svetovnih mladinskih teniških turnirjev v starostnih kategorijah do 12 in do 14 let, Orange Bowl. Nastopili so že vsi štirje slovenski predstavniki, uspešna pa je bila samo naša prva igralka do 14 let Živa FALKNER. Nastope je odprla z gladko zmago s 6-3 6-0 proti japonski srečni poraženki Ryoko IKEDA. Živa je zmagala tudi v drugem krogu. S 7-6(4) 6-2 je premagala Američanko Leyden GAMES.

Naša druga predstavnica do 14 let Tara Katarina MILIĆ ni imela možnosti proti domačinki Emily DE OLIVEIRA, ki je bila boljša s 6-1 6-1.

Težek žreb sta imela že v prvem krogu Lun OBRUL in Ela Nala MILIĆ v starostni kategoriji do 12 let. Oba sta se sicer dobro upirala favoriziranima nasprotnikoma, a je bilo to vseeno premalo za napredovanje. Lun je igral z Bolgarom Dinkom DINEVIM, četrtfinalistom turnirja Eddie Herr in izgubil z rezultatom 4-6 6-4 0-6. Tudi 10-letna Ela Nala ni imela sreče z žrebom saj je v prvem krogu naletela na polfinalistko turnirja Eddie Herr, dve leti starejšo Rusinjo Tatiano MUZYKANTSKAYO, ki je bila boljša s 6-3 6-2. Rusinja je letos osvojila tudi turnir TE do 12 let na Ptuju, na 37 letos odigranih srečanjih pa je izgubila samo štirikrat. TUKAJ.

Seminar za glavne sodnike - vabilo

, 16.12.2016

Sodniška organizacija Teniške zveze Slovenije organizira seminar za nove glavne sodnike.

Teoretični del bo potekal 20., 21. in 22. 01. 2017 v LJUBLJANI, razen v primeru velikega števila prijavljenih iz posamezne slovenske regije. Praktični del bo potekal 11. in 12. 02. 2017 v LJUBLJANI na turnirju pod okriljem TZS.

Prijave sprejema Blaž Anže Pipan na: pipanba@gmail.com ali +386 31 371 676.

Preberite tudi TUKAJ.

TRK potrdil organizatorje turnirjev 16 B za fante

bm, 16.12.2016

Na seji TRK je bil, glede na prejete predloge s strani nekaterih teniških klubov, sprejet sklep, da se v zimski sezoni 2017 v koledar turnirjev TS dodatno vnesejo turnirji za fante B ranga, s čemer bo zaradi velikega števila prijav na turnije omogočeno sodelovanje tudi igralcem, ki so na zadnjem turnirju ostali brez nastopa v kvalifikacijah. Pravico nastopa na teh turnirjih bodo imeli igralci, ki so na lestvici TS do 16 let uvrščeni nižje od 65.mesta.

TRK je na podlagi prejetih prijav za organizacijo teh turnirjev odločil, da se prvi turnir dodeli TK AS Litija v terminu med 27. in 30. decembrom 2016, drugi turnir TC Ljubljana med 28. in 30. januarjem 2017, tretji turnir Max tenis klubu Ljubljana med 18. in 20. februarjem 2017 ter četrti turnir TK Šport plus med 11. in 13. marcem 2017.

TUKAJ.

Anja Gal in Tilen Žitnik članska dvoranska državna prvaka

bm, 16.12.2016

V Rogaški Slatini se je končalo dvoransko državno prvenstvo za sezono 2017. Oba naslova sta šla nepostavljenima igralcema, glede na zasedbo na turnirjih pa ne predstavljata prav velikega presenečenja.

Pri moških je slavil 25-letni Ljubljančan Tilen ŽITNIK (Slovan), ki je imel status nerangiranega igralca predvsem zaradi tega, ker v zadnjem letu na domačih turnirjih ni nastopal, sicer pa ima bogate igralne izkušnje, tudi iz turnirjev serije Futures. V finalu je bil njegov nasprotnik Mariborčan, 30-letni Sašo BENDE (ŽTk), ki tako kot Žitnik na domačih turnirjih ni veliko nastopal. Žitnik je tudi preprečil, da bi oba članska naslova odšla v Maribor.

Tudi pri dekletih finalistki nista presenetljivi. Iz podobnega razloga kot fanta tudi dekleti nista imeli statusa nosilk. Morda je vendarle nekoliko presenetljiva finalna zmaga 16-letne Anje GAL (ŽtkMb), ki je tako letošnjemu naslovu v starostni kategorjji do 16 let dodala še članskega. V finalu je s 6-2 1-6 6-2 premagala pet let starejšo in izkušenejšo klubsko soigralko Evo ZAGORAC.

V konkurenci dvojic sta pri članih naslov državnih prvakov osvojila Ljubljančana Grega BOH in Tilen ŽITNIK. V finalu sta s 6-4 3-6 10-6 premagala Mariborčana Sašo BENDETA in Janoša ŽIBRETA.

Pri članicah je naslov odšel v Maribor. Državni prvakinji sta Anja GAL in Zala DOVNIK, ki sta bili v finalu s 6-3 4-6 10-7 boljši od Pije BRGLEZ in Lian BENEDEJČIČ. TUKAJ.

Sašo Bende in Tilen Žitnik ter Eva Zagorac in Anja Gal finalisti članskega državnega prvenstva

bm, 16.12.2016

Na članskem državnem prvenstvu v Rogaški Slatini smo dobili finalista v moški konkurenci. Za naslov se bosta borila izkušena, 30-letni član ŽTK Maribor Sašo BENDE in 25-letni član Slovana iz Ljubljane Tilen ŽITNIK. Ob odsotnosti najboljših finalista na poti do zaključnega obračuna nista imela posebej težkega dela, saj na turnirju nista oddala nobenega niza.

Pri članicah so se v polfinale uvrstile prvo postavljena Tina Kristrina GODEC (As-Lit), ki se bo pomerila z nepostavljeno Evo ZAGORAC (ŽtkMb), v dsrugem polfianlu pa bosta med sabo igrali prav tako nepostavljeni igralki, Anja GAL (ŽtkMb) in Anja TRBEŽNIK (Šplus). Vse štiri polfinalistke so brez težav opravile s svojimi četrtfinalnimi nasprotnicami, katerim so skupaj prepustile vsega enajst iger.

Za naslov državne prvakinje se bosta borili igralki ŽTK Maribor Eva ZAGORAC, ki je s 6-3 6-4 premagala tino Kristino GODEC in Anja GAL, ki je bilas 2-6 7-6(5) 6-2 boljša od Anje TRBEŽNIK.

Letošnja državna prvakinja do 16 let Anja GAL (na fotografiji) se spogleduje z naslovom tudi med članicami. TUKAJ.

Tamara Zidanšek le še korak od nove zmage v Indiji

bm, 16.12.2016

Tamara ZIDANŠEK se bliža novi osvojitvi turnirja ITF. V Indiji, na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, nasprotnice premaguje kot za stavo in je že v finalu.

V četrtfinalu je s 6-3 6-2 premagala 20-letno rusko kvalifikantko Anasatsio PRYBILOVO, 482. igralko lestvice WTA. Srečanje je trajalo nekaj več kot 1 uro, Tamara je nasprotnici petkrat ovzela začetni udarec, sama ga je izgubila dvakrat.

V polfinalu je igrala z 21-letno Britanko Katy DUUNE, 316. igralko lestvice WTA in po uri in enajstih minutah zmagala z rezultatom 6-2 6-3. V finalu bo igrala s 23-letno Rusinjo Polino MONOVO, 341. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Teniški sodniki so se družili in podelili priznanja

bm, 15.12.2016

V soboto, 10. decembra, so se zopet zbrali slovenski teniški sodniki. Obujali so spomine s teniških turnirjev ter razne pripetljaje, ki so zaznamovali tekoče leto. Seveda pa so se nasmejali tudi dogodkom iz preteklih let.

Prvič so podelili tudi nagrade najboljšim teniškim sodnikom v letu 2016. Nagrado za najbolj perspektivno sodnico je dobila mlada Ljubljančanka Lucija Ana Vrščaj, za najbolj simpatično sodnico leta je bila izbrana Koprčanka Greta Vatovec, nagrado za umetniški doprinos k sojenju je odnesel prekaljen mariborski sodnik Andrej Šrimpf, izbrali pa so tudi najboljšega tujca, ki je v letošnjem letu sodil tudi v Sloveniji, za kar je nagrado prejel Bojan Simeunović iz Banja Luke.

Častne nagrade pa so si razdelili sledeči: Mariborčan Rok Matičič je prejel nagrado za posebne dosežke v letu 2016 (nagrado si je prislužil predvsem s sojenjem na Olimpijskih igrah v Riu), sodnik leta je postal Ljubljančan Blaž Anže Pipan (letos je dopolnil svojo zbirko značk, tako da je eden izmed redkih teniških sodnikov z vsemi mednarodnimi značkami), nagrado za življenjsko delo pa si je z večletnim dobrim delom prislužil mariborski sodnik Borut Dereani.

Odigrali so tudi nekaj partij tenisa ter se ob tem nasmejali teniškim spretnostim nekaterih sodnikov. V veselem vzdušju so srečanje zaključili pozno v noč. Do naslednjega leta….

Pripravila: Ana Milovanović TUKAJ.

Pet igralcev in štiri igralke ŽTK Maribor v četrtfinalu članskega DP, znani finalisti v konkurenci dvojic

bm, 14.12.2016

ŽTK Maribor že ima finalista na članskem državnem prvenstvu v Rogaški Slatini. V zgornjem delu žreba so se namreč v četrtfinale uvrstili kar štirje ŽTK-jevci, Jure FRANK, Sašo BENDE, Tino KOVAČIČ in Janoš ŽIBRET. Še en četrtfinalist ŽTK-ja, Peter KERŠIČ, se nahaja v spodnji polovici žreba, kjer bo poskušal štrene mešati preostalim predstavnikom slovenskega moškega članskega tenisa, Klemnu NIKOLAŠU (Tr-Kr), Tilnu ŽITNIKU (Sl-Lj) in Gregi BOHU ( MaxLj).

Pri dekletih je slika le malenkost manj popolna, v četrtfinalu so namreč "samo" 4 igralke ŽTK Maribor. Moni POTRČ, Eva ZAGORAC, Anja GAL in Zala DOVNIK bodo imele konkurenco v Tini Kristini GODEC (AsLit), Lian BENEDEJČIČ (Koper), Anji TRBEŽNIK (Šplus) in Tinkari KOVAČ (Šentjur).

V konkurenci dvojic se bodo za naslov državnega prvaka borili Sašo BENDE in Janoš ŽIBRAT ter Tilen ŽITNIK in Grega BOH.

Pri dekletih so finalistke Pija BRGLEZ in Lian BENEDEJČIČ ter Anja GAL in Zala DOVNIK.

Za drugi naslov državne prvakinje, prvega je osvojila v starostni kategoriji do 12 let, se bori tudi 16-letna Koprčanka Lian BENEDEJČIČ (na fotografiji)

TUKAJ.

Na Floridi se začenja še Orange Bowl za mlajši kategoriji

bm, 14.12.2016

Tudi v naslednjih dneh bodo oči ljubiteljev slovenskega mladinskega tenisa uprte v Florido, kjer bomo pesti držali za naše igralce in igralke v starostnih kategorijah do 12 in do 14 let. Jasno je, da bo težko ponoviti uspeh Kaje JUVAN, upamo pa da bodo tudi naši najmlajši igralci in igralke prikazali dobre predstave in se uvrstili čim višje. Gre za turnirja na katerih nastopa več kot 1200 mladih igralk in igralcev iz vsega sveta. Že v kvalifikacijah je v vsaki kategoriji nastopilo več kot 200 igralcev in igralk, v glavni turnir se jih je uvrstilo po 16, v glavnem turnirju pa jih je v žrebni listi 128.

Naše prvo orožje bo seveda Živa FALKNER, a konkurenca je izjemno močna, tako da Živa kot ena najboljših Evropejk v starostni kategoriji do 14 let ni niti med nosilkami, kar nekaj igralk pa je že uvrščenih med najboljših 500 mladink na lestvici do 18 let. V prvem krogu bo Živa igrala z igralko iz San Marina Jesse DOONE. V tej starostni kategoriji bo nastopila tudi Tara Katarina MILIĆ, katero v prvem krogu čaka obračun z domačinko Emiliy DE OLIVEIRA.

Z zanimanjem bomo spremljali tudi naša predstavnika v najmlajši kategoriji, kategoriji do 12 let. Tudi tu je naša zasedba močna saj bo pri dečkih nastopil 1. igralec končne lestvice TS v tej starostni kategoriji Lun OBRUL. Prijavljen in v žrebu je bil tudi
Bor ARTNAK, ki pa v ZDA ni odpotoval. Pri deklicah bo zaigrala trenutno 2. igralka lestvice TS, šele 10-letna Ela Nala MILIĆ. Zanjo bo to dragoceno nabiranje izkušenj.

Obrul se bo v prvem krogu pomeril z enim izmed favoritov za visoko uvrstitev, četrtfinalistom turnirja Eddie Herr, Bolgarom Dinkom DINEVIM, Ela Nala pa bo igrala s polfinalistko turnirja Eddie Herr, Rusinjo Tatiano MUZYKANTSKAYO. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v četrtfinalu Puneja, Tadeja Majerič poražena v drugem krogu Dubaja, Sven Lah neuspešen v prvem krogu Hammameta

bm, 14.12.2016

Tamara ZIDANŠEK je na ženskem ITF turnirju v Puneju v Indiji (25.000 $) dosegla še sedmo zaporedno zmago na turnirjih ITF in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je bila po 1 uri in 20 minutah s 6-1 1-6 6-3 boljša od 28-letne Srbkinje Ane VESELINOVIĆ, 417. igralke lestvice WTA. Obe igralki sta imeli precej težav pri začetnem udarcu, ob sedmih dvojnih napakah je bil Tamarin izkoristek drugega servisa le 35 %, Veselinovičeva je bila ob 11 dvojnih napakah še nekoliko slabša. To je prineslo tudi 12 breakov, pri čemer je Tamara v desetih poskusih nasprotnici servis odvzela sedemkrat, sama je servis izgubila petkrat. V četrtfinalu bo Tamara igrala z Rusinjo Anastasio PRYBILOVO, 482. igralko lestvice WTA.

Tadeja MAJERIČ je po dobri predstavi v prvem krogu, ko je izločila 6. nosilko ITF turnirja (100.000 $+h) v Dubaju, v drugem krogu izgubila. Presenetila jo je 25-letna Nizozemka Lesley KERKHOVE, 209. igralka lestvice WTA. Nizozemka je bila po vsega 50 minutah igre boljša s 6-2 6-2.

V prvem krogu moškega Futuresa v Hammametu (10.000 $) je bil poražen Sven LAH, ki je nastopil s posebnim povabilom. S 6-2 6-3 ga je premagal 24-letni Kolumbijec Cristian RODRIGUEZ (ATP-600). TUKAJ.

Luka Talan Lopatič dobro nastopil na Mallorci

bm, 13.12.2016

Dva mlada igralca TK Olimpija Luka TALAN LOPATIČ in Tinkara VRANIČAR sta se na Teniški akademiji Rafaela Nadala na Mallorci udeležila turnirja otrok starih do 10 let. Luka je ovojil drugo, Tinkara pa šesto mesto. TUKAJ.

Sprejem zmagovalke Orange Bowla Kaje Juvan

bm, 13.12.2016

Danes se je iz Floride, kjer je osvojila Orange Bowl, prestižni mladinski teniški turnir A ranga, vrnila Kaja JUVAN, ki se je z izjemnim nastopom zavihtela na 6. mesto svetovne mladinske teniške lestvice.

Ob zaključku sezone so ji njeni najbolj zvesti navijači in klubski prijatelji priredili slavnostni sprejem, na katerem so skupaj proslavili dosežene uspehe in Kaji pokazali, kako ponosni so nanjo.

Kaji sta ob izjemnem uspehu osebno čestitala tudi predsednik TS Marko UMBERGER in direktor TS Gregor KRUŠIČ, člani strokovnega sveta pa so se odločili, da ji za zmago dodelijo 5000 € za sofinanciranje njenega tekmovalnega programa v tekmovalni sezoni 2017. TUKAJ.

Majeričeva z zmago začela nastope v Dubaju, Potočnikova izgubila v Hammametu

bm, 12.12.2016

Tadeja MAJERIČ je z zmago začela nastope na močnem ITF turnirju (100.000 $+H) v Dubaju. V prvem krogu je z 0-6 7-6(7) 7-5, po nekaj več kot dveh urah igre, premagala 6. nosilko, 21-letno Slovakinjo Rebecco SRAMKOVO, 120. igralko sveta. Majeričeva je v podaljšani igri drugega niza ubranila eno zaključno žogo, v tretjem nizu pa je nasprotnica v deseti igri servirala za zmago. Majeričeva ji je igro odvzela in izenačila na 5-5, nato pa do konca srečanja izgubila le še tri točke in odločilni tretji niz dobila s 7-5. Sicer pa je za Majeričevo to že 13 zmaga na zadnjih štirinajstih srečanjih na turnirjih ITF, za Sramkovo pa šesti zaporedni poraz v prvem krogu turnirjev WTA in ITF.

Manj uspeha je imela na ITF turnirju v Hammametu (10.000 $) Nina POTOČNIK. Poslovila se je že v prvem krogu, kjer je s 5-7 3-6 izgubila s 17-letno Romunko Andreeo Amalio ROSCA. TUKAJ.

Tamara Zidanšek niz zmag nadaljuje v Indiji

bm, 12.12.2016

Tamara ZIDANŠEK, ta teden je pridobila 27 mest in se je vrnila med najboljših 200 igralk sveta, je na 199. mestu lerstvice WTA, niz zmag nadaljuje v Indiji, kamor se je preko Slovenije preselila iz Čila.

Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Puneju je v prvem krogu s 6-3 6-2 premagala 21-letno Rusinjo Anno MORGINO, 349. igralko lestvice WTA. Srečanje, ki se igra na trdi podlagi, je trajalo uro in četrt. TUKAJ.

Člani in članice na DP v Rogaški Slatini odigrali prvi krog glavnega turnirja

bm, 12.12.2016

V Rogaški Slatini se je s 1. krogom glavnega turnirja včeraj začel glavni del članskega državnega prvenstva. Prvi so nastopili moški, prvenstvo pa zaznamuje odsotnost najboljših in kar štiri odpovedi nastopa prijavljenih igralcev v prvem krogu glavnega turnirja. Ker srečnih poražencev v Rogaško ni bilo, so bili kar štirje igralci v prvem krogu prosti. Nastopili niso Žiga PAPEŽ, Uroš POTOČNIK, Jakob Aljaž KAPLJA in Nejc SITAR, slednja sta bila postavljena na mesti 7. in 3. nosilca.

V prvem krogu sta izpadla 4. nosilec Lucas David AMBROŽIČ, katerega je s 7-6(4) 6-3 izločil Nick CMAGER in 8. nosilec Jan VEHOVEC. Vehovca je s 6-3 6-0 izločil izkušeni Tilen ŽITNIK. Brez težav sta napredovala drugi nosilec Grega BOH in 1. nosilec Jure FRANK (na fotografiji). V drugem krogu bo nastopilo kar 8 igralcev ŽTK Maribor.

Danes so prvi krog odigrale tudi članice, tudi tu pa najboljših ni v žrebni listi. Nastopa 28 igralk, mesto prve nosilke pripada 5. igralki lestvice TS Tini Kristini GODEC, tudi pri dekletih pa se v prvem krogu na igrišču nista pojavili dve igralki, Barbara BELIŠ in Bokan ŽAKLIN. Prve štiri nosilke so bile proste, presenetljivo pa je že v uvodnem nastopu izpadla Pija BRGLEZ. S 5-7 7-6(4) 6-2 jo je izločila Anja GAL. TUKAJ.

Kaja Juvan kot četrta Slovenka osvojila Metropolia Orange Bowl in se povzpela na 6. mesto mladinske svetovne teniške lestvice

bm, 12.12.2016

Kaja JUVAN je pri šestnajstih letih kot četrta Slovenka osvojila prestižni mladinski teniški turnir A ranga Metropolia Orange Bowl na Floridi. V finalu je brez težav, s 6-1 6-4 odpravila 1. mladinko sveta, 15-letno Rusinjo Anastasio POTAPOVO. Blizu končnega uspeha je bila tudi v konkurenci dvojic, kjer je igrala s Hrvatico Leo BOŠKOVIĆ. Nasproti sta jima stali Anastasia POTAPOVA in Olga DANILOVIĆ, igralki, ki ju je Kaja izločila med posameznicami in sta zato bili še posebej motovirani in na koncu tudi uspešni. Zmagali sta z rezultatom 6-2 3-6 10-8.

Z zmago se je zavihtela na 6. mesto svetovne mladinske teniške lstvice.

Čestitamo !

Kaja je po zmagi povedala, da ji je ta uspeh bolj kot karkoli drugega še povečal samozavest in prinesel zavedanje, da je sposobna premagati vsako igralko ter da se nobene ne rabi bati. Ves čas tekme je poskušala ostati mirna in odigrati ter se boriti za vsako točko. Potapova je odlična igralka, zato je morala dati vse od sebe. Igrati s Potapovo ji je bila čast in izziv. Ves čas srečanja si je dopovedovala, da ne sme zaspati in mora biti aktivna. Običajno ji doma ob zmagah pripravijo tiramisu, tokrat pa si bo privoščila malo nakupovanja pred vrnitvijo domov, kjer jo v sredo zjutraj že čaka šola.

Za Kajo je to prva zmaga na turnirjih A ranga. V teniški sezoni 2016 jih je bilo skupaj 9 turnirjev, poleg štirih turnirjev za grand Slam še turnirji v Italiji, Mehiki, Braziliji na Japonskem in v ZDA. Kaja je ena izmed 8 igralk, ki so letos po enkrat stale na najvišji stopnički najmočnejših turnirjev, le poraženki v finalu Orange Bowla, Rusinji POTAPOVI je to uspelo dvakrat. Kaja je bila finalistka tudi na turnirju A ranga v Milanu.

Orange Bowl je bil na seznam turnirjev A ranga dodan leta 1978, od Slovenk pa sta turnir po tem datumu doslej osvojili samo Barbara MULEJ leta 1992 in Tina PISNIK 1997, pred tem je bila uspešna še Mima JAUŠOVEC leta 1973.

Med kasnejšimi št. 1 svetovnega ženskega tenisa je Orange bowl osvojila samo Caroline Wozniacki, je pa veliko zmagovalk kasneje igralo pomembno vlogo v ženskem svetovnem tenisu ( M.J. Fernandez, A. Jaeger, G. Sabatini, Ana Kournikova, E. Dementieva, V. Zvonareva, N. Vaidisova...).

Za Kajo JUVAN je izvrstna teniška sezona, ki je dokončno potrdila njen velik teniški potencial in jo uvrstila med najperspektivnejše igralke tenisa v njeni generaciji. Po uspšenih nastopih v ZDA bo velik skok naredila tudi na mladinski svetovni teniški lestvici, na katero je uvrščenih več kot 2600 mladink iz vsega sveta, med njimi tudi 17 Slovenk. Zmaga med posameznicami in najmanj finale v dvojicah Kaji prinašata 350 ITF točk, kar jo bo uvrstilo med najboljših deset mladink sveta.

Spomnimo, da je leta 2015 turnir dvojic osvojila Tamara ZIDANŠEK, ki že uspešno stopa na pot profesionalne teniške igralke. TUKAJ.

V TA Breskvar je potekal tretji Memorial Borisa Breskvarja

bm, 11.12.2016

V ljubljanski TA Breskvar je potekal tretji Memorial Borisa Breskvarja, ki ga v spomin na slovensko teniško legendo organizira domači teniški klub.

Tokrat turnir ni štel za točke slovenske teniške lestvice, organizator pa je nanj povabil tudi teniške igralce s katerimi je v preteklosti delal Boris Breskvar ali so pod njegovim vodstvom zastopali Slovenijo na reprezentančnih tekmah.

V ospredju je bilo tokrat druženje in obujanje spominov, med tistimi, ki so se vabilu odzvali in so stopili na teniško igrišče pa so bili tudi Blaž Kavčič, Marko Tkalec, Borut Urh, Andrej Bizjak, Janez Semrajc, Marko Škrjanc, Rok Jarc, Andrej Kračman, Žiga Janškovec, Jaka Šubelj in Luka Bernard.

Memorialni pokal sta osvojila Blaž Kavčič in Janez Semrajc, ki sta v finalu s 6-3 premagala Roka Jarca in Žigo Janškovca.

TUKAJ.

Majeričeva v Dubaju, Zidanškova v Indiji, Potočnikova, Lah in Goršič v Hammametu, Kolarjeva v Džibutiju

bm, 11.12.2016

Naše igralke in igralci nadaljujejo z nastopi v članski konkurenci in si poskušajo zagotoviti čim boljše izhodišče na lestvici za prihodnjo sezono.

Tadeja MAJERIČ, ki na lestvici WTA kot tretja Slovenka ta teden zaseda 182. mesto bo nastopila na ITF turnirju (100.000 $+H) v Dubaju, kjer bo v prvem krogu igrala s 6. nosilko, 19-letno Čehinjo Rebecco SRAMKOVO, 121. igralko lestvice WTA.

Naša četrta igralka na lestvici WTA, ki se je vrnila med najboljšo dvestoterico igralk sveta, ta teden je na 199. mestu, Tamara ZIDANŠEK, se je odpravila na dva turnirja v Indijo (25.000 $). V Puneju bo v prvem krogu kot 2. nosilka igrala z 21-letno Rusinjo Anno MORGINO, 351. igralko lestvice WTA

Nina KOLAR, 1173. igralka lestvice WTA je tudi ta teden nastopila na ITF turnirju v Džibutiju (10.000 $). V prvem krogu je igrala s Kenijko Shufaa Changawa RUWO in izgubila s 3-6 6-2 0-6.

Na moškem Futuresu v Hammametu (10.000 $) je nastopil David GORŠIČ. V drugem krogu kvalifikacij je s 6-2 7-6(7) premagal Belgijca Arnauda GRAISSEJA, v zadnjem pa izgubil s Francozom Nathanom SEATEUNOM. Ta je bil boljši s 6-2 1-6 6-3.

V glavnem turnirju Futuresa v Hammametu (10.000 $) bo nastopil Sven LAH, ki je prešnji teden izgubil v finalu kvalifikacij, na ženskem ITF turnirju (10.000 $) pa še drugi teden zapored Nina POTOČNIK, ki je prejšnji teden končala v četrtfinalu. TUKAJ.

Kaja Juvan še naprej navdušuje na Orange Bowlu, kjer je dvojna finalistka

bm, 11.12.2016

Kaja JUVAN še naprej navdušuje na mladinskem ITF turnirju A ranga na Floridi, Metropolia Orange Bowlu, kjer je le še korak oddaljena od dvojne krone na turnirju.

V polfinalu posameznic ni dovolila presenečenja in je gladko, s 6-1 6-3, odpravila presenetljivo polfinalistko, domačinko Whitney OSUIGWE, ki je sicer nastopila s posebnim povabilom in s polfinalom dosegla reztultat kariere. Še bolj suvereni sta bili s Hrvatico Leo BOŠKOVIĆ v konkurenci dvojic, kjer sta v polfinalu s kar 6-1 6-0 odpravili 2. nosilki, Britanki APPELTON in BURRAGE.

V finalu bosta nasproti stali, kot kažejo rezultati, trenutno najboljši mladinki sveta. 1. nosilka , nekaj mesecev mlajša Rusinja Anastasia POTAPOVA, tudi 1. igralka mladinske teniške lestvice je tako kot Juvanova dvojna finalistka, tako med posameznicami kot med dvojicami. Je letošnja zmagovalka Wimbledona, polfinalistka Roland Garrosa in US Opna ter četrfinalistka Australian Opna.

Igralki sta se doslej pomerili enkrat in sicer je bila na letošnjem Trofeu Bonfiglio v Milanu v treh nizih boljša Juvanova.

Uspeh na Orange Bowlu bo, ne glede na končni izid, Juvanovo izstrelil med najboljših deset mladink sveta. TUKAJ.

V Rogaški Slatini se je začelo zimsko člansko državno prvenstvo

bm, 11.12.2016

S kvalifikacijskimi obračuni članov se je v Rogaški Slatini začelo zimsko člansko državno prvenstvo. Konkurenca je tako kot vsa pretekla leta močno okrnjena, saj pri članih manjka prvih deset igralcev članske lestvice TS, tako da mesto prvega nosilca pripada enajstemu na tej lestvici Juretu FRANKU.

V kvalifikacijah so se izkazali mlajši igralci. V glavni turnir sta napredovala samo dva nosilca in sicer Gašper TOPČIČ in Jernej ZAPLOTNIK, poleg njiju pa še Rok KOMAC, Aleks KOFOL, Filip Jeff PLANINŠEK, Jan KUPČIČ, Blaž VIDOVIČ in Gašper BEZJAK.

Tudi pri članicah slika ni bistveno boljša, državnega prvbenstva se namreč udeležuje samo 28 igralk. Tudi tu manjkajo naše najboljše članice, mesto prve nosilke pa zaseda 5. igralka lestvice TS Tina Kristina GODEC.

V nedeljo je bil v Rogaški prost dan, člani z glavnim turnirjem začnejo v ponedeljek, članice v torek. TUKAJ.

Sprememba organizatorja DP do 18 let

bm, 10.12.2016

Tekmovalno registracijska komisija TS vse klube obvešča, da je TK Krka Otočec odpovedal organizacijo DP do 18 let, ki je v koledarju TS od 19. - 24. decembra letos.

Ker v zadnjem trenutku ni bilo mogoče najti nadomestnega organizatorja z ustrezno infrastrukturo in razpisano podlago, se je TRK po posvetu s Strokovnim svetom TS odločila, da se državno prvenstvo izvede v Ljubljani v organizaciji TK Jaki, TK Šport Plus in Max tenis club Ljubljana, igralna podlaga bo pesek. Navedeni klubi lahko v tem terminu na skupno dveh lokacijah zagotovijo proste termine za izvedbo tekmovanja.

TRK TS TUKAJ.

Kaja Juvan polfinalistka Orange Bowla med posameznicami in v konkurenci dvojic

bm, 10.12.2016

Kaja JUVAN še naprej izvrstno igra na mladinskem ITF turnirju najmočnejšega A ranga na Floridi. Uvrstila se je v polfinale in si odprla pot v finale, čeprav so vse nasprotnice na turnirju odlične igralke in nobene ne gre odpisati vnaprej. V četrtfinalu je s 6-3 6-2 izločila zmagovalko turnirja Eddie Herr pretekli teden, 16-letno Argentinko Mario Lourdes CARLE.

V polfinalu jo zdaj čaka obračun s presenetljivo polfinalistko, 17-letno nepostavljeno domačinko Whitney OSUIGWE, sicer 268. igralko mladinske svetovne teniške lestvice, ki je za nastop prejela posebno povabilo.

Kaja se je uvrstila tudi v polfinale konkurence dvojic, potem ko sta z Leo BOŠKOVIĆ v izenačenem srečanju s 4-6 6-1 [11-9] premagali 3. nosilki, Američanki Caty MCNALLY in Natasho SUBHASH.

Polfinalno srečanje bi se moralo začeti ob 12. uri a je bilo že dvakrat preloženo, trenutna informacija pravi, da se bo tekma začela ob 15. uri po lokalnem času.

TUKAJ.

Nina Potočnik izgubila v četrtfinalu Hammameta

bm, 10.12.2016

Na ITF turnirju v Hammametu (10.000 $) je Nina POTOČNIK nastope končala v četrtfinalu.

V prvem krogu je s 6-1 6-1 premagala špansko kvalifikantko Olgo ESTEVE MENDEZ, v drugem je bila z 0-6 6-2 7-6(8) boljša od 17-letne Romunke Gabriele TATARUS,potem, ko je izkoristila šesto zaključno žogo v podaljšani igri tretjega niza. V četrtfinalu je igrala ss 3. nosilko, 20-letno Argentinko Carolino ALVES.in izgubila z rezultatom 6-4 4-6 4-6. Uspešna pa je bila v četrtfinalu konkurence dvojic, kjer igra s soigralko Moniko KLINAROVO iz Češke. Po zmagi 6-0 6-0 nad Srbkinjo Milico ČUBRANOVIĆ in Italijanko Chiaro QUATRRONE sta se uvrstili v polfinale.

Manca PISLAK je nastope na ITF turnirju (10.000 $) v italijanskem smučarskem kraju Ortisei sicer začela z zmago, a je nato v drugem krogu izgubila. V prvem krogu glavnega turnirja je kot 4. nosilka s 6-4 6-4 premagala 18-letno Čehinjo Barboro MIKLOVO (WTA 745). V drugem krogu je igrala z 28-letno Romunko Lauro Ioano ANDREI in izgubila z rezultatom 4-6 1-6. Romunka je prišla v Ortisei kot zmagovalka ITF turnirja v Cordenonsu pretekli teden. V konkurenci dvojic se je Pislakova s soigralko Barboro MIKLOVO uvrstila v polfinale, ki sta ga izgubili.

Na ženskem ITF turnirju v Džibutiju (10.000 $) je Nina KOLAR v osmini finala s 5-7 6-2 2-6 izgubila s 7. nosilko, Francozinjo Kassandro DEVASNE. TUKAJ.

Kaja Juvan še naprej odlično na Orange Bowlu, Živa Falkner izgubila polfinale v Miamiju

bm, 08.12.2016

Kaja JUVAN nadaljuje z izvrstnimi predstavami na ITF turnirju A ranga, Metropolia Orange Bowlu na Floridi. V tretjem krogu je v obračunu s 6. nosilko, sicer pa 13. mladinko sveta, 15-letno Srbkinjo Olgo DANILOVIĆ oddala vsega dve igri in slavila z rezultatom 6-2 6-0. Z gladko zmago je napovedala resen boj za četrti slovenski naslov na turnirjih Orange Bowla, na katerih so doslej od Slovenk na zmagovalni stopnički stale Mima JAUŠOVEC, Barbara MULEJ in Tina PISNIK.

V spodnejm delu žreba, v katerem je Juvanova so namreč izpadle vse postavljene igralke vključno z drugo nosilko, 5. mladinko sveta, Američanko Amando ANISIMOVO. Kljub temu naloga ne bo lahka, saj težek obračun čaka Kajo že v naslednjem krogu, ko bo njena nasprotnica zmagovalka turnirja Eddie Herr, 16-letna Argentinka Maria Lourdes CARLE, 29. igralka lestvice ITF. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

V konkurenci dvojic je Juvanova igrala s Hrvatico Leo BOŠKOVIĆ. Za četrtfinale sta se merili z Američankama Chloe BECK in Peyton STEARNS in zmagali s 6-4 6-2.

Na turnirju Whole Foods Jr Championship v Miamiju je Živa FALKNER tesno izgubila polfinalno srečanje z domačinko Liso PIGATO. Ta je bila boljša s 6-0 4-6 10-7.

Živa se zdaj vrača TUKAJ.

Na prireditvi TS ob zaključku leta 2016 podelili priznanja najboljšim

bm, 08.12.2016

Predsednik Tenis Slovenije Marko UMBERGER je na zaključni prireditvi v SiTi teatru v ljubljanskem BTC-ju podelil priznanja najboljšim posameznikom in ekipam ter priznanja za posebne dosežke v letu 2016.

Priznanja za prvo mesto na lestvici TS ob koncu sezone 2016 so prejeli : Lun Obrul - TK Celje (do 12 let), Leontina Stojanović - TK Olimpija (do 12 let), Blaž Vidovič - TK Terme Ptuj (do 14 let) , Živa Falkner - TK Krka Otočec (do 14 let), Miha Peruš - ŽTK Maribor (do 16 let), Kaja Juvan -TK Šport Plus (do 16 let), Sven Lah - TK Terme Ptuj (do 18 let), Kaja Juvan - TK Šport plus (do 18 let) , Grega Žemlja - TK Triglav Kranj (člani) in Polona Hercog (članice).

Za zmagovalko ZALA pokala (16 let) sta bila izbrana Maja Makorič pri dekletih in Tin Krstulovič pri fantih

Priznanje za najboljša rekreativca sta prejela Aleš Maček in Andreja Bizjak.

Nagrade so prejeli tudi najboljši v letošnjih teniških ligah.

Že 14-leto zapored je prejel nagrado za najboljši teniški klub v skupnem številu osvojenih točk ŽTK Maribor.

Za najboljšo mlado igralko v letu 2016 je bila razglašena Kaja Juvan, za najboljšega mladega igralca pa Sven Lah. Za 1. mesto na lestvici TE do 14 let - Petrolov up leta 2016 je priznanje prejela Živa Falkner, ekipa deklic do 14 let ( Falkner, Lovrič, Klevišar) pa je prejela priznanje za 6. mesto v Evropi in 10. mesto na svetu.

Priznanja za posebne dosežke sta za najvišji uvrstitvi na lestvici ATP in WTA prejela Gregor Žemlja in Polona Hercog, Blaž Kavčič je prejel posebno priznanje za borbenost, navdih in osredotočenost na tenis, Andreja Klepač pa za odlične nastope v konkurenci dvojic.

Posebno priznanje za več letno sodelovanje s Tenis Slovenija za izjemen vpliv in doprinos k teniškem turnirju ATP challenger v Portorožu sta posebno nagrado prejela Jaka Dolenc in Denis Topčič (oba Tilia).

Fotografije Vida Ponikvarja iz prireditve si lahko ogledate v fotogaleriji - tukaj . TUKAJ.

Kaja Juvan v tretji krog Orange Bowla, Živa Falkner polfinalistka turnirja do 14 let, poraz Nike Zupančič v Indiji

bm, 07.12.2016

Kaja JUVAN je bila na Orange Bowlu, ITF turnirju A ranga, ki poteka na Floridi, uspešna tudi v drugem krogu. S 3-6 6-3 6-0 je premagala domačinko Ashley LAHEY in se bo v tretjem krogu pomerila s 6. nosilko, Srbkinjo Olgo DANILOVIĆ.

Na turnirju Whole Foods Jr Championship, ki poteka v Miamiju se je v starostni kategoriji do 14 let Živa FALKNER uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-4 6-3 premagala Argentinko Ano GELLER.

Na istem turnirju je v starostni kategoriji do 12 let Ela Nala MILIĆ v drugem krogu z 1-6 1-6 izgubila z domačinko Kyoko KUBO.

Na ITF turnirju 3. ranga v Indijskem Puneju je Nika ZUPANČIČ v drugem krogu s 7-5 1-6 4-6 izgubila z drugo nosilko, domačinko Mihiko YADAV. TUKAJ.

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo 17. aprila 2017 nastopila na Pokalu Federacij v Litvi

sv, 06.12.2016

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo med 17. in 20. aprilom 2017 nastopila na Pokalu Federacij v Litvi. Na turnirju bodo v drugi evroafriški skupini pokala Fed poleg Litve in Slovenije igrale še ekipe Danske, Luksemburga, Norveške, Južne Afrike in Švedske.

Kapetan reprezentance Andrej Kraševec upa na uspešne nastope in vrnitev v prvo evroafriško skupino. »Dali bomo vse od sebe, ne glede na termin in lokacijo turnirja, da dosežemo zastavljen cilj – napredovanje v prvo evroafriško skupino. Izkoristil bi priložnost in čestital Tamari Zidanšek za dvojno zmago na turnirju serije Challenger v čilskem Santiagu. Upam, da se nam spomladi pridruži tudi v Fed ekipi. Dokončna ekipa, sestavljena v najboljši možni postavi, bo znana v začetku marca,« je dejal Kraševec. TUKAJ.

Nina Potočnik v Hammametu, Nina Kolar v Džibutiju, Manca Pislak v Ortiseju, fantje neuspešni v kvalifikacijah Tunizije in Izraela

bm, 05.12.2016

Na članskih turnirjih bodo ta taden nastopile Nina POTOČNIK, ki bo igrala na ITF turnirju (10.000 $) v tunizijskem Hammametu, Manca Pislak v italijanskem Ortiseju (10.000 $) in Nina KOLAR, ki je odpotovala v Džibuti na enako vreden ITF turnir. Potočnikova bo v prvem krogu igrala s špansko kvalifikantko Olgo ESTEVE MENDEZ, Kolarjeva pa se je v Džibutiju, kjer nastopa samo 20 igralk že uvtrstila v osmino finala. Tu bo njena nasprotnica 17- letna francoska vrstnica Kassandra DAVESNE. Manca PISLAK bo v Italiji v prvem krogu igrala s Čehinjo Barboro MIKLOVO.

So pa nastope že končali trije naši igralci, ki so nastopili v kvalifikacijah Futuresov v Hammametu in Tel Avivu. Vsi trije so izgubili zadnje srečanje kvalifikacij in sicer Grega BOH in Sven LAH v Hammametu ter Aljaž RADINSKI v Tel Avivu. TUKAJ.

Kaja Juvan v drugi krog Orange Bowla, Nika Zupančič dobro začela v Indiji

bm, 05.12.2016

Kaja JUVAN je že začela z nastopi na zadnjem mladinskem ITF turnirju te sezone, Orange Bowlu. Turnir je nekoliko močneje zaseden kot turnir Eddie Herr, tako da je Juvanova z uvrstitvijo na 18. mesto mladinske lestvice ITF na turnirju 9. nosilka. Za uvod se je pomerila s 17-letno domačinko Morgan COPPOC, 67. mladinko sveta in brez težav zmagala s 6-2 6-2. To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje, prvič sta se pomerili na Trofeu Bonfiglio v Milanu in tudi tam je bila boljša Juvanova.

V Indiji pa na ITF turnirju 3. ranga nastopa Nika ZUPANČIČ. V prvem krogu je igrala z Indijko Shivani AMINENI in v izernačenem srečanju zmagala s 7-5 7-6(6). V drugem krogu bo igrala z 2. nosilko, 17-letno Indijko Mihiko YADAV, 114. igralko lestvice ITF.

Teden med turnirjem Eddie Herr in Orange Bowl so Živa FALKNER, Tara Katarina MILIĆ in Ela Nala MILIĆ izkoristile za nastop na Whole Foods Jr Championshipu v Miamiju. Živa FALKNER in Tara Katarina MILIĆ nastopata med 23 igralkami do 14 let. Živa je bila dvakrat uspešna in se je uvrstila v četrtfinale, Tara Katarina pa je po zmagi v prvem krogu v drugem izgubila. Ela Nala MILIĆ nastopa med 21 igralkami v kategoriji do 12 let in bo prvič nastopila v sredo. Turnir se igra na trdi podlagi. TUKAJ.

Matic Dimic, Katja Hrkač, Jon Lan Šuntar, Nika Strašek, Jani Retelj in Rebeka Gnezda zmagovalci turnirjev tega konca tedna

bm, 05.12.2016

Končalo se je OP za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let ter finalni A in B turnirji za dečke in deklice do 14 let . Pri starejših je še drugič v dveh tednih, potem ko je prejšnji teden osvojil OP ZALA do 16 let, slavil ljubljančan Matic DIMIC (MaxLj). V finalu je s 6-4 6-4 premagal 2. nosilca Filipa Jeffa PLANINŠKA (Ptuj).

Pri dekletih je bila v finalu nepostavljenih igralk Katja HRKAČ (Medvode) s 6-4 6-1 boljša od Anje TRBEŽNIK (Šplus). Po odlični sezoni 2016, ki jo je v zadnem letu nastopanja med dekleti do 16 let končala na tretjem mestu, je tako tudi letošnjo v kategoriji do 18 začela z zmago in napovedala naskok tudi na vrh lestvice deklet do 18 let.

Na finalnem turnirju za dečke do 14 let je bil v Litiji najboljši 1. nosilec Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr). V finalu je s 7-5 6-3 premagal domačina Bora ARTNAKA (AsLit), tretjega nosilca turnija, ki je s finalom napovedal resen naskok na vrh lestvice tudi v tej kategoriji.

Na B turnirju dečkov je bil najboljši Jani RETELJ (Otočec). V finalu je s 6-3 6-4 premagal Marka BOLETA (Ltc).

Pri deklicah do 14 let je v A turnirju v obračunu prve in druge nosilke slavila slednja. Nika STRAŠEK je namreč v finalu s 5-7 6-4 6-1 premagala prvopostavljeno soigralko iz TK Terme Ptuj, Tajo LONČARIČ. TUKAJ.

Kaja Juvan - vsaj še nekaj časa bom trenirala doma

bm, 05.12.2016

Pred odhodom na Florido, kjer se udeležuje turnirjev Eddie Herr in Orange Bowl smo se pogovarjali z našo trenutno najboljšo mladinko in novim slovenskih teniškim biserom, Kajo JUVAN. Pred nekaj dnevi je praznovala šestnajsti rojstni dan, pa se je na mladinski svetovni lestvici ITF že zavihtela na 15. mesto. Zaupala nam je kakšno je njeno življenje na in ob tehniških igriščih, kaj razen tenisa še počne in še marsikaj zanimivega.

Kaja, v novembru si dopolnila šestnajst let, sezono 2016 pa končuješ kot 18. mladinka sveta. Kakšni so občutki?

Počutim se zelo dobro in motivirano za naprej. Trenutno se pripravljam na Floridi za Eddie Heer ter Orange Bowl in skrbim, da čim bolj napredujem v svojem razvoju in igri. Moja najvišja uvrstitev je bila 15 mesto, kje bom sezono končala pa še ne morem reči. To bomo videli po omenjenih turnirjih.

Kdo te je navdušil za tenis in kdaj si prvič prijela v roke teniški lopar ?

Že od malih nog za prvi maj z družino vsako leto potujemo na Lošinj, kjer sem se prvič seznanila z loparjem. Že kot majhna sem bila vedno zelo tekmovalna, nagajiva in navihana, vse sem hotela delati sama in povsod vse raziskati. Pri petih letih pa sem prvič začela trenirati tudi v Ljubljani in tenis mi je postajal vse bolj všeč.

Tvoj vzpon med najboljše slovenske igralke se je začel leta 2013, ko si tudi osvojila svoj prvi turnir, od leta 2014 pa si ob prvem naslovu državne prvakinje trdno na prvem mestu končnih lestvic do 14 in 16 let. Lahko oceniš, kaj je bilo prelomno v letih 2013 in 2014?

Spomnim se osvojitve prvega naslova do 10 let. Takrat mi je to pomenilo zelo veliko, v naslednjih letih je prišlo še nekaj naslovov do 11 ter 12 let, igrala pa sem tudi turnirje višjih kategorij. Nikoli se nisem ustavila na neki ravni, če mi je šlo tam dobro, ampak sem se pomikala na višje ravni takoj, ko je bilo to mogoče. S trenerjem sva ves čas razvijala moj slog igre, a ker sem igrala zelo raznovrstno sem delala še veliko napak. Takrat pa menim, da se je igra počasi začela sestavljati in je prišlo do izraza vse kar sva razvijala. Obenem sem tudi zrasla in se fizično okrepila, saj sem bila do 12 let med šibkejšimi. Vedno sem verjela, da mi lahko uspe in nikoli se nisem ustrašila močnejših nasprotnic.

Pravijo, da je tenis v glavi. Se strinjaš s to trditvijo in kolikšen del na poti k uspehu po tvojem mnenju predstavlja psiha igralca ?

Mislim, da je psiha ena izmed najpomembnejših stvari pri igralcu. Jaz verjamem, da se fizično in s trdim delom lahko pride do neke stopnje, a na koncu je vse odvisno od glave. Verjamem, da sem, kjer sem, ravno zaradi mojega načina razmišljanja in trme. Ko stopim na igrišče, je rezultat vedno 0:0, nikoli ne pripisujem zmage sebi ali nasprotnici že pred tekmo. Spoštujem svoje nasprotnike, a se jih nikoli ne bojim.

Celoten intervju preberite TUKAJ.

Na turnirjih do 14 in 18 let jutri zaključni obračuni

bm, 04.12.2016

Na OP za fante do 18 let je za presenečenje poskrbel Matic DIMIC (MaxLj). Kot nepostavljen igralec, na lestvici TS je uvrščen na 23. mesto, je na poti do finala v drugem krogu izločil 5. nosilca Miho VELIČKEGA, ostalo delo s 1. in 5. nosilcem pa sta opravila Jan KUPČIČ in Blaž VIDOVIČ, a sta bila nato oba v četrtfinalu oz.polfinalu preslaba, da bi lahko preprečila Maticu preboj v finale. Dimic, ki je v zadnjem času v odlični formi, pretekli teden je prav tako v Mariboru osvojil turnir do 16 let, se bo v finalu pomeril z Mariborčanom, ki zdaj trenira v TK Terme Ptuj, 2. nosilcem Filipom Jeffom PLANINŠKOM. Ta je v polfinalu s 6-3 6-3 izločil Marka MESARIČA (AsLit).

Tudi na OP za dekleta, ki poteka v Ljubljani v finalu ne bo nosilk. Za naslov se bosta pomerili nepostavljeni Anja TRBEŽNIK (Šplus), ki je v polfinalu s7-5 6-1 premagala Aljo BELINGER (Tr-Kr) in Katja HRKAČ (Medvode), ki je bila v drugem polfinalu s 6-1 6-0 boljša od Tare GORINŠEK (TK Terme Ptuj).

Dečki do 14 let A turnir igrajo v Litiji. Tam so pri polfinalnih obračunih, kjer se bodo pomerili 1. nosilec Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr) in Aljaž JERAN (Radomlje) ter Bor ARTNAK (AsLit) in 2. nosilec Jan DIMITRIJEVIČ (Celje). V B turnirju sta finalista Jani RETELJ (Otočec) in Mark BOLE (Ltc).

Deklice so A turnir igrale v Domžalah. V polfinalu se bodo merile Taja LONČARIČ (Ptuj), Pia Marija REBEC (Tc-Lj), Maja ZUCCHIATI (Nova Gorica) in Nika STRAŠEK (Ptuj).

V finalu B turnirja bodo igrale Lana EGART ( Tr-Kr) in Rebeka GNEZDA (Idrija). TUKAJ.

Tamara Zidanšek do dvojne krone na ITF turnirju v Čilu

bm, 04.12.2016

Tamara ZIDANŠEK je na ITF turnirju (25.000 $) v Čilu dvakrat stopila na zmagovalno stopničko, med posameznicami četrtič letos, od tega tretjič na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $.

V polfinalu je igrala z domačinko, 26-letno Alexo GUARACHI, ki je nastopila s posebnim povabilom. Tamara je bila po dveh urah in 19 minutah igre boljša z rezultatom 6-7(4) 6-4 6-1. Nasprotnici je sedemkrat odvzela servis, sama ga je izgubila štirikrat. V finalu je igrala s 1. nosilko, 26-letno Brazilko Cristino Paulo GONCALVES, 180. igralko lestvice WTA in zmagala s 6-1 6-4. Nasprotnici je v petih poskusih petkrat odzela začetni udarec in zasluženo slavila.

Zmago med psameznicami je dodala zmagi v konkurencvi dvojic, katero je dosegla že dan prej. V paru z Argentinko Guadalupe ROJAS PEREZ sta v finalu s 6-3 7-6(5) premagali Američanko ARCONADA in Italijanko BRESCIA.

Čestitamo !

V Čilu bi moral biti še en turnir, ki pa je bil odpovedan, tako da pot zdaj Tamaro vodi v Indijo, kjer bo ob koncu leta nastopila še na dveh ITF turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $. Oba turnirja se bosta igrala na trdi podlagi. TUKAJ.

Kaja Juvan zmagovalka dvojic na turnirju Eddie Herr, Veronika Erjavec zmagovalka dvojic v Zagrebu, Živa Falkner polfinalistka dvojic na turnirju Eddie Herr U14

bm, 04.12.2016

Če ni šlo med posameznicami, pa so se naše mladinke ta teden odlično odrezale v konkurenci dvojic. Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga Eddie Herr na Floridi se je Kaja JUVAN s soigralko Leo BOŠKOVIĆ povzpela na zmagovalno stopničko. V polfinalu sta s 6-4 6-2 premagali prvi nosilki, Kitajko Xiju WANG in Japonko Yuki NAITO, v finalu pa sta bili s 7-6(8) 6-3 boljši od Mehičanke PORTILLO RAMIREZ in Američanke SEWING, ki je bila med posameznicami za Kajo usodna v drugem krogu.

Prav tako na turnirju Eddie Herr, a v starostni kategoriji do 14 let se je Živa FALKNER uvrstila v polfinale. S soigralko, Argentinko Ano GELLER sta nato polfinalno srečanje s kitajsko dvojico WANG-ZHENG izgubili z 1-6 3-6. Živa se sedaj seli na naslednji turnir, ki bo potekal v Miamiju.

Odlično so nastopile naše mladinke tudi na ITF turnirju 4. ranga v Zagrebu, kjer smo spremljali slovenski finale. V polfinalu so nastopile kar tri Slovenke, vsaka s svojo soigralko. Veronika ERJAVEC je igrala s Hrvatico Ano BIŠKIĆ, v polfinalu pa sta bili s 6-2 6-2 boljši od slovaške dvojice Lenka STARA/Kiara PETROVICKA. V spodnjem delu žreba sta se za nastop v finalu borili Nika RADIŠIČ s soigralko, Hrvatico Ivo ZELIĆ ter Sheila GLAVAŠ, ki je igrala v paru z Nefiso BERBEROVIĆ iz BiH. Boljši sta bili slednji, ki sta slavili s 6-3 6-4. Za naslov sta se borili Veronika ERJAVEC in Sheila GLAVAŠ, vsaka na svoji strani mreže. Uspešnejši sta bili Erjavčeva in Biškićeva, ki sta turnir osvojili s finalno zmago s 6-4 6-1.

Za našimi mladinkami je tako še ena odlična sezona, ki jo bo na turnirju Orange bowl prihodnji zaključila Kaja JUVAN. TUKAJ.

V Ljubljani, Litiji in Mariboru OP turnirji FIN 14 in OP 18

bm, 03.12.2016

Ta konec tedna fantje in dekleta v starostni kategoriji do 18 let nastopajo na OP v Ljubljani in Mariboru, dečki in deklice v starostni kategoriji do 14 let pa igrajo na finalnih turnirjih, ki potekajo v Ljubljani, Domžalah in Litiji.

Na OP za dekleta, ki se odvija na igriščih TK Olimpija v Ljubljani sta že v prvem krogu izpadli 1. in 2. nosilka. Prvo postavljeno Urško VELEC je s 6-2 6-4 presenetila Alja BELINGER, drugo postavljeno Tinkaro KOVAČ pa je s 6-3 6-4 izločila Alea BUBEK. Izpadla je tudi 5. nosilka Noka JURIČ od katere je bila s 7-5 6-4 boljša Lina ŠENICA.

Fante gosti ŽTK Maribor. Tudi tam ni šlo brez porazov za nosilce. V prvem krogu sta se poslovila 8. nosilec Jošt PLESTENJAK, katerega je s 6-0 6-1 premagal Lazar MILIČEVIĆ (Ltc), 6. nosilca Vala VIDAKOVIČA pa je s 6-2 6-0 izločil Rok KOMAC.

Brez presenečenj zaenkrat poteka finalni A turnir za deklice v Domžalah, kjer nastopajo vse najboljše igralke v tej starostni kategoriji. Tudi na A turnrju dečkov v Litiji so v žrebni listi vsi najboljši. Po odigrani polovici srečanj pa tudi tam ni bilo presenečenj. TUKAJ.

Tamara Zidanšek polfinalistka ženskega ITF turnirja v Čilu

bm, 02.12.2016

Tamara ZIDANŠEK, konec decembra bo slavila 19. rojstni dan, se ta teden za nove točke ženske teniške lestvice bori v Santiagu. Zaenkrat je uspešna in se je že uvrstila v polfinale. V drugem krogu je po slabšem začetku in odličnem nadaljevanju s 4-6 6-1 6-4 premagala 20-letno Paragvajko Camilo GIANGRECO CAMPIZ, 747. igralko lestvice WTA, v četrtfinalu pa je bila s 6-4 6-2 boljša od 21-letne Mehičanke Victorie RODRIGUEZ (WTA 374). Tamara ima priložnost, da se po treh zaporednih četrtfinalih uvrsti v finale oz gre do konca in osvoji svoj četrti ITF turnir letos, tretji z nagradnim skladom 25.000 $ in se ponovno spusti med 200 najboljših teniških igralk sveta. Najvišje je bila junija letos, ko je bila na 184. mestu.

Sicer pa je dosedanja letošnja rekorderka po številu osvojenih naslovov na ITF turnirjih 19-letna Nemka Katharina HOBGARSKI, ki je na najvišjo sopničko na turnirjih z nagradim skladom 10.000 $ stopila kar osemkrat, a ji je to prineslo "samo" 354. mesto na lestvici WTA. TUKAJ.

Predsednica ameriške teniške zveze obiskala Teniško zvezo Slovenije

sv, 02.12.2016

Predsednica ameriške teniške zveze, Katrina Adams se je v okviru delovnega obiska v Ljubljani sestala s predsednikom Teniške zveze Slovenije, Markom Umbergerjem.

Oba predsednika sta ob tej priložnosti izmenjala poglede na delovanje teniške zveze, primerjala razlike s perspektive male države, kakršna je Slovenija in velike države, kot so ZDA. Tako sta izmenjala tudi številne dobre prakse in iskala skupne povezave. Prva dama ameriškega tenisa se je v nadaljevanju srečala tudi s podpredsednikom TZS Markom Mlakarjem in direktorjem TZS Gregorjem Krušičem. Del pogovorov je bil namenjen izkušnjam ameriške teniške zveze z upravljanjem sodobnih tehnologij in prisotnosti na družbenih omrežjih.

Predsednica Adams se je v družbi predsednika Umbergerja sprehodila po stari Ljubljani in bila nad našo prestolnico navdušena. Na večerji pa sta se jima še pridružila naša teniška šampiona Maja Matevžič in Blaž Kavčič.

Predsednik Umberger in predsednica Adams sta ustvarila odličen dvostranski odnos, ki se bo v prihodnosti zagotovo še nadgrajeval. TUKAJ.

V Zagrebu slovenski finale dvojic, Kaja Juvan in Živa Falkner polfinalistki dvojic do 18 oz. 14 let na Floridi

bm, 01.12.2016

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Zagrebu so se slovenski nastopi med posameznicami končali v četrtfinalu. Našo zadnjo predstavnico Anjo GAL je s 7-5 6-1 izločila domačinka, 2. nosilka Ana BIŠKIĆ.

Odlično pa gre našim igralkam v konkurenci dvojic, kjer so se kar tri uvrstile v polfinale, vsaka s svojo soigralko. Veronika ERJAVEC igra s Hrvatico Ano BIŠKIĆ, v polfinalu pa sta bili s 6-2 6-2 boljši od slovaške dvojice Lenka STARA/Kiara PETROVICKA. V spodnjem delu žreba sta se za nastop v finalu borili Nika RADIŠIČ s soigralko, Hrvatico Ivo ZELIĆ ter Sheila GLAVAŠ, ki igra v paru z Nefiso BERBEROVIĆ iz BiH. Boljši sta bili slednji, ki sta slavili s 6-3 6-4

Na fotografiji Nika (levo) in Veronika.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga Eddie Herr na Floridi se je Kaja JUVAN s soigralko Leo BOŠKOVIĆ s katero sta četrti nosilki uvrstila v polfinale.

Odlično na Floridi v starostni kategoriji do 14 let v konkurenci dvojic igra tudi Živa FALKNER. S soigralko iz Argentine Ano GELLER s katero sta drugi nosilki sta se uvrstili v polfinale. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.