Tamara Zidanšek do dvojne krone na ITF turnirju v Čilu

Tamara ZIDANŠEK je na ITF turnirju (25.000 $) v Čilu dvakrat stopila na zmagovalno stopničko, med posameznicami četrtič letos, od tega tretjič na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $.

V polfinalu je igrala z domačinko, 26-letno Alexo GUARACHI, ki je nastopila s posebnim povabilom. Tamara je bila po dveh urah in 19 minutah igre boljša z rezultatom 6-7(4) 6-4 6-1. Nasprotnici je sedemkrat odvzela servis, sama ga je izgubila štirikrat. V finalu je igrala s 1. nosilko, 26-letno Brazilko Cristino Paulo GONCALVES, 180. igralko lestvice WTA in zmagala s 6-1 6-4. Nasprotnici je v petih poskusih petkrat odzela začetni udarec in zasluženo slavila.

Zmago med psameznicami je dodala zmagi v konkurencvi dvojic, katero je dosegla že dan prej. V paru z Argentinko Guadalupe ROJAS PEREZ sta v finalu s 6-3 7-6(5) premagali Američanko ARCONADA in Italijanko BRESCIA.

Čestitamo !

V Čilu bi moral biti še en turnir, ki pa je bil odpovedan, tako da pot zdaj Tamaro vodi v Indijo, kjer bo ob koncu leta nastopila še na dveh ITF turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $. Oba turnirja se bosta igrala na trdi podlagi.