Gal Emeršič Potočnik osvojil OP 14A v Mariboru, Taja Lončarič najboljša med deklicami v Ljubljani

Gal EMERŠIČ POTOČNIK je zmagovalec OP 14A v Mariboru. Član domačega ŽTK, sicer šesti igralec lestvice TS do 14 let in 5. nosilec turnirja je v finalu s 6-4 6-3 premagal prvega nosilca Jona Lana ŠUNTARJA (Tr-Kr). To je bilo njuno šesto medsebojno srečanje in druga zmaga za Gala. Obenem je to Galov drugi naslov na OP, oba je osvojil v starostni kategoiriji do 14 let, s tem pa je tudi napovedal resno konkurenco vodilnim igralcem in skorajšen boj za vodilno mesto na lestvici.

B turnir dečkov je osvojil Jani RETELJ (Otočec). V finalu je s 7-5 6-1 premagal domačina Staša HERCOGA.

Deklice so nastopale v Ljubljani. Prevlado deklic iz TK Terme Ptuj sta s finalom potrdili 1. in 2. nosilka Taja LONČARIČ in Nika STRAŠEK. V finalu je bila boljša Lončaričeva, vodilna igralka lestvice do 14 let, ki je slavila z rezultatom 7-5 6-1. V medsebojnih srečanjih je s tremi zmagami proti dvema v prednosti Straškova, a je Lončaričeva dobila obe zadnji medsebojni srečanji.

Foto: D. Mlakar