Kaja Juvan v drugi krog Orange Bowla, Nika Zupančič dobro začela v Indiji

Kaja JUVAN je že začela z nastopi na zadnjem mladinskem ITF turnirju te sezone, Orange Bowlu. Turnir je nekoliko močneje zaseden kot turnir Eddie Herr, tako da je Juvanova z uvrstitvijo na 18. mesto mladinske lestvice ITF na turnirju 9. nosilka. Za uvod se je pomerila s 17-letno domačinko Morgan COPPOC, 67. mladinko sveta in brez težav zmagala s 6-2 6-2. To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje, prvič sta se pomerili na Trofeu Bonfiglio v Milanu in tudi tam je bila boljša Juvanova.

V Indiji pa na ITF turnirju 3. ranga nastopa Nika ZUPANČIČ. V prvem krogu je igrala z Indijko Shivani AMINENI in v izernačenem srečanju zmagala s 7-5 7-6(6). V drugem krogu bo igrala z 2. nosilko, 17-letno Indijko Mihiko YADAV, 114. igralko lestvice ITF.

Teden med turnirjem Eddie Herr in Orange Bowl so Živa FALKNER, Tara Katarina MILIĆ in Ela Nala MILIĆ izkoristile za nastop na Whole Foods Jr Championshipu v Miamiju. Živa FALKNER in Tara Katarina MILIĆ nastopata med 23 igralkami do 14 let. Živa je bila dvakrat uspešna in se je uvrstila v četrtfinale, Tara Katarina pa je po zmagi v prvem krogu v drugem izgubila. Ela Nala MILIĆ nastopa med 21 igralkami v kategoriji do 12 let in bo prvič nastopila v sredo. Turnir se igra na trdi podlagi.