Na DP do 18 let fantje in dekleta odigrali prvi krog, v obeh konkurencah izpadla druga nosilca

Na državnem prvenstvu v starostni kategoriji do 18 let so tekme prvega kroga glavnega turnirja odigrali fantje. Nastopila je večina najboljših, tudi 1. in 2. igralec lestvice TS Jan VEHOVEC in Lucas David AMBROŽIČ. In prav za slednjega je bilo usodno že srečanje prvega kroga. S 6-2 3-6 6-4 ga je presenetil nepostavljeni član domačega teniškega kluba Jaki, 19. igralec lestvice do 18 let, Tilen POTOČNIK. Tri nize je za zmago v uvodnem krogu nad Allenom PUHNERJEM PUPAHERJEM potreboval 8. nosilec Miha VELIČKI, ki je zmagal z rezultatom 4-6 6-4 6-2. Ostali nosilci so nalogo zanesljivo opravili in se brez težav uvrstili v drugi krog.

S tekmami glavnega turnirja so začela tudi dekleta. V odsotnosti prvih treh igralk lestvice TS Kaje JUVAN, Veronike ERJAVEC in Nike RADIŠIČ mesto 1. nosilke pripada Kristini NOVAK, ki se je zanesljivo uvrstila v drugi krog. Tako kot pri fantih je tudi pri dekletih z nastopi hitro končala 2. nosilka. Urško VELEC je s 6-4 6-2 premagala ena od favoritinj za končno zmago, Lian BENEDEJČIČ. Izpadla je tudi 5. nosilka Maša PERICA, katero je z 1-6 7-5 7-6(6) premagala Alja BELINGER. Ima pa Anja GAL priložnost, da po osvojitvi naslova državne prvakinje v kategoriji do 16 let in članski kategoriji naslov tudi tokrat. V prvem krogu je imela nekaj težav z Medvodčanko Katjo HRKAČ, a je eno težjih ovir zdaj preskočila .