Živa Falkner ob koncu leta prejela še eno mednarodno priznanje

Živa FALKNER je ob koncu sezone 2016 prejela še eno mednarodno priznanje, naziv Tenis Europe Junior Tour Player of the year. Priznanje vsako leto podeljuje Tenis Europe najvišje uvrščenim igralcem in igralkam na končnih lestvicah TE do 14 in do 16 let. Letos bodo podelili šest priznanj, saj si mesto prve igralke do 14 let delijo tri, Živa FLAKNER, Viktorya KANPATSKAYA iz Belorusije in Avelina SAYFETDINOVA iz Rusije. Skupaj so vse tri zbrale 30 nastopov v finalih turnirjev TE med posameznicami in dvojicami.

Živa je za TE povedala, da je izjemen občutek osvojiti naslov igralca leta, saj veš da ti ga je prineslo dolgo in trdo delo, treningi in odpovedovanja .

Pri fantih je priznaje prejel Čeh Dalibor SVRCINA, ki je v sezoni 2015 ob 42 zmagah le 5 krat izgubil.

V konkurenci šestnajstletnikov je bil najboljši Avstrijec Lukas KRAINER, ki je v sezoni ob 31 zmagah doživel le 4 poraze, najboljša med dekleti do 16 let pa je bila Rusinja Daniella MEDVEDEVA.

Podelili so tudi priznanja igralcem in igralkam, ki ne prihajajo iz Evrope. Pri dekletih je priznanje prejela Kitajka Qinwen ZHENG, pri fantih Argentinec Santiago De La FUENTE, ki je sezono končal brez poraza.

Priznanje za najboljšo dvojico sta prejela Makedonca Gjorgji JANKULOVSKI in Vedran RADONJANIN.

Naslov najboljše ekipe je osvojila ekipa deklic do 14 let iz Ukrajine v postavi Marta KOSTYUK, Diana SNIGUR in Dasha LOPATETSKAYA. Izjemne ukrajinke, ki so vsa srečanja odigrale v enake postavi so ob 34 zmagah izgubile samo 3 tekme, osvojile pa tako Winter kot Summer cup in za konec še naslov svetovnih prvakinj.

Foto:Tennis Europe