Kaja Juvan zmagovalka dvojic na turnirju Eddie Herr, Veronika Erjavec zmagovalka dvojic v Zagrebu, Živa Falkner polfinalistka dvojic na turnirju Eddie Herr U14

Če ni šlo med posameznicami, pa so se naše mladinke ta teden odlično odrezale v konkurenci dvojic.
Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga Eddie Herr na Floridi se je Kaja JUVAN s soigralko Leo BOŠKOVIĆ povzpela na zmagovalno stopničko. V polfinalu sta s 6-4 6-2 premagali prvi nosilki, Kitajko Xiju WANG in Japonko Yuki NAITO, v finalu pa sta bili s 7-6(8) 6-3 boljši od Mehičanke PORTILLO RAMIREZ in Američanke SEWING, ki je bila med posameznicami za Kajo usodna v drugem krogu.

Prav tako na turnirju Eddie Herr, a v starostni kategoriji do 14 let se je Živa FALKNER uvrstila v polfinale. S soigralko, Argentinko Ano GELLER sta nato polfinalno srečanje s kitajsko dvojico WANG-ZHENG izgubili z 1-6 3-6. Živa se sedaj seli na naslednji turnir, ki bo potekal v Miamiju.

Odlično so nastopile naše mladinke tudi na ITF turnirju 4. ranga v Zagrebu, kjer smo spremljali slovenski finale. V polfinalu so nastopile kar tri Slovenke, vsaka s svojo soigralko. Veronika ERJAVEC je igrala s Hrvatico Ano BIŠKIĆ, v polfinalu pa sta bili s 6-2 6-2 boljši od slovaške dvojice Lenka STARA/Kiara PETROVICKA. V spodnjem delu žreba sta se za nastop v finalu borili Nika RADIŠIČ s soigralko, Hrvatico Ivo ZELIĆ ter Sheila GLAVAŠ, ki je igrala v paru z Nefiso BERBEROVIĆ iz BiH. Boljši sta bili slednji, ki sta slavili s 6-3 6-4. Za naslov sta se borili Veronika ERJAVEC in Sheila GLAVAŠ, vsaka na svoji strani mreže. Uspešnejši sta bili Erjavčeva in Biškićeva, ki sta turnir osvojili s finalno zmago s 6-4 6-1.

Za našimi mladinkami je tako še ena odlična sezona, ki jo bo na turnirju Orange bowl prihodnji zaključila Kaja JUVAN.