prijava_e
Novice : Arhiv novic 2018 : September 2018

Arhiv novic - september 2018

Aljaž Bedene v Orleansu do petnajstega naslova na turnirjih serije ATP Challenger

bm, 30.09.2018

Aljaž Bedene je na ATP Challengerju v francoskem Orleansu (127.000 $+H) še petnajstič v karieri na turnirjih tega ranga stopil na zmagovalno stopničko.

V finalu se je pred bučnim domačim občinstvom meril s presentljivim finalistom, 22-letnim domačinom Antoanom Hoangom, 193. igralcem lestvice ATP, ki se je na turnir uvrstil s posebnim povabilom.

Spremljali smo odličen dvoboj, ki je predvsem v tretjem nizu postregel z razburljivim razpletom. Aljaž je z breakom povedel s 4-2, nato pa v sedmi in deveti igri izgubil svoj začetni udarec in Francoz je pri vodstvu 5-4 serviral za zmago. Blažu je v najdaljši igri tretjega niza uspelo izkoristiti tretjo break priložnost za izenačenje na 5-5. V enajsti igri je imel ponovno eno break priložnost Hoang, a je ni izkoristil in Aljaž je na svoj servis povedel s 6-5. Tudi Hoang je naslednjo, dvanajsto igro na svoj servis, zanesljivo dobil in o zmagovalcu je odločala podaljšana igra tretjega niza. Tudi v tej smo dvakrat videli prednost Francoza z breakom, a je obe prednosti Aljaž izničil in pri izidu 6-5 je imel Hoang na svoj servis prvo zaključno žogo. Ni je izkoristil, priložnosti pa nato ni izpustil Aljaž, ki je dobil tri točke zapored in podaljšano igro z 8-6. S tem pa tudi zmago v srečanju s 6-4 1-6 7-6(6) . Aljaž je osvojil svoj petnajsti turnir serije Challenger, še petkrat je bil najboljši na turnirjih serije Futures, čaka pa še na prvi naslov na turnirjih serije ATP. Čestitamo!Srečanje je trajalo dve uri in pol. TUKAJ.

Zmagovalca članskega mastersa v Kopru sta Domen Gostinčar in Tina Cvetkovič

bm, 30.09.2018

V Kopru se je s polfinalnimi ter finalnima obračunoma končal letošnji članski masters Zavarovalnica Sava 2018.

Pri članih sta bila finalista Domen Gostinčar (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-3 6-1 premagal Gašperja Bezjaka (Br-Mb) in Benjamin Beliš (SGrad), ki je v drugem polfinalu s 6-1 6-7(5) 6-3 izločil Žigo Drobniča (Zklub).

V finalu je slavil Domen Gostinčar z rezultatom 6-2 6-4.

Med članicami je v polfinalu Moni Potrč (ŽtkMb) presenetila prvo nosilko Tino Kristino Godec (AsLit), v drugem polfinalu je Tina Cvetkovič s 6-4 2-6 6-3 premagala domačinko Lian Benedejčič (LukaKp).

Turnir je zanesljivo osvojila Tina Cvetkovič, ki je v finalu zmagala s 6-1 6-0.

Foto: A. Živin TUKAJ.

V Kopru v soboto in nedeljo igrišča zasedli člani in članice ter najmlajši

bm, 30.09.2018

V Kopru se nadaljuje zaključno dejanje letošnje teniške sezone, masteri Zavarovalnica Sava 2018. V soboto so igrišča zavzeli člani in članice ter najmljaši v starostni kategoriji 8-11 let in tako je bilo tudi v nedeljo. Turnir je obiskal tudi predsednik Teniške zveze Slovenije g. Marko Umberger, ki je pohvalil organizacijo prireditve in podelil priznanja in pokale najmlajšim.

Člani in članice so odigrali tekme prvega in drugega kroga. V polfinale so se pri članih uvrstili Gašper Bezjak, ki je s 6-1 6-4 izločil prvega nosilca Tina Kovačiča (ŽtkMb), Domen Gostinčar (ŽtkMb), ki je s 6-1 6-4 boljši od Mihe Okorna, Žiga Drobnič (Zklub) je z 2-6 6-4 6-2 premagal Matica Sotlerja (Krško), Benjamin Beliš (SGrad) pa je s 6-0 6-2 izločil Marka Novaka (Otočec).

Pri dekletih so polfinalistke Tina Kristina Godec (AsLit), ki je s 4-6 6-1 6-0 premagala Leeloo Obrul (Celje), Moni Potrč (ŽtkMb) je s 6-1 6-2 izločila Karolino Siročič (Šplus), Tina Cvetkovič (Šdtšr) je s 6-1 6-3 premagala Kim Žižek (Br-Mb), domačinka Lian Benedejčič pa je bila s 6-1 6-1 boljša od druge nosilke Noke Jurič (ŽtkMb).

Z nastopi zaključujejo tudi najmlajši, ki nastopajo na turnirjih v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let. V soboto so zmagali: mini tenis dečki -Patrik Semenič (Gibi), mini tenis deklice - Una Grubešič (Krško), midi tenis dečki Luka Jermaniš (LukaKp), midi tenis deklice Veritsa Yaneva (Brežice), tenis do 10 let - Mai Winterleitner (Maja), tenis do 10 let deklice - Zala Bizjak (Celje), tenis dečki do 11 let - Svit Suljič (Tabre), tenis deklice do 11 let - Eva Šifrer (Medvode). TUKAJ.

Živa Falkner in Filip Jeff Planinšek finalista ITF turnirja na Velem Lošinju, med dvojicami zmagovalec Jan Kupčič

bm, 30.09.2018

Lep uspeh so na na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Velem Lošinju dfosegli Živa Falkner, Filip Jeff Planinšek in Jan Kupčič . Živa in Filip Jeff sta bila finalista v posamični konkurenci, Jan je osvojil turnir dvojic.

Planinšek je v polfinalu s 6-4 6-1 premagal Hrvata Nikolo Bašića, Falknerjeva pa je v slovenskem obračunu s 6-3 6-1 premagala Majo Makorič.

Živa je nato v finalu igrala z Madžarko Amarisso Kiaro Toth in izgubila s 5-7 3-6. Nasprotnik Planinška je bil drugi nosilec, Čeh Andrew Paulson, ki je bil boljši s 6-1 6-4.

V konkurenci dvojic sata turnir osvojila Jan Kupčič s soigralcem iz Hrvaške Miletom Matićem. V finalu sta s 6-1 6-4 premagala Hrvata Karla Suevicha in Nikolo Bašića. TUKAJ.

Aljaž Bedene finalist ATP Challengerja v Orleansu

bm, 29.09.2018

Aljaž Bedene se je uvrstil v finale ATP Challengerja v francoskem Orleansu (127.000 €+H). V četrtfinalu je s 7-6(7) 6-4 premagal Ukrajinca Sergiya Stakhovskega, 145. igralca lestvice ATP, ki je nastopil s posebnim povabilom. Aljaž je v prvem nizu Stakhovskemu ubranil dve zaključni žogici za prvi niz.

V polfinalu je igral z 31-letnim Francozom Kennyem De Schepperjem, 215. igralcem lestvice ATP in zmagal s 6-1 7-6(6) ter se uvrstil v finale. TUKAJ.

Tamara Zidanšek osvojila WTA turnir dvojic v Taškentu, Polona Hercog v drugi krog WTA turnirja v Pekingu

bm, 29.09.2018

Tamara Zidanšek in Olga Danilović sta zmagovalki WTA turnirja dvojic v Taškentu (250.000 $). V finalu sta s 7-5 6-3 premagali prvi nosilki, Romunko Raluco Olaru in Irino Camelio Begu. Za Tamaro je to prvi naslov na WTA turnirjih dvojic.

Na ženskem WTA turnirju v Pekingu serije Premier Mandatory z nagradnim skladom 8,3 mio $ je bila v kvalifikacijah uspešna Polona Hercog. V prvem krogu je s 6-4 6-2 premagala Avstralko Lizette Cabrera, ki je nastopila s posebnim povabilom, v drugem krogu pa je s s 3-6 6-1 6-3 premagala še 5. nosilko kvalifikacij, 30 mest višje uvrščeno igralko na letvici WTA, Romunko Cirsteo Sorana. Cirstea je v tretjem nizu z breakom vodila z 2-0 , nato pa do konca srečanja osvojila le še eno igro.

V prvem krogu glavnega turnirja je Hercogova igrala s 50. igralko lestvice WTA, Američanko Coco Wandeweghe in zanbsledjivo slavila s 6-2 6-1. V drugem krogu jo čaka obračun s 4. nosilko, Francozinjo Caroline Garcia. TUKAJ.

Ana Tara Praček in Žiga Švec zmagovalca mastersa Zavarovalnica Sava 2018 do 12 let

, 28.09.2018

Na mastersu do 12 let, ki se je končal v športnem parku Bonifika v Kopru sta zmagovalca Žiga Švec pri dečkih in Ana Tara Praček pri deklicah.

Pri dečkih sta bila finalista prvi nosilec Žiga Švec (Mu-So), ki je s 7-5 6-0 premagal Luko Videnoviča (Tr-Kr) in četrti nosilec Mak Mikovič (Jaki), ki je bil v drugem polfinalu s 6-7(1) 6-4 6-2 boljši od Vida Moharja (Grosuplje). Finalni obračun je zanesljivo dobil prvi igralec lestvice TS do 12 let Žiga Švec, ki je Maka Mikoviča premagal s 6-0 6-3.

Pri deklicah sta se v finale uvrstili nepostavljena Ana Thaler (TK-CC), šesta igralka lestvice TS, ki je po prvi nosilki Vraničarjevi v polfinalu s 6-7(4) 6-3 6-4 premagala še četrto nosilko Nalo Kovačič (ŽtkMb) in tretja nosilka Ana Tara Praček (LukaKp), ki je v drugem polfinalu s 6-2 6-1 izločila drugo nosilko Lijo Mumlek (ŽtkMb).

V finalu je s 6-2 6-1 slavila domačinka Ana Tara Praček.

Foto: A. Živin TUKAJ.

Miha Vetrih in Alja Belinger zmagovalca mastersa Zavarovalnica Sava 2018 v starostni kategoriji do 16 let

bm, 28.09.2018

Masters Zavarovalnica Sava v starostni kategoriji do 16 let v Kopru sta osvojila miha Vetrih (SlGradec in Alja Belinger (Šplus).

Pri fantih sta se za zmago borila 1. nosilec Aljaž Jeran (Radom), ki je polfinalu s 6-2 7-5 premagal Bora Artnaka (AsLit) in nepostavljeni Miha Vetrih (SlGrad), ki je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-2 boljši od drugega nosilca Žige Kovačiča (Ptuj). V tesnem finalnem obračunu je bil s 7-5 7-65(1) boljši Vetrih, ki je ta na najboljši mogoč način zaključil sezono, potem, ko je bil do letošnjega poletja osem mesecev odsoten iz teniških igrišč zaradi hude poškodbe roke, ki jo je dobil v prometni nesreči.

Pri dekletih je z uvrstitvijo v finale in na koncu tudi z zmago presenetila Alja Belinger (Šplus), ki je v polfinalu s 5-7 6-3 7-5 premagala prvo nosilko Tjašo Klevišar (Tr-Kr), druga finalistka pa je bila Tara Gorinšek (Ptuj) ki je s 6-4 6-1 premagala drugo nosilko Tajo Lončarič (Ptuj). Finalni obračun je s 6-4 6-3 dobila Alja Belinger.

Foto: A. Živin TUKAJ.

Na Lošinju Filip Jeff Planinšek, Živa Falkner in Maja Makorič v polfinale

bm, 28.09.2018

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Velem lošinju so se Filip Jeff Planinšek, Živa Falkner in Maja Makorič uvrstili v polfinale.

Planinšek (331), ki je peti nosilec turnirja je v četrtfinalu s 6-7(7) 6-0 6-2 premagal prvega nosilca, 15-letnega Čeha Martina Krumicha, 134. mladinca sveta, letos tudi zmagovalca ITF turnirja AS Open v Mariboru. V polfinalu bo igral s 16-letnim Hrvatom Nikolo Bašićem (543), ki je v četrtfinalu s 6-1 6-2 premagal našega Blaža Vidoviča.

Med dekleti sta se v polfinale uvrstili prva nosilka Živa Falkner, ki je bila s 7-5 6-2 boljša od šeste nosilke, Čehinje Katerine Mandelikove in osma nosilka Maja Makorič (336), ki je v četrtfinalu proti Čehinji Nikoli Breckovi vodila s 6-4 2-2, nato pa ji je Breckova tekmo predala. Izgubili sta Marija Vičič in Metka Komac. Vičičevo je s 6-2 6-0 premagala Hrvatica Antonia Ružić, od Komčeve je bila s 6-2 6-0 boljša Madžarka Amarissa Kiara Toth.

V polfinalu deklet bomo spremmljali slovenski obračun med Falknerejevo in Makoričevo, kar pomeni, da bomo imeli tudi finalistko.

V konkurenci dvojic se je v finale uvrstil Jan Kupčič s soigralcem Miletom Matićem. Pri dekletih so v polfinalu izpadle Sheila Glavaš, Metka Komac in Maja Makorič. TUKAJ.

Aljaž Bedene uspešen v Orleansu, Tamara Zidanšek finalistka turnirja dvojic v Taškentu, Katarina Srebotnik izgubila četrtfinalni obračun na turnirju dvojic v Wuhanu

bm, 28.09.2018

Aljaž Bedene je na ATP Challengerju v francoskem Orleansu (127.000 €+H) v drugem krogu s 6-4 3-6 6-3 premagal letošnjega zmagovalca turnirja v Portorožu, 26-letnega Francoza Constanta Lestienna. Srečanje je trajalo uro in dvainpetdeset minut, bilo pa je zelo izenačeno, tako da smo videli samo tri breake. V prvem in tretjem nizu ju je dosegel Aljaž, Francoz pa edinega v drugem nizu. Na koncu je bil Aljaž boljši za šest točk (92-86).

Tudi naslednji Bedenetov nasprotnik bo nekdanji zmagovalec Portoroža in sicer bo to Ukrajinec Sergiy Stakhovsky, 145. igralec lestvice ATP, ki je turnir v Porotorožu osvojil lani, letos pa je v četrtfinalu izgubil z Lestiennom. Po Portorožu ni blestel saj na treh turnirjih dosegel le dve zmagi in doživel tri poraze.

Na WTA turnirju v Taškentu smo spremljali slovenski četrtfinalni obračun v konkurenci dvojic v katerem sta Tamara Zidanšek in Olga Danilović s 7-5 6-4 premagali našo Dalilo Jakupović in Belorusinjo Vero Lapkovo.

Zidanškova in Danilovićeva sta bili uspešni tudi v polfinalu , kjer sta se pomerili z drugima nosilkama, Japonko Nao Hibino in Gruzijko Oksano Kalshnikovo ter zmagali s 4-6 7-6(9) 10-4.

Katarina Srebotnik je s soigralko Lyudmylo Kichenok iz Ukrajine izgubila tekmo drugega kroga na 2,7 mio $ vrednem WTA turnirju v kitajskem Wuhanu. S 6-4 2-6 10-1 sta ju premagali Belgijka Elise Mertens in Nizozemka Demi Schuurs. TUKAJ.

Blaž Vidovič, Filip Jeff Planinšek, Metka Komac, Marija Vičič, Živa Falkner in Maja Makorič četrtfinalisti ITF turnirja na Velem Lošinju

bm, 27.09.2018

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Velem Lošinju so se Blaž Vidovič, Filip Jeff Planinšek, Metka Komac, Živa Falkner, Marija Vičič in Maja Makorič uvrstili v četrtfinale.

Vidovič je s 7-5 6-3 premagal Tina Dizdarevića (880), Planinšek je s 6-4 6-4 odpravil Madžara Petra Sallaya (538), Maja Makorič je bila s 6-2 6-2 boljša od Poljakinje Wiktorie Saska (1097), Metka Komac je s 6-1 6-2 premagala Čehinjo Klaro Novakovo (773), Živa Falkbner je bila z 1-6 6-4 5-1 (predaja) boljša od Rusinje Tatiane Muzykantskaye, presenečenje pa je pripravila Marija Vičič, ki je s 7-5 6-2 premagala 2. nosilko, Slovakinjo Katarino Kuzmovo, 213. mladinko sveta.

Izgubili so Jan Kupčič, Tin Krstulovič in Sheila Glavaš..

V konkurenci dvojic so se pri fantih v četrtfinale uvrstili Jan Kupčič in Tin Krstulovič, vsak s svojim soigralcem ter naša dvojica Filip Jeff Paninšek in Blaž Vidovič, pri dekletih pa sta Sheila Glavaš in Metka Komac že polfinalistki, prav tako je v polfinalu Maja Makorič, ki igra v paru s Slovakinjo Vando Vargovo. TUKAJ.

Nika Radišič in Anže Arh poražena v drugem krogu ITF turnirjev

bm, 27.09.2018

Nika Radišič je na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Brnu v drugem krogu z 2-6 5-7 izgubila s sedmo nosilko, Čehinjo Johano Markovo. Čehinja je Radišičevi petkrat odvzela servis in ga le dvakrat izgubila.

Prav tako je nastope v drugem krogu Futuresa v Kairu končal Anže Arh. S 6-2 6-1 ga je premagal drugi nosilec, Belgijec Clement Geens, 548. igralec lestvice ATP. Francoz je odlično serviral saj je imel izkoristek prvega zadetega servisa kar 81 %. TUKAJ.

V Kopru so na mastersih Zavarovalnica Sava 2018 znani polfinalisti in polfinalistke v obeh starostnih kategorijah, do 12 let in do 16 let

bm, 27.09.2018

Na zaključnih turnirjih v Kopru so igralci in igralke na mastersih odigrali uvodne tekme. Prvi štirje nosilci oz. nosilke v obeh kategorijah so bili uvodoma prosti.

Pri fantih do 16 let so se v četrtfinalu Aljažu Jeranu, Patriku Kumru Špeglu, Sebastianu Dominku in Žigi Kovačiču pridružili Gal Emeršič Potočnik, Miha Vetrih, Bor Artnak in Marsel Žnuderl.

Pri dekletih so si poleg Tjaše Klevišar, Alje Belinger, Tare Gorinšek in Taje Lončarič četrtfinale priigrale Anali Kočevar, Alea Bubek, Tara Katarina Milić in Pia Poglajen.

Pri dečkih do 12 let so se v četrtfinalu prvim štirim nosilcem Žigi Švecu, Luki Videnoviču, Maku Mikoviču in Iztoku Marku Lundru pridružili Marko Retelj, Gašper Matijašič, Mark Bernard in Vid Mohar.

Pri deklicah so v četrtfinalu prve štiri nosilke Tinkara Vraničar, Nala Kovačič, Ana Tara Praček in Lija Mumlek, njihove nasprotnice pa bodo Ana Thaler, Julija Bogatin,Pia Petelinšek in Zala Vnuk.

V nadaljevanju turnirja smo dobili polfinaliste. Pri dečkih do 12 let so to Žiga Švec (Mu-So), Luka Videnovič (Tr-Kr), Mak Mikovič (Jaki) in Vid Mohar (Grosuplje), ki je presenetil drugega nosilca Marka Iztoka Lundra (Rafa) ter ga premagal s 3-6 6-3 6-3.

Pri deklicah do 12 let je prvovrstno presenečenje pripravila Ana Thaler (TK-CC), ki je s 6-2 3-6 6-4 presenetila prvo nosilko, klubsko soigralko Tinkaro Vraničar, v polfinalu pa bodo nastopile še Nala Kovačič in Lija Mumnlek (ŽtkMb) ter Ana Tara Praček (LukaKp).

Pri fantih do 16 let so polfinalisti Aljaž Jeran (Radom), ki je v srečanju z Galom Emeršičem Potočnikom dobil prvi niz s 6-3, nato pa mu je Mariborčan srečanje predal, Bor Artnak (AsLit), Miha Vetrih (SGrad) in Žiga Kovačič (Ptuj).

Pri dekletih so polfinalistke prva nosilka Tjaša Klevišar (Tr-Kr) druga nosilka Taja Lončarič (Ptuj), Alja Belinger (Šplus) in Tara Gorinšek (Ptuj).

V petek se polfinalni obračuni začnejo ob 09.30 uri, ko bodo nastopili mlajši, sledijo pa polfinala šestnajstletnikov. Po odmoru igralcev bodo še vsi štirje finalni obračuni. TUKAJ.

Dalila Jakupović ni uspela v Taškentu, premoč je morala priznati Potapovi

bm, 27.09.2018

Na ženskem WTA turnirju v Taškentu (250.000 $) je Dalila Jakupović s 5-7 6-2 1-6 izgubila četrtfinalni obračun z vzhajajočim ruskim teniškim upom, 17-letno Anastasio Potapovo, 132. igralko sveta. V zanimivem obračunu, v katerem sta obe igralki prikazali izvrsten tenis je bila bolj zbrana Potapova, ki je zmagala po uri in 53 minutah igre. Jakupovičevi je štirikrat odvzela servis, dvakrat v tretjem nizu, v katerem je prevladovala. Jakupovićeva je nasprotnici servis odvzela štirikrat, po dvakrat v prvem in drugem nizu. Potapova je bila na koncu boljša za pet točk, 91-86.

Dalili se tako ni uspelo še drugič letos uvrstiti v polfinale, v katerem je nastopila aprila v Bogoti, je pa bil to njen letošnji četrti četrtfinale, ki ji bo ponovno prinesel skok na lestvici WTA, kjer bo prihodnji teden na robu najboljših osemdesetih igralk sveta.

Jakupovićeva je letos na devetih turnirjih serije WTA dosegla enajst zmag in osem porazov, na lestvici WTA pa je od začetka leta pridobila že več kot devetdeset mest.

Dalila postaja tudi vedno bolj uveljavljena igralka v konkurenci dvojic in tudi v Taškentu je nastopila v četrtfinalu. S soigralko, Belorusinjo Vero Lapkovo sta se pomerili z našo Tamaro Zidanšek in Srbkinjo Olgo Danilović ter izgubili s 5-7 4-6. TUKAJ.

V Kopru se je z mastersoma Zavarovalnica Sava 2018 v kategorijah do 12 in 16 let začelo zaključno dejanje letošnje domače teniške sezone

bm, 27.09.2018

Od četrtka 27.9.2018 do torka 2.10.2018 se bo v organizaciji TK Luka Koper na koprski Bonifiki odvijal Zavarovalnica Sava Masters, zaključni turnir najboljših slovenskih igralcev in igralk v vseh starostnih kategorijah, vključno z najmlajšimi starimi do 11 let.

Na Masters se uvrsti 11 najvišje uvrščenih tekmovalcev in tekmovalk jakostne lestvice Tenis Slovenije z datumom 1.10.2018, v kategorijah do 12, 14, 16, 18 let in člani/-ce, eno mesto pa je v vsaki kategoriji rezervirano za povabljenega igralca, ki ga izbere kapetan mladinskih reprezentanc.

To možnost je Marko Por izkoristil v kategoriji do 16 let, kjer je povabilo prejel Bor Artnak in v kategoriji do 18 let, kjer je vabilo podelil Janu Kupčiču. V vseh ostalih kategorijah se je tako v masters uvrstilo prvih dvanajst igralcev jakostnih lestvic TS.

Igralci in igralke, ki ta teden nastopajo na mednarodnih turnirjih in so prijavljeni za nastop v mastersu se morajo odjaviti najkasneje do žreba posameznega turnirja. Namesto njih se v masters uvrstijo igralci z oznako nadomestilo.

Tenis Slovenija in generalni sponzor Zavarovalnica Sava, bosta za tekmovanje vsak do ½, namenila finančna sredstva v vrednosti 5.000 €. Posamezni zmagovalec in zmagovalka kategorije bo deležen namenskega sponzorstva »Zavarovalnica Sava Masters sponzorstvo«, za potovanja na mednarodna tekmovanja.

Zmagovalec/-ka »Zavarovalnice Sava mastersa«, prejme namenska sredstva v bruto vrednosti 500 €.

Seznam igralcev, ki imajo pravico nastopa v Mastersih najdete TUKAJ .

Žreb za kategoriji 12 in 16 let ter razpored igranja za četrtek najdete TUKAJ.

Na Velem Lošinju v tretji krog štirje fantje in pet deklet, v Podgorici uspešen Rok Komac

bm, 26.09.2018

Naši mladi igralci in igralke še naprej dobro igrajo na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Velem Lošinju. Pri fantih so se v tretji krog uvrstili Filip Jeff Planinšek, Blaž Vidovič, Tin Krstulovič in Jan Kupčič. V drugem krogu sta izgubila Tilen Potočnik in Mark Andrejič Goljar.

Pri dekletih so bile v drugem krogu uspešne Živa Falkner, Maja Makorič, Metka Komac, Sheila Glavaš in Marija Vičič. V drugem krogu so izgubile Anja Trbežnik, Alea Bubek, Ema Horvat in Tara Gorinšek.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Podgorici se je v tretji krog uvrstil Rok Komac. V drugem krogu je izgubil Tim Tekavec. TUKAJ.

Nika Radišič v drugi krog Brna, Anže Arh uspešen v Egiptu

bm, 26.09.2018

Nika Radišič se je na ITF turnirju (15.000 $) v Brnu uvrstila v drugi krog. V uvodnem nastopu je trenutno 955. igralka sveta s 6-4 6-4 premagala srečno poraženko, 17-letno domačinko Laetitio Pulchartovo, ki je na lestvici WTA uvrščena 200 mest za Radišičevo. V naslednjem krogu bo Nika igrala s 7. nosilko, 19-letno Čehinjo Johano Markovo, 654. igralko lestvice WTA. To bo njuno drugo letošnje medsebojno srečanje, prvega je na turnirju v Kaposvarju dobila Radišičeva.

Popoldne je na Futuresu v Egiptu (15.000 $) nastopil 19-letni Kranjčan Anže Arh, ki se je skozi kvalifikacije uvrstil v glavni turnir. V prvem krogu je igral z Egipčanom Issamom Haithamom Taweelom (991) in zmagal s 6-2 6-7(2) 6-2. V drugem krogu bo njegov nasprotnik 2. nosilec, 22-letni Blgijec Clement Geens (556).

TUKAJ.

Dalila Jakupović četrtfinalistka WTA turnirja v Taškentu, uspešna tudi med dvojicami

, 26.09.2018

Dalila Jakupovič se je na WTA turnirju v Taškentu (250.000 $) uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je, v še eni tekmi z velikim preobratom v drugem nizu, s 6-1 7-6(6) premagala 27-letno Nizozemko Arantxo Rus, 109. igralko lestvice WTA in si priborila četrtfinalni obračun z rusko najstnico, 17-letno Anastasio Poitapovo, ki se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije, v drugem krogu pa se oddolžila Olgi Danilović za poraz v letošnjem moskovskem finalu.

Jakupovićeva je srečanje začela izvrstno in v prvem nizu z natančnimi udarci povsem razorožila Nizozemko. V drugem nizu se je slika spremenila, Jakupovićeva je postajala nervozna, naredila nekaj neizsiljenih napak in nasprotnica ji je ušla v vodstvo s 4-1. K sreči se je Dlila nato ponovno zbrala, v zaključku niza obranila dve set žogi nasprotnice in si priigrala podaljšano igro. V tej je povedla s 4-2, pa nato izgubila štiri točke zapored in zaostajala s 4-6, ponovno ubranila dve set žogi in po zamenjavi strani z novima točkama osvojila podaljšano igro ter niz in srečanje.

Dalila je danes nastopila še enkrat in sicer v tekmi prvega kroga turnirja dvojic. S soigralko Vero Lapko iz Belorusije sta četrti nosilki turnirja dvojic in sta v prvem krogu s 3-6 6-2 10-6 premagali Rusinjo Alexandro Panovo in Kazahstanko Galino Voskoboevo.

V četrtfinalu bomo tako spremljali slovenski obračun dvojic saj bosta na drugi strani mreže Tamara Zidanšek in Olga Danilović. TUKAJ.

Sprememba določbe o nastopu na enem tekmovanju istočasno - obvestilo

bm, 26.09.2018

Tekmovalno registracijska komisija je na korespondenčni seji dne 18.9.2018 sprejela spremembe tekmovalnega pravilka TS.

Spremenjena je določba 2.2.4, ki govori o pravici nastopa na enem tekmovanju istočasno.

Nov tekst pod alinejo IZJEMA se zdaj glasi:

Igralcem, ki nastopajo na mednarodnih turnirjih se dovoli pozna odjava do prvega žreba domačega turnirja (kvalifikacij ali glavnega turnirja).To pravilo ne velja za državna prvenstva !

Črtan je del določbe, ki se je nanašal na nastope v mastersu in play offu ligaških tekmovanj.

Pravilnik najdete TUKAJ.

Na ITF turnirju na Velem Lošinju številno slovensko zastopstvo zaenkrat uspešno

bm, 25.09.2018

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Velem Lošinju v glavnem turnirju nastopa osem fantov in deset deklet.

V prvem krogu glavnega turnirja so bili uspešni Tilen Potočnik, Blaž Vidovič, Mark Andrejič Goljar in Tin Krstulovič, prosta sta bila peti nosilec Filip Jeff Planinšek in trinajsti nosilec Jan Kupčič, izgubil pa je kvalifikant Jošt Plestenjak. S 6-1 6-3 ga je izločil najboljši Hrvat in prvi igralec lestvice Tennis Europe do 14 let Mili Poljičak.

Pri dekletih so v prvem krogu zmagale Anja Trbežnik, Alea Bubek, Tara Gorinšek, Ema Horvat in Marija Vičič. Proste so bile prva nosilka Živa Falkner, tretja nosilka Metka Komac, osma nosilka Maja Makorič in deseta nosilka Sheila Glavaš. Izgubila je Alja Belinger. TUKAJ.

Tamari Zidanšek spodrsnilo v Taškentu

bm, 25.09.2018

Tamara Zidanšek, naša vodilna igralka na lestvici WTA je bila ta teden na turnirju v Taškentu (250.000 $) tretja nosilka, a ji danes ni uspelo preskočiti prvega kroga. Boljša od nje je bila izkušena 34-letna Rusinja Vera Zvonareva, trenutno 134. igralka lestvice WTA (leta 2010 druga igralka sveta), ki je nastopila s posebnim povabilom.

Tamara danes ni bila razpoložena oz. njena dnevna forma ni bila na nivoju preteklih turnirjev, tako da je gladko izgubila prvi niz v katerem ji je nasprotnica trikrat odvzela začetni udarec. Tudi začetek drugega niza ni bil obetaven, saj je po še dveh izgubljenih servisih zaostajala že z 0-4. Pri tem izidu ji je po dveh dvojnih napakah nasprotnice uspel break, nato je zaigrala bolje, dotlej praktično nezgrešljiva Zvonareva pa je naredila nekaj neprisiljenih napak in Zidanškova je z drugim zaporednim breakom izid znižala na 3-4. Z novim izgubljenim servisom Zidanškove je Zvonareva pobegnila na 5-3 in servirala za zmago. V najdaljši igri drugega niza je Zidanškova ubranila prvo meč žogo Rusinje, nato pa izkoristila tretjo break priložnost in ponovno izid znižala, tokrat na 4-5. Zdaj je Zidanškova servirala za obstanek v nizu, a je svoj servis z le eno osvojeno točko ponovno, sedmič v srečanju, izgubila. S porazom je zaključila nastope v Taškentu. TUKAJ.

V Tivoliju so se veterani in veteranke borili za naslove državnih prvakov

gb, 24.09.2018

Minuli konec tedna so se v tenis centru Tivoli za naslove državnih prvakov merili najboljši slovenski rekreativci in veterani. Po zimskem in poletnem državnem prvenstvu v konkurenci parov, so se tokrat merili še med posamezniki.

Največje ime je zagotovo Tone Komar, ki je bil skupaj z Marko Lopatičem prvak pozimi in poleti, tokrat pa je dodal naslov v kategoriji do 55 let, povrhu vsega pa mu je pripadla še glavna nagrada, vstopnica za letošnji zaključni finale (Nitto ATP finals) najboljših teniških igralcev na svetu.

Petdeset igralk in igralcev se je zbralo v rahlo deževnem jutru v tenis centru Tivoli, kjer je bilo že v uvodnih krogih jasno, da je slovenska veteranska falanga oborožena z velikim teniškim znanjem. Pri dekletih (dve kategoriji) sta državni prvakinji postali Maša Koglot in Kristina Vanceta. V najbolj izkušeni moški kategoriji (55+) je najbolj uspešen slovenski veteran Ivo Beliš, sodeč po zmagah na turnirjih ITF, ohranil sloves nedotakljivega in brez večjih težav osvojil naslov državnega prvaka.

Odličen finale sta prikazala v kategoriji do 55 let, prvi nosilec Tone Komar in Ivo Bubnjič, ki sta do finala prišla brez praske. V finalu je Komar vodil s 5:2, a je Bubnjič znižal razliko (5:4), za malenkost bolj natančen pa je bil v deseti igri Komar in tako po dveh naslovih v dvojicah dodal še državni naslov med posamezniki.

Podobno kot Komar je v mlajši kategoriji (do 45 let) brez težav naslov osvojil Marko Škrjanc, ki je v finalu premagal Aleša Mačka.

Odličen tenis so prikazali tudi v rekreativni oziroma odprti kategoriji do 35 let, kjer je v velikem finalu Matej Jarc premagal Filipa Batorja.

Glavna nagrada je po žrebanju med vsemu udeleženci romala v roke Tonetu Komarju, cel kup ostalih presenečenj pa so si razdelili ostali; tudi veliko Gorenjkino čokolado. Kot je dejal eden najbolj hudomušnih slovenskih teniških igralcev med veterani, je bil, ob pričakovanju londonske vstopnice, njihov grižljaj v čokolado prvič v življenju bolj grenak. Saj veste, smeh je pol zdravja.

Tekst: Gašper Bolhar, foto: Sportida

Več o rekreativno-veteranskem tenisu najdete TUKAJ.

Marsel Žnuderl, Pia Poglajen in Vaal Urankar zmagovalci OP Zala 16 v Rogaški Slatini, na Ptuju zmagali Luka Videnovič, Tinkara Vraničar, Tit Zajc in Michelle Pernat

bm, 24.09.2018

V Rogaški Slatini se je končalo OP Zala v starostni kategoriji do 16 let.

Pri fantih je A turnir osvojil četrti nosilec, sicer pa 10. igralec lestvice TS do 16 let, Mariborčan Marsel Žnuderl (ŽtkMb). Potem, ko je v polfinalu izločil prvega nosilca Aljaža Jerana, je bil v finalu s 6-1 6-2 boljši od tretjega nosilca ilna Kovača (Šentjur). Žnuderl je po treh polfinalih v letošnji sezoni tokrat šel do konca in osvojil prvi turnir TS v karieri.

Pri dekletih je slavila Pia Poglajen(AsLit), ki je v finalu s 6-2 6-2 premagala Lino Božičnik (Maja). Za Poglajnovo je to druga zaporedna zmaga na turnirjih do 16 let, je pa v septembru osvojila še turnir do 18 let, kjer je bila v finalu prav tako boljša od Božičnikove.

V B turnirju fantov sta bila finalista Vaal Urankar (Maja) in Noel G. Srimac (MaxLj). Turnir je osvojil Vaal Urankar, ki je v finalu slavil s 6-4 6-1.

Na turnirju do 12 let , ki se odvija na Ptuju so se pri deklicah v polfinale A turnirja uvrstile Tinkara Vraničar (TK-CC), Zala Vnuk (TKTal), Nala Kovačič in Lija Mumlek (obe ŽTKMb). V polfinalu je nato Vraničarjeva s 6-4 6-2 premagala Vnukovo, Mumlekova pa je bula s 6-4 6-0 boljša od Kovačičeve. Finalni obračun je s 6-0 6-1 dobila Tinkara Vraničar.

B turnir deklic je osvojila Michelle Pernat (ŽtkMb), ki je bila v finalu s 6-2 6-1 boljša od Amande Selinšek (Ptuj).

Pri dečkih sta finalista A turnirja Luka Videnovič (Tr-Kr), v polfinalu je s 6-4 6-1 premagal Nala Soka (Tc-Lj) in Vid Mohar (Grosuplje), ki je v drugem polfinalu s 6-4 7-6(6) ugnal drugega nosilca Marka Požonca (TK-CC). Zmagovalec turnirja je Luka Videnovič, ki je v finalu slavil s 6-2 6-7(9) 6-3.

V B turnirju dečkov sta se v finale uvrstila Žan Mastnak (Šentjur) in Tit Zajc (Tc-Lj). Finalno srečanje je s 6-4 6-1 dobil Zajc. TUKAJ.

Aljaž Bedene uspešen v prvem krogu ATP Challengerja v Orleansu, Anže Arh v glavni turnir na Futuresu v Kairu, Matic Špec poražen v prvem krogu na Tajskem

bm, 24.09.2018

Naš najvišje uvrščen igralec na lestvici ATP, ta teden je na 78. mestu lestvice ATP, Aljaž Bedene, je z zmago začel nastope na Challengerju v francoskem Orleansu (127.000 €) . V prvem krogu je kot 2. nosilec turnirja s 6-3 6-4 premagal 27-letnega Španca Enriqa Lopeza Pereza, 163. igralca lestvice ATP.

Anže Arh se je na Futuresu v Kairu (15.000 $) z dvema kvalifikacijskima zmagama uvrstil v glavni turnir. V prvem krogu je s 6-0 6-1 premagal domačina Ashrafa El Sayeda, v drugem pa s 6-1 6-2 Indijca Arpita Sharmo.

V prvem krogu glavnega turnirja je na Futuresu (15.000 $) na Tajskem nastopil Matic Špec in s 6-7(4) 3-6 izgubil z drugim nosilcem, Shintarom Imaijem. TUKAJ.

Dalila Jakupović po preobratu do zmage v Taškentu, Tamara Zidanšek uspešna v konkurenci dvojic, še en poraz za Polono Hercog

bm, 24.09.2018

Dalila Jakupović, osma nosilka WTA turnirja v Taškentu (250.000 $) je v prvem krogu, po preobratu v tretjem nizu, po dveh urah in desetih minutah igre s 6-4 5-7 6-4 premagala 20-letno Rusinjo Anno Blinkovo, 98. igralko sveta.

Jakupovićeva je bila po izgubljenem drugem nizu povsem na tleh in tako je začela tudi tretji niz. Po izgubljenem uvodnem začetnem udarcu je Blinkova povedla z 2-0, nato pa je Jakupovićeva s pritiskom na sodnika in nasprotnico, kateri je očitala, da si med točkami jemlje preveč časa in celo s servisom iz roke, kar je redko videno na turnirjih tega ranga, le premagala nabrane frustracije in izid znižala na 1-2. Kljub temu je tudi naslednjo igro na svoj servis izgubila in zaostajala že z 1-4, tu pa ji je na pomoč priskočila Blinkova, ki je naredila tri dvojne napake v eni igri in Jakupovićeva se je približala na 3-4, nato pa izkoristila neizkušenost nasprotnice in do konca z zbrano igro dobila še tri igre in s tem tretji niz in srečanje. Na koncu je bila v osvojenih točkah boljša s 103-98, nasprotnici je devetkrat odvzela servis, sama ga je izgubila osemkrat, je pa Blinkova v srečanju naredila kar 12 dvojnih napak, Jakupovićeva le štiri. Vsekakor je zasluženo zmagala in se uvrstila v drugi krog.

Jakupovićeva je sicer ta teden s 85. mestom na lestvici WTA dosegla najvišjo uvrstitev v karieri in prehitela tudi Polono Hercog. Njena naslednja nasprotnica bo zmagovalka srečanja med mlado Ukrajinko Marto Kostyuk in izkušeno Nizozemko Arantxo Rus.

V njeni četrtini žreba sta še dve zanimivi igralki, namreč finalistki WTA turnirja v Moskvi , mladi igralki Olga Danilović iz Srbije in Anastasia Potapova iz Rusije.

V Taškentu je danes v konkurenci dvojic nastopila še Tamara Zidanšek, ki igra v paru z Olgo Danilović. Njuni nasprotnici sta bili Bibiane Schoofs iz Nizozemske in Nemka Nicola Geuer. Zidanškova in Danilovićeva sta zmagali z 2-6 6-3 10-4.

Na WTA turnirju v kitajskem Wuhanu se je Polona Hercog kot srečna poraženka uvrstila v glavni turnir, ponujene priložnosti pa ni izkoristila. Igrala je z dve leti starejšo, 29-letno Kitajko Shuai Zhang, 46. igralko lestvice WTA in po uri in pol igre izgubila z 2-6 5-7. V drugem nizu je Hercogova z dvema breakoma že vodila s 5-2, nato pa izgubila pet iger zapored in s tem niz in srečanje. Kitajka je bila na koncu v osvojenih točkah boljša s 73-56. Obe igralki sta slabo srervirali saj smo v tekmi videli skupaj kar 14 breakov, pri čemer je Hercogova servis izgubila po štirikrat v vsakem nizu. Za Hercogovo je bil to že peti zaporedni turnir, ko je izpadla v prvem krogu. Nastop ji je na turnirju z bogatim nagradnim skladom 2,8 mio $ prinesel 7.585 $ denarne nagrade in 1 WTA točko. TUKAJ.

Na OP Zala 16 v Rogaški Slatini znani finalisti, na Ptuju znani polfinalisti na FIN 12

bm, 23.09.2018

Na OP ZALA, zadnjem turnirju do 16 let v sezoni 2018 smo dobili finalista pri fantih in polfinalistke pri dekletih. Pri fantih so se v polfinale uvrstili Aljaž Jeran (Radom), Marsel Žnuderl (ŽtkMb), Tilen Kovač (Šentjur) in Aljaž Kirbiš (Radom). V polfinalu je nato Marsel Žnuderl 4-6 6-4 6-0 premagal prvega nosilca Jerana, Tilen Kovač pa je bil s 4-6 6-3 6-3 boljši od Aljaža Kirbiša.

V B turnirju so polfinalisti Vaal Urankar (Maja), Žan Friš (Galte), Filip Zver (Ten_Ms) in Noel G. Srimac (MaxLj).

Pri dekletih so polfinalistke Lina Božičnik (Maja), Anali Kočevar (TKMed), Tina Komac (LukaKp) in Pia Poglajen (AsLit). V finale sta se uvrstili Lina Božičnik, ki je s 6-2 6-2 premagala Anali Kočevar in Pia Poglajen ki je s 6-3 6-4 izločila Tino Komac.

Na FIN turnirju do 12 let na Ptuju so se v A turnirju v polfinale uvrstili Luka Videnovič (Tr-Kr), Nal Sok (Tc-Lj), Vid Mohar (Grosu) in Marko Požonoec (TK-CC). V B turnirju igrajo tekme drugega kroga.

Pri deklicah je prva polfinalistka v A turnirju Tinkara Vraničar (TK-CC).

Deklice v B turnirju igrajo tekme prvega kroga. TUKAJ.

Polona Hercog kot srečna poraženka v glavni turnir v Wuhanu, poraz Andreje Klepač v dvojicah; pregled ostalih slovenskih nastopov

bm, 23.09.2018

Na WTA turnirju v Wuhanu z nagradnim skladom 2.746.000 $ se je Polona Hercog, kljub porazu v zadnejm krogu kvalifikacij, uvrstila v glavni turnir s statusom srečne poraženke. Kar tri igralke so namreč odpovedale nastop v glavnem turnirju. V prvem krogu bo igrala z 29-letno Kitajko Shuai Zhang, 40. igralko lestvice WTA.

Nastope v Wuhanu je že končala Andreja Klepač. S soigralko Mario Jose Martinez Sanchez, s katero sta bili peti nosilki turnirja dvojic, sta izgubili uvodno srečanje. S 6-3 6-2 sta ju premagali Latvijka Jelena Ostapenko in Belorusinja Aryna Sabalenka.

V konkurenci dvojic bo nastopila še Katarina Srebotnik, ki bo s soigralko Lyudmylo Kichenok iz Ukrajine v prvem krogu igrala proti Nizozemki Kiki Bertens in Belgijki Kirstin Flipkens.

Sicer pa bomo prihodnji teden spremljali tudi druge naše igralce in igralke na članskih in mladinskih turnirjih.

Aljaž Bedene bo nastopil na ATP Challengerju (127.000€+H) v francoskem Orleansu, kjer bo drugi nosilec. V prvem krogu bo igral s Špancem Enriqom Lopezom Perezom (161). Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović bosta nastopili v Tashkentu na WTA turnirju (250.000 $). Jakupovićeva bo v prvem krogu igrala z Rusinjo Anno Blinkovo (102), Zidanškovo čaka obračun s povabljenko, Rusinjo Vero Zvonarevo (139).

Matic Špec bo nastopil na Futuresu v Hua Hinu na Tajskem (15.000 $), Anže Arh pa se je v kvalifikacijah Futuresa v Kairu uvrstil v zadnji krog.

Mladinci in mladinke so na Velem Lošinju na ITF turnirju 4. ranga. V kvalifikacijah je v uvodnem nastopu pri fantih zmagal Nik Jurjevčič, ki tudi vodi s 4-0 v prekinjeni tekmi drugega kroga, dvakrat pa je bil uspešen Jošt Plestenjak. Pri dekletih sta se v finale kvalifikacij uvrstili Živa Falkner in Pia Marija Rebec, izpadla je Meta Marenk. TUKAJ.

Nina Potočnik zmagovalka, Veronika Erjavec finalistka ITF turnirja dvojic v Podgorici

bm, 23.09.2018

Na ženskem ITF turnirju v Podgorici (25.000 $) naše igralke v posamični konkurenci niso posgle po vidnejših uvrstitvah, sta se pa odlično odrezali Nina Potočnik in Veronika Erjavec v konkurenci dvojic.

Nina Potočnik se je veselila šestega naslova na turnirjih ITF v konkurenci dvojic, prvega na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $. Njena soigralka je tokrat bila Čehinja Miriam Kolodziejova.

V finalu sta z 2-6 6-3 10-0 premagali našo Veroniko Erjavec in njeno soigralko Nefiso Berberović iz BiH. Erjavčeva in Breberovićeva sta letos že osvojili turnir dvojic v Tučepih, še en naslov pa je Erjavčeva osvojila v Prokuplju. TUKAJ.

Pia Lovrič izgubila finale na mladinskem ITF turnirju v Mostarju, med dvojicami obe zmagi v Slovenijo

bm, 23.09.2018

Na ITF turnirju 4. ranga je nov lep uspeh dosegla Pia Lovrič, ki se je uvrstila v finale in s tem potrdila status 2. nosilke na turnirju.

V polfinalu je s 7-6(7)1-6 6-0 premagala tretje postavljeno Srbkinjo Eleno Milovanović. Za prvi naslov na turnirjih ITF se je potegovala v boju s 4. nosilko, Ukrajinko Viktoryo Petrenko, ki je s 7-6(2) 6-4 premagala našo Majo Makorič. Ukrajinka je bila boljša tudi od Lovričeve in je slavila s 6-3 6-3.

Med fanti je Filip Jeff Planinšek v polfinalu s 7-6(4) 0-6 4-6 izgubil s 5. nosilcem, Slovakom Janosem Feketejem, prejšnji teden zmagovalcem turnirja 5. ranga, ko je v finalu premagal Jana Kupčiča.

V konkurenci dvojic sta oba naslova ostala v slovenskih rokah. Pri dekletih sta Pia Lovrič in Maja Makorič s 6-4 6-0 premagali Lucijo Čirić Bagarić in Taro Wurth, pri fantih pa sta bila Filip Jeff Planinšek in Blaž Vidovič s 7-5 6-2 boljša od Srba Vanje Dobrnjaca in HrvataGrge Dujmovića.

Foto: Bor Pristavnik TUKAJ.

Zmagovalca članskega OP Tina Kristina Godec in Marino Kegl

bm, 23.09.2018

Ta konec tedna se končuje redni del teniške sezone 2018. Na zadnjih turnirjih, ki še štejejo za lestvico TS za leto 2018 in še lahko vplivajo na uvrstitev igralcev in igralk v masters na Ptuju nastopajo dvanajstletniki, v Rogaški Slatini šestnajstletniki in v Krškem člani in članice. Pri slednjih je udeležba zelo skromna saj nastopa samo 15 igralcev in šest igralk. Boljša je zasedba pri fantih do 16 let, kjer nastopa 37 igralcev v A in 12 igralcev v B turnirju ter pri dekletih, kjer nastopa 20 igralk.

Pri najmlajših je v žrebu A turnirja 44 igralcev in v žrebu B turnirja 26 igralcev, pri deklicah pa v A turnirju nastopa 38 igralk in v B turnirju 10 igralk.

V Krškem so bili pri članih polfinalisti Matic Sotler, Marino Kegl, Marko Novak in Ernest Pušnik. V finale sta se uvrstila Marino Kegl (ŽtkMb), ki je s 4-6 7-5 6-2 premagal Matica Sotlerja (Krško) in Marko Novak (Otočec), ki je bil v drugem polfinalu s 6-1 7-5 boljši od Ernesta Pušnika (Gibi)Finalni obračun je s 6-3 7-5 dobil Marino Kegl in se veselil prve zmage na članskih turnirjih.

Pri članicah je turnir osvojila Tina Kristina Godec (AsLit), ki je v finalu s 6-1 6-2 premagala Karolino Siročič (Šplus).

TUKAJ.

Polona Hercog izgubila v finalu kvalifikacij na WTA turnirju v Wuhanu

bm, 21.09.2018

Na močnem ženskem WTA turnirju v Wuhanu na Kitajskem z nagradnim skladom 2.746.000 $ je Polona Hercog igubila v finalu kvalifikacij.

V prvem krogu je igrala s 26-letno Američanko Christino Mchale, 114. igralko lestvice WTA in zmagala s 7-6(2) 6-1. V drugem krogu, ki je bil hkrati finale kvalifikacij, se je pomerila s 3. nosilko, 24-letno Portoričanko Monico Puig, 46. igralko lestvice WTA in izgubila s 4-6 4-6. TUKAJ.

Vsi najboljši mladi tekmovalci, prihodnost slovenskega tenisa na enem mestu - Masters 2018 bo v Kopru z začetkom v četrtek

, 21.09.2018

Obveščamo vas o spremembi lokacije tekmovanja Zavarovalnice Sava Masters-a Tenis Slovenije, le-ta bo izveden v vseh kategorijah v TK Luka Koper.

Na dogodek se bo uvrstilo 11 najuspešnejših tekmovalcev in tekmovalk jakostne lestvice Tenis Slovenije l.2018, v kategorijah do 12, 14, 16, 18 let in člani/-ce, eno mesto je v primeru potrebe rezervirano za povabljenega igralca, ki ga lahko izberejo selektorji. Na sporedu bo 210 srečanj, na katerih bo nastopilo 120 tekmovalcev, dobili pa bomo 5 zmagovalcev in 5 zmagovalk »Zavarovalnica Sava Mastersa«.

Lestvice bodo izdelane po zadnjih odigranih turnirjih in vnešenih rezultatih, torej v ponedeljek zvečer, upoštevati pa bo potrebno on-line lestvico z datumom 1. oktober. Upoštevano bo stanje na WTA in ATP lestvici, ki bosta objavljeni v ponedeljek, na mladinskih lestvicah pa stanje z dnem 17. september, razen, če bo ITF, ki običajno lestvice objavlja ob torkih tokrat spremembe lestvic objavil v ponedeljek.

Tenis Slovenija in generalni sponzor Zavarovalnica Sava, bosta za tekmovanje vsak do ½, namenila finančna sredstva v vrednosti 5.000 €. Posamezni zmagovalec in zmagovalka kategorije bo deležen namenskega sponzorstva »Zavarovalnica Sava Masters sponzorstvo«, za potovanja na mednarodna tekmovanja..

Zmagovalec/-ka »Zavarovalnice Sava mastersa«, prejme namenska sredstva v bruto vrednosti 500 €..

Mastersi bodo potekali 27. in 28.9.2018 za kategoriji 12 in 16 let, 29. in 30. za člane in članice ter 1. in 2. oktobra za kategoriji 14 in 18 let.

Preberite tudi TUKAJ.

Pia Lovrič, Maja Makorič in Filip Jeff Planinšek polfinalisti v Mostarju

bm, 20.09.2018

Lep uspeh so že dosegli naši mladi igralci in igralke na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju, saj so se v polfinale uvrstili Pia Lovrič, Maja Makorič in Filip Jeff Planinšek.

Lovričeva je v četrtfinalu s 6-2 6-3 je premagala 15-letno Rusinjo Victorio Borodulino, 753. igralko lestvice ITF, Makoričeva je s 6-2 6-4 premagala Hrvatico Taro Wurth (1344), Planinšek je s 7-6(4) 6-3 izločil Britanca Tobya Samuela (510). Izgubila je Tara Gorinšek 6-3 4-6 7-5 jo je premagala 3. nosilka iz Srbije, Elena Milovanović (267). Slednbja bo naslednja nasprotnica Lovričeve, Makoričeva bo igrala s 4. nosilko, Ukrajinko Viktoryo Petrenko (303), Planinška pa čaka obračun s Slovakom Janosem Feketejem, ki je prejšnji teden v finalu turnirja 5. ranga premagal našega Jana Kupčiča.

Lovričeva je v drugem krogu s 6-1 6-1 premagala Slovakinjo Saro Suchankovo, Makoričeva je 6-2 4-1 (predaja) izločila Milico Bojić, Gorinškova je bila s 4-6 7-6(3) 7-6(4) boljša od domače kvalifikantke Maje Dodik, Filip Jeff Planinšek pa je s 6-4 6-4 premagal Madžara Petra Fajto.

Lovrič Pia in Makorič Maja ter Blaž Vidovič in Filip Jeff Planinšek pa so tudi finalisti konkurence dvojic. TUKAJ.

Dalila Jakupović po dobri predstavi izgubila s Kiki Bertens na WTA turnirju v Seulu, poražena tudi v konkurenci dvojic

bm, 20.09.2018

Dalila Jakupović je na WTA turnirju v Seulu v drugem krogu izgubila z 12. igralko sveta, 26-letno Nizozemko Kiki Bertens, 2. nosilko turnirja v Seulu. V izenačenem obračunu, ki je trajal uro in petdeset minut je bila Bertensova boljša za 12 točk, po šest več jih je osvojila tako v prvem kot v drugem nizu. Jakupovićevi je servis odvzela petkrat, sama ga je izgubila trikrat.

Jakupovićeva se je morala, tako kot Zidanškova, s porazom v drugem krogu, zadovoljiti s 3400 $ denarne nagrade in 30 WTA točkami s katerimi se bo prihodnji teden še povzpela na lestvici WTA in dosegla novo najvišjo uvrstitev v karieri.Uvrščena bo okrog 85. mesta, s čemer bo prehitela Polono Hercog.

Jakupovićeva je nastopila še v četrtfinalu konkurence dvojic, kjer sta bili z Dario Jurak iz Hrvaške drugi nosilki. Njuni nasprotnici sta bili Korejki Ji-Hee Choi in Na-Lae Han, ki sta nastopili s posebnim povabilom. Tega sta dobro unovčili saj sta zmagali s Ji-Hee Choi/Na-Lae Han, ki je po uri in 35 minutah slavila s 7-5, 4-6 in 10-5. TUKAJ.

Blaž Kavčič poražen na turnirju v Kaohsiungu, Tamara Zidanšek izgubila v Seulu, Katarina Srebotnik poražena v drugem krogu Tokia

bm, 19.09.2018

Po osvojitvi naslova na ATP Challengerju v Šanghaju prejšnji teden, je ta teden Blaž Kavčič pokleknil že na prvi stopnički. V prvem krogu challengerja z nagradnim skladom 150.000 $+H v Kaohsiungu v Tajvanu ga je v prvem krogu presentil 26-letni Japonec Yasutaka Uchiyama, ki ga je premagal s 7-5 6-2. Uchiyama je sicer osvojil turnir pred štirinajstimi dnevi v Zhangjiagangu, kjer mu je prav Kavčič po zanesljivem vodstvu srečanje v drugem nizu predal. Tudi tokrat je imel Blaž žogo za osvojitev prvega niza, a je ni uspel izkorititi.

Na WTA turnirju z nagradnim skladom v Seulu je Tamara Zidanšek v drugem krogu s 6-2 1-6 3-6 izgubila s 25-letno v Zagrebu rojeno Avstralko Aljo Tomljanović, ki je na lestvici WTA uvrščena 19 mest pred Tamaro, na 53. mesto. Po dobrem Tamarinem prvem nizu je v drugem z breakom v drugi igri pobudo prevzela Tomljanovićeva in do konca niza še dvakrat odvzela servis naši igralki. Tudi v tretjem je prva prišla do breaka Avstralka in povedla s 4-1, Tamari se je z re-breakom uspelo vrniti v igro, a je pri izidu 3-4 brez dobljene točke izgubila svoj začetni udarec, Tomljanovićeva pa je nato izkoristila drugo zaključno žogo in zmagala. Srečanje je trajalo uro in 34 minut, Avstralka je bila na koncu v osvojenih točkah boljša z 80-70. Tamari je šestkrat odvzela servis, sama ga je izgubila štirikrat.

Na ženskem WTA turnirju v Tokiu z nagradnim skladom 799.000 $ se je Katarina Srebotnik s soigralko Lyudmylo Kichenok iz Ukrajine uvrstila v četrtfinale turnirja ženskih dvojic, tu pa sta z nastopi končali. V prvem sta s 6-3 6-4 premagali 3. nosilki Tajko Hao-Chingh Chan in Kitajo Zhaoxuan Yan, v drugem sta s 4-6 6-2 7-10 izgubili z Japonkama Miyu Kato in Makoto Ninomiya. TUKAJ.

Mladinci in mladinke tudi ta teden v Mostarju

bm, 19.09.2018

Na drugem mladinskem ITF turnirju v Mostarju, ta teden je turnir četrtega ranga, so bili igralci in igralke delno uspešni. V prvem krogu je Tara Gorinšek s 6-3 6-2 premagala 18-letno Britanko Graziello Barrett (2264), Maja Makorič pa je s 6-0 6-1 izločila 16-letno Nizozemko Michelle Dzjachangirovo (1883), Pia Lovrič pa je bila s 6-3 6-3 boljša od Srbkinje Fatme Idrizović. V uvodnem nastopu je med fanti zmagal Filip Jeff Planinšek, ki je s 7-5 5-7 6-3 premagal Hrvata Nikolo Bašića (552).

V prvem krogu sta izgubila Alja Belinger, s 7-5 6-3 jo je izločila Neli Šunjić (691) in presenetljivo finalist turnirja prejšnji teden Jan Kupčič. Slednjega je s 6-3 1-6 6-1 premagal 7. nosilec, 17-letni Avstrijec Filip Misolic (427). Izpadla sta tudi Tin Krstulovič, s 6-4 6-7((5) 6-1 ga je premagal 1. nosilec, Srb Mihailo Popović (241) in Blaž Vidovič, od katerega je bil s 6-3 4-6 6-3 boljši 4. nosilec Slovak Lukas Palovic (365). TUKAJ.

Dalila Jakupović v drugi krog WTA turnirja v Seulu, zmaga Nastje Kolar v Monastiru in poraz Kristine Novak v Podgorici ter Anžeta Arha v Kairu

bm, 19.09.2018

Dalila Jakupović se je na WTA turnirju v Seulu (250.000 $) uvrstila v drugi krog glavnega turnirja. V uvodnem nastopu je s 3-6 6-4 6-3 premagala korejsko kvalifikantko Na-Lae Han, 245. igralko lestvice WTA. V drugem krogu se bo pomerila s 26-letno Nizozemko Kiki Bertens, 2. nosilko turnirja in trenutno 12. igralko sveta.

Jakupovićeva je s soigralko Dario Jurak iz Hrvaške napredovala tudi v drugi krog turnirja dvojic, saj sta jima v prvem krogu srečanje po zaostanku z 0-2 v prvem nizu predali Nizozemka Arantxa Rus in Srbkinja Nina Stojanović.

V prvem krogu konkurence dvojic je izpadla Tamara Zidanšek, ki nje nastopila v paru z Anno Karolino Schmiedlovo.

Na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Monastiru v Tuniziji je prva nosilka Nastja kolar v uvodnem nastopu s 6-0 6-1 premagala domačo povabljenko Mouno Bouzgarrou.

Na Futuresu v egiptovskem Kairu je Anže ARH v prvem krogu glavnega turnirja s 3-6 1-6 izgubil s 5. nosilce, Italijanom Simonejem Roncallijem (820).

Že po prvem krogu glavnega turnirja pa so se končali slovenski nastopi na članskem ITF turnirju v Podgorici (25.000 $). Po Nini Potočnik in Veroniki Erjavec je izgubila še Kristina Novak. S 4-6 6-4 6-2 jo je premagala 21-letna Italijanka Martina Colmegna. TUKAJ.

Poraz Aljaža Bedeneta v St. Petersburgu, Pia Čuk, Veronika Erjavec in Nina Potočnik poražene v Podgorici

bm, 17.09.2018

Na ATP turnirju serije 250 v St. Petersburgu je danes nastopil Aljaž Bedene. V prvem krogu je igral s Švicarjem Stanom Wawrinko in v tesnem obračunu izgubil s 5-7 6-7(5). Srečanje je trajalo uro in oseminštirideset minut, Wawrinka pa je bil v osvojenih točkah boljši z 90-83. Bedene je začetni udarec izgubil dvakrat, Švicar samo enkrat.

Na ITF turnirju v Podgorici (25.000 $) je v finalu kvalifikacij nastopila Pia Čuk in z 1-6 5-7 izgubila z Gruzijko Sofio Shapatovo, 489. igralko lestvice WTA.

V prvem krogu glavnega turnirja v Podgorici je nastopila kvalifikantka Veronika Erjavec in s 4-6 3-6 izgubila s Čehinjo Jesiko Maleckovo, 303. igralko lestvice WTA. Prav tako v Podgorici ni bila uspešna Nina Potočnik. Z 1-6 6-3 6-4 jo je premagala Ukrajinka Ganna Poznikhirenko. Nina je v drugem nizu z breakom že vodila z 2-0 , nato pa do konca niza osvojila le še eno igro.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju se je Nika Strašek uvrstila v finale kvalifikacij, potem, ko je v drugem krogu s 6-4 6-4 premagala domačinko Amilo Jusufbegović. V finalu kvalifikacij je nato z 1-6 0-6 izgubila z domačinko Eno Baltić. Je pa bil v finalu kvalifikacij uspešen Rok Komac. S 6-1 6-1 je premagal Hrvata Marina Jakića in se uvrstil v glavni turnir. V glavnem turnirju bodo nastopili še Tin Krstulovič, Filip Jeff Planinšek, Blaž Vidovič in Jan Kupčič.

Pri dekletih bodo v glavnem turnirju nastopile Tara Katarina Milić, Maja Makorič, Alja Belinger, Tara Gorinšek in Pia Lovrič, ki je 2. nosilka turnirja. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v prvem krogu Seula boljša od Polone Hercog

bm, 17.09.2018

Na WTA turnirju v Seulu (250.000 $) sta se v prvem krogu pomerili naši vodilni igralki na lestvici WTA Tamara Zidanšek in Polona Hercog. Zidanškova je brez težav zmagala s 6-1 6-3 in tako tudi v drugem medsebojnem obračunu premagala Hercogovo. Ta je še četrtič zapored izgubila v prvem krogu. Srečanje je trajalo uro in četrt, Zidanškova pa je bila v osvojenih točkah boljša s 67-48. Hercogovi je petkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila samo enkrat.

V drugem krogu bo igrala z zmagovalko srečanja med Aljo Tomljanović in Alison Van Uytvanck.

Dalila Jakupović bo v prvem krogu igrala s kvalifikantko, Korejko Na-Lae Han, 230. igralko lestvice WTA TUKAJ.

Ta teden na delu vsi naši najboljši, nekaj zmag pa danes že v kvalifikacijah turnirjev

bm, 16.09.2018

Pred nami je izjemno pester teniški teden s številnimi slovenskimi nastopi. Najbolj zanimivo bo zagotovo v Seulu, kjer se bosta na WTA turnirju (250.000 $) že v v ponedeljek zjutraj v prvem krogu med sabo pomerili naši vodilni igralki na lestvici WTA Tamara Zidanšek in Polona Hercog. Na istem turnirju bo Dalila Jakupović v prvem krogu igrala s kvalifikantko.

Na ATP Challengerju v Kaohsiungu na Tajvanu (150.000 $+H) bo Blaž Kavčič v prvem krogu igral z Japoncem Yasutako Uchiyama.

Na igrišča se vrača tudi Aljaž Bedene, ki bo nastopil na ATP turnirju serije 250 (1.175.190 $) v St. Petersburgu. V prvem krogu ga čaka v ponedeljek okrog 15.30 ure težek obračun s Stanom Wawrinko, ki se po daljši pavzi uspešno vrača na teniška igrišča.

Na ITF turnirju v Podgorici (25.000 $) bo Nina Potočnik v prvem krogu igrala z Ukrajinko Ganno Poznikhirenkovo, Kristina Novak bo igrala z Italijanko Martino Colmegna, Veronika Erjavec ki je uspešno opravila s kvalifikacijami ter se z dvema zmagama uvrstila v glavni turnir pa bo v prvem krogu igrala s Čehinjo Jesiko Maleckovo. V kvalifikacijah je izgubila Nika Radišič.

Pia Čuk nastopa v kvalifikacijah v Dobrichu v Bolgariji (25.000 $), kjer je zmagala v uvodnem nastopu, Rok Komac pa na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju, kjer je bil prav tako uspešen v prvem krogu kvalifikacij. V Mostarju bo v drugem krogu kvalifikacij nastopila Nika Strašek, v uvodnem nastopu pa ni bil uspešen Tim Tekavec.

V drugem krogu sta z nastopi v kvalifikacijah ATP Challengerja v italijanski Bielli (43.000 €+H) končala Mike Urbanija in Nik Razboršek. TUKAJ.

Članski naslov se z ekipo TD Slovan po štirih letih vrača v Ljubljano, pri članicah najboljše igralke TK Triglav Kranj, pri veteranih zmagali igralci TK Branik Maribor

bm, 16.09.2018

V Mariboru se je z obračuni članov in članic ter veteranov končal 4. Energetika Maribor play off ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije.

Pri članih so naslov državnih prvakov osvojili igralci TD Slovan iz Ljubljane, ki so v finalu s 4-1 premagali ekipo ŽTK Maribor. Tekma je bila odločena po igrah posameznikov v katerih so za Slovan zmagali Tilen Žitnik, Anže Arh, Janez Semrajc in Dorian Tomaž Janežič. Edino točko za ŽTK je osvojil Tino Kovačič.

S tem se je naslov najboljše članske ekipe po štirih letih vrnil v Ljubljano, saj so zadnje štiri naslove osvojili igralci ŽTK Maribor

Pri članicah smo spremljali finale med ekipama TK Triglav Kranj in TK Terme Ptuj, naslov državnih prvakinj pa so osvojile igralke iz Kranja in se s tem Ptujčankam oddolžile za poraz v finalu leta 2017. Tekma se je končala z izidom 2-2, pri čemer sta točki za Kranjčanke priigrali izkušeni igralki Barbara Mulej in Polona Reberšak, za TK Terme Ptuj pa je posamično točko osvojila Maja Makorič. Izjemno zanimivo je bilo srečanje med Barbaro Mulej in Pio Lovrič, ki se je končalo po treh urah in pol igre z zmago Mulejeve v podaljšani igri tretjega niza. V igri dvojic sta za Kranjčanke nastopili Tara Katarina Milić in Polona Reberšak. Po dobljenem prvem nizu s 6-1, kar je pomenilo tudi skupno zmago v srečanju, sta srečanje Pii Lovrič in Maji Makorič predali.

V finalu veteranskega play offa je v mestnem obračunu ekipa TK Branik Maribor s 5-1 premagala sosede iz ŽTK in se veselila naslova najboiljše veteranke ekipe v državi. TUKAJ.

Ligaška državna prvaka do 14 let ekipi ŽTK Maribor pri dečkih in TC Ljubljana pri deklicah

bm, 16.09.2018

V Mariboru se je končalo zadnje dejanje letošnjih ligaških tekmovanj, finalni obračuni na 4. Energetika Maribor play offu ekipnih ligaških tekmovanj tenis Slovenije.

Tako kot v soboto smo tudi v nedelj v Mariboru spremljali zanimive dvoboje in z najtesnejšim izidom se je končal obračun ekip dečkov do 14 let, ŽTK Maribor in TK Spin Medvode. Naslov državnih prvakov so osvojili Mariborčani, ki so ob neodločenem izidu 3-3 zmagali zaradi večjega števila osvojenih iger. V igri posameznikov so Mariborčani povedli s 3-1 po zmagah Luna Obrula, Maja Premzla in Nikija Polanca. Edino točko za Medvode je osvojil Vanja Joksovič. Obe tekmi dvojic so nato dobile Medvode, zmagi sta pričakovano priigrala Ažbe Jarc in Mario Španič in presenetljivo Job Japelj in Vanja Joksovič, ki sta premagala Luna Obrula in Maja Premzla. O zmagovalcu je odločalo večje število osvojenih iger in tu so bili boljši igralci ŽTK Maribor.

Pri deklicah je bila tekma med igralkami TC Ljubljana in TK Radomlje odločena po tekmah posameznic. Ljubljančanke so dobile dve srečanji, v tretjem pa osvojile niz, ki je že pomenil tudi skupno zmago in naslov državnih prvakinj za leto 2018. Za TC Ljubljana sta bili uspešni Pia Marija Rebec in Ula Jamar, edino točko za Radomlje je osvojila Maša Viriant. TUKAJ.

Portorož ta konec tedna gostil najmlajše igralce in igralke

bm, 16.09.2018

TK Val Portorož je ta konec tedna gostil najmlajše igralke in igralce v starostni kategoriji 8-11 let na turnirjih v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let. Turnirja se je udeležilo okrog 70 otrok iz vse Slovenije.

Zmagovalci posameznih turnirjev so postali: mini tenis deklice - Lili Štusaj (Sl.Gradec), mini tenis dečki - Mark Škundrič (ŽtkMb), midi tenis deklice - Veritsa Yaneva (Brežice), midi tenis dečki - Aljaž Štor (Šd_Lok), tenis do 10 let deklice - Veritsa Yaneva (Brežice), tenis do 10 let dečki - Patrik Semenič (Gibi), tenis do 11 let deklice - Sara Mihelčič (Bobi), tenis do 11 let dečki - Svit Suljić (Tabre).

Fotografije najboljših najdete TUKAJ.

Blaž Kavčič osvojil ATP Challenger v Šanghaju, sedemnajstega v karieri

bm, 16.09.2018

Blaž Kavčič je zmagovalec ATP Challengerja z nagradnim skladom 75.000 $ v Šanghaju.

V finalu je po uri in pol igre s 6-1 7-6(1) premagal štiri leta mlajšega, 27-letnega Japonca Hiroko Moriya, 210. igralca lestvice ATP. Kavčič je odlično serviral, ob petnajstih asih je osvojil kar 81 % točk na zadet prvi servis, skupen izkoristek servisa pa je imel 71 %. V prvem nizu je nasprotniku začetni udarec odvzel dvakrat, v bolj izenačenem drugem pa sta do podaljšane igre oba igralca svoj servis zanesljivo dobivala, v podaljšani igri pa je bil Kavčič prepričljivo boljši. Na koncu je osvojil 19 točk več od nasprotnika (75-56).

Kavčič je prejel 10.800 dolarjev denarne nagrade in 80 ATP točk, ki mu bodo na lestvici ATP prinesle napredovanje za 65 mest in bo v ponedeljek na 227. mestu.

Iz Šanghaja se seli na 150.000 $ vreden turnir v Kaohsiungu v Kitajskem Tajpeju. Na turnirju, na katerem je prvi nosilec in potencialni Blažev nasprotnik v četrtfinalu Gael Monfils, bo v prvem krogu igral s 26-letnim Japoncem Yasutako Uchiyama, 212. igralcem lestvice ATP.

Z Uchiyamo sta se pomerila v prvem krogu turnirja v Zhangjiagangu pred štirinajstimi dnevi, kjer je Blaž v prvem krogu srečanje po vodstvu 6-3 4-2 predal. TUKAJ.

Jan Kupčič poražen v finalu mladinskega turnirja ITF v Mostarju, finalist tudi v konkurenci dvojic

bm, 16.09.2018

Jan Kupčič se je na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju uvrstil v finale. Tu ga je s 7-6 (3) 6-1 premagal prvi nosilec turnirja Slovak Janos Fekete, 387. igralec mladinske svetovne teniške lestvice.

Mariborčan je v četrtfinalu s 6-4 6-2 premagal drugega nosilca, 15-letnega Avstrijca Marka Andrejica, ki je na lestvici ITF uvrščen na 501. mesto. Andrejic je prišel v Mostar kot dvakratni zmagovalec turnirja 5. ranga na Cipru prejšnji mesec, ko je zmagal tako med posamezniki kot med dvojicami.

V polfinalu je Kupčič igral s 16-letnim Ircem Ammarjem Elaminom, 487. igralcem lestvice ITF. Irec je bil letos dvakrat finalist turnirjev petega ranga, a tudi on ni kos odličnemu Mariborčanu. Jan je slavil s 6-4 6-7(6) 6-4.

17-letni Kupčič je trenutno na 652. mestu lestvice ITF, na turnirjih ITF pa je letos v glavnem žrebu nastopil petkrat. Zabeležil je 11 zmag in pet porazov, mostarsko finale pa je bilo njegovo prvo letos. Dvakrat je bil letos že tudi polfinalist in sicer na turnirju 4. ranga v Mahdiji in na turnirju 4. ranga v Veski. Na obeh domačih turnirjih v Kranju in Mariboru je izgubil v drugem krogu.

Kupčič je bil v Mostarju uspešen tudi v konkurenci dvojic saj sta se s soigralcem Janosem Feketejem iz Slovaške uvrstila v finale, kjer sta se za zmago borila z Avstrijcema Markom Andrejicem in Stephanom Kortenhofom. Avstrijca sta bila boljša s 6-4 6-4. TUKAJ.

Na turnirju TE 12 v Kopru Tinkara Vraničar izgubila v polfinalu, turnir osvojila Antonio Voljavec in Mia Ristić

bm, 16.09.2018

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 12 let v Kopru je v polfinalu z nastopi končala naša zadnja predstavnica na turnirju Tinkara Vraničar. Sicer pa sta bili od naših igralk četrtfinalistki Tinkara Vraničar in Lija Mumlek. Tinkara je v tretjem krogu s 6-4 6-3 premagala Litvanko Vaido Matuseviciute, Lija je bila s 6-3 6-2 boljša od Italijanke Gaie Greco.

V četrtfinalu je nato Tinkara s 6-1 6-1 premagala Ivo Ivanovo iz Bolgarije, Lija pa je z 1-6 1-6 izgubila z Mio Ristič iz Srbije.

Mia Ristić je bila nato v polfinalu boljša tudi od Vraničarjeve. Zmagala je s 6-2 6-0. Dvanajstletnica iz srbskega Bora je sicer zelo dobra igralka saj je letos osvojila že tri turnirje TE do 12 let, še dvakrat je izgubila v finalu. Za Vraničarjevo je to najboljši dosežek v karieri.

Med dečki sta v tretjem krogu izgubila naša zadnja predstavnika. Matic Hribar je z 1-6 3-6 klonil proti nemškemu kvalifikantu Martinu Klausu Funkenhauserju, Lukas Marjanovič pa je moral premoč priznati še enemu kvalifikantu, Romunu Alexsandru Vladutu Lupuju, ki je zmagal s 6-1 6-3.

Turnir sta osvojila Hrvat Antonio Voljavec pri dečkih in Srbkinja Mia Ristić pri deklicah, (na fotografiji) TUKAJ.

V Mariboru znani finalisti play offa do 14 let, članskega play offa, finalistke prve ženske lige in finalisti play offa veteranov

bm, 15.09.2018

V Mariboru se je končal prvi dan zaključih obračunov na 4. Energetika Maribor play offu ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije.

V play offu prve članske lige sta se v finale uvrstili ekipi ŽTK Maribor in TD Slovan iz Ljubljane. Mariborčani so v izenačenem obračunu premagali ekipo TK Terme Ptuj z rezultatom 4-3. V posamičnih obračunih so bili za Ptuj uspešni Blaž Vidovič, Žiga Kovačič in Filip Jeff Planinšek, za ŽTK pa Tino Kovačič in Mitja Zajšek. Na 3-3 sta izenačila Domen Gostinčar in Aljaž Radinski, odločilno sedmo igro pa sta pri izidu 3-3 za ŽTK osvojila Anže Kapun in Mitja Zajšek, ki sta s 7-6(2) 6-0 premagala Filipa Jeffa Planinška in Blaža Vidoviča.

Drugo polfinale je bilo manj izenačeno, z rezultatom 4-1 pa so slavili igralci TD Slovan. Srečanje je bilo odločeno že po tekmah posameznikov v katerih so za Slovan zmagali Tilen Žitnik, Anže Arh in Janez Semrajc. Edino točko za Koprčane je osvojil Jan Vehovec.

V play offu lige deklic do 14 let sta se v finale uvrstili ekipi TK Radomlje in TC Ljubljana. Za Ljubljančanke sta bili v srečanju z ekipo ŽTK Maribor za zmago s 3-1 uspešni Ula Jamar in Pia Marija Rebec z dvema posamičnima in zmago med dvojicami. V drugem polfinalu je ekipa TK Radomlje s 4-0 premagala ekipo TK Center Court. Točke za Radomlje so osvojile Brina Šulin, Maša Viriant, Ana Lanišek in dvojica Elena Plesničar in Maša Viriant.

Pri dečkih sta finalista play offa ekipi TK Spin Medvode in ŽTK Maribor. Madvodčani so pripravili prvovrstno presenečenje in so premagali ekipo TK Radomlje. Za Medvode so točke osvojili Ažbe Jarc, Vanja Joksovič in dvojica Job Japelj in Vanja Joksovič. Za Radomlje so bili uspešni Bor Artnak, Aljaž Kirbiš in dvojica Tristan Flander in Aljaž Kirbiš. Ob izidu 3-3 je o zmagovalcu odločalo večje število osvojenih nizov in tu so bili boljši igralci Medvod.

ŽTK je premagal TK Center Court s 4-2, točke za ŽTK so osvojili Lun Obrul, Maj Premzl in dvojici Obrul/Premzl ter Niki Polanec in Jernej Stonič.

V prvi ženski članski ligi sta se v finale uvrstili ekipi TK triglav Kranj in TK Terme Ptuj. Obe tekmi sta se končali z izidom 2-2, zmagovalni ekipi pa sta osvojili več nizov v srečanju. Za TK Terme Ptuj sta bili uspešni Pia Lovrič in Maja Makorič, za TK Triglav Kranj pa Barbara Mulej in Kristina Novak.

V play off veteranske lige sta se uvrstili ekipi ŽTK Maribor in TK Branik Maribor.

Nekaj utrinkov prvega dne si oglejte v fotogaleriji Sportide TUKAJ.

Blaž Kavčič finalist ATP Challengerja v Šanghaju

bm, 15.09.2018

Blaž Kavčič se je na ATP Challengerju v Šanghaju uvrstil v finale. Potem, ko je v četrtfinalu s 6-1 4-6 6-2 premagal 27-letnega Italijana Alessandra Bego, 339. igralca lestvice ATP je v prvem polfinalu letos igral z 19-letnim novim srbskim teniškim upom Miomirjem Kecmanovićem, trenutno 177. igralcem lestvice ATP, leta 2017 pa prvim mladincem sveta. V izenačenem obračunu je Kecmanović dobil prvi niz s 6-4, drugega pa v podaljšani igri izgubil na štiri. V tretjem nizu je Kavčič povedel z 1-0, nato pa mu je po dveh urah in enajstih minutah igre Kecmanović tekmo predal.

Kecmanović letos nastopa samo na turnirjih serije ATP Challenger. To je njegova četrta uvrstitev v polfinale, na prvo uvrstitev v finale pa bo moral še počakati.

Za Kavčiča, ki je letos več nastopal na turnirjih serije ATP in se je precejšnji del sezone ukvarjal s poškodbami, je uvrstitev v finale challengerja njegov letošnji najboljši dosežek na turnirjih tega ranga. Na preostalih treh je namreč končal nastope že v prvem krogu. Po slabši sezoni je iz 97. mesta lestvice ATP na katerem se je nahajal januarja padel na 292. mesto na katerem je ta teden. Kavčič je doslej osvojil 14 turnirjev serije ATP Challenger, od leta 2009 vsako leto najmanj enega. In tudi v Šanghaju si lahko, glede na prikazane igre, obeta nov uspeh. Njegov finalni nasprotnik bo zmagovalec srečanja med Hirokom Moriyo in Zhe Lijem, ki sta na lestvici ATP uvrščena na 210 oz. 277. mesto.

Kavčič je v profesionalni karieri, ki jo je začel leta 2005 s turnirskimi nagradami zaslužil 1.828.135 $, letos njegov izkupiček znaša 107.324 $. TUKAJ.

Danes in jutri v Mariboru Play Off ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije 2018

, 15.09.2018

Spoštovani udeleženci ekipnega prvenstva Tenis Slovenije.

Veseli nas, da je pred nami 4.»Energetika Maribor - Play off ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije«. Vsem udeležencem iskreno čestitamo za odlična srečanja ter najuspešnejšim za uvrstitev v finalni del –Play off.

Ključne informacije za nemoteno izvedbo zaključka ligaških tekmovanj so:

Organizator in lokacija dogodka - TK Branik Maribor in ŽTK Maribor v sodelovanju s Tenis Slovenijo. V primeru dežja se bodo srečanja igrala v dvoranah TK Branik MB in ŽTK MB.

Ostale podrobnosti preberite TUKAJ

Vse stroške izvedbe krije Tenis Slovenija, ki poleg tega razpisuje denarni sklad v znesku 2.250€ namenjen ekipam 1. slovenske članske lige po naslednjem ključu:

1. mesto moška članska ekipa 1000€, 2. mesto moška članska ekipa 500€, 1. mesto ženska članska ekipa 500€, 2. mesto ženska članska ekipa 250€.

Urnik tekem si lahko ogledate TUKAJ.

Petja Drame izgubila polfinalno srečanje v Vrsarju

bm, 14.09.2018

Odlično je ta teden nastopila Mariborčanka Petja Drame na turnirju Tennis Europe do 14 let v Vrsarju, kjer je v četrtfinalu s 6-3 6-1 premagala prvo nosilko turnirja, Slovakinjo Emmo Tothovo, 39. igralko lestvice Tennis Europe do 14 let. Odlična trinajstletna Slovakinja je v karieri osvojila že pet turnirjev Tennis Europe, štiri v starostni kategoriji do 12 let in enega v starostni kategoriji do 16 let, v kategoriji do 14 let pa je bila letos enkrat finalistka, še dvakrat pa polfinalistka na turnirjih do 16 let. Prejšnji tedeen je nastopila v polfinalu turnirja TE 14 v Kopru.

Navedeni rezultati povedo, da gre za odlično Slovakinjo, zmaga Drametove pa ob tem dobi še dodatno težo. Kljub porazu v polfinalu, kjer je s 6-7(4) 1-6 izgubila s Hrvatico Saro Svetac je za Petjo odličen turnir.

Petja je velik premik naredila v letošnji sezoni, v kateri je prepričljivo najboljša Slovenka v kategoriji do 14 let, na mednarodnih turnirjih pa je strmo pot navzgor začela s finalom na Bergantovem memorialu, turnirju do 14 let maja letos v Mariboru, temu je sledila zmaga na turnirju TE 14 v Portorožu in prvi naslov v karieri, pa četrtfinale na TE 14 v Reninngenu in polfinale prejšnji teden na TE 14 v Kopru. Trenutno je Petja na 146. mestu lestvice Tennis Europe.

V Vrsarju pa si je Petja priigrala naslov v konkurenci dvojic, ki sta ga osvojili s soigralko, Hrvatico Saro Svetac, potem, ko sta v finalnem obračunu s 6-2 7-6(2) premagali Čehinji Deniso Hanakovo in Terezo Krankovo.

Pri dečkih je zadnji slovenski predstavnik v posamični konkurenci, Petjin klubski soigralec Maj Premzl, izpadel v četrtfinalu. S 6-4 6-3 ga je premagal drugi nosilec Peter Nad iz Slovaške. Slednji je bil za Premzla usoden tudi v polfinalu konkurence dvojic. TUKAJ.

Tamara Zidanšek izgubila v drugem krogu Hirošime

bm, 13.09.2018

Tamara Zidanšek je na WTA turnirju v Hirošimi (250.000 $) izgubila tekmo drugega kroga s 26-letno Poljakinjo Magdo Linette , osmo nosilko turnirja, na lestvici WTA pa uvrščeno osem mest pred Zidanškovo, na 68. mesto.

V zelo izenačenem obračunu, ki je trajal uro in štirideset minut je Linette zmagala s 6-3 7-6(3). Spremljali smo dober tenis s številnimi dolgimi izmenjavami in lepimi zaključki točk, Zidanškovo pa je kljub zelo dobri igri pokopalo preveliko število neizsiljenih napak, ki so se prikradle tudi v podaljšani igri drugega niza. Linette je na bila na koncu boljša za osem točk. Sicer pa je Tamara nasprotnici servis odvzela štirikrat iz sedmih poskusov, Poljakinji je to uspelo petkrat iz enajstih poskusov.

To je bil tretji medsebojni obračun Linette in Zidanškove, prvega je ob osvojitvi turnirja v Bolu na Braču v takratnem finalu dobila Tamara in tudi v Maroku je bila boljša Tamara.

Nastop v Hirošimi ji je prinesel denarno nagrado 3310 $ in 30 WTA točk, Tamari pa se prihodnji teden obeta nova najvišja uvrstitev na letvici WTA. Naslednja Tamarina postaja je Seul, kjer je prijavljena tudi Polona Hercog. TUKAJ.

Maj Premzl in Petja Drame v tretji krog turnirja TE do 14 let v Vrsarju, v Mostarju uspešen Jan Kupčič v četrtfinale

, 13.09.2018

Na turnirju TE do 14 let v Vrsarju se je pri dečkih v tretji krog uvrstil Maj Premzl, ki je s 6-1 6-1 premagal Ukrajinca Artema Dzhurdzho, Aljaž Kirbiš je s 6-4 2-6 3-6 izgubil s Francozom Tiagom Piresom Antoniom, Nejc Škorjanc je bil z 2-6 0-6 poražen v tekmi s Tarikom Bajrovićem iz BiH, Matic Križnik pa je s 7-5 4-6 1-6 izgubil z Avstrijcem Matthiasom Ujvaryem.

Pri deklicah je v tretji krog napredovala Petja Drame, ki je s 6-1 6-1 premagala Japonko Rinko Matsuda, Eva Muller Uhan je z 0-6 0-6 izgubila s 1. nosilko, Madžarko Emmo Tothovo, Ulo Jamar je s 7-6(6) 6-3 premagala Čehinja Natalie Paterova, Ello Hojnik s 6-4 6-2 Čehinja Viktorie Hazmukova, Mašo Viriant s 6-4 6-2 Hrvatica Petra Marčinko, Ivono Ahčan s 6-3 6-0 Čehinja Tereza Krenkova, Elo Nalo Milić pa je s 6-2 6-2 ugnala Alena Kasatkina.

V konkurenci dvojic se je Maj Premzl s soigralcem Noo Vukadinom iz Hrvaške uvrstil v polfinale. Pri deklicah se je v finale uvrstila Petja Drame s soigralko Saro Svetac iz Hrvaške.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju je v prvem krogu glavnega turnirja Jan Kupčič s 6-3 6-2 premagal Hrvata Tina Dizdarevića. Uspešen je bil tudi kvalifikant Maks Lukman, ki je s 6-4 6-1 premagal Nemca Dina Karahodžo.

Pri dekletih je Nika Strašek v prvem krogu z 1-6 6-4 6-1 premagala domačinko Amilo Jusufbegović, kvalifikantka Noka Jurič pa je s 6-3 6-1 ugnala Hrvatico Emo Bubalo. Izgubile so kvalifikantka Kim Žižek ter Tara Gorinšek in Brina Šulin.

V drugem krogu je Kupčič s 6-0 6-1 premagal Srba Luko Todorovića in se uvrstil v četrtfinale, Lukman, Straškova in Juričeva pa so izgubili.

Na turnirju 5. ranga v Tirani je v drugem krogu izgubila Zala Ule. S 7-5 6-4 jo je premagala Avstrijka Laura Pasterk.

Na fotografiji naša ekipa v okviru programa mladinskih reprezentanc in trener Daniel Šantl. TUKAJ.

Aljaž Jeran in Nina Pliberšek na igrah prijateljstva v Gorici

bm, 12.09.2018

Na goriškem Trgu Evrope je v sredo, 12. septembra, opoldan potekalo svečano odprtje športnih iger Alpe Adria. Igre brez meja, ki jih organizira italijanski Deželni olimpijski odbor CONI v sodelovanju z obmejnimi občinami, imenujejo tudi "Friendship Games" (igre prijateljstva). CONI jih organizira ob 100. obletnici konca 1. svetovne vojne. Namen prireditve je ohranjati spomin na vojno tragedijo in preko športa, ki povezuje, predajati sporočilo miru in prijateljstva.

V sredo in četrtek se bodo tako med sabo pomerili mladi do 16 let iz Slovenije, Italije in Hrvaške. Tekmovali bodo v petih disciplinah: tenisu, košarki - trojke, karateju, kajaku in športnem plezanju.

Pozdravne besede in dobrodošlico so mladim športnikom izrekli vsi trije župani gostujočih mest Matej Arčon, Milan Turk in Rodolfo Ziberna, pa tudi goriški prefekt Massimo Marchesiello, podpredsednik deželnega sveta Furlanije Julijske krajine Stefano Mazzolini, predstavniki olimpijskih komitejev Slovenije, Italije in Hrvaške ter Giorgio Brandolin, predsednik deželnega olimpijskega komiteja Coni.

Tekmovanja potekajo na športnih površinah na območju Občine Gorica, Mestne občine Nova Gorica in Občine Šempeter-Vrtojba (Vir: www.mojaobcina.si)

Slovenijo v tenisu zastopata Aljaž Jeran in Nina Pliberšek, ki ju spremlja Andrej Kraševec. V tenisu se igrata dve tekmi posamezno in tekma mešanih dvojic. Danes so ekipe odigrale posamične dvoboje. Slovenija proti Italiji vodi z 2-0, s Hrvaško pa je trenutni izid 1-1. V četrtek bodo še tekme mešanih dvojic. TUKAJ.

Blaž Kavčič četrtfinalist ATP Challengerja v Šanghaju

bm, 12.09.2018

Dve uri in pol je trajal zagrizen bopj za zmagfo v drugem krogu ATP Challengerja v Šanghaju med 31-letnim Blažem Kavčičem in dvanajst let mlajšim Avstrijcem Jurijem Rodionovim, 258. igralcem lestvice ATP. Pet breakov je potreboval Kavčič, da je strl odpor Avstrijca, sam je izgubil servis trikrat. Blaž si je sicer priigral kar 13 priložnosti za break, Rodionov samo štiri. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 112 - 99 v korist našega igralca.

V četrtfinalu se bo Kavčič pomeril s 27-letnim Alessandrom Bego iz Italije, ki je na lestvici ATP uvrščen na 339. mesto. Ta je bil najvišje v karieri na 259. mestu, letos je osvojil tri turnirje serije Futures, na zadnjih sedmih turnirjih serije Challenger pa se nikoli ni uspel prebiti čez drugi krog. TUKAJ.

Jan Kupčič, Maks Lukman, Nika Strašek in Noka Jurič v drugi krog ITF turnirja v Mostarju

bm, 11.09.2018

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju je v prvem krogu glavnega turnirja Jan Kupčič s 6-3 6-2 premagal Hrvata Tina Dizdarevića. Uspešen je bil tudi kvalifikant Maks Lukman, ki je s 6-4 6-1 premagal Nemca Dina Karahodžo.

Pri dekletih je Nika Strašek v prvem krogu z 1-6 6-4 6-1 premagala domačinko Amilo Jusufbegović, kvalifikantka Noka Jurič pa je s 6-3 6-1 ugnala Hrvatico Emo Bubalo. Izgubile so kvalifikantka Kim Žižek ter Tara Gorinšek in Brina Šulin. TUKAJ.

Na turnirju TE v Kopru deklice uspešnejše od dečkov, tudi v Vrsarju gre zaenkrat bolje deklicam

bm, 11.09.2018

Na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 12 let se je v tretji krog uvrstilo šest slovenskih igfralcev oz. igreal pri čemer so deklice nekoliko uspešnejše od dečkov.

Pri deklicah so napredovale Tinkara Vraničar, Lija Mumlek, Ana Tara Praček in Zala Vnuk , pri dečkih sta bila uspešna Matic Hribar in Lukas Marjanovič.

Na turnirju TE v Vrsarju v starostni kategoriji do 14 let so končali s tekmami prvega kroga. V drugi krog so se uvrstili Matic Križnik, Aljaž Kirbiš, Nejc Škorjanc in Maj Premzl. Pri deklicah so bile v prvem krogu uspešne Eva Muller Uhan, Ula Jamar, Petja Drame, Ella Hojnik, Maša Viriant, Ela Nala Milić in Ivona Ahčan.

Na fotografiji Ana Tara Praček TUKAJ.

Tamara Zidanšek v drugi krog Hirošime, poraz Polone Hercog

bm, 11.09.2018

Tamara Zidanšek je na turnirju WTA v Hirošimi v uvodnem nastopu s 6-2 6-4 premagala avstralsko kvalifikantko, 28-letno Arino Rodionovo, 172. igralko lestvice WTA. Tamara je dobro servirala in imela skupen izkoristek servisa 62 %. Začetni udarec je izgubila dvakrat, nasprotnici ga je odvzela petkrat.Na koncu je bila v osvojenih točkah boljša z 78-61. V drugem krogu jo čaka obračun s 26-letno Poljakinjo Magdo Linette, osmo nosilko turnirja in trenutno 68 igralko sveta. Igralki sta že stari znanki saj bo to njun tretji obračun letos, oba predhodna pa je dobila Zidanškova, ki je slavila tako v Bolu kot v Rabatu.

Ni pa bila v uvodnem nastopu uspešna Polona Hercog, ki je igrala z drugo nosilko, Su Wei Hsieh iz Tajvana. To je bil njun drugi obračun letos, prvega v Luganu je dobila Hercogova, tokrat pa je slavila Su Wei Hsieh z rezultatom 4-6 6-1 6-3.. TUKAJ.

Pridobitev statusa športnika v šolah - obrazec

bm, 10.09.2018

Objavljamo obrazec za pridobitev statusa športnika v šolah.

Obrazec najdete TUKAJ.

V Kopru odigrali tekme prvega kroga na turnirju Tennis Europe do 12 let, številni slovenski igralci tudi na turnirju TE 14 v Vrsarju

bm, 10.09.2018

V Kopru so začeli s tekmami prvega kroga na turnirju Tennis Europe v starotni kategoriji do 12 let. Pri dečkih nastopajo vsi najboljši slovenski igralci, pri deklicah manjka Ela Nala Milić.

Napredovanje v drugi krog so si zagotovili Luka Videnovič, Mark Iztok Lunder, Žiga Vehovec, Tim Strel, Matic Hribar, Marko Požonec, Peter Marn in Lukas Marjanovič. Presenetljivo je že v prvem krogu izpadel naš prvi igralec do 12 let Žiga Švec. Z 2-6 6-4 6-3 ga je premagal Francoz Clement Angelisanti.

Pri deklicah so bile v prvem krogu uspešne Katarina Stefanija Mrvar, Tinkara Vraničar, Lija Mumlek, Ana Thaler, Alja Šenica, Ana Tara Praček, Zala Vnuk in Michelle Pernat.

V Vrsarju poteka mednarodni turnir Tennis Europe do 14 let s številno slovensko udeležbo. Pri deklicah so v doslej odigranih tekmah zmagale Eva Muller Uhan, Ella Hojnik in Ivona Ahčan. Pri dečkih sta bila uspešna kvalifikant Nejc Škorjanc in Maj Premzl. TUKAJ.

Teniško dvorano v Murski Soboti krstila Andreja Klepač

gb, 10.09.2018

Središče pomurske regije je dobilo vzgib za razvoj tenisa kot igre in novih teniških asov. Povsem nova teniška dvorana v Fazaneriji, kjer domuje TK Murska Sobota, ima odslej na voljo, poleg petih zunanjih igrišč, še tri peščena pokrita igrišča s katerimi bo zimski del sezone zadovoljil vse teniške igralce v Murski Soboti in celotni regiji.

Prizadevni člani TK Murska Sobota so pripravili celodneven dogodek, ki je vključil soboški teniški podmladek in lepo število teniških rekreativcev, ki so prišli z vseh koncev Prekmurja. Krst, ki so ga ob otvoritveni slovesnosti s spodbudnimi besedami pozdravili Aleksander Jevšek, župan MOMS, Marko Umberger, predsednik TS in Iztok Škraban, predsednik TK MS, so z ekshibicijsko tekmo začinili prav župan Murske Sobote, pa Marino Kegl, eden najboljših gluhih teniških igralcev na svetu, Gregor Krušič, direktor TS in Andreja Klepač, ki je skupaj s Španko Mario Jose Martinez Sanchez, trenutno četrta na svetu v konkurenci parov.

Teniška dvorana bo nedvomno omogočila pospešen razvoj športa, ki je v preteklosti veljal za relativno podhranjen v Prekmurju. S pomočjo zavzetih članov TK Murska Sobota, občine Murska Sobota, podjetja Duol iz Brezovice pri Ljubljane, s prednostno željo teniške zveze pri subvenciji Fundacije za šport, pa je Murska Sobota pridobila tako zelo želeno infrastrukturo, kjer bodo v zimskem času lahko nemoteno trenirali vsi, še posebej velja izpostaviti prvega 12-letnika v Sloveniji Žigo Šveca, ki je pod vodstvom Žiga Starčiča v letu dni naredil silovit napredek. Strokovno delo v klubu vodi ITP teniška akademija, ki jo vodi trener Andreje Klepač, Primož Starčič, več kot 50 otrok, članov TK Murska Sobota, pa bo imelo možnost piljenja forme, kot je žal prej niso imeli.

Številni otroci so prišli na svoj račun, saj sta Andreja Klepač in Marino Kegl razdelila nekaj zvezdniških nagrad. Med zadovoljne otroke so romale žogice s podpisi Rafaela Nadala, Nicka Kyrgiosa, Dominica Thiema in Aljaža Bedeneta ter lopar in teniška torba znamke Head, ki ju je darovala Andreja Klepač. Ob koncu dneva so se v troboju, vsak z vsakim, pomerile še rekreativne ekipe TK Murska Sobota, TK Radgona in TK Goričko.

Nekaj razmišljanj Andreje Klepač o različnih teniških temah si lahko preberete TUKAJ

Tekst in foto: Gašper Bolhar TUKAJ.

Blaž Kavčič v drugi krog ATP Challengerja na Kitajskem, mladinci uspešni v Mostarju in Tirani

bm, 10.09.2018

Blaž Kavčič nastopa na ATP Challengerju v Šanghaju (75.000 $). V prvem krogu je igral s 24-letnim Kanadčanom Filipom Peliwom in po nekaj manj kot dveh urah igre zmagal s 6-1 5-7 6-0. V drugem krogu bo njegov nasprotnik 19-letni Avstrijec Jurij Rodionov, 258. igralec lestvice ATP.

V Hirošimi sta na WTA turnirju (250.000 $) v konkurenci dvojic nastopili Polona Hercog in Tamara Zidanšek. V prvem krogu sta igrali z Avstralko Priscillo Hon in Britanko Harriet Dart in izgubili s 3-6 2-6.

Med posameznicami je nasprotnico dobila tudi Tamara Zidanšek. V prvem krogu bo igrala z avstralsko kvalifikantko, 28-letno Arino Rodionovo, 172. igralko lestvice WTA.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju so zadnji krog kvalifikacij uspešno preskočili Maks Lukman, Kim Žižek in Noka Jurič.

Na turnirju ITF 5. ranga v Tirani je v prvem krogu zmagala Zala Ule, ki je tretja nosilka turnirja. S 6-4 6-0 je premagala Turkinjo Izem Elif Olcer. TUKAJ.

Nik Razboršek, Kaja Juvan, Dalila Jakupović in Nika Radišič najvišje v karieri

bm, 10.09.2018

Po štirinajstih dneh smo dobili novi WTA in ATP lestvici teniških igralcev in igralk, ki prinašata najvišje uvrstitve v karieri Dalili Jakupović, Niku Razboršku, Kaji Juvan in Niki Radišič.

Na lestvici WTA je eno mesto pridobila Dalila Jakupović, ki je ta teden 90. igralka sveta. Odlični nastopi v Bagnatici in Zagrebu so Kaji Juvan prinesli napredovanje za 51 mest in je ta teden prvič v karieri prebila mejo 200. Kot četrta Slovenka je na lestvici WTA na 191. mestu. Še ena mladinka je ta teden napredovala do najboljše uvrstitve v karieri in sicer Nika Radišič. Pridobila je 23 mest in je na 986. mestu lestvice WTA. Vodilna Slovenka ostaja s 75. mestom Tamara Zidanšek, sledi Polona Hercog na 77. mestu, Nastja Kolar je 365., Nina Potočnik pa 367. igralka sveta. Na lestvici so še Pia Čuk na 642. mestu, Veronika Erjavec na 723. mestu, Tadeja Majerič na 947.mestu in Kristina Novak na 1032. mestu.

Velik skok pa je na lestvici ATP uspel Niku Razboršku. Pridobil je kar 154 mest in se s 515. mestom ta teden zavihtel najvišje v karieri. Vodilni slovenski igralec ostaja Aljaž Bedene s 76. mestom, sledita pa mu Blaž Rola z 248. mestom in Blaž Kavčič z 292. mestom. Tom Kočevar Dešman je na 681. mestu, Mike Urbanija pa na 869. mestu. TUKAJ.

Dalila Jakupović v Quebecu poražena v drugem krogu kvalifikacij, v drugem krogu v Banju Luki konec tudi za Tom Kočevarja Dešmana, znani tudi nasprotniki ostalih naših predstavnikov na mednarodnih turnirjih

bm, 09.09.2018

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v kanadskem Quebecu se je Dalili Jakupović za las izmuznila neposredna uvrstitev v glavni turnir, tako da je pristala na mestu prve nosilke v kvalifikacijah. Nastope je začela z zmago in v prvem krogu s 6-1 6-1 premagala 21-letno Američanko Sophie Chang, 288. igralko lestvice WTA. V drugem krogu je igrala s sedmo nosilko, 22-letno Victorio Duval, 235. igralko sveta in po izenačenem dvoboju izgubila s 6-2 4-6 3-6.

Na ATP Challengerju v Banja Luki (85.000 $+H) je nastope v kvalifikacijah začel z zmago Tom Kočevar Dešman.. V prvem krogu je s 6-0 6-0 odpravil srbskega povabljenca, 19-letnega Igorja Baničevića, v dreugem krogu pa je nato z 0-6 3-6 izgubil z drugim nosilcem, Argentincem Federicom Corio, 353. igralcem lestvice ATP. Neuspešen je bil tudi Mike Urbanija, ki je z 2-6 6-3 4-6 v uvodnem nastopu izgubil s 23-letnim Ukrajincem Vladyslavom Orlovim.

Sicer pa bo prihodnji teden kljub temu bogat z nastopi naših igralcev in igralk na mednarodnih turnirjih.

Naša prva igralka Tamara Zidanšek (76) bo na turnirju (250.000 $) v Hirošimi v prvem krogu igrala s kvalifikantko. Na istem turnirju se bo Polona Hercog (77) pomerila z drugo nosilko Tajko Su-Wei Hsieh (43).

Blaž Kavčič (282) bo nastopil na ATP Challengerju v Šanghaju (75.000 $). V prvem krogu bo igral s 6. nosilcem, 24-letnim Kanadčanom Filipom Peliwom (185).

Na Kitajskem je tudi Nastja Kolar (381), ki bo na turnirju ITF v Anningu (15.000 $) kot prva nosilka v prvem krogu igrala s 24-letno Kitajko Qianqian Zhao (NR).

V kvalifikacijah mladinskega turnirja ITF 5. ranga v Mostarju nastopajo Noka Jurič, Kim Žižek, Nik Jurjevčič, Žiga Kovačič in Maks Lukman. V prvem krogu so bili uspešni vsi nastopajoči, v drugem pa sta izgubila Jurjevčič in Kovačič, Lukman se je uvrstil v finale kvalifikacij. Juričeva in Žižkova bosta nastopili v ponedeljek. TUKAJ.

OP do 18 let v Novem mestu osvojila Pia Poglajen, v Mariboru zmagovalec Gašper Bezjak

bm, 08.09.2018

V Mariboru in Novem Mestu so se fantje in dekleta borili za točke teniške lestvice Tenis Slovenija v starostni kategoriji do 18 let.

V polfinale so se uvrstili Patrik Kumer Špegel (ŠtkVe), Gašper Bezjak (Br-Mb), Sameul Pate in Anej Levpušček (Domžale). Pate je v četrtfinalu s 6-4 3-6 6-4 presenetljivo izločil prvega nosilca Oblaka, v polfinalu pa s 6-1 6-2 še Levpuščka. Bezjak je v polfinalu gladko, s 6-1 6-0 premagal Kumra Špegla.

Finalni obračun med Samuelom Patetom, ki se je v finale uvrstil kot nepostavljeni igralec in osmim nosilcem Gašperjem Bezjakom je dobil slednji z rezultatom 6-3 6-2.

V konkurenci dvojic sta zmagala Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik (ŽtkMb). V finalu sta s 6-2 6-1 premagala Samuela Pateta in Tima Rangusa (Pvald).

Dekleta so igrala v Novem Mestu. V polfinale so se uvrstile Karolina Siročič (Šplus), ki je s 6-4 6-2 presenetila Mio Kukovič (ŽtkMb), Pia Poglajen (AsLit), Nejla Memić (ŽtkMb) in Lina Božičnik (Maja). V nadaljevanju je Poglajnova s 6-3 6-1 premagala Siročičevo, Božičnikova je bila s 6-4 7-5 boljša od Memićeve. Finalni obračun je dobila Pia Poglajen, ki je Lino Božičnik premagala s 6-1 6-2.

Turnir dvojic sta osvojili Lina Božičnik in Pia Poglajen. V finalu sta s 6-7 6-1 10-5 premagali Mio Kukovič in Karolino Siročič.

TUKAJ.

V Kopru se začenja turnir TE do 12 let, konec tedna so igrišča zasedli najmlajši

bm, 08.09.2018

Na koprski Bonifiki se v odlični organizaciji tamkajšnega domačega teniškega kluba po koncu turnirja TE do 14 let s kvalifikacijami začenja naslednji turnir Tennis Europe, Port of Koper Junior Slovenia Open do 12 let.

V kvalifikacje so morali samo dečki med katerimi sta bila od Slovencev Nino Govedič in Leon Šmarčan, a sta oba uvodno srečanje izgubila. Šmarčan se je nato v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec.

Glavna turnirja dečkov in deklic se začneta v ponedeljek, prijavljenih pa je 64 dečkov in 56 deklic.

Da pa igrišča med vikendom niso samevala so v TK Koper poskrbeli s turnirji za najmlajše v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let. Nastopilo je več kot 70 igralcev in igralk. Po starostnih kategorijah so bili najboljši: mini tenis dečki - Bine Jurečič (Grosuplje), mini tenis deklice - Lili Štusaj (Sl.Gradec), midi tenis dečki - Peter Škundrič (ŽTKMb), midi tenis deklice - Veritsa Yaneva ( Brežice), tenis do 10 let dečki - Mai Winterleitner (Maja), tenis do 10 let deklice - Ema Hrnčič (Bobi), tenis do 11 let dečki - Žiga Vehovec (Proten), tenis do 11 let deklice - Katarina Mrvar (Šentjur). TUKAJ.

Pia Lovrič izgubila polfinale v Pragi

bm, 08.09.2018

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Pragi je Pia Lovrič nastope končala v polfinalu. Tu jo je s 6-2 6-0 ustavila prva nosilka, 16-letna Španka Marta Custic, 49. mladinka sveta.

Za Lovričevo je še en izvrsten nastop in nov odličen točkovni dosežek, ki jo bo na mladinski svetovni teniški lestvici, na kateri trenutno zaseda 286. mesto, premaknil še nekoliko višje. TUKAJ.

Kaja Juvan nastope v Zagrebu končala v četrtfinalu

, 07.09.2018

Na turnirju ITF z nagradnim skladom 60.000 $ v Zagrebu se je v četrtfinalu končal zmagoviti niz Kaje Juvan, ki je zmagala na zadnjih sedmih srečanjih. Njena nasprotnica v četrtfinalu je bila 24-letna ruska levičarka Olga Doroshina, 249. igralka lestvice WTA. V tekmi s tremi različnimi tretjinami je bila Rusinja po nekaj manj kot dveh urah igre boljša s 6-1 0-6 6-3.

V prvem nizu Kaja ni našla orožja proti natančnim napadalnim udarcem ruske igralke. Vse se je spremenilo v drugem nizu, ko je Juvanova zaigrala bolj agresivno, Rusinja je začela delati napake in niz je bil hitro končan, brez da bi Doroshina osvojila igro. Sredi drugega niza je Kaja zaprosila za pomoč fizioterapevta, saj je, kot je bilo videti, začutila bolečino v stegenski mišici. Poškodba je prišla močno do izraza v tretjem nizu, v katerem je Kaja na trenutke vidno šepala a kljub temu ni popustila in se je borila do zadnje žogice. Rusinja je povedla s 3-1, Kaja je uspela izenačiti na 3-3, nato pa je pri izidu 3-4 izgubila svoj servis. v deveti igri smo spremljali najdaljšo igro v srečanju. Rusinja je povedla s 40-0 in imela tri zaključne žogice za zmago, a jih je Kaja ubranila, nato pa si sama priigrala dve za znižanje izida na 4-5. Žal ju ni uspela izkoristiti in Doroshina si je v nadaljevanju priigrala naslednje tri ter tretjo, skupaj pa šesto, tudi izkoristila.

Nove osvojene točke bodo Kajo prihodnji teden uvrstile okrog 190. mesta na lestvici WTA. TUKAJ.

Bor Artnak zmagovalec turnirja TE Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open 2018

bm, 07.09.2018

V Kopru se je končal mednarodni turnir Tennis Europe, 8. Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open 2018. V posamični konkurenci sta turnir osvojila Bor Artnak in Finka Stella Remander.

Bor Artnak je upravičil pozicijo prvega nosilca turnirja in v finalu zanesljivo, s 6-3 6-1 premagal drugega nosilca Avstrijca Jana Kobierskega.

Pri deklicah je slavila igralka iz Finske, sedma nosilka Stella Remander, ki je bila v finalu s 6-3 4-6 6-0 boljša od Srbkinja Andreje Obradović.

V konkurenci dvojic smo imeli v finalu predstavnike tako pri dečkih kot pri deklicah, oba naša para pa sta se morala zadovoljiti z drugim mestom. Pri dečkih sta Ukrajinec Artem Dzhurdza in Romun Eric David Verdes s 6-4 6-0 premagala Matica Križnika in Tima Kuštra, pri deklicah pa sta Skandinavki, Švedinja June Bjork in Finka Stella Remander s 6-3 7-5 premagali Ulo Jamar in Ano Lanišek.

Čestitke vsem našim igralcem in igralkam za dobre nastope v Kopru.

Teniško dogajanje se s tem v Kopru ne končuje. Že v soboto se nadaljuje z domačimi turnirji za najmlajše, nato pa bodo na sceno stopili dvanajstletniki na mednarodnem turnirju TennisEurope, Port of Koper Junior Slovenia Open Under 12-powered by Hoteli Bernardin. TUKAJ.

Pia Lovrič odlično v Pragi, na turnirju 2. ranga se je uvrstila v polfinale

bm, 07.09.2018

Odlično še naprej igra naša mladinka Pia Lovrič na turnirju ITF 2. ranga v Pragi. V četrtfinalu je dosegla še četrto zmago in se prvič v karieri uvrstila v polfinale turnirja 2. ranga. V četrtfinalu je s 6-3 6-3 premagala tri leta mlajšo, 13-letno Čehinjo Lindo Fruhvirtovo (1045). V polfinalu bo igrala z zmagovalko srečanja med prvo nosilko, Španko Marto Custic in 11. nosilko, Slkovakinjo Michaelo Kadleckovo.

Za Lovričevo je to četrti nastop na turnirjih drugega ranga in deveta zmaga ob treh porazih. Dvakrat je bila letos že četrtfinalistka. TUKAJ.

Manca Pislak izgubila četrtfinale v Trstu

bm, 07.09.2018

Na turnirju ITF v Trstu (15.000 $) je Manca Pislak nastope končala v četrtfinalu. Potem, ko je bila v prvem krogu boljša od Anje Gal je v drugem krogu v še enem slovenskem obračunu premagala Niko Radišič. Boljša je bila s 7-5 6-4. V četrtfinalu je igrala z 2. nosilko turnirja, 22-letno Italijanko Alice Matteucci (590) in po uri in 52 minutah igre izgubila s 4-6 5-7.

V drugem krogu je izpadla Veronika Erjavec. S 7-5 7-6(4) jo je premagala 19-letna Italijanka Angelica Raggi (1187). TUKAJ.

Bor Artnak finalist turnirja TE Intesa Sanpaolo Junior Slovenia Open v Kopru

bm, 06.09.2018

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v Kopru se je Bor Artnak kot edini slovenski predstavnik uvrstil v finale. Najprej je v četrtfinalu s 6-0 6-4 premagal Finca OLiverja Byskato, nato pa v polfinalu s 6-3 6-2 še 3. nosilca, Hrvata Ivana Sodana. Polfinalist je bil tudi Aljaž Kirbiš, ki je v četrtfinalu s 6-2 6-4 premagal Andreja Nedića iz Bih, v polfinalu pa nato s 7-5 3-6 3-6 izgubil z 2. nosilcem, Avstrijcem Janom Kobierskim.

Pri dekletih je v četrtfinalu izgubila Petja Drame. S 6-4 6-4 jo je premagala 2. nosilka, Srbkinja Andreja Obradović.

V konkurenci dvojic sta se v finale uvrstila Matic Križnik in Tim Kušter, v polfinalu pa sta srečanje predala Aljaž Kirbiš in Jan Kobierski . Križnik in Kušter sta finalno srečanje izgubila. S 6-4 6-0 sta ju premagala Ukrajinec Artem Dzhurdza in Romun Eric David Verdes.

Pri deklicah sta se v finale uvrstili Ula Jamar in Ana Lanišek, ki nasprotnici še čakata.

TUKAJ.

TK Terme Ptuj, ŽTK Maribor, TD Slovan in TK Luka Koper v play off prve članske moške teniške lige

bm, 06.09.2018

S tekmami tretjega kroga se je končala prva moška članska liga v kateri je nastopalo osem ekip. Zadnji krog je prinesel zanimive obračune v obeh skupinah. V derbiju skupine B je ekipa TK Terme Ptuj s 4-3 premagala ekipo TD Slovan in osvojila prvo mesto v skupini B.

Še bolj zanimivo je bilo v skupini A, kjer sta bili v igri za napredovanje v play off ekipi TK Spin Medvode in TK Luka Koper. Medvodčani so nalogo opravili z odliko in zmagali s 6-1 ter si zagotovili tri točke, o njihovi usodi, obenem pa tudi svoji, pa so v Mariboru odločali igralci TK Luka Koper. Ti so namreč potrebovali vsaj točko za uvrstitev v play off, na koncu pa so osvojili celo dve. Ekipo ŽTK so premagali z rezulatom 4-3.

V play off so se tako uvrstile ekipe TK Terme Ptuj, TD Slovan, ŽTK Maribor in TK Luka Koper.

Obeta se nam zanimiv boj za naslov državnega prvaka.

Rezultate najdete TUKAJ.

Pia Lovrič v četrtfinalu Prage, konec za Metko Komac v Novem Sadu

bm, 06.09.2018

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Pragi je Pia Lovrič še tretjič zmagala. Potem, ko je v drugem krogu s 6-3 6-3 premagala četrto nosilko, leto dni starejšo Čehinjo Vaneso Nikolovovo, 120. mladinko sveta je bila v četrtfinalu boljša od češke kvalifikantke Klare Novakove, ki na lastvici ITF zaseda 931. mesto. Pia je zmagala s 6-3 6-4.

Konec pa je slovenskih nastopov na enako močnem turnirju v Novem Sadu. Zadnja se je izmed naših predstavnikov v četrtfinalu poslovila Metka Komac. S 7-5 6-3 jo je premagala Srbkinja Andjela Jocović, 372. igralka lestvice ITF. TUKAJ.

Kaja Juvan
Kaja Juvan
Kaja Juvan zmagoviti niz nadaljuje v Zagrebu

bm, 06.09.2018

Kaja Juvan se je iz Italije preselila na Hrvaško, kjer se je že uvrstila v čertfinale ženskega turnirja ITF z nagradnim skladom 60.000 $. V prvem krogu je s 6-2 6-1 premagala 27-letno Myrtille Georges in se ji oddolžila za poraz, ki ji ga je Francozinja spomladi zadala na turnirju v Italiji.

V drugem krogu je igrala s četrto nosilko turnirja, 21-letno Grkinjo Valentini Grammatkopoulou, 169. igralko lestvice WTA. Tudi Grkinja je nastopila na turnirju v Bagnatici prejšnji teden in v četrtfinalu izgubila s Kajino finalno nasprotnico Jasmine Paolini. Tokrat pa je bila od nje boljša tudi Juvanova. Zmagala je z rezultatom 6-3 6-2 in se uvrstila v četrtfinale. Tu se bo pomerila s 24-letno Rusinjo Olgo Doroshino, 249. igralko lestvice WTA. Rusinja je imela boljši prviu del sezone, ko je osvojila turnirja z nagradim skladom 15.000 $ in 25.000 $, v zadnjem odbobju pa od maja pa ni uspela preskočiti četrtfinala.

Live stream je napovedan okrog 16. ure. Spremljate ga lahko TUKAJ.

Bor Artnak, Aljaž Kirbiš in Petja Drame četrtfinalisti turnirja TE v Kopru

bm, 05.09.2018

Na 8. Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open 2018 v Kopru so znani četrtfinalisti, med njimi pa so tudi trije slovenski predstavniki.

Pri fantih sta to prvi nosilec Bor Artnak, ki je s 6-2 6-4 premagal Čeha Nikolasa Fedaska in četrti nosilec Aljaž Kirbiš, ki je bil s 6-1 6-2 boljši od Avstrijca Paula Werrena. Artnak bo v četrtfinalu igral s Fincem Oliverjem Byskato, Kirbiš bo moral za napredovanje v polfinale izločiti Andreja Nedića iz BiH.

Pri deklicah je preboj v četrtfinale uspel samo Petji Drame. Petja, ki je peta nosilka turnirja deklic je s 6-3 6-2 premagala enajsto nosilko iz Finske, Asto Miettinen. Zdaj jo čaka obračun z drugo nosilko Andreo Obradović iz Srbije. TUKAJ.

Tina Cvetkovič in Noka Jurič v glavni turnir na Madžarskem, nato pa v prvem krogu neuspešni

bm, 05.09.2018

V Szekesfehervaru na Madžarskem so pod streho uspeli spraviti kvalifikacije na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 15.000 $. Od treh Slovenk sta bili v kvalifikacijah uspešni dve, Noka Jurič in Tina Cvetkovič.

Juričeva je v finalu s 6-2 6-1 premagala Lauro Radaković iz BiH in je v prvem krogu glavnega turnirja igrala s prvo nosilko, 23-letno Rusinjo Victorio Kan (406). Rusinja je bila boljša in je zmagala s 6-1 6-1. Cvetkovičeva je v finalu kvalifikacij s 6-3 6-4 ugnala 18-letno Slovakinjo Victorio Surovo (NR) in je v prvem krogu igrala s šesto nosilko, 25-letno Madžarko Vando Lukacs. Lukacseva je bila boljša s 6-2 6-2.

V zadnjem krogu kvalifikacij je Moni Potrč z 2-6 6-4 6-10 izgubila s Čehinjo Nikolo Breackovo. TUKAJ.

Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open - v tretji krog trije dečki in tri deklice

bm, 05.09.2018

Na 8. Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open v Kopru so se po drugem krogu slovenske vrste močno razredčile. V boju tako ostajajo samo Bor Artnak, Aljaž Kirbiš in David Černe pri dečkih ter Petja Drame, Ana Lanišek in Pia Marija Rebec pri deklicah.

pri dečkih je Artnak v drugem krogu s 6-3 4-6 6-3 premagal Italijana Tommasa Iottija, Kirbiš s 6-3 6-3 Nemca Toma Gutermanna, kvalifikant David Černe pa s s 4-6 6-4 6-3 Axela Erikssona.

Pri deklicah je Drametova s 6-1 6-2 izločila nemško povabljenko Nadine Graber, Rebčeva je bila s 6-0 6-1 boljša od še ene nemške povabljenke Maxine Sophie Kammerer, Laniškova pa je s 6-3 6-3 domov poslala osmo nosilko, Finko Sade Scharlin.

Konec tedna bo Koper gostil 2.Port of Koper Junior Slovenia Open v starostni kategoriji 8-11 let (mini, midi, tenis do 10 in tenis do 11 let), v nadaljevanju pa še mednarodni turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let.

Organizator sporoča, da za turnir TE do 12 let še sprejema pozne prijave.

Če ste zamudili, pohitite ! TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman predal tekmo prvega kroga v Trstu

bm, 04.09.2018

Na moškem Futuresu v Trstu (25.000 $) je Mike Urbanija v prvem krogu s 6-3 6-2 premagal italijanskega kvalifikanta Andrea Turco. V drugem krogu bo v sredo igral s šestim nosilcem, 22-letnim Nizozemcem Gijsom Brouwerjem (474).

Tom Kočevar Dešman je v prvem krogu igral s 4. nosilcem, Egipčanom Karimom Mohamedom Maamounom in srečanje v prvem nizu, ko je zaostajal s 3-5, predal. TUKAJ.

Manca Pislak, Veronika Erjavec in Nika Radišič uspešne v Trstu, poraz Mika Urbanije

bm, 04.09.2018

Na turnirju ITF (15.000 $) v Trstu smo v prvem krogu videli dva slovenska obračuna. Manca Pislak je s 6-2 6-1 premagala Anjo Gal, Veronika Erjavec je bila s 6-2 7-5 boljša od Tine Kristine Godec. Zmagala je tudi Nika Radišič, ki je s 6-1 6-1 premagala 27-letno Madžarko Csillo Argyelan (1187). Izgubila je Sara Palčič.

V drugem krogu bo na sporedu še en slovenski obračun v katerem se bosta pomerili Manca Pislak in Nika Radišič.

Po Tomu Kočevarju Dešmanu se je od Futuresa v Trstu (25.000 $) poslovil tudi Mike Urbanija. V drugem krogu ga je s 7-5 6-3 premagal šesti nosilec, Nizozemec Gijs Brouwer. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Novem Sadu Metka Komac izločila prvo nosilko, na enako močnem turnirju v Pragi zmaga za Pio Lovrič

bm, 04.09.2018

Na mladinskem turnirju ITF 2. ranga v Novem Sadu je prvovrstno presenečenje pripravila Koprčanka, 16-letna Metka Komac, ki je v drugem krogu s 6-4 6-3 premagala prvo nosilko, 14-letno Rusinjo Mario Timofeevo, letos že zmagovalko in polfinalistko turnirjev 1. ranga in trenutno 60. mladinko sveta.

Slabše sta jo odnesla Filip Jeff Planinšek, ki je v drugem krogu z 0-6 2-6 izgubil s četrtim nosilcem, Švedom Gustafom Stromom, 108. mladincem sveta in Živa Falkner, ki je morala premoč priznati tretji nosilki, 16- letni ruski vrstnici Marii Tkachevi, 92. igralki mladinske svetovne teniške lestvice.

Na enako močnem turnirju v Pragi je naša edina predstavnica Pia Lovrič v prvem krogu s 6-4 6-4 premagala 14-letno Čehinjo Nelly Knezkovo, 768. igralko lestvice ITF. V drugem krogu jo čaka obračun s četrto nosilko, 17-letno Čehinjo Vaneso Nikolovovo, 118. mladinko sveta. TUKAJ.

Mike Urbanija v drugi krog Futuresa v Trstu, neuspešna vrnitev Blaža Kavčiča

bm, 03.09.2018

Na moškem Futuresu v Trstu (25.000 $) je Mike Urbanija v prvem krogu s 6-3 6-2 premagal italijanskega kvalifikanta Andrea Turco.

Tom Kočevar Dešman bo v prvem krogu igral s 4. nosilcem, Egipčanom Karimom Mohamedom Maamounom.

Istočasno poteka v Trstu turnir ITF za dekleta (15.000 $). V prvem krogu bomo videli dva slovenska obračuna. Manca Pislak se bo pomerila z Anjo Gal, Veronika Erjavec pa s Tino Kristino Godec. Nastopili bosta še Nika Radišič in Sara Palčič.

Na turnirju ITF v Zagrebu (60.000 $) bo Kaja Juvan v prvem krogu igrala s 27-letno Francozinjo Myrtille Georges.

Ta se še zdaleč ne more pohvaliti s serijo kot jo letos beleži Juvanova. Ljubljančanka je na zadnjih 31 srečanjih zabeležila kar 27 zmag in le štiri poraze, ob tem je osvojila tri turnirje z nagradnim skladom 25.000 $.

31-letni Ljubljančan Blaž Kavčič se je po več kot dvomesečni odsotnosti vrnil na teniška igrišča, a neuspešno. Na ATP Challengerju (50.000 $) v Zhangjiagangu je po uri in dvajsetih minutah igre in ob zaostanku s 3-6 2-4 predal srečanje pet let mlajšemu Japoncu Yasutaki Uchiyama, 271. igralcu lestvice ATP. TUKAJ.

Na zgodovinskem zasedanju ITF AGM v Orlandu tudi podpredsednik TS in član ITF Marko Mlakar

bm, 03.09.2018

Člani Mednarodne teniške zveze ITF so na zgodovinskem letnem zasedanju v Orlandu, Slovenijo je zastopal podpredsednik Teniške zveze Slovenije in član ITF Marko Mlakar, 16. avgusta 2018 z 71,4 % glasov sprejeli odločitev o spremembi formata igranja Davisovega pokala, znamenitega teniškega tekmovanja s 118-letno tradicijo, ki so ga prvič priredili leta 1900. Spremembe formata tekmovanja bodo stopile v veljavo v letu 2019.

18 reprezentanc in najboljši teniški igralci sveta se bodo v tednu med 18 in 24. novembrom 2019 v Lillu ali Madridu borili za naslov zmagovalca Davisovega pokala.

Na poti do finala se bo potrebno prebiti skozi kvalifikacije, ki se bodo odvijale v februarju, v njih pa se bo 24 reprezentanc merilo na izpadanje na obračunih doma oz. v gosteh. Kvalifkacij se bo udeležilo 12 zmagovalcev skupin (6 iz Evro/Afriške skupine, 3 iz Azijsko/Oceanske skupine in 3 iz Ameriške skupine) ter 12 reprezentanc, ki se bodo v letošnji sezoni zvrstile od 5. do 16. mesta. Zmagovalci kvalifikacij (12) štiri polfinalistke iz letošnje sezone in dve povabljeni reprezentanci, ki bosta znani pred začetkom kvalifikacij, se bodo potegovale za naslov zmagovalca v novembru.

Namesto petih bodo po novem samo trije obračuni (dva posamezna + dvojice), vsi dvoboji pa se bodo igrali na dva dobljena niza. Finale se bo odvijalo po sistemu round robin od ponedeljka do četrtka, šest zmagovalcev skupin in dve drugouvrščeni ekipi se bodo uvrstili v petkov četrtfinale, polfinale bo na sporedu v soboto, finale pa v nedeljo. Zadnji ekipi v RR skupinah bosta nazadovali v regionalne skupine, ostale ekipe, ki se ne bodo uvrstile v polfinale, pa bodo nastopile v kvalifikacijh februarja prihodnje leto.

25-letna pogodba predvideva vložek v razvoj tenisa preko krovne organizacije ITF in njenih 210 članic v višini 3 milijarde dolarjev. Povečal se bo prihodek nastopajočim reprezentancam, prav tako pa se bo denarni sklad za igralce dvignil na nivo nagrad na turnirjih za grand slam.(bm) TUKAJ.

Konec tedna v Kopru turnir za najmlajše, sprejemajo pa še pozne prijave za turnir TE do 12 let

, 03.09.2018

Konec tedna bo Koper gostil 2.Port of Koper Junior Slovenia Open v starostni kategoriji 8-11 let (mini, midi, tenis do 10 in tenis do 11 let), v nadaljevanju pa še mednarodni turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let.

Organizator sporoča, da za turnir TE do 12 let še sprejema pozne prijave.

Če ste zamudili, pohitite ! TUKAJ.

Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open - naši najboljši začeli z zmagami

bm, 03.09.2018

V Kopru poteka v organizaciji domačega teniškega kluba 8. turnir Intesa Sanpaolo Bank Junior Open v starostni kategoriji do 14 let.

V prvem krogu so pri dečkih od domačih igralcev zmage zabeležili Bor Artnak, Maj Premzl, Ažbe Jarc, Aljaž Kirbiš, David Černe in Matic Križnik, ki si je z zmago priigral darilo za trinajsti rojstni dan, katerega praznuje prav danes. Čestitke!

Pri deklicah so bile v doslej odigranih tekmah uspešne Ella Hojnik, Brina Šulin, Maša Viriant, Pia Marija Rebec, Ivona Ahčan, Ana Lanišek, Ula Jamar, Petja Drame in Ana Thaler.

Organizator je Matica Križnika presenetil z rojstnodnevno torto.

Konec tedna bo Koper gostil 2.Port of Koper Junior Slovenia Open v starostni kategoriji 8-11 let (mini, midi, tenis do 10 in tenis do 11 let), v nadaljevanju pa še mednarodni turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let.

Organizator sporoča, da za turnir TE do 12 let še sprejema pozne prijave.

Če ste zamudili, pohitite ! TUKAJ.

Dober začetek naših mladincev v Srbiji, zmage za Živo Falkner, Metko Komac in Filipa Jeffa Planinška

bm, 03.09.2018

Na ITF turnirju 2. ranga v Novem Sadu so naše igralke nastope začele z dvema zmagama in porazom, uspešen je bil tudi edini moški predstavnik.

Živa Falkner (185) je v prvem krogu s 6-1 6-1 premagala Francozinjo Heleno Stevic (934). Zdaj jo čaka obračun s 3. nosilko, Rusinjo Mariio Tkachevo (92). Metka Komac (238) je s 7-6(3) 3-6 6-1 premagala Avstrijko Mavie Osterreicher (217) in bo zdaj igrala s 1. nosilko, Rusinjo Mariio Timofeevo (58) s katero je prejšnji teden v treh nizih izgubila v Pančevu.

Pri fantih je naš edini predstavnik Filip Jeff Planinšek (327) s 6-4 6-0 premagal španskega kvalifikanta Alexa Martineza (657) in bo zdaj igral s 4. nosilcem, Švedom Gustafom Stromom (108).

Po uspešno opravljenih kvalifikacijah v katerih je trikrat zmagala, je Sheila Glavaš (477) v prvem krogu glavnega turnirja z 1-6 0-6 izgubila z 2. nosilko, Švedinjo Caijso Wildo Hennemann (87).

Majo Makorič (372) je v prvem krogu igrala z Ukrajinko Lyubov Kostenkovo (125) in izgubila s 4-6 4-6.

V konkurenci dvojic sta se, vsaka s svojo soigralko, v drugi krog uvrstili Sheila Glavaš in Živa Falkner. V drugi krog je napredoval tudi Filip Jeff Planinšek s soigralcem Kristijanom Juhasom. TUKAJ.

Energetika Ljubljana rekreativno-veteransko državno prvenstvo prestavljeno na nedeljo

bm, 03.09.2018

Tenis Slovenija je Energetika Ljubljana rekreativno-veteransko državno prvenstvo za posameznike in posameznice, ki bi moralo biti 22. septembra 2018 v športnem parku Tivoli v Ljubljani prestavil na nedeljo, 23.septembra 2018

Prvenstvo bo potekalo v moških kategorijah do 35 let, od 36 - 45 let, od 46 - 55 let in od 56 let navzgor ter v ženskih kategorijah do 40 in nad 40 let.. Za vse udeležence, ki bodo izpadli v prvem krogu bo organiziran tolažilni turnir.

Organizator bo med vsemi sodelujočimi izžrebal srečneža, ki bo prejel vstopnico za ogled turnirja najboljše osmerice teniških igralcev, Nitto ATP Finals London 2018.

Prijavnina znaša 20 € + poravnana letna članarina TS (10 €), v prijavnino pa so vključeni welcome drink, darilna vrečka, topel obrok, najmanj dve odigrani tekmi in sodelovanje v žrebu za Nitto ATP finals 2018 v Londonu.

Prijavite se lahko po el. pošti na prijave@tenis-slovenija.si.

Tako prijavnino kot članarino lahko poravnate na dan turnirja v Tivoliju.

Poglejte tudi TUKAJ.

Kaja Juvan osvojila turnir ITF v Bagnatici, na lestvici WTA bo napredovala med najboljših 200 igralk sveta

, 02.09.2018

Kaja Juvan je osvojila turnir ITF z nagradnim skladom 25.000 $+H v italijanski Bagnatici. V finalu je po dveh urah in tričetrt igre s 6-7(8) 6-1 7-5 premagala Italijanko Jasmine Paolini. Spremljali smo izenačen obračun v katerem sta obe igralki prikazali zelo dober tenis, na koncu pa je bila Juvanova bolj zbrana in očitno tudi bolje telesno pripravljena, saj je v tretjem nizu zaostajala s 3-5, nato pa brez nepotrebnih napak dokaj zanesljivo dobila naslednje štiri igre in s tem srečanje. Morda bi lahko tekmo v svojo korist odločila že prej, če bi v prvem nizu izkoristila pet zaključnih žogic, tri vezane pri izidu 5-4 in še dve v podlajšani igri, a ji to ni uspelo. V osvojenih točkah je bila boljša s 123-112, nasprotnici je desetkrat odvzela servis, sama ga je izgubila šestkrat.

Zmaga ji bo prinesla novih 60 točk za lestvico WTA, tako da bo na novi lestvici prvič v karieri uvrščena med najboljših dvesto igralk sveta.

Čestitamo!

Že ta teden jo čaka nastop na turnirju z nagradnim skladom 60.000 $ v Zagrebu. TUKAJ.

Nik Razboršek zmagovalec Futuresa v Harenu, na lestvici ATP se bo povzpel najvišje v karieri

bm, 02.09.2018

Na moškem Futuresu v nizozemskem Harenu (15.000 $) smo spremljali slovenski finalni obračun med 24-letnim Litijanom Nikom Razborškom, trenutno 669. igralcem lestvice ATP in štiri leta starejšim Ljubljančanom Tomom Kočevarjem Dešmanom, 742. igralcem lestvice ATP. Še drugič v dveh tednih je bil boljši Razboršek, ki je po dveh urah in pol igre slavil s 7-6(8) 6-4. Za Nika, ki je v prvem nizu v podaljšani igri pri izidu 6-7 ubranil zaključno žogico Toma za zmago v nizu, nato pa podaljšano igro dobil, je to drugi naslov letos in četrti v karieri, Tom ostaja pri enem osvojenem turnirju letos.

Oba igralca sta v letošnjem letu sklenila še enkrat poskusiti narediti preboj proti višjim uvrstitvam na lestvici ATP in zaenkrat sta dokaj uspešna. Nik je z odličnima dosežkoma v zadnjih dveh tednih pridobil 156 mest in bo na novi lestvici ATP uvrščen najvišje v karieri, na 513. mesto. Približno na polovici poti do najboljše uvrstitve v karieri pa je Tom, ki je bil leta 2015 že na 349. mestu lestvice ATP.

Razboršek bo prihodnji teden počival, Kočevar Dešman pa je že dobil nasprotnika v prvem krogu Futuresa (25.000 $) v Trstu. Igral bo s 4. nosilcem, 27-letnim Egipčanom Karimom-Mohamedom Maamounom, 399. igralcem lestvice ATP. V Trstu bo nastopil tudi Mike Urbanija, ki se bo pomeril s kvalifikantom.

TUKAJ.

V nizozemskem Harenu slovensko finale Toma Kočevarja Dešmana in Nika Razborška, Kaja Juvan finalistka v Bagnatici - začetek srečanja preložen

bm, 02.09.2018

Tom Kočevar Dešman se je na Futuresu v nizozemskem Harenu (15.000 $) še drugič letos uvrstil najmanj v finale. V polfinalnem obračunu z drugim nosilcem, 26-letnim Nizozemcem Collinom Van Beemom (649) je bil po dveh urah in trinajstih minutah igre boljši z 2-6 6-4 6-3. V izenačenem obračunu je nasprotniku odvzel servis šestkrat, svojega je izgubil petkrat, a je bil en break več dovolj za zmago in uvrstitev v finale.

V Harenu smo upali na slovenski finalni obračun in ga tudi dočakali.

V drugem polfinalnem srečanju je namreč Nik Razboršek s 6-4 6-3 odpravil petega nosilca, Francoza Mathiea Perchicota. Za Nika bo to na Nizozemskem drugo zaporedno finale, obenem pa tudi drugo zaporedno srečanje obeh igralcev. Pomerila sta se namreč tudi na turnirju prejšnji teden in takrat je v treh nizih slavil Razboršek. Vprašnje je zdaj samo, ali bo drugi turnir letos osvoijil Nik ali bo to drugič uspelo Tomu. Vsekakor pa bo zmaga tokrat slovenska.

Včeraj prestavljeno četrtfinalno tekmo je danes v Bagnatici odigrala Kaja Juvan. Tudi ona je bila uspešna in je romunsko kvalifikantko Cristino Dinu v uri in desetih minutah premagala s 6-2 6-2. Bila je prepričljivo boljša kar kaže tudi število osvojenih točk. Kaja jih je osvojila 67, nasprotnica 45.

Po odmoru je morala na igrišče še enkrat, odigrala je namreč še polfinalni obračun s 24-letno Francozinjo Choe Paquet, 273. igralko lestvice WTA. Francozinja se je pred dvema tednoma uvrstila v finale turnirja v Las Palmasu, vsa tri srečanja v Bagnatici pa je ta teden dobila v treh nizih, pri čemer je v drugem krogu izločila drugo nosilko Deborah Chiesa iz Italije. V srečanju s Kajo Francozinja ni imela nobenih možnosti, saj je Ljubljančanka odigrala izvrstno tekmo, eno boljših v zadnjem obdobju. V zelo dobrem srečanju, v katerem je bilo na obeh straneh le malo neizsiljenih napak je Kaja nasprotnico z močnimi udarci z osnovne črte ter odlično skrajšanimi žogicami ves čas držala v podrejenem položaju in po uri ter sedmih minutah igre slavila s 6-3 6-1. Dobila je vse svoje začetne udarce, nasprotnici pa je servis odvzela štirikrat. V osvojenih točkah je bila boljša z 59-36. V finalu se bo v nedeljo za osvojitev svojega tretjega ITF turnirja letos in petega v karieri pomerila s šesto nosilko, 22-letno Italijanko Jasmine Paolini, 229. igralko lestvice WTA. Za Italijanko, ki v glavnem nastopa na turnirjih WTA in močnejših ITF turnirjih je slabša sezona, v kateri ni prav pogosto prišla čez drugi krog, se pa lahko v sezoni 2017 pohvali z zmago na ITF turnirju v Marseillu z nagradnim skladom 100.000 $, kar govori v prid temu, da gre vendarle za dobro igralko, ki je bila najvišje v karieri prav leta 2017, ko je bila uvrščena na 170. mesto.

Začetek finalne tekme Kaje Juvan, ki bi se morala začeti ob 14.45 uri je zaradi močnega naliva preložena. Informacije o novi uri še nimamo.

Live stream najdete TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.