Nik Razboršek, Kaja Juvan, Dalila Jakupović in Nika Radišič najvišje v karieri

Po štirinajstih dneh smo dobili novi WTA in ATP lestvici teniških igralcev in igralk, ki prinašata najvišje uvrstitve v karieri Dalili Jakupović, Niku Razboršku, Kaji Juvan in Niki Radišič.

Na lestvici WTA je eno mesto pridobila Dalila Jakupović, ki je ta teden 90. igralka sveta. Odlični nastopi v Bagnatici in Zagrebu so Kaji Juvan prinesli napredovanje za 51 mest in je ta teden prvič v karieri prebila mejo 200. Kot četrta Slovenka je na lestvici WTA na 191. mestu. Še ena mladinka je ta teden napredovala do najboljše uvrstitve v karieri in sicer Nika Radišič. Pridobila je 23 mest in je na 986. mestu lestvice WTA. Vodilna Slovenka ostaja s 75. mestom Tamara Zidanšek, sledi Polona Hercog na 77. mestu, Nastja Kolar je 365., Nina Potočnik pa 367. igralka sveta. Na lestvici so še Pia Čuk na 642. mestu, Veronika Erjavec na 723. mestu, Tadeja Majerič na 947.mestu in Kristina Novak na 1032. mestu.

Velik skok pa je na lestvici ATP uspel Niku Razboršku. Pridobil je kar 154 mest in se s 515. mestom ta teden zavihtel najvišje v karieri. Vodilni slovenski igralec ostaja Aljaž Bedene s 76. mestom, sledita pa mu Blaž Rola z 248. mestom in Blaž Kavčič z 292. mestom. Tom Kočevar Dešman je na 681. mestu, Mike Urbanija pa na 869. mestu.